Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/58 oldal   Bejegyzések száma: 573 
Így tegyünk el homoktövist mézben!
  2017-09-15 23:48:01, péntek
 
  Így tegyünk el homoktövist mézben!

A méz és a homoktövis kombinációja mondhatni felér egy gyógyszertár árukínálatával, tegnap már írtunk a homoktövis bámulatos hatásáról, amelyet itt olvashatjátok el, ma a homoktövis mézben való elkészítését ismertetjük.





Hogyha egy kicsit is úgy érezzük, hogy kerülget a hűlés, vagy nem bírjuk elviselni a hűvösebb időjárást, borzongunk a reggelektől, este pedig semmi energiánk nincsen, vagy csak fel akarjuk tölteni magunkat vitaminnal, gyorsan szerezzünk be legalább egy kiló homoktövist. Ha pedig nincsen semmilyen panaszunk, csak esetleg fogyni szeretnénk, akkor is fogyaszthatunk homoktövist, hiszen nagyon erős zsíroldó hatása van.

Az alábbiakban nézzük, hogyan tehetünk el télire mézben homoktövist.

Hozzávalók: Minimum egy kiló homoktövis, méz

Elkészítés: A narancssárga bogyókat mossuk jól meg, csepegtessük le egy szűrőn, tisztítsuk meg, hogyha esetleg még szár, levél vagy tüske darabkák vannak közötte. A befőttes üvegeket előzőleg jól mossuk ki, ki is főzhetjük, így csírátlanítjuk. Kanalazzuk bele a homoktövist, úgy, hogy az üvegek körülbelül félig legyenek, majd öntsük fel mézzel, míg tele nem lesznek. Körülbelül két hétig érleljük a hűtőben, és már fogyaszthatjuk is. Reggelente egy kávéskanállal üres gyomorra az egész napot bearanyozza. Ha kúraszerűen fogyasztjuk, akkor legalább három evőkanállal fogyasszunk el belőle, de kiegészíthetjük homoktövis szörppel és olajjal is.

Forrás:twice.hu/receptekLink
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Tízszer több C-vitamin van a homoktövisben, mint a citromban
  2017-09-15 23:46:32, péntek
 
  Tízszer több C-vitamin van a homoktövisben, mint a citromban

Erdélyben ilyenkor, egészen a fagyok beálltáig a piacok igazi színfoltját képezik az aranysárga homoktövis bogyók. Sokszor túlzásnak tartjuk, hogy milyen drágán értékesítik, főleg a belőle elkészült termékeket, de, hogyha egyszer is látnánk, hogy bizony nem is olyan könnyű leszedni, akkor még jobban értékelnénk.







Ha nyár végén a tengerre indulnánk autóval, ne hagyjuk ki, vásároljunk belőle: ahogy elhagyjuk Bodzavásár (Buzau) városát, az út mentén találhatjuk a homoktövis-árusokat. Olcsó és száz százalékig bió. Az azért megjegyezném, hogy, amit mi drágállunk, és alkudozni próbálunk érte, azt ők egy szúrós ágról kisollóval, bogyónként vágják le.

Ha tudunk, szerezzünk be minél több aranybogyót, mivel télen a C-vitamin szükségletünket teljes mértékben fedezni tudjuk. Értékességét Tibetben már a 18. században felfedezték, a gyógymódok nélkülözhetetlen kelléke volt: az egészség tárának is hívják. A vadontermő változata védett, de vannak már direkt homoktövis ültetvények is. Ha kertünk van, próbálkozhatunk mi magunk is a homoktövis termesztéssel.

Mivel gyógyhatása ezerféle, most csak a legfontosabbakról tennénk említést. A legendák szerint már Dzsingisz Kán katonái is fogyasztották az értékes bogyókat, hogy növeljék erejüket. A bogyóit préselhetjük ivólének, keverhetjük gyümölcssalátákba, joghurtba, eltehetjük mézben vagy csak egyszerűen le is fagyaszthatjuk.

Fogyasztása hatékonynak bizonyult a gyulladáscsökkentésben, ajánlott a gyomor és bélpanaszok esetében is, emésztésre, és mivel sok benne az E-vitamin nagyon sok kozmetikai szer alapanyagát képezi. Ajánlott influenzás időszakban, általános legyengülés esetén, és műtétek után is fogyasztani.

