Belépés
kati53.blog.xfree.hu
Blogom az általam talált, érdekesnek és hasznosnak vélt dolgok gyűjteménye.Jó olvasást. Boldog Karácsonyt. P. Kati
1953.06.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 114 
Szerv-óra
  2016-11-17 09:21:48, csütörtök
 
  A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet energiakeringése harmonikus.
Ez az energia a csí(Qi), a vitalitást, életerőt jelenti. A keringés akadályoztatása betegséghez vezethet.
Érdemes tehát figyelemmel kísérni biológiai óránkat.

A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek.
A periodikusan váltakozó bioritmusunk szerint mindennek megvan a maga ideje.
A táplálkozásnak, a sportnak, a pihenésnek, akár egy foghúzásnak is. 12 fő szervünk kétórás időközönként "váltja egymást" a munkában, a maga idejében az éppen aktuális "dolgozó" birtokolja szinte az összes energiánkat.
Az energiapályákon, vagyis a meridiánokon tehát az energiaszint állandóan változik.
Egy kis odafigyeléssel mi is nagyon sokat tehetünk azért, hogy ne bontsuk meg az energiaáramlás egyensúlyát szervezetünkben, például ne késztessük bőséges vacsorával éjjel májunkat aktív munkára, ha éppen pihen.

A kínai szerv-óra, amely testünk 12 csatornáját mutatja.
Mindegyiknél megfigyelhető egy olyan kétórás periódus, amikor a csi áramlása maximális

1 és 3 óra között: a szervezet teljesítőképessége ebben az időben a legalacsonyabb.
A máj teljes erővel méregtelenít, nem szabad tovább terhelni.

3-5 óra között: eljött a tüdő aktív ideje, felkészül az egész napi munkára.
A férfiak nemi aktivitása ebben az időintervallumban a legnagyobb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon.

5-7 óra között: ekkor működik legaktívabban a vastagbél.
Ez az egészséges székletürítés ideje.
Megszabadítjuk szervezetünket a salakanyagban található mérgektől, így azok nem tudnak visszaszívódni és teljesítőképességünket csökkenteni.

7-9 óra között: a gyomor leginkább terhelhető időszaka. Ekkor tud a leghatékonyabban dolgozni, tehát bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit vegyünk magunkhoz.

9-11 óra között: testhőmérsékletünk optimális, az idegrendszer ebben az időszakban a legnyugodtabb, teljesítőképességünk igen magas.

11-13 óra között: 11 óra a szívciklus csúcspontja, tehát legjobb idő a sportolásra. Délben erősödik a gyomorsav-, majd később az epetermelődés, készen állunk egy finom ebéd elfogyasztására.

13-15 óra között: lassul a vérkeringés, az energiák a vékonybélben koncentrálódnak, csökken a fájdalomérzékelés is, ezért ilyenkor érdemes a fogorvoshoz bejelentkezni.

15-17 óra között: a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért fogyasszunk bőségesen cukor és alkoholmentes folyadékot. Szervezetünk kiüríti a méreganyagokat, ismét ereje teljében van, tehát tanulhatunk, sportolhatunk, dolgozhatunk teljes energiabedobással.

17-19 óra között: vesénk a legnagyobb tisztító munkában, ezért ebben az időben ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező anyagokkal. Vérnyomásunk csökken, szívműködésünk lassul, egy kicsit nem árt megpihenni munka közben. Ilyenkor érdemes elfogyasztani a könnyű vacsorát is.

19-21 óra között: ha most vacsorázunk, azt már nem dolgozza fel szervezetünk, elraktározza reggelre. Energiapályáink lelassulnak, felkészülünk az éjszakai pihenőre, érzékeink kifinomulnak.

21-23 óra között: az úgynevezett "hármas melegítő" időszakában testünk és lelkünk nyugalomra, pihenésre vágyik, teljesítőképességünk erőteljesen csökken, ez a legpihentetőbb alvás ideje, tehát ne végezzünk se testi, se szellemi aktív tevékenységet igénylő munkát. A hármas melegítő nem szerv, hanem azt a helyet jelöli, ahol testünk alsó-középső és felső részének szervei együttműködnek. Feladata, hogy a légzés, az evés és az ivás során a szervezetünkbe jutó, a tüdő és a gyomor által felvett energiákat a testünkbe irányítsa.

