Regisztráció  Belépés
eva0817.blog.xfree.hu
A szeretet művészet,semmi sem fontosabb a világon,mint megtanulni ezt a művészetet. Úgy éld a jelent,hogy egyszer az majd múltad lesz,mely tönkre teheti a jöv... Kárpáti Éva
1943.08.17
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 390 
Meggyes-túrós szelet
  2018-06-01 19:19:54, péntek
 
  Hozzávalók:

25 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
1 ek holland kakaó (kisebb kanállal)
3 db tojás (nagy)
10 dkg vaj
csipet só
a töltelékhez:
45 dkg túró
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor (v. 2 ek keményítő)
2 db tojás (nagy)
1 kg magozott, előzőleg lecukrozott meggy
(a tepsi 22x32 cm-es)

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és az egész tojásokat, majd pár perc alatt, keverjük jó habosra.

Ezután állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, végül pedig csorgassuk hozzá a felolvasztott, de visszahűtött vajat.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a massza kétharmad részét.

A maradék masszához adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük simára.

A meggyet magozzuk ki, szórjuk meg pár kanál cukorral, és hagyjuk pár órát állni, majd alaposan csepegtessük le. (érdemes már előző nap lecukrozni)

A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük össze.

A tojások habját egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túróhoz.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő tésztára, majd szórjuk meg az előzőleg lecukrozott, és alaposan lecsepegtetett meggyel.

Végül a kakaós tésztát kiskanállal pötyögtessük a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük készre
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Nagyi féle falusi krumplis fánk.
  2018-05-09 19:38:17, szerda
 
  Hozzávalók:

250 ml tejföl
1 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál cukor
300 gramm krumpli
100 ml kefir
2 evőkanál napraforgóolaj
0,5 teáskanál só
400 gramm liszt

Elkészítés:

1. Egy mélyebb tálban keverjük el a kefirt, és a tejfölt, az olajat, tojást, a sót, és a cukrot.

2. Adjuk hozzá a megszitált, és szódabikarbónával elkevert lisztet, majd gyúrjuk össze.

3. Készítsük el a tölteléket. Főzzük meg a krumplit sós vízben, majd nyomjuk szét krumplitörővel. Nyújtsuk ki a masszát, és vágjuk egyforma négyzetekre. Mindeniknek a közepét töltsük meg krumplival, a széleket jól nyomkodjuk össze, hogy ne jöjjön ki a töltelék belőle.

4. Forró olajban süssük meg a kis fánkok mindkét oldalát aranybarnára. Tálaláskor reszelhetünk rá sajtot!



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Almás, habos, reszelt sütemény recept
  2018-03-22 15:26:42, csütörtök
 
  Almás, habos, reszelt sütemény recept

1/2 kg rétesliszt
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
5 db tojás
1 cs sütőpor (12 g)
A töltelékhez
1 kg reszelt alma
fahéj
citrom reszelt héja és leve
cukor, vagy méz ízlés szerint

Elkészítés:

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk, rásimítjuk az almát, erre rá a keményre vert habot, majd az 1/3 rész tésztát ráreszeljük és megsütjük. Nagyon hamar megsül, kb. 20 perc. Nagyon-nagyon finom.



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Tejes pite
  2018-02-20 16:58:33, kedd
 
  15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
30 dkg liszt
1 l tej
csipet só
vaj (a tepsi kikenéséhez) Az egész tojásokat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és apránként a tejet.




 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Mai ebéd...................................
  2018-02-17 07:15:44, szombat
 
  Gomba vadasan krumpligombóccal


Megtisztítjuk, fölkarikázzuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, 2-3 percig kevergetve pirítjuk 1 evőkanál olajon, aztán fölöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beleszórunk 1 kávéskanál sót, egy-két csipet őrölt borsot, beletesszük a citromhéjat meg a babérlevelet, és puhára pároljuk a répaféléket. (Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.) Megtisztítjuk és földaraboljuk a gombát. Meghámozzuk, apró kockákra vágjuk a hagymát, és üvegesre sütjük 1 evőkanál olajon. Hozzáadjuk a gombát, meghintjük 1 kávéskanál sóval meg csipetnyi őrölt borssal, és kevergetjük, miközben levet enged. Addig főzzük, amíg el nem párolog a leve.

Közben a megfőtt répafélékből előbb kivesszük a citromhéjat és a babérlevelet, majd a főzővízzel együtt összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük őket. Visszatesszük a mártást a tűzre, ízlés szerinti mennyiségű mustárt teszünk bele (kóstolással állítjuk be a megfelelő ízt), és szükség esetén, ha a répa nem elég édes, kicsit megcukrozzuk. Forrásig főzzük.

Miután a gomba elfőtte a levét, rászórjuk a lisztet, és jól összekeverve 1 percig pirítjuk. Ezután felöntjük a mustáros mártással, belekeverjük a tejfölt, és 4-5 perc alatt össze-forraljuk. Ízlés szerint még ízesítjük.

A krumpligombóchoz apró kockákra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Megfőzzük és áttörjük a krumplit, azután összekeverjük a tojással, az apró kockákra vágott zsemlével, az elősütött hagymakockával, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, az aprított petrezselyemzölddel és a liszttel. Az így kapott tésztát negyed órán át állni hagyjuk. Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük őket.

Tipp: a krumpligombócba szalonna- vagy sonkakockákat is tehetünk. Ebben az esetben
az apróra vágott szalonnát vagy sonkát a hagymával együtt pirítsuk át. Spagettivel vagy rizzsel is tálalhatjuk.




