Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 241 
Mitől lesz könnyebb az életed?
  2018-09-15 17:45:44, szombat
 
  A legnevesebb, nemzetközileg elismert orosz pszichológus elárulja mitől lesz könnyebb az életed!

A nemzetközileg is elismert Mihail Litvak elmond 20 olyan dolgot, amit mindenkinek érdemes megjegyezni és alkalmazni. Ő volt az első aki megoldást talált a konfliktusokra és a módszerével gyakorolni kezdte a konfliktuskezelést. Fontos, hogy tanulj, értsd meg önmagad és másokat.

Ez a 20 tipp rengeteg élethelyzetben a segítségedre lehet:

1. Ha valakinek nincs őszinte és pozitív mondanivalója saját magáról, de beszélgetni akar, rosszakat mesél másokról.

2. Jobb ha valamilyen gyümölcsbe harapsz bele, mintsem a környezetedben élők nyakát harapod át, ha harapós kedved van.

3. A depresszió egy adomány az ember számára, ami rákényszeríti, hogy végre megismerje önmagát.

4. Senki nem hagy el senkit, az egyik csak tovább halad. Aki nem lépett tovább, csak az hiszi azt, hogy elhagyták.

5. Jó véleményed van magadról? Akkor miért van rá szükséged, hogy mások is jókat gondoljanak rólad?

6. Csináld azt amit szeretsz.

7. Az egyedüllétet a szellemileg fejlett emberek élvezik.

8. Nem tudom a siker titkát. De tudom a bukás titkát - mindenkinek megfelelni.

9. Nincs női és férfi logika, csak egyesek képesek helyesen gondolkodni, mások nem.

10. Az éretlen emberek sokszor tudnak, de nem cselekszenek. Az érett emberek tudnak is és cselekszenek is. Az éretlenek kritizálnak, az érettek megvalósítanak.

11. Megismernéd a legnagyobb ellenséged? Nézz a tükörbe - ha felismered, a többi megoldódik.

12. Légy sikeres és nem leszel szomorú.

13. Az ismerősökkel beszélgetni kellemes, az ellenségekkel viszont lényeges.

14. A kapcsolat tönkretételére és a munkahely otthagyására csak egy ok van, ha valaki képtelen fejlődni az adott szituációban.

15. Oszd meg az örömöd a barátokkal és az ellenségekkel is. A barátok boldogak lesznek, az ellenségek dühösek.

16. Ne fuss a boldogság után, találd meg hol van. Tudod hol van a te boldogságod? Benned! A boldogságot akkor érheted el, ha fejleszted a saját képességeidet.

17. Boldogság - a terméke annak ha jót teszel a megfelelő időben.

18. Ha szeretnél valakinek valamit bebizonyítani, az azt jelenti, hogy fontos neked.

19. Álmok - a képességeink hangjai. Nem álmodozom arról, hogy operaénekes leszek. Nincs hangom és zenei hallásom. Ha erről álmodoznék, törekednék rá, hogy elérjem a célomat. Át kell gondolnom, hogyan valósítható meg ez az álom. Fontos, hogy ne siess, mert akkor túl hamar történik meg. Helyes amikor valaki ezt mondja magáról: "most csak erre koncentrálok, de arra törekszem, hogy megvalósítsam az álmaim."

20. Okosabb, ha egy jó könyvvel töltöd az idődet, mintsem egy buta emberrel.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Élet  
Ecker János: A genderizmus nem tudomány
  2018-08-18 17:18:45, szombat
 
  A társadalom szétveréséhez vezető megengedő magatartás veszélyes és káros

Az Echo Televízió legutóbbi Sajtóklub című műsorában nagyon érdekes és hasznos vita alakult ki a genderizmusról és az úgynevezett gendertudományok oktatásával kapcsolatban. A vita alapját elsősorban Bencsik Gábor nyilatkozata adta. Úgy gondolom, az ilyen beszélgetésekre szükség van, nemcsak a konkrét téma miatt, hanem általánosságban is fontos, hogy mindenkinek legyenek kritikai attitűdjei az általa favorizált oldallal szemben.

Ennek elvesztése ugyanis a legjobb út a szektásodás felé; erre a jelenségre szolgálnak elrettentő példaként a Demokratikus Koalíció rendezvényein igen sajátos viselkedési formákat mutató szépkorúak. Önmagában azonban a kritika nem jelent minőséget is; kardinális kérdés, hogy egy számunkra nem szimpatikus jelenséget, kormányzati intézkedést milyen érvrendszerrel kritizálunk.

Bencsik főszerkesztő úr tisztességét és építő szándékát nem kívánom kétségbe vonni, tudományos fokozata is van, így a szakmai kvalitásait sem lenne részemről megalapozott bírálni. Bencsik úr érvrendszere azonban magában hordozza a társadalomtudományokra jellemző problémát, jelesül hogy az érvkészlet ugyan logikus és racionális, ellenben az a fundamentum, amelynek alapján az érveit megfogalmazza, egész egyszerűen nem áll meg. Bencsik úr analógiát lát a természettudományos diszciplínák és a társadalomtudományok között, ami óriási tévedés. Szerinte a genderizmus pusztán a szociológia egy szubdiszciplínája - a fizikai tudományok analógiájára.

A probléma ott van, hogy a humán és reál tudományokat nem lehet párhuzamba állítani. Felmerül a kérdés, hogy létezik-e egyáltalán olyan, hogy ,,társadalomtudományok", így, többes számban. Vajon a politológia, a szociológia és a közgazdaságtan önálló tudományágaknak minősülnek-e?

A közgazdászok például már egyre gyakrabban folytatnak erről vitát, nem véletlenül. A tudományos tevékenységnek megismételhetőnek kell lennie, és végeredményben azonos eredményre kell vezetnie ahhoz, hogy az eredményt tudományos eredménynek nevezhessük.

Ez csak abban az esetben lehetséges, ha léteznek törvényszerűségek, amelyek minden esetben azonosak, és hibát csak a nem megfelelő felkészültség, pontatlanság, nem megfelelő műszaki felszereltség okozhat, de semmiképpen sem az, hogy valamilyen definiálhatatlan és kontrollálhatatlan változók miatt nem azok a törvényszerűségek állnak fenn, mint egy korábbi mérés esetén. Nagyítóval nem lehet látni a baktériumokat, de mikroszkóppal igen.

Ha megfelelő a technikai felszereltség, akkor lehetőségem van megfigyelni bizonyos jelenségeket; nem merül fel, hogy az egyik pillanatban még alkalmas eszköz a mikroszkóp, majd a mérés megismétlésekor már alkalmatlan, mert már nem állnak fenn azok a törvényszerűségek, amelyek korábban még lehetővé tették a megfigyelést. A feldobott tárgyak mindig a föld középpontja felé fognak zuhanni; ezen belül természetesen az érdeklődésem szabja meg, hogy mit akarok tanulmányozni, de attól biztosan nem kell tartanom, hogy a gravitáció egyszer csak ,,megfordul", ugyanis egy bizonyos tartományban a paraméterek már nem változtathatók.

A társadalomtudományokra ez nem érvényes. A közgazdaságtan például a rendelkezésre álló információkból majdnem képtelen előre jelezni gazdasági összeomlásokat, majd ezeket képtelen egzakt módon, célirányosan kezelni. Különböző, gyakran egymással ellentétes megoldásokat kínál fel, többnyire érdemi eredmény nélkül. A közgazdászok ezekről tudnak beszélgetéseket folytatni, de vajon fizikusok megtehetnék azt, hogy egymással ellentétes, egymásnak ellentmondó ,,érveket" ütköztetnek anélkül, hogy az egyik fél szakmailag inkompetensnek tűnjön?

Ha egzakt tudományos eredmények léteznek az adott témában, akkor ilyesmi nem fordul elő, ezek hiányában persze lehet filozófiai és spekulatív vitákat folytatni, nincs ezzel probléma, ettől még senki nem fogja kétségbe vonni a fizika egzakt voltát.

Akkor van probléma, ha egy terület előbb kiáltja ki magát tudománynak (bármely tudományos eredmény nélkül!), majd ennek örvén olyan tevékenységekbe kezd, amelyeknek semmilyen tudományos módszertanhoz nincs közük. Ez a helyzet a genderizmussal.

