Belépés
idgie1975.blog.xfree.hu
Minden csak hozzáállás kérdése... Cs Ildikó
1975.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Horoszkóp nyaraláshoz
  2010-07-09 18:53:01, péntek
 
  KOS:
Csupa mozgás, csupa akció, csupa felfedezés. Minden jöhet, ami mozgalmasságot, izgalmat és újdonságot hoz. Érdeklődési körtől függően: körutazás, kalandnyaralás, extrém-hétvége. Egy a lényeg: egy helyben 2 napnál többet ne kelljen maradnia és élménydús legyen a nyaralás! A két hetes tengerparti nyaralóprogramokat nem neki találták ki...ő azért nyaral, hogy megismerjen.


BIKA:
A nyaralóprogramok címzettje! A Bika szeret lecövekelni és ott is maradni: megismerkedni az adott kultúra gasztronómiájával, lehetőleg behatóan. Jókat aludni, lebzselni a strandon és szép nyugodtan sétálgatni alkonyatkor, két kiadós étkezés között. Nem gond, ha hetekig ki sem kell mozdulni a szállodából, csak ott kényelmes legyen az élet. Ha testi igényei maximálisan kielégíttettek, akkor egy kis komótos kirándulás is belefér a természet lágy ölén. Ő azért nyaral, hogy pihenjen, töltődjön és felkészüljön a következő munkás időszakra.


IKREK:
A változatosság neki is feltétel, de a Kostól eltérően az Ikrek többre értékeli az intellektuális kalandot, mint az extrém kihívásokat. Ideális számára a társas út, hiszen ekkor barátokat is szerezhet. Ő a felkészült utazó, aki pontosan tudja, hogy ahol jár, milyen látnivalók vannak a piacoktól a műemlékekig. Minden érdekli, mindent szeretne megismerni. Legjobb, ha a kikapcsolódást túrák is színesítik, remek ehhez a bicikli. Ő azért vakációzik, hogy ismereteket szerezzen: új embereket és új tudást. Valószínűleg több utazást is szervez a nyárra.
Tipp: jöjjenek a barátok is!


RÁK:
Neki nagyon jó otthon is. Remekül el van az ő ,,Várában". Ha kimozdul, akkor legjobb, ha otthonos szállást foglal, ahol jól főznek, kényelmesek a szobák és van medence is. Nagyra értékeli, ha magas színvonalon gondoskodnak róla. Szívesen megy tengerpartra, ott igazán elemében van. Nagyon fontos a kikapcsolódás teljességéhez, hogy legyenek romantikus és meghitt elemek is: gyertyafényes vacsora, naplementenézés a tenger/tó parton. A szeretteivel szívesen vakációzik együtt, számára a nyaralás családösszetartó program.
Tipp: falusi turizmus


OROSZLÁN:
Olyan helyre vágyik, ahol kényeztetik, ahol minden tekintetben pazar a helyszín. Lehet klasszikus nyaralás is és kulturális program, de mindenből a legjobb jár neki. Inkább elmegy néhány napra, mint hetekre szerényebb körülmények között. A vakáció alatt elsődleges szempont a kényelem és a lazulás: szívesen nyúlik el s strandon és otthon arról is intenzíven mesél, hogy milyen remek ellátásban volt része. Ha vakáció, akkor maximális pihenés egy felkapott helyen!


SZŰZ:
Ő már januárban tudja, hova is megy. Inkább megszervezi a programot maga, mert úgy jobban kijön a keretből. Odafigyel, hogy mire költ, bárhova is menjen. Igyekszik úgy kitalálni a vakációt, hogy az a legésszerűbb legyen, akár az útvonalról, akár a programokról legyen szó. Nem a színvonal a fontos, hanem az, hogy a lehetős legtöbbet lássa a nyaralás alatt. Úgy kapcsolódik ki, hogy közben a következő napi terven jár az esze. Megy, lát és továbbgondolja. Testileg kikapcsol, de az agya a napi teendőkön cikázik.


MÉRLEG:
Nagyon vigyáz, hogy a nyaralás szép és egyáltalán ne megerőltető legyen. Így sem a túlzsúfolt városlátogatásokat, se a fárasztó túrákat nem neki találták ki. Mindenből egy pici, sok pihenéssel, beszélgetéssel, esti szórakozással kombinálva. Egy kis romantika, egy kis szellemi táplálék... a lényeg a sok közös élmény, amiből lehet élni a következő szürke hónapokban.


