Belépés
vicky0709.blog.xfree.hu
Az ember keményebb, mint a vas, erősebb, mint a kő, és törékenyebb, mint egy szál rózsa. Vicky Baby
1985.07.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Az öngyilkosság
  2009-08-17 11:14:35, hétfő
 
  Az öngyilkosság, mint a depresszió következménye


A depresszió jellemzői

Mindennapi életünk során - külső környezetünk, és belső változásaink hatására - hangulatunk, közérzetünk is gyakran változik. Veszteség, gyász, hosszú, súlyos betegség lehangoltságot okozhat, és valamennyiünk életében vannak olyan pillanatok, amikor létezésünket értelmetlennek és céltalannak érezzük, a jövő kilátástalannak, reménytelennek tűnik. A szenvedés és a fájdalom - legyen az testi, lelki - része az életünknek.
A hangulatzavarban, depresszióban szenvedő embert tartós örömtelenség, magával és a környezetével szembeni érdektelenség, a jövőbe vetett hit elvesztése, reménytelenség jellemzi. A depressziós ember nehezen vagy egyáltalán nem képes ellátni szokásos otthoni és munkahelyi feladatait. Fáradékony, koncentrálóképessége, memóriája romlik, teljesítménye csökken.
Gyakran észlelhető alvászavar, étvágytalanság, a szexuális érdeklődés elvesztése. Az értéktelenség érzése, a szorongás és bűntudat önvádolásokkal társulhat. A kezeletlen depressziós betegek mintegy 25%-a vet véget életének önkezével, és az öngyilkosságot elkövetők több mint a fele depresszióban szenved!
Felmérések szerint az alapellátásban jelentkező betegek 25-60%-a súlyos vagy kevésbé súlyos lelki zavarokkal küzd. A munkaképesség csökkenésének jelentős részét depresszív és szorongásos panaszok okozzák. Számtalan testi panasz és elváltozás mögött is pszichés problémák állnak.
A depressziós betegség gyakran alakul ki valamilyen negatív életesemény nyomán. Szerencsés esetben a sokk néhány hét alatt spontán javulhat vagy gyógyulhat, más esetben hónapokig, akár évekig is fennáll.
A depresszió legsúlyosabb szövődménye az öngyilkosság, de az alkohollal és a drogokkal történő öngyógyítási kísérletek veszélyessége, személyi és társadalmi vonatkozásai sem elhanyagolhatóak.
Az öngyilkosság rizikófaktorai
 pszichiátriai betegségek
 depresszió
 skizofrénia
 alkohol- és/vagy drogfüggőség
 megelőző öngyilkossági kísérlet a családban, a közeli környezetben
 az öngyilkosság vagy a halálvágy megelőző említése
 kora gyermekkori veszteségek (szülő halála, válás)
 izoláció (gyermek- és felnőttkori)
 munkanélküliség, súlyos anyagi problémák
 egyéb súlyos negatív életesemények
Az öngyilkosság
Az öngyilkosság tipikusan emberi jelenség, biológiai, pszichológiai és szociológiai gyökerekkel. Ismert tény, miszerint az öngyilkosságnak legszorosabb kapcsolata a pszichiátriai esetekkel van. Számos kutatás igazolja, hogy a pszichiátriai betegek körében sokkal nagyobb arányú az öngyilkosság, mint az átlagnépességben. Széleskörű elemzések szerint az öngyilkosok 90%-a úgynevezett ,,nagy" pszichiátriai betegségben szenved. A személyiség-zavar önmagában alig fordul elő okként, de skizofrénia, szenvedélybetegségek és depresszió mellett komoly veszélyt jelent.
Hangulatzavarban szenvedő emberek közel 15%-a, a skizofréniások kb. 10%-a, a szenvedélybetegek (alkohol- és drogfüggők) 5-10%-a követ el öngyilkosságot!
Az öngyilkosságot megkísérlők nagy része azonban nem biztos abban, hogy meg akar-e halni, így maga a kísérlet az élet utáni vágyat és a segítségkérést tükrözheti. Ha az öngyilkossági tervek és azok végrehajtási módja előreláthatóan sikertelenek, akkor az elkövető célja a kapcsolatteremtés a környezettel (figyelemfelkeltés).
Nagyon fontos az öngyilkos magatartás megelőzése, mivel a statisztikák azt mutatják, hogy az öngyilkosságot megkísérlők 20%-a egy éven belül újra próbálkozni fog, 10%-uk pedig végül öngyilkosság révén hal meg.
Az öngyilkosságok gyakorisága
Az alábbi táblázat néhány ország öngyilkossági statisztikai adatait foglalja össze 1920 és 1985 közötti években. A táblázat értékei 100 000 lakosra eső öngyilkosságok számát jelentik.
Ország 1920 1960 1985
Ausztria 22,8 23,1 27,7
Ausztrália n.a. 10,3 11
Franciaország 20,8 15,8 22
Görögország n.a. 3,8 3,9
Nagy-Britannia 9,1 10,7 8,7
Németország 21,2 20,4 20,7
Magyarország 23,6 25 44,9
Mexikó n.a. 1,9 1,6
Spanyolország 5,1 5,5 n.a.
Svájc 22,6 19 25
USA n.a. 10,5 12,5
E statisztikai adatokból levonható általános következtetések
 az öngyilkosságok gyakorisága 60 év távlatában világszerte a legtöbb országban nő
 az európai kontinensen élők körében - a táblázatban szereplő országok adataiból kiindulva - az öngyilkosságok száma lényegesen magasabb, mint az amerikai vagy az ausztrál kontinens lakossága körében
 a fejlett kultúrájú, gazdag európai országokban is igen magas az öngyilkosságok száma, több országban is közel azonos értéket mutat, kb. 20 esemény jut 100000 főre évenként
 a magyarországi statisztikai adatok az európai adatokkal a hatvanas évekig azonos értéket mutattak, a nyolcvanas években következett be katasztrofális mértékű romlás, az öngyilkosságok száma ezen időszak alatt megduplázódott
 a táblázatból kiderül, hogy az ún. Latin országokban az öngyilkosságok előfordulása lényegesen alacsonyabb. Ezekben az országokban erőteljesebben van jelen a vallásos életmód, ennek a szerepét később említem.
Ezeknél a számszerű adatoknál csak az öngyilkosságok megoszlásának nemek, korcsoportok, foglalkozáskörök szerinti vizsgálata mond többet.
A felnőtt városi lakosság körében az öngyilkosság az első 10 halálok között szerepel.
A 23-35 éves lakosság mortalitásának 10%-át teszi ki, az egyetemisták halálozásának 30%-át! Az Egyesült Államokban az öngyilkossági kísérletek számát évenként 200 000-re becsülik, ezek 10%-a végződik halállal.