Mivel fokozza az anyagcserét, segít az optimális testsúly megtartásában is. Ajánlott fogyókúra esetén is, mivel feltölti a szervezetet vitaminnal, emellett pedig erősíti a kötőszövetet, megakadályozza a narancsbőr kialakulását.

Forrás:twice.hu/eletmod
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Immunrendszer erősítő mini bomba az áfonya
  2017-09-15 23:44:14, péntek
 
  Immunrendszer erősítő mini bomba az áfonya

A legújabb kutatások alapján az áfonya az immunrendszer erősítők egyik legnagyszerűbb képviselője.




Fotó: Kyle McDonald

Az Oregoni Állami Egyetem kutatói 446 különböző összetevőt vizsgáltak és arra jutottak, hogy csak kettő erősíti az immunrendszert: a vörös szőlőben található resveratrol és a pterostilbene, ami az áfonyában található.

A szőlőben található resveratrolt eddig is sok kutatásban vizsgálták, de az áfonyában találhato anyagot még nem.

Forrás:filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Mentás echinacea spray torokfájás, köhögés és kellemetlen...
  2017-09-11 23:53:15, hétfő
 
  Mentás echinacea spray torokfájás, köhögés és kellemetlen lehelet enyhítésére!

Az alábbiakban a híres botanikus, Rosemary Gladstar feljegyzései alapján készült receptet mutatjuk be, mely a hűvös idő beköszöntével jól fog minden háztartásban, mivel enyhíti a torokfájást és hatásos ellenszere, a kellemetlen leheletnek is.






Bevallása szerint, a botanikus nő már az első tünetek megjelenésekor, óránkét használta a sprayt, ez éjszaka, a torok kiszáradására is megoldást nyújt.

Ez a gyógymód alkalmazható mandulagyulladás és torokfertőzés esetén is.

A kutatások kimutatták, hogy az echinacea használata 50%-al csökkenti a hűléses megbetegedéseket, valamint egy nappal lerövidíti a gyógyulás folyamatát. Gyógyító hatását, a benne található poliszacharidoknak köszönheti, melyek megakadályozzák a mikrobák elterjedését. A fertőzés helyére kerülve, az echinacea, az immunrendszer stimulátoraként működik, fokozva a fehérvérsejtek termelődését, melyeknek a fertőzés leküzdésében van szerepük. Mivel stimulálja az immunrendszert, hozzájárul ez által a gyorsabb gyógyuláshoz.
A mentás echinacea - spray receptje

Hozzávalók:

60 ml echinacea kivonat
30 ml desztillált víz
6-8 csepp menta illóolaj

Vagy

60 ml echinacea tinktúra
60 ml glicerin vagy méz
60 ml víz
1-2 csepp menta illóolaj

Elkészítése:

Az echinacea kivonat használata bakteriális és vírusos légúti megbetegedés esetén javallott, hiszen erősíti a szervezet immunrendszerét a nátha elleni harcban. Javasolt az echinacea alkoholmentes változatának az alkalmazása.

A fenti hozzávalókat keverjük össze, majd öntsük egy szórófejes üvegbe és szükség szerint használhatjuk.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Hogyan készítsünk a dió zöld héjából teát, mely több...
  2017-09-11 23:50:03, hétfő
 
  Hogyan készítsünk a dió zöld héjából teát, mely több betegségre is gyógymód lehet?

A dió zöld héja köztudottan nagyon gazdag természetes C-vitaminforrás, de ugyanakkor jódtartalma is jelentős. Ahogyan maga a dió is, a zöld héj valóságos tárhaza a természet ,,gyógyszertárának".






Megszárítva és összetörve teát készíthetünk belőle, mely számos betegség gyógyításában segítségünkre lehet.
Hogyan készítsük el a kevert zöld dióhéj főzetet?

Egy edényben kimérünk 250 ml vizet, majd hozzáadunk 4 kiskanál megszárított és összetört zöld héjat és ezt a keveréket 8 órán keresztül hagyjuk szobahőmérsékleten, majd leszűrjük. Az így kapott dióhéj levet félretesszük.

A leszűrt diólevél őrleményt egy csésze vízzel 5 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni és ezt követően leszűrjük. Végül a két főzetet összekeverjük, melynek mennyisége kb. fél liter lesz.