SKORPIÓ:
Neki ez nehéz, nem egy nyaralós típus: rá kell hangolódni, és legtöbbször mire ez sikerül, vége a programnak. A Skorpió hamar regenerálódik, csupán néhány nap lazításra van szüksége és máris fitt. Utána olyan élményekre vágyik, amit beépíthet a személyiségébe, amitől töltekezhet: legjobb a spirituális-szakrális emlékhelyek felkeresése. Néhány nap henyélés után irány egy szent hely, és máris kész a nyári rekreációs program teljes átalakulással és megújulással.
Tipp: barlang fürdő


NYILAS:
Nála a minél messzebb, annál jobb elve működik. Szereti a távoli célpontokat, szereti a nagy utazásokat, a távoli kultúrákat, a nagy felfedezéseket. Ő is inkább szellemi kalandokra vágyik. Olyan élményeket gyűjt, amely sokáig foglalkoztatja, megmozgatja a fantáziáját és gondolkodhat rajta. Nála a mennyiség és a minőség is fontos: hosszú és tartalmas nyaralásra vágyik.
Tipp: tengeri út


BAK:
Nem sok ideje van vakációzni, ezért a maximális hatékonyságra törekszik: a testi kényelemről szó nélkül lemond annak érdekében, hogy sok, elraktározható élményt gyűjtsön. A természet nyűgözi le leginkább, így szívesen megy túrára, akár embert próbáló kalandokra is vállalkozik (hegymászás, vitorlás túra). A Bak akár egyedül is útnak indul, ha úgy érzi itt van a nyaralás ideje. Kiválóan el van egyedül is, és abszolút nem igényel népes csapatot maga köré. A kikapcsolódás önfeledtsége neki nem szempont, inkább magát szeretné kipróbálni egy új helyzetben, ami számára kihívást jelent, ezért megy nyaralni.
Tipp: kék túra útvonalának bejárása


VÍZÖNTŐ:
Úgy nyaral, ahogy mások nem! Olyan helyekre megy, ami egyáltalán nem felkapott, olyan módon utazik, ami nem megszokott (tipikus a stoppolás). Keresi a teljesítőképessége határait és másokét is. Szívesen megy ökoturizmus keretében, vagy környezetvédelmi indíttatásból. A nyaralásának küldetése van: élményt szerez, csapatot épít és ismereteket gyűjt.


HALAK:
Ő oda megy, ahova viszik. Leginkább vízpartra. Ideális nyaraló, mert bármely helyzetben megtalálja a tökéletes élményt. Nincsenek nagy igényei, de a szíve mélyén a szép és nyugalmas helyekre vágyik. A vakáció alatt sokat olvas, álmodozik, pihen és összeszedi magát. Nagy szüksége van testi-lelki kikapcsolódásra, ezért hosszabb időre szeret nyaralni menni. Tökéletes erre egy kis ház egy szép csendes helyen.


Jó nyaralást!

 
 
0 komment , kategória:  AKTUÁLIS  
A napszúrás
  2010-07-09 18:20:33, péntek
 
  "A napszúrás akár életveszélyes is lehet

A napszúrást hajlamosak lehetünk apró kellemetlenségnek tartani, ám a valódi napszúrás igen komoly egészségügyi probléma lehet, akár az életet veszélyeztető állapot is kialakulhat.

A napszúrást - mint neve is mutatja - tartós, hosszabb ideig történő, tűző napon való tartózkodás okozza. Ilyenkor a napsütés melegítő hatása, a levegő felmelegedése miatt a szervezetben pozitív hőmérleg alakul ki, mely káros folyamatokat indít el a szervezetben. Ehhez járul hozzá a fedetlen fejet érő napsütés direkt hatása, ami által a fej hőmérséklete jóval meghaladja a test hőmérsékletét.

A megnövekedett hőmérséklet következménye a koponyaűri nyomás fokozódása és az agyhártya izgalma - ezen jelenségek felelősek a klasszikus tünetek megjelenéséért. A napszúrás az egészséges embereknél is előfordulhat, ám egyes alapbetegségek és kóros állapotok nagyban hajlamosítanak kialakulására. A fokozott felmelegedésre hajlamosít az idős életkor, a túlöltözés, a folyadékpótlás nem kellő mértékű biztosítása, a fizikai megterhelés.

Számos alapbetegség (pl. egyes pszichiátriai problémák, magas vérnyomás, generalizált érelmeszesedés) hajlamosít a napszúrás kifejlődésére, csakúgy, mint az egyéb hőártalmak esetében. Több gyógyszer is rontja a hőtoleranciát (a pszichiátriában alkalmazott antipszichotikus szerek is ilyenek). Egyéni adottságok is befolyásolják a napszúrás kialakulására való hajlamot.

Melyek a napszúrás legjellemzőbb tünetei?

