Belépés
idgie1975.blog.xfree.hu
Minden csak hozzáállás kérdése... Cs Ildikó
1975.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Esik a hó!
  2010-11-26 20:21:43, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Időjárás-iNFO  
Balatoni előrejelzés
  2010-07-12 19:31:05, hétfő
 
 Hétfőn éjjel még előfordulhat egy-egy frissítő zápor a tó környékén, majd kedden több órás napsütésre, igazi nyaralóidőre készülhetünk. Gyenge légmozgás mellett hajnalban 19-20°C, napközben 33-35°C várható. A Balaton vize Siófoknál 27°C-os, a Velencei-tó 28°C-os.


Forrás: időkép.hu Link
 
 
0 komment , kategória:  Időjárás-iNFO  
30 napos időjárás előrejelzés
  2010-07-12 19:28:18, hétfő
 
 Estétől fokozatosan kisebb valószínűséggel kell számítani további zivatarokra, majd kedd reggelre többnyire derült égboltra számíthatunk. Napközben a sok napsütést elsősorban a keleti-északkeleti országrészben zavarják gomolyfelhők, ott helyenként záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Hajnalra 17, 21 °C közé csökken a hőmérséklet, a délutáni órákra 31, 35 °C közé melegszik fel a levegő.

Szerdán több órás napsütés várható, a déli óráktól kezdődő gomolyfelhő-képződésből egy-egy zápor, zivatar bárhol kialakulhat. A csúcshőmérséklet 34 °C körül alakul.

A hét nagy részében sok napsütésre készülhetünk délutánonként megnövekvő gomolyfelhőzettel elszórtan záporokkal, zivatarokkal. Előreláthatólag vasárnap egy gyenge hidegfront nyomán kissé mérséklődik a hőség.


Forrás: időkép.hu Link
 
 
0 komment , kategória:  Időjárás-iNFO  
Előbújik a nap
  2010-02-21 13:04:21, vasárnap
 
  "Előbújik a nap, mérséklődik a szél...
Mikes
2010. feb. 21.

Vasárnap kezdetben keleten még előfordulhat havazás, hózápor, majd nyugat felől mindenütt csökken a felhőzet és sok-sok napsütésben bízhatunk. Délelőtt tovább mérséklődik az északnyugati szél, délután a délnyugati szél élénkülhet meg néhol. 3 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet délután. Érdemes lesz kihasználni a friss, tiszta, napos időt.

Hétfőn, kedden és szerdán erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és minden nap lehet eső, záporeső. Délutánonként általában 5 fok feletti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön eleinte folytatódik a borongós idő, majd csökken a felhőzet, viharossá fokozódik az északnyugati szél és pénteken újra a napsütésé lehet a főszerep. A hétvégére aztán újabb nedves levegő érkezhet, miközben tovább erősödhet a nappali felmelegedés, azonban március 5-8-a között erősebb lehűlés sem kizárt...

Népi megfigyelések februárra:

Üszögös Szent Péter napja (február 22.): ,,Péter üti az üszögöt, jön a melegebb idő". Azt is mondják, hogy amilyen az idő ezen a napon, olyan lesz József-napkor is.
Mátyás napja (február 24.): ,,Mátyás ront, ha talál, ha nem talál, csinál" (jeget), s a pásztorok szerint, ha éjszakáján fagy, még negyven napig hideg lesz."


forrás: köpönyeg.hu 
 
0 komment , kategória:  Időjárás-iNFO  
Jön a ciklon!
  2010-02-10 20:37:33, szerda
 
  Jön a ciklon!
Mikes
2010. feb. 10.

Szerdától hazánk időjárását egy mediterrán ciklon határozza meg, az ország nagy részén jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk, nyugaton komoly havazás várható, hófúvással, míg keleten inkább havas eső, eső hullhat.

Ma erősen felhős, vagy borult lesz az ég eleinte nyugaton lehet gyenge havazás, hószállingózás, majd a késő délutáni, esti óráktól délnyugat felől intenzív havazás kezdődik, délkeleten ónos eső, havas eső, eső is lehet. A délnyugati megyékben holnap reggelig 15-32cm körüli friss hó hullhat! Az északkeleti szél délutántól fokozatosan megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat, ezért a nyugat-dunántúli tájakon már kialakulhat hófúvás! A csúcshőmérséklet 0 fok körül alakulhat. A Dunántúlon délutántól egyre többfelé téli útviszonyokra készülhetünk, óvatosan közlekedjünk!