A befejezett öngyilkosságok több mint 70%-át 40 évnél idősebbek követik el, a gyakoriság 60 éves kor felett hirtelen emelkedik, elsősorban a férfiak körében. Az öngyilkossági kísérletek 65%-át viszont 40 évesnél fiatalabbak követik el, nagy számban vannak köztük a serdülő lányok és a 30 éves kor felett lévő egyedülálló férfiak.Az öngyilkosság gyakorisága a házasságban élők körében mindkét nemben alacsony, főleg a biztos kapcsolat esetén. Az öngyilkossági kísérletek és a befejezett öngyilkosságok is gyakoribbak a különélés, a válás vagy a partner halála miatt egyedülállók esetében.
Alacsony az öngyilkossági kísérletek száma a színesbőrűek esetén, habár a néger nők esetében ez a tendencia az utóbbi 20 évben 80%-kal emelkedett. A börtönökben is nagy számmal fordul elő öngyilkos magatartás, főleg a nem erőszakos bűncselekményt elkövetettek között. A leggyakoribb forma az önakasztás, jellemzően a börtönbüntetés első hetében.
A politikai foglyoknál előfordul az éhségsztrájk, amellyel egyértelműen a figyelemfelkeltés, mások magatartásának befolyásolása a céljuk. A sérülés és a halálos kimenetel ezekben az esetekben nem cél, inkább csak lehetőség.
Egyes foglalkozások esetében az öngyilkossági arány magasabb az átlagosnál: jogászok, fogorvosok, hivatásos katonák és orvosok gyakrabban követik el. Az orvosok magas aránya főként az orvosnők miatt adódik, náluk ugyanis négyszer akkora az öngyilkossági arány az átlaghoz képest. Az orvosoknál a végrehajtás módját illetően mind a férfiak, mind a nők körében a gyógyszermérgezés áll az első helyen ezek egyszerű hozzáférhetősége miatt. Az öngyilkos orvosok között is a leggyakoribb a pszichiáterek önkezű halála.
Vallási körökben az öngyilkosság ritkább. Úgy tűnik, hogy a szociális kötődés, a csoportban talált válasz és a hit véd az önpusztító tendenciákkal szemben. A katolikus országokban megállapított alacsony öngyilkossági gyakoriság ezenkívül főleg annak köszönhető, hogy még a hivatalos szervek sem hajlamosak a halál okának az öngyilkosságot feltűntetni. A kollektív öngyilkosság (pl. szekta, vallási közösség tagjaként) mindig mással, illetve másokkal való szélsőséges azonosulást jelent.
Az öngyilkosság megtervezése
Az öngyilkossági szándék direkt közlése ritka. Ezzel szemben indirekt közlések, jelzések minden esetben előfordulnak (búcsúlevél, végrendelkezés, lőfegyvervásárlás, halálvágy kifejezése) a környezet felé. Ezek gyakorlatilag segélykiáltások, és nem ijesztgetések, ezzel az öngyilkosjelölt szinte tudattalanul segítséget akar kapni. A jelenséget ,,cry for help"-nek (Farberow, 1961) nevezzük, mely a környezet részéről reagálást kíván. Az öngyilkossági szándék közlése is egyértelműen a figyelemfelkeltést szolgálja. Az öngyilkosság megtervezésének 3 lépése:
 a módszer körvonalazódása, illetve kiválasztása
 a cselekmény végrehajtásának terve
 a rokonok, barátok viselkedésének elképzelése az öwww.antiskola.eungyilkosság után
Öngyilkossági módszerek
Az öngyilkosság végrehajtási módját illető választás a kulturális tényezők és az elérhető eszközök függvénye. A választott módszer ezen kívül az öngyilkossági szándék súlyosságát is tükrözi, hiszen egyes végrehajtási módok kevés esélyt adnak az életben maradásra (pl. háztetőről való leugrás), míg mások lehetővé teszik a mentést.
A leggyakrabban alkalmazott metódus a gyógyszermérgezés. Az esetek több mint 20%-át többféle gyógyszer beszedésével hajtják végre, vagy emellé kombinálnak még más ,,eszközt". Ilyenkor a halálos kimenetel valószínűsége nagyobb, különösen ha olyan kombinációban szedik be a szereket, amelyeknek a kölcsönhatásai veszélyesek.
Az erőszakos módszerek (mint például az önakasztás) viszonylag ritkák a megkísérelt öngyilkosságok között. Az Egyesült Államokban a férfiak a legtöbb befejezett öngyilkosságot pisztollyal követik el, és ez a mód növekvő tendenciát mutat: 1970-ben 58%, míg 1980-ban 63%.
Nőknél korábban a mérgezés volt első helyen, amit a lőfegyver használata követett. 1980 óta azonban a gyakorisági adatok megváltoztak: lőfegyver 29%, mérgezés 27%. A lőfegyver által elkövetett öngyilkossági arány a fegyverek elérhetősége és a kézifegyverekre vonatkozó jogszabályok szerint változik.
Összegzés
Magyarország a legnagyobb öngyilkossági gyakoriságú országok közé tartozik. Az öngyilkossági kísérletek száma legalább ötszöröse a halállal végződötteknek, az elkövetők 2/3-a férfi.
Az esetek hátterében főleg
 családi konfliktusok
 az elmagányosodás
 a munkahelyi- és karrierproblémák állnak
Közismert tény, hogy Magyarországon igen magas a válások száma (a házasságkötések számának kb. 1/3-a), ami a megbomlott családi kapcsolat következménye. A válások nyomán az egyik vagy másik fél egzisztenciális helyzetének megroppanása is bekövetkezik, hosszú, anyagi szempontból kilátástalan időt előrevetítve.
Az elmúlt 10 évben Magyarországon végbement gazdasági átalakulás szinte minden embert, családot érintett. Sok ember esetében az addig biztos munkahely, az ezzel együttjáró egzisztencia egyik napról a másikra megszűnt, munkanélküli lett. A megváltozott piaci helyzetbe sokan nem, vagy csak nagy nehézségek árán tudtak bekapcsolódni, ami jelentős pszichés megterhelést jelentett az ezt elszenvedőknek és családjaiknak is.
A lelki betegségek elterjedése össztársadalmi probléma, megelőzése és gyógyítása csak intézkedések sorozatával valósítható meg. Számos, az eddigi kormányok által hozott intézkedések - pl. munkavállalók átképzésének, munkahelyek létesítésének, lakásvásárlások segítése - hosszú távon némi reményt adhat az embereknek arra, hogy ne csak az életük önkezükkel való véget vetésében lássák lelki bajaik feldolgozásának egyetlen módját.
 
