Belépés
idgie1975.blog.xfree.hu
Minden csak hozzáállás kérdése... Cs Ildikó
1975.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Hozzáállásod az időhöz
  2009-04-16 17:52:35, csütörtök
 
  Észrevetted, hogy a sikeres nők nagyon jól osztják be az idejüket?
Sok ajándékot kapunk az élettől, és az egyik legbecsesebb ezek közül az időnk. A sikered nagymértékben azon múlik, hogy milyen a hozzáállásod az időhöz, azaz hogyan gazdálkodsz a saját időddel.

Alapvetően 4 féle módon lehet kezelni az időt.
Nézzük rád melyik a jellemző.

1. Sodródó
2. A kilenctől ötig beosztó
3. Munkamániás
4. Tudatos időgazdálkodó

A sodródó

A sodródó tudomást sem vesz az időről, akkor és oda megy, ahova csak akar. Mindenhonnan elkésik, vagy el sem megy, ha éppen úgy tartja a kedve. Ők azok az anyukák, akik még az iskolába sem tudják időben elvinni a gyereküket, és folyamatosan megfeledkeznek mindenről. Többek között arról is, hogy a jobb élethez nem lehet csak úgy elsodródni.

A kilenctől ötig beosztó

Az anyukák többsége ebbe a csoportba tartozik. Az alkalmazotti státusz kényelme, hogy mindig csak azonos mennyiségű feladattal kell megküzdeni, és ehhez mérten csak közepes szintű stresszt kell elviselni. Ha ezzel a szemlélettel vállalkozásba kezd egy mama, akkor hamarosan visszatér a vezetői posztról, mert nem bírja a fokozott terhelést.

Munkamániás

Ezek az anyukák gyakran kivívják a környezetük elismerését, de sok esetben a családjuk vagy az egészségük látja kárát. Az a vicces (bár ők nem szoktak ezen hangosan nevetni), hogy nem mindig a munkamániások keresnek a legjobban, mert elsősorban a feladatra fókuszálnak, és nem az eredményre.

A tudatos időgazdálkodó

Aki tudatosan osztja be az idejét, az általában nem a feladatra koncentrál, hanem az eredményekre. Ismeri az erősségeit, tudja, hogy miben nagyon hatékony, és ezt kihasználja úgy, hogy a többi feladatot delegálja másnak, aki abban erősebb. Ezt meg lehet oldani akár a munkahelyen belül is, de a klasszikus modell az, amikor vállalkozást vezet az ilyen mama.

Ahogy mondani szokták, a feladat mindig kitölti a rendelkezésére álló időt, azaz Te is jelentősen növelheted a hatékonyságodat, ha azt mondod, hogy erre a feladatra most kevesebb időt szánok, mint korábban, de azt nagyon jól megtervezem.

Figyeld meg magadon, ha azt tűzöd ki célul, hogy szombaton takarítasz, akkor egész nap a lakásban teszel-veszel, és elmegy a napod anélkül, hogy valami kellemes dolgot is tettél volna. Ezzel szemben, ha azt tűzöd ki célul, hogy délelőtt rendet raksz, akkor meg tudod győzni a gyerekedet, hogy segítsen neked, mert akkor délután elviszed őt egy remek gyerekprogramra, és mindannyian kipihenitek a fáradalmaitokat.

"Rendelkezésünkre áll a nap 24 órája. Végigélhetjük, egészséget, örömöt, pénzt, megelégedést, tiszteletet szőhetünk belőle, és gyarapíthatjuk halhatatlan lelkünket. Helyénvaló és leghatékonyabb használata a legégetőbb sürgősség és a legborzongatóbb valóságosság dolga. Ezen múlik minden. Ettől függ boldogságunk."

Arnold Bennett


Élj sikeres életet
Nevelj boldog gyermeket!Szeretettel:

Langmár Zsuzsanna
pozitív-gondolat kutató


forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Sikeresmama/lelki fröccsök  
legdrágább erőforrásod
  2009-04-11 09:08:24, szombat
 
  Sokszor mondják azt a nőkre, hogy odanő a telefon a fülükre, mire megbeszélik a barátnőjükkel a napi történéseket..
Amennyiben meg tudod számolni egy kezeden, hogy ma hányszor telefonáltál, akkor gratulálok! Te nem állítasz akadályokat az időgazdálkodásod elé a telefonálási szokásaiddal, úgyhogy ezt a hírlevelet nyugodtan kihagyhatod.

Ezzel szemben, ha időnként észreveszed magadon, hogy valakivel már fél órája beszélgetsz a nagy semmiről, akkor most hasznos ötleteket meríthetsz, hogy miként spórolj a legdrágább erőforrásoddal, az időddel.

A telefon kiszolgál téged, hiszen rengeteg utazással töltött időt megspórol neked, amikor mondjuk megérdeklődöd egy hivatalnak az ügyfélfogadási idejét. Így percek alatt kiderülhet, hogy nem kell átutaznod a városon, mert ma nem foglalkoznak veled.