 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Sajtos túrós rudak, fokhagymás tejföllel
  2018-02-16 18:04:22, péntek
 
  [bHozzávalók:
170 g tehéntúró
150 g reszelt sajt
1 tojás
3 evőkanál liszt

bors
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
A túrót és a reszelt sajtot keverjük össze. Fűszerezzük, ha erősebb ízre vágyunk adhatunk hozzá csilit, vagy fokhagymát. Adjuk hozzá a tojást és a lisztet, gyúrjuk össze a masszát. Formáljunk belőlük rudakat és forgassuk zsemlemorzsába mindegyik rudacskát. Ha vastag roppanós panírt szeretnénk, akkor zsemlemorzsába, tojásba és ismét zsemlemorzsába mártsuk. Bő forró olajban süssük ki.



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Kefires-gyümölcsös süti
  2018-01-30 14:56:19, kedd
 
  Hozzávalók:

2 kis pohár kefir
1 kefires pohár cukor
3 kefires pohár liszt
fél kefires pohár olaj
1 cs sütőpor
3 tojás
gyümölcs ízlés szerint

Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kefirt,és az olajat. Ezután a sütőporral elkevert lisztet,és a tojások habbá vert fehérjét, majd alaposan összeforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,tetejét megszórjuk kb 60-70 dkg gyümölccsel(itt most sárgabarackkal készítettem).

Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 30 percig sütjük.(tűpróbával ellenőrizzük)

Tetejét még melegen megszórhatjuk fahéjas porcukorral.





 
 
0 komment , kategória:  receptek  
4 isteni finom, sütőben sült fánk
  2018-01-16 11:22:19, kedd
 
  Itt a farsangi szezon, így a fánksütés is jobban előtérbe kerül, mint az év egyéb időszakaiban. De mi van akkor, ha egyáltalán nem szeretnénk olajszagban úsztatni az egész lakást? Akkor jön el a sütőben sütött fánkocskák ideje. Mutatunk néhány sütőben sült variációt, így elkerülhető a kellemetlen olajszag, és talán az alakunk sem bánja annyira az amúgy egyáltalán nem kalóriaszegény édesség falatozását.

Sütőben sült fánk fahéjas porcukorral

Link



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Kinder Tejszelet recept
  2017-11-25 14:28:15, szombat
 
  5 db tojás
» 90 g kristálycukor
» 90 g búzaliszt
» 30 g kakaópor
» 12 g sütőpor
» A krémhez:
» 40 g pudingpor - tejszín ízű
» 250 ml tej
» 80 g kristálycukor
» 25 g vaj
» 150 g mascarpone

Elkészítés:


A tojásokat kissé felverjük, hogy kicsit habos legyen.
Hozzáadjuk a cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Kitesszük kihűlni. Sütőpapírt lehúzzuk róla ha kihűlt. Mivel vékony a lap, ha levesszük, a tepsiről pár perc alatt meghűl. Ha kihűlt elvágjuk félbe és az egyik felet felvágjuk, ahogy szeretnénk.
Elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és pudingot főzünk belőle. Majd kihűtjük.
A mascarponét kikeverjük a vajjal.
Hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot is és azzal is simára keverjük.Az egyben hagyott fél lapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a méretre vágott lapokat. Hűtőbe tesszük pár órára, majd óvatosan vágjuk át a krémet és az alsó lapot is egy éles késsel.



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Gesztenyés – lekváros piskótatekercs
  2017-11-16 07:54:27, csütörtök
 
 



Hozzávalók
Piskótához
- 4 tojás
- 3 ek. víz
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg liszt
- csipetnyi só
Krémhez
- 25 dkg gyorsfagyasztott gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- porcukor ízlés szerint
- 10 dkg puha vaj
- 1 tk. rum vagy aroma
- ribizlilekvár (vagy tetszőleges, de lehetőleg savanykás ízű lekvár)
Elkészítési javaslat
A piskótához a fehérjéket a sóval, és a cukor felének kanalankénti és fokozatos hozzáadásával vágható keménységű, fényes habbá verem. A sárgáját a maradék 4 dkg cukorral és 3 ek. vízzel kikeverem, óvatos mozdulatokkal beleforgatom a habba, majd beleszitálom a lisztet, és lassan, óvatosan összeforgatom.
A masszát sütőpapírral bélelt nagy méretű sütőtepsibe egyengetem, egyenletesen elsimítom és 180 fokra előmelegített sütőben (középen, légkeveréssel) 10 percig sütöm.
A piskótát egy nedves konyharuhára borítom, lehúzom róla a sütőpapírt és a konyharuha segítségével lazán feltekerem (ez egy nagyon könnyed, rugalmas tészta, így könnyű feltekerni, nekem nagyon bevált piskótatekercsekhez). Feltekerve hagyom kihűlni. Közben összeállítom a krémet.
A vajat simára keverem a porcukorral, majd összekeverem a mascarponéval, krumplinyomóval belenyomom a gesztenyemasszát, és az egészet együtt jó alaposan kikeverem, közben ízlés szerint rummal/aromával ízesítem.
A teljesen kihűlt tésztát vékonyan megkenem a lekvárral, majd rákanalazom a krém nagy részét (hagyok a külsejére is egy keveset) és egyenletesen elkenem. Ezután óvatosan feltekerem a tésztát, majd a maradék krémmel kívülről is bevonom.
1-2 órán át hűtőben állni hagyom, hogy az ízek összeérjenek, majd éles késsel felszeletelem, és közvetlenül tálalás előtt tejszínhabbal díszítem.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 390 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 107 db bejegyzés
Összes: 9099 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 115
  • e Hét: 762
  • e Hónap: 12274
  • e Év: 158300
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.