Belépés
kati53.blog.xfree.hu
Blogom az általam talált, érdekesnek és hasznosnak vélt dolgok gyűjteménye.Jó olvasást. Boldog Karácsonyt. P. Kati
1953.06.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
A Macskák
  2012-12-25 23:23:38, kedd
 
  Egy 2008-as dokumentumfilm

Nemcsak a szívünket hódították meg. Hanem a földgolyót is.
Jelenleg több mint 600 millióan élnek a Földön. És egyedszámuk csak növekszik.
Ezek a sikeres állatok a macskák. Pontosabban a házi macskák.
Mi teszi őket ennyire ellenállhatatlanná?
honnan, és pontosan mikor indult el a fejlődésük?

Ebből a videóból választ kapsz.......Link

Kutatók a legfejlettebb DNS technológiák alkalmazásával tárják fel a macskák evolúciós múltját,
és mutatják meg nekünk, hol és mikor élhetett minden házi macska közös őse.


" Az európai vadmacska az alkalmazkodó képességének köszönheti, hogy fennmaradt.
Magányos állat. Nappal pihen, a szürkületben indul vadászni.
Vadászterülete nagy, kb 3 négyzetkilométer.
Ezt naponta körbejárja, ellenőrzi.
Betolakodó fajtársait elkergeti.

Nem válogat az élelemben, mindenféle kisemlős, madár, vagy rágcsáló szerepel az étlapján, de megeszi a hüllőket, a gyíkot, kígyót és a nyulat is.
A nagyobb ragadozók által ott hagyott tetemeket is elfogyasztja.
Nem fél a borztól, a rókától sem.
Ha tud hol, halászik is. Vadászmódszere olyan, mint amilyet a házi macskákon is megtapasztalhattunk: de az őzgidára például a fáról veti rá magát.
A siketfajdot éjjel, a fenyőfán közelíti meg, majd a madárral együtt ugrik a földre.
Sajnos, bár sok mindenben hasonlít a kedvenceinkhez, az európai vadmacska nem szelídíthető. Vad marad minden erőfeszítés ellenére is.
Messze elkerüli az embert, figyelmes, félénk, ezért nagyon nehezen lehet meglátni is az erdőben. Ellensége az emberen kívül a hiúz. "
Forrás:haziallat.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Élet és tudomány  
10 rejtély a világból
  2010-09-09 16:14:05, csütörtök
 
  ... A világ tíz legrejtélyesebb helye

...... ............Link - A Film

.. Az ilyen helyek rejtélye mindenkit zavarba ejt.
A Spektrum műsorában a világ 10 legrejtélyesebb helyére látogathatunk el, mint pl.: a Stonehenge kőoszlopaihoz, a Nazca vonalakhoz vagy éppen az 51-es körzethez.

..

 
 
0 komment , kategória:  Élet és tudomány  
Csillaghullás jön...
  2010-08-06 17:06:20, péntek
 
  ..Forrás:csillagászat.hu

..a kép - Link

..Jövő héten csütörtökön, augusztus 12-én éjszaka várható
..a Perseida meteorraj idei maximuma, de már a hét elején is
.. érdemes figyelni a hullócsillagokat, különösen a késő éjszakai, hajnali órákban.

....a kép - Link

...... ...... És itt az oldal - Link.. ahol olvashatsz erről többet.

.. A porfelhő legsűrűbb részén augusztus 12-13-a tájékán haladunk át.
..A számítások szerint az elhúzódó és kicsit bizonytalan időben bekövetkező maximum augusztus 12-én este 20 óra és augusztus 13-án reggel 9 óra között várható, vagyis hazánk a lehető legjobb helyen fekszik.
Ez azt jelenti, hogy egész éjszaka számos hullócsillagot láthatunk, de hajnalban mindenképpen többet, mint az esti órákban.

 
 
0 komment , kategória:  Élet és tudomány  
Szenzációs HÍR - Kínából
  2010-08-05 10:10:35, csütörtök
 
  .. A Kínaiak hatalmas találmánya .. busz ami alatt járhatnak az autók.