A tizenéves gyerekek imádják a modern telefonokat. Órákat képesek eljátszani rajtuk, napokig kísérleteznek, hogy rájöjjenek a kiegészítő funkciókra, és az sem ritka, hogy zenét hallgatnak rajtuk, vagy orrvérzésig sms-eznek. Nekik a telefon játék és státusz szimbólum egyben, hiszen milyen vagány dolog, ha egy tízéves gyereknek saját telefonszáma van. Ők is rengeteg idejüket fecsérlik el a telefon miatt, de nekik még van esélyük, hogy idővel kinövik.

Az anyukáknál már rosszabb a helyzet, mert aki órákat tölt el fecsegéssel, az feltehetően nem látja, hogy milyen kártékony kis jószág a mobil. Gondolj csak arra a rengeteg dologra, amit elvégezhetnének az alatt a fél óra alatt, amíg csicseregnek.

Van a telefonnak egy másik hibája is. Amikor nekiülsz, hogy most az elejétől a végéig elvégzel egy munkát, akkor ki tud zökkenteni a gondolatmenetedből egy rosszkor megcsörrenő telefon téged is. Ugye milyen bosszantó, amikor azért kell valamit félbehagynod, mert mondjuk felhív egy telemarketinges?

Húsz évvel ezelőtt még nem volt minden lakásban telefon, és akkor azt láttuk, hogy csak nagyon fontos dolgok miatt hívtak minket a telefonhoz. Azóta ez megváltozott - főleg, amióta egymás között ingyen beszélgethetünk a barátainkkal vagy a családtagjainkkal. Első felindulásban azt gondolhatnánk, hogy ez milyen jó buli.. Pedig szerintem a telefon ilyenkor a fizetett ellenségünk.

Elmélkedj el azon, hogy mennyivel hatékonyabban dolgozhatnál, ha csak akkor vennéd fel a telefont, amikor már kész vagy a napi legfontosabb teendőiddel. Ezt bármikor megteheted, ha lenémítod a telefonod, és visszahívod azokat, akik kerestek.

De meg lehet közelíteni más szemszögtől is a kérdést. Biztos neked is van olyan barátnőd, aki képes kétszer is felhívni egy kérdéssel, mert a sok csicsergés közben elfelejtette elmondani a lényeget. Ő mennyi időt spórolna meg magának, ha úgy telefonálna, ha előtte felírná 2-3 pontban, hogy mit akar megtudni a másik féltől, és amikor ezekre választ kap, akkor elbúcsúzik?

Minden nap csak 24 óra áll a rendelkezésünkre, ezért célszerű azt hatékonyan eltölteni. Aki pedig egész nap telefonálgat, hogy elmesélje a barátainak, hogy a semmin kívül semmi sem történt, az sosem fogja megérteni, hogy miért repül olyan gyorsan az idő.

"A benne rejlő hihetetlen lehetőségek mellett a telefon életünk legkártékonyabb időrablói közé is tartozik."


Jim Rohn


Élj sikeres életet
Nevelj boldog gyermeket!


Langmár Zsuzsanna
Pozitív-gondolat kutató
 
 
0 komment , kategória:  Sikeresmama/lelki fröccsök  
Indián bölcsesség
  2009-04-10 14:27:25, péntek
 
 
Indián bölcsesség Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2008-10-11 21:46:18
feltöltő: idgie1975
nézettség: 3216
szavazatok: 20
kommentek: 1
kulcs:
kategória: kreatív
leírás: ...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Sikeresmama/lelki fröccsök  
Kínai tányérpörgető módjára
  2009-03-28 20:40:00, szombat
 
  ,,Az én anyukám a legszebb ..."

A ,,siker" - csakúgy, mint a ,,szépség" - elég relatív fogalom. Mamaként mikor vagy sikeres?

Ugyanúgy siker, ha kínai tányérpörgető módjára, az életedet ügyesen megszervezve minden ,,fronton" a lehető legjobbat hozod ki magadból, mintha a szülői értekezletre készülődvén a gyereked megjegyzi, ,,milyen szép vagy ma, mama"! De ugye az sem esik rosszul, ha a párod csettint elismerően, mikor esetleg végre eljuttok kettesben vacsorázni és Te ,,mamából" ismét NŐVÉ varázsolódsz!

Persze, az is biztos, hogy elfoglalt, sikeres mamaként azt a néhány szabad percet a legnehezebb kigazdálkodni, amit magadra kéne szánnod! Pedig jön a tavasz, vészesen közelít a bikini szezon, ezért azt is tudod, hogy ,,sportolni márpedig kell"!

Ha van 1-2 szabad perced reggelente, melegen ajánlom figyelmedbe az RTL Klub e heti Reggelijében a Csak csajok műsorát, amelyben testközelből ismerkedhetsz meg napjaink egyik legnépszerűbb mozgásának, a Pilatesnek a gyakorlataival! Aki a gyakorlatokba bevezet: Simonfi Ági, a klasszikus Pilates elkötelezett híve és ,,terjesztője"! A legjobb az egészben pedig az, hogy a Pilates-szel nem kell órákat elvenned a családodtól azért, hogy mozogj, hisz már napi 15-20 perc tornával is gyönyörű eredményeket érsz majd el! Ez a fajta mozgás pedig garantáltan sikerélményt nyújt majd, akkor is, ha elég régen tornáztál...

