Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/119 oldal   Bejegyzések száma: 1180 
Farage: Miért lépett ki Nagy Britannia az Európai Unióból?
  2018-03-19 22:25:38, hétfő
 
  Videó: Brexit: Why Britain Left the European Union


Link

Magyar fordítás:

Ha egy nagy kormány rossz, akkor képzelje el, hogy mennyivel rosszabb lenne két nagy kormány. De az Európában élő embereknek ezzel kell megbirkózniuk: saját országuk felduzzadt kormányával és az európai nemzetek feletti kormánnyal, amit most Európai Uniónak hívnak. Bürokrácia kétszer! Milyen ez a horror show?

Nos, valójában fogalma sincs az egészről. Rosszabb, mint gondolná. Higgye el nekem - tudom, mert tizenhét éven át képviseltem Délkelet-Angliát az Európai Parlament, az EU jogalkotó testületének tagjaként. Az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) voltam a vezetője, vezettem Nagy-Britanniát az Európai Unió elhagyására. Örökkévaló hitük szerint ez 2016. június 23-án megtörtént: az Egyesült Királyság elhagyta az Európai Uniót. A világ úgy ismeri ezt, mint "Brexit".

A Brexit a nemzeti szuverenitásról szól. Ne értse félre: szeretem a nemzeteket. Szeretem a határokat. Szeretem azokat a népeket, akik e határokon belül élnek, és saját törvényeket hoznak. De nem tetszik, amikor arc nélküli bürokraták törvényeket hoznak olyan nemzetek számára, melyekben nem ők élnek.

Pedig ezt teszik az Európai Unióban.

Képzelje el, amikor egy belga megmondja egy britnek, hogy mennyit számlázhat ügyfeleinek - vagy fordítva. Az EU bürokratái ezt sokféleképpen megteszik, egész nap, minden nap. Ez az elit összeesküvése.

Kikből áll az elit? Nos, egy csomó beképzelt, túlfizetett szociális mérnök, akik haszontalan felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, akik soha nem végeztek rendes, minden napi munkát életükben, és nincs kapcsolatuk rendes, tisztességes emberekkel. Én egy olasz gazda vagy egy francia pék józan eszét veszem fel minden nap az EU bürokrata napi száraz intellektualizmusa fölött.

És ezeket a dolgokat nem Európa-ellenes emberként mondom; szeretem Európát! Ez egy fantasztikusan izgalmas, nagy kontinens: különböző népekkel, nyelvekkel és kultúrákkal. Ezek a népeket, nyelvüket és kultúrájukat fosztogatja sikeresen egy hatalmas, egyre bővülő bürokrácia, az Európai Unió.

Az emberek azt mondják: "Nincs egy olyan parlament, egy európai parlament, amely Európa népét képviseli?" Nos, igen, de ennek a testületnek nincs valódi ereje; nem hozhatja meg saját törvényeit. A tényleges hatalom az Európai Bizottság kezében van. Ők nem megválasztottak, nem lehet őket eltávolítani, és ezért ennyire abszurd az egész dolog.

Az Európai Parlament Brüsszelben ülésezik. Legalább ezt gondoltam, amikor engem is megválasztottak. De tudod, hogy havonta egyszer mi történik? Irodánkat és a papírokat nagy, műanyag ládákba rakják, ezeket teherautóra teszik, majd Európa autópályáin közel 400 mérföldet délre haladva egy francia városba, Strasbourgba viszik. Itt négy napig irodánkat és papírjainkat egy új hivatalban helyezik el, és a parlament ott ülésezik. Évente tizenkétszer előfordul ez az oda-vissza dolog, és egy szervezet által, ami azt állítja, hogy csökkenteni kívánja az ökológiai lábnyomuk szintjét! Ez egy olyan szervezet, melynek számláit az elmúlt húsz év során egyszer sem találták rendben a könyvvizsgálók!

Ez ... egy parlament? Inkább egy utazó cirkusz.

