Belépés
ilonkmama.blog.xfree.hu
MEGKÉREK MINDEN BARÁTOMAT, HOGY KÖRLEVELET, TOVÁBB KÜLDÖZGETŐS LEVELEKET, ÜZLETI FELAJÁNLÁSOKAT NEM KÜLDJETEK SE A BLOGOMBA, SE LEVÉLBEN, NEM KÜLDÖM TOVÁBB, NEM... Juhász Ilonka
1952.12.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Sztárokról
  2008-09-29 15:28:55, hétfő
 
 Zimány Linda: ,,Szőke vagyok, de nem hülye!"

* Nők Lapja Cafe
* Wandracsek Tamás
* 2008. 09. 29.

Mostanában nem telik el úgy nap, hogy valahol ne hallanánk Zimány Linda nevét, vagy ne mosolyogna ránk egy címlapról, plakátról, tévéműsorból.


Még mindig csak huszonkét éves az ország aktuális kedvenc szőkéje, de szinte biztosak lehetünk abban, hogy jó ideig téma lesz még a magánélete vagy az alakja.

A ,,magyar Britney Spears"-ként ismertük meg, de lassan eléri, hogy túlnő a kedvencén, és többen ismerik a magyar Zimány Lindát az amerikai énekesnőnél. Hihetetlen kitartással és energiával dolgozik a karrierjén, és egyre magasabbra is jut ezeken a lépcsőfokokon.

Folyton rohansz valahova, csörög a telefonod, jegyzetelsz a naptáradba. Mi minden történik most körülötted?

Mióta műsorvezető vagyok a Cool TV-n, jóval behatároltabb az életem. Emiatt tolódnak az eddig megszokott dolgaim. Régi vágyam volt a műsorvezetés, és ezen a csatornán nagyon jól tudok együtt dolgozni a stábbal. Mostanában fejeztem be a Vacsoracsata felvételét, az is érdekes kirándulás volt számomra. Egy 2009-es naptárt is készítettünk Dukai Reginával és Debreczeni Zitával trióban. Covergirls néven ruhakollekciót is piacra dobtunk két barátnőmmel, és legnagyobb meglepetésemre már az utcán is jönnek velem szembe lányok ezekben a ruhákban. Az új szériából az első héten eladták az összes darabot.

Névjegy

Neve: Zimány Linda
Született: 1986. 03. 29., Nagykanizsa
Magassága: 176 cm
Tanulmányai: Károli Gáspár Református Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kar
Elérhetőség: www.myspace.com/lindazimany, www.cooltv.hu

Muszáj felhoznom a pár hete megjelent meztelen fotóidat is. Nekem kifejezetten tetszett, hogy bár nincs rajtad ruha a képeken, mégsem mutatsz meg mindent...

Úgy voltam vele, hogy ha egyszer teljesen levetkőzöm, az különleges és egyszeri dolog legyen. Egy éve hívogatott a magazin főszerkesztője, de csak most adtam be a derekam. Voltak harcaim a fotóssal, a szerkesztőkkel, de számomra ez a maximum, amit megmutatok magamból. 2006-ban készült egy szexi sorozatom, akkor még nagyon kislányos voltam, azóta eltelt két év, és éreztetni akartam a bennem végbement változásokat. A fokozatosság is fontos volt, hogy ne azonnal vetkőzzek meztelenre.

Összefér a műsorvezetőség az aktfotózással?

Ezek a dolgok erősítik egymást. Most felfelé ível a karrierem, és ebben a fotók is segítettek.

Hogy is lett belőled műsorvezető?

A világban általában az a szokás, hogy a népszerű modellekből énekesnőket vagy színésznőket csinálnak. Számomra a műsorvezetés mindig csábítóbb volt. Úgy érzem, hogy ebben az élő adásban kiteljesedhetek, bár még sokat kell tanulnom, fejlődnöm.

Mindig, mindenhol jelen vagy. Mennyire érzed magad exhibicionistának?

Nagyon! Anyukám ezt írásba is tudná adni. (nevet) Ezt a szakmát csak így lehet űzni. Nagyon sok munka van ám ebben, és rendszertelen életmódot követel az embertől. Nincs benne semmi fix. Nem lehet előre tervezni, és nem lehet lemondani semmit, mert azonnal megy más helyettem. Ha valakiben nincs exhibicionizmus, akkor ne akarjon a médiában szerepelni!

Előre megtervezed a jövődet?

Igen. Tizennégy éves koromban kerültem a médiába Britney Spears hasonmásaként. Közben azon gondolkodtam, hogy milyen jó lenne szépségversenyt nyerni. Amikor ezt elértem, már a médián járt az eszem. Most jogi egyetemre járok. Azt nem mondom, hogy amint elvégeztem, beülök egy irodába, mert szeretnék sokáig műsorokat vezetni.

Milyen jellegű műsorban tudnád magad leginkább elképzelni?

Nagy fekszik nekem az élő adás. Egyelőre minden szempontból megfelel az igényeimnek a Cool TV. Ki tudom benne élni a vágyaimat, és a kis hülyeségeimnek sem szabnak határt a szerkesztők. Tetszene valami hasonló munka is, mint az RTL-en a Reggeli, de az még egy következő lépcsőfok.

Tisztában vagy vele, hogy megosztod az embereket. Téged vagy imádnak, vagy nem tudnak elviselni sem. Hogy viseled, ha bántanak?

A negatív kritikákkal ritkán szembesülök. Az internetes fórumokat nem olvasom el, mert tudom, hogy rosszindulatú emberek írják. Arc nélkül, álnevek mögé bújva könnyű becsmérelni bárkit. A számomra fontos emberek véleményét mindig meghallgatom. Azt sosem tudhatja az ember ebben a szakmában, hogy ki az igazi barátja, és ki döfi majd hátba később. Az is nagyon sokat számít, hogy mi jelenik meg az emberről a lapokban. Az utóbbi időben már keményebb kézzel bánok a sajtóval is.

A lapokban látott Zimány Linda és a civil éned között van különbség? Rájátszol a szőkeségre?

Előfordul. Van bennem egy nagy adag hülyeség, infantilizmus, de tudok igazi díva is lenni, ha úgy kívánja a helyzet. Az egyetemen egyértelműen nem játszom el a libát, és halálosan komolyan viselkedem. Attól függetlenül, hogy szőke a hajam, túlzás, hogy hülye lennék.

Köztudott, hogy a mai napig rajongva figyeled Britney Spears munkásságát. El tudod képzelni, hogy te is olyan hullámvölgyeket élj át, mint ő?

Azért én nem vagyok olyan nagy nyomás alatt, mint egy hollywoodi sztár. Szerintem ő nem olyan erős jellem, mint én. Anyukámék pozitív életfelfogásra neveltek. Engem agyonvágtak volna, ha tizenhat évesen teherbe esem, mint Britney húga. A legmagasabbról lehet a legnagyobbat esni, ezt tudom, de amíg normálisan kezelem a dolgokat, és teljesítek keményen, addig nem lesz baj.

Mennyire élsz nagyvilági életet? ,,Siker, pénz, csillogás"?

Nagyon szeretem az életem. Tizennyolc éves korom óta el tudom tartani magam. Nekem ez fontos. Az egyetemista társaimra a szüleik mosnak, és sokan kollégiumban laknak. Szerintem érettebb vagyok sok korombeli lánynál. Tény, hogy jobban élek, mint az átlag, de bevallom, hogy nem tudom kezelni a pénzt. Félre kellene tennem, készülnöm a jövőmre ilyen téren is, de erre egyelőre képtelen vagyok. Azért az sem igaz, hogy két kézzel szórom a pénzem. Nem vásárolom a legdrágább holmikat. Azokat a ruhákat, amelyekben a nézők látnak, általában a szponzoroktól kapom.

Van olyan férfi, aki boldoggá tud tenni?

Mióta a karriert helyeztem előtérbe, a magánéletem nincs rendben. Nehezen tudja tolerálni egy pasi, hogy ilyen rendszertelenül élek. Nem tudnám elviselni, hogy valaki eltartson, és a szabadságra is szükségem van. Nyilván azok a férfiak, akik elértek már valamit az életben, elvárnak egyfajta kötöttséget a barátnőjüktől. Itt szokott elbukni ez a dolog nálam, mert szeretek élni. Huszonkét éves vagyok, várhat még a komoly kapcsolat!

Hogyan nézel azokra a lányokra, akik letolják a bugyijukat egy magazinban, majd hirtelen minden műsorban, magazinban feltűnnek?

Különbséget teszek a modellek között. Nálam a modell a divatmodell, mint Epres Panni. Magamat fotómodellnek tartom. Különbség van a fotómodellek és a playmate-ek között is. Ők nem forgatnak reklámfilmeket, nem fotóznak katalógusokat. Abból élnek, hogy meztelenül pózolnak a lapokban. Három perc hírnév mindenkinek járhat, de utána le kell tenni valamit az asztalra. Akik nem ismernek, rám fogják, hogy senkiházi vagyok. Nem tudják, hogy nyolc éve mondok le dolgokról az álmaim miatt. Rosszulesik, ha megkérdezik, hogy mit tettem eddig a hírnévért. Nem egy szépségversenyt nyertem, évek óta keményen diétázom, és tanulok. Figyelnem kellett arra is, hogy ne rángassanak bele olyasmibe, amivel rosszul járhatok. Mindig megéreztem, hogy mibe bukhatnék bele, vagy mire nincs szükségem.