Tehát, ha ráérsz, nézd a Csak csajokat - ha nem, látogass el a www.agipilates.hu Link oldalra és olvasd el, hogyan járulhat hozzá a Pilates a sikeredhez!

Szép tavaszi napokat Neked!

Élj sikeres életet,
Nevelj boldogabb gyermeket!

Langmár Zsuzsanna
Pozitív-gondolat kutató
 
 
0 komment , kategória:  Sikeresmama/lelki fröccsök  
Körüményes körülmények?
  2009-03-28 20:35:20, szombat
 
  Neked eszedbe jutott ma már, hogy milyen csodás körülmények között élsz?
Mivel Európában születtél, sokkal jobb körülmények között éled életed, mintha Afrikában vagy Ázsiában láttad volna meg a napvilágot. Sok földrész lakói azért is irigykednek rád, mert a kontinens közepén laksz, távol a természeti katasztrófáktól.

Amikor megölel a gyereked, vagy csak cserfesen csicsereg melletted, legalább 3 ember sóvárogva néz rád, mert ők már arra sem emlékszenek, hogy mikor kaptak 2 perc odafigyelést, miközben Te fürdesz a szeretetben.

El tudnál képzelni magadnak jobb életkörülményeket?

Ébredés után lehet, hogy nem az az első gondolatod, hogy milyen mesés körülmények között élsz, de amíg reggel lustálkodsz az ágyban, érdemes pár percet Neked is erre szentelned. Gondold végig azt a rengeteg sikerélményt, pozitív érzést, kedves embert, akik miatt jól érezheted magad a bőrödben!

Elképzelhető, hogy úgy érzed időnként, hogy a körülményeid nem elég rózsásak, de ilyenkor állj meg egy pillanatra.
5 évvel ezelőtt örültél volna annak, ha tudod, hogy ma ilyen körülmények között fogsz élni?

Ha a válaszod igen, akkor jó úton jársz, mert megvalósítottad egy korábbi álmodat. Ha esetleg nem-mel feleltél erre a kérdésre, akkor itt az idő, hogy változtass az irányon.

Fogalmazd meg magadnak, hogy mivel vagy elégedetlen, ötletelj azon, hogy miként válhatna jobbá az életed, aztán készíts egy tervet a megvalósításhoz. Nem kell tőle megijedni, tényleg ilyen egyszerűen működik.

Vegyünk egy példát az azonos körülményekre: Nóra, Dia és Adél 3 éves Opellel járnak.

Nóra régi álma teljesült, amikor lecserélte 12 éves autóját, és megvette tavaly az ,,új" autót. Ő sikeresnek érzi magát, örömmel ül be a kocsijába.

Dia szerette volna lecserélni a 2 éves autóját, de tavaly jött egy lehetőség az életében, és inkább befektette a pénzét. Úgy határozott, hogy még három évig használja ezt az autót, és közben megpörgeti a pénzét. Bár Dia is jobb körülmények között szeretne élni, mégis valószínűleg jól döntött, amikor elhalasztotta vásárlását pár évre. Főleg, mivel az autó egyre többet veszít az értékéből, míg a befektetése értéke remélhetően emelkedni fog.

Adél egy BNV-ből ült át egy Opelbe, mert tavaly tönkre ment a vállalkozása. Adél számára csak egy állomás lesz ez az autó, mert addig fog dolgozni az új cégén, amíg vissza nem tér a már korábban megszokott életszínvonalra.

A körülmények azonosak, mégis csak az fontos, hogy ki hogyan éli meg a körülményeket. Ha téged cselekvésre motivál egy szituáció, mert szeretnél többet, jobbat, szebbet - ez normális. Fejlődésre vagy ítélve, korlátlan lehetőségek előtt állsz, és ezerféle úton léphetsz előre. Van Interneted, karnyújtásnyira van tőled minden információ, és bármikor belefoghatsz egy internetes üzletbe. Ha az internet idegen tőled, akkor pedig használd ki, hogy fogyasztói társadalomban élünk, így a lakóhelyed közelében bármikor találhatsz egy réteget, akinek szolgáltathatsz. Ezer meg egy úton elindulhatsz, csak rajtad múlik, hogy melyiket választod.

Először fogalmazd meg magadnak, hogy mivel töltöd szívesen az idődet, aztán kezdj el tervezni!


“Az emberek mindig a körülményeket okolják azért, amit az életben elérnek. Én nem hiszek a körülményekben. Azok az emberek, akik boldogulnak ebben a világban, olyanok, hogy reggel felkelnek és megkeresik azokat a körülményeket, amelyekre szükségük van. Ha nem találnak ilyet, megteremtik őket!"

George Bernard Shaw


forrás: sikeresmama.hu
 
 
0 komment , kategória:  Sikeresmama/lelki fröccsök  
Számíthatok magamra!
  2009-03-28 20:27:25, szombat
 
  Múlt héten tartották a II. Pénzmágnes szenvedély konferenciát!

soos.kriszti|2009. márc. 9. 10:31

Milyen élményeket hozott a Pénzmágnes szenvedély konferencia a hallgatóknak?