Egész Európa tudja, hogy évente közel 300 millió eurót költenek arra, hogy ezt a költözést Brüsszel és Strasbourg között biztosítsák, ezt miért nem reformálják meg? Nos, az EU szerkezete olyan, hogy annak megváltoztatása szerződések megváltoztatását igényli, a szerződések megváltoztatásához mind a 28 tagország kormánya kellene, hogy beleegyezzen abba, hogy évente tizenkétszer nem visznek át mindent Strasbourgba. És tudod mit? A franciák sosem fognak ebbe beleegyezni, mert gazdasági érdekük, hogy az utazó cirkusz Strasbourgba menjen. És mutatja azt is, hogy kidolgoztak egy olyan jogalkotási rendszert, ahol nemcsak a választók nem változtathatnak semmit, hanem maguk az intézmények is eléggé képtelenek reformra.

Sajnos ez nem vicces dolog. Hadd mondjak egy példát, amit honfitársaim túl jól ismernek.

Az Egyesült Királyság sziget; tengerrel van körülvéve, és mégis, az Európai Unió tagjaként, a brit felségterületek vizében kifogott hal 20% -át szabad csak kihalásznunk. Ami azt jelentette, hogy több tízezer munkahely elveszett Nagy-Britannia tengerparti közösségeiben, mivel ténylegesen feladtuk azt a képességünket, hogy ellenőrizzük az egyik legnagyobb erőforrásunkat, amit a brüsszeli székhelyű bürokráciának átadtunk. Nem csoda, hogy miért hagytuk el az EU-t.

Ismétlem, semmi bajom Európával szemben; épp ellenkezőleg. Jó kapcsolatot akarok az összes európai nemzet között. Virágzó, szabad és tisztességes kereskedelmet akarok ezek között a nemzetek között. De elátkoznak, ha brit állampolgári jogaimról lemondok, és néhány eurokrata fogja megmondani nekem, hogyan éljek.

Nem fogom megtenni, és biztos vagyok benne, hogy a kontinensen végül a franciák és az olaszok sem fogják engedni.


Nigel Farage vagyok a Prager Egyetemről.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Alan Watt : Az emberi psziché manipulálása
  2018-03-03 11:39:52, szombat
 
  AZ EMBERI PSZICHÉ MANIPULÁLÁSA - ALAN WATT INTERJÚ [MAGYAR SZINKRON]


Link

"Döbbenetesen pontos képet ad a világban zajló folyamatokról, az átlagember teljes kiszolgáltatottságáról, s mindent átfogó elbizonytalanításáról, megfélemlítéséről. Bemutatja a tömegek elleni pszichológiai hadviselést, a társadalom válságból válságba hajszolását, ezáltal tehetetlenségbe bénítását, a félelem kiteljesedését. Leleplezi az ENSZ szerepét a globalizáció megvalósításában.

A Rockefeller alapítvány és más, ez által irányított alapítványok aknamunkájával elérik, hogy az átlagember tökéletesen semminek, nyomorultnak érzi magát, s azt hiszi, hogy a elé adott (a globalista vezérek által gondosan kiválasztott, szolgalelkű, engedelmes) politikusok fogják őt megvédeni, s csak ők képesek megoldani problémáit...

A globalista világkormányt a Rockefeller és Rotschild, ill. még néhány bennfentes család tagjai fogják felállítani, s ezek kezében lesz a világ feletti teljes uralom! Ők fogják kézbe venni a világ túlnépesedését, annak megakadályozását (ha kell, különböző eszközökkel végre hajtott népirtások és terméketlenné tétel által), már most létrehozva és működtetve a világpolgári tanácsot, melynek maga Rockefeller a vezetője!

Az interjúból ördögi terv és módszerek tárulnak elénk, amit már legalább száz évvel ezelőtt elkezdtek, megterveztek, leírtak! Aki nem veszi észre, hogyan használják a megfélemlítés és elbizonytalanítás mellett a médiumok agymosását, azt hamarosan maga alá gyűri a globalista hatalom.

