Belépés
idgie1975.blog.xfree.hu
Minden csak hozzáállás kérdése... Cs Ildikó
1975.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Nevek és program
  2009-04-29 14:40:10, szerda
 
  Két kardinális kérdés.
A hallgatásnak egy oka volt: hirtelen kellett döntést hozni.
Április 14-én éreztem, hogy kevés amit eddig csináltunk. Kiabálhatunk - de nagyon távol vagyunk, úgysem hallanak meg (mint a Kossuth téri tüntetőket a Parlamentben - ha emlékeztek az írásomra - http://www.seresmaria.hu/blogpl.php?id=59).
Korábban nem gondolkodtam nevekben, nem szegeztem senkinek olyan kérdést, hogy akar-e velem/nekünk programot írni - de cáfoljon meg, aki ilyen felkérést vagy akár célzást hallott volna tőlem.

Nincs más út - és ezt csak megerősítik a legfrissebb hírek, miszerint megtámadták az országgyűlésnek a népszavazás elrendeléséről hozott határozatát. Ketten vannak - de titok hogy kik és milyen indokkal. Majd dönt az Alkotmánybíróság. Innentől kezdve teljesen mindegy, hogy mi 605 ezren mit szeretnénk. A törvény az törvény.

Akik figyelemmel kísérték az aláírásgyűjtést emlékezhetnek, hogy volt egy politológus úr, aki megismertetett a játékszabályokkal és vázolta a folyamatokat. Az előrejelzései tökéletesen bejöttek - csakis az összegyűjthető aláírás mennyiségét becsülte alá.
A leadás utáni napokban újabb levelet írt, amiben részletesen kifejtette: nincs más választás, szervezetként kell tovább működni. Egy személy túlságosan konkrét célpont, viszont itt már sokkal több forog kockán. Ennek a sikernek a szele elindíthat egy valódi alulról szerveződő mozgalmat, ami a rendszerváltás óta várat magára.

Érveit hosszas megfontolás után elfogadva, végül elindítottam a Mozgalom bejegyzését.
A szervezet immár hivatalosan is működhet, és a Választási Irodánál is bejelentem, hiszen a döntés végleges, a Népligetben április 18-án ez megerősítésre került.
A jelöltek névsora pedig reményeim szerint hétfőre meg lesz. Tehát még egy kis türelem...

És végül a kedvenc idézetem, mely a honlapon is olvasható: Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szüksége, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.
Hát nem magyarázkodom, egyszerűen közlöm a tényt: megszületett a Civil Mozgalom!

Ki tart velem?

forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Seres Mária és a népszavazás  
A győzelem pillanatában
  2009-02-22 18:53:25, vasárnap
 
  A győzelem pillanatában - Videó a Kossuth térről - 2009.02.20

Link
 
 
1 komment , kategória:  Seres Mária és a népszavazás  
Hála és köszönet
  2009-02-22 18:45:51, vasárnap
 
  "Kedves Támogatók, Segítők és Aláírásgyűjtők!

Seres Mária országos népszavazási kezdeményezésére, melynek kérdése:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"

A mai napig összesen:
591.748
aláírás gyűlt össze,
mely átadásra került az Országos Választási Bizottság részére.

Hála és köszönet a magyar népnek, hogy megérezte ennek a kérdésnek a jelentőségét és önzetlenül segített egy olyan, magánszemély álatal elindított kezdeményezésben, ami ezeddig egyedül álló."

forrás: http://www.seresmaria.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Seres Mária és a népszavazás  
FONTOS (mégegyszer)
  2009-01-22 18:57:45, csütörtök
 
  "Az alábbiak elolvasása után szinte minden kiderül, ami fontos lehet a gyűjtés során:

A honlapról kinyomtatható az aláírásgyűjtő ív és ez hiteles is, ezért van rajta az OVB hitelesítési záradéka. Ebből természetesen csak egy eredeti van, és ezt lehet korlátlanul sokszorosítani - bármilyen módon, csak az eredetinek megfelelő A/4-es méretű legyen. Ez az egész így hivatalos.
(pld. ide kattintva is nyomtatható: http://www.seresmaria.hu/alairasgyujto_pdf.pdf).
A gyűjtő ív pedig a rákerülő aláírások eredetisége révén válik okirattá.
A kinyomtatott aláírásgyűjtő ívre kellene minél több aláírót keresni. Az lenne szerencsés, ha a teljes lap mind a 12 sor betelne. Ha nem megoldható a kinyomtatás, szívesen küldök üres íveket a megadott címre, ezt e-mailban jelezzék.

Az ívek összegyűjtésére nyitottam egy postafiókot. Oda kellene mielőbb elküldeni a lapokat, de legkésőbb 2oo9. február 7-ig. A cím: Seres Mária, 1426 Budapest, Pf.: 122.
A levelek feladása akkor célszerű, ha már van egy normális adag, és ajánlottan biztosabb a dolog. Eddig még nincsenek rossz tapasztalatok a postával szemben, de biztos ami biztos, hamarosan lesz a honlapon egy elküldött levelek visszaellenőrzésére szolgáló rendszer, amivel az ilyen esetlegesen felmerülő problémákat is kiküszöbölhetjük, mert aki küld valamit, annak a beazonosításra alkalmas adatait a levél beérkezése után megjelenítjük a rendszerben. Ennek köszönhetően majd oda-vissza ellenőrizhetővé válik minden, így kicsi lesz a kísértés az esetleges "jóakaróknak".

A népszavazás időzítése nem véletlen, hiszen az Európai Uniós választással egy időben lehetne lebonyolítani, és így a több milliárdos kiadások helyett csak pár millió forintos nyomdaköltség terhelné az államkasszát. Ennél jobbat, praktikusabbat vagy takarékosabbat elképzelni sem tudok.

Az aláírásgyűjtő ív alján csak jelképes az aláírás, nincs semmilyen jelentősége, és ezt az aláírást gyűjtő személynek kell kézjegyével ellátnia, minden egyéb adat feltüntetése nélkül. És teljesen mindegy, hogy a gyűjtő személy szerepel-e az adott lapon mint támogató aláíró, vagy sem.

