Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 91 
A magyar dal napja - önkormányzati képviselő nyílt levele
  2018-09-14 23:03:20, péntek
 
  A magyar dal napja - önkormányzati képviselő olvasónk nyílt levele a közmédia vezetőinek

2018. szeptember második vasárnapja a magyar dal napja a közmédiában Magyarországon. Egy nap a 365-ből. Milyen dalok napja az év többi 364 napja?

Ezt minden rádióhallgató, tv-néző honfitársunk nagyon jól tudja, mégis a tisztán látás érdekében nem árt összeszedni a részleteket, és leírni a helyzetet.

Az év 364 napja az angol-amerikai dalok napja a magyar állampolgárok adójából fönntartott magyar közmédia által a magyar anyanyelvű magyar hallgatóknak sugárzott műsorokban Magyarországon, mely egyáltalán nem mellékesen zenei nagyhatalom.

Magyar előadók magyar nyelvű dalai csak 5-10%-ban kerülnek adásba. Nem emlékszem, mikor hallottam két magyar dalt egymás után.
A közmédiából (is) száműzték a magyar dalt - pedig igény lenne rá (kép: Pezzetta Umberto / Zaol)

A magyar közmédia beszélt nyelve még a magyar (a beszédkultúra milyensége egy másik levél témája), de az énekelt nyelv, az adásokba kerülő muzsika nyelve egyértelműen az angol illetve az amerikai. Szegény Petőfi Sándor forog a sírjában attól, ami a nevét viselő rádióban hallható. A Dankó Rádió kivétel, de ez egy nagyon szűk zenei stílust képvisel. A kereskedelmi adók közül az új Retró Rádió is szép számmal válogat a magyar könnyűzenei élet elmúlt évtizedeinek emlékezetes dalai közül.

A magyar előadók, a magyar muzsika szélsőségesen ki van rekesztve a magyar közmédiából!

Még leírni is szörnyű, de így van, minden nap hallhatjuk. Az adott műsor témájától függetlenül, azzal köszönő viszonyban sem lévő angol nyelvű dalokat választanak a zenei szerkesztők a műsor témájához illeszkedő magyar nyelvű muzsika helyett. Az idegen dalok ráadásul nem az angol-amerikai zenei élet legszebb muzsikái, hanem színtelen, szagtalan, jellegtelen, entyem-pentyem dalocskák, melyekre öt perc után már senki nem emlékszik.

Talán a legszomorúbb az egész helyzetben, hogy mindezt hosszú évtizedek alatt olyan alattomosan, lopakodva alakították ki az ,,idegen szép" közhangulatával együtt, hogy honfitársaink nagy része észre sem veszi. A fiatalok pedig már ebbe születtek bele, ezt tekintik ,,normálisnak".

A mai átlag magyar rádióhallgató akkor kapná föl a fejét, ha értené, miről énekel az előadó. Mert azt ugye mondanom se kell, hogy honfitársaink túlnyomó többsége csak szófoszlányokat, egy-két gyakran ismételt kifejezést ért az angol dalok szövegéből.

Kiknek szól, kiknek énekel a rádió és a televízió? Nem a magyar hallgatóknak, nézőknek, akik magyarul értenek? Nem fontos a szerkesztőknek, műsorkészítőknek és a közmédia felelős vezetőinek, hogy célközönségük értse is azt, ami neki készül? Vagy van ennél fontosabb szempont is, kedves zenei szerkesztők? A magyar dal napja jó alkalom lenne néhány valóban őszinte vallomásra a beavatottak köreiből. Derüljön ki az igazság!

Mert nem hiszem, hogy véletlen a dolog. Ilyen mértékű és ilyen hosszú időtartamú aránytalanság, hátrányos megkülönböztetés nem lehet a véletlen műve. Azt se hiszem, hogy azért van ez így, mert a hallgatók/nézők ezt várják el. Ez ordas hazugság. És ha valami folytán igaz lenne, a közmédia feladata éppen az ilyen természetellenes elvárások megváltoztatása kellene, hogy legyen ugyanolyan következetes, évtizedekre szóló elszántsággal, mint amilyen az ellenkező irányú tevékenység volt.

Tehát a magyar előadók, a magyar muzsika tudatosan ki van rekesztve a magyar közmédiából. Mi, a hallgatók pedig öntudatlanul vagy beletörődve mindezt pisszenés nélkül hagyjuk, tűrjük.

