Belépés
navaratna.blog.xfree.hu
Tárd ki a szived és a világ is kitárul előtted.-) Bodré Anikó
1967.08.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 198 
Bocsánatkérés
  2011-11-30 08:34:09, szerda
 
  A bocsánatkérés nem mindig jelenti, hogy a másiknak igaza volt ...néha azt jelenti, hogy többre értékeljük a kapcsolatot, mint a saját egonkat.A bocsánatkérést mindig az kezdi, akiben több a szeretet!!!!"  
 
1 komment , kategória:  Idézetek  
Ölelés
  2011-11-24 22:12:31, csütörtök
 
  "Az ölelés egészséges. Növeli a szervezet ellenállóképességét, oldja a feszültséget, elmulasztja a búskomorságot, jót tesz álmatlanság ellen, felpezsdíti a vérkeringést, megfiatalít, nincs semmi kellemetlen mellékhatása, valóságos csodaszer. Az ölelés teljesen természetes. Életünk szerves része, nem kell hozzá se édesítő, se gyomirtó, se tartosító. Teljes értékű, akár a reformkoszt. Az ölelés gya...korlatilag tökéletes. Szó sincs alkatrészkopásról, hamar kimerülő telepekről, rendszeres felülvizsgálatról. Csekély energiafogyasztással magas hozamot biztosít, nem árt neki az infláció, nem hizlal, nem kell utánna havi részleteket fizetni, a biztosításról nem is beszélve, ellophatatlan, adómentes, nem szennyezi a környezetet és természetesen korlátlan ideig visszaadható."  
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Akkor is ha fáj
  2010-08-13 07:42:44, péntek
 
  Akkor is ha fáj
Még akkor is ha nem szép....
.......Hinni kell akkor is
Ha mindent
beborít a sötétség..!!
......Hinni kell a mában
A holnap csodás világában.....
Az
eljövendő Boldogságban.....
S hinni a talányban,a feltámadásban..!!
Hinni a
csodában........
.........A lélek hívó szavában
A boldog életben...... .....
S az
örök Szerelemben...!!
......Hinni mindig, és mindörökké
Mert van egy Földön kívüli
erő....
Mi csodás fényével a paradicsomi
Világot hívja elő...!!!!
Higgy Remélj
Szeress
A barátaid sose felejtsd.......
.......üdvözöld,s köszönj Nekik
Még akkor
is,ha ők elfelejtenek üdvözölni..
Anikó
 
 
3 komment , kategória:  Idézetek  
Nem az a legalapvetőbb....
  2010-06-22 16:13:23, kedd
 
  Nem az a legalapvetőbb érzelmi szükségletünk, hogy szerelmesek legyünk, hanem az, hogy társunk őszintén szeressen, olyan szeretettel, mely nem az ösztönökből fakad, hanem értelmi és akarati világában gyökerezik.
Arra van szükségünk, hogy olyasvalaki szeressen, aki szabadon döntött mellettünk, s aki meglátja bennünk a szeretetreméltót.
Az ilyen szeretet erőfeszítést és önfegyelmet kíván.
Azzal a döntéssel jár, hogy energiáinkat befektetve a másik javát igyekezzük szolgálni, s ha erőfeszítéseink nyomán gazdagodik az élete, az minket is megelégedéssel tölt el, hiszen őszintén szeretünk valakit.
Ehhez nincs szükségünk a szerelmi mámorra.
Valójában az igazi szeretet a szerelmi állapot elmúltával lép életbe."
(Gary Chapman)
 
 
3 komment , kategória:  Idézetek  
...Ajándék!!!
  2010-02-01 10:26:20, hétfő
 
 
...Ajándék!!!