Bencsik úr analógiája a fizikával azért sem helyes, mert Newton, Einstein vagy éppen Heisenberg nem használták fel tudományos eredményeiket politikai agitációra, és semmiképpen nem használták fel őket valami ellen! Emellett eredményeik megismételhetők, összhangban vannak a tapasztalatokkal, és bár társadalmi következményeik jelentősek (lásd a kvantummechanikai eredmények alkalmazása az elektronikában, a relativitáselmélet alkalmazása a műholdak esetén stb.), de semmiképpen nem minősülnek a társadalom mélyszerkezetébe való közvetlen beavatkozásnak.

A természettudományok nem tagadják a társadalmi jelenségeket, sőt az elme működésének, a gondolkodás folyamatának megértésére vonatkozó kutatásokban ma már egyre inkább az az álláspont, hogy a fizika legújabb eredményeit hívjuk segítségül, ha olyan, látszólag absztrakt dolgokat definiálni akarunk, mint a tudat vagy a kreativitás.

Vajon mikor fejlesztik ki azt a technológiát, amely kimutatja, hogy az ember biológiai neme mégsem az, amit megállapítottak? A kérdés felvetése is abszurd.

A genderizmus mindennek az ellenkezőjére törekszik. A fizikai törvények által determinált biológiai adottságokat próbálja egyrészt relativizálni, rosszabb esetben tagadni. A fiú nem azért fiú, mert annak született, hanem mert annak vallja magát. Ha én egy transznemű orangutánnak képzelem magam, aki rózsaszín tűsarkúban lép fel esténként a Kék Osztriga Bárban, akkor ezt mindenki tartsa tiszteletben.

Egy mesterkélt, minden objektív alapot nélkülöző társadalmi megközelítésnek rendelem alá a természeti törvényeket, mindezt úgy, hogy semmilyen érvrendszerem nincs mellette, nem is lehet, hiszen ez fogalmilag kizárt. Egyetlen ,,érvem" a megbélyegzés, ellehetetlenítés, pereskedés, büntetőfeljelentés. Az erőszak, ha úgy tetszik.

A genderizmus mindezt természetesen a jogok kiszélesítéseként tálalja, azonban ma már egyre inkább láthatjuk, hogy mindez a társadalom szétzilálására tett kísérlet. A genderizmus teljes egészében beleillik abba a pakliba, amelyben egyebek mellett ott találjuk a homoszexuálisok jogainak bővítését, a politikailag korrekt beszéd kötelezővé tételét, a különböző kvótákat.

Érdekes módon ebből a pakliból mindig a többségi társadalomnak jutnak a rossz lapok. Mindez ugyanannak a szűk rétegnek a produktuma, amely a globalizmus és a multikulturalizmus élharcosa, és mindezen tevékenységét orwelli módon az emberiség jobbításának hazudja. A béke: háború. A háború: béke. A pozitív diszkrimináció valójában negatív diszkrimináció. A jelenségek csak a felszínen tűnnek egymással össze nem függőnek, valójában az eredőjük és a céljuk is ugyanaz - a társadalom atomizálása.

Észre kell venni, hogy ez a réteg valójában mindenkinél intoleránsabb, ugyanis az emberi jogokra hivatkozva próbálja jogfosztottá tenni a társadalmat. Gondoljuk végig: ha egy szakállas férfi valójában tündi-bündi kislánynak képzeli magát, és én ezt nem tartom tiszteletben, akkor engem miért is ér retorzió? Nekem nincs jogom nem tiszteletben tartani?

Ma már minden relativizálható. Az európai nemzeteket folyamatosan igyekeznek megfosztani a nyelvüktől, a szavaiktól, így egyre kisebb az esélye, hogy a széles tömegek majd szükség esetén közösségként tudnak fellépni. Ha nincs nyelvünk, akkor nem tudjuk megfogalmazni a problémáinkat, ez pedig automatikusan kizárja annak a lehetőségét, hogy cselekedni (ráadásul helyesen cselekedni!) tudjunk a problémák megszüntetése érdekében. A társadalom így silányul tömeggé, amelyen egy szűk réteg könnyedén tud uralkodni, hiszen nincsenek viszonyulási pontok, nincsenek objektív értékek.

Az a demokrata, akire ők azt mondják. Az az antiszemita, akire ők azt mondják. Az az európai érték, amire ők azt mondják. Az idegent jobban kell szeretnem, mint a saját szüleimet. A gyilkosokat nem büntetni kell, hanem gyógyítani és megérteni. A pedofil nem bűnöző, csak más. A gyerekgyilkos nem tudott parancsolni az érzelmei-nek, ezért ,,hirtelen felindulásból" ölt. Nem büntetni kell, hanem megérteni - szerintük. A szülészorvos ránézésre megállapítja az újszülött nemét - hát micsoda kőkori módszer ez, kérem! A tényleges életfogytiglan embertelen - hát hol vannak az ,,európai értékek"?

Hogy hová vezet ez? Ez a réteg minden egyes neki tett engedményt a gyengeség jelének lát, ezt Bencsik Gábornak értenie kellene!

Miközben mi egyre gyorsabban vonulunk vissza, ők egyre inkább elpofátlanodnak. Hadd legyek provokatív: nekik joguk van ehhez, ezt ők is így fogják fel. Viszont ne felejtsük el, a többségi társadalomnak pedig ahhoz van joga, hogy mindezt ne tűrje el - ezt viszont ők már nem hajlandók tolerálni, ez pedig felér az önleleplezéssel!

Ugye senki sem szeretne egy olyan világban élni, ahol a heteroszexuális párok mutatkozása a közterületen bűncselekménynek minősül; azt a szülészorvost, amelyik a gyermek születése után bemondja, hogy ,,Hölgyem [ez már kirekesztés!], önnek fia született!", felfüggesztik az állásából.

Ugye nem szeretnénk, hogy azt a gyereket, aki elutasítja egy pedofil közeledését, javítóintézetbe küldjék, pszichiátriai kezelésnek vessék alá, a szüleit pedig börtönbe csukják, mert intoleránsan nevelték a gyereküket? Esetleg a gyámügy elveszi a gyereket, és pedofil ,,nevelőszülőknek" adják.

Túlzásokba esem? Lehet. Néhány évtizede még nem gondoltuk, hogy a homoszexuálisok házasodhatnak majd, hogy gyereket fogadhatnak örökbe, hogy a női szépség dicsérete zaklatásnak minősül, hogy keresztény kisgyerekeket muzulmán nevelőszülőknek adnak vagy éppen a nemüket átalakító műtétekre felkészítő kezeléseknek vetik őket alá a saját szüleik. Minden tiszteletemmel együtt azt kell mondanom, Bencsik Gábor pontosan azt a megengedő magatartást tanúsítja, amelyet nagyon gyorsan le kellene vetkőznünk. Ez élet-halál kérdése.


A szerző biológus


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Élet  
Önbeteljesítő JÓSLATOK – AZ ENERGIA KÖVETI A GONDOLATO
  2018-08-14 22:50:00, kedd
 
 Minden létező dolog energia. Elménk a meggyőződésünk, hitrendszerünk alapján alakítja ezeket az energiákat a valóságunkká. A bennünk élő hiedelmeink az idő előrehaladtával megjelennek a külső világunkban.

Csecsemőkorunktól kezdve tapasztalásokat és elvárásokat raktározunk el a tudatalattinkban. Az elvárásaink megjelennek az életünkben. Ha azt sulykolták belénk már kislányként vagy kisfiúként, hogy a férfiak/nők számítóak, csak kihasználják a másikat, akkor előbb-utóbb olyan párkapcsolatba kerülünk, ami ezt be is bizonyítja. Ezt nevezzük önbeteljesítő jóslatnak.

ROSENTHAL-EFFEKTUS

Az önbeteljesítő jóslat Robert Rosenthal egyik neveléslélektani kísérlete révén vált híressé. A kísérlet kiindulópontja az a feltevés volt, hogy ha a tanárok magas követelményt támasztanak, jobb teljesítményre sarkallják a diákokat, ha viszont túl lazák és megengedők, az rontja a diákok eredményeit.

A kísérlethez véletlenszerűen válogatta ki a tanulókat, voltak közöttük jobb és rosszabb képességűek egyaránt. A tanáraiknak viszont azt mondta, hogy a tanulókkal elvégeztettek egy intelligencia tesztet, ahol kimagasló eredményeket értek el kivétel nélkül, és a következő tanévben ezektől a gyerekektől ugrásszerű fejlődés várható. A pedagógusok ennek megfelelően kezdtek foglalkozni a gyerekekkel, sokat követeltek, odafigyeltek rájuk és bíztatták őket, mennyire okosak.