23-1 óra között: legintenzívebb az epehólyag görcskészsége, kevésbé csillapítható a fájdalom.






Forrás:
http://www.regionaplo.hu/a-termeszet-patikaja/13750-egyensulyban-az-energiaaramla s
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk !  
Hogyan hatnak az érzések a testünkre
  2015-12-26 11:09:42, szombat
 
  Látványos hőtérkép




A boldogság tökéletes ellentéte a depressziónak, az undor a belek tájékára is hat,
ha pedig megvetést érzünk, csökken az aktivitás a nemi szervek tájékán - derül ki az emberi testről készített érzelmi hőtérképről.

Hasonlít egymásra a düh és a büszkeség, a szerelem és a boldogság, ha az érzelmek emberi testre gyakorolt hatásait vizsgáljuk - derült ki egy finn kutatásból, amelyről a Gawker is beszámolt. A vizsgálat célja az volt, hogy megállapítsák, vajon ugyanolyan testi tüneteket érzékelnek-e az azonos érzelmeket megélő embereknek.

Felső sor: düh, félelem, undor, boldogság, szomorúság, meglepődés, alapállapot.
Alsó sor: szorongás, szerelem, lehangoltság, megvetés, büszkeség, szégyen, irigység.

A 701 résztvevőt arra kérték, hogy rajzolják le, a különböző érzelmek megtapasztalásakor testük mely részein éreztek fokozott, illetve csökkenő aktivitást.
Az előbbit meleg színekkel, az utóbbit kékkel fejezték ki.
A nagyjából egységes benyomásokat egyfajta hőtérképen ábrázolták.

Érdemes megjegyezni, hogy a testi érzeteket a vizsgálatban nem mérhető formában határozták meg, tehát nem a testhő és a pulzus változásaira voltak kíváncsiak, hanem a résztvevők szubjektív érzékeléseit rögzítették.

Majdnem minden érzelem változásokat idézett elő a fej tájékán, míg az örömhöz és a dühhöz hasonló, intenzív érzések a végtagokban is éreztették hatásukat.
Az emésztőrendszer és a torok tájékát azonban szinte kizárólag az undor mozgatta meg.
Forrás: hvg.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk !  
Az arc energia pntjai és masszázs
  2015-12-22 08:42:00, kedd
 
  A marma pontok tudománya az ájurvéda szerves részét képezi. Az energiapontok aktiválásának számtalan módja van.

Attól függően, hogy milyen mértékű az egyensúlyhiány, különböző kezelési formák alkalmazhatók.
A marmapresszúra minden más eljárásnál alkalmasabb fájdalomcsillapításra, elsősegélynyújtásra, a betegségek megelőzésére, a testi-lelki összhang megteremtésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására.





Ha nem jön be a kép itt a linkben van - Link

1. A pont neve:sthapani (szemöldökköz)

Elhelyezkedése: homlokcsont szemöldök közötti szőrtelen része
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: agyvérzés, spaszticitás, izommerevség, izomösszehúzódás, ájulás, hányinger, hányás, heves szívdobogásérzés, migrén, fejfájás, orrmelléküreg-gyulladás, álmosság, szédülés, forgásérzet jellegű szédülés (vertigo), tájékozódási zavarok, memóriazavarok, koncentráció hiánya, alvászavarok, hiperaktivitás, orrvérzés, félelem, szorongás, ingerlékenység.

Masszázstechnika:körkörösen végzett, gyengéd, simító mozdulat.
Testgyertya: kubeba, eukaliptusz

2 A pont neve: ashrú antara (szemöldökív)

Elhelyezkedése: szemöldök közepe, szem körüli körkörös izom (mindkét oldalon)

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: látási problémák, szürkehályog, zöldhályog, homloküreg-gyulladás, orrdugulás, szem túlerőltetése, szemfájdalom, székrekedés.

Masszázstechnika: szemöldök hosszában végzett sepregető mozdulat.
Testgyertya: erdei fenyő.