Az aláírásgyűjtésen kívül nagyon fontos, hogy minél több embernek adjunk aláírásra üres íveket, de az is lényeges, hogy akinek csak tudunk szóljunk erről a kezdeményezésről, mert minél többen leszünk, annál nagyobb az esély a sikerre.
Akinek csak lehet, kezébe kell adni legalább egy gyűjtőívet, amit szinte a családon belül meg lehet tölteni, de ha a kollégáknak, rokonoknak vagy ismerősöknek, szomszédoknak is szólnak, az már több ívet is eredményezhet, vagy hasonlóan nekik is adni kell egy ívet, hogy kitöltsék a körülöttük élők segítségével.

Népszavazásra aláírásgyűjtés közterületen bárhol előzetes engedély nélkül végezhető. A helyszínen történő aláíratáson kívül nagyon fontos lenne minél több üres ívet odaadni olyan embereknek, akik vállalkoznak arra, hogy legalább egyet megtöltsenek a saját környezetükből. Az ívek hátoldalán ezért szükséges lenne feltüntetni, hogy hová kell azt eljuttatni a kitöltés után.""Aki segíteni szeretne vagy támogatni a kezdeményezést az aláírásával, azt csak a gyűjtőíven teheti meg, mert az online "aláírás" inkább csak egy jelképes támogatói szándékot tükröz, nem érvényesíthető csak személyesen a kézjeggyel. Azért jó látni napról-napra a növekvő támogatói létszámot, függetlenül attól, hogy ez jószerivel csak gesztus értékű, mert felkeresni úgy tűnik nem sok mindenkit tudunk.


Személyi szám nélkül, vagy a hiányosan beírt személyi szám érvénytelenséget jelent az adott aláíróra nézve, hisz ez az azonosításhoz szükséges, létezik-e az a személy, aki aláírta. Egyáltalán nem értem, miért van az a nagy rettegés ettől az azonosítótól, hiszen a személyi számot már csak erre az egyetlen dologra használják: az emberek beazonosítására és nyilvántartására. Se pénzt felvenni, sem visszaélni, se egyéb másra felhasználni nem lehet, ezért is érthetetlen, hogy mitől ilyen problémás ennek a számnak a megadása, mikor az már régóta semmire sem jó.
A személyi számot sosem tiltották be és nincs benne semmi titkos, csak az APEH és a TB nem használhatja már, ezért lett arra külön adó és TB számunk. A személyi szám ma már csak a népesség nyilvántartását szolgálja, ennyi az egész.
Aki fejből nem tudja, az a lakcímkártyán és a régi TB kártyán (kék színű) is megnézheti. Ha még ezek után sem derül fény rá, akkor a helyi önkormányzatnál lehet megkérdezni.


Ne higgye senki, hogy az országgyűlési képviselők képesek lennének havi rendszerességgel félmilliós nagyságrendben fiktív utazási, szállás vagy egyéb hasonló költség számlákhoz jutni. Ha pedig sikerül kiírni a népszavazást, akkor a fiktív számlákkal lebukhatnak, mert az onnantól már visszaellenőrizhetővé válik. Ez pedig elég kellemetlen lenne egy törvényalkotó "becsületbajnoknak".
Tehát az ilyen sületlenségeket a "miért nem érdemes" kifogásokra rögtön szereljük le.


Vannak olyanok is, akik nagyon naivak, vagy nem érti a gátlástalan honatyáink természetrajzát: ők olyan törvényt alkotnak maguknak, amilyet akarnak! Pontosan ezért van szükség a népszavazásra, és nem a jogászkodásra. Nem kellenek kiskapuk, be kell zárni mögöttük.
Ezt pedig csak egy másik törvénnyel lehet megváltoztatni, ami az eddigit felülírja. Ők (természetesen) nem akarják ezt megtenni, ezért csak egy megoldás maradt: a népszavazás.
Hihetetlen, hogy a vizitdíj micsoda kardinális kérdés volt, ebben a témában pedig, ahol tízmilliók csusszannak a képviselői zsebekbe ok nélkül, csak a fanyalgás van sok ember részéről.


Sokan mondják, hogy félnek. Nem is értem, hogy az ilyen megnyilvánulások vígjátékba vagy krimibe illőek? Mitől is kellene tulajdonképpen félni?
Nincs mitől félni, legfeljebb attól, hogy ha ez sokáig így megy tovább, akkor esetleg gyermekeink hóhéraivá válhatunk a nagy félések közepette, legalább is szabad kezet adunk ehhez az élősködő gazembereknek. Ez sokkal inkább félelmetes, és gondolom senki nem szeretné hogy bekövetkezzen.
És szerintem annak sem örülnének sokan, ha öntudatlan és kiszolgáltatott kezes bárányokká kellene válnunk egy modernkori rabszolgatartó társadalom számára. Önnek van ennél nagyobb félnivalója?!


Sokan hitték azt is, hogy a 15%-os képviselői költségtérítés megadóztatás miatt oka fogyottá vált a népszavazási kezdeményezés. Nos erről szó sincs!
Csak most jött el igazán az aláírásgyűjtés fontossága, ugyanis nem kell attól tartani, hogy "szentjeink keze" nem fog maguk felé hajlani a jövőben, sőt...
Hiszen parlamentereinknek a költségtérítésükhöz továbbra sem kell számlákat bemutatni! Tehát ezután sem akarnak hiteles bizonylatokkal igazolni havi félmilliós nagyságrendű jövedelmeket, azaz marad a "fiktív" kifizetés.
Azzal pedig (még ha csak 15%-kal is, de adózottá vált a költségtérítésük) egyértelműen elismerik, hogy eddig hazudtak, hiszen nem a valós, a munkájuk elvégzéséhez szükséges költségeik megtérítésére kapták ezt a rengeteg pénzt, hanem bujtatott jövedelmet, "fekete pénzt" jelentett ez számukra mindvégig.
Ebből pedig egyértelműen arra lehet következtetni, hogy már 18 éve adót csalnak!

...