Csütörtökön borult idő várható, a Dunántúlon sokfelé ismétlődő havazással és az erős, olykor viharos északi szél miatt hófúvásokkal; ezzel szemben keleten továbbra is eső, havas eső lehet a jellemző csapadékforma. A Dunántúlon újabb 5-10cm friss hóréteg kialakulására van esély, a szél akár félméteres hóbuckákat is építhet! Sokfelé lelassulhat, megbénulhat a közlekedés, csak az induljon nyugaton útnak, akinek feltétlenül muszáj! A hőmérsékletben lényeges változás nem lesz, nyugaton fagyni fog egész nap, keleten +2, +3 fok körüli értékeket mérhetünk majd a délutáni órákban.

Pénteken folytatódik a csapadékos, mozgalmas időjárás, eleinte főleg a középső országrészben, később főleg északon várható havazás, újabb 5-10cm-nyi friss hóval. Keleten továbbra is lehet folyékony halmazállapot. A szél továbbra is erős, főleg a Kisalföldön és a Bakony térségében viharos lehet, így komoly hófúvások lehetnek, a térségben továbbra sem lesz ajánlott útnak indulni.

Szombaton átmeneti csapadékszünet lehet (főleg délnyugaton bújhat elő a nap), de vasárnaptól eleinte keleten, majd ismét egyre többfelé lehet kisebb havazás, hószállingózás.

Enyhülés a jövő hét második felétől lehet...

forrás: koponyeg.hu
 
 
0 komment , kategória:  Időjárás-iNFO  
Tartós hideg!
  2010-01-25 16:57:06, hétfő
 
  Tartós hideg!
Mikes
2010. jan. 25.

Hétfő reggel párás lesz a levegő, elsősorban az ország keleti tájain sűrű, zúzmarás ködfoltok képződhetnek. Többfelé zord idő várható, hiszen a minimum-hőmérsékletek -10 fok alatt alakulhatnak, délután sem lesz melegünk: -6 és -1 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála. Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, kisebb hószállingózás elvétve fordulhat elő. Nem várható fronthatás.

Kedden marad a sok-sok felhő, többnyire borult lesz az ég és főleg a délnyugati megyékben kezdődhet hószállingózás, havazás. Északkeleten nem valószínű csapadék. Folytatódik a fagyos idő: a -10 és -5 fokos reggeli értékekről, -5 és -1 fok közé melegszik a levegő. Délnyugaton 1-5cm-es friss hó hullhat, téli útviszonyokra készüljünk!

Szerdán sokfelé alakulhat ki ismétlődő havazás, hószállingózás, a déli területeken kiadós mennyiségű (akár 10cm feletti mennyiség) hó hullhat. Estétől átmenetileg csökkenhet a felhőzet. A néha megerősödő északkeletire forduló szél néhol hófúvást okozhat! Igen hideg időre van kilátás, -9 és -2 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Havas, csúszós útszakaszokra számíthatunk!

Csütörtök reggelre erősen lehűl a levegő, -18 és -10 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők. Napközben erősen megnövekszik a felhőzet és délkeleten többfelé, máshol elszórtan havazhat.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, elszórtan fordulhat elő hózápor, hószállingózás. Kissé erősödhet a nappali felmelegedés, ám még így is fagyhat az ország jelentős részén. A délnyugati szél megélénkül.

A hétvégén délnyugat felől mediterrán ciklon érheti el hazánk térségét, viharos északnyugati, északi szélre van kilátás, főleg délen havazással, hófúvással. Marad az igazi tél!

forrás: http://www.koponyeg.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Időjárás-iNFO  
Piroska napja
  2010-01-18 20:39:02, hétfő
 
  Népi megfigyelés:

Piroska napja (január 18.): Negyvenes időjósló nap, a mondás szerint ,,Piroska napján, ha fagy, negyven napig el nem hagy" (a fagy).Havazás, hószállingózás...
Mikes
2010. jan. 18.

Hétfőn borult lesz az ég, eleinte a Dunántúlon, majd egyre többfelé (kivéve az északkeleti, keleti tájakat) számíthatunk havazásra, hószállingózásra. Általában 2-5cm-nyi friss hó hullhat, de a főleg a Bakony és a Vértes térségében 5cm-t meghaladó valószínű. Reggel országszerte fagyni fog, délután is csak 0 fok köré melegszik a levegő. Vizes, latyakos, néhol havas, síkos útszakaszokra készülhetünk. Melegfronti hatással számolhatunk.