Vajon mi ennek a kirekesztésnek a célja? Kik hozták meg a döntéseket, és kik tartják fenn ezt a természetellenes állapotot? Le van írva valamiféle belső utasításban, hogy milyen arányokat kötelesek megtartani a zenei szerkesztők? Vagy csak szóban hangzott/hangzik el az elvárás? Vagy nincs is ilyen, mert a szerkesztőket és a zenei szerkesztőket eleve úgy válogatják, hogy ők önként és dalolva teljesítik az elvárásokat, mert utálják a magyar zenét? Mi történne azzal a zenei szerkesztővel, aki föllázadna, és megszegve az utasítást, ¾ részben magyar zenét választana? Fegyelmit kapna vagy kirúgnák? Megkérdeztek valaha is minket, a hallgatókat, hogy milyen muzsikát szeretnénk? Én nem hallottam ilyen felmérésről, pedig 56 éves vagyok.

Kedves Közmédia-vezetők!

Első javaslatom éppen ez: ebben a nagy demokráciában kérdezzenek meg minket, sok ezer embert, akik a közmédiát fönntartjuk, és a műsorokat hallgatjuk, hogy milyen arányban szeretnénk hazai muzsikát hallani! Az eredményt hozzák nyilvánosságra, és ennek megfelelően módosítsák műsor- és zenekínálatukat!

Igenis jogunk van érteni azt a műsort - a zenék szövegét is - amelyet a mi pénzünkből nekünk sugároznak! És mi a szép magyar beszédet és a szép magyar muzsikát értjük, és ezt szeretjük.

Más ország közmédiájától nem várható el, hogy magyar muzsikát sugározzon. Viszont az a természetes, ha Magyarországon a közmédia legalább ¾ részben hazai zenét sugároz. Hát legyen így!

Környékbeli vagy távolabbi népek legszebb dalait is szívesen meghallgatjuk: kérjük meg őket, hogy gyűjtsék csokorba azokat, amelyeket meg szeretnének mutatni nekünk.

2018. szeptemberétől minden nap a magyar dal napja legyen a magyar közmédiában! Ezt kérjük, ezt követeljük!

Gönyű, 2018. 09. 07.

Dr. Nagy Gergely önkormányzati képviselő


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  ZENE  
Háry János a Magyar Lovas Színház Komárom előadásában 2017
  2018-09-12 23:32:50, szerda
 
  Háry János a Magyar Lovas Színház Komárom előadásában 2017


Link


Háry János a Magyar Lovas Színház Komárom előadásában 2017-ben. Márkos Attila és Barcsik Valéria műve.
 
 
0 komment , kategória:  ZENE  
Kinek a kulturális diktatúrája? Balliberális diktatúra
  2018-08-25 20:35:05, szombat
 
  Kinek a kulturális diktatúrája? Balliberális diktatúra a könnyűzenében

...Ugyanebben a műfajban FankaDelinek, azaz Kőházy Ferencnek 100 ezres a Facebook-tábora. Őt kőkemény cenzúra veszi körül. A néhány napja megjelent A harcos útja című új száma a YouTube-on 140 ezres letöltésnél tart. Rengeteg klipje meghaladta az egymilliós nézettséget, zeneszámaiban a legtrendibb formában dolgozza fel a hazaszeretetet, a magyar öntudathoz kapcsolódó kérdéseket, valamint drog- és alkoholellenes üzenetekkel hívja fel a fiatalok figyelmét arra, hogy van más alternatíva is. De hát ezek gyűlölt szavak és gondolatok az adófizetők pénzén működő Petőfi rádióban is. FankaDeli az elmúlt három évben kereken nulla alkalommal szerepelt itt előadóként...

018. február 19-én egy megdöbbentő nyilatkozat jelent meg az egyik közösségi oldalon: ,,Szeretném az országos rádiók szerkesztőinek, vezetőinek megköszönni, hogy egyetlen dalomat sem játsszák már 7-8 éve, hiába készültek remekebbnél remekebb rádiókompatibilis nóták, mindig az volt a válasz, hogy nem ment át azon a misztikus, hallgatói rostán. Ezzel teljesen elvették a popzeneírás iránti vágyamat, és most emiatt vagyok igazán helyemen a zenében. Nem kell semmiféle mainstream, trendi irányzatnak megfelelnem és állandó kompromisszumot kötnöm, hisz a művészet lényege az, hogy áramoltasd szabadon, és ha már erőlködsz, az nem az. Megyek a fejem után a zenében, és ez mindig érdeklődő fülekre talál. Esküszöm, hogy ez egy óriási szabadság. Köszönöm a közönségnek a bizalmat."