A másik kísérleti csoportba szintén véletlenszerűen kiválasztott diákok kerültek, akik semmivel sem voltak rosszabb képességűek másik csoportbeli társaiknál. Az őket tanítóknak ellenben azt mondták, hogy a különféle képességteszteken a gyerekek nagyon rossz eredményeket értek el, a következő tanévben nem sok várható tőlük. A tanárok nem is vitték túlzásba a velük való foglalkozást, lassabban haladtak, lazábban kezelték a tanórákat, nem bíztatták őket. A tanév végére azok a diákok, akiket dicsértek, elismertek és sokat foglalkoztak velük, szinte szárnyakat kaptak, kiváló eredményeket produkáltak. A másik csoport diákjai, akiktől nem vártak sokat, lemaradtak. Ez az eljárás Rosenthal-effektus néven bekerült a pszichológiai kísérletek fogalomtárába.

A kísérlet alapján jól látható, hogy a környezetünk visszajelzései alapján kialakítunk magunkról egy énképet és ennek a képnek megfelelően cselekszünk. Ha valaki kudarcorientált, kicsi az önbizalma és torz az énképe, akkor kerüljön bármilyen paradicsomi helyzetbe, jó lehetőség közelébe, nem tud élni a lehetőséggel, mert megteremti az énképének megfelelő helyzetet. Az egyén a lehetőségből csak azt fogja fel, amit a magáról alkotott képe megenged.

KIÚT A CSAPDÁBÓL

Mindaddig, míg fel nem ismerjük, hogy a baj nem a világgal, hanem velünk van, a sorozatos kudarcoktól nem lehet megszabadulni. Amint ráébredünk, hogy automatikusan, a megszokott mintáink szerint cselekszünk és változtatunk a berögződéseinken, megleltük a kiutat.

Ez a folyamat hosszú és nem rögöktől, buktatóktól mentes, de működőképes. Valljuk be, nem könnyű megszabadulni az évtizedes meggyőződéseinktől.

Tudatosan figyelni kell arra, hogy a megfogalmazott vágyainkat ne írják felül a mélyen a bennsőnkben megszólaló mondatok.

Például elhatározzuk, hogy eztán nem fogunk másra szorulni és anyagi függetlenségre teszünk szert. Elkezdjük vizualizálni magunknak, hogy egy jól fizető állást kapunk, látjuk magunkat az íróasztal mögött, majd jön a hang: ,,Ez baromság! Pont neked jönne össze? Soha nem hullott az öledbe semmi, mindenért küzdened kellett. Egyébként sem tudnál ilyen felelős beosztásban dolgozni, túl betoji vagy hozzá." Ismerős a helyzet?

Ilyenkor nem szabad a beúszó rossz gondolatoknak engedni. Fel kell idézni olyan helyzeteket, amikor sikeresen oldottunk meg egy feladatot. Hinnünk kell magunkban, sőt, el kell képzelni, hogy a vágyott határozottság, önbizalom és erő bennünk van. A legjobb, ha napi szinten beleképzeljük magunkat a vágyott élethelyzetbe, gondolatban megjelenítjük a képet.

Ahhoz, hogy az önbizalmunk elérje a legmagasabb szintet, a létezésünk minden szintjén meg kell nyilvánulnia. Fizikai, mentális, emocionális és spirituális szinten egyaránt. Az információk nem az agyunkból, hanem az agyunk által jutnak el hozzánk. Ez azt jelenti, hogy ha bízunk magunkban és félretoljuk a hiedelmeinket, képesek leszünk változtatni, új élethelyzetekben helytállni. Minden azon múlik, milyen szemüvegen át szemléljük a világot.

Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy innentől kezdve minden sétagalopp, soha nem lesznek problémáink. Igenis lesznek gondjaink, nehézségeink, csak a hozzáállásunk lesz más. Nem mereven és félelemmel fogunk a kihívások elé állni, hanem hittel és bátran. Tudom, hogy ez borzasztóan nehéz. Bevallom, néha nekem sem megy könnyen, de rajta vagyok az ügyön...

"Amit igaznak gondolsz, az a valóságod."
/Robert Kiyosaki/


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Élet  
Meghosszabbíthatja az életünket, ha tovább alszunk a hétvége
  2018-06-02 22:05:03, szombat
 
  Meghosszabbíthatja az életünket, ha tovább alszunk a hétvégeken

Egy fárasztó hét végén kevés vidítóbb dolog van a tudatnál, hogy eljön a szombat reggel, amikor a megszokottnál tovább tudunk aludni.

Pszichésen ez biztosan segít, hogy könnyebben vészeljük át a sűrű hétköznapokat, de úgy tűnik, hogy a bealvásnak komoly egészségügyi előnyei is lehetnek. Ezt támasztja alá a Journal of Sleep Research című tudományos lapban megjelent kutatás, amelyben 13 éven át gyűjtöttek adatokat közel 40 ezer résztevőről, írja az MNN.

1997-ben a Swedish Cancer Society rákmegelőzési alapítvány felhívására több ezer svéd állampolgár töltött ki egy 36 oldalas kérdőívet. A kutatók az ezt követő 13 esztendőben megfigyelték a 38015 résztvevő halálozási rátáját. 1997 és 2010 között 3234-en haltak meg közülük, főként rákban és szívbetegségekben.

A kutatók a résztvevőket az alvási szokásaik szerint három csoportra bontották:

- akik hétköznapokon kevesebb, mint öt órát aludtak éjszakánként;
- akik hétköznapokon hét órát aludtak éjszakánként, ami egyébként az ajánlott időtartam;
- és akik hétköznapokon kilenc órát vagy annál többet szundiztak.

A szakértők ezután tovább szűkítették a csoportokat. Külön vizsgálták azokat akik hétköznap és hétvégén egyaránt keveset alszanak, és azokat is, akik egész héten kilenc óránál többet töltenek az ágyban.

Kiderült, hogy mindkét imént említett csoport tagjainál kiugró volt a halálozási arány. Ezzel szemben átlagos volt az elhalálozás azoknál a hétköznap alig öt órát alvóknál, akik hétvégén legalább két órával megnövelték az ágyban eltöltött időt.

A kutatás szerzői azt írják, az eredmények azt sugallják, hogy a hétköznapi rövid alvással eltöltött idő nem kockázati tényező a halálozás szempontjából abban az esetben, ha hétvégén közepes vagy hosszabb idejű alvással kombinálódik.

Fontos hangsúlyozni, hogy nem kísérletről van szó, a tanulmány pedig nem tud magyarázatot adni arra, hogy a szélsőséges alvásmintákkal rendelkezőknél miért nőtt a halálozási aránya.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy hétvégi napokon megéri néhány órával többet szánni a pihenésre.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Élet  
Ezért játsszunk, beszélgessünk az unokákkal rengeteget!
  2018-04-16 21:36:20, hétfő
 
  Ezért játsszunk, beszélgessünk az unokákkal rengeteget! Miért fontosak számukra a családi történetek?

Miért van szükségük az unokáknak a családi történetekre, legendákra? Miért fontos, hogy unokáinknak a régi öregekről sokat meséljünk? Mit nyújtanak a gyerekeknek a családi gyökerek? Hogyan lehetnek a nagyszülők a család irányítótornyai? - ilyen és ehhez hasonló sok szép gondolatokat oszt meg velünk családpedagógus szakértőnk.

"A legtöbb, amit gyermekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak."
(Goethe)

Szeretem ezt az idézetet. Tömören fogalmazza meg azt, amit én a nevelésről gondolok - függetlenül attól, hogy szülőként, pedagógusként, nagyszülőként, vagy csak egy olyan emberként gondolkozom, aki felelősséget érez a gyermekekért. Szeretem ezt az idézetet, mert a két legnehezebb dolgot fogalmazza meg olyan hétköznapi egyszerűséggel, hogy már-már pehelykönnyű szórakozásnak gondolhatjuk a nevelést. Szeretem ezt az idézetet, mert a magában hordozott ellentmondással plasztikusan érzékelteti a feladat nagyszerű, de gigászi voltát. Hogyan is repülhetne bármi, ami gyökereivel kapaszkodik a földbe? Vajon meddig él a földjéből szárnyakkal a felhők közé repített gyökeres növény? És a bölcsesség máris sugallja: tartsuk meg az egészséges arányt! Ne mozduljunk egyik irányba sem végletesen!

