Belépés
kissmama.blog.xfree.hu
Eszünk vádolható. A szív törvény feletti. "Amig valaki meg nem szeret egy állatot, addig lelekének egy része szunnyadozik" Kiss Mihályné
1952.11.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Sárgarépakrém leves
  2010-01-24 17:42:45, vasárnap
 
  A WellnessCafe tippje: Sárgarépakrém leves

A sárgarépa majdnem az összes levesnek alapanyaga, és ez különösen szerencsés azért, mert a benne található A-vitamin a főzés során sem bomlik el! Próbáld ki most a sárgarépát egy kicsit új formában - krémlevesként!
Hozzávalók:
40 dkg sárgarépa
5 dkg margarin
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 liter húsleveslé (leveskockából is jó)
1 ek. étkezési keményítő
egy fél narancs leve
só, bors, szerecsendió, bazsalikomlevél
Elkészítés:
Pucold meg és aprítsd fel a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát. A kétféle hagymát a margarinon párold meg, majd dobd rá a sárgarépát is. Öntsd fel a húsleves levével, és főzd a zöldség puhulásáig, közben ízlés szerint add hozzá a fűszereket is! A levest kb. 25-30 percig főzd, majd húzd le a tűzről, és a lé felét öntsd le róla! A maradék lével együtt turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd a répát, és ha ez megvan, öntsd hozzá vissza a maradék levet is! A levest még néhány percig tedd vissza melegedni, végül sűrítsd be a keményítővel (ehhez három evőkanál leveslét merj le, oldd fel benne a keményítőt, majd állandó kevergetés mellett add hozzá a leveshez)! A legvégén a narancs levét is add hozzá, és ha szükséges, a kész levest ízesítsd még egy kicsit!



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Angol sajtleves
  2010-01-16 19:31:50, szombat
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- őrölt bors
- só
- ételízesítő
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál finom liszt
- 5 dkg margarin
- 2 vöröshagyma
- 2 fehérrépa
- 2 sárgarépa

A zöldségeket és a vöröshagymát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, azután a margarinon megpároljuk. Felengedjük 7 dl vízzel, ételízesítővel, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Kis lángon, lefedve puhára főzzük. Ezután turmixgéppel pépesítjük, majd beleöntjük
a tejet, és hagyjuk felforrni. A tejszínben simára kevert liszttel besűrítjük, jól összeforraljuk. A reszelt sajtot levesestálba szórjuk, és állandó kevergetés közben rámerjük a tűzforró levest.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Boci szelet
  2009-11-22 18:25:54, vasárnap
 
  Boci szelet

Hozzávalók: 11 evőkanál kristálycukor, 11 evőkanál étolaj, 15 evőkanál tej, 15 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 4 tojás, 1 csomag sütőpor.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat. A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe tesszük. Fél kg túrót elkeverünk 4 evőkanál grízzel, egy egész tojással 20 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Kiskanállal gombócokban a tepsiben lévő tésztára rakjuk. Ami természetesen belesüllyed, és sütés után ha kihűlt felvágva tarka lesz, mint a boci.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
5 perces süti
  2009-10-30 21:49:45, péntek
 
  5 perces süti

Hozzávalók:

2 tojás, 1 csomag sütőpor, 4 evőkanál kakaó, 2 kis pohár tejföl, 2 pohár liszt, 2 pohár cukor, ízlés szerint rum és darált dió.

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összekeverjük, zsírozott, lisztezett tepsiben előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. tipp! Nagyon finom baracklekvárral megtöltve csokimázzal a tetején, de lehet gyümölcstorta alapja is.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Méteres sütemény
  2009-09-19 08:54:16, szombat
 
  Hozzávalók: 2 db őzgerinc forma a sütéshez.
Tésztához:
6 tojás
26 dkg liszt
26 dkg cukor
másfél deciliter olaj
másfél deciliter langyos víz
3/4 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaó

Krémhez:
l csomag puncs puding
fél liter tej
25 dkg ráma margarin
fél deciliter rum(lehet aroma is)
20 dkg cukor

6 tojás sárgáját 26 dkg cukorral,liszttel,olajjal,vízzel és a sütőporral jól kikeverjük.A tojásfehérjét felverjük
kemény habbá és hozzákeverjük a tésztához.
Az így kapott tészta kicsivel több mint felét beleöntjük az egyik kivajazott és kilisztezett őzgerinc formába.
A maradék tésztába 3 evőkanál kakaót keverünk és beleöntjük a másik kivajazott és kilisztezett őzgerinc formába.
A két őzgerinc formát egyszerre tesszük előmelegített sütőbe és megsütjük.

Krém készítés:
A puncs pudingot fél liter tejben cukor nélkül megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
A margarint a 20 dkg cukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingba belekeverjük a fél deciliter rumot és
összekeverjük a habosra kikevert margarinnal.

A tésztát egy centis szeletekre felvágjuk , egy barna egy sárga szelet közé újnyi vastag krémet kenünk
Sorba egymás mellé tesszük így 1 méter süteményt kapunk.

Amikor ezzel készen vagyunk csokoládé mázt készítünk:
6 evőkanál víz 6 evőkanál cukor és 6 evőkanál kakaóból és egy diónyi vajból.
A cukrot a kakaóval és a vízzel felkell forrósítani, a tűzről levenni és hozzákeverni a diónyi vajat vagy margarint.
Ezt a csoki mázt a tészta tetejére kell ráönteni egyenletesen elosztva.