3 A pont neve:avarta (forgás)

Elhelyezkedése: szemöldök feletti ív, a szemöldök fül felöli végén (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: fejfájás, arcüreggyulladás, látási zavarok, orrmelléküreg-gyulladás, agyrázkódás, arcidegfájdalom, nátha.

Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató-, vagy középső ujjal körkörös gyúrómozdulatok.
Testgyertya: szantál.

4 A pont neve:apanga (külső sarok)

Elhelyezkedése:felületes halántéki verőér és visszér, külső szemzug (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: látási zavarok, szürkehályog, zöldhályog, fényérzékenység, szemfájdalom, szem bakteriális fertőzése, szem alkalmazkodási rendellenessége, szemszárazság és vörösség, látótér defektusok, látóideg-gyulladás

Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató-, vagy középsőujjal végzett ritmikus (erős és gyengéd) nyomás
Testgyertya: orbáncfű, ilang-ilang.

5. A pont neve:phana (orr)

Elhelyezkedése:orrszárny (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: köhögés, nátha, orrpolip, orrdugulás, orrbemeneti gyulladás, orrgarat gyulladása, orrmelléküreg-gyulladás, szaglóképesség elvesztése

Masszázstechnika: a hüvelyk- és a mutatóujj körmével nyomva stimuláljuk
Testgyertya: erdei fenyő.

6.A pont neve:kapola násá (orrlyuk töve)

Elhelyezkedése: orrüregi előcsarnok (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: isiász, ágyékfájdalom, gyomorhurut, torokfájás, nyelvfájás, nyelvelszíneződés, nyelvgyulladás, nyelvizombénulás, nyelvizomrángás, nyelvtályog, szaglási rendellenességek, szagláscsökkenés, szagérzékenység.

Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató- és középső ujjal végzett ritmikus (erős és gyengéd) nyomás.
Testgyertya: natúr, zsálya.

7-8. A pont neve:sringataka (alsó és felső ajak)

Elhelyezkedés:felső és alsó ajakredő közepén
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén:szájnyálkahártya-gyulladás, ajakherpesz, frigiditás, epilepszia, gyomorfájdalmak, alacsony vérnyomás, isiász, menstruációs fájdalmak, gerincfájdalmak, cukorbetegség.

Masszázstechnika:a pontból kiinduló, simító mozdulat minden irányba (eloszlatás).
Testgyertya: geránium, propolisz.

9 - 10 A pont neve:simantakas (koponya csatlakozásai)

Elhelyezkedés:homlok, homlokcsont
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: fejfájás, görcsök, epilepszia, memória elvesztése, memó- riazavarok, migrén, idegi fáradékonyság, ideggyengeség, agyi működészavar, epilepsziás pszichózis, Alzheimer-kór, Parkinson-kór.

Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató-, vagy középsőujjal végzett gyúrás.
Testgyertya: muskotályzsálya.

11 A pont neve: nasa madhya (orrhát)

Elhelyezkedése: orrcsont
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: hasi fájdalmak, aranyér, alacsony vérnyomás, szívritmuszavar, szexuális erőtlenség, testi és szellemi fáradtság, ágyéki fájdalom.

Masszázstechnika: körkörös dörzsölgetéssel stimulálni.
Testgyertya: körömvirág.

Forrás: http://noivilag.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk !  
A mandarin C-vitaminban nagyon gazdag
  2015-03-23 11:36:36, hétfő
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk !  
Dr. Lenkei Gábor: Egészségünk titkai
  2015-03-16 10:55:55, hétfő
 
  Humoros előadása elragadó.És az igazságok megfontolandók nagyon.
Érdemes rászánnod az életedből ezt a két órát,mert nagyon sokat tanulsz tőle.

.....A videó : Link

"" A népszerű orvos író kb. 6000 embernek tartott előadást az ország 30 városában 2011 február 1-május 31 között. A nyilvános előadás felvétele az országjáró előadáskörút végén Sopronban 2011. május 30-án a Pannónia Hotelben készült.
Az előadást végig Dr. Lenkei Gábor tartja, hatalmas energiával, játékkedvvel, kiváló humorral fűszerezve.
A téma viszont igencsak komoly: az életünk, az egészségünk, és a jövőnk!