Van valami, amit szeretnél még belekiáltani az univerzumba, hogy tudják rólad az emberek?

Igen! Rendszeresen az arcomba vágják, hogy biztosan hülye vagyok, mert öt éve járok ugyanarra az egyetemre. Szeretném mindenkiben tudatosítani, hogy ez az egyetem ötéves! 
 
0 komment , kategória:  Sztárok, ismert emberek  
Sztárokról
  2008-09-29 14:27:23, hétfő
 
 Ibolya kiteszi a lelkét

* Nők Lapja Cafe
* 2008. 09. 28.

Oláh Ibolya papírra vetette az érzéseit, és hamarosan mindenki hallhatja is ezeket, hiszen dalokat készít belőlük.

Hetek óta nagy a csend Ibolya körül. Az elmúlt hónapokban Oláh Ibolya elkezdte a harmadik albuma munkálatait. Az énekesnő elvonult a világ elől, hogy az őt ért különböző hatásokból született érzéseit a legőszintébb csatornáján, a zenén keresztül juttassa kifejezésre, azaz dalokat írt. Ibolya szerzeményei mellett várható egy-két társszerző közreműködése is, de a végleges alkotógárda most formálódik.
A lemezen jelenleg Szűcs Norberttel dolgozik együtt, aki többek között Keresztes Ildikónak, Botos Eszternek, Anitának és a Pa-Dö-Dő-nek is írt már dalokat.
A Székesfehérváron élő énekesnő most néhány hétig Budapesten tartózkodik, és teljes energiájával a stúdiómunkálatokra koncentrál. Október elején a rajongói a Fővárosi Nagycirkuszban láthatják, ahol újra magára ölti Aida jelmezét, a világhírű Elton John-musicalben. 
 
0 komment , kategória:  Sztárok, ismert emberek  
Sztárokról
  2008-09-22 10:46:23, hétfő
 
 Bíró Ica: Fiam, te táltos leszel!

* Nők Lapja Cafe
* Vályi-Nagy Erika
* 2008. 09. 22.


Ezerféle dologgal foglalkozik, folyton szervez, megvalósít, új terveken gondolkodik. Ha az élet úgy kívánja, bármikor képes újrafogalmazni önmagát. Bíró Icát - talán éppen ezért - nem kell bemutatni senkinek.

A klubjában találkozunk. A név sokat sejtet, Bíró Ica Megújulás Klub. Félemelet, aztán jobbra, csengő megint, nyílik az ajtó. Kicsi előszoba, kicsi recepció, három kíváncsi női tekintet, ,,persze, mindjárt jön az Ica, épp tárgyal, addig nézz körbe". Igazi női fészek ez. A falon Ica poszterei, pillangós matricák az ajtókon, szórólapok csodaszerekről, legújabb kozmetikai termékekről, tornatermi órarend, mandalák, árlisták. Körbejárom a klubot, meglepődve látom, hogy van itt minden: kozmetika, fitneszterem, fodrászat, masszázsszoba, ilyen-olyan szauna, műterem, tükrök és tükrök. Az ajtók nyitva, egyedül Ica szobájában folyik a tárgyalás. De már mozdulnak is a pillangók, gyors helycsere, és bent ülök a süppedős fotelben.

Ha a klub női fészek, Ica szobája hatványozottan az. Az egyik fal egybetükör, az asztalon valami speciális algakészítmény, Metal Lady-kazetta az ablakban, tájkép helyett faliszőnyeg, régi fotók, poszterek, papírok mindenhol.
Hogy Ica milyen? Hát icás. Amilyennek mindig is látjuk: szőke copf, darázsderék, feszes póló, keleti mozgásokat idéző nadrág, védjegye az anyajegy a szája felett. Huszonéve ilyen. Nem fog rajta az idő.

Kávé és üdítő helyett algaitalt kapok, és ásványvizet. No meg egy rögtönzött bemutatót, hogy milyen csodákra képes ez az új szer. Aztán rámutat egy könyvre - A megújulás titkai, avagy A test- és lélekszépítés bibliája -, hogy nézzem meg. Benne van az egész élete. Indul is a kezem, közben felkiált:

Vigyázz, két kiló harminc deka! Nem semmi, ugye... na nem a kilóra gondolok - neveti el magát. - Ebben minden benne van, szépségápolás, tornagyakorlatok, táplálkozás, a lelki harmónia elérésének titka. Még azok a speciális gyakorlatok is, amelyeket csak nekem mutatott meg a saolin nagymester. Úgy is mondhatnám: ez a könyv én vagyok.

Egy élet munkája?

Pontosan. Még pontosabban: három év toronyszoba... és ez nem túlzás. Két évig kézzel írtam a könyvet, reggel keltem, estig körmöltem, aztán utána jöttek a képek, a szerkesztés, az összeválogatás. Nagyon büszke vagyok rá. Hány levelet kaptam, amelyben azt írják a nők: Ica, veled sikerült. Megfiatalodtam.

A klubod neve is Megújulás. Ilyen fontos ez manapság?

Tudod, hogy hány nő jön be testileg-lelkileg összetörve, aztán mi kezelésbe vesszük őket, és akár egy nap alatt teljesen megváltoznak! Kihozzuk belőlük a legtöbbet. Igazi nőket varázsolunk.

De mitől más ez, mint egy szimpla szépségszalon?

Mert nemcsak a külsővel, hanem a belsővel is foglalkozunk. Aki hozzám jön, azzal elbeszélgetek, elmondom neki a saját példámat. Hogy én miben találtam hitet, nekem mi segített, hogy kijöjjek egy érzelmi hullámvölgyből. Modellként számos trükköm van, hogy lehet egy nő szebb, divatosabb, szexisebb. Sokszor ennyi elég: egy komoly beszélgetés, egy hastáncóra, masszázs, utána pedikűr, egy jó ránctalanító program vagy egy új frizura, netán táltosdobolás... és más ember megy haza. Én már csak tudom: számos példát láttam erre.

Te magad is kipróbáltad mindet?

Talán nem nagyképűség azt mondani, hogy ez a klub én vagyok. Itt csak olyan dolog van, amelyben én is hiszek. Látsz itt például plasztikai sebészt?

Sokszor megvádoltak már, hogy kicsit javítottál az állagon...

Nyugodtan vállalnék bármilyen vizsgálatot, ahol azt vennék górcső alá, hogy vajon mennyire vagyok eredeti. A hírekkel ellentétben minden lengőbordám megvan, soha nem feküdtem kés alá. Régen még nagyon zavart, mikor ilyennel megvádoltak, ma már szinte bóknak veszem. Nem tudjátok elképzelni, hogy ennyi idősen is lehet így kinézni!

Azt azért magad sem tagadhatod: jók az adottságaid.

95-57-95, mindehhez 171 centi. De hogy ez megmaradjon, keményen megdolgoztam. Amúgy tény, ezeknek a méreteknek köszönhetem, hogy az okisz-laborban akkoriban azt mondta Panni néni: ,,Lányom, te varrni akarsz ilyen karosszériával? Menjél csak a divatiskolába!" Én meg elmentem, és modell lettem. Pedig nem ez szerepelt a terveim között. Ruhaiparit végeztem, férjhez mentem, és bár sokan mondogatták, hogy próbáljam ki magam a szépségiparban, egy csepp önbizalmam nem volt. Aztán apránként beindult a karrierem. Először manökenként dolgoztam, majd egyre több fotózásra kértek fel. Én lettem a ,,poszterlány". Megszámlálhatatlan fotó készült rólam.

Büszke vagy rájuk?

Jaj, nagyon. Külön fotókiállítást szerveztek a képeimből. Én voltam az első, akinek a naptárját pénzért adták, emlékszem, 80 forintért. Ez nem volt kis pénz. Aztán később is, pénzért adták-vették a képeimet. Például két vizes trikós képért egy Junoszty tévét hoztak a szerelők a SZU-ból...

Miért lett vége?

Mert bejött az aktkampány. Nálam a vizes trikós képeknél van a sorompó, tovább nem vetkőzöm. Azt várták, hogy majd én is beállok a sorba. Nem álltam. Meg hát különben is, megszületett a kislányom, Brigi, én is úgy gondoltam, valami mással kellene foglalkozni. Az akkori párom ötlete volt, hogy zenei vonalon próbálkozzam. Kitaláltuk a Metal Ladyt.

Azé a nő, aki megműveli?