Az Ember elment a Bölcshöz:
- Álmot láttam, de sehogy sem tudok rájönni, mi az értelme. Kérlek, segíts rajtam!
- Hallgatlak - bólintott a Bölcs.
- Az utcán mentem, a mi utcánkban, ahol minden nap járok.
Olyan is volt álmomban, mint egyébként; nem volt semmiféle változás rajta,csak annyi, hogy nagy szürke göröngyökkel volt tele a járda. Amikor megrúgtam az egyiket, rájöttem, hogy ezek nem göröngyök, hanem kövek.Egyet zsebre vágtam, hogy megmutassam a Barátomnak, akihez indultam.
Amikor elővettem, kettévált a kezemben. Belül szikrázó, tiszta ragyogású volt. Azonnal tudtam (bár nem értek hozzá), hogy ez GYÉMÁNT! Rohantunk az ékszerészhez, de közben telepakoltuk a zsebeinket a csúnya, szürke kövekkel, hátha... Az ékszerész vágta, csiszolta a kettévált követ, végül fel is mutatta, hadd lássuk mi is, hogy sziporkázik:
- Még soha nem találkoztam ilyen nagy és tiszta gyémánttal - lelkesedett.
Kipakoltam a sok egyforma szürke kövemet. Ő bizalmatlanul nézte a sötétlő halmot,majd legyőzve utálkozását, egyet megfogott és vijjogó gépével kettévágta. Smaragd volt. A következő rubin, utána valami csodaszámbamenő ritkaság, és aztán így végig. Felfoghatatlan kincs feküdt előttem, szikrázott, tündökölt ezerféle színben a belsejükben rejtőző érték. Én pedig döbbenetemben felébredtem. De nem tudok szabadulni az álomtól. Mondd, mit jelenthet?
- A szürke kövek a MINDENNAPJAID, Barátom! Éppen ideje, hogy felfedezd: valóságos kincsesbánya a mindennapok sokasága. Dolgozni kell rajtuk, az igaz, de ha jól megmunkálod őket, gazdagabb leszel mindenkinél. Már reggel vedd kezedbe napodat, hogy megláthasd benne a hűség gyémántját, a bizakodás smaragdját, a szeretet rubinszínű áldozatosságát...
Mától kezdve soha nem beszélhetsz "szürke hétköznapokról", hiszen láttad, mi rejlik bennük!
 
 
1 komment , kategória:  Idézetek  
Volt egyszer egy fogadó
  2010-02-01 10:23:06, hétfő
 
  Volt egyszer egy fogadó, melyet Ezüst Csillagnak hívtak. A tulajdonos minden tőle telhetőt elkövetett, hogy minél több vendéget csábítván nyereségessé tegye vállalkozását: a szállás kényelmes volt, a kiszolgálás szívélyes, és az árak elfogadhatók, de mindhiába.
Kétségbeesésében elhatározta, hogy kikéri egy bölcs tanácsát.
Miután a bölcs végighallgatta bánatos történetét, azt javasolta, hogy változtassa meg a fogadó nevét.
- Az lehetetlen - mondta a fogadós. - Nemzedékek óta Ezüst Csillag a neve, mindig is így ismerték az egész vidéken.
alt
- Nem - állította a bölcs határozottan -, mostantól fogva Öt Harangnak fogod hívni,
altaltaltaltaltalt
a bejárat fölé pedig felakasztasz hat harangot.
- Hat harangot? Ez aztán az abszurdum. Ugyan már minek tenném?
- Csak próbáld ki, és meglátod - mosolygott a bölcs.
Nos, a fogadós megpróbálta. És a következőket tapasztalta.
Aki csak elment a fogadója mellett, mind betért, hogy felhívja egy hibára a figyelmét, gondolván, hogy előtte még senki más sem vette észre. Bent azután kellemesen érintette őket a szívélyes kiszolgálás, és ottmaradtak egy kis felüdülésre, megadván ezzel a fogadósnak azt az anyagi sikert, amit korábban mindhiába keresett.

(Anthony de Mello)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Éjjel nyíló rózsa
  2010-02-01 10:20:51, hétfő
 