Az enyhe panaszok fejfájás, szédülés, kábultság, émelygés, hányinger esetleg formájában jelentkeznek. A beteg kerüli a fényt, szívesebben tartózkodik hűvös, elsötétített helyiségben. Súlyos esetben a testhőmérséklet hirtelen, jelentős emelkedése következik be (akár 39-40°C is lehet).

A nagyfokú fejfájás mellett a tarkó kötöttsége, merevsége alakul ki. A beteg tudata zavart lehet, eszméletét elveszítheti. Csecsemők esetében jellegzetesen visító sírás, a kutacs feszülése és elődomborodása észlelhető. A csecsemő enyhe fizikai ingerekre is erős védekező mozgásokkal reagál.

Mit tegyünk napszúrás esetén?

A legfontosabb teendő, hogy árnyékos helyre, célszerűen hűvös helyiségbe jusson a beteg. A tarkóra helyezett hideg vizes borogatás jó hatású. A beteg 30 fokos szögben megemelt felsőtesttel feküdjön s apró kortyokban fogyasszon hűvös folyadékot - lehetőleg vizet, és sohasem alkoholtartalmú italt! Enyhe esetben otthoni, két-három napos ágynyugalom javasolt hűvös, fénytől védett, esetleg sötét szobában.

Azonban ha a tünetek nem javulnak vagy esetleg rosszabbodnak, mindenképpen kórházi kezelés szükséges. Súlyos esetben a fenti teendőkön túl mindenképpen a mentők vagy orvos értesítése szükséges, mivel a beteg intézeti megfigyelést igényel! Csecsemőket minden esetben lásson orvos!

Fontos tudni! Sokan elfelejtik, hogy egy ködös, felhős napon is le lehet égni. Az ultraibolya sugárzás körülbelül 90 százaléka átjut a felhőkön. Az ultraibolya sugárzás visszatükröződik a hóról, a jégről, a homokról, a vízről, így ezek is ugyan olyan súlyosan le tudják égetni a bőrt, mint a napfény.

Hogyan lehet megelőzni a napszúrást?

A napszúrás megelőzésével kapcsolatban legfontosabb, hogy fedetlen fővel ne tartózkodjunk a tűző napon! A kisgyermekeket, csecsemőket soha ne tegyük ki a direkt napfényre, játék közben viseljenek fehér (de legalább világos) kalapot és gyakran kínáljuk őket folyadékkal! Erős nyári napsütés esetén soha ne tartózkodjanak hosszabb ideig az autóban, utazáskor mindenképpen rögzítsünk az ablakokra árnyékoló alkalmatosságot!"


Forrás:
Link


ld még:

www.sulinet.hu Link

Elsősegélynyújtás napszúrás esetén Link

A Pallas nagy lexikona Link
 
 
0 komment , kategória:  AKTUÁLIS  
Emlékezés
  2009-11-01 10:20:38, vasárnap
 
  Egy hely ahová elvonulhatsz... LinkKosztolányi Dezső: Halotti beszéd

Látjátok feleim, egyszerre meghalt
és itt hagyott minket magunkra. Megcsalt.
Ismertük őt. Nem volt nagy és kiváló,
csak szív, a mi szívünkhöz közel álló.
De nincs már.
Akár a föld.
Jaj, összedőlt
a kincstár.

Okuljatok mindannyian e példán.
Ilyen az ember. Egyedüli példány.
Nem élt belőle több és most sem él
s mint fán se nő egyforma két levél,
a nagy időn se lesz hozzá hasonló.
Nézzétek e főt, ez összeomló,
kedves szemet. Nézzétek, itt e kéz,
mely a kimondhatatlan ködbe vész
kővé meredve,
mint egy ereklye,
s rá ékírással van karcolva ritka,
egyetlen életének ősi titka.

Akárki is volt ő, de fény, de hő volt.
Mindenki tudta és hirdette: ő volt.
Ahogy szerette ezt vagy azt az ételt, .
s szólt ajka, melyet mostan lepecsételt
a csönd, s ahogy zengett fülünkbe hangja,
mint vízbe süllyedt templomok harangja
a mélybe lenn, s ahogy azt mondta nem rég:
"Édes fiacskám, egy kis sajtot ennék" ,
vagy bort ivott és boldogan meredt a
kezében égő, olcsó cigaretta
füstjére, és futott, telefonált,
és szőtte álmát, mint színes fonált:
homlokán feltündökölt a jegy,
hogy milliók közt az egyetlenegy.

Keresheted őt, nem leled, hiába,
se itt, se Fokföldön, se Ázsiába,
a múltba sem és a gazdag jövőben
akárki megszülethet már, csak ő nem.
Többé soha
nem gyúl ki halvány-furcsa mosolya.
Szegény a forgandó, tündér szerencse,
hogy e csodát újólag megteremtse.