Ez volt a második lemez címe. Az elsőt a Pokolgéppel, a másodikat az Ossiannal készítettem. Nagy siker volt. Jól is állt nekem ez a szegecses, bőrös, nagyon csajos stílus. Aztán már rajtam sem állt olyan jól, és ezt az akkori partnerem meg is jegyezte. Mintha kicsit megereszkedett volna rajtam minden. No, valljuk be: igaza volt. Az nem esett jól, ahogy ezt mondta, de a ténnyel szembe kellett néznem. Muszáj a testemmel többet foglalkoznom.
Összeszorítottam a fogamat, és kidolgoztam a formáimat. Egy év múlva elkészült az első fitneszkazettám, és nem szerénykedem: óriási siker volt.


Mert első voltál a pályán?

Dehogy. Már sokan kijöttek egy-egy aerobikkazettával, de az enyém volt az első, ami gyors volt, és hatékony. Ekkor tanulták meg a magyar nők, hogy mi az a bicepsz, lapos hasért hasprés és hasonlók. Cindy Crawfordon el lehetett aludni, az én kazettámtól viszont mindenkinek megjött a kedve a tornához. A torna végén pedig jött a lazítás, a meditáció. A lélek is megszépült...

Innen a lélekszépítés?

Hozzám mindig is nagyon közel álltak a keleti filozófiák. Már a nagymamám is mondta, hogy fiam, te táltos leszel. Aztán tessék, van egy pluszfogam, a táltosfog.
Mikor egy barátunk kisfiánál megláttam az első saolin kungfu mozdulatsort, már tudtam: nekem is meg kell tanulnom. Rájöttem, hogy nagyon fontos másoknak is, amit a saját hitemről mondok. Hogy mennyire számít a szavak gyógyító ereje.
Egyre jobban elmélyültem a keleti kultúrákban. Voltam egy hónapot Indiában, meditáltam. Elvégeztem a metafizikai akadémiát, bioenergetikával is foglalkoztam. A testnevelési egyetemet is elvégeztem. Soha nem szégyelltem visszaülni az iskolapadba, és megtanulni azt, ami igazán érdekel. Ennek köszönhetem, hogy ma már más szemmel látom a világot. Ezt az életszemléletet próbálom átadni itt a klubban. Nem véletlen, amit a szórólapon olvashatsz: kineziológia, számmisztika, angyaltanfolyam, aurafotózás, természetgyógyászat.


És lelki társad is van?

Nehéz kérdés. A szerelem a legfontosabb dolog az életben. A család, az otthon, az együttlét. Most éppen szingli vagyok, és nem sietem el a párkapcsolatot. Nem könnyű a helyzetem. Sokan ismernek, ha felbukkan mellettem valaki, azonnal lecsap rá a bulvársajtó. Nekem ez nem hiányzik.

A régi kapcsolatok?

Elmúltak. Én hiszem, hogy volt egymással dolgunk, megvolt az oka, hogy találkoztunk. Az első férjemtől a nevemet kaptam, Boruzsból lettem Bíró. A másodiktól a gyereket, a harmadik kapcsolatból a zenét. Voltak sikertelen próbálkozások is, azokból meg azt tanultam, hogy kiket kell jó messzire elkerülnöm.
Nem hajszolom a szerelmet. Időm van bőven, inkább kivárom az igazit.


Elvárásaid vannak?

Természetesen. Legyen olyan mint én, csak férfiban. Na jó... egy kicsit jobb. Már csak azért, hogy legyen kire felnézni. Nem nagy dolog ez, csak a magam mércéje. 
 
0 komment , kategória:  Sztárok, ismert emberek  
Sztárokról
  2008-09-22 10:19:26, hétfő
 
 Sztárváltó - Botrány volt egyenes adásban?

* Nők Lapja Cafe
* Koltay Tamás
* 2008. 09. 19.


Most indul a Nők Lapja Cafe sztárváltója. A heti rendszerességgel jelentkező beszélgetéssorozatot maguk a sztárok szerkesztik, ők döntik el, kivel készüljön interjú a következő héten.
A sort Dér Heni nyitja, aki nemrégiben igencsak megosztotta az NLC fórumozóit. Sokak szerint az énekesnő többet ivott a kelleténél, s botrányosan viselkedett az egyik főzőműsorban, mások azonban védelmükbe vették őt. Heni ismét az érdeklődés középpontjába kerülhet: hamarosan Dél-Amerika egyik őserdejébe utazik, hogy megmutassa, ennél sokkal kínosabb szituációkban is megállja a helyét.


Komoly indulatokat váltott ki a fórumban, hogy spiccesen szerepeltél a Hal a tortán egyik epizódjában. Jó pár nap elteltével hogyan gondolsz vissza a műsorra?

Valóban egy kicsivel több alkohol csúszott le a kelleténél, de nem szeretném, ha emiatt bárki is azt hinné, hogy mindennap iszom. Hibáztam, ettől függetlenül ugyanaz vagyok, aki eddig is voltam. Nagyon sajnálom, hogy mindez a kamerák előtt történt. Aki ismer, és végigköveti a pályafutásomat, szerintem ezzel együtt elfogad. Aki pedig nem ismer, és pusztán ez alapján ítél, az valószínűleg nem is akarja tudni, ki vagyok valójában.

Hamarosan egy másik csatornán is találkozhatnak veled a nézők. Az RTL Klub Celeb vagyok, ments ki innen! című produkciójában egy őserdei kalandtúrán kell bizonyítnod rátermettségedet. Van olyan feladat, amelytől előre rettegsz?

Nehéz megítélni, hogy mitől fogok félni. A helyszínen fog kiderülni, hogy le tudom-e győzni a félelmeimet, vagy pánikba esem. Megpróbálom felkészíteni magam fejben, és elkezdtem edzeni is, hogy javítsam az állóképességemet. Túl sokat egyébként nem gondolkodtam, amikor felkértek, de ez nem azt jelenti, hogy nincsenek félelmeim. Tegnap éjjel például azt álmodtam, hogy megmart egy kígyó!

Mit szóltak a zenésztársaid, mikor közölted velük, hogy az őserdő felé veszed az irányt?

A zenekartagok olyanok, mintha a bátyáim lennének: minden szituációban a kishúgukként óvnak. Természetesen van bennük egészséges aggodalom, az pedig mindannyiunkat gondolkodóba ejtett, hogy őszre nagyon sok fellépés le volt kötve, amelyet a műsor miatt el kell halasztani. De megértették a fiúk, hogy nekem ez egy óriási kihívás lesz, amelyet nem szeretnék kihagyn

Van olyan tárgy, amely nélkül semmiképpen sem szeretnél nekivágni a dzsungelnek?

Szinte semmi sem vihetek magammal. Egyetlenegy személyes tárgyat lehet csak magunknál tartani, és úgy tudom, ezt annyira komolyan veszik, hogy még motozás is lesz. Még nem döntöttem el, mi lesz ez, de az tuti, hogy nem kozmetikum. Nem hinném, hogy lesz időm sminkelgetni a dzsungelben.

Itthon egyébként mennyi időt szánsz a külsőd ápolására?

Nincs sok időm ezzel foglalkozni. Háromhetente járok fodrászhoz és kozmetikushoz, s ha csak lehet, felrakok egy kényeztető pakolást. Valójában ezt sem viszem túlzásba: amíg éjszaka átnézem a leveleimet, addig van csak rajtam. Itthon mindig smink nélkül vagyok, hogy pihentessem a bőröm, mivel a rendszeres éjszakázás igencsak megviseli. Én mindig fontosabbnak tartottam az állóképességem karbantartását, mint a szépségápolást. Ennek érdekében reggelente futni járok, s rengeteget edzek.

Kinek adod át a képzeletbeli stafétát, és mit kérdezel tőle?

Cseh Lacitól szeretném megkérdezni, mi az, ami még motiválja, s nem lombozta-e le, hogy az olimpián alulmaradt Michael Phelpsszel szemben. 
 
0 komment , kategória:  Sztárok, ismert emberek  
Sztárokról
  2008-09-22 10:05:36, hétfő
 
 Tilla: A férfiakat nevelni kell!

* Nők Lapja Cafe
* Koltay Tamás
* 2008. 09. 15.


Mindig érdekelt, hogy ez a képzőművész végzettségű bohém figura miként vélekedik családról, házasságról, mit gondol nő és férfi kapcsolatáról.
S vajon hogyan viselkedik otthon a mindennapokban? Porszívót ragad, ha kell, vagy inkább köszönettel másra hagyja a házimunkát? Valóban bringával jár mindenhová, és éppolyan olyan laza a magánéletben is, mint a képernyőn?


Tillával egy nyüzsgő budapesti hétköznapon, a város szívében található apró kis étteremben futottam össze. A bevezetőben feltett kérdések közül az utolsóra hamar megkaptam a választ: a Megasztár 4. műsorvezetője kellemes beszélgetőpartner, aki kertelés nélkül, fesztelenül s láthatóan élvezettel válaszol a kérdésekre. Olyasvalaki, aki interjú közben maga is igen jól szórakozik egyik-másik mondatán.