..,,3D Express Coach"

- A busz napenergiával működik.
- Metróhoz hasonlító szerelvény ami 4 méter magas és alatta 2 m.kisebb járművek
férnek el.
- A max sebessége 60km./óra
- 1200 - 1400 utas fér bele.

.. Ez év végén kezdik el a speciális út építését Beijing-ben


...... ........... .....Link

....Ebben a linkben megnézhetsz egy videót is róla,persze ez csak számítógépes.

 
 
0 komment , kategória:  Élet és tudomány  
Vércsportunk és mi
  2010-05-08 17:11:36, szombat
 
  .." A tapasztalatok szerint az A vércsoportúak befelé fordulók, érzékenyek. A B-sek praktikusak, realisták, jó szervezők, nekik van legnagyobb esélyük a hatalomra, s mivel magabiztosak, jó vezetők lehetnek. A 0-ás vércsoportúak nagyon nyitottak, társasági emberek. Az AB vércsoportba tartozók jellegzetességeit nehezebb meghatározni, hiszen kettős hatás alatt állnak. Hogy melyik kerekedik felül, az sokszor a környezettől függ.

.. A legtöbb bűnöző a nullás vércsoportba tartozik.

Hogy milyen vércsoportú lesz a születendő gyermek, sokszor könnyen megállapítható, mivel egyik vagy másik, esetleg mindkét szülő vércsoportja befolyásolja a babáét.

A személyiség attól is függ, hogy valaki hol, milyen környezetben él.

És a 4 csoport :

A vércsoport: látszólag pesszimista, higgadt, hallgatag, féltékeny, gyűjteni szeret, túlérzékeny. Jó a koncentrálóképessége, sokoldalú és pontos. Értékeli a bizalmat, nem szereti a kritikát. A kreativitást igénylő munkát szereti.

0 vércsoport: optimista, diplomatikus, szeret költeni. Érdeklődése többirányú, praktikus, a beszédet jegyzi meg. Értékeli a szolidaritást, toleranciát, nem szereti az erőszakot. Sok barátja van, a legjobb munka számára a kereskedelem.

B vércsoport: látszólag optimista, határozott, de gátlástalan is lehet vagy időnként túl szigorú. Gondolkodása kritikus, rendszerezett, elvont, a látványt jegyzi meg jól. Lételeme a szervezettség, a sok feladat. Vezető akar lenni.

AB vércsoport: pesszimista, befolyásolható, cinikus, de lehet elkötelezett is. Néha zsugori, néha szórja a pénzt. Gondolkodása egyszerre elvont és konkrét, indulatai változók, rosszindulat is jellemezheti.

.....És bővebben:

"A" vércsoport:

Fantasztikus energiával veti bele magát az elvállalt feladat végrehajtásába. Hivatását lelkiismeretesen látja el. Képes szinte minden mást háttérbe szorítani annak érdekében, hogy teljesítménye felülmúlhatatlan legyen. Gyakran kerül ki közülük un. csúcsmenedzser.

Tökéleteset szeretne nyújtani szinte mindenben. Gyakran habozik, hogy egy privát kapcsolatba belemenjen-e, mert előtte alaposan átgondolja, hogy képes lesz-e eleget tenni a vele szemben támasztott elvárásoknak anélkül, hogy hivatása meg ne sínylené. Mindenesetre ha valamit nem tud felvállalni, azt nyíltan, előre közli. Ez az attitűd gyakran arra vezet, hogy minden igyekezete ellenére magányos, emberkerülőnek tűnik. Ha viszont valamit egyszer megígért, azt megbízhatóan teljesíti. Ezért környezete megbecsüléssel övezi. Szükséges, hogy az ügy vagy egy személy komolyan érdekelje. A felszínességet nem ismeri semmiben. Vagy szenvedélyesen csinál valamit vagy sehogyan.

Alkalomadtán kevésbé tűnik barátságosnak, mivel az foglalkoztatja főleg, amivel éppen foglalkozik. Így ennek a típusnak az a hátránya ami az előnye.

Ha egy olyan feladatot kell ellátnia amely nem nyerte meg kellőképpen tetszését, érdeklődését, azt csak nagy nehézségekkel, belső kényszerrel képes megoldani, egyszerűen azért, mert nem tud kötelességből cselekedni. Ilyenkor egy állásváltoztatás valósággal csodát művel nála.