Mit tehetünk ellene? Egyelőre úgy tűnik, hogy nem sokat, szinte semmit. Csakhogy azt világosan kell látni, hogy a Sátán retteg attól, hogy az ember Isten védelme alá menekülve képes lesz ellenállni neki! Hiszen tudja, hogy Jézus Krisztus már legyőzte őt, megtörte hatalmát, vagyis azokkal szemben a Gonosz tehetetlenné válik, akik Krisztus mögé sorakoznak. Megölni ugyan megölhetik az embert (s ezt fogják is végezni!), de szellemi győzelmet az ilyenek ellen nem arathatnak, ami a Sátán vereségét jelenti! Éppen ezért a globalista, sátáni hatalom őrjöngése, tobzódása várható igen rövid időn belül azok ellen, akik nem akarnak nekik engedelmeskedni! Erre Jézus már kétezer évvel ezelőtt felkészítette övéit, amikor azt mondta: ,,Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában." (Mt 10:28)

Vagyis, elképesztő szellemi háború várható, ami a pénz uralmát megvalósítani akaró sátáni világkormány, globalista hatalom és a Krisztus szeretetparancsát követő emberek között fog végbemenni! Erről szól a Biblia Máté evangéliumának 10 része! A háborúra már most fel kell készülnünk. Sajnos, sok áldozattal fog járni! De nem reménytelen a harcunk, hiszen Jézus világossá tette: ,,Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot." (Jn 16:33)"
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Vladimir Bukovsky - Az EU és a Szovjetunió összehasonlítása
  2018-03-03 11:34:45, szombat
 
  Vladimir Bukovsky - Az EU és a Szovjetunió összehasonlítása


Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Videók: Kolozsvári Mátyás Napok
  2018-03-02 21:07:12, péntek
 
  XXVI. Kolozsvári Mátyás Napok Link


Mátyás királyt ünnepelte Kolozsvár Link


Mátyás emlékév Kolozsváron - rendezvények Link


 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Svéd felszólaló védi Magyarországot
  2018-02-17 15:18:16, szombat
 
  Kent Ekeroth, a Svéd Demokraták országgyűlési képviselője védi Magyarországot az ország elleni igazságtalan vádakkal szemben (felirattal).


Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Bakk István és Bakk Erzsébet előadásai
  2018-02-09 17:07:01, péntek
 
  PhS Bakk István: A főnemesség székesegyházi építkezései
Elhangzott a XXII. Őskutatási Fórumon 2017. augusztus 3-án, MiskolconLink


PhS Bakk Erzsébet - PhS Bakk István: A Magna Hungaria -
Nagy-Magyarország és a blakusok (Részlet)
Elhangzott a XXII. Őskutatási Fórumon 2017. augusztus 3-án, MiskolconLink

 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Cardiffban emlékeztek meg Arany Jánosról
  2018-01-29 20:30:01, hétfő
 
  Csodaszép videó! Cardiffban emlékeztek meg Arany Jánosról

Arany János születésének 200. évfordulójáról nemcsak Magyarországon, hanem Walesben is megemlékeztek - írja a Könyves blog. A szinte minden magyar által ismert A walesi bárdokat fényfestették a 12. században épült cardiffi Keresztelő Szent János-templom tornyára.


Videó: A walesi bárdok Cardiffban Link

Arany a balladában arról emlékezik meg, hogy 1277-ben I. Eduárd angol király 500 walesi bárdot végeztetett ki, akik megtagadták, hogy dicsőítsék őt. Sokak szerint Arany művét Ferenc József 1857-ben tett magyarországi látogatásának alkalmából írta, ezzel párhuzamot vonva a két király között. Ugyanakkor ez korántsem biztos, erről kicsit bővebben a Könyvesen olvashat.