Ezzel az aláírásgyűjtéssel végre létrehozhatnánk egy igazi társadalmi egységet, a szokásos megosztottság és szembenállás helyett. Létezik olyan ember, aki ezt nem szeretné?
A gyűjtéssel elindult egy régóta várt folyamat, amibe ha belekezdenek, Önök is tapasztalni fogják ennek az érzését. Csodálatos, és meglátják majd, végre egyszer össze is tud fogni ez a nép."


www.seresmaria.hu
 
 
1 komment , kategória:  Seres Mária és a népszavazás  
Hol zajlik most aláírásgyűjtés
  2009-01-22 18:54:29, csütörtök
 
  www.seresmaria.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seres Mária és a népszavazás  
Aláírásgyűjtés Pécsen
  2009-01-22 18:52:02, csütörtök
 
  "Egyetért-e ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"
ld: www.seresmaria.hu

Aláírásgyűjtés pl itt is:

Helyszín:
Pécs
Rákóczi út 46.
(Magyarok Világa bolt - Kereskedők Háza 2. emelet)

Időpont:
Nyitvatartási időben:
Hétfő - Péntek: 10.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 13.00

országosan továbbá:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Seres Mária és a népszavazás  
Az országunk házában...
  2009-01-22 17:43:30, csütörtök
 
  A kérdésben Parlament 2008.04.14-ülésén szavaztak az alábbiak szerint:

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság H/5408. számú országgyűlési határozati javaslatát, amelyben azt javasolja, hogy az Országgyűlés a képviselők költségtérítésének elszámolásáról szóló népszavazást ne rendelje el. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 197 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 141 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.

Link 
 
0 komment , kategória:  Seres Mária és a népszavazás  
Ismét megszólalt a másik oldal
  2008-12-31 08:34:05, szerda
 
  ISMÉT MEGSZÓLALT A MÁSIK OLDAL... - 2008.12.27.Az elhíresült képviselő feleség levél után nemrég kaptam egy újabb nagyon érdekes és tanulságos levelet, amit alább szintén egy az egyben (eredeti helyesírással) olvashatnak:


"Hova is mennek el valójában az állami millárdok?A képviselőinkre?!

Üdvözlöm!

Tegnap éjjel kaptam meg Szekeres Csabán keresztül felháborító emailjét.
Arra reagáltam is,de ez egy új cikk.
Vajón tényleg a képviselőinkre mennek-e el a millióink,milliárdjaink?
Nem véletlenül a hatalmas tömegre duzzadó ténylegesen "semmittevő,kávéthordó" köztisztviselői réteg jutalmazására,bulizására,étkezési jegyeire, utazásaik megtérítésére?
Vajon tényleg 386 képviselő emészti fel ezeket a milliárdokat?

Félre értés ne legyen, csak kicsit lássanak bele milyen élet is ez.
Csatoltam a dokumentumot , melyből kiderülnek az EU-s és BALKÁNI (!!) fizetéseket,alapdíjakat,költségtérítéseket, AJÁNLOM FIGYELMÜKBE Albániát:

Alapdíj:1000Euro
költségtérítés: 6-13liter/100km
sofőr fizetése: 142 Euro
Lakóhelytől távol töltött éjszakákra : 40Euro

Ez Albánia!

Ez egy kiragadott példa a sok közül.
Kérem mielőtt pocskondiáznak egy réteget, nézzenek szét Európában, mi a szint.
Sajnálom hogy a tudatlanságból fakad ez a felhördülésük.

Ne értsenek félre, én is aláírtam a költségtérítéses népszavazás ívet, ez legyen is így.
De ez a népszavazás, ne arról szóljon, hogy emnnyi pénzt zsebelnek be a képviselők meg annyit, legyen adómentes a költségtérítés, de nehogy kihozzák már hogy micsoda aranybánya ez!!
Önök is induljanak a választáson,nyugodtan,lehet csinálni!
Szívesen átküldök egy képviselői naptárat Önöknek, hogy milyen egy hét.
Ne azt nézzék hogy űlés közben újságot olvasnak,interneteznek!!
Ülés az egy formalitás,felszólalások és szavazás!
Az érdemi munka vidéken, az 54 településen zajlik!!!!!
Amit nem látnak Önök a fenenagy széleskörű szemléletükkel..
Megtunák Önök mit jelent 54 település gondját baját kézbetartani,képviselői fogadóórákat tartani(ezt költséggel bírni...).


Csehországban 1452 Euro az alapdíj.
Utazási kltségtérítés: 7500-28000 korona
7500 korona reprezentáció,22000 korona irodabérleti díj
1200 korona irodaszer,6000 koronás postai és tel kltg,
+asszisztensi fizetés


EZ CSEHORSZÁG VISEGRÁDI ORSZÁG AKI ELVILEG EGY SZINTEN VAN VELÜNK....

Csak képviselői díjakban nem...Javaslok erre is egy népszavazást....

Összeségében kérem nézzenek magukba.
Seres asszony tudom, hogy Ön építész,ez olyan minthogy én az összes építészt Magyarországon egy csalónak tartanám ,mert ők sem adóznak semmit szerintem és azért mert rajzolgat egy lapon milliókat zsebel be.
Vicc.
Azt gondolom ugyanolyan, hogy Ön pocskondiáz egy réteget.

Javaslatom:

A népszavazásra kérem kerüljön fel ez a kérdés is:

"Ön akarja-e hogy a képviselők számát lecsökkentsék 200 főre?"

Azt gondolom ez lehet a legjobb megoldás Önöknek is és a képviselőknek is.

Üdvözlettel"És erre nyílt levélben válaszolok:Tisztelt Sz. úr!

Levelének tartalma őszintén meglepett, és ha csak egyszer is átgondolta volna, hogy tulajdonképpen miről is szól a népszavazási kezdeményezésem, akkor nem írt volna ilyeneket.
Ezért felhívnám néhány dologra a figyelmét, illetve válaszolnék a megjegyzéseire:

- Először is: én senkit nem pocskondiáztam, engem viszont egyre többen támadnak azért, hogy fel mertem vállalni a küzdelmet az ország egyik legvisszatetszőbb igazságtalanságával szemben. Ön azt mondja ,,ez egy kiragadott példa a sok közül", de tudja az a szörnyű, hogy a legtöbb problémára még a lehetőséget sem kapja meg a nép, hogy szavazással döntsön, pedig azt mondogatják, demokráciában élünk. Majd mindent megoldanak a parlamentereink helyettünk - de sajnos csak a saját szájízük és érdekeik szerint!