Az unokáknak meséljünk sokat a felmenőikről
Gyökerek... Innen indul minden. És ma talán ezt a legnehezebb átadni. Mert a hétköznapok taposómalma nem, vagy csak nagyon ritkán enged időt a megállásra, a gyökerekhez való visszanyúlásra, a gyökerek vizsgálgatására. És akkor még nem is beszéltünk az ún. patchwork családokról, ahol bizony a gyökerek időnként összekuszálódnak. De mégis fontos időt szánnunk arra, hogy beszélgessünk a ,,régiekről". Hogy legyenek történetek a családi legendáriumból, hogy tudjunk együtt sírni vagy nevetni a múlt történésein. Hogy tudjuk, kikre lehetünk büszkék és kiknek a példájából milyen tanulságot vihetünk magunkkal.

A családi legendákat adjuk tovább családtagjainknak
A férjem időről-időre felemlegeti azokra a tévéadás nélküli hétfő estéket, amikor nagymamája elővette a régi családi fotókat, és újra meg újra végignézték azokat, felemlegetve a képen szereplők egy-egy emlékezetes tulajdonságát, tettét, kalandját, ballépését. És ő továbbmeséli ezeket a gyerekeinek, aztán a gyerekei gyerekeinek. Mélyülnek a gyökerek...

Amikor aztán a könyvespolcot takarítom, és a kezembe akad az a kis füzet, amit apám kapott sok-sok évvel ezelőtt, hogy írja le azokat a történeteit, amiket mesélt, hogy megmaradjon az unokáinak, fájón nyilall belém a tudat: sose tette meg. Nekem már nehéz továbbadni a gondolatait, minden meséléssel kopnak, fakulnak az emlékek - vékonyodik a gyökér...

A nyaraló falán fényképgyűjtemény: ükszülőktől a legifjabb generációig néznek le a szereplők. Nincs olyan év, hogy ilyen-olyan módon, de ne néznénk végig a képeket és elevenítenénk fel a hozzájuk kapcsolódó emlékeket. És most már a gyerekeink is mesélik tovább a barátoknak, ismerősöknek, és majd a gyerekeiknek is. Fonódnak a gyökerek...

Emlékeink biztonságos kapaszkodót jelentenek az unokáink számára
Hát ilyen egyszerű ez: emlékezzünk. De ne legyünk unalmasak, ne akarjuk a fiatalokra ráerőltetni a ,,bezzeg az én időmben" hozzáállásunkat! Akkor az volt a szép, a jó, az elfogadott, a kalandos, az izgalmas, a veszélyes. Ma más a szép, a jó, az elfogadott, a kalandos, az izgalmas, a veszélyes. Nem jobb vagy rosszabb. Más. Fogadjuk ezt el, és higgyünk abban, hogy ha a gyökerek erősek, biztosak, gyermekeink és unokáink - és unokáink unokái - is jól fognak eligazodni a világban. Az emlékek biztonságos kapaszkodót, és ne fojtogató láncokat jelentsenek!

Ismerjük el unokáink erőfeszítését, az ,,építő kritikákat" ne vigyük túlzásba
No, és hát igen, a szárnyak... Szabadság? A cél minél gyorsabb elérésének lehetősége? A kötöttségektől, földhözragadtságtól való megszabadulás? Kinek mit jelent...

Én azt gondolom, hogy nagyszülőként is fontos feladatunk, hogy bátorítsuk unokáink szárnypróbálgatásait. Nem agyondicsérve és az egekig magasztalva - az egyébként ügyes, okos, zseniális - gyereket. Csak őszintén dicsérjünk! A gyerek hihetetlenül érzékeny radarja kiszűri az álságos dicséretet. De ne is bombázzuk építő kritikával, hanem reális értékeléssel ismerjük el a teljesítményét. Ismerjük el a tettek mögött rejlő erőfeszítést, koncentráljunk az elért pozitívumokra. Ne a hiányzó 10/20/50%-ot lássuk a próbálkozásokban, hanem az elért 90/80/50-et! A végső célhoz vezető egy-egy lépcsőfok megtétele után is lehet örülni!

Beszélgessünk, játsszunk, meséljünk az unokáknak rengeteget
Manapság a fiatal szülők hajlamosak a szárnyakat adunk kifejezést a "fejlesztjük, külön órákra járatjuk" fogalmak szinonimájaként értelmezni. Azonban már Ikarusz is megjárta ezekkel a szárnyakkal - ahogy a monda tartja - a végtelen lehetőségek elérésének vágya végzetes következménnyel járt. Hogy ez ne történjék meg, nagyszülőként mi lehetünk az irányítótorony gyermekeink, unokáink repülésében. Ne hagyjuk, hogy túlterhelje a rakomány a gépeket! De azt se hagyjuk, hogy túl gyorsan emelkedjenek azok a repülők! Mutassuk meg, hogy még hányan vannak azon a légifolyosón, akikre - tetszik, vagy nem, de - feltétlenül figyelnünk kell! Teremtsük meg azokat a pillanatokat, amikor a gyerek csak gyerekek. Amikor éppen nem fejlesztjük őket, "csak" beszélgetünk, "csak" mesélünk, "csak" játszunk. És eközben meg sem lepődünk, hogy erősödnek azok a szárnyacskák. Persze, ha időnk és energiánk engedi azért, segítsünk a szülőknek azzal, hogy a gyerekeket visszük-hozzuk a különórákra! Az úton aztán jó kis beszélgetésekkel akár erősíthetjük azokat a bizonyos gyökereket is...


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Élet  
Nagyszülő-unoka kapcsolat: 4 dolog, amire figyelj, hogy
  2018-04-16 21:29:47, hétfő
 
  Nagyszülő-unoka kapcsolat: 4 dolog, amire figyelj, hogy szuper legyen a viszonyotok

A legtöbb nagymama azt szeretné, ha minél több időt tölthetne el az unokájával. Gyermekkorban természetes és egészséges módon alakulhat ki a jó kapcsolat, amelyet normális esetben sem nagyszülő, sem unoka nem adna oda semmiért.

A legtöbb nagymama azt szeretné, ha minél több időt tölthetne el az unokájával. Gyermekkorban természetes és egészséges módon alakulhat ki a jó kapcsolat, amelyet normális esetben sem nagyszülő, sem unoka nem adna oda semmiért. Ennek az eszményi helyzetnek az eléréséhez és az elég jó kapcsolat kialakításához - valamint fenntartásához - szolgálunk néhány praktikus tanáccsal.

Miért kerülhetik az unokák nagyszüleiket?


Természetesen ennek több oka is lehet. Gyakori ok, hogy a szülők sem tartják már régóta a kapcsolatot a nagyszülőkkel, akár konfliktusos kapcsolat, vagy egyszerűen a földrajzi távolság miatt. Vagy a szülők szeretnék ugyan, ha a gyermekük jóban lenne a nagyszülőkkel, de valamiért nem működik a dolog. Az unokák - hasonlóképpen a felnőttekhez - nem tűrik jól, ha kritizálják őket, ha nem kapnak elismerést, megbecsülést, biztatást és dicséretet. Azt sem viselik jól az unokák, ha a nagyszülők előttük szapulják a gyerekek szüleit, vagy ha kinevetik, esetleg megalázó helyzetbe hozzák őket, akár akaratlanul is. És természetesen az sem vezet jóhoz, ha a nagymama és a nagypapa egymásnak ellentmondó instrukciókat mond, vagy akár egymás háta mögött rúgják fel a másik által állított szabályt.

Mit tehetsz nagyszülőként, hogy jó legyen a kapcsolatod az unokákkal?

Nézzük sorra a problémákat és azok megoldásait!