Múlt héten tartották a II. Pénzmágnes szenvedély konferenciát, aminek a neve egy kissé fura, mert rögtön felmerül az emberben a kérdés, hogy miként lehet a szenvedélyről konferenciát tartani. Mivel 2008.-ban már részt vettem az I. Pénzmágnes konferencián, ezért részemről nem volt kérdéses, hogy ott leszek a márciusi rendezvényen is.


A szervezőknek sikerült megfelelniük az elvárásoknak, mert a 7 gondolkodó megismételhetetlen előadást tartott.

Ki volt ez a 7 gondolkodó?


Doubravszky György, a Bagolyvár kiadó tulajdonosa

Dr. Domján László, agykontroll oktató

A. J. Christian, író

Schlingloff Sándor, marketing tanácsadó

Paksi Zoltán, asztrozófus

Ferenczy László, természetgyógyász

Novák András, az Édesvíz kiadó tulajdonosa,


Doubravszky Györgynek nagyon sokat köszönhetek, mert a könyvei hatalmas változást hoztak az életembe, és ha ő nem lenne, akkor az időgazdálkodásom sem létezne.


Első előadóként mesélt arról, hogy a reggeli meditáció segítségével miként tudja elindítani úgy a napját, hogy a legjobb üzleti döntéseket hozza meg. Ezt a módszert én is alkalmazom már lassan egy éve, úgyhogy az előadó minden szavával egyet tudok érteni.


Volt egy érdekes kitérő a tanulási modellhez is, mely 4 fázisra tagolható:

Nem tudod, hogy nem tudod.
Tudod, hogy nem tudod.
Tudod, hogy tudod.
Nem tudod, hogy tudod.

György ezt végigvezette a biciklizés és a pénzügyek kezelésének példáján keresztül is, ami nagyon érzékletes volt.


Szót ejtett a józan ész és a szenvedély ellentétes viselkedéséről is, és adott tanácsokat arra, hogy ezeket hogyan hozzuk egyensúlyba.


A pénzkezeléssel kapcsolatban pedig adott egy nagyszerű ötletet, ami miatt már reggel 10 órakor azt éreztem, hogy érdemes volt rászánni ezt a napot erre a konferenciára. Mindenki tudja, de kevesen alkalmazzák, hogy vállalkozóként elkülönülten kell vezetni a céges és a magán számlákat. Javaslata alapján a céges számlát mindig tartsuk éhesen, hogy jobban rajta legyen a fókuszunk, hogy hamar behajtsuk a kinnlevőségeinket, és jobban alkudjunk a szállítóinkkal. A magánszámlát pedig hizlaljuk fel, hiszen így nem csak ábrándozunk arról, hogy mit kezdenénk, ha lenne 10MFt-unk, hanem komolyan gondolkodunk rajta, hogy mibe fektessük a pénzünket.


Az Időforrás szeminárium atyja az előadását egy Gandhi idézettel zárta: ,,Te magad legyél az a változás, amit látni szeretnél a világban."


A második előadó Dr. Domján László volt, akinek szintén nagy tisztelője vagyok, hiszen neki köszönhetem, hogy 1991.-ben elolvashattam a Silva-féle Agykontroll könyvet. Azóta persze elvégeztem nála a tanfolyamot is, amire bátran mondhatom, hogy az általános iskolában kellene tanítani a gyerekeknek.


Domján László ejtett pár szót a tükrözés törvényéről, mely nem annyira ismert, mint a vonzás törvénye, bár legalább annyira fontos.


Tolle két művéből is remek részeket emelt ki. A most hatalma és az Új Föld gondolatainak az érzékletes példákkal való alátámasztása olyan jól sikerült, hogy el fogom olvasni ismét ezeket a könyveket.


A bevétel és kiadás törvénye kapcsán ejtett szót az adakozás fontosságáról, amit bárki megfigyelhet a saját életében. Az adakozás jelentőségéről már sokat olvashattunk máshol is, ám ennek ellenére nem lehet elégszer beszélni róla, mert tudom, hogy a legtöbb ember nem hisz benne. Pedig érdemes kipróbálni, mert működik.


László készített egy listát: ,,10 jó tanács a bőséghez", ami nekem nagyon tetszett.

Készíts listát, hogy miért vagy gazdag!
Legyen nálad mindig készpénz (bőség tudat).
Itasd át a tudatodat pozitív gondolatokkal a bőségről.
Javasolt 3 cd-t, ami ezt segíti.
Használd a képzeleted!
Ötletcsiholás szerepe (20 perc ötletelés arról, hogy miből lehet pénzed)
Gondolati üzenetküldés lehetséges partnereidnek
Mindig tedd fel magadnak a kérdést: ,,Mit adhatok itt?"
Adakozz!
Szerencseiskola c. könyv

A harmadik előadó A.J. Christian volt, aki érdekes figura, mert minden előadásán arról akar meggyőzni, hogy ne higgyünk neki, csak magunknak.


Ejtett pár szót a lehetőségekről, amivel kapcsolatban kiemelte, hogy a legtöbben azért nem veszik észre a lehetőségeket, mert mindig a lottó ötösről ábrándoznak. A szemünk a nagy dolgokra van nyitva. Christian üzenete: ,,Vedd észre a szekeret, ami Pénzváros felé tart!"