Kedden eleinte marad a sok-sok felhő, szórványosan további hószállingózással, majd fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. Néhol megélénkül az északnyugati szél.

Szerdán, csütörtökön és pénteken változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, elszórtan lehet hózápor, hószállingózás. A hétvégén is marad a téli idő, vasárnap délutántól többfelé csapadékkal.

forrás: http://www.koponyeg.hu/
 
 
2 komment , kategória:  Időjárás-iNFO  
Népi megfigyelések
  2009-09-05 06:35:50, szombat
 
  Lőrinc napja (szeptember 5.): Szép ideje kellemes őszt jelez.

Fecskehajtó Kisasszony (szeptember 8.): Amilyen az időjárása, annak az ellenkezője jellemzi az egész őszt.

Lambert napja (szeptember 14.): Jó idejével jó tavaszt jövendöl.

Mihály napja (szeptember 29.): Ha dörög az ég szép leend az ősz, de nagy tél következik: ,,Szent Mihálykor keleti szél, nagyon kemény telet ígér".


forrás: köpönyeg.hu

 
 
0 komment , kategória:  Időjárás-iNFO  
Láthatáron az igazi tavasz...
  2009-03-25 05:59:07, szerda
 
 


Mikes
2009. márc. 25.

Szerdán a sok napsütés mellett erősen megnövekedhet a felhőzet és főleg északkeleten lehet szórványos zápor, hózápor (reggel északkeleten havazhat is). Reggel többfelé fagyhat, délután 4 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható, az északnyugati szél eleinte erős, néhol viharos lesz, majd délutánra mérséklődik a légmozgás.

Csütörtökön borongós időre számíthatunk, többfelé - főleg északon - gyenge esővel záporral, a Dunántúlon - annak is főleg a déli részén - zivatarok is kialakulhatnak. A csapadékos idő ellenére megkezdődik a felmelegedés, délután már 8 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken is sok felhős lesz felettünk, északnyugat felől egyre többfelé lehet eső. A déli, délnyugati szél megerősödik. A levegő hőmérséklete már 10 és 15 fok között alakulhat. Szombaton szórványosan lehet csapadék, erős, időnként viharos széllökésekkel. Vasárnaptól várhatóan szerdáig borult, vagy erősen felhős lesz az ég, és sokfelé lehet jelentős mennyiségű eső.

A folytatásban egyre szárazabb és egyre melegebb idő lehet, beköszönthet az igazi tavasz.

Népi megfigyelés:

Gyümölcsoltó Boldogasszony napja (március 25.): Ha ilyenkor megszólalnak a békák, a csízió szerint még negyven napig hidegre lehet számítani. ,,Gyümölcsoltó hidege téli hónapnak megölője".

forrás: koponyeg.hu
 
 
0 komment , kategória:  Időjárás-iNFO  
Hidegfront!
  2009-03-13 14:08:46, péntek
 
  Mikes
2009. márc. 13.

Pénteken eleinte borult lesz az ég és többfelé várható eső, északon, északkeleten és a magasabban fekvő tájakon havas eső, havazás is valószínű. Napközben délnyugat, nyugat felől csökken a felhőzet, ki-kisüt a nap, a felhőátvonulásokból szórványos záporok, hózáporok alakulhatnak ki. Az északnyugati szél erős, főleg a Dunántúlon viharos lesz. Reggel 0 fok köré süllyed, délutánra 5 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de északkeleten ennél is hidegebb lehet. Hidegfronti hatás várható, a közlekedés időjárási feltételei főleg a hegyekben lehetnek rosszak, elsősorban reggel fordulnak elő télies útviszonyok.

Szombaton a napsütés mellett főleg a nyugati megyékben növekszik meg gyakran a felhőzet és elszórtan fordulhat elő zápor, a hegyekben hózápor. A légmozgás fokozatosan mérséklődik. 7 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk a délutáni órákban.

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön (vasárnap) változóan felhős lesz az ég, tehát napsütés is várható, délután északnyugat felől elszórtan (inkább csak északon és nyugaton) lehet záporeső. Reggel -3,+2, délután 7 és 14 fok között várható a hőmérséklet (északkeleten lehet a hűvösebb).

A folytatásban maradhat a változékony, hűvös tavaszkezdet...

forrás: koponyeg.hu
 
 
0 komment , kategória:  Időjárás-iNFO  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2612 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 73
  • e Hét: 578
  • e Hónap: 1282
  • e Év: 1282
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.