Ezt a keveréket használhatjuk a szervezetben található bélférgek kitisztítására a következő képen: az elkészített főzetből naponta 0,5-1 litert fogyasztunk el kúraszerűen 12 napon keresztül. Végbélgiliszta kezelése esetén ezzel párhuzamosan ülő fürdőt is vehetünk ugyanezzel a főzettel.

Zöld dióhéj főzet elkészítése:

Egy inox edénybe főni teszünk 500 ml vizet és hozzáadunk egy kanál szárított, összetört zöld dióhéjat. Hagyjuk főni 30 percet és az elpárolgott vizet mindig utána pótoljuk. Az így kapott főzetet gézen keresztül leszűrjük és ízlés szerint mézzel édesíthetjük.

Ebből naponta két csészével fogyaszthatunk a következő problémákra:

Szív- és érrendszeri betegség esetén: koszorúér, magas vérnyomás, infarktus
Periférikus vérkeringés betegségei esetén: visszér, trombózis, aranyér
Emésztőrendszer betegsége esetén: hányinger, görcsök, baktérium okozta hasmenés, felfúvódás
Májbetegség esetén: sárgaság, májcirrózis, elzsírosodott máj
Anyagcserezavar esetén: cukorbetegség
Bőrbetegség esetén: bőrgyulladás, gombás fertőzés
Allergiás betegség esetén: csalánkiütés, viszketés, bőrpír
Orr-fül- gége betegség esetén: orr- melléküreg gyulladás, orrvérzés, torokgyulladás
Hematológia: vérszegénység
Fogíny betegség estén: fogínygyulladás, szájpenész, fogtályog
A végbélnyílás rendellenességei: aranyér, végbél repedés, végbél viszketés

Fontos megemlíteni, hogy a fenti gyógymód nem helyettesítheti az orvosi kezelést, azt csak kiegészítő módszerként alkalmazzuk, kérjük ki családorvosunk, kezelőorvosunk tanácsát is.

Forrás: http://filantropikum.com/

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Az ősz kedvence. Miért együnk sok szőlőt?
  2017-09-11 23:47:03, hétfő
 
  Az ősz kedvence. Miért együnk sok szőlőt?

A pirostól a lilán át, egészen a fehérig, és már-már szinte feketéig számtalan színárnyalata és felhasználási módja van a szőlőnek. Ehetjük nyersen, befőttnek, dzsemnek, szőlőléként és még sorolhatnánk. Egészségünkre gyakorolt hatása pedig legalább ennyire számottevő.




Fotó: pixabay.com

A szuperélelmiszerként is emlegetett kedvenc őszi gyümölcsünk 8000 éve ismert, ekkor ültették először. Azóta egyre nagyobb területeken hódít, és mondhatni az egész világon ismerik és fogyasztják. Pozitív egészségügyi hatása van többek közt a rákos betegségek megelőzésében, a szívbetegségekre és ajánlott magas vérnyomás ellen is.

Tápértéke

Az ajánlott napi adag minimum egy csésze, kb. 32 szemből álló szőlő. Egy ilyen adag fehér vagy vörös szőlő 104 kalóriát, 1,09 g fehérjét, 0,24 gramm zsírt, rostot, 4,8 milligramm C-vitamint, 10 mikrogramm A-vitamint, 288 mg káliumot, 0,54 mg vasat és 3 mikrogramm folsavat tartalmaz.

Mivel magas víztartalma van, kiválóan hidratálja a szervezetet. Egy csésze szőlő minimálisan 70 milliliter vizet tartalmaz. Főleg a vörös szőlő nagyon sok antioxidánst tartalmaz, ezért ajánlott rendszeresen fogyasztani a szem egészségének megőrzése érdekében.
Megelőzhetjük a rákos megbetegedéseket

Erős antioxidáns, polifenol tartalma miatt képes megakadályozni, hogy kialakuljon a rák valamilyen formája a szervezetben. De a már kialakult betegséget is könnyebben le lehet küzdeni, ha sok szőlőt fogyasztunk. A mértékkel fogyasztott vörösbor is jó hatással van a szívbetegség leküzdésére.
Szívbetegség ellen

Egy bizonyos flavonoid tartalma miatt a szőlő természetes gyulladáscsökkentőként funkcionál. Véd az érelmeszesedés ellen, és képes csökkenteni a koleszterinszintet is. Csökkenti a vérnyomást, és a szervezetben fellépő gyulladásos reakciókat, megvéd az infarktus ellen is. Sok szőlő fogyasztása által fenntarthatjuk a csont-és izomtömeget, megakadályozhatjuk a vesekő kialakulását.

