Belépés
vicky0709.blog.xfree.hu
Az ember keményebb, mint a vas, erősebb, mint a kő, és törékenyebb, mint egy szál rózsa. Vicky Baby
1985.07.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Miről írjak?
  2009-08-18 08:57:07, kedd
 
  Miről írjak?

Legtöbbször azt szoktam javasolni, hogy írjál egy levelet nekem. Ebben a levélben először is írd le azt, hogy szeretnéd megrendelni az elemzést tőlem, hogy hozzájárulsz ahhoz, hogy az elemzést elkészítsem. Ezután írd le kérlek, mi az a terület az életedben amiről egy kicsit többet, bővebbet szeretnél tudni. Azt tapasztaltam, hogy "csak úgy" senki nem szokott tőlem elemzést kérni. Mindenkinek van egy olyan életterülete, ahol éppen gond van, ahol szükség lenne a tisztánlátásra. Van, aki a válás, az új párkapcsolat, vagy éppen az évtizede tartó krónikus szingliség foglalkoztat. Sokan vannak akik új munkakörük, karrierútjuk, karrier-terveik kapcsán keresik a grafológust, és arra kíváncsiak, hogyha egy kézzel írt önéletrajzzal pályáznak, vajon mely területeken van jó esélyük. A spirituális krízisben is sokan fordulnak grafológushoz, keresve az utat, az ösvényt, amerre haladni érdemes. Igen sokan fordulnak hozzám, mint a legismertebb ezoterikus témákat is felvonultató internetes magazin, a HarmoNet tulajdonosához.


Hogy rendeljek elemzést?

Írd meg illetve keresd meg azokat az írásokat amik ez elemzéshez kellenek (olvasd el a "Mennyit kell írnom" kezdetű bekezdést!") és tedd őket egy borítékba.


Címezd meg a borítékot így:
HarmoNet Kft - Grafológia
Budapest
Pf. 27.
1255


Add fel postán. Ha az írásmintákat is vissza szeretnéd kapni, ezt a leveledben külön jelezd. (Alapesetben ezeket meg szoktuk tartani.)

Fontos! A levélben mindenképpen tüntesd fel a saját adataidat is, tehát a nevedet (olvashatóan) a postacímedet ahová az elemzést várod, illetve a telefonszámodat amin elérhető vagy. Elektronikusan is szívesen elküldöm az elemzésedet, de a postai küldés eleganciája és dokumentálhatósága szerintem mindkettőnknek garanciát nyújt az e-mail mellett.

A bankszámlaszám, ahová utalhatsz: HarmoNet Kft OTP 11706016-20-803386

A közleménybe azt írd: Grafológia.

Ha az e-mail címedet is megadod ugyanitt, az összeg beérkezésével egy időben elektronikus számlát kapsz az összeg feladójának címére. Ha nem adsz meg e-mail címet, a számlát az elemzés mellé csatoljuk. Ha a számlát cégnévre kéred, ezt külön jelezd!


Mennyibe kerül?

Az elemzésből háromfélét rendelhetsz.

-Rövid, egy kérdésre irányuló elemzés, melyben az aktuális kérdésedre vonatkozó dolgokat domborítjuk ki és arra javaslunk alternatív megoldásokat. Ez általában 4 oldal terjedelmű, és az ára 7000 Ft.
-A hosszabb, a teljes személyiségkép felrajzolása, amiből nem csak a kérdésedre adott válaszok derülnek ki, de minden olyan dolog is, amiről úgy gondoljuk, hogy fontosak lehetnek neked. Minden fő életterületről beszélünk ebben az elemzésben, legalább 12 oldalon keresztül. Ennek az elemzésnek az ára 18 000 Ft.
-Grafoklevél - igen népszerű dolog volt éveken át, hiszen néhány sorban leírtuk, mik a legjellemzőbb tulajdonságaid az írásod alapján, és egy oklevélen küldtük el neked. Ezt sokan ajándékba, a főnöknek, vagy barátnak, kolléganőnek adták. Ez nem egy komoly és mélyre ható elemzés, csupán egy játék. Ára változatlanul 1500 Ft.


 
 
0 komment , kategória:  Grafológia  
Mennyit kell írnom?
  2009-08-18 08:54:08, kedd
 
  Mennyit kell írnom?