 
1 komment , kategória:  Öngyógyítás  
A hálószobában
  2009-08-17 11:12:52, hétfő
 
  FENG SHUI

A hálószobában

Ez évi sorozatunkban szűkebb környezetünket, lakásunk, házunk egyes helyiségeit vesszük szemügyre. A feng shui segítségével szép sorjában átvarázsoljuk őket olyanná, amilyenné álmodtuk, hogy egészséges, sikeres, örömteli életet élhessünk bennük.Ne feledjük, hogy hálószobánkban töltjük életünk egyharmadát! Nem mindegy tehát, hogy ez a helyiség milyen energetikai háttérrel rendelkezik, mennyire támogatja, vagy éppen fékezi életünk alakulását. Hálószobánk ideális helyét a múlt évben megismert Kua-számunknak megfelelő irány mutatja meg.

A keleti házas csoportba tartozó Kua-számmal (1, 3, 4, 9) rendelkezőnek az É, K, DK, és D jelenti a pozitív irányt, míg a nyugati házas csoportba tartozóknak (2, 6, 7, 8) a Ny, DNY, ÉNY, és ÉK a kedvező égtáj. Nagy lépést tehetünk előre párkapcsolatunk stabilitása vagy - egyedülállóak esetén - egy új párkapcsolat bevonzása terén, ha sikerül hálószobánkat a lakás számunkra pozitív területeinek valamelyikében elhelyezni.

A hálószobában a központi szerep természetesen az ágyé. Állítsuk egy biztonságot jelentő fal elé úgy, hogy fejtetőnk fekvő pozícióban épp a számunkra pozitív irányok valamelyike felé mutasson. Soha ne tegyük az ágyat két ajtó közé, ne nyíljon rá ajtó, lehetőleg ne húzódjon fölötte gerenda. A hálószoba ajtajának is számunkra jó irányba kell nyílnia, mivel csak így kerülhet ,,pozitív chi" abba a helyiségbe, mely az összes közül a legfontosabb!

A tökéletes energetikai háttér megteremtéséhez a hálószoba megfelelő berendezése is elengedhetetlen szempont. Egy természetes alapanyagokból és meghitt színekből összeválogatott hálószoba bútor, a vele harmonizáló kiegészítőkkel teljessé teheti az egyensúlyt életünk e meghatározó területén.

A víz elhelyezése - akvárium vagy más formában - gyakorta elbizonytalanítja a feng shui terén kevésbé jártas embereket. Amennyiben lehetőség adódik fokozni a hatást víz jelenlétével, tegyük meg bátran, de ne essünk túlzásokba, mert a víz egy nagyon hatékony elem, mindkét irányban tud hatni!

A virágok elhelyezése a hálószobában a másik gyakorta felmerülő probléma. Kérdés, hogy nem válik-e túl intenzívvé a virágok miatt a yang energia jelenléte ott, ahol a pihenés végett éppen a yin energiának kellene érvényesülnie. A vágott virágok már egyik kategóriába sem tartoznak, tehát jelenlétük a hálószoba yin-yang egyensúlyát nem befolyásolják. A cserepes virágok mennyiségét azonban érdemes mérsékelni ebben a helyiségben. A szerelmünktől kapott gyönyörű szárazvirág csokrot viszont nyugodtan tárolhatjuk hálószobánkban, különösen, ha még szép emlék is fűződik hozzá, hiszen érzelmeinken keresztül csak pozitív chit generálhat. Soha ne maradjon azonban az ilyen csokor porosan vagy elhagyatottan! Mindig viseljük gondját, akár csak élő társainak!

Napjainkban sajnos egyre több a csonka család. Sokan csak azért maradnak együtt házastársukkal, mert nincs elég erejük elmenni, de a konfliktusokat megoldani sincs energiájuk. Furcsának tűnhet, de energetikailag legalább olyan fontos a tökéletes hálószoba kialakítása, mint az érzelmi szálak elvarrása.

Kellemes hangulatú zene, esetleg párologtató vagy füstölő elhelyezése a hálószobában szintén fokozhatja a párkapcsolat harmóniáját. A párosával elhelyezett, szerelmet, párkapcsolatot, boldogságot szimbolizáló tárgyak, díszek (pl. delfinek, vadkacsák) jótékony hatását saját magunk is megtapasztalhatjuk.

Dr. Szemereyné Nagy Melinda
 
 
0 komment , kategória:  Öngyógyítás  
A gyógyító selyem
  2009-08-17 11:11:53, hétfő
 
  A gyógyító selyem

Sok minden eszünkbe juthat a selyemről, csak épp a gyógyhatás nem! Először had elevenítsem fel a selyem történetét az ókori Kínától napjainkig, és csak a végén árulom el a kíváncsi Olvasónak, hogy milyen gyógyhatással bír ez a becses portéka, megosztva persze személyes tapasztalataimat is.


Az ismert kínai gondolkodó, Confucius szerint a selyem története Kr.e. 2640-re nyúlik vissza. Ekkor ugyanis Xi Ling Shi kínai hercegnő véletlenül beleejtett egy selyemhernyó-gubót a forró teájába, s amit kivett onnan, abból egy gombolyag selyemfonalat tudott készíteni. Ennek a figyelmes, okos leánynak köszönhetően indult el világhódító útjára a selyem. Kiépültek a kereskedelmi útvonalak, a híres ,,selyemutak". Már a római patríciusok és a japán császárok is selymet hordtak, de az elkészítés titkát 3000 éven keresztül szigorúan őrizték Kínában. Végül a történelem első ipari csempészete során, 552-ben Justinianus császár két térítő szerzetese bambuszbotokban kicsempészett néhány selyemhernyógubót Bizáncba. Később a selyemkészítés titkát az arabok is megszerezték. A XII. században Marco Polo utazásainak köszönhetően a Kelet-Nyugati selyemkereskedelem fellendült, és Itália lett a selyemipar európai központja, majd 1450-ben helyét Lyon vette át. A hugenottáknak köszönhetően a selyemgyártás Európa szerte elterjedt és virágzott, míg a II. világháborúban a szintetikus anyagok teljesen ki nem szorították a piacról. A háború után Japán lett a selyemgyártás nagyhatalma egészen 1970-ig, amikor Kína méltó módon újra elfoglalta első helyét több mint 50%-os részesedéssel.