Az esetet nem kapta fel sem a jobboldali, sem a baloldali média. Megjelent ugyan néhány írás, de egyből napirendre tértek felette, pedig a fenti mondatok több mint érdekesek, hiszen a szerző személye, munkássága, tehetsége megkerülhetetlen.

Tóth Vera Magyarország egyik legjobb hangú énekesnője, dalait milliók nézik a videómegosztókon, közösségi oldalát 164 ezren követik. Tehát még a balliberális logika szerint is naponta kellene hogy a rádiók leadják a számait, hiszen minden ott van, amit most Nyáry Krisztiántól Radnóti Sándorig harsognak a liberális mantrázók. Az irodalom terén is azért van liberális túlsúly, mert ők a tehetségesek, a jobboldaliak meg nem. Ezt pedig az olvasók döntik el, mondják, és nyilván a balliberális kézen lévő könyvkiadás és könyvterjesztés előszeretettel terjesztene jobboldali szerzőket is, de hát ugye azokat úgyse olvassa senki.

Tóth Verára ki merné azt mondani, hogy tehetségtelen, nincs hangja, nem hallgatnák a dalait? Nyilván senki. Ezért el kell tüntetni a színről, mintha nem is létezne, ahogy a mindenre nyitott, befogadó liberálisoktól megszoktuk. Mert ó jaj, szörnyű gyanú fészkelte be magát a zenei szerkesztők tudatába, Tóth Vera nem balliberális sztár, és nem is akart az lenni. Pedig nem járt ,,ki a migránsokat az országból!" táblával, nem csápolt az első sorban a Fidesz-nagygyűléseken, tehát még a keményebb liberálisoknak is elfogadható kellene legyen. De mégsem az, mert nem a falka tagja. A hallgatóknak meg beleszólásuk sincs abba, hogy mit hallgassanak, pontosan ugyanaz a helyzet, mint a könyvkereskedelemben.

A kultúra könnyűzenei vonalán viszont kemény adatokat találunk a balliberális hegemóniára, amit minden bizonnyal nem lesz könnyű megmagyarázni. Gyengébb idegzetű olvasóinkat most arra kérjük, tartsanak öt perc szünetet, és vegyenek be vérnyomáscsökkentőt.

Ott tartottunk tehát, hogy leellenőrizhető, objektív számokkal jövünk. A mostszol.hu oldal 78 rádió összes lejátszott számát mutatja több mint hat évre visszamenőleg. Nemcsak a kereskedelmi adókat látjuk itt, hanem ott van például az adófizetők pénzéből működő, igen jelentős hallgatottsággal bíró Petőfi rádió is. Vajon itt milyen a kiegyensúlyozottság? Nézzük először a már említett Tóth Verát. A Petőfi rádióban az elmúlt hat évben összesen 14 alkalommal játszottak le három számot. Nem elírás: 14!

Nézzük ugyanitt a közismerten balliberális 30Y zenekart. A csapat 81 számát összesen 3525 alkalommal játszották le. Ez sem elírás. Pedig a 30Y-t összesen 85 ezren kedvelik a Facebookon, feleannyian, mint Tóth Verát. Rögzítsük a tényeket: a 14-es szám áll szemben 3525-tel.
Amíg sokan most törlik a homlokukat, térjünk át egy újabb csodás esetre.

Vastag Csaba énekes is a rádiólejátszási nyalóka rossz oldalán találta magát a Fidesz-diktatúra által működtetett Petőfi rádióban is. Vastag Csaba saját számát összesen nulla alkalommal játszották le, a Péter Szabó Szilviával közös dalukat 179 alkalommal, a testvérével közös számot pedig 21-szer. Tehát összesen 200 eset hat év alatt. Pedig itt sem hiányzik semmi, a tehetség megvan, a népszerűséget bizonyítja a sokmilliós videómegosztós letöltés, a 300 ezer Facebook-követő. Sajnos a rossz hírt itt is közölnünk kell: Vastag Csaba sem tartozik a balliberális világhoz.

