Regisztráció  Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/59 oldal   Bejegyzések száma: 581 
Énekelj naponta 10 percet!
  2018-03-20 09:53:32, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Óbánya a „magyar Svájc”
  2018-02-25 14:00:14, vasárnap
 
 
A Kelet-Mecsekben élő barátom már régóta invitált az Óbányai-völgybe, amelynek szépségéről ódákat zengett. Augusztus közepén végre találtunk egy napot, amely mindkettőnknek megfelelt, így útra kelhettünk a "magyar Svájc" felé. Nemcsak a híres Csepegő-sziklát és a Ferde-vízesést láttuk, de sétálgattunk a hangulatos Óbányán és Kisújbányán, felmentünk egy remek kilátóhelyre és az erdei üveggyártásról is sok-sok érdekességet megtudtunk.

A "magyar Svájc" becenevet nemcsak szépsége és gyönyörű fekvése miatt kapta a környék, de azért is, mert Óbánya lakossága még ma is döntően német nemzetiségű. Az Öreg-patak völgyében megbúvó egyutcás falu hagyományos, zömében fehérre meszelt, tornácos házai elevenen őrzik a századokkal ezelőtt itt élők emlékét.
....
Link 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Letölthető az egyetlen fennmaradt magyar nyelvű kalendárium
  2018-02-16 07:52:00, péntek
 
  Letölthető az egyetlen példányban fennmaradt magyar nyelvű kalendárium.
A könyv szabadon letölthető az Országos Széchényi Könyvtár Digitális Könyvtárából.
Link

Kalendárium (1583) (Bécs)
Az kalendariomnak vtolso resze, mely practikanak neueztetik, es egynehany orszagoknak teortenendeo dolgait es esetit az minden napi ideoiarasokkal egietembenn [!] magaban foglalia ez ielen valo 1583. esztendeore, melliet Slouatius Peter mester itileti szerent mostan Pal Sebestien magiar nielure fordetot

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Marilyn Monroe vs Albert Einsten
  2018-02-01 13:43:13, csütörtök
 
  Marilyn Monroe IQ-ja (163) magasabb volt, mint Albert Einsteiné (160).
Link 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
A Johnny Bravo sorozat megjósolta a 2001. szeptember 11-ét
  2018-02-01 13:35:58, csütörtök
 
  Egyesek szerint a Johnny Bravo című animációs sorozat megjósolta a 2001. szeptember 11-i terrortámadást.

A Cartoon Network-ön sugárzott mesefilm 2001. április 27-i adásában egy moziplakát látható, mely egy égő toronyházat ábrázol, ,"hamarosan" felirattal feltüntetve.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Dátumok, melyek minden évben a hét ugyanazon napjára esnek
  2018-02-01 13:33:19, csütörtök
 
  A 4/4, 6/6, 8/8, 10/10, és 12/12-es dátumok minden évben a hét ugyanazon napjára esnek.

Ezt a "jelenséget" Doomsday algoritmusnak nevezzük. Az algoritmus segítségével fejben ki lehet számolni, hogy egy adott dátum a hét melyik napjára esett. Vagyis gyakorlatilag ez egy fejben számolható öröknaptár, melyből könnyedén kiszámolhatjuk, hogyha például április negyedike szerdára esik, akkor az adott évben június hatodika, október tizedike és december tizenkettedike is szerdára fog esni.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
8 Órai Újság, 1939. december 23.
  2017-12-14 12:14:50, csütörtök
 
  "Pontosan így történt. Olyan szép volt, hogy nem kellett hozzátenni, színezni semmit."

Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
A világ egyik legbriliánsabb elméje szerint Isten létezik!
  2017-09-06 08:13:46, szerda
 
  Michio Kaku napjaink egyik legnagyobb teoretikus fizikusa, és tudósa. Ő egy mindenre nyitott ember, de próbál, és tud is ésszerűen gondolkodni, anélkül, hogy bezárkózna a világ elől.

A fizikus szerint minden afelé mutat, az összes megfigyelés, és a rendelkezésünkre álló tudományos bizonyítékok is, hogy Isten létezik.

Ma még nem látszik a teljes képlet, és az összefüggések egésze, de nem kell már sok idő, hogy egyértelművé váljon minden tudós számára.

Michio szerint egyértelmű, hogy a világot uralja egy kozmikus erő, minden tekintetben.

Hogy ez az erő, egy elemi entitás, vagy valamiféle tudattal rendelkező valami lenne, azt már nem tudni. Azonban a világunk, és a teljes univerzum felépítése azt sejteti, hogy intelligens tervezés eredménye az egész.

Szerinte a húrelmélet is egyfajta bizonyíték, melyet ma még nem tudunk teljesen konstellációba helyezni a többi apró darabkával a teremtő létezésére, de hamarosan képesek leszünk rá.

A húrelmélet főként annak köszönheti népszerűségét, hogy reményeink szerint képes az összes erőhatás leírását egyetlen elméletbe összesűríteni.

A húrelmélet a magfizikusok egyetlen reménye a Világmindenség mozgatóerejének a megértéséhez, és azt sugallja, hogy az anyag nem más, mint a koncentrált energia elképesztően vékony fonalai.

