Regisztráció  Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/33 oldal   Bejegyzések száma: 323 
Sacher torta
  2018-02-20 08:25:34, kedd
 
 



Sacher torta

Hozzávalók:
180 gr vaj
180 gr fekete csokoládé
8 db tojás
125 gr cukor
180 gr liszt
pici sütőpor
baracklekvár
30 dkg csokoládé a bevonáshoz

A vajat elkezdjük kihabosítani, közben pedig gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét. Fontos, hogy magas kakaótartalmú, finom csokoládét használjunk. Ha felolvadt, hozzáadjuk a vajhoz, és tovább verjük. Ezután egyenként adjuk hozzá a 8 tojássárgáját, és az egészet szép habosra keverjük.
A fehérjéket felverjük 125 gr cukorral. Ezután ezt hozzáadjuk a sárgájás keverékhez. Végül a sütőporos lisztet is beleszitáljuk, és simára keverjük a masszát.
Egy 24 cm-es tortakarikában sütjük meg a tortát. Fontos, hogy a masszát húzzuk ki a forma szélére, hiszen a közepe úgyis meg fog emelkedni.
160 fokon, légkeverésen 45 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, kivesszük, megfordítjuk, és úgy hagyjuk kihűlni. Ilyen módon szép sima és egyenes lesz a teteje. Ha kihűlt, leszedjük róla a karikát, és háromfelé vágjuk.
A baracklekvárt felmelegítjük, és alaposan megkenjük vele a lapokat. Fontos, hogy a lekvár elég meleg legyen, így a tészta jól be tudja szívni, és szaftos lesz a sütemény. Kívülről is megkenjük a tortát, majd egy napra hűtőbe tesszük. Másnap csokoládéval bevonjuk, és újra pihentetjük, amíg a csoki meg nem dermed rajta. Tejszínhabbal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Baconos, sajtos tojáskrém
  2018-02-19 08:43:35, hétfő
 
  Link

Baconos, sajtos tojáskrém

Hozzávalók:

5 tojás
10 dkg vajkrém
10 dkg sajtkrém
2 tk mustár
1 kiskanál só
bors
parmezán
1 kis fej vöröshagyma vagy 1 szál újhagyma
3 ek bacon

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
A szalonnát egy serpenyőben zsírjára sütjük. Villával vagy krumplinyomóval áttörjük a tojásokat, összekeverjük a sajtkrémmel, mustárral és a vajkrémmel.
Sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük az apróra vágott hagymát, pirított bacont és a parmezánt.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Túró fánk
  2018-02-11 08:56:58, vasárnap
 
  Link

Túró fánk

Hozzávalók:

50 dkg túró
12 evőkanál liszt
4 evőkanál kristálycukor
6 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítése: Összedolgozzuk az egészet. Olajba mártogatott evőkanállal, forró olajba szaggatjuk és arany pirosra sütjük.

Kéztörlőpapírra kiszedjük,majd még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Tanyasi tyúkhúsleves az igazi " ANTIBIOTIKUM "
  2018-02-03 11:55:10, szombat
 
  Tanyasi tyúkhúsleves az igazi " ANTIBIOTIKUM "

Link

A megfázást a leggyakrabban vírusok okozzák, amelyek ellen az antibiotikumok és az elérhető vírusellenes gyógyszerek hatástalanok. Ám mindenki számos olyan módszert ismer, amelyek népszerűek a megfázás megelőzésére és kezelésére. Amit viszont már nagymamáink is alkalmaztak, az a húsleves.

A megfázás és az influenza tüneteinek csökkentésére sokszor ajánlanak egy jó, forró húslevest. Immár több tudományos vizsgálat is alátámasztja, amit az anyák hosszú évszázadok óta tudnak: a meleg, sós folyadék segíti a náthavírus elleni küzdelmet. Egyes vizsgálatok szerint a húsleves enyhíti a felső légutakban kialakult gyulladást is. Növelheti a hatásosságát, ha sok zöldséggel készül. A nátha, influenza megelőzésében azonban nem segít. Ennek érdekében fogyasszunk:C vitamint

cink tartalmú ételeket

ginsengetbíbor-kasvirág kivonatot, teát,

zöld-teát

D-vitamint Mezei Ibolya így készíti az igazi húslevest

Ahogyan már a neve is utal rá, a legfontosabb, hogy organikus gazdaságból, háztájiból vásárolt " kapirgálós" tyúkból készüljön.