Király Viktor viszont jól kamatoztatta a szerencséjét, minden összejött, mint a mesében. És ha a tehetséghez hozzáadunk egy kis balliberális elixírt, akkor meg is lesz az aranycsinálás receptje. Csak a Petőfi rádión a saját számait 2083 alkalommal játszották, egyéb, másokkal közös projektjeiről pedig most ne is ejtsünk szót, hanem nézzünk néhány más összesítést: a Hősök együttes majdnem 2000, a Kelemen Kabátban 1600, a Brians 3600, a Punnany Massif 3300, az Irie Maffia 3700, a Halott Pénz 5000 lejátszásnál tart csak a Petőfi rádión. A további felsorolással be is telne a sorozatunk, így akit mélyebben érdekel a téma, böngésszen bátran a már említett összesítő honlapon.

A közismerten MSZP-szimpatizáns Fluor Tomi rapénekes rendkívül egyedi megoldást választott idén áprilisban a véleménye kifejtésére. Egy másokkal készített interjú közben élőben odaugrott a kamerába, elordította, hogy Soros György, majd elfutott. Ezután egy túlbuzgó szerkesztő kicsit szüneteltette a számait a Petőfin, amire a teljes balliberális média felhörgött, hogy mekkora cenzúra van. A rend természetesen azonnal helyreállt, azóta szólnak a zenekarának, a Wellhellónak és a saját egyéb projektjeinek a számai. Most 6600 lejátszásnál tartanak. Ebből is látható, a Wellhello a legjobban futtatott zenekar, a csapból is ez folyik. Facebook-követőinek száma 119 ezer.

Ugyanebben a műfajban FankaDelinek, azaz Kőházy Ferencnek 100 ezres a Facebook-tábora. Őt kőkemény cenzúra veszi körül. A néhány napja megjelent A harcos útja című új száma a YouTube-on 140 ezres letöltésnél tart. Rengeteg klipje meghaladta az egymilliós nézettséget, zeneszámaiban a legtrendibb formában dolgozza fel a hazaszeretetet, a magyar öntudathoz kapcsolódó kérdéseket, valamint drog- és alkoholellenes üzenetekkel hívja fel a fiatalok figyelmét arra, hogy van más alternatíva is. De hát ezek gyűlölt szavak és gondolatok az adófizetők pénzén működő Petőfi rádióban is. FankaDeli az elmúlt három évben kereken nulla alkalommal szerepelt itt előadóként.

A legprimitívebb és legobszcénabb szövegeket gyártó, a drogozást és a züllött életet népszerűsítő balliberális előadók ezalatt több tízezer alkalommal voltak hallhatók a rádióban, mindezért sokmilliós jogdíjat vesznek fel, hiszen mi is lehetne a feladata egy állami rádiónak, mint hogy csak ezeket támogassa.

Sőt már ezek az értékek, amit népszerűsíteni kell, ahogy tette ezt a Koltay Anna-Turán Eszter alkotópáros új filmjében, ami a ,,hiphopkultúráról" szól. Ez a BP Underground filmsorozat második része. Az alkotásban olyan kérdésekre is választ kapunk, hogy ,,kik azok a ma is ismert arcok, akik központi figurák voltak, és ők évtizedekkel később mit gondolnak a gyökereikről, és mit vittek magukkal útravalóul? Az afroamerikai gyökerű műfajnak mi a sajátos magyar íze, és vajon mennyire feladata a társadalomkritika? Milyen ma az itthoni hiphopszubkultúra, van-e létjogosultsága, hangja és ereje a digitális világban? Hol van a határ az underground és a mainstream között, mi a hiphop üzenete 2018-ban?" - olvasható az ajánlóban.

Látják a varázsszót? A társadalomkritika! Ez mindenben benne van, hiszen ez a balliberális művészet mágikus kulcsa. A filmben ennek szellemében csak olyanok szerepelnek, akik előadó-művészetükben mindent szidnak és náciznak, ami magyar. Az pedig teljesen természetes, hogy ez a nagyszerű alkotás is az NKA Hangfoglaló program támogatásával készül. Ha minden jól alakul, a közmédia is bemutatja ezt az igazán hiánypótló filmet.