  Éjjel nyíló rózsa


]A Tündérkert szebbnél szebb virágai között van egy, amelynek erejét éjszaka láthatod meg: az Éjjel Nyíló Rózsa. Ha odamész hozzá, megérinted a szirmait és beszélsz hozzá, elmondja neked az éjszaka titkait, amit csak ő lát, de amikor mesél, te is látni fogod. Elmondja, hogy az éjszaka fényesebb, mint a nappal, fényei puhábbak, kedvesebbek és illatosabbak, mint a nappal fényei. Az éjszaka fényei színesek és hangjuk is van: lágyabb, édesebb minden e világi melódiánál, mert a nyugovóra tért világ csendje szüli őket... Aki a csendet hallgatja, az éj dalait hallja. Aki a csendet hallgatja, boldog lesz, elégedett és békesség tölti el, mert a csend hangjai a lélek hangjai. Amikor hallgatod az Éjjel Nyíló Rózsát, zenét hallgatsz, a legszebbet a világon. Amikor beszél hozzád, szíved örömmel telik meg, mert ez a te igazi világod, ebben vagy otthon, ehhez simul tested-lelked. Dédelget, elringat ez a világ, szemed megnyitja a másra, mindarra, ami túl van a testen, túl az anyagon, túl a földön, túl a csillagokon. Az Éjjel Nyíló Rózsa elvezet Istenhez.
Ha odamész hozzá és megérinted a szirmait, mindez a tied lehet, mert a Rózsa azért él, hogy te is éljél, azért virágzik, hogy te is virágba borulj, azért nyújtja feléd titokzatos-szép szirmait, hogy szolgáljon, hogy elvigyen, messzire, túl mindenen.
Menj hát hozzá minden nap, amikor már csak a csillagok világítanak. Menj, mert vár rád. Amikor nappal van és erős fények törnek a lelkedre, úgy tűnik, a Rózsa álomba merült. Pedig nem így van: a nappal neki a felkészülés ideje, mint neked is lesz, ha megtapasztalod az erejét és szépségét, s azután minden éjjel elmész hozzá. Akkor a te nappalaid is a felkészülés órái lesznek, habár a világ szemében a mindennapi dolgodat végzed. De belül: felkészülés az éji Találkozásra Vele, Aki Elvisz, Vele, Aki Megszabadít. A nappal óráiban erőt gyűjtötök mindketten, s éjjel, amikor megérinted, erőtök összeadódik és legyőz minden akadályt. S minden ilyen találkozás után még erősebbek, még szebbek lesztek, még jobban várjátok a következő éjszakát. Majd lassan a nappalok álomképpé szelídülnek, könnyű lebegéssé válnak, s akik találkoznak veled, csodálkozva tapasztalják, hogy milyen szép vagy és nem értik, miért ragyog az arcod. Ha elmondod nekik, hogy azért, mert minden éjjel elmész az Éjjel Nyíló Rózsához, megérinted a szirmait, beszélgettek és elmentek a világokon túlra, udvariasan bólogatnak és elfoglaltságukra hivatkozva gyorsan továbbállnak.
De te mész tovább az utadon; napvilágnál: ahova kell, éjjel: ahova vágysz, hozzá, a teljeshez, az erőshöz, a szabadítóhoz, a kedveshez. A vágyaidhoz. S akkor már nem fogsz annyit sírni, mint régen, mert találtál valakit. Nem fog olyan gyakran fájni a szíved, mint régen, mert valaki meghallgat. Nem érzed annyira rabnak magad, mert messze szállhatsz. És nem fogsz annyira félni attól, ami az élet után jön, mert a Rózsa megmutatja azt neked. Megmutatja az igazi Életet, ahol ott lesz ő is és még sokan, akiket szerettél, akik után vágytál, akiket nem érinthettél, akiket nem szólíthattál. Ott lesz mindenki, aki kedves neked, s ott egyek lesztek. Az Éjjel Nyíló Rózsa pedig illatával betölti a lelkedet és puha szirmaival örök simogatásba ringatja fáradt arcodat.
Vele minden perc álom lesz és a perceknek nem lesz vége, mert a Rózsa közelében az idő megszűnik, az anyag feloldódik az éjszaka fényeiben, s már semminek sem lesz jelentősége, csak a vele együtt létezésnek. Nem lesz kívánság, nem lesz hiány, nem lesz szükség, mert a Rózsa mindent odaad, amire szükséged van, hiszen ő minden. S ami itt kínos erőfeszítés volt, ott könnyű tánc lesz, ami rekedt sóhaj, ott tündér-ének, ami itt olthatatlan tűz volt, ott eggyé válás lesz. Ott nem kell kérdezned százszor, ezerszer, végtelenszer: "Hol vagy?", mert ott lesz, akit egy életen át hívtál, akire egy életen át vártál. Ott lesz, megfogja kezed, rád mosolyog és azt mondja: "Itt vagyok! Örökre! Menjünk a mi otthonunkba, ültessünk rózsát a kertünkbe, olyat, amelyik éjszaka virágzik. S ha szárba szökken, bimbói virággá pattannak, látogassuk meg, érintsük meg a bűvös szirmokat és beszélgessünk vele, mert mi az ő gyermekei vagyunk! Menjünk, mert vár az otthon és vár a kert, ahol minden éjjel kibontja szirmait az Éjjel Nyíló Rózsa.

Vár az otthon...
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Őri István: A Tündérkert
  2010-02-01 10:19:47, hétfő
 