Ezeknek a szuperhúroknak az egymástól eltérő, különböző rezgései olyan más és más anyagi részecskéknek felelnek meg, mint például a kvarkok. A jelenlegi elképzelés közel áll a fizika törvényeit egyesítő ,,mindenség elméletéhez", magyarázatot adva az anyag és energia viselkedésére.

Mindezek mellé még odatehető a tachyon, a hipotetikus, a fénysebességet meghaladó sebességű részecske létezése is.

Ha ezeket összerakjuk majd, látni fogjuk a nagy kerek egészet, és azt, hogy minden mindennel összefügg.

Michio szerint a világot intelligensen tervezték meg, ezt bárki láthatja, aki egy kicsit is a dolgok mögé néz.

Mindennek megvan a rendje, és az élet legapróbb alkotóelemeinek is megvan az adott funkciója, szerepe a világmindenségben. Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Majak - A világtörténelem legsúlyosabb atomkatasztrófája
  2017-03-13 07:43:13, hétfő
 
  Sokáig úgy tudtuk, hogy a csernobili katasztrófa Földünk legnagyobb nukleáris balesete. Később azonban bebizonyosodott, hogy a Szovjetunióban létezik egy még ennél is szörnyűbb hely: Majak.

Link
Link
Link

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Válassz egy Rúna követ, ami választ ad aktuális kérdésedre!
  2017-03-08 19:09:53, szerda
 
  Minden rúnának saját neve van, az általuk jelölt hangnak megfelelően választva. A 24 Fuþark rúnát használják a jövendőmondáshoz, különleges, energetikai üzenetet, titkot képes közvetíteni annak, aki kiválasztja. Gazdag szimbolikájú, a természethez, csillagokhoz köthető.

2 lépés választ el attól, hogy megismerd a hozzád szóló üzenetet:

1. Csendesedj el egy kicsit és tedd fel magadban azt a kérdést, ami a legjobban foglalkoztat, amire útmutatást szeretnél kapni.

2. Ha a kérdés megvan, vess egy pillantást a kövekre és válaszd ki azt, amelyik a leginkább kiemelkedik számodra! Ezután keresd meg a hozzátartozó magyarázatot.

Link1.Fehu

Ez a rúna a gazdagságot, pénzügyi gyarapodást szimbolizálja. Jelölheti a pénzügyi befektetések fontosságát, vagy a már meglévők felülvizsgálatát. Szerencsés jel: azt üzeni, hogy most fog beérni egy hosszú ideje végzett munka gyümölcse, a pénz, a siker már úton van feléd. Ha új munkán, vagy vállalkozás indításán gondolkodsz, vágj bele, siker koronázza döntésed.

2.Uruz

Ez a rúna az erőt és hatalmat szimbolizálja. Üzenet neked, hogy állj fel, és nézz szembe és fogadd el a saját életedet! Termékenységet is jelöl, pozitív változások hírnöke családalapítás, ill. új ötletek megvalósítása terén.

3.Thurisaz

Ez a rúna a nehézségek, a küzdelem szimbóluma. Itt az idő, hogy szembenézz a fájdalmas helyzetekkel. Itt az idő, hogy felvállald a konfliktust, a küzdelmet. Azt is jelölheti, hogy sok múltbéli negatív érzés van benned, amitől ideje megszabadulnod.

4. Ansuz

Ez a rúna az isteni jelenlét szimbóluma. Intuíciód most nagyon erős, lelked erős üzeneteket küld feléd, melyre érdemes hallgatnod. Jelezheti azt is, hogy életfeladatod, gyógyító, vagy segítő, amit fel kell vállalnod. Lelki ébredést is jelöl, melyen most mész keresztül. Hallgass a megérzéseidre!

5. Raidho

Ez a rúna egy utat, utazást jelöl. Több értelmezése is van: végéhez közelít egy ciklus az életedben, valamit le kell zárni és új úton kell elindulni. A folyamatot az égiek vigyázzák. Jelölhet tényleges fizikai utazást: mely alatt végig védelemben és biztonságban leszel.

6. Kaunaz

Ez a rúna az inspirációt, alkotást, bölcsességet szimbolizálja. Minden a rendelkezésedre áll, hogy megoldd a jelenlegi helyzeted. Egyszerűen csak hinned kell a saját erődben! Enged el a félelmeidet. Azt is jelentheti, hogy el kell engedned a múltat, hogy tisztán tudd látni a jelened.

7. Gebo

Ez a rúna ajándékot, váratlan szerencsét jelöl. Pozitív előjel, bármi is foglalkoztat most téged. Ez az egyik legszerencsésebb szimbólum. A világegyetem gondoskodik rólad és nagy szerencse ér!

8. Wunju

Ez a rúna örömet és a célok sikeres elérését jelöli. Sokat tettél célodért, most itt az idő, hogy hátradőlj, és learasd a babérokat. Célba érsz, eléred, amire vágysz. Sikeres befejezést jelöl, bármi előtt is állsz.