Mivel sok káliumot tartalmaz, kiváló vérnyomáscsökkentőnek is bizonyul. Gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig enyhíti az allergia okozta reakciókat, irritációkat is.

Forrás:http://filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A füge 10 áldásos hatása
  2017-09-11 23:39:35, hétfő
 
  Szeretjük a fügét? Jól járunk vele. Bármelyik típushoz jussunk is hozzá, egészségügyi előnyei tagadhatatlanok és még a fogyásban is segítenek!

Sokak kedvence ez a harang alakú gyümölcs, ráncos és bőrszerű külsejével - a füge az egyik legédesebb gyümölcs, ráadásul az illata is csábító! Formája, mérete és színe is különböző lehet, létezik fehér, fekete és vörös is. Legnépszerűbb változatai a fekete, az adriai füge, a barna török füge, a calymirna és a kadota. Az egészséges füge létfontosságú ásványi anyagokat és számos vitamint tartalmaz - van benne A-vitamin, B1- és B2 vitamin, különböző antioxidánsok és Omega zsírsavak. De milyen előnyei vannak?






A füge hatásai

1. A szájra

2-3 füge levél elrágcsálásával, vízzel gargalizálással le lehet győzni a rossz leheletet és a szájfekélyt is.

2. A szexuális vitalitásra

A szexuális gyengeség orvoslására a füge jó módszer. Áztassunk tejben 4-5 fügét egy egész éjszakán át, majd reggel fogyasszuk el!

3. Vesekőre

Ha 6 darab fügét egy csésze vízben felforralunk, és ezt naponta elfogyasztjuk egy hónapon át, a vesekövek megszűnhetnek.

4. Bőrproblémákra az arcon

Összetört fügéből készítsünk pakolást, amelyet felviszünk az arcra és hagyjuk száradni 15-20 percig. A pattanások, bőrproblémák remek ellenszere! A füge tejszerű leve, levele és szára is alkalmas a pattanások, szemölcsök kezelésére, akár naponta alkalmazva. Öregedést gátló hatása is ismert.






5. Cukorbetegség ellen

Mivel az egészséges füge kálium-tartalma magas, segít csökkenteni az inzulint. Fogyasszunk fügemagokat naponta, egy teáskanál mézzel keverve, hogy kordában tartsuk a diabéteszt. Érdemes egy hétig folyamatosan enni a mézes fügemagokat, hogy érezhető legyen a füge hatása. A gyümölcs levele egyébként szintén hatékony cukorbetegség ellen.

6. A csontokra

A fügében nagy mennyiségű kalcium van, amely segít a csontok erősítésében.

7. Bárányhimlőre

A betegség korai szakaszában a füge hatékony ellenszer lehet.

8. Fogyásra

Értékes rostokat tartalmaz a füge, ezért a testsúlycsökkentésben igen hatékony.

9. Torokfájásra

Keverjünk össze aszalt (száraz) fügét és mézet vízben, majd fogyasszuk el: nagy eséllyel megszabadulunk a torokfájástól.






10. Székrekedésre

Keverjünk össze 2-3 áztatott aszalt fügét egy evőkanál mézzel. Használjuk folyamatosan egy hónapon át reggelenként, és megszünteti a székrekedést.

No és nem árt néhány fontos tipp sem a fügéhez!

Mindig mossuk meg alaposan, de óvatosan! Friss fügét használjunk a legjobb eredmények elérése érdekében, és fogyasszuk rendszeresen. Amikor vágjuk, szeleteljük, mártsuk meleg vízbe a kést, hogy ne legyen olyan ragadós. A megpuhult, fonnyadt fügét kerüljük! Tároljuk a fügét a hűtő leghidegebb részében, zacskóban. Vigyázzunk viszont - ha túl sok fügét eszünk, hasmenés és fogszuvasodás lehet az eredménye.