1. Konfliktusos szülő-nagyszülő viszony
Az, hogy a szülőkkel vannak súrlódások, probléma. Ám, hogy emiatt még az unokádat sem láthatod, még nagyobb baj, hiszen így szinte tovább öröklődik a családi viszály ahelyett, hogy megoldódna. Természetesen ahhoz, hogy közelebb kerülhess az unokádhoz, előbb a szülőkkel való viszonyt ajánlott rendezni vagy legalább normalizálni. A sértődések és vagdalkozások sehova sem vezetnek, törekedjetek tehát arra, hogy a gyerekek érdekében elássátok a csatabárdot. Egy higgadt hangú beszélgetés, mindenféle vagdalkozás és a régi sérelmek felemlegetése nélkül hatásos lehet. Egyezzetek meg abban, hogyan találkozhatsz az unokákkal, és igyekezz azt az időt csak a gyerekekre fókuszálva eltölteni. Fontos, hogy legyen egy mi-idő, ami csak a tiétek, ezt töltsd meg hasznos tartalommal. Legyél érdeklődő, tegyél fel nyitott kérdéseket - például ahelyett, hogy "Jó volt a tábor?" azt kérdezd meg "Milyen volt a tábor?" vagy "Mi tetszett legjobban a táborban?" -, amikre unokád jó eséllyel több mondatban is tud válaszolni, és elmesélheti, mit hogyan élt meg.
Miért fontos az unokákkal beszélgetni, mesélni nekik? Olvasd el korábbi cikkünkben: Link

Mit taníts, miről mesélj az unokáknak? Erre vonatkozó ötleteket ebben a cikkünkben találsz: Link

2. Nagy földrajzi távolság
Előfordulhat, hogy a nagyszülők és az unokák messze laknak egymástól - akár csak időszakosan, akár huzamosabb ideig. Ám ez nem kell, hogy a jó viszony útjába álljon. Korábbi cikkünkben sok apró és hasznos ötletet gyűjtöttünk össze arra vonatkozólag, miként tarthatod az unokákkal a kapcsolatot, ha a távolság elválaszt benneteket, a cikket itt találod: Link

3. Túl gyakran kritizált unokák vagy szülők, kevés dicséret
Senki sem szereti, ha kritizálják, sem a gyerekek, sem a felnőttek. Ha tehát úgy véled, hogy az unokád viselkedésével gond van, próbáld határozottan, de kedvesen közölni vele, hogy konkrétan mi a probléma, és hogy ez miképpen hat rád - az én-közlések sokkal hatásosabbak, mint az ujjal mutogatás. Ahelyett, hogy azt mondod: "Már megint rossz vagy" vagy "Olyan csúnyán beszélsz, mint az apád", inkább mondd helyette "Kérlek, ne beszélj velem ilyen csúnyán, mert rosszul esik. Ha mérges vagy, inkább vonulj félre/fuss a ház körül egy kört". A távollévő szülők szidalmazása egyébként sem jó stratégia - a gyerekeket nem kell bevonni a felnőttek játszmáiba, mindemellett végső soron az ő szüleikről van szó, nem várhatjuk a gyerektől, hogy állást foglaljon ellenük.

Ha tiltasz vagy egy szabályt fogalmazol meg, akkor az mindig legyen rövid, egyértelműen betartható és átlátható, és következetesen kérd is számon. Bár lehet, hogy az unokád eleinte próbál kijátszani, de ha látja, hogy nincs kiskapu, akkor elfogadja és betartja, amit kérsz. Természetesen, ha olyan dologról van szó, ami általános érvényű, például "Nem megyünk át az úton, amíg piros a lámpa", akkor azt neked is be kell tartanod, példamutató módon. Eléggé kiábrándító lehet a gyerek számára, ha a felnőtt elvár tőle valamit, számon is kéri tőle, közben pedig ő maga nem csinálja, vagy nem úgy csinálja, ahogyan számon kéri.

Arra is ügyelj, hogy a rászólások mellett a dicséretek legyenek túlnyomó többségben. Nem kell mindenért megdicsérni az unokád, olyasmikért például, ami természetes - például ha már régóta szobatiszta, akkor azért nem jár dicséret, ugyanúgy azért sem, ha már évek óta be tudja kötni a cipőjét. Ám azért számos alkalmat lehet találni egy kis dicséretre, biztató szavakra, hiszen a dicséret jókedvre derít és a kapcsolatnak is jót tesz. Legyen minél konkrétabb a dicséret, tehát az ,,Ügyes vagy!" helyett az "Ügyesen megterítetted az asztalt", a "Jaj, de okos vagy!" helyett "Nagyon okosan kiszámoltad, mennyit kell fizetnünk a boltban" - ezáltal is érezze a gyermek, hogy nem csak úgy a levegőbe dicsérgeted (vagy akár szidalmazod), hanem azért, amit tett.

Mind a megrovás, mind pedig a dicséret történjen ott helyben, ne odázd el, hiszen akkor van a helye és az ideje, akkor tudja a gyermek leginkább összekötni az általa tett rossz vagy jó dolgokat, illetve azok következményét.
Olvass még többet a nagyinál nyaralás aranyszabályairól korábbi cikkünkben : Link

4. Nagymama és nagypapa, szülő és nagyszülő egymásnak ellentmondó nevelési szabályai

Az sosem vezet jóra, ha a két nagyszülő egymást kijátszva próbálja nevelni az unokát. Ha a nagyi nem engedi meg az édességet ebéd előtt, akkor a nagypapától nem jó stratégia, ha titokban egy csokit nyom a gyerkőc kezébe. Mindig beszéljétek meg, mihez tartjátok magatokat és attól ne térjetek el - a gyerek érdekében, különben egyikőtöket sem veszi majd komolyan. Érdemes a szülők által felállított fő szabályokat is betartani - például hogy mit és mennyi ideig nézhetnek a tévében a gyerekek -, ugyanakkor ahány ház, annyi szokás. Nem baj, ha az unokád hozzászokik és alkalmazkodik ahhoz, hogy mindenhol kicsit más szabályrendszerek vannak.

Próbálj arra is ügyelni, hogy ha több unokád van egyszerre nálad, akkor lehetőség szerint egyformán bánj velük. Legyenek ugyanazok az elvárások és dicséretben-ajándékban-jutalomban is egyformán részesüljenek. Természetesen okosan kell kitalálni: másért jár jutalom egy 3 évesnek és másért egy 6 évesnek, ezt jó előre tisztázni kell velük, nehogy csalódás érje mondjuk a nagyot, ha nem dicsérik meg olyanért, amiért a kicsit igen.

Ha mindezekre sikerül figyelned, akkor biztosan örömteli és felejthetetlen lesz az unokákkal töltött idő és meglátod, imádnak majd veled lenni.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Élet  
8 káros szokás, amitől gyorsabban megöregszel!
  2018-03-19 21:23:03, hétfő
 
  Léteznek bizonyos szokások, tevékenységek, amelyek felgyorsítják a szervezet öregedési folyamatait, így már korai életkorban megjelenhetnek a ráncok az arcodon, nehezebbem tudsz mozogni és egészségügyi problémáid is gyakrabban lehetnek.

Most következzen 8 káros szokás, amitől a testeden túl korán jelenhetnek meg az öregedés jelei!

1. Ha nem figyelsz oda a magas vérnyomásodra
A magas vérnyomás miatt a vérerek veszíthetnek a rugalmasságukból, így a szívre még nagyobb munka hárul, hogy a keringést fent tudja tartani. Ha nem is lesz szívrohamod a magas vérnyomástól, az arcodon biztos, hogy meg fog látszani, hogy baj van.

2. Ha nem figyelsz oda az étkezésedre
Az egészségtelen anyagokat tartalmazó élelmiszerek túlzott fogyasztása árt a sejteknek, így egy idő után ennek nyoma is lesz. Igyekezz egészséges, vitaminokban, Omega 3 zsírsavban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszereket fogyasztani, és kerüld a feldolgozott ételkészítmények fogyasztását, amelyek tele vannak káros adalékanyaggal, amelyek többsége fel van tüntetve a termék címkéjén is. Ugyanakkor ha teheted, mindig reggelizz.

3. Dohányzás
A dohányzás káros hatásairól nem szükséges sok szót ejteni, hiszen amellett, hogy szinte az összes belső szervbe méreganyag kerül a füstölés által, még a sejtek is károsodnak, ezért a dohányzók körében hamarább bekövetkezik a bőr öregedése, mivel a szövetek veszítenek a rugalmasságukból és ráncok alakulnak ki.

4. A megterhelő fizikai, szellemi munka
A kemény, stresszel, feszültséggel járó munka, legyen szó fizikairól, vagy lelkiről, megviseli a szervezetet. A krónikus stressz pedig nagyon veszélyes tud lenni, mivel felszabadítja a káros szabad gyököket, amelyek megtámadják a bőrsejteket, korai öregedést idézve elő. A legjobb, amit tehetsz, hogy egyszerre egy problémára koncentrálsz, és nem vállalsz be számtalan munkát.

5. Ha nem mozogsz eleget
A rendszeres testmozgás az egész szervezetedet felfrissíti, beindul tőle a vérkeringés, és így a bőrsejtek is hasznos tápanyagokhoz jutnak, amitől szépek lesznek. Nos, ha viszont nem mozogsz, akkor mindez nem következik be ilyen hatékonyan, így a bőröd hamarább veszít rugalmasságából, szépségéből.

6. A magas rossz koleszterinszint
A jó koleszterinre szüksége van a szervezetnek ahhoz, hogy megfelelően működhessen, viszont a rossz koleszterin megemelkedett szintje már károsan hat a vérkeringésre, és a sejtek működésére. Fordulj orvoshoz a problémával.