Sem barátságot, sem szerelmet nem köt, amíg meg nem győződik róla, hogy a legjobbat választotta. A személyes kapcsolat kezdetén "tabula rasa"-t csinál, s mindent közöl, amit gondol, elvár a másiktól. Ha viszont döntött, a végsőkig kitart.

"B" vércsoport:

Gyengédségét, tapasztalatát durva köpönyeg alá rejti. Nem lehet gyorsan kihozni a sodrából. Igyekszik távol tartani magát minden szentimentális és túlfokozott érzelmi megnyilvánulástól, ezt egyébként másoknál is elítéli.

Önmagával szemben is magas követelményeket támaszt és semmi gyengeséget nem tűr magával szemben sem. Ugyanúgy türelmetlen és egyáltalán nem elnéző a környezetében élők hibáival, gyöngeségeivel szemben is. Az a szigorú követelmény, amelyet magával szemben támaszt, gyakran konfliktushoz vezet, ha nem tudatosítja magában, hogy embertársaival szemben a toleranciának egy bizonyos mennyisége elengedhetetlen ahhoz, hogy az együttélés funkcionálhasson. A magabiztos önérzet kétélű dolog.

Keményen megdolgozik azért, hogy saját hibájától, amelyet még magában sem hajlandó elismerni, elterelje a figyelmét. A tökéletességre való igyekezete erősen kihat a magánéletére is. Erős hajlama van a féltékenységre. Érzelmi kapcsolatait is teljesen és hibátlanul, minden kivetnivaló nélkül akarja megélni. Aki kapcsolatba kerül vele, annak feltétlenül számolnia kell e típus ilyen elvárásaival. Persze ha rájön, hogy féltékenysége alaptalan, nem tulajdonít jelentőséget az egésznek többé.

Tudni kell, hogy féltékenysége nem beteges vagy eltúlzott, hanem abból ered, hogy ideált képzelt magának, azt megvalósulva szeretné látni.

"AB" vércsoport:

Nem komplikált karakterűek. Mivel karakter jellemzői számos elemből tevődnek össze, ezek egymással harcban állva nem jeleznek egy kiegyensúlyozott egyéniséget. Ezzel magyarázható, hogy érzelmi élete szinte sohasem jut nyugvópontra. Erősen függ hangulataitól, érzelmeitől. Cselekedeteit inkább kifinomult ösztöne és intuíciói irányítják, mint a tudatos akarata. Ezért tűnik olykor ingatagnak vagy tétovának mások szemében, hiszen pillanatok alatt képes egy személytől vagy ügytől elfordulni, ha úgy érzi, nem boldogulna vele. Kapcsolataiban is állandóan kétségek gyötrik, gyakran alaptalan félelmek áldozatává lesz, s ilyenkor érzelmei a nullponton vannak, s mély depresszióba merül.

Szerencsére ez az állapot sem tart sokáig. Ha egy pozitív élményben részesül életkedve visszatér.

Kedvezőtlen esetben néha megbízhatatlan, mivel korábbi elhatározásait könnyen feladja. Jó tulajdonsága, hogy tanulni vágyó, új tapasztalatokat, szellemi, érzelmi élményeket keres.

Saját véleményéhez nem ragaszkodik túlzottan, ha úgy látja, hogy a mások érvei logikusabbak, vagy egyébként elfogadhatóbbak, mint a sajátja. Szemlélete rugalmas. Gondolkodásmódja sohasem korlátolt vagy merev. Az egyhangúságot szinte utálja. Éppen az állandó újak keresése és befogadóképessége akadályozza meg azt, hogy az érzelmi behatások és nyomukban fellépő hangulatváltásai drámai módon befolyásolják életében.

Az érzelmek nagy jelentőségűek számára. Alkalmazkodóképessége kiváló. Nem akar a másik felett uralkodni, sőt úgy tudja alárendelni magát a másik akaratának, hogy közben boldog. Főleg akkor ha ebben a kapcsolatban megfelelő támaszt is talál.