Mielőtt találkoztunk volna, tartottam egy röpke közvélemény-kutatást rólad a környezetemben: mindenki úgy gondolta, hogy kifejezetten könnyű ember lehetsz. Emlékszel rá, kivel vesztél össze utoljára?

Nem szoktam összeveszni senkivel, nem vagyok olyan típus. Inkább konfliktuskerülő vagyok, bár ez nem a legjobb mentalitás, hiszen az ember csak hordozza magában a feszültségeket. Ebből a szempontból a feleségem nálam sokkal harsányabb, erőteljesebb személyiség, ő ugyanis mindig kimondja azt, amit gondol. Tulajdonképpen igaza van, s én az összes nőt arra biztatnám, hogy mondják csak meg a pasiknak a véleményüket. A férfiakat nevelni kell! Lehet velük szépen üvöltözni is. S amelyik férfi ezt nem bírja, az hülye! Az nem foglalkozik eleget a női lélekkel, nem akarja megérteni. Szerintem a nőket ilyen értelemben sem szabad terrorizálni. Nagyon sok nőnek eleve olyan ösztönös, okos meglátásai vannak, amelyek fontosabbak az életben, mint a férfiokoskodás. A férfiak legtöbbször koncepciókban, ideológiákban gondolkodnak, az olvasmányaikat szajkózzák vissza, és csak hangosan bömbölnek.

Mindig szeretettel beszélsz a feleségedről. Mit tisztelsz benne leginkább?

Szeretem. Ilyen egyszerű. Egy szerelemben nem kell tisztelni a másikat, nem kell rá büszkének lenni. Akkor működik egy kapcsolat, ha természetes. Ha azt érzed, hogy így jó az élet. Egyetlenegy mondattal szoktam ezt a témát elintézni: egyszerűen rossz lett volna, ha nem találkozunk. Nekem is, neki is. Így éljük meg a kapcsolatunkat, mindennap. Azt hiszem, ebben minden benne van.

Egy kapcsolatot ápolni is kell. Te mit teszel ezért?

Semmit! Ha elvárnának tőlem dolgokat, meg is őrülnék. Jó, ez így kicsit túlzás, mert persze megteszek dolgokat. Ha - mondjuk - a feleségem nyúz, hogy nem beszélgetek vele, vagy hogy nem viszem el vacsorázni, akkor elmegyünk vacsorázni, és beszélgetünk. De nem azok közé a férfiak közé tartozom, akik megpróbálnak görcsösen mindenre odafigyelni: hetente egyszer vacsorázni viszik a nőjüket, havonta pedig virágot vesznek. Ez a romantikus szerelmi érzés nem az én világom. Persze nem arról van szó, hogy nem adok semmit. Adom magamat. Egy kapcsolat akkor jó, ha nem kell érte megtenni semmit sem. Amit pedig meg kell tenni, azt tegyék meg együtt.

Igaz ez a házimunkára is? Mennyire vagy otthon hadra fogható?

Rendet rakni, pakolni utálok, azért mindig noszogatni kell. Porszívózni hajlandó vagyok, a vasalást viszont én csinálom, s még szeretem is. A gyerekeknek például most volt az évnyitójuk, nyolcra mentünk. Fél nyolckor nekiálltam vasalni, a feleségem pedig - mint egy főnökasszony - irányított: ezt a két kis fehér inget vasald ki, légyszi! És én ilyenkor boldogan vasalok, mint egy robot! A mosogatógépbe is én szoktam berakni az edényeket. Nem nagy munka, de amilyen hülyék vagyunk mi, férfiak, még ezt a kis apróságot is számon tartjuk. Egyszerűen nagyon jól pakolok be a mosogatógépbe: van hozzá érzékem.

A vásárlást kihagytad. De ugye nem azt fogod mondani, hogy ezek után még a boltba is leugrasz?

Nagyon szeretek vásárolni. Amikor én főzök, különösen szeretem megvenni a húst és a többit. Ha pedig az egész családnak kell vásárolni, a megfelelő jegyzetekkel, szintén nyugodtan el lehet küldeni az üzletbe. És egyvalamit kifejezetten kedvelek. Bár nincs jogsim, imádom az autónkat takarítani. Hosszan, aprólékosan. Mint egy rendes pasi...

...miért nincs jogsid?

Valahogy kimaradt az életemből. Néha hiányzik, főleg amikor nagyobb távolságra kell mennem.

Akkor tehát marad a bringa. Híresen nagy kerékpáros vagy, látom, most is azzal érkeztél.

Nem is jó most máshogy közlekedni a városban, annyifelé építkeznek. Szeretek bringázni: csak felpattansz rá, és mész a dolgodra. Teljesen szabad vagy...

Sok évvel ezelőtt meglehetősen mozgalmas éjszakai életet éltél. Manapság is eljársz még bulizni?

Minden szempontból normális apuka vagyok, aki cipeli a terheit, és hordja a felelősséget a vállán. Kontroll alatt élek, mert másképp már nem működne az életem. Persze az ember néha siratja a felelősség nélküli életet. Azt az időszakot, amikor még bármit lehetett, amikor még el lehetett tűnni egy háromnapos házibuliban - amikor könnyedén kiléptél a saját életedből is. Erről persze már szó sincs. Sok mindent megengedek magamnak, de az ember valahogy idomul a saját korához, és annak megfelelően él. Manapság a barátokkal leülünk, iszunk, beszélgetünk, aztán hazamegyünk. Nem továbbmegyünk, mint egykor, hanem hazamegyünk.

Hogyan jut el a magadfajta bohém művészlélek a családalapítás gondolatáig?

Nem tudom, ez a ,,bohém" jelző miért olyan fontos. Akkor mi most egy operettben beszélgetünk? Jó, végül is van ebben igazság! Soha nem akartam megházasodni, s azt sem terveztem, hogy családom lesz. Képzőművészeti szakközépiskolába jártam, aztán meg a főiskolára. A művészeti közegben felnőtt gyerekek életét általában annyira áthatja a művészet, hogy az teljesen leköti a figyelmüket. Nekem is a művészet volt a társam, a feleségem. Mellette persze jöttek-mentek a kisebb szerelmek, de nem kötöttek le egy életre. Aztán összeismerkedtem egy lánnyal, aki nagyon kedves volt, vidáman, üdén mosolygott, és nagyon szép volt. Azt mindig tudtam, hogy egy helyes és szép nővel akarom leélni az életem, ha már... Lehet, hogy csúnya dolog, amit mondok, de számomra az esztétikum hihetetlenül fontos. A szépség állandó bűvöletben tartó dolog, egy olyasfajta varázslat, amelyben én nagyon szívesen részt veszek. Amellett, hogy borzasztóan tetszett, azt is azonnal megéreztem, hogy nagyon melegszívű ember, és hogy jó anyuka lehet belőle. Úgy gondoltam, ezt a csajt nem ereszthetem el! Neki akarok gyerekeket csinálni, aztán legfeljebb, ha megunom a házasságot, majd lelécelek, és visszatérek a szabad életformához. Végül aztán itt ragadtam, és ez nem is esett nehezemre. Ezek szerint nekem mégiscsak szükségem van társra, családra. 
 
0 komment , kategória:  Sztárok, ismert emberek  
Sztárok
  2008-09-08 16:55:07, hétfő
 
 Sebestyén Balázs tényleg segít

Sebestyén Balázs Szigorúan bizalmas című könyvében kivételesen valóban komolyan gondolja azt az évek óta naponta hallott szlogent, miszerint ,,Balázs segít".
A könyved kifejezetten spirituális beállítottságú, ami azért izgalmas, mert a férfiak ezotériáját szerintem úgy hívják: science fiction. Valahogy sokkal könnyebben veszitek az üzenetet, hogy ,,Az erő veled van", ha mindez valahol egy messzi-messzi galaxisban történik, fényévekre innen.

George Lucas maga is bevallja, hogy foglalkozik spirituális dolgokkal, ezért is tette bele a Csillagok háborújába az erő vonalát. És azt is mondta, hogy ezt másként nem, csak utalásokkal tudta megoldani.

A barátaid tolerálják az ezoterikus érdeklődésedet?

A legkomolyabb barátságaim még a gimnáziumból, tizenöt évvel ezelőttről jönnek, ők azok, akikkel napi szinten tartom a kapcsolatot. Ezzel a négy-öt fiúval megtanultuk egymást olyannak elfogadni, amilyenek vagyunk. A lányok barátság tekintetében szerintem mások, nekik inkább időszakos barátnőik vannak, akik adott élethelyzetben mellettük állnak és erősítik őket. De ha a szóban forgó lány beleszeret valakibe, hanyagolni kezdi a barátnőit. Ritka, hogy egy lánynak tizenöt éves barátságai lennének.
De éppen a férfi-nő különbségek miatt nem érzed nagy merészségnek, hogy női magazinban adsz életvezetési tanácsokat?