7. A meditáció hiánya
A meditáció segítségével megszabadulhatsz a negatív gondolatoktól, ami nyugodtságot eredményez. Ha pedig megtalálod a belső lelki békédet, akkor az az arcodon és a bőrödön is meg fog látszani. Ha viszont nem meditálsz, akkor nem tudod kialakítani magad körül a harmóniát, és a stressz hatására gyorsabban ráncosodni kezd a bőröd. Elég napi 10 perc meditáció és máris sokat teszel az egészségedért, szépségedért.

8. Ha felhagysz a tanulással
Ha folyamatosan nem tanulsz új dolgokat, nem képzed magad, akkor az agyad nem fog megfelelően működni, és megöregszik, berozsdásodik, ami a szervezet hanyatlását is eredményezi. Tehát minden nap tanulj valami újat, mert ezzel fiatalon tarthatod magadat.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Élet  
Az igazság előtt feszülő kilenc fátyol
  2018-03-13 22:51:26, kedd
 
  Írta: Don Harkins /fordította: Viszocsánszki Mihály

Csaknem egy évtizeddel ezelőtt, egy kedves barátom és kollégám Don Harkins egy csodálatosan elgondolkodtató dolgozatot írt ,,A rabszolgaság és a nyolc fátyol" címmel.

Harkins korai halála előtt órákon át beszélgettünk erről a ,,Nyolc-fátyol elméletről" - és a végén Don megkért, hogy írjak róla egy cikket az újságjába, az ,,Idaho Observerbe".

Azért kért meg, mert én is megosztottam a kutatásaim nagy részét vele, és közösen arra a következtetésre jutottunk, hogy valójában KILENC fátyol fedi az emberi lelket (vagyis az értelmet), és hogy a szellemi fejlődéshez és az IGAZSÁG teljes megismeréséhez ezt a kilenc fátylat kellene átszakítani.

Viccelődtem is Donnal, hogy a téma kifejtéséhez az Idaho Observer egy teljes számára lenne szükség, és még akkor csak a felszínt kapargatnánk. Don viszont igazán tehetséges szerkesztő volt, mert képes volt ezt a bonyolult történetet olvasható formába sűríteni.

Don Harkins emlékére, íme a szóban forgó írás, a lehető legtömörebb formában.

MIÉRT VAN KILENC FÁTYOL NYOLC HELYETT?

Bárki is komolyan keresi az igazságot, végül rábukkan a matematika hihetetlen szimmetriájára és szerkezetére, ami különösen igaz az 1-9 egész számokkal kapcsolatos fraktálgeometriában.

A legalapvetőbb példaként vessünk egy pillantást erre a kilenc egyenletre:

(1 x 8) + 1= 9
(12 x 8) + 2 = 98
(123 x 8) + 3 = 987
(1234 x 8) + 4 = 9876
(12345 x 8) + 5 = 98765
(123456 x 8) + 6 = 987654
(1234567 x 8) + 7 = 9876543
(12345678 x 8) + 8 = 98765432
(123456789 x 8) + 9 = 987654321

Hát nem csodálatos?

Azt is nagyon érdekesnek találom, hogy a történelem összes nagy filozófusa, mint például Arkhimédész, Kopernikusz, Szókratész és Da Vinci is elsősorban matematikusok voltak.

Úgy vélem, hogy a bibliai próféciáktól a DNS-szálakig minden nagyon egyszerű matematikai képletekre és mintákra épül - de nem akarok előreszaladni, mert már maga az, hogy megértjük a matematika szerepét, egyike a kilenc rejtett fátyolnak.

Vegyük például az ókorban működő úgynevezett ,,misztikus iskolákat"...

Sumér és Babilon árnyékos templomaiban a Kabala mutatta meg az utat a végső ,,szentek szentjéhez" - az élet, a teremtés és Isten felfedéséhez - és ha becsülettel és igaz módon tették magukévá, akkor az ember végső eredetéhez is.

Ennek során szisztematikusan át kellett törniük és magunkévá tenniük a megértés 9 szintjét, vagyis fel kellett mászniuk az ,,Igazság fennsíkjaira" mielőtt végleg beléptek volna a ,,Nirvánába" (vagyis az Istennel való végső egységbe), ahogyan azt a szabadkőművesek modern tablóin ábrázolják.

Hasonlóan egy óriási Sudoku rejtvényhez, az életnek nevezett emberi tapasztalás számos figyelemre méltó módon tényleg az 1-9 számok körül forog. Mindennek megvan a maga helye a rendszerben, és minden szépen és pontosan illeszkedik az idő és a tér örök rácsozatába.

Ez tehát nem más, mint az Igazság egyik definíciója - rejtett, misztikus tudás, amely teljes mértékben illeszkedik a logikának nevezett matematikai rácsba.

MIÉRT NEM LÁTJÁK AZ EMBEREK AZ IGAZSÁGOT?

Erre a kérdésre a legjobb választ Don Harkins bölcs szavai adták meg 2001-ben:

,,Az elmúlt néhány évben kidolgoztam és elvetettem már több elméletet is, azzal kapcsolatban, hogy miért nem látja a legtöbb ember az igazságot - még akkor sem, ha az pofán vágja őket.

Számtalan beszélgetést folytattam azokkal, akik képesek meglátni az ,,összeesküvést", és közösen próbáltuk feldolgozni a csalódottságunkat, hogy a legtöbb ember nem képes felfogni még a rendkívül jól dokumentált érveket sem, amelyek segítségével bemutatjuk nekik a kollektív rabszolgaság és kizsákmányolás folyamatát.

Általában végül arra jutottunk, hogy a legtöbb ember egyszerűen ,,nem akarja látni", mi is folyik valójában.

A világ hatalmi elitjét alkotó rendkívül gonosz férfiak és nők ügyesen létrehoztak egy virtuális legelőt, ahol a fű olyan zöld, hogy csak kevés ember veszi nagyon ritkán (ha egyáltalán) a fáradságot, hogy elég sokáig felnézzen a legelésből ahhoz, hogy észrevegye a fülébe tűzött, élénk színű bilétát.

Ugyanazok az emberek, akik a legelő füve miatt nem látják a saját rabszolgaságukat, hajlamosak elmebeteg ,,összeesküvés-elmélet"- hívőknek tekinteni azokat, akik képesek túllátni az állatfarmon, és bekukucskálnak a földesúri kastély szalonjába.

Most viszont megértettem, hogy miért is van ez.

Nem kell azt gondolnunk, hogy akik nem veszik észre, hogy a hatalmi elit vezetése alatt lassacskán elfogy a szabadságuk, ,,nem akarnak látni" - ők tényleg nem látják, hogy mi történik velük, mert nem hatoltak át azon a fátylon, amely elhomályosítja a látásukat.

Minden emberi törekvés igazából egyfajta szűrési folyamat. A sport erre az egyik legjobb példa. Addig játszunk mindenféle sportokat, amíg ki nem rúgnak minket a játszótérről. Persze a profi sportolóknak meg súlyos pénzeket fizetünk, hogy láthassuk, ahogyan őket soha nem rúgják a játszótérről. Minden tavasszal több millió gyerek játszik az ifi bajnokságban, és addig szűrik őket, amíg végül marad kb. 50 srác, aki októberben indulhat a világbajnokságon.

· • Az első fátyol:
Az emberek tíz százaléka átszakítja az első fátyolt, és megtalálja a politika világát.

Szavazunk, aktivizáljuk magunkat, és véleményt alakítunk ki. A véleményünket a körülöttünk lévő fizikai világ formálja; a közoktatásban eltöltött évek ,,kondicionálnak" minket arra, hogy hiteles forrásként fogadjuk el a kormányzati tisztviselőket, a médiaszemélyiségeket és más ,,szakértőket".

Ezen embercsoport kilencven százaléka úgy éli le az életét és hal meg, hogy nem szakítja át a második fátylat.

·• A második fátyol:
Az eddig eljutott emberek tíz százaléka átszakítja a második fátylat, és felfedezi a történelem világát, az ember és az államhatalom közötti viszonyt, valamint az alkotmányos és szokásjog alapján való önrendelkezés jelentését.

Ezen embercsoport kilencven százaléka úgy éli le az életét és hal meg, hogy nem szakítja át a harmadik fátylat.