Elkészítése

Egy közepes nagyságú tyúkot megkopasztok, mosom, darabolom. A belsőséggel együtt (máj, zúza,
szív) 3 l hideg vízben felteszem főni. Amikor felforrt, lehabozom és lassú tűzön főzöm tovább. Fűszerezem sóval, 8-10 szem egész borssal, egy kisfej külső héjától megtisztított vöröshagymával, egy gerezd fokhagymával. Amikor a hús félpuha,hozzáadom a leveszöldséget: Két sárgarépa , két petrezselyemgyökér negyedelve, kis darabka zeller, karalábé, egy zöldpaprika, paradicsom. Ezekkel együtt még nagyon lassú forrással főzöm, míg a hús megpuhul. Kis darabka karfiollal, egy csokor petrezselyem zölddel főzöm készre. Kifőzött házi csigatésztával tálalom.

Egészségünkre!
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
A kék és lila színű zöldségek és gyümölcsök
  2018-02-03 10:04:37, szombat
 
 



A kék és lila színű zöldségek és gyümölcsök nagyon erős antioxidáns hatásúak. Nem is gondolnánk, hogy a természetben hány olyan gyógyanyag található, amely hozzájárul, hogy mind külsőleg, mind belsőleg sokáig fiatalok és életerősek maradjuk. Fogyasszunk belőlük minél többet: szeder, áfonya, kék szőlő, fekete ribizli, bodzatermés, füge, szilva, padlizsán, cékla, lila káposzta..
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Mézes hagymatea
  2018-02-03 09:44:30, szombat
 
 



Mézes hagymatea

Vöröshagymából készített mézes teával szintén fel tudjuk gyorsítani gyógyulásunkat a téli megfázásból. A generációról-generációra örökített recept egyszerű: mossunk meg két-három fej vöröshagymát, majd úgy, ahogy vannak, héjastul vágjuk össze őket. Főzzük a hagymákat kb. 20 percig egy liternyi vízben. Közben pirítsunk meg három evőkanálnyi cukrot. Miután szépen karamellizálódott, öntsük fel a hagymafőzettel. Fogyasszuk leszűrve teaként mézzel, természetesen többször naponta.

Van, aki szárított kamillával főzi össze hagymát, hogy ezzel is fokozza a főzet amúgy sem elhanyagolható gyulladáscsökkentő, hörgő nagy takarító, arcüreg tisztító, antibiotikus és közérzet javító hatását.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
BIO energia ital : Andiótól
  2018-01-22 16:26:58, hétfő
 
  Végy egy nagyobb dunsztos üveget, és rakd bele a következőket:

- egy jó tenyérnyi friss gyömbér, hámozva, szeletelve - 1/2 kg citrom hámozva, szeletelve, mag nélkül - 2-3 db grapefruit húsa darabolva- egy zacskó (20 g) őrölt fahéj- ugyanennyi kurkuma- akinek bírja a gyomra, jöhet egy mokkáskanál cayanne-bors (elhagyható)

Elkészítés: mindezek után öntsd fel az üveget egy kg jófajta házi vegyes virágmézzel, és jól keverd el. Lezárt üvegben pár napig érlelni kell, néha pedig megkeverni, hogy a méz ne üljön le az aljára. Jó sok levet ereszt, s ahogy kevergeted, egyre homogénebb lesz a massza, és egyre könnyebb kevergetni. Amikor már jó folyós, akkor alaposan megturmixolod, így egy csodálatos energia-sűrítményt kapsz, amit már a hűtőben kell tartani, kisebb, lezárt üvegekben. Használatkor szintén jól fel kell keverni, két-három evőkanállal egy 3 dl-es pohárba rakni, és felönteni vízzel, vagy langyos teával, majd megiszogatni. A pohár alján maradt sűrítményt is kanalazd ki, mert egy csepp sem veszhet
kárba ebből a csodálatos energia italból. Hozzáteszem, hogy a méz ebben a formában és mennyiségben NEM emeli a cukorszintet, ez is saját tapasztalat. Kedves Egészségedre!
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Baconos csirkemell őzgerincben
  2018-01-22 16:23:38, hétfő
 
 



Csirkemell őzgerincben

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítése : A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítjuk a formából (megszórjuk reszelt sajttal) a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta. Kicsit hűtjük, majd szeleteljük.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Sajtos rúd
  2018-01-17 08:32:02, szerda
 
  Link

Sajtos rúd

Hozzávalók

30 dkg liszt
25 dkg teavaj /vagy Rama margarin
tejföl, amennyit felvesz (általában egy kis pohárnyi)

Tetejére
1 tojás sárgája
20 dkg reszelt sajt és /vagy szezámmag ízlés szerint

Elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk és nagyon FONTOS, hogy egy éjszakára hűtőben pihentessük!
Másnap kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tojássárgával, megszórjuk a reszelt sajttal és /vagy szezámmaggal és felcsíkozzuk. Közepes lángon pirosra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Sajtos muffin
  2018-01-15 07:42:53, hétfő
 
  Sajtos muffin

Link

 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
     1/33 oldal   Bejegyzések száma: 323 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 112 db bejegyzés
Összes: 8546 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 101
  • e Hét: 1275
  • e Hónap: 36588
  • e Év: 82474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.