Mesélt a tudatos szenvedély 3 megnyilvánulási formájáról:

Öntudatlanság

Tudatosság

Szeretet, szerelem


Valamint felhívta arra is a figyelmet, hogy napjainkban egyre több az út, és kevesebb a korlát. Ahhoz, hogy ezeket észrevegye az ember, nagyon fontos, hogy felelősséget vállaljon az életéért.


A kedvenc idézetem ebből az előadásából: ,,Az első lélegzetet és az utolsó sóhajt ugyanaz az energia hajtja."


A negyedik előadást Schlingloff Sándor tartotta, akinek az internet marketing terén nyújtott zseniális munkáját már 2001. óta figyelemmel kísérem. Bár kiváló szakember, szót sem ejtett róla. Ehelyett a hitről beszélt, amelynek komoly szerepe van az ő életében is.


A befolyásolási kör felismeréséről mesélt, ami szerintem igen hangsúlyos, mert itt rengeteg energiát el tud égetni az ember, ha olyan dologra fókuszál, amin nem tud változtatni.


Külön részt szentelt annak, hogy a vágyak és a szükségek közötti különbségre is felhívja a figyelmet, amit érdekes és elgondolkodtató példákkal támasztott alá.


Ami még megfogott, az a cél és értelem fontosságáról tartott összefoglalója. Érdekes és felemelő volt Sándort a teológus oldaláról hallgatni.


Az ötödik előadást Paksi Zoltán tartotta, aki asztrozófus, és akiről - őszintén szólva - nem sokat hallottam korábban. A csillagászat bölcseletével foglalkozó szakember előadásában kihangsúlyozta az alvás fontosságát. Elgondolkodtató volt az a mondata, hogy ,,Álmodban minden információt megkapsz, ami a másnapi sikereidhez kell".


Én már évek óta éjjel 2 és 3 óra között jegyzetelem le a legjobb ötleteimet, és az Agykontroll mellett számos fejlesztő könyv is ír a tudatalatti elme erejéről, de nem gondoltam volna, hogy egy asztrozófus szájából is fogok erről hallani.


Ejtett pár szót az általa kidolgozott reflaxációs meditációról, ami szintén nagyon felkeltette az érdeklődésemet, mert korábban sajnos erről sem tudtam, hogy nem tudom, hogy mi az..


Megosztott velünk pár időpontot, amikor teremtő pillanatokat élhetünk át tavasszal, amit mindenki vadul jegyzetelt.

Kedvenc mondatom ez volt Zoltántól: ,,A Teremtő teremtőket teremt."


A hatodik előadást Ferenczy László tartotta. Bevezetőjében kicsit elmerülhettünk a szavak jelentésének világában, ami szórakoztató volt, akárcsak az egész előadás, és egyben felkeltette az érdeklődést is.


A most megélésének fontosságát remek példákkal illusztrálta László, és ő is javasolt egy cd-t a boldogságról.


Kiemelte a család és a magánélet fontosságát, és ejtett pár szót az önismeretről is. Nagyon tetszett, hogy bevezette a cégénél, hogy az embereinek kötelező minden hónapban egyszer elmenniük a családjukkal egy hosszú hétvégére. Ez a havi 1 családi hétvége nálam is szentírás, de nem gondoltam volna, hogy vannak olyan vállalkozók, akik ezt kötelezően bevezetik.


Kedvenc gondolat, amit kiemelnék: ,,Azért nincs az embereknek magánéletük, mert félnek találkozni magukkal."


A nap utolsó előadója Novák András volt, aki azon túl, hogy zseniális koponya, az Édesvíz könyvek kiadója is. Egyszerű kifejezéssel élve egy életművész. Én nagyon hálás vagyok a munkájáért, mert imádom a könyveit.


Olyan sokszínű életet él András, hogy öröm hallgatni a történeteit. Elkalauzolt minket a szerencsejátékok birodalmába, a szocialista ruhaiparba, a film világába és természetesen a könyvek között is megfordultunk.


Ejtett pár szót mentoráról, Szepes Máriáról, ami nagyon felemelő volt. Megosztotta velünk az egyik értékes Szepes Mária gondolatot is: ,,Egyetlen hit létezik: a határtalan."


Megkaptuk tőle az általa kidolgozott ,,vőlegény teszt"-et is, ami brutális emberismeretéről adott éles képet. Ennek az a lényege, hogy mielőtt hozzákötöd valakihez az életed, akkor előtte teszteld le, hogy jól döntesz-e.


Mondd azt neki, hogy a barátnőddel le kell utaznod pár napra Debrecenbe, majd a délelőtt folyamán hívd fel a kapu előtt elrejtőzve mobilról, hogy ,,Szia Édes...., útközben sajnos csúnya baleset történt, .....megsérültem és .....tehetetlenül fekszem Debrecen előtt 20 km-rel. Jaj, nem hallok rendesen... lemerül a telefonom..." Tedd le, kapcsold ki a telefonod, és ha 5 percen belül nem rohan az autójához, mint egy őrült, akkor mondd le az esküvőt.