Ha Önt érdekli, hogy gyógyítanak-e a fájdalomcsillapítók,
-ha kíváncsi arra, hogy mi állhat a fejfájások hátterében,
-ha szeretné tudni, hogy mi az egészségkárosodások legfőbb oka,
-ha tudni akarja, hogy milyen lesz a jövő egészségkultúrája,
-vagy, ha csak egyszerűen szeretne nagyokat nevetni,
akkor feltétlenül nézze meg Dr. Lenkei Gábor előadását! ""

A kép a videóból van :D



 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk !  
A kefirgomba - Kaukázusi kefir
  2015-01-05 11:40:14, hétfő
 
 
Ez a parányi gomba, amely úgy néz ki, mint egy mini karfiol, kefirt erjeszt a friss tejből, aminek jótékony hatásai ismertek.
A szervezet anyagcseréjét helyre állítja, normalizálja a bélrendszer mikro-flórájának működését, a tüdőre nézve is áldásos, hiszen gyógyítja a hurutokat és a tüdőgyulladást.
Tökéletes a salaktalanításkor, mivel kivonja a nehézfémek alkotta sókat, vagy az alkohol feldolgozása utáni végtermékeket.
Hatással van az epe, a vese és a máj működésére, a köveket feloldja, képződésüket gátolja.

Antibiotikus hatása is van, normalizálja a szénhidrátcserét, így a cukorbetegeknek is igen ajánlott a napi alkalmazása, valamint a gyulladásos megbetegedésekkor is nagy segítsége lehet a szervezetnek.
És ha mindez még nem lenne elég, akkor folytatódik gyógyerejének taglalása, hiszen az allergiával való küzdelemben is igazi segítőtárs, illetve napjainkban nagyon fontos lehet, hogy gátolja a rákos sejtek növekedését.

Hat ugyanakkor a magas vérnyomásra, a székrekedésre, gyomorégésre és az emésztő szervek hurutjaira. Érdekes lehet, hogy mindezek mellett javítja az emlékező tehetséget, az egész szervezetet fiatalítja, a gyulladt bőrre kenve hűsítő, nyugtató hatású, bőrfiatalító, reumára, fájó ízületekre is hat, illetve a nemi aktivitást is fokozza.
Látható tehát, hogy szinte nincsen is olyan terület, nincs is olyan szervünk, amire ne lenne pozitív hatással.

A kaukázusi kefir a normál kefirekhez hasonlóan tejsavbaktériumokat és élesztőgombákat tartalmaz, speciális összetevőinek köszönhetően azonban a tejsav mellett lényegesen több szén-dioxid és kis mennyiségű (közel 0,8 százalék) alkohol keletkezik benne
- ez a folyamat még a hűtés és a csomagolás után sem áll le.

A kefirben több hasznos baktérium is található, melyek jelentős mértékben járulnak hozzá az emésztőrendszer megerősítéséhez, a gyomor regenerációjához.
Jótékony hatással van a különböző gyomor- és bélbetegségekre, a bélflóra egyensúlyának fenntartására. Utóbbi könnyen felborulhat antibiotikumos kezelés, stresszes élethelyzet, helytelen táplálkozás hatására, ilyen esetekben is kifejezetten ajánlott kefirt fogyasztani.

Emellett magas a B-vitamin-, folsav-, niacin-, biotin- tartalma, erősíti az immunrendszert, csökkenti a vér koleszterinszintjét és a vérnyomást, gátolja a rákkeltő anyagok képződését, hatására csökken a májban a zsírlerakódás, gyorsul a májregeneráció, és javul az összes ásványi elem felszívódása.
Fontos szerepe van a csontritkulás megelőzésében, az egyik legjobb kalciumforrás.
Kifejezetten gazdag D-vitaminban, mely növeli a kalcium-felszívódás hatékonyságát a belekből, segíti a csontokba való beépülését, ugyanakkor csökkenti a szervezet kalciumürítését.