9. Hagalaz

Ez a rúna a vihart és a változásokat szimbolizálja. Néha nagy viharok kellenek ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön. Itt az idő, hogy újra szeresd önmagad és elengedd a régi mintákat és változtass saját egészséged, boldogságod és jóléted érdekében.

10. Naudiz

A rúna a beteljesületlen vágyak jelképe. Van valami, amire régóta vágysz. Egy álom, egy kívánság, ami azért nem jött el hozzád, mert félelmeid és önbizalomhiányod megakadályoztak abban, hogy elfogadd a jót. Eljött az idő, hogy újra megtanulj bízni! Nehézségeid hamarosan jóra fordulnak.

11. Isa

A rúna a jeget jelöli. A jeget, ami befagyott. Valami megállt körülötted, nem mozdul, nem halad semmi. Blokkol valami. Most csak egyet tehetsz: vársz türelemmel, és megvárod, míg magától kiolvad a jég, és helyére kerül minden.

12. Jara

Az a rúna a körforgás jelképe. Az állandó változásé. A régiből lépünk az újba. Az újba, aminek most helyet kell csinálnod, elengedve minden lehúzó régi energiát. A növekedés, gyarapodás jelképe is ez a kő.

13. Eihwaz

Ez a rúna a félelmeket jelöli. Ismerd meg és nézz szembe a félelmeiddel, csak így tudod legyőzni őket! Nehéz időszakot és változást jelöl. De mutatja a fényt az alagút végén. Most még nem tudod mi életed valódi célja, de hamarosan kiderül.

14. Perthu

Az a rúna mágikus erőt jelöl. Teremtő erővel rendelkezel, mellyel orvosolni tudod jelenlegi helyzeted. Megvan a képességed, hogy elérd, amit akarsz. Hagyd, hogy az univerzum vezessen a megoldás felé. Intuíciód fokozódik a következő időszakban. Kövesd a jeleket!

15. Algiz

Ez a rúna a védelem, és isteni útmutatás jelképe. Isteni vezettetés alatt állsz, csak légy nyitott és fogadd el a megoldásokat, melyeket az ég küld neked. Figyelj most testi-lelki egészségedre jobban!

16. Sowulo

Ez a rúna a napot jelöli. Az életerő, siker üzenetét hordozza. Pozitív eredményekre számíthatsz, most minden könnyedén hullik az öledbe. Pozitív erők dolgoznak érted! Siker életed minden területén.

17. Teiwaz

Ez a rúna az óvatosság jelképe. Most állj meg, és ne kapkodj. Figyelj a részletekre is. Legyél körültekintő, mielőtt döntenél. Pihenésre, feltöltődésre van szükséged!

18. Berkana

Ez a rúna a gyógyulás jelképe. Itt az idő, hogy meggyógyítsd a múltból eredő lelki sebeket. Új és sikeres kezdetet jelöl! Most újra felfedezheted saját erődet.

19. Ehwaz

Ez a rúna az előrelépés szimbóluma. Itt az ideje, hogy lépj egyet előre. Teljes hittel tedd meg ezt a lépést. Ne félj. Mondd ki és vállald fel, amit gondolsz. Neked kell tenned a békés megoldásért!

20. Mannaz

Ez a rúna férfit jelöl. Ez lehet egy személy, aki közel áll hozzád, de nem biztos, hogy jó hatással van az életedre. Építsd le a lehúzó kapcsolatot és keress új ismeretségeket. Jó előjel, mely pozitív változást jelez emberi kapcsolataidban.

21. Laguz

A rúna az érzéseidet szimbolizálja. Elfojtasz magadban valamilyen érzést, mellyel most szembe kell, hogy nézz. Legyél őszinte magadhoz és valld be az igazságot. Érzéseid megbízható iránytűk. Kövesd őket!

22. Ingwaz

Ez a rúna a munka szimbóluma. Sikert, és eredményeket jelöl a karriered területén. Előrelépést a célokban és a munkádban! Itt az idő, hogy megvalósítsd azt, amit régóta tervezel.

23. Dagaz

Ez a rúna a boldogság szimbóluma. Elégedettség vár rád, mert most mindent magadhoz vonzol, amire vágysz. De csak akkor, ha kezedbe veszed az irányítást és teszel a céljaidért.

24. Othala

Ez a rúna a családi kötelékek megerősödését jelöli. Eljegyzést, házasságot, gyermekáldást jelöl. Jelölheti a családi kapcsolatok gyógyulását, javulását. Jelölhet családi örökséget is.

(inspiráció: theearthchild.co.za)

Érdemes saját használatra elkészíteni folyami kövecskékkel, melyet magad gyűjtesz és festesz meg. Tisztítsd holdfényre rakva, hideg folyóvízzel 1-2 percig átmosva. Kis szütyőben téve ajándéknak is nagyon szép.
De ide is bármikor visszatérhetsz, ha elmented az oldalt és újabb üzenetet kérhetsz, hogy megerősítsd intuíciódat!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
     1/59 oldal   Bejegyzések száma: 581 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 43 db bejegyzés
e év: 159 db bejegyzés
Összes: 7947 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 149
  • e Hét: 9078
  • e Hónap: 46906
  • e Év: 194981
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.