Regisztráció  Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 365 
Cukkinis muffin
  2018-07-13 10:08:24, péntek
 
 



Cukkinis muffin, kaporral és fokhagymás tejföllel,
Hozzávalók:
125 g bacon,
3 evőkanál liszt,
1 cukkini,
2 db tojás,
1 csipet cukor,
fél kiskanál só,
fél kiskanál sütőpor,
1 evőkanál majonéz,
1 hagyma,
zöld kapor,
olaj.

Elkészítés:
Tisztítsuk meg majd vágjuk össze a hagymát, a bacont is szeleteljük fel apróra és a hagymával együtt pirítsuk meg forró olajban. A cukkinit tisztítsuk meg, majd reszeljük le, keverjük össze a tojással, a majonézzel, a liszttel, sóval, cukorral, a sütőporral, az apróra vágott zöld kaporral, a pirított baconnel és a hagymával. Kenjük ki vajjal a muffin formákat és tegyük bele az elkészített masszát. Előmelegített sütőben, 220 fokos sütőben süssük amíg megpirul. Hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk. Kínáljunk mellé fokhagymás tejfölt, vagy mártogatós szószokat.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
7 gyümölcsös süti
  2018-07-05 11:33:01, csütörtök
 
  7 gyümölcsös süti

Link
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Málna fagyi
  2018-07-04 11:38:30, szerda
 
  Málna fagyi

Link

Ez egy nagyon egyszerű, de annál finomabb fagyi...5 evőkanál cukor és 6 dl tejet felforralok... forrás után még vagy 5 percet elég főzni... aztán alaposan le kell hűteni... 60 dkg málnára tettem 2 lapos evőkanál cukrot hagytam ráolvadni.. aztán ezt teljesen leturmixoltam...ha nem szereted a málna magját akkor egy sűrű teaszűrön nyomd át.. engem nem zavar tehát nálunk benne maradt...mikor a tej teljesen le van hűlve akkor egybe kevertem... felvertem 2,5 dl tejszínhabot... és azt is hozzá kevertem... majd ment a gépbe... nagyon finom habkönnyű fagyi van belőle.
Akinek nincs gépe.. tegye egy nagyon műanyag tálba mehet a fagyóba és 30 percenként legalább 3-4 alkalommal keverje át egy habverővel...
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Málna
  2018-07-02 07:42:22, hétfő
 
 



Málna

Olyan sokféleképpen fogyaszthatjuk, hogy szinte fel sem lehet sorolni. Nyersen csipegetve, süteménybe sütve vagy lekvárként megfőzve épp úgy közismert és kedvelt, mint szörp, turmix ital, koktél vagy tea alapanyagaként. A szervezet számára különösen hasznos, igazi vitaminbomba mivel magas a C-, B1- és B2-vitamintartalma. Rendszeresen fogyasztva könnyen megőrizhetjük az egészségünket a benne lévő antioxidánsok miatt. A gyümölcscukor segít helyrebillenteni az ingadozó vérnyomást és segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet, nem fog ránk törni a falási roham és farkaséhség. Az alacsony kalóriatartalma, remek méregtelenítő, nemcsak a veséket és a vért tisztítja, hanem segít kipucolni a bélfalat is. Egy nyári méregtelenítő kúra ízletes kísérője lehet. Leveléből készített főzet vagy tea, fertőtlenít, összehúzza a pólusokat, segít a cukorbaj kezelésében, csillapítja a lázat és erősíti az immunrendszert. Antibakteriális hatású. A szájban lévő gyulladások kezelésére alkalmas, gargalizálva remek torokgyulladásnál. A legjobb, ha frissen, rögtön a vásárlást követően eszegetjük a szemeket, mert legfeljebb két napig tárolható a hűtőszekrényben. Jól fagyasztható, képes megőrizni állagát és csodás ízét. Tálcára téve tegyük a mélyhűtőbe és ha már megfagytak a gyümölcsök, akkor adagoljuk tasakokba. Így "gurulós" marad.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Gombafasírt
  2018-07-01 15:27:30, vasárnap
 
  Link

Ma egy olyan étel receptjét hoztuk el nektek, amit vegetáriánusok is fogyaszthatnak. A gombafasírt, hús nélküli ízletes étel, könnyen elkészíthető, ebédnek vagy akár vacsorának is megfelelő.
Hozzávalók:

1 kg gomba,
2 db hagyma,
4 db tojás,
4 evőkanál zsemlemorzsa,
só,
őrölt fekete bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a gombát és sós vízben főzzük meg. Szűrjük le és daráljuk le, vagy tegyük aprítógépbe. Tisztítsuk meg és daráljuk le a hagymát. Egy tálban keverjük össze a langyos gombát a tojásokkal, a ledarált hagymával, 2 kanál zsemlemorzsával, sóval, borssal, majd formázzunk fasírtokat belőlük és forgassuk meg zsemlemorzsában. Egy serpenyőbe forrósítsunk olajat, süssük ki a gombafasírtokat, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

forrás: bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Ribizlis piskóta
  2018-06-29 10:49:30, péntek
 
  Ribizlis piskóta

Piskóta Tészta: 6 tojás sárga, 6 e kanál víz, 25 dkg cukor, robotgéppel felverni.
6 tojás fehérje felverve, 20 dkg liszt 1 sütőporral el vegyítve, ezeket lazán össze keverjük
kb 15-20 perc alatt megsül 180 fokon

Krém:
50 dkg ribizli
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
8 evőkanál búzadara
1 l tej
Öntsd a tejet egy lábosba, add hozzá a búzadarát, és folyamatosan kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik. A tejbegríznél egy kicsit keményebb állagú legyen a massza, majd hűtsd meg. A szoba hőmérsékletű vajat keverd ki a cukorral, és dolgozd a grízes elegyhez. A megmosott és leszemezett ribizlit is forgasd hozzá, néhány szép szemet rakj félre a díszítéshez.