Egy gyorselemzéshez elég 6-8 sornyi spontán kézírás, míg egy teljes elemzéshez én mindig kicsit többet szoktam kérni. Ilyenkor olyan a grafológus, mint a szűzlány; kideríti, kinek komoly a szándéka. Aki ugyanis csak egy kósza numerára vágyott az önismeret terén, az ennyi kézírástól gyakran elretten. A bátrak viszont sokat nyernek!

Először is egy régebbi írást (amiről nagyjából sejted, mikor született) szeretek látni. Ha nincs, nem tragédia, de ha van annak örülök. Ebből látom a személyiséged változásának ívét. Néhány éves, vagy akár az idén év eleji, vagy éppen a mostani krízised kezdetéről való is megteszi, nem kell az egyetemi jegyzetekig visszanyúlnod, ha az már évtizedes múltra tekint.
Szükség van egy másolt írásra, amit egy általad szabadon kiválasztott szövegről másolhatsz. Tényleg mindegy, mi az, csak lehetőleg ne vers legyen, hanem összefüggő szöveg. A tartalma csupán annyiban lehet lényeges, hogy a szocialista-kommunista logika ekvivalenciáinak okfejtéseiről nem biztos, hogy olyan folyékonyan tudsz másolt szöveget gyártani. Ebből kiderül, hogyan reagálsz a feladatokra, ha valamire figyelned kell.
 
 
0 komment , kategória:  Grafológia  
Hogy készül egy elemzés?
  2009-08-18 08:53:27, kedd
 
  Hogy készül egy elemzés?

Amikor megkapom a kézírást, először megfigyelem az egészet, a benyomásaimat róla, majd egy időre félreteszem, hagyom az információkat "leülepedni", ha vannak különleges írásformák a kézírásban, akkor azokat a "tudatalattim gondjaira bízom", és engedem, hogy a megfelelő információk a felszínre törhessenek.
Ez roppant tudománytalanul, hangzik, minthogy az is. Viszont most nem a grafológusok általános elemzési metódusát írom le, hanem a sajátomat. Én bizony használom az intuíciómat, és a szaktudásomat, mégpedig egyszerre. Akinek az utóbbi nincs, a tudományos irányt szokta szidni. Akinek az előbbi nincs, az "ezoterikus megközelítést" gyepálja. Mivel én mérni is tudok, és intuícióm is van hozzá, egyszerűen nem bántom egyik irányzatot sem, hanem a klienseim érdekében használom.

Amikor előveszem a kézírást, akkor egyúttal szkennert, (jobb, mint a nagyító, mert tetszőleges szögben és irányban tudom forgatni a beszkennelt szöveget) és mérőeszközt ragadok, és a lényeges részeket megfigyelem, lemérem, elvégzem azt a dokumentációt, ami védhetővé és megalapozottá teszi az elemzést. Ezután ha felmerült bennem olyan kérdés, amire az író személye tud választ adni, akkor felhívom, megkérdezem amit tudni szeretnék, majd megírom az elemzést, és elküldöm, vagy átadom neki.
 
 
0 komment , kategória:  Grafológia  
Ez ennyire soká tart?
  2009-08-18 08:52:45, kedd
 
  Ez ennyire soká tart?

Sokan, mikor rendelnek egy elemzést, sokallják azt a másfél-két hét időt, amit megadok. Hiszen azt látják, hogy amikor a kezembe veszem a papírt, egy gyorselemzés erejéig, akár azonnal is mondom azokat a dolgokat, amiket megfigyeltem. Aki ezt megtapasztalta, és ezért kér teljes elemzést, meglepődhet. Egy leírt grafológiai elemzés elkészítéséhez 4-6 óra - sőt néha még ennél is több - szükséges.

Gáspár Kati vagyok, idestova 1994 óta grafológus. A "nagy öregeknél" tanultam grafológiát, többen még a két háború közötti idők magyar mestereinek tanítványai voltak. Évtizedes gyakorlatom alatt nem - írtam félre! - több mint tízezer kézírást láttam, s ugyanennyi emberrel találkoztam a kézírása kapcsán. Közel száz grafológiai témájú önismereti tréningcsoportot vezettem, s most arra gondoltam, hogy számodra is lehetővé teszem, hogy megtudd magadról mindazt, amit az írásod rólad elárul.
 
 
0 komment , kategória:  Grafológia  
Minden kiderül?
  2009-08-18 08:51:49, kedd
 
  Minden kiderül?