- Elcsépelt és egyre visszatetszőbb az a frázis, hogy nézzük csak meg az európai színvonalat a parlamenti fizetések terén. Erre 10 millió állampolgár nevében röviden válaszolnék: európai szintű államot, közigazgatást és gazdaságot kellett volna létrehozni az eltelt 18 év alatt!
Vagy az anyagiak terén is csak a 386 országgyűlési képviselőnek kellene az európai mércét megütni, a többieket meg egye meg a fene?!
Ha ,,a tudatlanságból fakad ez a felhördülés", akkor ezek szerint ebben az országban csak a 386 országgyűlési képviselőnek van esze? (Ami sajnos részben igaz, de csak a megélhetési módszereikre vonatkozóan...)

- Kérdezi ön, hogy kikre ,,mennek el a millióink, milliárdjaink"? Kiken is múlnak ezek a dolgok, ha nem a 386 országgyűlési képviselőn? És én nem hárítanám át ilyen könnyedén másokra ezt a problémát, főleg nem az ön szerint ,,hatalmas tömegre duzzadó ténylegesen "semmittevő, kávéthordó" köztisztviselői réteg jutalmazására, bulizására, étkezési jegyeire, utazásaik megtérítésére". Mert ők csak a kiszolgálók, a kéz, ami végrehajt, de a rendszert és magát a döntéseket a fej, vagyis a parlament hozza létre, azaz a 386 országgyűlési képviselő!
Ellentétben önnel én semmi esetre sem a köztisztviselői rétegben látom a problémát, hisz csak kényszeredett kiszolgálói egy rosszul működtetett rendszernek. Ők ugyanúgy végrehajtanák feladataikat egy jól működő rendszer esetén is, ami ugyanennyibe kerülne, de az legalább eredményeket, nem pedig nehézségeket hozna az életünkbe.

- Azt már a bolond is látja jó ideje, hogy részben a képviselőinkre, de legfőképp a képviselőink miatt ,,mennek el" az ország milliárdjai, és itt természetesen nem csak a fizetésekre, a rossz törvényekre vagy hazánk áruba bocsátására, hanem az "illegális" pénzlenyúlási módszerekre is gondolok, hisz mindezek együtt tesznek ki jelentős részt. A fizetések valóban csak a jéghegy csúcsa (pár százalék), de a képviselők még abban sem tudnak "állampolgárhoz" méltóak lenni, hisz kiváltságokat hoznak létre maguknak (15%-nyi adó, bizonylat nélküli elszámolás, ok és indok nélküli kedvezmények stb.).
Mit is gondolhatnánk ezután arról, hogy mi folyhat a jéghegy csúcsa alatt, a jelentős mértékű pénzelfolyások és lenyúlások esetében?

- Szerintem - köszönhetően ennek a kezdeményezésnek is - kezd mindenki tisztában lenni szegény képviselőink "nehéz és sanyarú" sorsával, de ennek ellenére még nem írt olyan ember nekem, aki ne cserélt volna velük. De arra sem igen akadt eddig példa (jelezze, ha nem jól tudom), hogy a megterhelő képviselői munka miatt valaki lemondott volna, hogy aztán visszamehessen a "kényelmes" hétköznapi életbe dolgozni, egyszerű melósként!
Összegezve mindenképp elmondhatjuk, ha nem is a ,,386 képviselő emészti fel ezeket a milliárdokat", de nagyon is tehetnek erről, sőt ennek leginkább ők az okai.
És unalmas ahogy sajnáltatják magukat azzal, hogy ,,csak kicsit lássanak bele milyen élet is ez", mert elég jól látjuk és nem fog megszakadni a szívünk miattuk, sőt inkább csak annyit mondanánk: nem erőszak a képviselőség...

- Ha ön is aláírta a népszavazásról szóló ívet és egyetért vele, akkor honnan veszi vagy miért mondja, hogy ,,ez a népszavazás, ne arról szóljon, hogy emnnyi pénzt zsebelnek be a képviselők meg annyit", mikor ez valóban nem erről szól? Mi csak azt szeretnénk elérni, hogy a 386 országgyűlési képviselőre is ugyanazok a szabályok és törvények vonatkozzanak, mint a többi 10 millióra. Mi nem állítottuk ,,hogy micsoda aranybánya" a képviselőség, de az ellenkezőjéről sem vagyunk meggyőzve, mert még olyan ember nem volt közöttük az elmúlt 18 év alatt, akinek az a mondat hagyta volna el a száját, hogy "én lemondok, mert teljesen tönkre megyek". Viszont a helyekért való küzdelemben elég nagy a tülekedés mind a mai napig...

- Olcsó érv az is, hogy ,,Önök is induljanak a választáson, nyugodtan, lehet csinálni!". Szívesen megtennék ezt sokan és valószínűleg jó eredménnyel, ha az ő szavukat is lesnék az emberek és velük is annyit foglalkozna a média, mint az élősködő pártokkal. De ez sajna ma egyáltalán nincs így, sőt nem is érdeke a politikának, hogy értelmes hangok is megjelenhessenek a közéletben, hisz akkor az emberek még ráébrednének arra, hogy van élet a pártokon kívül is (ami ráadásul tényleg megoldás lehetne, szemben a politikai szemfényvesztéssel és figyelemeltereléssel).
És az sem jelentéktelen visszatartó erő, hogy mindenkit egy kalap alá vesznek a porondon lévőkkel.

- Mi egyszerű emberként jobban örülnénk annak, ha a parlamenti ülések, felszólalások és szavazások nem csak formalitások lennének, hanem érdemi munka, hiszen eddig úgy hittük, ott dőlnek el az ország életét érintő fontos dolgok. Emiatt pedig ha nem haragszik, továbbra sem örülünk annak, hogy jólfizetett képviselőink az ülés közben újságot olvasnak vagy interneteznek, amit sok más visszatetsző dologgal együtt elég jól látunk ,,a fenenagy széleskörű szemléletünkkel".
Arra pedig hogy ,,Megtudnák Önök mit jelent 54 település gondját baját kézbetartani, képviselői fogadóórákat tartani, ezt költséggel bírni..." javaslatunk továbbra is az, hogy aki nem bírja ezt a nagyon strapás munkát, az keressen valami nyugisabb foglalkozást magának.