A savanyú közeg miatt lassul a szervezetünkbe került C-vitamin lebomlása is.
A tejsavbaktériumok, -kultúrák felhasználásával savanyított tejtermékekben a tejcukor részben lebomlik, ezért a laktózérzékenyek többsége is fogyaszthatja.
Tajvani kutatók kísérletei igazolták, hogy immun­globulin-tartalmának köszönhetően megakadályozza a különféle ételallergiák kialakulását.
A kefir ideális kiegészítője a fogyókúrának, diétának. Kalóriatartalma alacsony, egy deciliter mindössze 50 kalóriát tartalmaz, ezért használhatjuk bátran a zsírosabb tejföl vagy majonéz helyett sütés-főzés idején.
Egyszerűen készíthetünk könnyű salátaöntetet kefir és fűszerek keverékéből friss zöldségek mellé.

Az egy-két kávéskanál gombára 2-2,5 dl tejhez elegendő.

A gomba gyógyító hatásai:

- Az allergikus megbetegedéseket megszünteti.

- Gyógyító hatású szembetegségekre.

- Megállítja az erek elmeszesedésének folyamatát.

- Gyógyítja a májbetegségeket és az epehólyag gyulladásait.

- Feloldja az epe- és vesekövet, megakadályozza azok képződését.

- Gyógyítja a gyomorfekélyt.

- Kiválaszt egy sor gyulladásgátló antibiotikumot (mely a tej és a gomba anyagcseréje folyamán képződik), ezek megakadályoznak különböző belső szervi gyulladásokat, főleg bakteriális és vírusos eredetűt.

- Kiegyensúlyozza a vérnyomást.

- Megállítja a rákszövődmények fejlődését.

- Megszünteti, vagy csökkenti a fáradtságérzetet, és a szervezet kimerülését.

- Akadályozza a szervezet sejtjeinek korai elöregedését.

- Gyógyítja a fogínygyulladást és egyéb gyulladásokat.

- Állandó gyógyszer szedése esetén, annak elhagyását, szüneteltetését csak orvos utasítására és tanácsára szabad!

A gombából készült kefir a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

- tökéletesen helyrehozza a szervezet anyagcseréjét

- megakadályozza a rákos sejtek növekedését

- az összes allergiás megbetegedést

- az összes gyomor-bélrendszeri betegségét, többek között a gyomorfekélyt, stb.

- normalizálja a bél mikroflórájának a működését

Gyógyítja:

- a tüdő megbetegedéseit, a hörgőhurutot, a tüdőgyulladást.

- a máj, epe és vese összes betegségeit, többek között feloldja a köveket.

- az összes gyulladásos betegséget, azaz antibiotikus hatása van.

- a cukorbetegséget, azaz normalizálja a szénhidrátcserét.

Teljesen megtisztítja a szervezetet a salakanyagoktól, azaz kivonja a szervezetből az anyagcsere termékeit, többek között a koleszterint, a nehézfémek alkotta sókat és az alkohol feldolgozás utáni végtermékeket.

Alkalmazása:

A gomba fehér színű, először 5*4 mm, majd a növekedési idő végén 40*50 mm átmérőjű lesz.
Egy - két teáskanál gombát öntsünk le 2,5 dl szoba hőmérsékletű tejjel és hagyjuk állni 24 órán keresztül.
Ezt naponta egyszer kell elvégezni, mindig ugyanabban az időben, ha lehet este és tároljuk szobahőmérsékleten.
Az így kiöntött tej tökéletesen megsavanyodik 16-20 óra alatt.
A tökéletes megsavanyodás jele, hogy egy sűrű réteg, amelyben a gomba található, válik ki a tej felszínén és elválik a megsavanyodott tejtől.

Tévhit, hogy csak bolti zacskós tejet használhatunk fel hozzá! Tehén, kecsek illetve juhtejjel is készíthető, amelyből laktózmentes kefirt kapunk.

Vitaminok és vitamin-prekurzorok:

A-vitamin, B1-vitamin, B2 vitamin, B6-vitamin, B12-vitamin, D-vitamin,folsav, niacin
Ásványi anyagok: kalcium, vas, jód

Figyelem! A GOMBA FÉMMEL NEM ÉRINTKEZHET!

A megsavanyodott tejet leszűrjük egy üveg edénybe egy műanyag, sűrű hálós tésztaszűrőn, vagy műanyag szűrőn keresztül.
A szűrés után a gombát hideg vízsugárral lemossuk az aludttej maradékától.
Ezután a gombát visszahelyezzük a kimosott üvegbe, majd ismét leöntjük tejjel.