Arról is tett pár szót, hogy ő miként szokott nehéz tárgyalásokon sikereket elérni a win-win hozzáállásával. Ezzel kapcsolatban mesélt egy rövid történetet is, ami azon túl, hogy igen szórakoztató volt, még tanulságos is.


Kedvenc gondolatom Andrástól: ,,Végülis számíthatok magamra."


Szuper volt a konferencia, mert nem csak remek gondolatokat hallgathattam meg, hanem olyan aurája volt az egész teremnek, hogy azt nem lehet visszaadni szavakban. Egy napon át egy levegőt szívni ilyen kaliberű emberekkel, beszélgetni hasonló mentalitású hallgatókkal, ,,véletlenül" összefutni sikeresmama hírlevél olvasókkal, akik csillogó szemmel köszönik meg a munkámat - számomra frenetikus volt.


Hálás vagyok a szervezőknek, hogy létrehoztak egy ilyen rendezvényt. Nem véletlen, hogy nagyon gyorsan megtelt a konferencia, és még két sor széket be kellett hozni, mert nagy volt az érdeklődés. Hála Istennek egyre nagyobb teret hódít a pozitív gondolkodás Magyarországon is!


Langmár Zsuzsannaforrás: http://sikeresmama.nolblog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Sikeresmama/lelki fröccsök  
A hatékony dicséret 3 titka
  2009-03-28 20:22:07, szombat
 
  Ugye Te sem vagy szűkszavú a dicséreteket illetően?
Biztos észrevetted már, hogy Gyereked önbizalmának erősítése érdekében az egyik leghatékonyabb módszer, ha gyakran megdicséred őt. A sikeres mamák, a nagyszerű szülők és a jó vezetők tudják, hogyan kell dicsérni.

Téged érdekel a dicséret 3 titka, amit felhasználva komoly eredményeket érhetsz el gyerekednél?

Gondolom neked is fontos, hogy Gyermeked kiegyensúlyozott, magabiztos felnőtté váljon. Ha boldoggá és büszkévé teszed őt nap mint nap néhány dicsérettel, akkor az egyik legbiztosabb módját választod annak, hogy boldog és büszke felnőtt legyen.

Minél többször megdicséred Csemetédet, annál inkább érezni fogja, hogy szépen fejlődik és jó irányban halad. Felfedezi, hogy egyre ügyesebb, és ezzel megerősíted az önbizalmát. Mivel ügyesnek érzi magát, valószínű, hogy ismételni fogja a cselekvést, amiért megdicsérted, hogy újabb okot adjon neked az odafordulásra és a szeretet kinyilvánítására.

Százszor megesett már veled is, hogy szárnyakat adtál Csibédnek egy mosollyal, egy dicsérő mondattal és egy simogatással vagy öleléssel. Emlékezz vissza egy olyan helyzetre, amikor fáradtan ültetek a lecke felett, és már semmi kedvetek nem volt az egészhez. Ha egy ilyen helyzetben felül tudsz kerekedni a türelmetlenségeden egy jó szóval, akkor megfordíthatod a helyzetet, ugye?

Fáradt Gyereked pillanatok alatt visszanyeri energiáját és megtáltosodik. Ha egy mini manó őszinte dicséretet kap az édesanyjától, akkor sokkal jobban érzi magát, és lelkesedés ébred benne.

Szinte semmi sincs, ami jobban növelné Gyermeked önbizalmát, önbecsülését és önmagával szemben érzett elégedettségét, mint amikor dicséretet kap valamiért, amit tett vagy mondott.

Mi a hatékony dicséret 3 titka, amire érdemes odafigyelned, amikor megdicséred Gyermekedet?
1. A dicséret legyen azonnali
2. A dicséret legyen konkrét
3. Nyilvánosan dicsérjél

Minél hamarabb dicsérsz meg egy viselkedést, egy ügyes mozdulatot, vagy egy frissen szerzett készséget Gyermekednél, annál nagyobb a hatása.

Ha konkrét magatartást vagy cselekvést dicsérsz, ezzel elősegíted, hogy Csibéd újból és újból megismételje azt, mert egy kellemes élményt csatol hozzá. Ne azt mondd neki, hogy ,,Ügyes gyerek vagy!", hanem helyette fogalmazz úgy, hogy ,,Ügyesen beágyaztál és rendet raktál a szobádban reggel."

Ha ki kell javítanod Gyerekedet, akkor igyekezz ezt négyszemközt és kedvesen megtenni, viszont ha dicsérni akarsz, akkor mások előtt tegyed. Minél több ember előtt dicséred meg a Csibédet, annál pozitívabb lesz a hatása a gyerek önbecsülésére

Amennyiben úgy gondolod, hogy a szemed fénye rendetlen, és szeretnéd, ha rendet tartana a szobájában, akkor minden egyes alkalommal dicsérd meg, amikor elpakol maga után. Nagy teljesítményként értékeld a munkáját, és mindig vedd észre, hogy igyekszik. Folyamatosan erősítsd meg, hogy jól cselekszik, és ezáltal ismételni fogja azt. Végül már olyan sokszor megismétli, hogy szokásává válik a rendrakás.