Forrás: Link


Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
1945 ELŐTTI MAGYAR FILMEK GYŰJTEMÉNYE
  2018-01-25 20:43:04, csütörtök
 
  1945 ELŐTTI MAGYAR FILMEK GYŰJTEMÉNYE


Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Az alvilág professzora - teljes film
  2018-01-15 23:30:57, hétfő
 
  Az alvilág professzora 1969 Latinovits Zoltán


Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Wass Albert fiainak üzenete az Emlékünnepség résztvevőinek
  2018-01-10 22:50:27, szerda
 
  Wass Albert fiainak üzenete az Emlékünnepség résztvevőinek


Link

A Panoráma Világklub rendezésében 2018. január 7-én, Budapesten, a Duna Palota Színháztermében került sor a Wass Albert Emlékév Díszünnepségére, amelyre az író fiai - Wass Vid, Huba, Miklós, Géza és Endre - küldték el köszöntő üzenetüket, amelyet Szalóczy Pál Kazinczy Díjas előadóművész olvasott fel.


Levél Wass Alberthez - Dr. Tanka László beszéde a Díszünnepségen


Link

A Panoráma Világklub rendezésében 2018. január 7-én, Budapesten, a Duna Palota Színháztermében került sor a Wass Albert Emlékév Díszünnepségére, amelyen Dr. Tanka László, az Emlékév kezdeményezője, a Panoráma Világklub alapíitó elnöke köszöntötte a közönséget, majd felolvasta a Wass Alberthez írt levelét.


Wass Albert: Dalol a honvágy - Vincze B. András előadásában


Link


A Panoráma Világklub rendezésében 2018. január 7-én, Budapesten, a Duna Palota Színháztermében került sor a Wass Albert Emlékév Díszünnepségére, amelyen Vincze B. András gitáros-énekes saját feldolgozásában adta elő az író Dalol a honvágy című versét


Wass Albert: Amikor a bujdosó Istenhez beszél -Jónás Csaba előadása


Link


A Panoráma Világklub rendezésében 2018. január 7-én, Budapesten, a Duna Palota Színháztermében került sor a Wass Albert Emlékév Díszünnepségére, amelyen Jónás Csaba felvidéki előadóművész ,,Amikor a bujdosó az Istenhez beszél" című verset adta elő.


Wass Albert: Erdély című versét előadja Szalóczy Pál


Link


A Panoráma Világklub rendezésében 2018. január 7-én, Budapesten, a Duna Palota Színháztermében került sor a Wass Albert Emlékév díszünnepségére, amelyen Szalóczy Pál Kazinczy Díjas előadóművész az író Erdély című versét adta elő.


Wass Albert : Őszi hangulat - K. Szabó Benedek előadásában


Link


A Panoráma Világklub rendezésében 2018. január 7-én, Budapesten, a Duna Palota Színháztermében került sor a Wass Albert Emlékév Díszünnepségére, amelyen K. Szabó Benedek kecskeméti versmondó az Őszi hangulat című verset adta elő.


Wass Albert: Látható az Isten - Vincze B. András előadásában


Link


A Panoráma Világklub rendezésében 2018. január 7-én, Budapesten, a Duna Palota Színháztermében került sor az Emlékév díszünnepségére, amelyen Vincze B. András gitáros-énekes saját feldolgozásában adta elő az író Látható az Isten című versét.


Kéne nekünk egy ország - Ágoston Máté énekes előadásában


Link


A Panoráma Világklub rendezésében 2018. január 7-én, Budapesten, a Duna Palota Színháztermében került sor a Wass Albert Emlékév Díszünnepségére, amelyen Ágoston Máté, a Madách Színház művésze előadásában hangzott el Sáfár József szerzeménye: Kéne nekünk egy ország címmel.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
     1/119 oldal   Bejegyzések száma: 1180 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 97 db bejegyzés
e év: 329 db bejegyzés
Összes: 23270 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2885
  • e Hét: 16235
  • e Hónap: 136011
  • e Év: 563846
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.