Ha a gombát nem tisztítjuk meg minden nap, és nem öntjük le tejjel, akkor nem fog szaporodni és barna színűre változik, elveszti gyógyhatását és el is pusztulhat.
Az egészséges gomba fehér színű, mint a tej vagy a túró.
17 nap alatt a gomba tömege a kétszeresére nő és akkor egy részét oda lehet adni valaki másnak. Az aludttejet naponta 2* kell fogyasztani (egybe is lehet), 20 napon keresztül, majd egy 10 napos szünetet kell tartani.

1 éves kúra után a szervezet tökéletesen egészségessé válik.
Megjegyzés : a kúra tartalma alatt szigorúan tilos az alkoholfogyasztás!
Korlátozandó a sós és az erősen fűszeres, csípős ételek fogyasztása.

A szervezet reagálása az aludttejre:

az első 10-14 nap alatt rendkívüli módon fokozódik a gyomor aktivitása, amely különösen erős gázképződésekben nyilvánul meg.
Ezért nem javasolt az aludttejet reggel, munkakezdés előtt fogyasztani.
Néha gyakoribb és híg lesz a széklet, de semmi esetre sem szabad abbahagyni az aludttej ivását.

Egyes betegeknél, akiknek máj vagy veseproblémáik vannak, kellemetlen érzés alakulhat ki ezen a tájékon.
10-12 nap múlva a szervezet viharos reakciója csökken, a széklet normálissá válik és egy egész állapotra kiterjedő javulás következik be.
Megemelkedik a tónus és férfiaknál fokozódik a nemi aktivitás.

Az aludttej ivásának kezdetétől 20 nap múlva jelentősen jobban érzik magukat. 2 hónap múlva megszabadulnak néhány betegségüktől,
1 év múlva pedig a szervezetük tökéletesen egészséges lesz.
Az aludttejet használhatjuk arcunk és kezünk bedörzsölésére, mivel akadályozza a ráncok kezdődését, lassítja a bőr öregedését és csökkenti a fáradtságot.
Az aludttej csökkenti az ízületi gyulladás és a reuma okozta fájdalmakat.
A fájó testrészeket kell bekenni naponta 6-8 alkalommal.
Bármilyen sérülés, seb begyógyul, ha az aludttejjel átitatott kötést ráhelyezzük a sebre és cseréljük.

A kefirgombát fénynek kitett és hideg helyen nem szabad tartani.
A gombáról leszűrt kefirt már nyugodtan tarthatjuk hűtőszekrényben a felhasználásig.
20 fok felett a gombák gyorsabban dolgoznak, alacsonyabb hőmérsékleten lassabban.
A gomba 3-4 héten belül kétszeresére szaporodik.
A kefirt naponta kell fogyasztani, lehetőleg állandó időpontban, akár önálló ételként is. Megakadályozza a testben visszamaradt anyagok rothadását.
Kedvezően befolyásolja a betegségből lábadozó állapotát.
Komolyabb megbetegedéseknél naponta legalább 1 litert kell inni.
A kefir nem gyógyszer, hanem élelmiszer.
Fel lehet használni tejföl helyett saláták, szószok ízesítésénél.

Mindebből jól látszik, hogy igenis van alapja a természetes gyógymódoknak, hogy olykor olyan egyszerű dolgok, mint egy erjesztő hatású kefirgomba.

Fontos azonban, hogy alkoholt tilos fogyasztani a terápia alatt, valamint a csípős és erősen fűszeres ételeket kerülni kell.
Forrás:Mné Kati http://blog.xfree.hu






 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk !  
Izületi kopásra
  2013-09-30 12:30:04, hétfő
 
  A hírlevelemből





A betegség lényege, hogy húgysav szaporodik fel a szervezetben és az ízületekben
tűhegyes kristályok formájában

A vesékben ilyenkor húgysav kövek is képződhetnek.

Ha már kialakult a köszvényes roham, még ma is a legjobb gyógyszer az őszi kikericsből kivont Colchicin. E mellett bő folyadékfogyasztás, és a vizelet lúgosítása szükséges (ha már kialakult a húgysavkő, akkor a vizelet lúgosítása már tilos!).