Csakúgy, ahogy a Pilvaker projekttel teszi. Sikerült ugyanis az 1848-as magyar szimbólumot, a Pilvax szót egy cigány szlenggel a vakerel szóval (duma) egybeolvasztani. A Red Bull által támogatott projekt arcai mások mellett: Eckü, Halott Pénz, Fluor, Saiid előadóművészek. ,,A Red Bull Pilvaker célja 2012-es indulása óta az, hogy zenei alapokra helyezett költeményekkel és a hazai rap- és könnyűzenei szcéna bevonásával hozza közelebb a fiatalokhoz a magyar irodalom legszebb költeményeit" - mondják a kezdeményezők.

És nem csodálatos? Pl. Fluor Tomi G...cigránát száma után meghallgatni ugyancsak tőle egy József Attila-költeményt? Például az általános iskola 8. osztályában? Az új kerettanterv szerint ugyanis az irodalom-tananyagban szerepelnie kell kortárs szövegnek is, így került a tananyagba Fluor Tomi 2016-ban. ,,Jó azt látni, hogy a fiatalság mellett a tanári kar is nyitott az ilyen újdonságokra" - nyilatkozta az Origónak a projekt egyik arca 2016. szeptember 1-jén. A Petőfi is népszerűsíti a projektet, eddig 1300 alkalommal játszották a számaikat.

Van még egy további jó hírünk: a már említett 30Y együttes segíti az Erkel Diákünnepek Alapítvány kulturális kampányát Gyulán. Ennek jegyében 850 kelet-magyarországi iskolával és háromszáz céggel veszik fel a kapcsolatot - nyilatkozta a megyei lapnak június 4-én Kiss János, a szervezőbizottság vezetője, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Megtudtuk: kulturális versenyt is szerveznek, ,,a megmérettetés zsűrijében hazánk legmagasabban jegyzett szakemberei, művészei értékelnek majd." Olyan nevekben gondolkodnak, mint például Jordán Tamás, Grecsó Krisztián, Karafiáth Orsolya. Természetesen mindezt állami és önkormányzati pénzen. Hiszen biztosan a diákok is epekedve várják a balliberális világ felkent papjainak igehirdetését.

Bónusz jó hírrel is szolgálhatunk: idén nyáron a fullasztó diktatúrában és kánikulában sok-sok balliberális zenekarnak enyhülést hoz az a pénzeső, amit fideszes önkormányzatoktól és állami cégektől juttatnak a sok-sok fellépés támogatására. Azért hívják meg őket, mert ugye őket játsszák a rádióban. Tehát a liberális mantra szerint rájuk van igény. Az elit egy koncertre 1,5-6 millió forint közötti fellépési díjat kap! Ők nem kerülhetnek olyan helyzetbe, mint nemrég az egyik legnépszerűbb előadó. Az egyik legnagyobb állami cég kommunikációs igazgatója, amikor meglátta a nevét a cégcsoport által támogatott rendezvényen, felhívta a szervezőket, és azonnal kihúzatta, mert ,,jobboldali".

(Szakács Árpád, magyaridok.hu)


Forrás: Link


Videó: FankaDeli - A harcos útja (hunharcos.hu induló - hivatalos klip 2018)


Link
 
 
0 komment , kategória:  ZENE  
Szarka Tamás: Zölderdőben (Újlipótváros, 2018.08.12.)
  2018-08-23 22:40:22, csütörtök
 
  Szarka Tamás: Zölderdőben (Újlipótváros, 2018.08.12.)


Link


Zöld erdőben

Zöld erdőben, zöld mezőben
sétál egy madár.
Kék a lába, zöld a szárnya,
jaj be gyöngyön jár.
Hívott engem utitársnak,
el is megyek én,
volt egyszer, de nincs már senki , kiért maradnék.

Jaj, ha elmész, megyek én is!
Hogyne szánnám galambomat hívségiért is!
Boldog szívem földön hordom
Ha ő repül is.

Bordó égen réges-régen
száll az éjmadár.
Néma szája, szél a szárnya,
jaj de csöndben jár.
Túl szép álmoktól a tolla
így lett nehézzé.
Előlük száll, rohan, repül,
őket feledné...

Jaj, ha elmész, megyek én is!
Hogyne szánnám galambomat álmaiért is!
Boldog szívem földön hordom
Ha ő repül is.


Ghymes - Rege Link


Ghymes - Duna partján Link
 
 
0 komment , kategória:  ZENE  
Az Utolsó Betyár rockopera teljes előadás 2018
  2018-08-14 23:04:57, kedd
 
  Az Utolsó Betyár SD teljes előadás 2018


Link

A Magyar Lovas Színház Komárom Utolsó Betyár előadása 2018-ban.