A Gyerekeden könnyű ezt kipróbálni, mert nap mint nap ezer olyan dolgot tesz, amire büszke lehetsz, és amiért kiérdemli a dicséretet. Aztán ha már jól megy neked a dicséret, akkor lassan elkezdheted a Párod önbizalmát is növelni. Hidd el: jót tesz majd a párkapcsolatotoknak is.

,,Kapd rajta őket, ha valamit jól csinálnak!"

Ken Blanchard


forrás: sikeresmama.hu
 
 
0 komment , kategória:  Sikeresmama/lelki fröccsök  
Mami napok...ésatöbbi
  2009-03-28 20:20:02, szombat
 
  Miért ünnepeld meg Gyereked születésnapján a kettőtök kapcsolatát is?
Biztos vagyok benne, hogy életed végéig emlékezni fogsz arra a napra, amikor megszülted a Gyermekedet. Hála Istennek évente már csak az örömöt éljük újra, amikor betölt egy újabb évet a Csibénk. Tortát veszünk, gyertyát gyújtunk, ünnepelünk, szeretgetjük szemünk fényét.

Pár éve megismertem egy sikeres mamát, és neki köszönhetően beépítettem egy új szokást az életünkbe. Imádják a gyerekeim, ezért szívesen megosztom veled!

Egy kellemes tavaszi napon épp egy kávézóban beszélgettem valakivel, amikor dél körül összefutottam egy ismerős sikeres mamával, és a 16 éves lányával. Kiderült, hogy aznap volt a lány születésnapja, és azt a napot (iskola ide, üzlet oda) minden évben kettesben töltik. Együtt ebédelnek, vásárolgatnak, moziznak, kávéznak, csavarognak, nézelődnek és közben persze rengeteget beszélgetnek.

Eddig azt gondoltam, hogy milyen szupermami vagyok, hogy minden hónapban odafigyelek arra, hogy legyen legalább egy (de inkább több) családi hétvége, amikor együtt kirándulunk négyesben apával és a két csibével. De akkor valahogy belém csapott a felismerés, hogy lehet ezt még fokozni ilyen csodás napokkal és élményekkel.

Nem érzem azt, hogy kompenzálnom kellene a gyerekeimet amiatt, mert keveset vagyok velük. Ők szerepelnek az értékrendem legtetején, ezért minden nap 16 óra után velük töltöm az időmet. Rendszeresen tartunk mami napot, amikor csak hármasban elmegyünk valahova kikapcsolódni, mert apa dolgozik. De az még nem jutott eszembe, hogy hétköznap is lehet születésnapot ünnepelni (közben persze lógni a suliból, és aznap nem dolgozni).

El tudod képzelni, hogy mekkora buli az egy iskoláskorú gyereknek, hogy anyu igazolja az aznapi hiányzását, mert születésnapja van, és együtt csavarognak?
Jól gondolod. Hatalmas élmény!

Ahogy Woody Allen mondta: Ez olyan jó, hogy kár hogy nem én találtam ki.
Viszont beépítettem az életembe (köszönet érte Gyöngyinek), és ha tetszik az ötlet, akkor építsd be Te is!

,,Egy pillanatnyi igazság megszépítheti, és meg is fogja szépíteni a világot. Egy pillanatnyi béke megmentheti, és meg is fogja menteni a világot. Egy pillanatnyi szeretet tökéletessé teheti, és tökéletessé is fogja tenni a világot."

Sri Chimnoy


forrás: sikeresmama.hu
 
 
0 komment , kategória:  Sikeresmama/lelki fröccsök  
Te elkezdenél spórolni?
  2009-03-28 20:13:21, szombat
 
  Sajnos a fogyasztói társadalom egyik jellemzője, hogy a legtöbb ember hónapról hónapra él.
Ugye Te nem tartozol ebbe a körbe?
Azt Te is tudod, hogy milyen veszélyeket rejt magába, ha nincs elkülönítve vésztartalékod, ezért ezt nem fogom hosszasan ecsetelni.

Ha ennél tovább mersz gondolkodni, és szeretnéd elkerülni, hogy annyi félretett pénzed legyen, amennyi begurult a szekrény alá, akkor Neked is érdemes tovább olvasnod:

Biztos vagyok benne, hogy nem kellene azon sokat gondolkodnod, hogy mennyi a havi bevételed. De azzal vajon tisztában vagy-e, hogy mennyi a havi kiadásod?

Pár napra visszamenőleg biztosan meg tudod saccolni, hogy mennyit költöttél, de lehet, hogy magad is meglepődnél, ha egy táblázatban látnád, hogy mire mennyit költesz el egy hónap alatt.

Amikor pár évvel ezelőtt elkezdtem foglalkozni a pénzügyi intelligenciám fejlesztésével, akkor bevezettem, hogy egy egyszerű excell táblában nyilvántartom a kiadásaimat és a bevételeimet. Igen szemfelnyitó tud lenni egy ilyen cash-flow táblázat, ezért Neked is csak azt tudom javasolni, hogy kezdd el vezetni magadnak.