Miért éli mégis reneszánszát ez az ősi, ámulatba ejtő anyag a XXI. században, a szintetikus anyagok világában? Mert természet- és emberbarát, sőt különleges összetétele révén gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Fehérjeszerű polimerből, fibroinból áll, s a kollagénnel, illetve a pókhálóval van a legközelebbi rokonságban. Magas hőfokú pára mellett egy selyemgubóból mintegy 3000 méter selyemfonal nyerhető. A kollagén és a selyem hasonló aminosav-összetételének köszönhetően bőrünkön nem vált ki allergiás reakciót. Manapság a kozmetikában is nagy sikerrel alkalmazzák a selyemproteint. Ez a rugalmas, ám szilárd természetes anyag képes 30% vizet felvenni, anélkül, hogy nedves lenne, emiatt a selyem öltözék és ágynemű szinte ,,eltünteti" a verejtéket, komfortos, száraz érzetet ad, segít a hőszabályozásban, biztosítja a bőr légzését, javítja az anyagcsere folyamatokat és a vérellátást. Jótékony hatását vérkeringési, mozgásszervi és reumás panaszok esetén is hasznosíthatjuk.


Gyermekkoromban, ha fájt a torkom, édesanyám selyemsállal kötötte be. Még emlékszem kellemes, nyugtató hatására, mintha megőrizte volna az anyai kéz melegét. Sajnos ma már ő szorul orvos-fia segítségére. Elfáradt, kopott, reumás ízületei érzékenyen reagáltak a legenyhébb időváltozásra, fájdalmai aludni sem hagyták. Fájdalomcsillapítót és gyulladás-gátlót csak végső esetben szedett, mert gyomorégést okoztak és növelték a vérnyomását. Néhány hete meglepve tapasztalom, hogy anyukám frissebben mozog, jár-kell a házban, mintha kicserélték volna. Sőt, az is előfordult, hogy reggel - tudni illik a munkahelyem tőszomszédságában lakik - nem várt az ablaknál állva, mert elaludt. Jót mulattam, amikor azt mondta, hogy a kínai selyempaplan gyógyította meg, amit a születésnapjára kapott. Mivel állapota tovább javult, s így a ,,gyógyhatás" tartósnak bizonyult, utána néztem, kutatni kezdtem az irodalomban, találok-e valamilyen feljegyzést a selyem gyógyító hatásáról.

A leírtak igen meggyőzőek voltak, így azóta már sok betegemnek ajánlottam, hogy a terápia mellett próbálják ki a selyempaplant és a selyemágyneműt. Nagyon sokan beszámoltak ízületi fájdalmaik enyhüléséről, s az érzékeny bőrűek is örömmel fogadták javaslatomat. A selyem poratka allergiával küzdő betegeim körében is eredményesnek bizonyult, mivel teljesen bőrbarát, és alacsony elektrosztatikusságának köszönhetően nem vonzza a poratkákat.

Ha belegondolunk, hogy életünk egyharmadát ágyban töltjük, rájövünk, mennyire fontos, hogy ez idő alatt sikerüljön testileg-lelkileg regenerálódnunk, hiszen a pihentető alvás a jó közérzet, és az egészség egyik fő forrása. Ehhez minimum szükségünk van egy megfelelő ágyra, matracra és takaróra, amely kényelmes, nyugodt álmot biztosít, miközben testünk hőmérsékletét télen és nyáron egyaránt 36 C fokon, azaz optimális szinten tartja. Ehhez szükséges kelléktárunk egy újabb, selymes darabbal gazdagodhat, melyet mindenkinek jó szívvel ajánlok.

 
 
0 komment , kategória:  Öngyógyítás  
Illóolajokkal
  2009-08-17 11:11:14, hétfő
 
  Illóolajokkal
a testi-lelki megújulásért

A tavasz és a böjti időszak közeledtével sokan szánják rá magukat valamilyen böjt-, tisztító- vagy fogyókúrára, hogy megszabaduljanak a téli időszakban szerzett súlyfeleslegtől, és a helytelen táplálkozásnak köszönhetően felhalmozódott méreganyagoktól.


A tél vége felé különösen hasznos, ha vitaminokban, ásványi anyagokban és biológiailag értékes vegyületekben gazdag gyümölcs- és zöldséglevekkel, valamint gyümölcs- és salaktalanító gyógyteákkal frissítjük fel, ,,tisztítjuk" meg a szervezetünket. Ugyanezt és közérzetünk áthangolását szolgálják a fenti kúrákat kiegészítő aromafürdők és -masszázsok, a szaunázás és a gőzfürdőzés, illetve az illóolajokkal és különféle aromaterápiás készítményekkel végzett arc- és testápoló kezelések.Frissítő, hangulatjavító és légút tisztító aromafürdőket úgy készíthetünk, hogy a fürdővízbe - előzőleg egy kávéskanálnyi tejszínben feloldott - 6-10 cseppnyi illóolajat teszünk, majd azt a vízzel alaposan összekeverjük. Bőrfrissítő, izomlazító és keringésfokozó hatású illóolajok a rozmaring, a boróka, a bors, a gyömbér, a borsmenta, a citrom és a grapefruit. Szorongásoldó és hangulatjavító a narancsvirág, levendula, mandarin, ilang-ilang, kananga és a citromfű illóolaj. Légzéskönnyítő hatású az eukaliptusz, kajeput, niaouli, borsmenta, kakukkfű és a fenyőfélék illóolaja.

A fenti illóolajokkal és a hatóanyagként illóolajokat tartalmazó masszázsolajokkal elvégzett aromamasszázsok különösen akkor hatékonyak, ha azok a fürdőket követik (az aromafürdőkhöz kész fürdőolajokat is használhatunk). Az aromamasszázsok egyesítik a különféle masszázstechnikák és az illóolajok kedvező hatásait. Masszázskor rendszerint fokozódik a vér- és a nyirokkeringés, emelkedik a bőr hőmérséklete, a bőr pórusai kitágulnak és a hatóanyagok jobban felszívódnak. Emellett a masszázsolajokban jelenlévő zsíros (növényi) olajok és illóolajok is kedvezően hathatnak bőrünk állapotára: mérséklik annak szárazságát, bőrpuhító, hidratáló és antimikrobiális hatásúak, szabályozzák a faggyúmirigy működését és illatosítják a bőrt.