Lehet, hogy különbözőek vagyunk, de kilencvenöt százalékban hasonló félelmekkel küzdünk. A lényeg, az ember megérti-e, bizonyos érzelmei mögött milyen motivációk húzódnak meg, és ez már az a szint, ahol nő és férfi nem különbözik egymástól. A mindennapi vágyak, az ego, a harag, a birtoklás, a féltékenység ugyanúgy megvan a férfiban, mint a nőben, legfeljebb máshogy nyilvánul meg. De alapvetően, a szívünk mélyén ugyanolyanok vagyunk.

Vagy neked van nőies agyad.

Erősebb a jobb agyféltekém, ez biztos, amit már az is bizonyít, hogy balkezes vagyok. Az érzelmek, az intuíció és a spirituális gondolkodás is a jobb féltekéhez kötődik. Talán ezért van, hogy egyáltalán nem tartom a nőket olyan titokzatosnak, érthetetlennek és kiismerhetetlennek. Elnézést, folyton tüsszögnöm kell. Allergiás vagyok... vajon mire?

Amit az allergén szimbolikusan képvisel. Ha mondjuk, a macskaszőrre, akkor a szexualitásod női oldalát utasítod el.

Ne is mondd, enyhén szólva nem kedvelem őket. Nem a nőket, a macskákat. Őket is csak azért nem, mert ha a közelembe jönnek, azonnal megjelennek az allergiás tüneteim. És tény, hogy az odabújás, dörgölőzés, az érzelmeim kimutatása valóban nem tartozik az erősségeim közé, de közben nem tudnék együtt lenni olyan nővel, aki nem tud bújni. Pedig a macskaszőrre tényleg azt mondják, hogy az a női energia, a női szexualitás és gyengédség elutasítása.

A buddhizmusban mi fogott meg? Az ego meghaladása vagy a materiális javakhoz való ragaszkodás elengedése elsőre nem tűnnek olyan ígéreteknek, amelyekkel egy médiaszemélyiséget csábítani lehet.

Nyilván sokan képzelik a buddhistát úgy, mint aki lemond az anyagi világról és elvonul egy barlangba meditálni. Pedig nem az a lényeg, sportkocsival jársz-e vagy sem, hanem hogy tudod-e, miért jársz azzal. Fizikai világba születtünk, ahol mindent megélhetünk és meg is kell élnünk. A kérdés, hogy a pénz, a tévéműsor vagy a hírnév irányít téged, vagy pedig ezeket az energiákat eszközként használod. A buddhizmus azt tanítja, ismerd meg a vágyaidat, és ne hagyd, hogy megkeserítsék az életedet, és boldogtalanná tegyenek. A vágyakkal alapvetően nincs gond, csak ha a boldogságodat ezek beteljesülésétől teszed függővé, mert akkor önsorsrontóvá válnak.
A szerzeteseknek, akik elvonulnak egy kolostorba, egyszerűbb a dolguk. Nem néznek szembe sem az anyagi világ, sem egy párkapcsolat kihívásaival.

Az meg csak buta sztereotípia, hogy ha napközben egy kereskedelmi televízióban viccelődöm emberekkel, az kizárja, hogy komolyan elgondolkodjam dolgokon. Miért hiszi bárki, hogy nekem egész nap otthon kéne füstölők mellett meditálni, biciklivel járni és lépten-nyomon fákat ölelgetni? Ahogy én látom, minden probléma az ellenállásból származik, amikor nem fogadod el, hogy meleged van, vagy csalódtál, vagy elhagytak, vagy fáj valamid, hanem ellenállsz a tapasztalatnak, és ez feszültséget szül benned.
A Balázs show-t ennek a fajta ellenállásnak a világbajnokai keresték fel, és a műsor többek között azért volt annyira szórakoztató, mert benned megvolt az a teljesen egészséges szkepszis, ami miatt a nézőnek eszébe nem jutott egy pillanatra sem komolyan venni a ,,Balázs segít" szlogent.

Megint arról van szó, hogy ha valaki ezt a szituációt felszínesen nézi, akkor azt mondja: itt ez a cinikus szemét, aki bemegy a stúdióba, és mindenkit csak megaláz. Pedig az irónia a részemről tudatos eszköz volt arra, hogy egy civilekkel forgatott délutáni műsor valóban szórakoztató legyen. Az volt a cél, hogy nevessünk együtt. Nevessünk kicsit rajtam, kicsit magunkon, kicsit a vendégeken és az ő helyzetükön. Jusson eszünkbe, hogy könyörgök, mit keresünk mi itt kora délután, és te miért mondod el mindezt nekem.

Te értetted, miért mentek be hozzád a vendégeid?

Huszonöt éves voltam, amikor belecsöppentem, hogy azt mondták, adjak tanácsot embereknek. Két évig csak hallgattam, aztán kezdtem ráérezni. Öt év után jöttem rá, hogy bármilyen döbbenetesen is hangzik, de vannak, akiknek az életében a műsorban töltött tíz perc az, amikor nyugodtan tudnak egymással beszélni anélkül, hogy ordibálás vagy verekedés lenne a vége. Ide be tudott jönni a nő, akit a férje vert, és el tudta mondani, hogy figyelj már rám, boldogtalan vagyok, ne bánts. Nem misztifikáltam túl a szerepem, de ilyenkor esetleg tudtam olyat kérdezni, amit a szereplők maguktól nem mondtak ki, vagy nekiálltunk együtt az érzelmeik mögé nézni. Számomra nagy pillanat volt, amikor az a férfi, aki verte a nőjét és ettől erősnek képzelte magát, sírva fakadt, mert elmondtam, igazából azért veri a nőket, mert fél tőlük, és sokkal gyengébb náluk. Hálás vagyok a műsornak, mert általa nagyjából tízezer élethelyzetet ismerhettem meg, és a bohóckodás közben észrevétlen megtanultam az emberi érzelmek mögé látni.
Amikor a szüleid nyolcéves korodban elváltak, édesapád elhagyott, és azóta sem beszéltek egymással. Tudod ezt a helyzetet úgy nézni, hogy a lélek maga választja a szituációt, amelybe születik és amelyből tanulni akar, vagyis az édesapádat is te választottad?

Ha burokban születsz és megkapsz mindent, nincs sok lehetőséged a fejlődésre. A fejlődés kulcsa a szenvedésben és fájdalomban van. Ha tudok úgy tekinteni az apukámra, hogy ő ezzel tudtán kívül meg akart tanítani valamit, attól még nem biztos, hogy oda tudok menni hozzá, és azt tudom mondani, nem haragszom. Nyilván nem könnyű életfeladat, ilyenkor a női minta a határozatlan apakép miatt erősebbé válik, de ha majd én gyereket vállalok, talán jobban fogom tudni, milyen apa nem akarok lenni. Ha másra nem, erre biztosan jó volt.

Ha jól működnek az emberi kapcsolataid, miért kezdted cetlikre jegyezgetni a gondolataidat ahelyett, hogy egyszerűen csak elmondtad volna őket valakinek? Ezek a feljegyzések adták a könyved alapját, de nem tudom elképzelni, milyen körülmények között születtek.

Azért írtam le őket, mert nagyon hiszek az írásterápiában. Úgy gondolom, olyan dolgokat is képes vagy kiírni magadból, amelyeknek esetleg a létezéséről sem tudtál korábban. Öt-tízperces automatikus írás után a szavak és a gondolatok kontroll nélkül kezdenek áramlani belőled, valahogy feldobja őket a tudattalan.

Sokat emlegeted a könyvben a félelmeket. Neked melyik a legnagyobb?

Inkább sok kicsi van. Az életfeladatom a stabilitás és a fejlődés: olyan stabil párkapcsolatot kialakítani, amely megállja a helyét, és ki is tartani mellette.


Hirforrás: Nők lapja 
 
0 komment , kategória:  Sztárok, ismert emberek  
Sztárok
  2008-09-08 16:42:27, hétfő
 