"0" vércsoport:

Az "AB" csoporthoz hasonlóan, intenzív érzelmi életet él azzal a különbséggel, hogy nem rendelkezik olyan kifinomult alkalmazkodóképességgel. Ezt inkább partnerétől várja el. Szinte állandóan kapcsolatot keres másokkal, de ebben nem csak érzelmei befolyásolják, hanem az ésszerűség - sokszor a számítás is. Munkatársaival, lakóhelyi környezetével is szinte pillanatok alatt közvetlen, jó kapcsolatot tud kiépíteni. Ez a kapcsolatteremtő készség segíti az üzleti életben is. Feltűnően sok "0" vércsoportú férfi és nő dolgozik az üzleti szférában. Sok film-, tévésztár is e csoportba tartozik, mivel a művészi tehetség keresztülvitele erővel és jelentős mértékű gyakorlati érzékkel párosul. Üzleti szimata úgyszólván sohasem hagyja cserben, tevékenykedjen akár művészként akár üzletemberként.

A szinte félelmetes erejű energiája, aktivitása a gyökere a siker utáni vágyának. Állandóan mozgásban van, nem hagyja magát nyugodni. Mindig a sikerhez, elismeréshez vezető lépcső következő fokára szeretne lépni. Céljait mindig szemelőt tartja, és képes mindent ennek alárendelni.

Sohasem adja fel. Ha a körülmények folytán kénytelen előrehaladását szüneteltetni, ha zöld utat kap, visszafojtott energiái szinte robbannak. A szerelemben általában sikeres. Csak addig engedi át magát az érzelmeknek, amíg a kapcsolatnak valamilyen praktikus haszna is van; így szinte elérhetetlen számára, hogy egy szerelmet teljes intenzitással éljen át.

Kedvezőtlen esetben az ész elnyomja nála az érzelmeket, s ilyenkor képes érdekházasságot kötni -persze a partnerét ilyenkor is biztosítja érzelmeiről.
 
 
0 komment , kategória:  Élet és tudomány  
Chopper...
  2010-04-08 08:57:27, csütörtök
 
  ....Kerékagy és küllő nélküli csodajárgánya már a Howard's Killer Customnak is volt, ám ők hosszas tapasztalatgyűjtés és kísérletezés után csak addig jutottak, hogy a hátsó kerékből "spórolták ki" a középső részt. A masina kuriózumnak számított akkoriban, de az Amen Design Company choppere még ezen a túltesz, ugyanis az ő motorjuknak mindkét kerekét megfosztották a küllőktől és minden más "sallangtól", így a motor szinte lebeg a gumikon.
Forrás:Delux
 
 
0 komment , kategória:  Élet és tudomány  
Lakás buszok
  2010-03-11 17:45:35, csütörtök
 
  .. Ezekhez a képekhez és videókhoz nincs mit mondani,nézni kell
..és ennyi.
.. Az hogy angolul beszél cseppet sem érdekes,mert a látvány magáért beszél !
.. Biztos akadnak még olyanok mint én,akiknek nem fontos a telek meg a föld, és
.. egy ilyen buszt boldogan tekintenék otthonnak.

........ ..............Link- Luxury Motorhome
...... ..............Link

........ ........... .....Link

..


........ ........... .....Link

..


..
És hogy még terasza is van ! -leszakad az agyam !

........ ........... .....Link

.. Mindegy meik videót nézed meg,mert mindegyik álomszép !

 
 
0 komment , kategória:  Élet és tudomány  
Hihetetlen kép...
  2010-01-26 16:59:52, kedd
 
  ... Hát mikor ezt olvastam alig hittem el...és amit láttam az is
... csodálatos és megdöbbentő ....

Cikk forrása:Ötvenentúl.hu
..... " Ez az egyik legfantasztikusabb fénykép, amit az ismert univerzumban valaha is készítettek. Egy amerikai fényképész készítette egy operáció alatt, mely során egy súlyos gerinc-rendellenességet próbáltak helyrehozni. Az operáció különlegessége, hogy a beteg egy 23 hetes, még anyaméhben lévő pici magzat volt.

... Miközben Paul Harris fotós az Egyesült Államok-beli Tenesse állam Nashville városának Vanderbilt egyetemén a sebészeti klinika műtőjében fényképeket készített a műtét folyamatáról, megörökítette azt a pillanatot is, amikor a baba az anyai méhből kiemelte a kis kezét, és megfogta az őt operáló orvos ujját.