Szintén a szervezet megújulását, és kellemes ellazulását szolgálja a szauna és a gőzfürdő, mely eljárásokat, nemcsak élvezeti és közérzetjavító céllal ajánlják, hanem olyan funkcionális zavarok és betegségek esetében is, mint a bőr keringési zavarai, leromlott általános állapot, levertség, enyhe depresszió, túlfeszített munka okozta stressz, a gyors hőmérsékleti változásokhoz (pl. téli időszak) való rossz alkalmazkodási képesség, a perifériás érizomzat gyengesége, a száraz és repedezett bőr, valamint a felső légutak hurutja, vagy az orrmellék-, az arc- és a homloküregek gyulladásai.

Szaunázás és gőzfürdőzés céljára érdemes szaunaolaj keveréket vásárolnunk, de saját ízlésünknek megfelelően is választhatunk illóolajat.

Szaunázáskor ügyeljünk arra, hogy a magas vérnyomásos betegek számára a szauna és gőzfürdő ellenjavallt, illetve az illóolajok tűzveszélyes anyagok, ezért a magas hőmérsékletű, száraz szaunában feltétlenül tartsuk be mind az illóolajok, mind a szaunaolaj-keverékek használati utasítását.

Az aromafürdők és masszázsok, a szaunázás és gőzfürdő mellett az illóolajokat párologatásra és levegőfertőtlenítésre is használhatjuk. Ez utóbbinak az alkalmazása különösen járványos időszakban ajánlott, melyhez leginkább az eukaliptusz, borsmenta, kakukkfű, orvosi-zsálya, teafa, citrom és fenyőolajok használhatók.

 
 
0 komment , kategória:  Öngyógyítás  
Arcod agyad tükre
  2009-08-17 11:10:18, hétfő
 
  Arcod agyad tükre. Nézz bele!


A szimmetria: egészség, az egészség azonban nem egyenlő a szépséggel. Az emberek pedig - ellentétben az állatokkal - nem az egészséget, hanem a szépséget, azaz a vonzóságot veszik alapul párválasztáskor.

Az arc szimmetriája és szépsége közé többnyire egyenlőség jelet teszünk. A szimmetriának valóban van szerepe esztétikai ítéleteinkben, ám igazi jelentőségre nem a másik ember szépségének, hanem egészségének megítélése szempontjából tesz szert.

A Kaliforniai Egyetem munkatársai kutatásukkal arra akartak bizonyítékot szolgáltatni, hogy szimmetria, szépség és egészség viszonyát általános félreértés tárgya. Kísérleti alanyaiknak szemből ábrázolt arcokat kellett pontozniuk egytől ötig. A felmérés három különálló részből állt: az elsőben azt kellet megítélniük, hogy az arcok mennyire vonzók, a másodikban azt, hogy mennyire tűnnek egészségesnek, a harmadikban pedig, hogy mennyire találják őket szimmetrikusnak.

A kutatás érdekes eredménnyel zárult. Az arcok szimmetriája és szépsége, azaz vonzó mivolta közt nem találtak egyértelmű kapcsolatot, míg az egészség és a szimmetria közt igen. Jelentős eltérések mutatkoztak a szimmetriáról és a szépségről alkotott ítéletekben, a szimmetria és egészség összevetésénél viszont nem. A kísérleti alanyok attól még, hogy egy arcot szépnek találtak, nem gondolták egyszersmind egészségesnek is. A szimmetria hiánya tehát meghatározza az egészségről alkotott ítéleteket, szépséget, vonzóságot viszont szimmetriától függetlenül tulajdonítunk egy arcnak.

A kutatócsoport véleménye szerint az arc aszimmetriája pusztán az agy aszimmetriáját tükrözi, tehát az arc mintegy alkalmazkodván az agy féltekéinek funkcionális eltéréseihez szintén kicsit "felemás" képet mutat. Az állatvilágban a szimmetria hiánya szintén az egyed egészségi állapotáról tanúskodik; az aszimmetrikus egyed betegnek tűnik, ezért sokkal kisebb az esélye a szaporodásra, mint szimmetrikus fajtársainak. Az állatok agya azonban, az emberével ellentétben, szimmetrikus.

Ezek szerint szimmetria és egészség képzetének összekapcsolását az állatvilágból örököltük, ám az ember agyának fejlettsége, mely ez esetben pont a szimmetria hiányában mutatkozik meg, arra az eredményre vezet, hogy párválasztáskor az egészség mint szempont háttérbe szorul a szépséggel szemben.
 
 
0 komment , kategória:  Öngyógyítás  
Körte vagy alma az alakod?
  2009-08-17 11:09:30, hétfő
 
  Körte vagy alma az alakod?
Ezek lehetnek a betegségeid


Hát nem mindegy, hogy ön alma vagy körte alakú. Egészen más diétát kell alkalmaznia, más testmozgást kell végeznie egy almának vagy egy körtének. Mérje le a csípő- és a derékbőségét, majd a derék centimétereit ossza el a csípő centimétereivel.

Ha az így kapott szám 0,8 vagy az alatt van, akkor ön a körték típusába tartozik, ha felette, akkor alma típusú.

Ha ön alma...

Rossz hírek

A hason felhalmozódott zsír idővel "elnyomja" a szerveket, s ezek ellustulnak. Ezáltal az alma fáradékonnyá válik, nehezen mozog.

Minden centiméter számít. Túlzott elzsírosodás esetén az almák hajlamosak a magas koleszterinszintre, a magas vérnyomásra és a szívproblémákra.

A test közepén felhalmozódott zsír felboríthatja a vércukorszintet, és cukorbetegséget okozhat.

Jó hírek

Kevésbé hajlamosak a csontritkulásra.

Húsz százalék az esély a visszér kialakulására, ugyanis ők kevésbé hízékonyak, kisebb súly nehezedik a lábakra.

Az alma típusúak sokkal egészségesebbek, mint körte alkatú társaik.

Ha ön körte...

Rossz hírek

Mivel a férfihormonokból sokkal kevesebb található a körte alakú nők szervezetében, hajlamosabbak a csontritkulásra.

Hajlamosabbak a visszér kialakulására. Ennek oka az lehet, hogy a fenéken és a combon felhalmozódott többletsúly nagyobb terhet jelent a lábra.

Jó hírek

Ön imádni valóan gömbölyded, amit minden férfi szeret.

A zsír, amely a csípőjén és a combján lerakódott, azt jelenti, hogy önnek jóval kisebb az esélye a szívbetegségre, mint alma társainak. Az altestre rakódott feleslege nem terheli annyira a szívet, mint a hasra és derékra hízott zsír.