Írta és dalszövegek: Márkos Attila

Zenéjét szerezte: Szűts István

 
 
0 komment , kategória:  ZENE  
Rákóczi induló
  2018-06-05 20:40:24, kedd
 
  Az eredeti, amit sajnos már nagyon kevesen ismernek: Link


...és a Liszt Ferenc által átadott anyag szerinti, a párizsi Hector Berlioz által feldolgozott ma ismert: Link


Azért az eredeti többet mond, mint a feldolgozott, ezért talán nem is véletlen, hogy nem propagálják sehol.
 
 
0 komment , kategória:  ZENE  
Kovács Nóri-A pünkösdnek jeles napján- Celldömölk 2016
  2018-05-20 07:02:17, vasárnap
 
  Pünkösdi koncert- Kovács Nóri: A pünkösdnek jeles napján- Celldömölk 2016


Link

Helyszín: Nagyboldogasszony Kegytemplom Celldömölk 2016. pünkösd hétfő
Közreműködők: Kovács Judit, Tóth Luca Réka, Soós László, Magyari Miklós 
 
0 komment , kategória:  ZENE  
Bullás Mária: Áldás
  2018-03-25 13:13:23, vasárnap
 
  Áldd meg Égi Anyánk Népünket, Országunk,
Áldásod legyen a mi megváltásunk,
Népünknek Hazánknak Szabadulására
Igaz Magyar lélek föltámadására.

Új kornak hajnalán sóhajtunk az égre.
Tekints le most reánk Ősi Nemzetünkre,
Árpádnak Fiai békében éljenek,
Szeretetben, egységben, újat teremtsenek.

A Turul madárnak kiterjesztett szárnya,
Áldón borul Reánk Kárpát Őshazánkra,
Szent Korona fénye ragyog fel az égig,
Ősi Nemzetünkön Áldás legyen mindig.

Felragyog a Fény Kárpátok honában,
Kiárad általunk az egész világra,
A MAG népe ébred a láncunk lehullik,
Szabadok a lelkek az ég kapuja nyílik.

Arra kérünk Téged segíts meg bennünket,
Erősíts népünkben örök egységedet,
A magyar nemzetnek Te vagy reménysége,
Áldott legyen általad a MAG nemzetsége,
A Magyar Nemzetnek Te vagy reménysége,
Áldott legyen általad a MAG Nemzetsége.


A vers megzenésített változata az alábbi linken hallgatható meg:


Bullás Mária: Áldás Link


Szerkesztett képemet itt nagyobb méretben is megtekinthetik: Link
 
 
0 komment , kategória:  ZENE  
Rockopera: Mária evangéliuma
  2018-03-11 22:06:53, vasárnap
 
  Mária evangéliuma, Madách Színház - Sáfár Mónika, Sasvári Sándor, Vikidál Gyula


Link"Két templomot látok a magyar földön, a katolikus és a protestáns templomok nagy egyházait, melyek fölé örök fenségben boltozódik a keresztény magyar ég. A föld, amelyen állnak, az ég, amely reájuk borul: a haza és a hit. Ez kössön össze minket, Testvéreim! Nem járhatunk mi külön utakon, akik mindannyian a Krisztus jelölte úton járunk! Szeressük egymást, és fogjuk meg egymás kezét, keresztény Asszonyok!"

" Magyar Asszonytestvéreim, segítsetek és szeressétek egymást! Ne csüggedjetek soha, bízzatok és higgyetek! Asszonyok! A remény a Ti édes testvéretek! Véletek jár, és csakis Ti vihetitek vissza őt a nemzet életébe. A magyar asszonyok a magyar jövő édesanyái."

(Tormay Cécile )
 
 
0 komment , kategória:  ZENE  
Egy csodálatos tehetség: Dimash Kudaibergen énekes
  2018-02-02 00:01:51, péntek
 
  Egy csodálatos tehetség: Dimash Kudaibergen kazahsztáni énekes ( 23 éves )LinkDimash's Extreme Vocal for Male Voice


Link
 
 
0 komment , kategória:  ZENE  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 91 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1533
  • e Hét: 4995
  • e Hónap: 52066
  • e Év: 2080274
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.