Megelőzés: purin szegény étrend, napi 200 mg alatti purin bevitel.
Éhezni TILOS(!), mert az sejtpusztulással, és így húgysavszint emelkedéssel járhat.

Magas purin tartalmú ételek:
máj, hal, hús, belsőségek, csokoládé, bab, borsó, lencse, mák, mogyoró, mazsola (150-1000mg/100g).

Közepes purin tartalmú ételek:
karfiol, brokkoli, zöldbab.

Alacsony purin tartalmú ételek:
tej, túró, kefir, joghurt, sajt, krumpli, méz, rizs, kenyér, búzadara, gomba, vaj, olaj, margarin, stb.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk !  
Egy nem kedves- de nagyon fontos tudni való - A széklet
  2013-04-30 15:38:46, kedd
 
  Egy részlet a cikkből :

"" Ha minden rendben
Milyen is a normális széklet?
Tömege 100-250, de akár 500 g is lehet.
A sok növényi rostot fogyasztók, tehát a vegetáriánusok többet termelnek.
Állaga szerint jól formált, jellegzetesen henger alakban távozó, homogén massza.
A fehérjedús táplálék keményíti, a szénhidrátok lágyítják.
Formáját és állagát lényegében víztartalma határozza meg, amely 65-75%.
További 25%-ot tesznek ki táplálékunk emészthetetlen alkotói (növényi rostok, cellulóz),
a bélnyálkahártyáról lelökődött hámsejtek, a barna színt is meghatározó epefesték
(szterkobilin), emésztőnedv- és mirigyváladék-maradékok, 12-18% zsírsav,
szervetlen anyagok, valamint a bélbaktériumok, mintegy 9%-ban... "

Itt a forrás amit nagyon ajánlok hogy olvasd el - Link

Már csak azért is mert az egészségünkhöz ez is hozzá tartozik.
Igen fontos tudni - milyen a székletünk. És ez nem vicces.
Bent találsz egy videót is ami megmutatja neked milyen is az ember
emésztése.





 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk !  
Lugosítsuk a szervezetünket.
  2013-04-04 19:01:34, csütörtök
 
  A lúgosító életmód révén szervezetünk megszabadul a káros savaktól.

1, válasszunk bio-termesztésű, növényvédőszerektől és rovarirtóktól mentes, nyers ételeket

2, fogyasszunk rendszeresen zöldséget és gyümölcsöt, a gyümölcsök közül főleg narancsot, mandarint, citromot, áfonyát, dinnyét

3, 80%-ban lúgosító és csak 20%-ban savasító ételeket együnk

4, minden reggel kezdjük a napot egy nagy pohár citromos vízzel

5, erősen lúgosító ital: nagy pohár víz + citrom vagy lime lé + fél teáskanál szódabikarbóna

6, fogyasszunk magas káliumtartalmú gyümölcsöket: citrom, banán, és mézet

7, délután igyunk meg egy nagy pohár langyos vizet citromlével és egy kevés mézzel

8, minél több tiszta vizet igyunk napközben

9, kerüljük a kávét, szénsavas, cukros üdítőitalokat
( Azért én fogyasztok kávét-mert az meg másra jó)

10, a főétkezések között olajos magvakat együnk, lehetőleg diót, mandulát, kesudiót

11, kerüljünk el minden cukros és fehér lisztet tartalmazó ételt, valamint a transz zsírokban gazdag táplálékokat (rántott hús, sült krumpli, stb.)





...... Itt a kép nagyban - Link - és a forrás meg sok más érdekes és fontos tudni való.

...... .............

Hét lúgosító ital, mely tisztítja májunkat: fokhagyma, grapefruit, zöld füvek, zöld színű zöldségek, avokádó, dió és kurkuma.
Májunk minden egyes nap kemény munkát végez azért, hogy megvédje szervezetünket
a méreganyagoktól és az anyagcsere során keletkező káros savaktól.

Vérünk folyamatos szűrésével védi szervezetünket az emésztőrendszeren,
bőrön és légzés során testünkbe kerülő mérgező anyagoktól.