A körte alakúaknak általában jobb a koleszterinszintjük és a vércukorszintjük, emiatt a bőrük is sokkal szebb. Általában elkerülik őket a pattanások, kevésbé ráncosodnak.

Kicsi az esélye a kettes típusú cukorbaj kialakulásának.

 
 
0 komment , kategória:  Öngyógyítás  
Méregtelenítés
  2009-08-17 11:08:15, hétfő
 
  Méregtelenítés
- tavaszi nagytakarítás!

Valamennyi világvallás évente meghatározott időben javasolja a szervezet további terhelésének legalább átmeneti szüneteltetését, hogy testünknek és lelkünknek lehetősége legyen megszabadulni az év vagy évek során felgyülemlett mérgektől. A védikus bölcsek már évezredekkel ezelőtt kijelentették, hogy elébb a méregtelenítés, utána a gyógyítás.

Mit tekint tulajdonképpen méregnek szervezetünk? Mindazt a külső és belső eredetű toxikus anyagot, amely a szervezet közbülső anyagcseréjében már nem vesz részt, de jelenléte a további élettani folyamatokra már zavaró hatást fejt ki. Így méreg minden, ami a szervezet elsavasodásából ered, a természetes élettani folyamatok már nem kívánatos maradványai, a különféle gócok formájában megjelenő gennyes zárványok, az esetleges rákos sejtek bomlástermékei, a szervezetünkben elszaporodott gombák toxinja, a kívülről bejutott kemikáliák széles áradata, a fölöslegesen beszedett gyógyszerek, a levegőben, vízben és talajban lévő kémiai, fizikai, mikrobiológiai toxikus anyagok, de méreg a lélek görcse is, a gyűlölet, a bánat, a keserűség, a féltékenység, a gonosz indulatok és rossz gondolatok minden fajtája.

Nem csoda, ha szervezetünk méregtelenítő rendszere a végletekig túlterhelt, ám ezt belátva sem ugorhatunk hirtelen fejest egy méregtelenítő kúrába, nehogy az meghaladja testi-lelki tűrőképességünket, hiszen a hirtelen kiszabaduló mérgek ún. retard toxicosist, azaz késleltetett mérgezést okozhatnak.

A védikus bölcseletben öt fő méregtelenítési formát ismertetnek, amelyek lényegileg a mai napig megállják a helyüket. Az apokrif iratokban János evangelista Jézus tanításaira hivatkozva a méregtelenítési módszerek közül elsőként a beöntést említi a légző gyakorlatok, a böjt, a víz és napfény kúrák mellett.

A tudomány mai állása szerint böjtön lé-böjtöt vagy teljes állati fehérjementes kosztot értünk, melynek célja a belek megtisztítása, az ízületek salaktalanítása, a vér- és nyirokrendszer, a máj és a vesék teljes kitisztítása - egyénre szabott sorrendben és módszerek szerint, szakember irányításával.

Első tehát a beöntés, melyet tiszta testmeleg vízbe tett mokkáskanálnyi szódabikarbónával, vagy szakember által javasolt gyógynövényteával végezzük. Tartsuk bent minél tovább a pár deciliternyi folyadékot, s közben masszírozzuk hasunkat. A második öntet már lehet egy kicsivel több, s fokozatosan elmehetünk akár 5-6 dl-ig is, közben lehetőség szerint feküdjünk a hátunkra, a fenék alá kispárnát téve, folytassuk a has-masszázst és végezzünk mély légző gyakorlatokat. Mindezt addig ismételjük, amíg a távozó víz kristálytiszta és szagtalan nem lesz. Rendelő intézetekben végeznek ún. magas beöntést és colon hidroterápiát is, ezek a házi beöntésnél lényegesen jobb hatásfokú módszerek. A procedúra után ajánlatos pár órát pihenni vagy aludni.

A beöntéseket érdemes has hajtással kombinálva végezni, így az emésztőrendszer felsőbb szakaszai is kitisztulnak. Ehhez a következő gyógynövények szakszerű keveréke javasolt: fehér mályvagyökér, papsajtlevél, kutyabengekéreg, citromfű, orbáncfű, szenna, anyalevél, apróbojtorján, cickafark, menta, körömvirág, kakukkfű. A beöntést és has hajtást érdemes pár napos lé-böjttel összekötni, amikor egész nap csak magunk készítette friss gyümölcs- és zöldségleveket kortyolunk, kiegészítve zöld teával és tiszta vízzel. Egy-két napnál hosszabb lé-böjt esetén maradjunk otthon, s teremtsük meg a lélektisztító elcsöndesedés feltételeit is.

Légző kúránkat lehetőleg hajnalban, jó friss levegőn végezzünk. Mentális hozzáállásunk fontosabb minden fizikai formánál és mozdulatsornál, tehát kilégzéskor képzeljük el, hogy eltávozik belőlünk minden, ami már nem a miénk, betegség, s minden egyéb negatív formáció, s belénk áramlik és feltölt minden, ami éltető. A légző kúrát próbáljuk meg összekapcsolni napfürdővel, vízfürdővel és ivókúrával. Tapasztalni fogjuk, hogy a természet ős energiáinak hatása nem marad el!

Az eredményt orron át törté-?nő inhalálással is fokozhatjuk, aminek eredményeként fejünk légtartó üregei megtisztulnak, egész fejünk rezonancia képessége javul. Érzékszerveink is lényegesen jobbak lesznek. Mindezen túljutva, a teljes megtisztuláshoz még egy alapos izzasztókúra is tartozik, melyet bőséges folyadékfogyasztást követően végezzünk (szívbetegeknél körültekintéssel!).

A májtisztítást májvédő teával végezzük, amelyben szerepeljen katáng, cickafark, benedekfű és máriatövis mag is. Javasolt májtisztító kúránkat egy korábbi lapszámban részletesen ismertettük. Veséink működését zsurló, medveszőlő, aranyvessző, nyírfalevél teakeverékkel javíthatjuk. A vér- és nyirokrendszer működését a flavonoid tartalmú, azaz lila gyümölcsök, zöldségek javítják, míg a szív munkáját a citromfű, orbáncfű, galagonyavirág, szúrós gyöngyajak, komló, macskagyökér teakeverék, valamint a resveratrol tartalmú készítmények segítik. Tisztítsuk a tüdőt kakukkfű, martilapu, tüdőfű, ánizs, ökörfarkkóró, lándzsás útifű, ibolyagyökér és szappanfű teakeverékkel.