· • A harmadik fátyol:
Tíz százaléka azoknak, akik átszakították a második fátylat, végül átszakítják a harmadik fátylat, hogy végül rájöjjenek, hogy a világ erőforrásait, beleértve az embereket is, rendkívül gazdag és nagyhatalmú családok tartják az ellenőrzésük alatt, akiknek a régi világban összeharácsolt vagyona a korszerű zsarolási stratégiák segítségével a jelenleg eladósodott világgazdaság alapjává vált.

Ezen embercsoport kilencven százaléka úgy éli le az életét és hal meg, hogy nem szakítja át a negyedik fátylat.

· • A negyedik fátyol:

A fenti emberek közül tíz százalék átszakítja a negyedik fátylat, hogy felfedezze az Illuminátusokat, a szabadkőművességet és más titkos társaságokat.

Ezek a társaságok szimbólumok és szertartások segítségével adják át nemzedékről nemzedékre a misztikus tudásukat, amelyet viszont arra használnak, hogy a hétköznapi embereket a földön élő legrégebbi vérvonalak politikai, gazdasági és lelki rabigájában tartsák.

Ezen embercsoport kilencven százaléka úgy éli le az életét és hal meg, hogy nem szakítja át az ötödik fátylat.

· • Az ötödik fátyol:

Újabb tíz százalék továbblép, átszakítja az ötödik fátylat és megtudja, hogy a titkos társaságok annyira fejlett technológiával rendelkeznek, hogy korlátlanul képesek az időutazásra és a csillagközi kommunikációra, és képesek az emberek gondolatait, sőt még a cselekedeteit is irányítani, s ezt a tagjaik olyan könnyedén teszik, mint amikor mi azt mondjuk a gyermekeinknek, hogy most már ideje lefeküdniük.

Hasonlóan Noé korához, ez a technológia még szintetikus életformák létrehozására is képes, mivel az ember arra törekszik, hogy kiszorítsa az Istent.

Ezen embercsoport kilencven százaléka úgy éli le az életét és hal meg, hogy nem szakítja át a hatodik fátylat.

· • A hatodik fátyol:

Újabb tíz százalék továbblép, átszakítja a hatodik fátylat és megtudja, hogy a sárkányok, gyíkok és a földönkívüliek, akikről azt hittük, hogy csak a gyermekirodalom kitalált szörnyei, tényleg léteznek, és valójában ők állnak irányító erőként a negyedik fátyol után feltárt titkos társaságok mögött.

Ezen embercsoport kilencven százaléka úgy éli le az életét és hal meg, hogy nem szakítja át a hetedik fátylat.

· • A hetedik fátyol:

Tíz százalék továbblép, és átszakítja a hetedik fátylat, ahol teljes mértékben megérti és magáévá teszi a fraktálgeometria és a számok egyetemes törvényének hihetetlen világát.

Meglátjuk, hogy az egész világegyetem teremtő ereje számkódképletekhez és számsorozatokhoz kapcsolódik, és feltárul minden ,,titok", beleértve az idő és a tér szövetét, a párhuzamos univerzumokat, és az elérésük lehetőségét is.

Akik elég értelmesek ahhoz, hogy átszakítsák a hetedik fátylat, gyakran nem tudnak ellenállni az uralkodó elit által kínált hatalmas vagyon csábításának és ígéretének, és így az ebbe a csoportba bekerülő emberek több mint kilencven százaléka úgy fog élni és meghalni, hogy nem szakítja át a nyolcadik fátylat.

· A • nyolcadik fátyol:

A nyolcadik fátyol átszakításakor feltárul Isten és a SZERETET néven ismert tiszta energia, vagyis a minden élőlényben jelenlévő tiszta életerő - ami egy és ugyanaz.

Mélyen gyökerező alázatra van szükség ahhoz, hogy valaha is átszakítsuk ezt a fátylat.

· A • kilencedik fátyol:

A kilencedik fátyol átszakítása azt jelenti, hogy tökéletesítjük a szeretetnek nevezett tiszta energiát, s ezáltal valóban eggyé válunk Istennel és az ő kifejeződéseivel.

A tiszta energia tökéletesítésével teljes mértékben átéljük a könyörületességet és teljesen megértjük az egyetemes tervet; maga az élet is teljessé válik, a kör bezárul, s ártatlan gyermeki szemmel, de egyúttal a nyolcadik fátyol után nyert tiszta SZERETETBŐL fakadó legmélyebb bölcsességgel tekintünk a világra.

· • Fontoljuk meg a következőket:

Ha ez az elmélet helytálló, akkor csak mintegy 60.000 ember él a bolygón, aki sikeresen átszakította a hatodik fátylat.

Érezzük át a hihetetlen iróniát a helyzetünkben: akik beragadtak az 1-5. fátyol mögé, nem tehetnek mást, mint hogy veszélyes őrülteknek tekintsék azokat az embereket, akik átszakították a későbbi fátylakat.

Minden egyes átszakított fátyollal exponenciálisan csökken a megvilágosodott emberek száma, akiket a kevésbé felvilágosult emberek exponenciálisan növekvő tömege tekint elmebetegnek.

Hogy fokozzuk az iróniát: minél jobban próbálja egy ,,hatodik vagy későbbi fátylas" ember elmagyarázni, hogy mit lát, azoknak, akik nem képesek azt meglátni, annál őrültebbnek tűnik a számukra. A fentiek fényében ez sajnos evidens.

Ráadásul az olyan intézményeket, mint például a rasszizmus ellen küzdő ,,Southern Poverty Law Center", pontosan az uralkodó elit hozza létre és finanszírozza, hogy hatékonyan tudja ráaggatni az ilyen felébredt személyekre a ,,gyűlöletkeltő" és a ,,terrorista" címkét.

ELLENSÉGÜNK, AZ ÁLLAM

A bolygón elő emberek nagy többsége az első két fátyol mögött található.

Ők az államhatalom eszközei:

A második fátylas emberek a hiszékeny szavazók, akik tudatlanságukban támogatják a politikusok intézkedéseit, hogy több millió első fátylas embert küldjenek el idegen földre, ágyútöltelékként meghalni - ezeknek a szerencsétleneknek egyetlen társadalmi feladat jutott: hinniük kell abban, hogy a hatalmi elit öncélú machinációi nemzetbiztonsági ügyek, és érdemes értük meghalni.

A harmadik, negyedik, ötödik és hatodik fátylas emberek egyre fokozódó gondot jelentenek az államhatalom számára, hiszen egyre kevésbé lehet őket eszközként felhasználni arra, hogy megszilárdítsák
a kis létszámú hatalmi elit kezében összpontosuló hatalmat és gazdagságot.

Eléggé gyakori az is, hogy ezek az emberek minden egyes átszakított fátyollal egyre többet kénytelenek feláldozni a baráti és családi kapcsolataikból, a szakmai karrierjükből és a személyes szabadságukból.

Albert Jay Nock (1870-1945), az ,,Ellenségünk, az állam" (1935) c. könyv szerzője elmondta, mi történik azokkal, akik megtalálják, és magukévá teszik az utolsó két fátylat:

,,Mit volt képes kitalálni legjobb megoldásként az államhatalom az igazi Szókratésszel és az igazi Jézussal szemben, amikor szembekerült velük? Az egyiket megmérgezte, a másikat pedig keresztre feszítette, csupáncsak azért, mert annyira elviselhetetlenül kínosak voltak a számára, hogy egyszerűen nem hagyhatta őket életben."

KÖVETKEZTETÉSEK

Ahogy Don Harkins írta:

,,És így most már tudjuk, hogy nem az a baj, hogy embertársainkat annyira leköti a saját életük, hogy ,,nem akarják meglátni" a szolgaságuk és kizsákmányolásuk működési elveit.

Egyszerűen ,,nem látják meg", mint ahogyan én sem látom, hogy mi van egy összehúzott függöny másik oldalán."

Jelen dolgozattal három dolgot kívántam elérni:

1. Megértetni az utolsó néhány fátyolnál tartó maroknyi emberrel, miért nincs más választásuk a tömegeknek, mint hogy őrületnek értelmezzék az ő tisztánlátásukat;

2. Megértetni az első két fátyol mögött lévő emberekkel, hogy az élés, a lélegzés és a gondolkodás csak a kezdet; és

3. Megmutatni az embereknek, hogy az életünk legnagyobb kalandja mindig a következő fátyol mögött található, mert az átszakítás után máris eggyel kevesebb fátyol lesz köztünk és Isten (én úgy mondanám, ,,a legmagasabb szintű rezgés") között.Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Élet  
A hosszú élet titka Mikulin repülőgép-tervező mérnök szerint
  2018-02-21 23:50:50, szerda
 
  Ez a 30 másodperces gyakorlat a hosszú élet titka. Tanuld meg te is, teljesen újjá fogsz születni!
Naponta 30 másodpercig végezzük az alábbi gyakorlatot. Könnyedén megszabadulhatunk a méreganyagoktól!