A következő 7 közismert étel segítségével természetes úton tisztíthatjuk májunkat,
elősegítve ezzel működését.

1, Fokhagyma, hagyma

A fokhagyma számos kéntartalmú vegyületet, míg a hagyma allicint és szelént tartalmaz.
Ezek a vegyületek védik májunkat a káros savaktól és segítik a máj méregtelenítő munkáját.

2, Grapefruit

A grapefruit gyümölcs antioxidáns C-vitaminban rendkívül gazdag, emellett naringenin
nevű flavonoidot tartalmaz, mely képes megkötni a szervezetben keletkező savakat.

3, Zöld füvek

Az árpafű és más zöld füvek és növények a lúgosító klorofill legkiválóbb forrásai,
mely méregteleníti a májat és a vékonybeleket.

4, Zöld színű zöldségek

A spenóthoz, kelhez, fehér mustárhoz hasonló zöld színű, leveles zöldségek számos olyan
aktív vegyületet tartalmaznak, melyek tisztítják szervezetünket, s
egítenek eltávolítani a nehéz fémeket, növényvédőszereket, stb. testünkből.

5, Avokádó

Az avokádó glutation-termelő vegyületekben gazdag.
Néhány kutató szerint heti 1-2 avokádó rendszeres fogyasztása jelentősen javíthat
a károsodott máj működésén.

6, Dió

A dió rendkívül gazdag l-argininben, glutationban és omega 3 zsírsavakban, segít eltávolítani
az ammóniát a májból.

7, Kurkuma

A kurkuma elősegíti az epe termelődését, javítja az epehólyag funkcióját és szintén erőteljesen segíti a máj méregtelenítő tevékenységét.

A Kurkuma - Növeli a májban és egyéb szövetekben a glutationszintet.
A glutation testünk egyik legerősebb antioxidánsaként ismert képes kisöpörni
a szabadgyököket testünkből, és küzd azok károsító hatásai ellen.
Valószínűleg ezért alakult ki a tudósok körében az a nézet,
mely szerint a test legerősebb gyógyító anyagaként tekintenek rá.
Hatóanyagai erősítik az epehólyagot, hatásos az epekő megelőzésében és kezelésében,
ugyanis a kurkumin növeli az epe oldhatóságát s ez gátolja az epekő kialakulását,
és ez segíti a már meglevő kövek kiürülését.


Forrás:antalvali.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk !  
A víztisztitó kancsóm - Klór és vízkőmentes víz.
  2013-03-25 09:52:19, hétfő
 
  Láttam,megfontoltam és úgy gondoltam ez bizony nagyon jó dolog.
Így hát vettem egyet. És valóban nagyon jó.





És a víz ilyen tiszta





Na és mit tud,hát figyelj :

A vízszűrő kettős szűrőrendszere csökkenti a klórt és a részecskéket a csapvízben, javítja annak illatát, ízét és tisztaságát.
A víztisztító kancsó kettős szűrőrendszere:

Aktív szén: megszűri a klórt, szerves szennyeződéseket, port, szemcséket.

Ioncserélő gyanta: eltávolítja a Ca 2 +, + Mg2 és bizonyos nehézfémeket,
mint például az ólom és a réz. Csökkenti a PH szintet.

Mire képes a víztisztító kancsó?

1. Víztisztító kancsó: csökkenti a csapvíz klórtartalmát
2. Víztisztító kancsó: kiszűri a szerves szennyeződéseket
3. Víztisztító kancsó: eltávolítja a nehéz fémeket
4. Víztisztító kancsó: csökkenti a vízkőképződést
5. Víztisztító kancsó: a szűrt víz ideális megoldás főzéshez
6. Víztisztító kancsó: még élvezhetőbbé teszi az italok és ételek ízét

A kancsó kijelzi a szűrő élettartamát.Tartozék 1 db szűrőbetét, cseréje 35 naponta ajánlott





Tegyél többet a te és családod egészségéért. Megéri.

Itt a linkben szétnézhetsz hogy milyen típusúak vannak és az árakat.

...... ........... .............Link ...... ........... ...........
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk !  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 114 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2297 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 200
  • e Hét: 200
  • e Hónap: 8572
  • e Év: 257266
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.