Az összes méregtelenítési módszert azonban a lélek békéjének megteremtésével érdemes kezdeni, hiszen háborgó lélekkel a test hajója sem képes célba érni


Béky László


 
 
0 komment , kategória:  Öngyógyítás  
Boldogok, akik kitartanak...
  2009-08-17 11:06:50, hétfő
 
  Boldogok, akik kitartanak,
mert célba érnek!

Sosem gondoltam volna magamról, hogy képes leszek hosszú perceket eltölteni a jeges Dunában! Igazából nem is vágytam ilyen élményekre. Később megváltozott a helyzet. Rájöttem arra, hogy az ember fokozatos és rendszeres terheléssel elérheti célját. Ez a megállapítás nem csak a sport teljesítményekre igaz! Az élet minden területén célba érhetünk.A jeges Duna átúszását édesapámtól örököltem. Halála után vettem át a stafétabotot. Mivel éveken keresztül kísértem téli edzésein, tudtam a felkészülés menetét. Ezt az élményt szeretném megosztani a Kedves Olvasóval.

A felkészülés egyik fontos alappillére a fizikai kondíció erősítése, fejlesztése. Mindezt leginkább futással és jógával érem el. Futni a Pilisben szoktam télen és nyáron is, hetente négyszer 15 kilométert. Jó érzés fölfutni az emelkedőkön, érezni a tüdőm és a szívem egészséges zakatolását a csodálatos környezetben, a tiszta levegőn. Ilyen futások után az ember nem jön zavarba még a jéghideg vízben sem. Természetesen a jóga nemcsak fizikai kondíciót biztosít. Segítségével veszem magamhoz a szellemi erőket.

A meditáció csodát tesz az emberrel

Hogyan szoktam meditálni? Sokszor a gyakorlatok közötti szünetben gondolok elmélyülve az előttem álló feladatokra. Behunyt szemmel elképzelem az úszás részleteit úgy, hogy azok tökéletesen sikerülnek. A gyakorlatok végén aztán jöhet a fő meditáció. Ilyenkor hanyatt fekvő testhelyzetben vagyok, nyugodt, egyenletes légzéssel ellazítom a testem, majd a gondolatok szeretet-szárnyán elutazom oda, ahová csak akarok. A meditáció az emberi élet egyik legszebb élménye. A bölcsesség tárháza. Az igazság kimondása. Érdemes előre elképzelni azt, ami fontos nekünk, így majd könnyebben sikerül.

A felkészülésben fontos szerepe van a táplálkozásnak is. Természetesen a jeges úszásokhoz speciális ételekre van szükség. A téli hónapokban jelentős eledel számomra az igazi (házi) méz. A méz pótolhatatlan energiaforrás. Persze fogyasztását nem kell túlzásba vinni. Úszások előtt mindig eszem belőle egy-két kanállal, mivel azt tapasztaltam, hogy nagyon komoly belső hőt ad.

Természetesen a hideg mindenki számára tartogathat veszélyeket, sokan felfáznak, fájdalmas hólyaghurutot kapnak. Ennek oka, hogy a hidegben a szervezet védekezőképessége lecsökken, ily módon például a hideg erősen csökkenti a hólyag védekező képességét. Bár ez elsősorban nőknél jelentkező probléma, ám a férfiaknak - így nekem is - gondolnom kell a felfázás elkerülésére - pláne a jeges vízben való úszások során. Olvastam korábban, hogy az amerikai indiánok az ott őshonos tőzegáfonyát használták hólyaghurut és mindenféle gyulladás ellen. Itthon is találtam egy tőzegáfonya kivonatból készült, CRAN-C nevű kapszulát, amióta szedem, egyetlen egyszer sem fáztam fel. Vallom, hogy a természet hatóanyagaival, gyógynövényeivel, a belőlük készült kivonatokkal kitűnően megőrizhetjük egészségünket - ezt mindennapi életem is igazolja. Említést kell még tennem a reflexológiáról, melyet eredményesen használhatunk minden szervünk karbantartására, gyógyítására. Minden reggel, mielőtt elmegyek otthonról, alaposan átmasszírozom a talpamat, s rajta a legfőbb reflexpontokat. A reflexzóna-kezelés mellett nem árt, ha néha forró vízbe dugjuk a lábfejünket. Az így szerzett hő jótékonyan átmelegíti az egész test lehűlt részeit.

Edzéseim kihagyhatatlan része a szabad vízben való úszás. Végeredményben, én egész évben úszom a Dunában. Fontos tényező, hogy szeptembertől kezdve együtt hűlök a folyóval. Így mire elérkezik a januári nyilvános bemutatók ideje, már tökéletes felkészülés áll mögöttem.

 
 
0 komment , kategória:  Öngyógyítás  
A legolcsóbb és a legjobb
  2009-08-17 11:05:41, hétfő
 
  A legolcsóbb és a legjobb szépségápolási trükkök!


Szeretnél szebb lenni, de nincs pénzed a drága krémekre, testápolókra, arcpakolásokra? Ne csüggedj, a természet ugyanis számos olcsó, hatásos eszközt nyújt neked!

Tedd puhává a lábadat! Ugyan már elmúltak a szandálos napok, most is fontos, hogy megszabadulj a lábadon, talpadon lévő bőrkeményedésektől! Ne vegyél drága lábkenőcsöt, lábradírt, inkább próbáld ki ezt: keverj össze pár evőkanál tengeri sót egy kis tejjel, egészen addig, amíg egy sűrű masszát nem kapsz.
Ezzel dörzsöld át a lábadat. Jót tesz a vérkeringésnek, eltűnnek a bőrkeményedések, és csak természetes összetevői vannak! A só egyébként a fürdővízbe is elkél, inkább ezt szórd bele, mint a ki tudja milyen illatanyagokat tartalmazó bolti sókat!

Az arcodnak sem árt a táplálás! Tegyél rá túrós-petrezselymes keveréket! Mindössze egy-két kanál túró kell, amit alaposan kikeversz az apróra vágott petrezselyemmel. Kend fel az arcodra, de a szem környékét hagyd ki, majd tíz-tizenöt perc múltával mosd le! Ez a keverék táplálja a bőrt, vitaminokkal látja el.

Fogyj, légy egészségesebb olcsón! Ehhez a legegyszerűbb megoldás a víz. Igyál naponta több, mint három liter vizet, ugyanis az méregtelenít, fogyaszt, átmossa a szervezetedet, és sokkal jobban fogod érezni magad tőle.

A simább arcbőrért csak pár darab almát kell venned, szeletekre vágnod, és áttörölni vele az arcodat. Sokak szerint sokkal jobb és hatásosabb, mint a régi uborkás recept.