- A képviselői díjakra vonatkozóan pedig nem is értem miért ,,javasol népszavazást", mikor ezt a mi megkérdezésünk vagy véleményünk kikérése nélkül is, már az alakuló ülés legelső és legfontosabb napirendi pontjaként, tökéletes egyetértésben szavazzák meg honatyáink és anyáink, természetesen a saját elvárásaik és igényeik szerint. Ebbe pedig sem akkor, sem később nem engedi meg az Alkotmány, hogy a nép beleszólhasson - és persze a mi "drága" képviselőink döntötték el azt is, hogy ez így legyen, amúgy rendkívül demokratikusan.
Akkor tulajdonképpen miről beszélünk, és kiknek is kellene ,,összeségében magukba nézni"?!

Nézze tisztelt Sz. úr, ahogyan én építészként és emellett mérnöktanárként nem mondtam olyat, hogy a parlamenti képviselőket csalónak tartanám - bár a rálátásom és a véleményem megvan róluk 10 millió honfitársammal egyetemben -, úgy ön főleg nem mondhat bármiféle tapasztalat nélkül, csak a foglalkozásomra tekintettel olyat, hogy ,,az összes építészt Magyarországon egy csaló", ahogyan olyat sem állíthatna, hogy az összes pedagógus csak azért csaló, mert én mérnöktanár is vagyok. El kellene viselni egy demokráciában, hogy valaki véleményt mer formálni visszatetsző és a társadalom nagy részét irritáló dolgokról.

Az is erősen minősíti elfogultságát és tájékozatlanságát, hogy ön szerint egy építész ,,azért mert rajzolgat egy lapon milliókat zsebel be", meg hogy ,,ők sem adóznak semmit szerintem". Mert még kik nem adóznak?! Netán a képviselőkre gondolt? De ha már itt járunk: a képviselőséghez milyen végzettség kell? És milyen felelősség van a vállán? Számonkérheti-e bárki is a rossz döntéseiket?
Egy mérnök - aki mellesleg holmi rajzocskákért nem szokott milliókat bezsebelni - minden egyes munkája után felelősséggel tartozik. És ha az elvárható színvonal alatt teljesít, a kamara kizárhatja, és ezzel szakmailag teljesen ellehetetlenítheti. Sőt ha olyan a megrendelő, még ki sem fizetik a járandóságát, és mehet évekig pereskedni.
Mi lenne a szegény képviselőinkkel, ha egy ilyen rendszer lenne rájuk is érvényes?
Mind a mérnöki, mind a pedagógus pályán dolgozóknak is óriási felelősség nyugszik a vállán, ellentétben a felelősségre vonhatatlan parlamenti képviselőkkel!

És még valami. Természetesen nem csak ön, hanem az egész ország nagyon szeretné, ha a képviselők számát lecsökkentenék 200 főre, de ha olyan jól tud mindent, árulja már el, mi akadályozza meg ebben a képviselőinket? Mert ehhez még népszavazásra sem lenne szükség, csak egy indítványra, és a látszólagos szándék és mellébeszélés helyett konkrét, valódi akaratra!
Miért tőlünk várnak több százezer aláírást ehhez?! És ilyenkor a népszavazásra kidobott pénz már nem számít?!
Emellett csak megjegyezném, a képviselői létszám - köszönhetően a parlamentben ülőknek - egy olyan téma, ami népszavazási tilalom alá esik...

Seres Mária


 
 
0 komment , kategória:  Seres Mária és a népszavazás  
A törvényi háttér
  2008-12-19 18:02:39, péntek
 
  forrás: http://www.seresmaria.hu/pl.php?tid=9

"A TÖRVÉNYI HÁTTÉR


Alkotmányunk kimondja, hogy a Magyar Köztársaságban a polgárok elsősorban választott képviselőik útján, közvetve vesznek részt az ország ügyeinek intézésében. A demokráciának azonban az is része, hogy kiemelkedően fontos közérdekű ügyek eldöntésében vagy befolyásolásában a nép közvetlenül is részt vehessen. Erre szolgál az országos népszavazás.


Az Országgyűlésnek el kell rendelnie az országos népszavazást az Országgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésről, ha azt legalább 200.000 választópolgár az Alkotmányban és más törvényekben előírtaknak megfelelően kezdeményezi.


Miről nem dönthet országos népszavazás (tiltott népszavazási tárgyak)?

Vannak olyan, a köz érdekét szolgáló intézmények és szabályok, amelyeknek feltétlenül érvényesülniük kell, még ha a polgárok egy része nehezményezi is azokat, vagy az ország érdekével ellentétesnek találja. Ezekben a kérdésekben egy népszavazás esetleg olyan bizonytalanságot idézhet elő, amely sérti az ország, s így valamennyiünk érdekét. Alkotmányunk szerint ezért nem lehet országos népszavazást tartani az ország költségvetéséről, a költségvetés végrehajtásáról, a központi adónemekről és illetékekről, a vámokról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvények tartalmáról. Az Alkotmánynak a népszavazásról, népi kezdeményezésről szóló rendelkezéseiről tartott népszavazás esetleg az ezekbe a demokratikus intézményekbe vetett közbizalmat ingatná meg. A hadiállapot kinyilvánítása, rendkívüli állapot és szükségállapot kihirdetése, a fegyveres erők külföldi vagy országon belüli alkalmazása nagy körültekintést és adott esetben gyors döntést igényel, amit népszavazás rendezése hátráltatna.


Más kérdésekről a polgárok már más formában, más demokratikus fórumon döntöttek. Az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási (átalakítási, megszüntetési) kérdésekről, az Országgyűlés feloszlatásáról, a Kormány programjáról az ország lakossága tulajdonképpen a négyévenként megrendezendő országgyűlési képviselőválasztás alkalmával dönthet. Ezekben a kérdésekben országos népszavazás rendezése - a felső vezetés túl gyakori változása miatt - az ország irányítását tenné bizonytalanná.


A hatályos nemzetközi szerződésekből eredő kötelezettségekről, illetőleg e kötelezettségeket tartalmazó törvények tartalmáról azért nem dönthetünk országos népszavazáson, mert ha országunk nemzetközi kötelezettségeit túl gyakran módosítaná, a nemzetközi együttélés évek hosszú sora alatt kialakult rendjét és békéjét veszélyeztetné, amivel hazánk nemzetközi megítélése romlana. Célszerűbb ezeket a kérdéseket az arra megfelelő szakértelemmel rendelkező Országgyűlésre és Kormányra bízni.