Forrás: http://napidoktor.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ha fáj az ízület, az almaecet jól jöhet
  2017-09-06 23:41:42, szerda
 
  Ha fáj az ízület, az almaecet jól jöhet





Az ízületi gyulladás teljesen megbénítja az embert, hiszen fizikai korlátokat állít elénk, de még lelkileg is megvisel minket az állandóan kínzó, erőteljes fájdalom. Ha ez már elviselhetetlenné válik, akkor mindenképpen szakorvost kell felkeresni, aki a kezelés részeként gyógyszert, különféle krémet írhat fel, de mozgásterápiát is javasolhat. Emellett házi praktikákat is kipróbálhatunk, hiszen ezek nem ártanak, nem rontanak a helyzeten, és még az is lehetséges, hogy segítenek.

Az almaecetről ódákat zengenek, hogy mennyi mindenre jó, még az ízületi gyulladásra is. Az almaecet gazdag káliumban, foszforban, vasban, magnéziumban, kalciumban, nátriumban, kénben, fluorban és szilíciumban. Ezek az ásványi anyagok ha hiányoznak az emberi szervezetből, akkor mindenképpen ízületi fájdalmakat, panaszokat okoznak. Szakemberek szerint az ízületek azért gyulladnak be, vagy azért fájhatnak, mert a szervezetben felhalmozódott méreganyagok itt gyűlnek fel. Az almaecet egyik kiválósága az, hogy segítséget nyújt a méreganyagok kiürülésében a szervezetből, így szüntetve meg a kínzó fájdalmakat. Az ecet lúgosító és gyulladáscsökkentő hatással is bír, amely a merevséget képes némileg feloldani.

Almaecetet házilag is lehet készíteni, de erőteljes szaga miatt a lakásban nem igazán kellemes vele próbálkozni. Akkor érdemes almaecet gyártásával foglalkozni, ha van a kertben almafa, hiszen az ecetet lehullott almából, sőt almának a héjából is el lehet készíteni. Kockázzon fel egy kilogrammnyi almát, vagy ugyanennyi mennyiségű almahéjat daraboljon fel. Rakja egy nagyobb üvegbe. Majd forraljon fel 1 liter vizet 1 kilogramm cukorral. Amikor langyosra hűlt a cukros víz, öntse az almadarabkákra. Végül a tetejére helyezzen egy nagyobb szelet kenyeret. Ezután légmentesen le kell zárni az üveg tetejét, erre megfelelő egy vászondarab is. Fontos, hogy semmiféle szennyeződés vagy bogár ne kerüljön bele az érés során. Ezután állítsa az üveget meleg, de árnyékos helyre. 10 napon keresztül nincs más dolga, mint naponta megkevergetni az üveg tartalmát, végül az utolsó napon leszűrni. Itt még nincs vége az ecetkészítési folyamatnak. Literenként 10-10 dekagramm cukrot szükséges hozzá adagolni, majd további egy hónapig kell érlelni. Lehet tovább is, annál erőteljesebb, karakteres ízt fog kapni. 4 hét után kisebb üvegekbe lehet tölteni, persze a szűrést követően.

Az almaecetet belsőleg és külsőleg is fel lehet használni, ha ízületi panaszai vannak. Egy pohár vízbe tegyen 1-2 evőkanál ecetet és egy kevés mézet, majd igya meg. Naponta három alkalommal, étkezések előtt fogyassza.

Lábfürdőt is készíthet belőle. 3 liter meleg vízhez adjon 2 dl almaecetet, majd ebben áztassa lábait.

A borogatás is hatásos szokott lenni. Egy vászonruhát itasson át almaecettel, majd helyezze a fájó testrészre. Erősítse oda egy sállal a fájó testrészre helyezett borogatást, vagy pihenjen az ágyban, amíg úgy érzi, hogy a borogatás hatni kezd.

Masszázsolajat is készíthet. Ehhez bármilyen bőrtápláló olaj megfelel, ez lehet olívaolaj, kókuszolaj vagy akár mandulaolaj is. 2 evőkanálnyi olajhoz adagoljon ugyanennyi vagy egy kicsivel több almaecetet, alaposan keverje össze, majd az így kapott mixtúrát alaposan dörzsölje a fájó testrészébe. Az őrjítő fájdalom és az ízületek merevsége hamarosan enyhülni fog.