A kihűlt tésztáról húzd le a sütőpapírt, és vízszintesen vágd félbe. Az alsó lapra egyenletesen kend rá a krémet, majd tedd rá a másik lapot. Óvatosan kicsit nyomkodd is rá. Rakd a hűtőbe, majd fogyasztás előtt szórd meg porcukorral, díszítsd ribizlivel.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Brokkolis, parmezános csirke
  2018-06-21 16:56:43, csütörtök
 
  Brokkolis, parmezános csirke

Hozzávalók:

brokkoli
csirkemell
sárgarépa
fokhagyma
parmezán

Tudom egy parmezán nem egy könnyű sajt, de mivel igen keveset hintünk a tetejére, ezért nem csapja szét az alakunkat. Az íze viszont... nos, az intenzív, így bőven van értelme használni.

Első körön főzzük roppanósra - magyarán nem főzzük rommá - brokkolit bő, sós vízben, majd horgásszuk ki belőle. Serpenyőben, egy kis olajon süssük meg egy kockákra vágott csirkét, amelyet jól előkészítünk valamilyen fűszeres keverékkel. Kb. bármi jó, amit szeretünk, csípős vagy sült csirke fűszerkeverék, ezerféle változat van piacon, de az se baj, ha csak sót és borsot szórunk rá. Vagy majorannát, kakukkfüvet (azt mondom én nem szeretem), rozmaringot, minden-bármit. Dobjuk az olajra a hámozott, karikára vágott sárgarépával együtt és kezdjük el sütni. Én félkész állapotában egy kevés vizet is löttyintettem alá, hogy kicsit párolódjon is, majd újra lesütöttem.

Ha már majdnem kész, dobjuk rá a karikára vágott fokhagymát, forgassuk át vele párszor, majd egy brokkoli rózsák és azt is pörgessük meg az egészet és már kész is vagyunk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Gyümölcsös joghurttorta
  2018-06-19 15:58:42, kedd
 
  Gyümölcsös joghurttorta

Hozzávalók:

250 g babapiskóta
10 g zselatin
170 g cukor
250 g tejföl
300 g natúr joghurt
300 ml habtejszín
1 tasak vaníliás cukor
3 - 4 mandarin
2 narancs

Elkészítés:

A narancsot hámozzuk meg és vágjunk belőle vékony szeleteket. Egy 22 cm átmérőjű lekapcsolható oldalú tortaformát béleljünk ki fóliával, az aljára és az oldalához tegyünk pár szelet narancsot. Amikor a torta elkészül, remekül fog mutatni. Egy réteg babapiskótát tegyünk a narancskarikákra. A habtejszínt verjük fel, keverjük hozzá a cukrot, a vaníliát, a joghurtot és a tejfölt. A zselatint egy kevés vízben oldjuk fel és adjuk hozzá. A mandarint hámozzuk meg, vágjuk kockára és keverjük hozzá. A krém felét halmozzuk rá, majd fedjük be egy újabb réteg babapiskótával. A maradék krémet kanalazzuk rá és fedjük be a megmaradt narancsszeletekkel. A tortát tegyük hűtőbe legalább 3 órára, de az sem baj, ha egész éjjel áll, hogy a krém alaposan megdermedjen. Egy tányért tegyünk a formára, óvatosan borítsuk rá a tortát, kapcsoljuk le a forma oldalát és húzzuk le róla a fóliát, már szelelhetjük is.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Rakott csirkemell
  2018-06-18 16:38:59, hétfő
 
 



Rakott csirkemell

Hozzávalók:
70 dkg csirkemellfilé

20 dkg trappista sajt reszelve
3 db tojás
liszt
1 doboz tejföl (450 gr )
2 ek. folyékony zsír

Elkészítése:
A csirkemellet vékonyra szeleteltem, kiklopfoltam, sóztam. A szeleteket lisztbe, felvert tojásba, majd újból lisztbe forgattam.
Egy hőálló tálat folyékonyan zsírral kikentem, az aljára fektettem a beforgatott hús szeletekből , meglocsoltam tejföllel, megszórtam reszelt sajttal.
Addig folytattam, míg minden hús elfogyott.
A tetejére tejföl és reszelt sajt került.
Folyékony zsírral meglocsoltam.
230 fokra melegített sütőben, alufóliával lefedve 60 percig sütöttem.
Ellenőriztem, hogy a hús átsült -e.
Ekkor a fóliát levettem és szép aranysárgára sütöttem a tetejét.
Burgonyapürével, céklával fogyasztottuk.
Hidegen, melegen egyaránt finom.
Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
13 Cukkinis-egytálétel
  2018-06-17 14:11:03, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 365 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 421 db bejegyzés
Összes: 8855 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 201
  • e Hét: 738
  • e Hónap: 17768
  • e Év: 279783
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.