 
Őri István: A Tündérkert virágai

A Tündérkertbe a Tündérkapun át léphetünk be. A Kapuhoz Tündérlépcsők vezetnek, amelyeken járva sohasem fáradunk el, s amelyek éjjel arany-fénnyel világítanak, hogy biztosan odataláljunk a Kapuhoz. A Tündérlépcsőket Tündérfák és Tündérbokrok szegélyezik, s bár lombjukon átsüt a nap, alatta hűs illatok szállnak. A fák alatt Tündérpadok sorakoznak, s ha leülünk rájuk, megsimogatnak, átölelnek és kedves szavakkal beszélnek hozzánk. A Tündérfák alatt Tündérfű sarjad, mindig frissen, meleg-zölden, hívogatóan. A Tündérkert virágai igen sokfélék és változékonyak. Hol ilyenek, hol olyanok, mindig illatoznak, ha úgy tartja kedvük, táncolnak és énekelnek, vagy átöltöznek másik szirom-ruhába, s akkor másféle virágok lesznek. A Tündérvirágok szeretnek játszani, hogy aki megáll mellettük örömmel nézze őket és továbbmenve boldog legyen. A Kertben mindenütt nyílik valamilyen Virág. Nappal több, éjjel kevesebb, mert akkor a legtöbbjük - hasonlóan a Kert-lakó Tündérekhez - alszik. Akik virrasztanak, az éj csendjéről beszélnek, a csillagok erejéről és a Fényről, amely belőlük árad. a Fény-virágok világítanak a Dal-virágok énekelnek a Fésű-virágokkal fésülködnek a Tündérlányok, de néha üvegmosónak is használják a Tündérházak konyháiban a Mese-virágok elmondják, milyen a szerelem a Szivárvány-virágok adják a színeket a Bánat-virágok a szomorúságot a Harang-virágok a kacagást a Csillag-virágok az éj fényeit a Fehér-virágok a lelket a Piros- vagy Szerelemvirágok a szerelmet a Tarka-virágok a táncot a Nyíló-virágok a tavaszt az Alvó-virágok pedig az őszt idézik a Hó-virágok a kíváncsi szemeket mutatják a Szellő-virágok a szárnyakat az Éj-virágok szemének bársony sugarát a Karcsú-virágok kedves kezét a Legszebb-virágok Őt... s az Éjjel Nyíló Rózsa mellett van a Titkok Ablaka, amelyen át másik világokba léphetünk át. Ezeken kívül még számtalan szebbnél szebb virág pompázik a Tündérkertben, annyi, hogy felsorolni is lehetetlen...
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
A mai kedvenc idézetem
  2010-01-23 18:14:53, szombat
 
  "Csináld azt, amit szeretnél, ha hiszed, hogy ettől boldog lehetnél.
Ne higgy el mindent, amit mondanak, csak egyszerűen érezd jól magad!"
(Cozombolis)

" Minden kis viaszgyertya megtanít arra, hogy egy kis melegért, fényért érdemes tövig égni,.
mert a kis dolgok fénye az, ami bevilágítja életünket. "


Nagyon vidám békés és nyugodt hétvégét.Puszi ANikó
 
 
1 komment , kategória:  Idézetek  
Idézetek
  2009-12-13 14:05:07, vasárnap
 
  ,,Annyira megbízható és oly szigorúan feddhetetlen barátokat kell választanunk magunknak,
hogy ha megszűnnek is barátaink lenni, bizonyosak lehessünk benne,
hogy nem élnek vissza bizalmunkkal, és nem válnak ellenségeinkké."

/La Bruyére/

,,Egy igaz barátságnak az a jellemzője, hogy bármi történik is, az mit sem változik.
A barátság és az a készség, hogy egymáson segítsünk, az élet hátralévő részére is megmarad."

/ Heinrich Harrer /

,,Aggodalom az, ami megosztja és összetöri a lelket, visszatart bennünket jelenbeli feladataink elvégzésétől olyan jövőbeli félelmek miatt, melyek talán soha nem következnek be."

/ Linda Dillow /

Isten szolgálásának legjobb módja, ha követjük álmainkat.
Csak aki maga is boldog, képes a boldogságot szétárasztani.
Paulo Coelho

"Amikor távol vagyunk a szeretett lénytől, minden járókelő őrá emlékeztet."

Paulo Coelho

"...De ez mind megváltozik, mikor találkozol a Nagy Ő-vel.
Csak olyan meleg és kényelmes érzés... belekapaszkodsz, adsz neki egy esélyt és mielőtt ráeszmélsz már érzed....
Igen, ez az. Ez a szerelem!"

Imagine Me and You

"Egy ember igazi természetéről az árulkodik a legjobban, ahogy az alárendeltjeivel bánik; ne azt nézd mit csinál, mikor vele egyrangúak között van."

J.K Rowling

,,Hiába a pénzkereset, életünk egyetlen napját sem mondhatjuk tökéletesnek mindaddig,amíg nem tettünk meg valamit valakiért, aki sosem lesz képes viszonozni jóságunkat!,,

Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát.
Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz. "

/ Ralph Waldo Emerson/

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd."


/Mahatma Gandhi/
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 198 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 5658 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 84
  • e Hét: 242
  • e Hónap: 941
  • e Év: 103951
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.