A süteményt ferdén kell szeletelni. Tálaláskor tejszín habot is lehet rátenni .
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Húsgombóc vadász módra
  2009-02-21 10:30:41, szombat
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- igény szerint étolaj
- 1,5 dl tejföl
- 1 evőkanál finom liszt
- 50 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 1 db húsleveskocka
- ízlés szerint só
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint őrölt bors
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 db tojás
- 50 dkg darált sertéshús

A darált húst elkeverjük a tojással, a zsemlemorzsával meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal
ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű húsgombócokat készítünk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a húsgolyókat megsütjük.
Ezután a gombócokat nem szedjük ki, hanem hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, s együtt pirítjuk tovább. Amikor a szalonna kiadta a zsírját, belereszelünk
egy fej vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Sóval, borssal és a leveskockával ízesítjük, pici vizet öntünk alá, azután fedő
alatt lassan puhára főzzük. A végén kevés liszttel elkevert tejföllel kiforraljuk. Zsemlegombóccal vagy nokedlivel tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
birsalma sajt
  2008-12-03 18:35:17, szerda
 
  Szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjával együtt forró vízben puhára főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük és szitán áttörjük.


Most az áttört gyümölcsöt lemérjük és 1 kiló anyagra 80 dkg cukrot számítunk. Az áttört gyümölcsöt széles lábasban addig főzzük, amíg olyan sűrű, hogy kavarás közben a lábas alját láthatjuk. Hozzáöntjük a cukrot és gyors tűznél, állandóan kavargatva 10-15 percig főzzük, amíg hideg porcelántányérba cseppentve a teteje hamarosan bebőrösödik. Most tetszés szerinti kivizezett formába öntjük, ami lehet puding-, őzgerincforma, mély kistányér stb. A kiöntéssel siessünk, mert gyorsan alvad. Kiöntéskor szórhatunk az anyag közé vékonyra vágott, hámozott mandulát vagy tisztított diót. Másnap pergamenpapírra kiborítjuk, és száraz, langyos helyen tartjuk 2-3 hétig, amíg a külseje egészen megszikkad. Időnként forgatjuk. Celofánpapírba csomagolva száraz helyen tartjuk. Vékony szeletekre vágva, csemegének fogyasztjuk.




 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Túrógombóc
  2008-11-05 06:52:18, szerda
 
  Túrógombóc ahogy Ákos szereti!

Hozzávaló:

50dkg túró
3 tojás
12dkg grúz /kB:3 pupus kanál/
pirított zsemle morzsa

túrót áttörni,pici só, tojás sárgával összekeverni,
fehérjét kemény habbá,és úgy hozzátenni.
1-2 órát pihentetni, enyhén sós vízben kifőzni a gombócokat.

por cukorral elkevert tejföllel tálalni

 
 
1 komment , kategória:  Receptek  
birsalma...
  2008-10-31 08:22:00, péntek
 
  Birsalma leves
Az ősz egyik legillatosabb gyümölcse a birsalma,de manapság nem nagy divat főzni belőle.Pedig lehet kompótot, lekvárt vagy akár levest is főzni belőle.Néhány szem maradék almával keverve, isteni gyümölcslevest ütöttem össze belőle!

Hozzávalók:

4 nagy szem birsalma
fél kiló alma
cukor
1 egész citrom
6-8 szem szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt vagy 1 szál egész fahéj
Az almákat megpucoljuk és feldaraboljuk.A többi hozávalót kb. liter vízzel feltesszük főni.Amikor a szirup felforr, beledobjuk az almákat, és puhára főzzük.Ha ennél a pontnál megállunk, akkor kompótot főztünk, de ha behabarjuk, akkor gyümölcslevest készítettünk.A habarást készíthetjük lisztből, vagy étkezési keményítőből is, de mindkét esetben tanácsos egy kis tejfölt vagy tejszínt is belekeverni a végén, hogy krémesebb legyen.

TIPP!

Nem fontos kétféle almából készíteni, de akár más gyümölcsöt is tehetünk még bele.

Jó étvágyat!

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Reszelt linzer
  2008-10-29 07:53:14, szerda
 
  Reszelt linzer

tésztához

40 dkg liszt
14 dkg margarin
1 cs sütőpor
10 dkg porcukor
4 tojás sárgája
1 dl tej

töltelékhez

12 dkg dióbél
3 ek porcukor
4 ek sárgabarack lekvár
4 tojásfehérje


A lisztet a sütőporral és a porcukorral összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejet, jól összedolgozzuk. Fél órára a hűtőbe tesszük.
Míg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket: megdaráljuk a diót, felverjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, ezzel még tovább verjük. Végül belekeverjük a diót és a lekvárt.
A tészta kicsit nagyobbik felét nagylyukú almareszelőn egyenletesen belereszeljük az előzőleg margarinnal vékonyan kikent tepsibe.
Elsimítjuk rajta a tölteléket és ráreszeljük a tészta másik felét.
Előmelegített sütőben 200 fokon szép pirosra sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 1623 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 23
  • e Hét: 111
  • e Hónap: 233
  • e Év: 1324
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.