Forrás: http://gyogyszernelkul.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Természetes gyógymódok a múltból: méz, édesgyökér, almaecet
  2017-09-06 23:38:30, szerda
 
  Természetes gyógymódok a múltból: méz, édesgyökér, almaecet és cékla





Vannak olyan régi receptúrák, amelyeket még nagyanyáink használtak. Ezek a természetes gyógymódok olyannyira kiállták az idők próbáját, hogy még napjainkban is használhatjuk azokat, pontosabban különféle betegségeket és egészségügyi problémákat orvosolhatunk velük.

Az egyik ilyen természetes szer a méz, amelyet már az ókori Egyiptomban is használtak. Milyen problémáknál alkalmazhatjuk ezt a természetes csodaszert? A méz kiválóan javítja az emésztést. Már napi két evőkanálnyi méz orvosolni tudja az emésztési gondokat. Ha hányingere van, keverjen el egy evőkanálnyi mézben egy kevés reszelt gyömbért és citromlevet, majd fogyassza azt el. A méz a koleszterinszintet is csökkenteni tudja. A nyers méz javítja a keringést és erősíti a szívet. Ha álmatlanság gyötri, akkor meleg tejben keverjen el egy kevés mézet, majd lefekvés előtt igya azt meg. A nyers méz tele van természetes probiotikummal, amelyek elősegítik a jó baktériumok bélben történő elszaporodását. A méz remekül hidratálja az arcbőrt. Krémet is készíthet belőle. Egy kis tégelyben keverjen el mézet olívaolajjal és frissen facsart citromlével, majd kenje be ezzel az eleggyel az arcbőrét. Ekcémára a méz és a fahéj keveréke válhat be. A méz remek gyulladásgátló és gyulladáscsökkentő szer. A méz a sebgyógyulást is elősegíti. Lehet alkalmazni sebekre, égési sérülésekre, kiütésekre és horzsolásokra. Mivel antibakteriális tulajdonsággal is bír, így húgyúti fertőzésekre is alkalmazható. Torokfájás esetén pedig a következő segíthet: egy evőkanálnyi mézet keverjen el pár csepp borsmentaolajjal és citrommal, majd fogyassza el.

A másik csodaszer az édesgyökér. Emésztési panaszok esetén az édesgyökértea válhat be. Ez a tea remekül gyógyítja a légúti fertőzéseket, főleg ha még egy kevés mézet is teszünk a teánkba. Az édesgyökér csökkenti a gyulladást és gyógyítja a nyálkahártyát, így fekélyekre és sebekre is lehet alkalmazni. Ha a máj egészségét szeretné megóvni, akkor fogyassza kúraszerűen az édesgyökérből készült teát. Az édesgyökér antimikrobiális és antibakteriális tulajdonságokkal is bír, így csökkenti a plakk képződését, eredményesen veszi fel a harcot a rossz lehelet ellen, és a fogakat, illetve az ínyt egészségessé és erőssé teszi.

Az almaecetet már nagyanyáink is használták például csontritkulás megelőzésére, de alkalmazták lábikragörcs és fájdalom, émelygés, torokfájás, magas vérnyomás, magas koleszterinszint és ízületi gyulladás esetén is. Az almaecet a fogyást is elősegíti, mivel pektint tartalmaz, de emellett más értékes vitamin és ásványi anyag is megtalálható benne, mint például A-, B6-, C- és E-vitamin, illetve tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, béta-karotin, likopin, nátrium, foszfor, kálium, kalcium, vas és magnézium. Az almaecet fertőtlenítő, gombaellenes és antibakteriális tulajdonságokkal bír.

A céklából nyert levet már régebben is használták, vérnyomást csökkenetettek a segítségével. A zöldségnek ez a pozitív tulajdonsága a növényben található káliumnak és természetes nitriteknek köszönhető. Ezek együttesen hatnak a simaizom szövetére, növelik a vér áramlását és támogatják a véredény funkcióit. Tartsa szem előtt, hogy lehetőleg mindig frissen préselt céklalevet fogyasszon.

Forrás: http://gyogyszernelkul.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Életmentő „gyógyszerek”: fokhagyma, méz, alma, n
  2017-09-06 23:35:35, szerda
 
  Életmentő ,,gyógyszerek": fokhagyma, méz, alma, napfény és kurkuma





Kétségtelen, hogy vannak olyan táplálékok, fűszerek és gyógynövények, amelyek egyes gyógyszerekkel is vetekszenek. Habár ezeket nem lehet szabadalmaztatni és nem hoznak milliós hasznot sem, mert ezeket az ,,orvosságokat" a természet kínálja fel számunkra, mégis táplálják a testünket, kiegyensúlyozzák a lelkünket és segítenek a betegségek megelőzésében is. Ezek a természet adta kincsek nagy értéknek számítottak régebben, aztán feledésbe merültek. Azonban szerencsére az emberek ismét kezdenek felébredni és rádöbbennek az emberi egészség fontosságára, így sokan ismét a természetes lehetőségeket aknázzák ki, hogy egészségüket megóvják.