Édes barátaim, olyan ez éppen,
mint az az ember ottan a mesében.
Az élet egyszer csak őrája gondolt,
mi meg mesélni kezdtünk róla: "Hol volt..."
majd rázuhant a mázsás, szörnyű mennybolt,
s mi ezt meséljük róla sírva: "Nem volt..."
Úgy fekszik ő, ki küzdve tört a jobbra,
mint önmagának dermedt-néma szobra.
Nem kelti föl se könny, se szó, se vegyszer.
Hol volt, hol nem volt a világon egyszer.
 
 
0 komment , kategória:  AKTUÁLIS  
Virtuális gyertyagyújtás
  2009-11-01 10:15:02, vasárnap
 
  "Mindenkiért egy-egy gyertya égjen..." Link"Könny pereg szív hasad!

Csendben emlékezz szeretteidre,
Halkan szóljon szíved mélyén a dal.
S ha könny pereg arcodon, ne félj...
Szerető lelkek, fájdalmadban élnek...

Szerető lelkek kapujában állva ...
Lépj be rajta Te kis megszeppent, árva.
Öleld át, csendben a párnád..s ne félj
Könnyeiddel érintsd meg, lelked világát:

S ha könny pereg, szív hasad...
Ne félj a sorstól,mert tudd...
Ők... kik már nincsenek veled....
Egy életen át ,szívedben, veled tartanak!"/forrás: "LÉGY OLYAN MINT A MADÁR,HA LETÖRIK ALLATTAD AZ ÁG, NE A MÉLYBE ZUHANJ,HANEM A MAGASBA SZÁLLJ" gizenga/


 
 
0 komment , kategória:  AKTUÁLIS  
Hallgatók a rádióért!
  2009-10-31 20:46:05, szombat
 
  "November közepén már új adók szólhatnak a Danubius és a Sláger helyén az ORTT döntése után.
Tiltakozunk!

Nem számít hogy Bochi vagy Balázs az isten, a cél a fontos, hogy mindenki hallhassa kedvenceit!

Ha Te is feliratkozol csak a neved fog megjelenni itt a weblapon a többi adatot adatbázisban tároljuk és a rádiók rendelkezésre bocsájtjuk, hátha tudunk vele segíteni. Kérlek szólj ismerőseidnek is (msn, skype,e-mail, fórum,...) hogy meggyőzően sokan legyünk. Ne 10-20 ember döntse el, hogy mit akar 10.000.000!!!!"


A linkre kattintva tudsz az oldalon felíratkozni: Link
 
 
17 komment , kategória:  AKTUÁLIS  
Üdv Mindenkinek!
  2009-03-01 21:55:22, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  AKTUÁLIS  
Jégvirágok
  2009-02-13 18:39:56, péntek
 
  Zord idő van, fúj a fergeteg,
odakint mindenki didereg.
Fejükön kucsma, lábukon csizma,
orruk piroslik, mint a sárgarépa.

Csontig ér a hideg,
a táj kihalt, rideg,
odakint az utcán a hideg szél
hópelyheket kerget.

Fázik a természet, a madarak, a fák,
de a meleg szobában duruzsol a kályha,
pattog a tűz, a szikrákat hányja,
nevetve, kacagva vidám táncát járja.

A szobám ablaka jégvirággal van tele,
szemem behunyom, s azt képzelem,
ez egy virágos mező, ezer szál virággal,
fülemben itt cseng a csodás madár dal.

Szinte érzem az illatát, szedek is
belőle, egy hatalmas csokrot,
mindnyájatoknak egy szálat
belőle át is nyújtok.

Adjon ez a szál virág melegséget
szívetekbe, arcotokra mosolyt csaljon,
mert én ezt szívemből adom, azt kívánva
nektek, hogy a napotok szépen induljon
és boldogan teljen.forrás: Varga Marcsy
 
 
0 komment , kategória:  AKTUÁLIS  
Viszlát jövőre! :)
  2008-12-31 23:02:21, szerda
 
  Nagyon Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Üdv legközelebb 2009-ben... ;)

Sziasztok!

Ildikó

Úi.: 1000. hsz!! :)) 
 
0 komment , kategória:  AKTUÁLIS  
999. hsz a blogomban...;)
  2008-12-31 22:59:48, szerda
 
 Nektek! :)
 
 
0 komment , kategória:  AKTUÁLIS  
...minden nap...?
  2008-12-31 22:53:51, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  AKTUÁLIS  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2612 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 14
  • e Hét: 519
  • e Hónap: 1223
  • e Év: 1223
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.