Ez a hihetetlen fénykép a világ rengeteg újságjában megjelent, s Írországban az egyik "legerősebb zászlója" lett az abortusz legalizációja ellen küzdőknek.
Az ici-pici kéz, ami meghódította a világot, Samuel Alexanderé, aki tavaly december 28-án megszületett (amikor a fénykép készült, alig több, mint 5 hónapja volt a mama hasában). Ha komolyabban elgondolkodunk, megértjük, hogy az élet tényleg csak egy hajszálon múlik.

... Az orvosok biztosak voltak benne, hogy nem tudták volna életben tartani a kisfiút a méhen kívül, így a méhen belül műtéttel kellett megoldani azt a rendellenességet, amit nem tudott volna túlélni. A méhet bevarrták, hogy a baba normálisan fejlődhessen tovább. Ezért is ezt a képet nyilvánítják napjaink egyik legfontosabb orvosi fényképének. "

...... ........... ............ HÁT NEM CSODÁLATOS?
 
 
0 komment , kategória:  Élet és tudomány  
UFO -Igen !
  2009-05-30 08:14:10, szombat
 
  ......... .......Link--Érdekes felvételek-képek

...

-Oroszország

...... ........Link--No Komment-mert nincs mit !

...Én tudom hogy nem vagyunk egyedül !
 
 
0 komment , kategória:  Élet és tudomány  
A csodás rendszerünk...
  2009-05-16 10:07:16, szombat
 
  ... Szervezetünk összes sejtjének a nap minden másodpercében oxigénre van szüksége. Ahhoz, hogy biztosítsa működését és fennmaradását, átlagosan öt liter vérnek kell áramolnia az artériák, vénák és kapillárisok közel százezer kilométernyi hálózatában. És az egyetlen, öklömnyi, harminc dekagramm súlyú szívre hárul az a herkulesi feladat, hogy az egész rendszert keringésben tartsa. Ha összegeznénk, mekkora erőt fejt ki a szív egyetlen nap alatt, ez képes lenne egy autót közel száz méter magasra a levegőbe emelni. Az izompumpa zseniális működésének titka a szívizomsejtekben rejlik, amelyek milliói mind egyidejűleg húzódnak össze.
......A létfontosságú folyadékok keringetéséhez természetesen nem csak egy jó pumpára van szükség, hanem megfelelő érhálózatra is. Miután a vér kiáramlik a szívből, egyre kisebb és kisebb artériákon keresztül szállítja az életadó oxigént, míg végül eléri a kapillárisok még szűkebb hálózatát. Ezek a hajszálerek olyan kicsiny keresztmetszetűek, hogy a néhány mikrométernyi vörösvértesteknek egy sorban kell átpréselődniük rajtuk. A szervezetet tízmilliárdnyi kapilláris hálózza be.

...


A véráram több mint százezer kilométernyi érszakaszt tesz meg, ami két és félszer több, mintha megkerülné a Földet. Kevesebb, mint egy perc alatt kering körbe a vér szervezetünkben, néha még ennél is gyorsabban halad. Bár az agy tömege testsúlyunk alig két százalékát teszi ki, oxigénszükségletünk húsz százalékát emészti fel. Ha az agy mindössze tíz másodpercig oxigénhiányos állapotba kerül, elveszítjük az eszméletünket. Négy percen túl pedig tartós károsodást szenved.

...


Ez a testfolyadék azonban sokkal többet nyújt az oxigénnél. Egyetlen csepp vér akár négyszázezer fehérvérsejtet is tartalmazhat, amelyek folyamatosan járőrözve kutatnak az idegen anyagok és fertőző ágensek, így a baktériumok, vírusok, illetve a belülről veszélyeztető daganatsejtek után. Sajnos, nem mindig járnak sikerrel. Ha így alakul a helyzet, a támadó sejtek féktelen szaporodásnak indulhatnak.


...A falósejt éppen munkában !
... 
 
0 komment , kategória:  Élet és tudomány  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2297 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 85
  • e Hét: 1018
  • e Hónap: 2327
  • e Év: 2327
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.