Sok anyuka panaszkodik hó vége fele, hogy nincs már pénze. Ezek a mamák első kétségbeesésükben azt sem tudják, hogy min spóroljanak a következő fizetésig. Azt vélik, hogy ki van számolva a pénzük, holott hó elején még könnyen elszórták a pénzt mindenféle kacatra. Aztán elmúlik a pánik, és gondolkodni kezdenek.

Meglepő módon hó végén sokkal kevesebb költés mellett is tartani tudják az életszínvonalukat. Rájönnek, hogy nem töri össze a lelküket, ha nem vesznek meg egy ,,SoseVeszemFel" pólót csak azért, mert olcsó. A gyerekük sem fog beleroppanni, ha nem kap minden nagybevásárlás során egy többezer forintos meglepetést. És a hűtőt is fel lehet úgy tölteni (előre megfontolt szándékkal), hogy ne dobjuk ki az ételek egy jelentős részét a szemétbe.

Sajnos átvettük a nyugati kultúrákból, hogy nekünk is mindenre most azonnal van szükségünk (mert megérdemeljük), és nem vagyunk hajlandóak elhalasztani a fogyasztásunkat egy későbbi időpontra. Ez két dolognak köszönhető:

1. a médián keresztül a bankok sulykolják belénk, hogy mindent vásároljunk hitelre

2. a megtakarítási formák vizsgálata során az átlagember csak a nevetségesen alacsony banki kamatokban gondolkodik, mert az egyéb befektetési formák nem közkedveltek itthon

Így aztán sokaknak eszébe sem jut, hogy elkezdjenek pénzt félretenni, mert a megtakarítási számlákra kapott kamatok sacc per kábé fedezik az inflációt, tehát a pénz reálértéke csökken.

Ha megismernél egy olyan befektetési formát, amivel a banki kamatok többszörösét is el lehet érni, akkor Te elkezdenél spórolni? Amikor először mentem el a Sikerakadémiára, akkor nekem erősen megváltozott a szemléletem a spórolással kapcsolatban, mert ott a szemlélet mellett két befektetési módról is kaptam értékes tudást, és azóta az évek során megismertem egy harmadikat is máshonnan, ami szintén brutál jó.

Mivel érdekel téged is a siker, ezért előbb utóbb Te is bevonzod az életedbe ezeket az információkat, úgyhogy ne csüggedj: spórolni érdemes, befektetni király, és mire lesz félretett pénzed, addigra eljön majd a lehetőség a Te életedbe is.

"A szegények elköltik a pénzüket és félreteszik a maradékot. A gazdagok félreteszik a pénzüket és elköltik a maradékot. Ugyanarról az összegről is lehet szó - de más a gondolkodásmód."

Jim Rohn


forrás: sikeresmama.hu
 
 
0 komment , kategória:  Sikeresmama/lelki fröccsök  
Könyörgöm, mikor essen a hó?
  2009-02-25 07:34:12, szerda
 
  "Ma mindenhol csak a panaszt hallom, és ezt igen rosszul viselem!

A válság miatt már október óta visítozik a média, igyekeznek velünk megetetni, hogy nagyon rossz az élet. Múlthéten lehűlt az idő, azóta esik a hó, és ezért is panaszkodnak az emberek.

Jaj, még ez is. Hű de nagy a baj!

Könyörgöm, mikor essen a hó? Júniusban?

Ha nem akarsz belesüppedni a negatív gondolatokba, akkor nézzél ki az ablakon, hogy milyen gyönyörűek a hófedte házak, és mennyire élvezik a gyerekek, hogy a hóban szaladgálhatnak!

Nem tudom, hogy Te mit csináltál a hétvégén, de mi a gyerekeimmel két hóembert építettünk (és romboltunk le) szombaton. Délelőtt farsangi mulatságon vettünk részt, és az eredeti program szerint délután játszóházba mentünk volna, de a csemetéim megfütyülték ezt, mert ők inkább a havas kertet választották a légvárak helyett.

Ma reggel amikor meglátták a gyerekek, hogy megint esik a hó, vidáman indultak mindketten el itthonról, és alig várják, hogy este kimenjünk megint havat lapátolni és hógolyózni. A kertekben a fákat belepi a hó, és ez a csodálatos hóesés valahogy ma feltölt energiával, mint amikor a napfelkeltét nézem nyáron. Olyan jó kedvem van, hogy egyszerűen írnom kellett ma neked a havazásról!

Az internetes fórumokon, a közértben és a postán is panaszkodnak az emberek a válság és a hóakadályok miatt, pedig csak ki kellene menni a gyerekekkel a levegőre, megnézni, ahogy angyalkát varázsolnak a kicsik a szűz hóban, és örülnek az életnek. Róluk kell példát venni most is!

Kérlek, ne engedd magad lehangolni Te sem. Ne kapcsold be a híradót, hanem inkább menj ki a csemetéddel hó csatázni és érezd magad jól."

,,Tegnap harangoztak,
Holnap harangoznak,
Holnapután az angyalok
Gyémánt-havat hoznak."

/Ady Endre/forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Sikeresmama/lelki fröccsök  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2612 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 73
  • e Hét: 578
  • e Hónap: 1282
  • e Év: 1282
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.