 Sebestyén Balázs: Családra vágyom, ahol boldogságot teremthetek

Kevés első kötetes írónak adatik meg, hogy azonnal az eladási listák élén debütáljon. A televíziós műsorvezetőként eddig is roppant népszerű Sebestyén Balázs ezt a bravúrt is könnyedén mutatta be.
A sikerei csúcsán lévő fiatalember mindent elért, ami harmincegy évesen elérhető, s jelenleg csupán egyetlen vágya van: azt szeretné, ha előbb vagy utóbb apaként is megállná a helyét.
Elképesztően sikeres nemrégiben megjelent könyved, a Szigorúan bizalmas. Gondoltad volna, hogy első munkád rögtön bestseller lesz?
Erre egyáltalán nem számítottam, annyit sejtettem csupán, hogy van egy olyan szűk tábor, akik szeretnek engem, és talán meghallgatják azt, amit mondok. Ezzel szemben a hetedik hét után negyvenötezer eladott példánynál tartunk, ami elképesztő szám. A legtöbb eladási listán első vagy második helyen van a könyv.
Miért érezted szükségét annak, hogy megírd a könyvet?
Számomra ez egy kísérlet volt. Azt gondoltam, teszek egy próbát, és megnézem, hogyan fogadják azt, hogy egy srác, aki humorizál a könnyed műsoraiban, egyszer csak jelentkezik egy ilyen spirituális tartalmú könyvvel. Sokan gondolják azt, hogy ez a kettő nem összeegyeztethető. A dedikálásokon egyébként számtalan olyan visszajelzést kaptam, amely engem igazol. Sokan elkezdtek foglalkozni hasonló dolgokkal, s nem egy olvasó mesélte, hogy a párkapcsolatában választ talált bizonyos kérdésekre, vagy éppen elgondolkodott azon, miért kapta meg a betegségét. Persze az, hogy megírtam ezt a könyvet, már önmagában is óriási érzés. Mondják: ha ültetsz egy fát vagy írsz egy könyvet, akkor már valami értelmes dolgot tettél az életedben. Én nem vagyok egy megalomániás pali, de jó érzés volt látni, hogy olyan írók, mint Kepes András és Müller Péter művei mellett ott van az enyém is.Valóban igen illusztris névsorba kerültél a könyvednek köszönhetően. Kaptál visszajelzéseket ezektől az íróktól?
Nem találkozom velük, s nem is gondolom, hogy Kepes vagy Müller olvasná a könyvemet. Az meglehet, hogy úgy vélik, egy harminc körüli pali ne osztogasson tanácsokat, de mondom, nincs kapcsolatom velük, így azt sem tudom, miként vélekednek a könyvről.
A sikeren felbuzdulva tervezed már a folytatást?
Egyelőre nem. Én nem tudok úgy írni, mint Müller Péter, akit nagyon irigylek azért, mert évente kiad egy könyvet, amely mindig másról szól, ráadásul még nagyon tartalmas is. Bennem nincs ennyi minden. Ha majd úgy érzem, hogy megint vannak olyan emberek, akik érdekelnek, ha megint összegyűlik bennem a mondanivaló, akkor természetesen újra belevágok az írásba. Ez lehet, hogy egy, kettő vagy éppen öt év múlva lesz, egyelőre nem tudom. Tehát még a siker ellenére sem gondolkodom azon, hogy folytassam. Egyébként sem üzleti vállalkozásnak szántam a könyvet.
Nem annak szántad, mégis igencsak jól jövedelmező könyv lett belőle. Ilyen kiugróan magas eladás mellett nem lehet elhanyagolható a honoráriumod sem.
Nyilván keresek rajta, de ahhoz képest, hogy az írók általában mennyit ,,fognak" a saját könyveiken, nekem banálisan kevés hasznom van ebből. Egyrészt nem is úgy tárgyaltam a kiadómmal, hogy ez egy üzleti befektetés lesz, másrészt pedig ez nem anyagilag fog visszajönni, sokkal inkább az image-em építésében. A nézők szemében nemcsak az az ember leszek, aki azt mondja, ,,nyissuk ki a hatos széfet", hanem az, aki tartalmasabb témákon is gondolkodik.Ha már az image-építésnél tartunk, milyen típusú műsorokban szeretnéd kipróbálni magad a jövőben?
Én mindig a jelenben éltem, s sosem gondolkozom azon, mit csinálok majd öt év múlva. Ahogy jönnek a lehetőségek, élek velük, és közben alakul az életem. Nem gondolom, hogy előre el kellene ezeket rendezni, mert ha ezt tenném, kizárnék egy csomó mindent, ami közben bejön, hiszen csak arra az egyre fókuszálnék. Persze vannak olyan kihívások, amelyek érdekelnek. Ilyen egy late night-show vagy egy nagy élő műsor, és persze szeretnék még sok kvízműsort is készíteni. Komoly műfajban egyelőre nem akarom kipróbálni magamat, azt hiszem, még nem lennék hiteles ebben. Esetleg pár év múlva a könyv kapcsán készítek egy mélyebb hangvételű beszélgetős műsort. Addigra talán elfogadják tőlem ezt is, attól függetlenül, hogy a többi műsorban poénkodom.

Van benned még izgalom műsorok előtt?

Nincs. Ha esküvőn kell beszédet mondani, akkor igen. Bármilyen furcsa, nem szeretek szerepelni. Kettős energiák vannak bennem: csöndes ember vagyok a magánéletben, mert minden exhibicionizmusomat kiélem a forgatások alatt.

Nem arról van szó, hogy könnyebb a műsorvezető figurája mögé bújni, mint magánemberként megmutatni magadat?
De, ebben van valami. Ez a szerepjátszás azonban nem azt jelenti, hogy felveszek egy másik arcot, hanem azt, hogy abban a közegben könnyebben kiadom magam. A civil életben valahogy nincs erre szükségem. Egy esküvőn is csöndben álldogálok a sarokban, és tök jól elvagyok. Sokan még mondják is: azt hittem, humorosabb ember vagy. Gyakran megkapom ezt. Persze ez azért érthető valahol. A néző ugyanis mindig azt az embert látja, aki nagyon pörög, nagyon mondja, majd ezek után megérkezik egy kicsit sótlan, halálosan csöndes, elmélkedő srác, aki csak várja, hogy - mondjuk - kiadják a párizsit a pultnál, és még véletlenül sem szórja a poénokat, amelyeken a közért röhöghetne.
Mit gondolsz, mennyi a sors keze és mennyi a te részed a sikereidben?
Mindenki olyan világban él, amilyet megteremt magának. Én valószínűleg tudat alatt minden akadályt eltakarítok, amely meggátolna abban, hogy azzal foglalkozzam, amit szeretnék. Nem hiszek a szerencsében. Én ezt az életet választottam magamnak, és ez hála istennek működik is. Ebben talán annyi sorsszerűség van, hogy én ezt előre elterveztem. S azt is ki merem mondani, hogy mindezt azelőtt tettem, hogy megszülettem volna. Azt akartam megtapasztalni, hogy egy olyan ember, aki a médiában dolgozik, mit tud kezdeni azzal a sok figyelemmel, energiával, utálattal és szeretettel, amelyet nap mint nap kap, s hogyan tudja ezeket visszafordítani az emberek felé.
Mennyire próbálod tudatosan alakítani a személyiségedet?
Tudom a hibáimat, és arra törekszem, hogy ezeket ki tudjam javítani. Úgy érzem például, sokszor kicsit felszínes vagyok. Megpróbálom ezért még jobban elmélyíteni az emberi kapcsolataimat, próbálok többet törődni a szüleimmel és a barátaimmal. Figyelek rá, hogy adott esetben ki tudjam mondani azt, hogy szeretlek, hogy fontos vagy nekem.
Változott a baráti köröd, mióta népszerű televíziós lettél?
Semmit. Nekem ugyanazok a barátaim, akikkel annak idején a gimnáziumban megismerkedtem. A szakmán belül is szövődtek haverságok, barátságok, de az igazán fontos emberek ők maradtak számomra. Tizenhat éve ugyanazok vannak körülöttem. Ugyanúgy találkozunk, mint régen, a mai napig elmegyünk együtt nyaralni, hetente háromszor beszélünk. Inkább velük vagyok, mint hogy elmenjek valamilyen felszínes társasági eseményre, ahol el kellene játszanom, mennyire szeretek mindenkit. Egyébként is hazugnak tartom ezeket a partikat.Van olyan felismerésed, gondolatod, amely meghatározza az életedet?
Szerintem az élet egyetlen értelme a fejlődés. Az a dolgod, hogy a saját nyomorúságos hibáidon, tapasztalásaidon, fájdalmaidon keresztül megpróbálj nemesedni. S ha így gondolkozol, akkor talán könnyebb elviselni mindent, hiszen látni fogod, hogy nem céltalanul történnek a dolgok, hanem azért, hogy fejlődj.
Kifejezetten sikerorientált ember vagy. A keleti filozófiák - amelyek közül többet magad is tanulmányozol - ugyanakkor valamiféle vágytalan állapot elérését tartják ideálisnak. Nincs ellentmondás a sikeréhség és e tanok között?
A mi nyugati világunkban nem lehet lemondani a vágyakról, s nem is kell. Lehetnek vágyaid, mert azzal teremteni tudsz. A vággyal akkor van baj, ha boldogtalanságot szül benned. És itt a nagy különbség. Ha azt mondod, én vágyom valamire, de nélküle is boldog vagyok, akkor az rendben van. A lényeg az, hogy tudd megélni a boldogságot, s ne a vágy beteljesüléséhez kösd. Sokan itt hibáznak, és az egyre növekvő vágyaik csak még jobban táplálják a boldogtalanságukat. Azok a vágyak, amelyekben sóvárgás, irigység, félelmek és gátak vannak, egyébként sem elérhetők. Az univerzum elvileg csak azokat teljesíti, amiket jelen pillanatban is boldogan sugárzol ki magadból, mert a fejlődésedhez van rá szükséged.
Melyek a te vágyaid?
Ezek magánéleti dolgok. Szeretném, ha egyszer, amikor itt lesz az ideje, helyt tudnék állni apaként. Nagy vágyam, hogy létrehozzak egy stabil alapot, egy családot, ahol boldogságot tudok teremteni.