Országos népszavazás elrendelését a következők kezdeményezhetik:

a) a választópolgárok (ha a kezdeményező választópolgárok száma meghaladja a 200.000-et, az országos népszavazást el kell rendelni. Ha 100.000-nél több, de 200.000-nél kevesebb választópolgár támogatja a kezdeményezést, a népszavazás elrendelése az Országgyűlés mérlegelésétől függ),

b) a köztársasági elnök,

c) a Kormány,

d) a megválasztott országgyűlési képviselők legalább egyharmada.


Országos népszavazás kitűzésére irányuló választópolgári kezdeményezés támogatására aláírásgyűjtő íveken lehet aláírást gyűjteni. Valamennyi aláírásgyűjtő ívet a népszavazásra javasolt kérdés (kérdések) megfogalmazásával kell kezdeni. Az aláírásgyűjtő íveken - az aláírások mellett - fel kell tüntetni a támogató olvasható nevét és lakcímét, valamint személyazonosító jelét.


A népszavazás indítványozása érdekében minden állampolgár jogosult - közterületen is - aláírásokat gyűjteni, illetőleg aláírásgyűjtés céljából szervező munkát végezni.


Ha az országos népszavazást legalább 200.000 választópolgár hitelesnek bizonyult aláírásával kezdeményezte, az Országgyűlésnek azt el kell rendelnie, feltéve persze, hogy a feltett kérdés az Országgyűlés hatáskörébe tartozik, és nem szerepel a tiltott népszavazási tárgyak felsorolásában, valamint a kezdeményezésre előírt más jogszabályi rendelkezéseket megtartották.


A népszavazást a köztársasági elnöknek az Országgyűlés általi elrendeléstől számított három hónapon belüli időpontra kell kitűznie. Nem tűzheti ki viszont a köztársasági elnök az országos népszavazást az országgyűlési képviselők, az önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának időpontját megelőző és az azt követő 60 napon belüli időpontra."
 
 
0 komment , kategória:  Seres Mária és a népszavazás  
Gyakori kérdések...
  2008-12-19 17:55:33, péntek
 
  forrás: http://www.seresmaria.hu/pl.php?tid=9

"Válaszok a leggyakrabban felmerülő kérdésekre


Te az elmúlt években hány millió forintot kaptál az államtól
lakásra, utazásra, ruházkodásra, evésre, ivásra?
Ha a válasz az, hogy egy fillért sem, akkor te is a
több mint 10 millió állampolgár közé tartozol, akiket
a 386 kivételezett képviselő rendületlenül kihasznál.

Ha tenni szeretnél ez ellen, akkor olvasd el az alábbiakat.


Kedves aláírásgyűjtők, segítők és támogatók!


Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy segít, mert a közös összefogásra van szükség ahhoz, hogy sikerüljön.
Az alábbiakban válaszolnék a legfontosabb és leggyakrabban feltett kérdésekre, ezért arra kérek mindenkit, mielőtt levélben fordulna hozzám (napi több százat kell megválaszolnom, ami nem egyszerű), olvassa el ezeket, mert szinte biztos, hogy választ kap minden kérdéses vagy problémás dologra.

Ha még ezután sem világos valami, csak akkor írjon, ha kérhetném, de tényleg.

Arra is megkérek mindenkit, ha csak nagyon fontos mondanivalója van, akkor írjon nekem, a levelek nagy mennyisége miatt. Teljességgel megértem, hogy nehezen tudják magukban tartani a véleményüket, és hát kinek is mondhatnák el most, mint nekem. Én ennek örülök, de nagyon sok idő elmegy amíg a végére jutok, és négy gyerek mellett elhihetik, hogy különösen nem könnyű dolog.

Tehát mindenkinek azt javaslom, olvassa el az alábbiakat, mert akkor ugyanígy válaszolni tud majd a hozzáintézett esetleges kérdésekre.Az alábbiak elolvasása után szinte minden kiderül, ami fontos lehet a gyűjtés során:

A honlapról kinyomtatható az aláírásgyűjtő ív és ez hiteles is, ezért van rajta az OVB hitelesítési záradéka. Ebből természetesen csak egy eredeti van, és ezt lehet korlátlanul sokszorosítani - bármilyen módon, csak az eredetinek megfelelő A/4-es méretű legyen. Ez az egész így hivatalos.
(pld. ide kattintva is nyomtatható: http://www.seresmaria.hu/alairasgyujto_pdf.pdf).
A gyűjtő ív pedig a rákerülő aláírások eredetisége révén válik okirattá.
A kinyomtatott aláírásgyűjtő ívre kellene minél több aláírót keresni. Az lenne szerencsés, ha a teljes lap mind a 12 sor betelne. Ha nem megoldható a kinyomtatás, szívesen küldök üres íveket a megadott címre, ezt e-mailban jelezzék.Az ívek összegyűjtésére nyitottam egy postafiókot. Oda kellene mielőbb elküldeni a lapokat, de legkésőbb 2oo9. február 7-ig. A cím: Seres Mária, 1426 Budapest, Pf.: 122.
A levelek feladása akkor célszerű, ha már van egy normális adag, és ajánlottan biztosabb a dolog. Eddig még nincsenek rossz tapasztalatok a postával szemben, de biztos ami biztos, hamarosan lesz a honlapon egy elküldött levelek visszaellenőrzésére szolgáló rendszer, amivel az ilyen esetlegesen felmerülő problémákat is kiküszöbölhetjük, mert aki küld valamit, annak a beazonosításra alkalmas adatait a levél beérkezése után megjelenítjük a rendszerben. Ennek köszönhetően majd oda-vissza ellenőrizhetővé válik minden, így kicsi lesz a kísértés az esetleges "jóakaróknak".A népszavazás időzítése nem véletlen, hiszen az Európai Uniós választással egy időben lehetne lebonyolítani, és így a több milliárdos kiadások helyett csak pár millió forintos nyomdaköltség terhelné az államkasszát. Ennél jobbat, praktikusabbat vagy takarékosabbat elképzelni sem tudok.Az aláírásgyűjtő ív alján csak jelképes az aláírás, nincs semmilyen jelentősége, és ezt az aláírást gyűjtő személynek kell kézjegyével ellátnia, minden egyéb adat feltüntetése nélkül. És teljesen mindegy, hogy a gyűjtő személy szerepel-e az adott lapon mint támogató aláíró, vagy sem.Az aláírásgyűjtésen kívül nagyon fontos, hogy minél több embernek adjunk aláírásra üres íveket, de az is lényeges, hogy akinek csak tudunk szóljunk erről a kezdeményezésről, mert minél többen leszünk, annál nagyobb az esély a sikerre.
Akinek csak lehet, kezébe kell adni legalább egy gyűjtőívet, amit szinte a családon belül meg lehet tölteni, de ha a kollégáknak, rokonoknak vagy ismerősöknek, szomszédoknak is szólnak, az már több ívet is eredményezhet, vagy hasonlóan nekik is adni kell egy ívet, hogy kitöltsék a körülöttük élők segítségével.Népszavazásra aláírásgyűjtés közterületen bárhol előzetes engedély nélkül végezhető. A helyszínen történő aláíratáson kívül nagyon fontos lenne minél több üres ívet odaadni olyan embereknek, akik vállalkoznak arra, hogy legalább egyet megtöltsenek a saját környezetükből. Az ívek hátoldalán ezért szükséges lenne feltüntetni, hogy hová kell azt eljuttatni a kitöltés után.Arra is törekedni kellene, hogy minden aláírásgyűjtő regisztráljon be a honlapon a Bejelentkezés - Aláírásgyűjtőknek blokkban. A cél az lenne, hogy az ország szinte minden településén legyen egy ember, akire számíthatunk. Ez a nagy számok törvénye alapján szinte biztos, hogy sikerhez vezetne.
Az aláírásgyűjtők regisztrációja azért lenne még nagyon fontos, hogy minél több embernek követhető legyen a gyűjtés, és elérhetővé váljanak a segítők is, ha valaki csatlakozni akar az adott településen a már gyűjtést végzőkhöz, illetve a támogató aláírások érdekében megtalálhassák egymást könnyedén.Aki segíteni szeretne vagy támogatni a kezdeményezést az aláírásával, azt csak a gyűjtőíven teheti meg, mert az online "aláírás" inkább csak egy jelképes támogatói szándékot tükröz, nem érvényesíthető csak személyesen a kézjeggyel. Azért jó látni napról-napra a növekvő támogatói létszámot, függetlenül attól, hogy ez jószerivel csak gesztus értékű, mert felkeresni úgy tűnik nem sok mindenkit tudunk.Személyi szám nélkül, vagy a hiányosan beírt személyi szám érvénytelenséget jelent az adott aláíróra nézve, hisz ez az azonosításhoz szükséges, létezik-e az a személy, aki aláírta. Egyáltalán nem értem, miért van az a nagy rettegés ettől az azonosítótól, hiszen a személyi számot már csak erre az egyetlen dologra használják: az emberek beazonosítására és nyilvántartására. Se pénzt felvenni, sem visszaélni, se egyéb másra felhasználni nem lehet, ezért is érthetetlen, hogy mitől ilyen problémás ennek a számnak a megadása, mikor az már régóta semmire sem jó.
A személyi számot sosem tiltották be és nincs benne semmi titkos, csak az APEH és a TB nem használhatja már, ezért lett arra külön adó és TB számunk. A személyi szám ma már csak a népesség nyilvántartását szolgálja, ennyi az egész.
Aki fejből nem tudja, az a lakcímkártyán és a régi TB kártyán (kék színű) is megnézheti. Ha még ezek után sem derül fény rá, akkor a helyi önkormányzatnál lehet megkérdezni.Ne higgye senki, hogy az országgyűlési képviselők képesek lennének havi rendszerességgel félmilliós nagyságrendben fiktív utazási, szállás vagy egyéb hasonló költség számlákhoz jutni. Ha pedig sikerül kiírni a népszavazást, akkor a fiktív számlákkal lebukhatnak, mert az onnantól már visszaellenőrizhetővé válik. Ez pedig elég kellemetlen lenne egy törvényalkotó "becsületbajnoknak".
Tehát az ilyen sületlenségeket a "miért nem érdemes" kifogásokra rögtön szereljük le.Vannak olyanok is, akik nagyon naivak, vagy nem érti a gátlástalan honatyáink természetrajzát: ők olyan törvényt alkotnak maguknak, amilyet akarnak! Pontosan ezért van szükség a népszavazásra, és nem a jogászkodásra. Nem kellenek kiskapuk, be kell zárni mögöttük.
Ezt pedig csak egy másik törvénnyel lehet megváltoztatni, ami az eddigit felülírja. Ők (természetesen) nem akarják ezt megtenni, ezért csak egy megoldás maradt: a népszavazás.
Hihetetlen, hogy a vizitdíj micsoda kardinális kérdés volt, ebben a témában pedig, ahol tízmilliók csusszannak a képviselői zsebekbe ok nélkül, csak a fanyalgás van sok ember részéről.Sokan mondják, hogy félnek. Nem is értem, hogy az ilyen megnyilvánulások vígjátékba vagy krimibe illőek? Mitől is kellene tulajdonképpen félni?
Nincs mitől félni, legfeljebb attól, hogy ha ez sokáig így megy tovább, akkor esetleg gyermekeink hóhéraivá válhatunk a nagy félések közepette, legalább is szabad kezet adunk ehhez az élősködő gazembereknek. Ez sokkal inkább félelmetes, és gondolom senki nem szeretné hogy bekövetkezzen.
És szerintem annak sem örülnének sokan, ha öntudatlan és kiszolgáltatott kezes bárányokká kellene válnunk egy modernkori rabszolgatartó társadalom számára. Önnek van ennél nagyobb félnivalója?!Sokan hitték azt is, hogy a 15%-os képviselői költségtérítés megadóztatás miatt oka fogyottá vált a népszavazási kezdeményezés. Nos erről szó sincs!
Csak most jött el igazán az aláírásgyűjtés fontossága, ugyanis nem kell attól tartani, hogy "szentjeink keze" nem fog maguk felé hajlani a jövőben, sőt...
Hiszen parlamentereinknek a költségtérítésükhöz továbbra sem kell számlákat bemutatni! Tehát ezután sem akarnak hiteles bizonylatokkal igazolni havi félmilliós nagyságrendű jövedelmeket, azaz marad a "fiktív" kifizetés.
Azzal pedig (még ha csak 15%-kal is, de adózottá vált a költségtérítésük) egyértelműen elismerik, hogy eddig hazudtak, hiszen nem a valós, a munkájuk elvégzéséhez szükséges költségeik megtérítésére kapták ezt a rengeteg pénzt, hanem bujtatott jövedelmet, "fekete pénzt" jelentett ez számukra mindvégig.
Ebből pedig egyértelműen arra lehet következtetni, hogy már 18 éve adót csalnak!Köszönetet mondok a határon túli honfitársaink segítségét és a szolidaritásáért!
Egy dologban mindenképpen tudnak ők is segíteni: adják tovább ezt a hírt minél több embernek, és szülőföldön élő barátoknak, ismerősöknek. Biztassák őket, hogy most végre tehetnének itthon is valami fontosat, ha már 18 év alatt ez nem sikerült.Mindenki abból induljon ki, hogy a honlapon minden működik! Tehát ha valami nem megy neki, meg kellene próbálni újra, vagy hozzáértő segítségét kérni. A legtöbbször rosszul írnak be valamit.
A "Letölthető aláírásgyűjtő ív" pontnál 3 lehetőség is felkínálásra kerül a nyomtatásra (doc, pdf vagy jpg file). Valamelyiket egészen biztosan ki kell tudnia nyomtatni mindenkinek A/4-es, normál írógép papír méretben. Ha pedig mégsem sikerül, akkor egész biztosan technikai probléma lehet, ezért javaslom, kérjék ilyenkor valakinek a segítségét, vagy nyomtassák ki vele.És még egyszer szeretném elmondani, szó sincs arról, hogy zavarnak a levelekkel, pusztán azok nagy mennyisége miatt kérem, hogy csak akkor írjon valaki, ha tényleg fontos dolgot szeretne kérdezni vagy mondani.És végül, de nem utolsó sorban:

Én is változtatnék még nagyon sok dolgon, de rendkívül szigorúan szabályozzák, hogy mi lehet egy népszavazás témája.
Örülök, hogy ez a kérdés átment a szűrőn, és sem az Országos Választási Bizottság, sem az Alkotmánybíróság, és semmilyen szervezet, magánszemély nem támadta meg. Nagyon hosszú a folyamat, amíg egy benyújtott kérdésről eldöntik, hogy feltehető-e.

Ezért arra kérek mindenkit, egyenlőre erre az elfogadott kérdésre koncentráljon, és ne újabb és újabb ötleteke adjon, mert az ilyen jelleggel részemre felvetett kérdések 90%-ában nem lehet népszavazást kiírni.
Ahogyan a most folyó "oszlassuk fel nosza a parlamentet" kérdésben sem, mert a feltett kérdés pusztán annyiról szól, hogy vegye napirendre a kérdést a parlament. Azt pedig csak a bolond nem tudja már most előre, hogy miként fognak majd szavazni...

Ezt egyébként pár hónapja is megtették már, de nem ellenségük önmaguknak, így természetesen nem oszlanak fel. És ha beadják majd az összegyűjtött 50 ezer aláírást, nyilvánvalóan akkor sem fognak.
Tehát ezt teljesen értelmetlennek tartom, és pusztán csak kampányfogásnak tekinthető, aminek azonban van egy súlyos és rendkívül káros hátulütője is: az emberek egyre jobban azt fogják érezni, hogy semmi értelme bármilyen kezdeményezéssel foglalkozni, mert úgyse lesz belőle semmi. És hányszor hallhatjuk ezt már most is...Én viszont valóban komoly dolgokról szeretnék beszélni, ami közös ügye az egész országnak, kivéve a 386 képviselőt. Azt látom, hogy sokkal kilátástalanabb a helyzete a magyar lakosságnak, mint amit akár sejtetni is engednek nekünk.
Nekem jelenleg az a legfontosabb célom, hogy kicsit felrázzam az embereket és bebizonyítsam, mi, egyszerű emberek is képesek vagyunk beavatkozni a nagypolitikába, ha összefogunk. Ugyanis a jelenlegi politikai erőknek az a jó, ha mi ehelyett összeugrunk, és egymással "szórakozunk", miközben ők bármit megtehetnek.
Meg kellene már végre szerezni a lehetőséget a sokszor hangoztatott népfenség elvének megszerzésére, utána már könnyedén elérhetünk mindent, ami normális és emberhez méltó.

Szörnyű hogy itt kell tartanunk, de meg kell akadályoznunk a további "elmerülést" Ehhez nem árt néha tisztában lenni a másik fél erkölcsi és lelkiállapotával is, és ebben most segítségünkre volt az a bizonyos levél, amit a képviselőné írt nekem kioktatóan.
De ez még így is csak a felszín, mert ha valóban tudná mindenki, hogy milyen cifra dolgok vannak és történnek a mi kis hazánkban, akkor szinte biztos, hogy most 95%-ban üresen állna a parlament - legalább is a jelenlegiek közöl ennyit biztosan nem tartanának arra érdemesnek, hogy képviselje Önöket.

Jó lenne bízni abban, hogy a következő választásra a mi munkánk eredményének köszönhetően leapad azoknak a száma, akik lobbizni vagy nyerészkedni járnak a parlamentbe ahelyett, hogy a közügyekkel foglalkoznának.
Eddig tűrtünk, és most itt az ideje annak, hogy kiegyenesedett gerinccel járjunk.

Egyenlőre kezdjük a fejével, hisz attól büdösödik a hal is, ahogy mondani szokták...

Ezzel az aláírásgyűjtéssel végre létrehozhatnánk egy igazi társadalmi egységet, a szokásos megosztottság és szembenállás helyett. Létezik olyan ember, aki ezt nem szeretné?
A gyűjtéssel elindult egy régóta várt folyamat, amibe ha belekezdenek, Önök is tapasztalni fogják ennek az érzését. Csodálatos, és meglátják majd, végre egyszer össze is tud fogni ez a nép."

 
 
0 komment , kategória:  Seres Mária és a népszavazás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2612 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 18
  • e Hét: 18
  • e Hónap: 1324
  • e Év: 1324
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.