Az egyik legjobb baktériumölő gyógynövényünk a fokhagyma, amelynek terápiás hatását és előnyét már több kutatás is alátámasztotta. A fokhagyma legalább kétszáz biológiailag aktív hatóanyagot - vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és aminosavat - tartalmaz. A fokhagyma antibiotikus hatású, vagyis megakadályozza egyes baktériumok elszaporodását. Gombaellenes hatása is ismeretes. Herpesz ellen is be lehet vetni, hiszen vírusölő tulajdonsággal is rendelkezik, de antibiotikumként is használhatjuk ezt az értisztító gyógynövényt. Véralvadásgátló, immunstimuláló, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Mivel magas a tápanyagtartalma, így az emésztést is megtámogatja. Tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Van benne A-, B-, C- és E-vitamin, illetve nitrogén, foszfor, kalcium, magnézium, kálium. Csökkenti a szervezet trigliceridszintjét. A két kiváló antioxidáns, a szelén és a C-vitamin, részt vesz az immunrendszer megerősítésében.

A másik természetes gyógyszerünk a méz lehet, amely szintén sok értékes vitamint, ásványi anyagot és enzimet tartalmaz. Bevethetjük bakteriális fertőzéseknél, de csökkenti a gyulladásokat és még égési sérüléseket is kezelhetünk a segítségével. A méz csökkenti a bőrgyulladást, de diabéteszes és herpeszes fekélyekre is használhatjuk.

A harmadik egészséges táplálékunk az alma, amely rendszeresen fogyasztva az orvost valóban távol tartja. Az alma szinte minden szervünket karbantartja. Sok pektint tartalmaz, amely jó lehet hasmenésre és székrekedésre egyaránt. Rosttartalma az emésztésre van kedvező hatással. Csökkenti az öregedési folyamatokat és az allergiás tüneteket. Az alma héjából főzött lé nagyon hasznos hajhullás esetén. Télen az almahéjból főzhetünk almateát, amelyet mézzel és fahéjjal is megízesíthetünk, így egy remek immunrendsz-ererősítő italt kaphatunk.

A természetes gyógyszerek táborához tartozik a napfény, amely immunrendszert erősít és energiával tölt fel bennünket. A napfény D-vitaminnal is ellát minket. Ha hiányt szenvedünk ebből a vitaminból, nagyon sokféle betegséggel vagyunk kénytelenek szembenézni. A napfényhiány többek között olyan betegségeket okozhat, mint bőrgyulladás, Alzheimer-kór, csontritkulás, influenza, sclerosis multiplex vagy influenza.

A kurkuma nem csupán hazánkban, hanem szerte a világon is nagy népszerűségnek örvend. Az ősi Indiában ,,Arany Istennőnek" is nevezik, hiszen gyógyító tulajdonságait értékelik és tisztelik is az indiai emberek. A kurkuma sok betegséget gyógyít és sok betegség megelőzésében játszik szerepet. A kurkuma többek között gyulladást csökkent és az oxidatív stressz okozta károktól védelmez bennünket. Megóv minket a DNS-károsodásoktól és egyes daganatos megbetegedésektől is védelmet élvezhetünk általa. A kurkuma védelmet nyújt a máj és a vesék számára. Kezelhetünk vele reumás panaszokat és ízületi gyulladást, illetve használhatjuk gyomor- és emésztési panaszokra. Segít fenntartani az ideális koleszterinszintet. Fenntartja az egészséges érrendszert, de az Alzheimer-kór és trombózis, illetve infarktus megelőzésére is fogyaszthatjuk.

Forrás: http://gyogyszernelkul.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
     1/58 oldal   Bejegyzések száma: 573 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 202 db bejegyzés
e év: 3224 db bejegyzés
Összes: 28883 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1105
  • e Hét: 14747
  • e Hónap: 77765
  • e Év: 1063897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.