Hirforrás: Nők lapja 
 
0 komment , kategória:  Sztárok, ismert emberek  
Sztárok
  2008-09-08 16:20:52, hétfő
 
 Csomor Csilla: Az életemet nekem kell rendbe raknom

Élete nagy szerepére készül. Déryné bőrébe bújik, hogy meghódítsa a közönséget. Már ha még maradt valaki, akit meg kellene hódítania. Csomor Csilla az egyik legnépszerűbb színésznőnk.

Déryné sztársága még azt jelentette, hogy hintóját a rajongói húzták, és pezsgőt ittak a cipőjéből. Szoktál erről álmodozni?
Nagyon más világ volt az. Az lehetett sztár, aki tanult, és a tudásával ki tudott emelkedni az átlagból. Nem véletlen, hogy ez a darab most elkészült, és járni kezdem vele az országot. Szeretném, ha a közönség is visszamenne velem az időben, és élvezné, hogy mit jelentett akkoriban a színház. Milyen lehetett akkoriban egy igazi sztár! Az elsők közül való!
Ilyen nagy a kontraszt Déryné és - mondjuk - Madonna között?
Nem a nevek a fontosak. Ezzel a darabbal inkább arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy volt egy kor, amikor még sokat számított a szép magyar nyelv, a magyar nyelvű színjátszás, a szakmai tudás. Vegyük csak a nyelvet. Hihetetlen, mennyire tunyul el a beszéd, vesszük át nyakra-főre az idegen szavakat, e-mailezéskor a legvadabb szlenget használjuk. Azt gondolom, hogy a jövő generációjának nem ezen kellene felnőnie, és ezért aztán muszáj tenni valamit.Ezért jött létre az est?
Déryné alakja régóta foglalkoztat. Jászberényi vagyok, akárcsak ő, és gyerekkoromban mást sem hallottam, mint hogy milyen nagy színésznő volt. Akkoriban már maga a szó is, hogy színésznő, szinte misztikusan hatott rám. A legmerészebb álmom vált valóra azzal, hogy a nyomdokaiba léphettem, s színésznő lettem.
Később aztán elolvastam az emlékiratait, és rájöttem, hogy milyen sokoldalú művész, milyen színes egyéniség volt. Tudtam, hogy az élettörténetével egyszer kezdeni fogok valamit. Az ábrándozásból lassan valóság lett, és elkészült a darab.
Megtaláltad a darabot, vagy az talált meg téged?
Az egész előadás az én fejemből pattant ki. Aztán megkerestem színészkollégámat, Őze Áront, aki megrendezte, ő ajánlotta Fráter Zoltánt, aki az emlékiratok és levelezések alapján megírta számomra az Édes Rózám!-at. Igazi álomszerep ez: egész estés, egyszemélyes színházi előadás.
Nagy kihívás órákon át egyedül állni a színpadon...
A legnagyobb, de ezért lettem színésznő. Ezért végeztem el a Színművészetit, ezért tanultam, játszottam annyit. És most megvan ennek a gyümölcse. Remélem, értékelni fogja a közönség.A közönség már így is értékel. A Barátok közt hihetetlen népszerűséget adott. Nem fáj, hogy mostanában csak igen ritkán tűnsz fel a képernyőn?
A kezdetektől fogva játszom a sorozatban, és jóleső érzéssel tölt el, hogy ennyire népszerűek vagyunk, ilyen nagy rajongótáborunk van. Mikor elszerződtem a produkcióhoz, mellette a Magyar Színháznak is tagja maradtam. Nekem mindig fontos volt, hogy a sorozat mellett tovább végezzem a színházi munkámat is.
Miért olyan fontos ez? Hátradőlhettél volna, hiszen naponta a képernyőn voltál.
Valamirevaló színésznek kell a megmérettetés. Kell a közönség, aki érti, érzi, amit a művész el akar mondani. Ezt a fajta kapcsolatot csak a színpadon lehet átélni. Ha valaki csak a kamerának játszik, akkor elveszítheti a realitásérzékét, a közönségével való kapcsolatot. A színház teljesen más világ, mint egy szappanopera-forgatás. Nem jobb, nem rosszabb, más. Örülök, hogy sok évvel ezelőtt úgy döntöttem: Magyar Színház és Barátok közt.
Az tény, hogy a sok év alatt hol ide, hol oda helyeződött a hangsúly. Volt idő, amikor inkább a sorozaté volt a főszerep, volt, amikor a színházé. A mostani helyzetemet inkább áldásosnak mondanám. Időnként forgatok, de marad időm, erőm és energiám más feladatokkal foglalkozni. Ezért is jöhetett létre ez az önálló est.
Ahogy elnézem itt a kávézóban az arcokat, nem felejtettek el az emberek. Nem kényelmetlen ez a sok kutató tekintet?
Megszoktam már. Szinte mindennapos eset, hogy sétálok az utcán, odajön hozzám valaki, és megkérdezi, hogy ,,kedves Zsuzsa, hol van Dani?".
Mit lehet erre mondani?
Hogy Amerikában... Megtanultam kezelni ezeket a helyzeteket. Elfogadtam, hogy azonosítanak a szerepemmel, és sokaknak mindig is Berényi Zsuzsa maradok. Semmi értelme ezen dühöngeni, kikérni magunknak már a kérdést is. Inkább úgy fogom fel az egészet, mint egy elismerést: tökéletesen azonosultam a szerepemmel, jól alakítottam.
Mindig ilyen pozitív vagy? Semmi önbizalomhiány?
Most éppen semmi... csak ha majd kikapcsolod a diktafont, elbúcsúzunk, aztán hazamegyek, és hipp-hopp, máris önbizalomhiányom lesz. Bár gyerekkorom óta hiszem, hogy tehetséges vagyok, és ennek számtalan bizonyítékát is kaptam, mégis nap mint nap megtántorodom az úton, amelyen haladok. Rengeteg az akadály, mindig harcolni, bizonyítani kell. És azt is látom, hogy számtalan tehetséges ember játszik kis színházakban vagy akár vidéken, mégsem ismeri őket senki, mert nem jött az életükbe egy show, egy sorozat, egy televíziós vetélkedő. Az én életemben megadatott az ismertség, de továbbra is folyton le kell tennem valamit az asztalra, ha meg akarom tartani a közönség szeretetét. Nem bújhatok el a négy fal közé, és nem várhatom, hogy rám találjon az álomszerep. Ez a pálya nem arról szól, hogy száz évvel ezelőtt milyen jó voltam ebben vagy abban a szerepben. Nem, itt mindennap jónak kell lenned, és igazából sohasem dőlhetsz hátra, hogy na, ez elvégeztetett, tessék mostantól engem ünnepelni, mert én már egyszer bizonyítottam.
Külső szemlélő azt gondolná, hogy az ügynököd intézi az álomszerepeket, te pedig addig golfozol.
Talán a tengerentúlon így van, de itt kicsit másként fest a helyzet. Soha nem jött volna létre a Déryné-est, ha nem találom ki, nem keresem meg a megfelelő embereket, nem állok mögötte, mint egy mindenhez értő menedzser. Az csak az utolsó kocka, hogy eljátszom a főszerepet. Megtanultam már, hogy az életemet nekem kell rendbe raknom. És a mai világban önmenedzselés nélkül nem lehet előrejutni. És tegyük még hozzá: ha elrendeztem mindent, jöhet a golf.Egy nagy szerelem gyümölcse a golfmániád. El tudnád képzelni, hogy egy újabb érzelem miatt akár jógimester legyél?
Természetesen. Nálam minden elementáris dolog a szerelemmel jön. Így volt ez például a tánccal. Végzős hallgatóként kerültem le a győri színházhoz, ahol éppen fénykorát élte a Győri Balett. Annyira odavoltam a balettért, hogy bár minimális előképzettségem volt, Markó Iván a rengeteg gyakorlásért, rajongásért és megszerzett tudásért cserébe adott egy szerepet az egyik előadásban. Nagyobb elismerést elképzelni sem lehet.
A golf - azaz a szerelem - nyolc éve kezdődött. Először nem sok örömet találtam benne, kísérgettem a páromat a végtelen pályákon, és arra gondoltam: ugyan mi a jó ezekben a hatórás gyaloglásokban? Aztán volt egy pont, amikor kimondtam magamnak: vagy otthon maradok, és addig valami mással foglalkozom, vagy megismerkedem jobban ezzel a sporttal, és akkor talán eljön majd az idő, amikor együtt fogjuk ütni a labdát a párommal.
A végeredményt ismerjük.
Hihetetlenül megszerettem a golfot. Ez a legjobb relaxáló módszer egy stresszes időszak után. Gondold csak el, egyetlen ütésnél tizenkilenc dologra kell figyelni. Ha csak egy hiányzik, már nem lesz optimális az ütés.
És ütés közben relaxálsz?
Amikor golfozom, nincs idő mással foglalkozni. Maximális koncentráltságot igényel, fejben teljes mértékben ott kell lenned. Minden, ami a sporton kívül van, az már ott is marad: idegesség, intrikák, elrontott ebéd... bármi.
Tudsz főzni?
Ha most valaki azt mondaná, hogy kezdd újra az életed, akkor valószínűleg gasztronómiával foglalkoznék. Nyitnék egy éttermet, ahol mindenféle gasztronómiai csodákat készítenék.
Semmi pörkölt, nokedli?
Azt is megfőzném, de biztosan megpróbálnám művészien tálalni. Néha már arra gondolok, hogy a képzőművészet iránti érdeklődésemet is a tálalásban élem ki. De tényleg, órákig képes vagyok elpepecselni az ételekkel, és azzal, hogy aztán jól mutasson a tányéron.
Ha meg kellene főznöd azt a menüt, amely a legjobban kifejez téged...
Hal és sok zöldség. Párolva, sütve, grillezve, akárhogy. Desszertnek gyümölcs. Kicsi túró hozzá, hogy feldobja, de jöhet rá egy gombóc fagyi akár. Kevés díszítés, mondjuk, mentalevél. Porcukor egy leheletnyi. Piros gyümölcs a porcukor mellé. Hát nem öröm ránézni?

