Belépés
eva0817.blog.xfree.hu
A szeretet művészet,semmi sem fontosabb a világon,mint megtanulni ezt a művészetet. Úgy éld a jelent,hogy egyszer az majd múltad lesz,mely tönkre teheti a jöv... Kárpáti Éva
1943.08.17
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Nálunk már bekukkantott a Mikulás
  2013-11-22 17:58:01, péntek
 
  Vivikém beteg ,
az ágyban gyógyulva kreatív volt


Mikulást varázsolt szarvassal !!!
 
 
0 komment , kategória:  Ügyeskedj  
Újrahasznosítás: képkeret tojástartóból
  2013-08-13 07:52:47, kedd
 
  kedves NAGYIK!!!!

hoztam egy újabb ötletet,


nagyszerű időlekötés az unokákkal és még hasznos -szép -dekoratív is lehet!!!!A tojástartó dekorációs szempontból egy rendkívül jól újrahasznosítható alapanyag, hiszen egy csomó jópofa dolgot ki lehet hozni belőle, és a legtöbbször még akad is itthon néhány darab. Ez a tükör- vagy képkeret is egy ilyen remek ötlet, érdemes hát gyűjteni a tojástartókat.

Bármilyen osztású tojástartót használhattok, elég sok forma van forgalomban, de ez csak szerencse, mert ahány forma, annyi eredmény, érdemes kísérletezni. Ollóval vagy sniccerrel is vágható, a virágfej szirmait papírragasztóval egyszerűen össze tudjátok ragasztani. A kész virágokat ragasztópisztollyal rögzítsétek a keretre.

megkönnyíti majd a tisztítást, ha akrilfestékkel lefestitek és/vagy lakkozzátok a virágokat. Így vízálló felületet kaptok, amely egyrészt jobban taszítja a port, másrészt akár nedves ruhával is át lehet majd törölgetni.
 
 
1 komment , kategória:  Ügyeskedj  
Aszfaltkréta házilag
  2013-08-09 07:02:39, péntek
 
 Nagyon szeretnek az aszfaltra rajzolgatni Unokáim legkisebbikei, igaz már Ők sem "olyan" kicsik,
Az ötletet jónak találtam , már csak ki kell próbálni!!!Hozzávalók:

Modellgipsz
Víz (szoba-hőmérsékletű)
Tempera
Műanyag dobozok a keveréshez
Ragasztószalag
Műanyag fólia
Papírgurigák

Elkészítés:

A papírgurigák lám-lám krétagyártáskor is jól jönnek, összegyűjthettek többféle méretet is, így különböző vastagságú és hosszúságú krétákat gyárthattok.

Először ezeket a papírgurigákat kell öntősablonná változtatni. Ehhez a belsejüket folpack fóliával vagy valamilyen nejlonnal béleljétek ki, majd az aljukat erősebb ragasztószalaggal zárjátok le (jó alaposan, nehogy kifolyjon majd a gipsz).

A gipsz bekeveréséhez több műanyag dobozra is szükség lesz (vagy minden keverés után egy gyors mosogatás), aszerint, hogy hányféle színt szeretnétek. A pontos keverési arány általában megtalálható a csomagoláson, ez legyen a kiindulási alap. Érdemes gurigánként keverni, így praktikusabb, és biztosan nem köt meg idő előtt a gipsz. Egy gurigához a forrásoldal szerint nagyjából 1/2-3/4 csészényi gipszre lesz szükség. Ehhez jöhet a víz (a keverési útmutató alapján leosztva), majd az alapos keverés után 2-3 kanálnyi tempera (attól függően, hogy mennyire élénk színt szeretnétek). Keverjétek össze ismét, hogy a festék egyenletesen eloszoljon a gipszben, és már önthetitek is a gurigába.Állítva szárítsátok, a leírást szerint három napon keresztül. Ezután eltávolítható a papírcső és a fólia is, és jöhet az alkotás!
 
 
1 komment , kategória:  Ügyeskedj  
Hóember . Fenyőfa - Télapó -
  2012-12-14 07:15:46, péntek
 
  origami

Japán nyelven az 'Origami' egyszerűen papírhajtogatást jelent. Az origami eredetére egyértelmű bizonyíték nincs, egyes feltételezések szerint Kínából vagy Koreából került át Japánba. Az első feljegyzések az 1600-as évek végéről származnak. Régen a papír értéket képviselt, ezért különleges, ünnepi szertartásokhoz készítettek hajtogatásokat. Ebből adódóan a hajtogatások kötöttek, merevek voltak. Később, ahogy a családokban a generációk egymásnak átadták a tudásukat, a hajtogatások egyszerűsödtek, kialakultak bizonyos hajtogatás alaptípusok.