És még néhány egyszerű tipp: fogfehérítéshez nemcsak a szódabikarbóna, hanem a citrom is megfelelő, a körmök erősítéséhez a legjobb megoldás az olívaolajos áztatás, a kívánatosabb, dúsabb ajkakhoz pedig csak egy jégkocka kell, amelyet rányomsz rúzsozás előtt a szádra. 
 
0 komment , kategória:  Öngyógyítás  
Vizualizáció
  2009-08-17 11:05:04, hétfő
 
  Vizualizáció


Közismert dolog, hogy gondolatainkkal, képzeletünkkel hatunk testünk működésére. Elég például csak finom ételekre gondolni, vagy netán erotikus képeket nézegetni - akár lelki képeket is, tehát fantáziálni - ahhoz, hogy a képzelet és a testi működés összefüggése egyértelmű legyen számunkra. Jógik képesek egészen szélsőségesen is alkalmazni ezt a lehetőséget: ellazult állapotban, meditáció közben befolyásolni tudják szívverésüket, anyagcseréjüket. Mindez bárki által könnyen megtanulható dolog, ám a mechanizmus mikéntjét, és azt, hogy mindezeket milyen fantasztikus mértékben lehet kihasználni például az öngyógyítás területén - a legújabb kutatások tárják igazából elénk.

Robert Ader volt az első kutató, aki 1975-ben kísérleti úton bizonyítani tudta, hogy a korábban teljesen autonómnak tartott immunrendszer és az agy szoros kapcsolatban állhatnak egymással. Állatkísérleteiben - számára is váratlan módon - egy olyan jelenséggel találkozott, amelynek kézenfekvő magyarázatául csak az kínálkozott, hogy a vizsgált patkányok feltételes reflexként immunreakcióra kondicionálódtak.

A tudományos élet képviselőit is heves reakcióra késztette ez a meglepő felfedezés: a legkülönfélébb kísérletekkel igyekeztek cáfolni vagy alátámasztani az újszerű elméletet. Mára már bizonyítást nyert a feltevés: az immunrendszer, az idegrendszer és a tudat kapcsolatát vizsgáló új tudomány, a pszichoneuroimmunológia képes számos összefüggést biokémiai szinten is lépésről lépésre bontva megmagyarázni.

Tehát az öngyógyítás agykontroll által is kínált útja nem valami titokzatos, mágikus dolog, hanem annak a ténynek a kihasználása, hogy megfelelő módszert használva tudatunkkal hathatunk testünk, szerveink működésére, beleértve az egészség megőrzésében legfontosabb szerepet játszó immunrendszert is.

Az egyik híres kísérletben egy adott anyagra allergiás személyek bőrére piros színű üvegből cseppentettek rendszeresen ebből a bizonyos immunreakciót kiváltó anyagból egy-egy csöppet. Ugyanakkor a test más részén zöld színű üvegből kontroll gyanánt kevés tiszta vizet juttattak a bőrfelületre. Mindig bekövetkezett a várt reakció, az allergén anyagra bőrpírral válaszolt az immunrendszer, a vízre természetesen nem. Hanem amikor ezután a kísérleti személyek tudtán kívül megváltoztatták az üvegek tartalmát - a zöld üvegből csöpögött az allergén anyag, a pirosból a víz - az immunreakció továbbra is csak a piros üvegnél lépett fel! A kísérleti alany vizuális élményekkel befolyásolt képzelete ilyen mértékben hatott az immunrendszer működésére!

Számos kísérlet támasztja alá azt is, hogy a testünknek szóló gyógyító hatású üzenet küldésének leghatékonyabb módszere az ellazult, fogékony állapotban végzett tudatosan irányított képzelődés - a vizualizáció. Hadd hívjam fel a figyelmet egy tapasztalatom szerint sokaknál gátló hatású terminológiai eredetű félreértésre: a vizualizációt gyakran összetévesztik a víziókkal, konkrét álomképek létrehozásával, egyfajta "mozizással". Erősen vizuális típusú embereknél előfordulhat ilyen is, de az eredményesség sokkal inkább a beleélés erősségétől függ, attól, hogy képzeletünket intenzíven lekössük az adott feladattal, semmint az, hogy van-e közvetlen képélményünk közben, avagy sem.

Nagyon fontos az is, hogy a realitás talaján álljunk. Ha hihetetlenül nagy célt tűzünk magunk elé, vagy igazán nem is akarunk meggyógyulni egy betegségből, mert valamiért nem olyan fontos az nekünk, vagy ha valójában nem számítunk eredményre, akkor természetesen nem is igen tudjuk beleélni magunkat semmiféle gyógyulással kapcsolatos élénk álmodozásba.

S ha meg is tesszük, de közben elhanyagoljuk a külső eszközöket, tehát mellőzzük az orvosi segítséget, végzetes lehet tévedésünk. Vannak olyan betegségek, állapotok - s ezt nemigen tudja senki maga megítélni -, amikor a gyors és/vagy állandó kívülről érkező gyógyítás előbbre való, mint a lassúbb, belső öngyógyító erők aktiválása.
Az ideális a két módszer együttes alkalmazása.

Álljon itt példa gyanánt egy részlet egy önmagát cukorbetegségből sikeresen gyógyító kecskeméti agykontrollos, K. Lilla leveléből:


"Legfontosabb: 1. HIT, VÁGY, ELVÁRÁS; 2. NAPI 3*15 PERC PROGRAMOZÁS; 3. ORVOSI UTASÍTÁS BETARTÁSA! Minden alkalommal megjelenítem az aznapi dátumot és olyan vércukorszintet, amilyet szeretnék. Például mikor 12 körüli értékeim voltak, akkor 10 alatti értékeket programoztam. Ekkor a legmagasabb 9,9 volt. Most már 4-8 között programozok. Ha valakinek magas a cukra, ne akarjon rögtön ideális eredményeket. Ne essünk túlzásokba! De ha fokozatosan kéri a cukorszint csökkenését, biztos a siker. Én szoktam még mondogatni, természetesen jelenidőben: Hasnyálmirigyem inzulint termel, vércukorértékeim 4-8 közötti értékek. Jól és tökéletesen egészségesnek érzem magam... Nem egyik napról a másikra, de türelemmel, kitartással az eredmény nem marad el. Minden alkalommal gyógyítom is a hasnyálmirigyemet, ahogy azt a tanfolyamon tanultuk."

 
 
0 komment , kategória:  Öngyógyítás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 9832 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 19
  • e Hét: 763
  • e Hónap: 1582
  • e Év: 1582
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.