Hirforrás: Nők lapja 
 
0 komment , kategória:  Sztárok, ismert emberek  
Sztárok
  2008-09-08 15:58:42, hétfő
 
 Születésnapos sztár: Péter Szabó Szilvia

Azt mondják, egy nő életében hétévente jön el a változások ideje. Megújul külsőleg, és az érzései is átalakulnak. Péter Szabó Szilvia pontosan hét éve jelent meg a hazai popvilágban a NOX énekesnőjeként.
2008 nála is változásokat hozott. Új lemez, új stílus és új külső jellemzi Szilvit, aki saját bevallása szerint mostanra érett be igazán.

Születésnapján köszöntöttük az énekesnőt, aki éppen nagy munkában van: nagyszabású koncertre készül. Találkozik a magyar népzene a csúcstechnikával a Sportarénában.
A Szűz jegyű embereket rendszeretőnek, békés természetűnek és odaadónak mondják. Jellemzőek ezek a tulajdonságok?
Most már jellemzőek. Tiniként nem voltam rendszerető, mindig nagy kupi volt a szobámban, de ma már az is zavarna, ha úgy feküdnék le, hogy nem mosogatok el a konyhában. A békés természet is stimmel, a diszharmóniától, a vitától kiborulok. Rosszul tűröm a feszültségeket és szeretem megbeszélni az esetleges problémákat. Egyébként ez a születésnapi őrület engem sosem érintett meg. Sosem szedtem össze a barátnőimet azért, hogy megünnepeljük magamat. Kislányként sem rendeztek a szüleim zsúrokat, inkább elmentünk a családdal valahová. Ezeket az intim ünnepeket többre értékelem ma is.Névjegy

Neve: Péter Szabó Szilvia
Született: 1982. 09. 09.
Csillagjegye: Szűz
Lemezei: Örökség, Bűvölet, Karácsony, Ragyogás, Örömvölgy, Mesék - Mondák - Mondókák, Csendes, Időntúl

Éveken át hosszú copffal láthattunk, most viszont megrövidültek a tincseid. Meguntad a régi frizurád, vagy az image miatt kellett váltanod?
Amikor kitaláltuk, hogy az új lemez nagy váltás lesz, akkor vetődött fel az ötlet, hogy le kellene vágatnom a hajam. Először megijedtem, és nem tudtam elképzelni magam más frizurával. Hónapokig néztem a magazinokban, hogy milyen haj állna jól nekem, és hosszasan beszélgettem erről a fodrászommal. A végeredménnyel nagyon elégedett vagyok, utólag már kicsit sem bánom.
Mennyiben lesz más az új lemez az előzőekhez képest?
A zenei stílust nem tudnám meghatározni, vagy besorolni sehová. Megmarad a népzenei vonal, de sok újítás is lesz. Teljesen más, de mégsem más. Az első dal, a Hiszed-e még?, már hallható, és eddig nagyon jó visszajelzéseket kaptunk.
Az új klipben újra elképesztő kosztümökben szerepelsz. Nem vágysz arra, hogy egyszer csak úgy farmerben, pólóban énekelj?
Elkezdtünk valamit csinálni, élveztem, vitt magával. Illik a stílusunkhoz az öltözködésünk. Jól érzem magam ezekben a ruhákban. Semmit sem erőltetnek rám, közösen találjuk ki a kosztümöket, beleszólhatok a tervezésbe. Persze civilben én is szeretem a farmert, de a színpadi megjelenésünkhöz nem illik.A NOX elindulásához képest hallhatóan sokat változott az énektechnikád. Ha szemtelen lennék, azt is mondhatnám, hogy megtanultál énekelni. Kik segítettek ebben?
Magyar Hajnal segít sokat. Együtt szüljük meg a dalokat, ő az énektanárom, általa sokat fejlődtem, változtam. Az első lemezt tizenkilenc évesen énekeltem fel, nem voltam elég érett semmilyen téren. Egy énekesnőnél az is sokat számít, hogy lelkileg, érzelmileg mennyire tudja átélni a dalait. Kislányként volt egy álmom, szerettem volna énekelni. Szegeden léptem fel először, és a mostani zeneszerzőnk testvére éppen akkor ott volt az előadáson. Utána megkeresett, mutatott dalokat, és szeretett volna velem dolgozni. Ez még nem a NOX volt, de Harmath Szabolcs ráérzett, hogy van a hangomban valami népies. Hosszú hónapokon át ötleteltünk, mire kialakult az első lemez irányvonala. Szegeden néptánckörbe is jártam, de mivel alig voltak fiúk, szinte csak karikásokat táncoltunk. Tomiék megtanítottak tanulni. Fontos volt, hogy érezzem, amit csinálok. Összecsiszolódtunk, ma már könnyebben megy a lépések elsajátítása.
Nagy sikered volt a Csináljuk a fesztivált című műsorban. Nem gondolkodtál azon, hogy szólólemezt készíts örökzöld slágerekből?
Az a műsor egy kirándulás volt számomra, de nem gondolkodtam azon, hogy azt a stílust folytassam. Ráadásul a forgatások alatt már gőzerővel készültünk az új produkciónkra, amelynek október 24-én lesz a csúcspontja. A Sportarénában adunk koncertet, olyan körülmények között, és olyan technikával, hogy remélhetőleg mindenki elcsodálkozik majd. Magyarországon először 5.1-es hangzásban szól majd a hang, és interaktív kivetítőt is használunk. Ez egyelőre Európában sem jellemző, itthon pedig még senki sem próbálta ki. Kölcsönhatásban van az élő személlyel a kivetítendő dolog, úgy változik a kép, ahogy mozgok. A tánckart is lecseréltük, a Csillag születik-ből megismert Black Time dolgozik most velünk.Az utóbbi hónapokban üzletasszonyként is kipróbáltad már magad. Hogy megy a bolt?
Ez egy amerikai típusú gyorsétterem a XVI. kerületben. Az a különlegessége, hogy csak természetes alapanyagokat használunk az ételekhez. Egyelőre nincs okom panaszkodni, minden úgy alakul, ahogy elterveztem.
Milyen vagy, amikor semmi dolgod, csak otthon pihensz?
Tévét nézek, rejtvényt fejtek, a kutyámmal játszom, alszom, főzök, semmi különleges nincs bennem. Ugyanúgy viselkedem, mint a többi korombeli nő.
Mi láttál utoljára moziban?
Az Esemény című filmet. Mark Wahlberg a főszereplője, és egy különleges sztori egy hatalmas katasztrófáról. Nagyon jó film, csak a vége nem tetszett.
A Nők Lapja Cafe olvasói nevében sok sikert és boldog születésnapot kívánok!
Köszönöm szépen.

Hirforrás:Nők lapja 
 
0 komment , kategória:  Sztárok, ismert emberek  
Pocakot eresztett
  2008-09-06 02:33:10, szombat
 
 Csinos kis pocakot eresztett

Mióta DAVID HASSELHOFF elvált a feleségétől, mintha kevesebbet törődne a külsejével. A Baywatch sorozat egykori sztárja csinos kis pocakot eresztett az utóbbi hetekben. "Amióta a felesége és a lányai elköltöztek a házból, David nem találja a helyét. Esténként magányosan bámulja a televíziót, és közben legurít néhány doboz sört" - meséli egy bennfentes. Az 56 éves színész alkoholproblémája nem új keletű. "Amikor sikeres, azért iszik, mert boldog, amikor pedig hullámvölgyben van, azért iszik, mert felejteni próbál. David menthetetlen alkoholbeteg. A felesége is azért hagyta el, mert nem bírta nézni, ahogy tönkreteszi magát. Sajnos az önpusztító életmód egyre jobban nyomot hagy David alakján. Csak nehogy Marlon Brando sorsára jusson!"Hirforrás: Sztárbazár
 
 
0 komment , kategória:  Sztárok, ismert emberek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10767 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 75
  • e Hét: 791
  • e Hónap: 2072
  • e Év: 2072
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.