"Egyik kezed az anya, másik kezed az apa, és közöttük a papír a gyermek"

(Akira Yoshizawa)
 
 
0 komment , kategória:  Ügyeskedj  
Reggeli kávé...
  2011-12-19 06:29:55, hétfő
 
 néhány trükk és hozzá ZENE

JÓ REGGELT SZÉP HETET KÍVÁNOK EZZEL!!!!


Link

és néhány gyönyörűség!!!!


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ügyeskedj  
Képkeretek AJÁNDÉKBA
  2010-05-05 06:10:01, szerda
 
  HOZZÁVALÓK

Vastag karton

Olló, tapétavágó kés

Színes textília

Ragasztó

Szivacs vagy vatta

Tű, cérna

Apró díszek, szalagok

ELKÉSZÍTÉSE

Válasszuk ki az ajándékozásra szánt fényképet. Rajzoljuk meg a keret vázlatát, majd készítsünk sablont. Bármilyen formájú lehet a keretünk; vegyük figyelembe, hogy mi van a képen, ügyeljünk arra, hogy ne vágjunk le egy-egy fontos részt.

Ha nem vagyunk elég felkészültek, használjuk az alábbi sablonok valamelyikét! (Ezek a sablonok normál méretű - 10x15cm-es - fotóhoz készültek.) Nyomtassuk ki az oldalt, vágjuk körbe a rajzot a külső fekete vonal mentén. Vastag kartonra helyezve rajzoljuk át két példányban. Vágjuk ki mindkettőt. Ezután ismét a sablon következik: vágjuk most körbe a belső, fekete vonal mentén, majd fektessük az egyik kartonra, rajzoljuk át. Vágjuk most ki a nyomtatott képet a rózsaszín vonal mentén és rajzoljuk fel a másik kartonlapra. Ez a vonal jelzi majd, hová kell ragasztanunk a fényképet.

Most a kerettel fogunk dolgozni. Vékony szivacsot vagy háztartási vattát ragasszunk egyenletesen az egész keretre. Amíg szárad, válasszuk ki a textilt, amivel be szeretnénk vonni a képkeretet. Rajzoljuk rá a sablont és vágjuk körül úgy, hogy mindenhol 2-2 cm-t ráhagyunk. Fektessük rá a keretre és hajtogassuk be a széleit. Ahol feszül vagy hullámosodik, ott vagdossuk be a széleket a keretre merőlegesen. Ha már szépen illeszkedik, fordítsuk meg és a hátoldalon ragasszuk le. Várjuk meg, hogy megszáradjon a ragasztó.A textillel bevont keretre varrjunk vagy ragasszunk fel gyöngyöket, gombokat, terméseket. Körbe is tekerhetjük egy szép szalaggal. Ügyeljünk a mértéktartásra, ne díszítsük túl, a kevesebb mindig több.

Helyezzük az alapra a fényképet és rögzítsük. Ezután ragasszuk rá a puha, díszes rámát.
A hátoldalára szerelhetünk akasztót vagy készíthetünk kitámasztót. 
 
0 komment , kategória:  Ügyeskedj  
Gondolat-lekvár
  2010-03-18 21:00:56, csütörtök
 
  Csak azoknak, akiket a legjobban szeretünk.

Szükséges anyagok:

- pár jó gondolat,
- papír,
- egy szép befőttes üveg,
- némi dekoráció a tetejére.

Szükséges eszközök:

- olló
- toll


Bár egyszerűnek tűnik, mégsem olyan könnyű egy jó gondolat-lekvárt elkészíteni. Nagyon fontos a megfelelő gondolatok, idézetek összegyűjtése. Nem jó megoldás mindenkinek ugyanazt adni, komoly előkészítő munkát igényel, hogy akinek szánjuk, személyesen neki szóljanak a gondolatok. Mindig figyeljünk rá, hogy a gondolatok nehogy félreérthetőek, sértőek, vagy bántóak legyenek. Szerencsére az internet a gyűjtögetéshez is nagy segítség lehet.
Az üveg méretétől függ, mennyi idézetre lesz szükségünk. Ha csak összehajtjuk a papírt, akkor nagyon sok elfér egy kisebb üvegben is. Ha quilling technikát használjuk és szíveket készítünk az idézetekből, akkor jóval kevesebb fér egy-egy üvegbe. Úgy készüljünk, hogy legalább 8-10 gondolat kerüljön egy üvegbe. De akár 1 darab is szépen mutathat, főleg, ha különleges papírra írjuk.
Ha van rá lehetőségünk, szép színes papírra írjunk. Amennyiben szép a kézírásunk, írhatjuk saját kezűleg is az idézeteket, de segítségül hívhatjuk a számítógépet is. Ha felírtuk a papírra az idézeteket, szépen csíkokra vágjuk a papírt. A csíkokat összehajtogathatjuk, vagy szívet is készíthetünk belőle.
Quilling szív készítése

A szív elkészítéséhez szükségünk van egy papírcsíkra. A képen látható szívecske origami papírból készült; a rövidebbik oldalával párhuzamosan vágtunk egy csíkot. Ha írni szeretnék a papírra, akkor szélesebb csíkot kell vágnunk, ha csak dekoráció lesz a szív, akkor minél vékonyabb csíkot tudunk vágni, annál szebb szívet tudunk készíteni.
Quilling szív fázisok
A csíkot félbehajtjuk.
Mindkét oldalán befelé tekerjük a papírt.
Ha elengedjük a papírt, akkor az kiugrik, így szép kunkori formát kapunk.
Ha több szívet készítünk, akkor egymás mellé ragasztva akár virágot is formázhatunk belőle egy képeslap elejére.


Az üveget lezárjuk, és a tetejét kidekoráljuk. 
 
0 komment , kategória:  Ügyeskedj  
Húsvéti ajtódísz
  2010-03-18 20:28:20, csütörtök
 
  Magunk is könnyen készíthetünk felakasztható díszt ajtóra, ablakra. Nem szükséges különösebb kézügyesség sem hozzá, a dekorációs vagy virágboltokban minden hozzávalót megkaphatunk készen.

Szükséges anyagok:
- koszorúalap (20 cm-es átmérőjű)
- színes szalag (4 m hosszú)
- húsvéti díszek (tojás, nyuszi, csibe, pillangó, virág stb.)

Szükséges eszközök:
- olló
- tűzőgép
- gombostű vagy színes fejű rajzszeg
Húsvéti ajtódísz munkamenetA koszorúalapra feltekerjük a szalagot úgy, hogy az egyes rétegek legalább félig fedjék egymást. Szorosan tekerjük, hogy jól illeszkedjen az alapra. A végén magából a szalagból készítsük el az akasztót. Tűzőgéppel rögzítsük a hátoldalán a koszorúhoz.


Ezután már nincs is más dolgunk, mint hogy szépen elrendezve rögzítsük az alapra a húsvéthoz illő díszeket.


Nehézségi fok: kisgyerekek is elkészíthetik felnőtt felügyelete mellett.
 
 
0 komment , kategória:  Ügyeskedj  
Formabontó asztali díszek
  2009-12-07 16:44:27, hétfő
 
  Habcsók-torony

Készítsd el a fa kívánt méretéhez mérten megfelelő mennyiségű habcsókot. Szerezz egy tálat, amiben a fád állni fog. Innentől nagyon egyszerű dolgod van, ugyanis annak érdekében, hogy a fából nasizni lehessen, nem kell rögzíteni a csókocskákat. Egyszerűen csak rétegesen pakold őket gúla alakba. A tetejére a rend kedvéért tehetsz egy kisebb gömböt csúcsdísznek!

Papírfenyő

Szerezz valami szép, karácsonyi mintával díszített csomagolópapírt. Kartonpapírból vágj ki egy háromszöget, , amit legegyszerűbben stift ragasztóval tudsz rögzíteni. Ezután hajtogass a szokásos módon gúlát, amit tűzőgéppel illesz, és kész vagy. Ebből annyit csinálsz, amennyi csak jól esik, hiszen egyszerű, olcsó, és ha jól választod meg a papírt, akkor nagyon mutatós.
 
 
0 komment , kategória:  Ügyeskedj  
Homok szobrok
  2009-07-24 09:34:37, péntek
 
  Link 
 
0 komment , kategória:  Ügyeskedj  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 153 db bejegyzés
Összes: 9140 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 347
  • e Hét: 827
  • e Hónap: 3587
  • e Év: 227227
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.