Egy szovjet mérnök, Alexander Mikulin repülőgép motorokat, és sugárhajtású repülőgép hajtóműveket tervezett. Ötven éves korában súlyos szívproblémát diagnosztizáltak nála, és szinte bármilyen mozgástól, komolyabb fizikai megterheléstől eltiltották. Neki köszönhetjük a vibrogimnasztika feltalálását, amely mindennapos gyakorlásával akár évtizedekkel meghosszabbíthatjuk életünket.

Mikulinnak akkor 3-4 évet jósoltak az orvosai, de ő elhatározta, hogy megmenti önmagát. Mérnöki szemmel komolyabb vizsgálat alá vetette az emberi test működését, és rájött, hogy minden probléma gyökere a nagy vénákban keresendő.

Mikulin egy sor olyan gyakorlatot állított össze, mely segítségével megőrizhetjük vénáink, és egyben szívünk egészségi állapotát is. Naponta csupán harminc másodpercet kell áldoznunk azért, hogy hosszú és egészséges életet élhessünk. A vibrációs vagy rezgéstorna lényege a következő:

Álljunk nyugodtan, a lábfejeink legyenek párhuzamosak egymással, emelkedjünk lábujjhegyre kb. 1-2 cm-re, majd hirtelen “essünk" vissza a sarkunkra. A sarok emelésekor az izmaink összehúzódnak, és felfelé nyomják a vénából a vért. Amikor “lezuhanunk", a vér megfordul, és elindul a szív felé, csökkentve annak terhelését.

A gyakorlat 30 másodpercig tart, ezután iktassunk be egy 10-20 másodperces szünetet. Naponta 8-10 alkalommal megismételhetjük. Ez a mozgásforma azoknak ajánlott leginkább, akik ülőmunkát végeznek. A mozdulatsort akár az irodában is gyakorolhatjuk, szakítsuk meg munkánk egészségünk érdekében legalább ennyi időre.


Forrás: Link 
 
0 komment , kategória:  Élet  
Egy rendőr üzeni
  2018-02-21 22:58:35, szerda
 
  Drótpostán érkezett az alábbi üzenet:

Tisztelt Hölgyek és Urak!

HASZNOS TANÁCSOK ARRA AZ ESETRE, HA NEKED TÁMADNÁNAK,VAGY
MEGLOPNÁNAK!!! TANÁCSOK: FIGYELMESEN OLVASD EL !!!


1. A könyökünk a testünk legkeményebb része. Ha elég kicsi a távolság, használd!

2. Ha a tolvaj a pénztárcádat, vagy a táskádat kéri NE A KEZÉBE ADD! Dobd el
messzire magadtól. Megvan az esély arra, hogy a táska után megy és FUSS, AHOGY CSAK BÍRSZ ÉS AMILYEN GYORSAN CSAK LEHET!

3. Ha be vagy zárva egy autó csomagtartójába (Zseniális !) törd be a hátsólámpa
búráját, utána dugd be a kezed a nyílásba és integess, ahogy csak
bírsz! Ez a vezetőn kívül mindenkinek fel fog tűnni! Ez egy
olyan tanács, ami már megmentett életeket!

4. Ha autóba szállsz, azonnal zárd az ajtókat és indulj! A nők
előszeretettel üldögélnek az autójukban és munka, vagy bevásárlás után
számolgatnak, jegyzetelnek, stb. NE ÜLDÖGÉLJ A PARKOLÓ
KOCSIBAN! Egy prédaleső kifigyelhet és beülhet az
anyósülésre, majd pisztolyt szegezve a homlokodnak kényszeríthet, hogy hajts el
valahova. Ha egy rabló egyszer már beült a kocsidba és pisztolyt szegez a
homlokodnak, NE KÖVESD AZ UTASÍTÁSAIT! Inkább
tégy kárt az autódban - feltétlen kapcsolt be a biztonsági övedet és hajts neki valaminek!

Ne félj, a légzsák majd megvéd! A hátsó ülésen ülő fog majd pórul járni.
Mihelyst az autó megállt, szállj ki és fuss!

5. Néhány tanács parkoláshoz és garázsba álláshoz


A.) Légy körültekintő. Nézz körbe. Nézd meg a kocsid
belsejét: a hátsó ülést, az anyósülés előtti teret.


B.) Ha egy kisteherautó mellett parkolsz, szállj be a
másik oldalról. A legtöbb sorozatgyilkos akkor támadja meg áldozatát és
húzza be a kisteherautójába, amikor az nyitja az ajtaját.


C.) Figyeld meg a melletted parkoló autókat! Ha egy
férfit látsz egyedül ülni, különösen ha az az autód melletti kocsiban ül,
lehet hogy jobban teszed, ha visszamész az irodádba, vagy a
bevásárlóközpontba és segítséget kérsz a biztonsági őröktől. Mindig
jobb elővigyázatosnak lenni (mindig jobb paranoiásnak lenni, mint
halottnak).

6. Mindig liftezz és ne gyalogolj. A lépcsőházak mindig tökéletes helyszínek a
bűncselekmények elkövetésére, főleg éjjel!

7. Ha egy prédaleső (rabló) fegyverrel rendelkezik, FUSS - lehetőség szerint
cikk-cakkban! 100-ból 4 annak az esélye, hogy egy golyó eltaláljon. És még
ha el is talál, a golyók CSAK RITKÁN érnek létfontosságú szervet.

8. Nőként ne mindig próbáljunk kedvesnek lenni (Határozottság és bátorság) HAGYD
A KEDVESSÉGET! Kockáztatod, hogy megerőszakolnak, vagy megölnek.

Ted Bundy, a sorozatgyilkos, jóképű férfi volt és művelt. Mindig a nők szimpátiájára alapozott és
így rabolta el őket. Bottal járt és bicegett; valamint a gépjárművébe történő beszálláshoz
segítséget kért.


************Legyünk óvatosak! ************

9. Emlékezzünk a síró kisbaba történetére. Egy nő meghallotta, hogy sír egy kisbaba
az ajtaja előtt. Ahelyett, hogy kinyitotta volna az ajtót, hívta a
rendőrséget, mivel az eset nagyon furcsának tűnt számára. A rendőr azt
válaszolta: A legfontosabb, hogy semmi esetre se nyissa ki az ajtót!
Utána úgy tűnt neki, hogy a baba az ablak alá mászott. Félt, hogy a baba
kimászik az utcára, és elüti egy autó. A rendőr ismételten azt mondta
neki: NE NYISSON AJTÓT. Lehetséges, hogy egy sorozatgyilkos próbál meg
így a lakásba behatolni azzal, hogy egy felvett gyereksírást játszik
le, így hatva a nők érzelmeire. Megerősítette, hogy már több
nő is tett bejelentést síró gyerekről, amikor egyedül voltak éjszaka
otthon! Kérem, NE NYISSON AJTÓT, ha gyereksírást hall.
Az üzenetet valószínűleg komolyan kell vennünk, mivel a gyereksírós
történetet a legutóbbi amerikai "Top körözöttek" televíziós
programban is leadták, melyben egy Louisiana-i sorozatgyilkosról
beszéltek.


Még egy tanács: sose azt kiáltsd, hogy Segítség, hanem azt, hogy Tűz van!
(Nagyon okos !) Az emberek kimennek, ha tűz van, de ritkán, ha segíteni kell.
És ez a támadót is megzavarhatja, mivel azt hiheti, hogy bolonddal van
dolga és otthagyhat a helyszínen (forrás: nők önvédelmi képzése).


Végezetül szeretném, ha ezt a levelet valamennyi nő - és férfi
ismerősödnek elküldenéd. Életet menthet. Egy gyertya azzal, hogy meggyújt
egy másikat, még nem alszik el.(Nőknek küldöm tovább, de
észrevettem, hogy mindez a férfiakat is érdekelheti, akik szeretik feleségüket, anyjukat,
nővéreiket, stb.) Küldd tovább ezt az üzenetet minden nőnek, akit
ismersz. Nem árt figyelmeztetni mindenkit arra, hogy léteznek veszélyes
helyzetek és jobb elővigyázatosnak lenni! - --
 
 
0 komment , kategória:  Élet  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 241 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2272
  • e Hét: 8753
  • e Hónap: 38717
  • e Év: 2066925
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.