A grafológus nem a csodatévő rabbi, egyáltalán nem tud rólad mindent, viszont ha valamiben bizonytalan, vagy éppen úgy látja, hogy jó lenne, ha az adott életterületet magad gondolnád át, a segítségével, akkor kérdez. Egy jelcsoport az írásodban néha jelenthet egyféle és még egy másik féle dolgot, ilyenkor a grafológus rákérdezhet, milyen irányban keressen tovább. Az alapvető jellemvonásaidat, azokat a dolgokat, amiket a többi ember gondol rólad, ahogy a munkádban, magánéletedben viselkedsz, ahogy a párkapcsolataidat megéled, mindenképpen meg tudja mondani.
 
 
0 komment , kategória:  Grafológia  
Mit figyel a grafológus?
  2009-08-18 08:51:15, kedd
 
  Mit figyel a grafológus?

-Mire írtál? Milyen íróeszközzel? Hogyan fogtad a tollat-ceruzát? (már ha látja)
-Melyik kezedet használtad?
-Hogy töltöd ki a rendelkezésre álló teret?
-Milyen pontossággal követed a grafológus adta instrukciókat?
-Hogy alakítod a sorokat, szavakat, betűket, betűelemeket, ékezeteket, hogyan javítasz, ha arra van szükség, és hogy fest az egész írástömb?
-Hogy hat mindez együtt?
 
 
0 komment , kategória:  Grafológia  
Honnan látja mindezt...
  2009-08-18 08:50:29, kedd
 
  Honnan látja mindezt a grafológus?

A kedvenc kérdésem, amikor az elképedt kliensem hosszúra nyúlt állal ül előttem, és nekem szegezi a fenti mondatot. Legszívesebben azt mondanám: tizenéves rutinból látom! Persze ez nem volna igaz önmagában, hiszen a rutint meg kellett alapozni mélységi grafológia és pszichológia tudással is. A grafológiáról sokan szeretnék azt gondolni, hogy egy szótár, amelyből ki lehet nézni, hogy ha egy betű jobbra dől, akkor az azt jelenti, ha balra, akkor pedig amazt. Milyen szép is lenne a világ, hogyha ez ilyen egyszerű volna! Ám az emberek - és a kézírásuk - nem ennyire nyilvánvalóak. Ahhoz, hogy a különböző grafológiai jeleket összehasonlítsuk, megnézzük gyakoriságukat, és kiderítsük értelmüket, nem lehet szótárt készíteni. Ennyi változót, és a hozzájuk kapcsolódó következtetéseket még egy számítógépes programba betáplálva is nehezen lehetne kezelni. (Persze volt aki megpróbálta..)
 
 
0 komment , kategória:  Grafológia  
Én már nem is írok kézzel!
  2009-08-18 08:49:44, kedd
 
  Én már nem is írok kézzel!

Sokan ezt mondják, amikor egy üres lapot kapnak maguk elé. Tényleg igaz, hiszen most is egy gép előtt ülsz, és a billentyűket használod, ha közölni akarsz valamit. A telefonodat nyomkodod, ha egy pár soros üzenetet akarsz küldeni egy ismerősödnek. Akkor mi a csodának is kell a grafológia? Nem egy levitézlett tudomány ez?


Gyere, gondoljuk végig együtt! Amikor a hűtőre rakod egy mágnessel reggel, hogy "apukám vegyél tejet", vagy amikor a villanyóra állást kiragasztod az ajtóra, esetleg amikor egy ócska boríték hátulján összeadsz néhány csekket, vagy amikor a naptáradba feljegyzel egy telefonszámot, nevet és címet ... nos ugye mégiscsak írsz kézzel? Igaz, hogy a ma embere már nem hosszú leveleket és feljegyzéseket ír kézzel, de azért a legtöbben napi gyakorisággal használunk papírt és tollat-ceruzát. Természetesen ez látszik a kézírásunkon is, sokat változott az írás minősége az elmúlt évek során. Ezt azonban egy gyakorlott grafológus látja.
 
 
0 komment , kategória:  Grafológia  
Az írásod mindezt elárulja!
  2009-08-18 08:49:04, kedd
 
  Az írásod mindezt elárulja!


A grafológia szót először egy öreg francia abbé használta, kézírás megfigyeléséből kikövetkeztetett jellemvonásokra. A grapho szó, ha tudsz angolul, akkor nem ördöngösség, hogy kitaláld, írást jelent, a logia rész pedig a "logosz" görög szóból ered és tudományt, tudást jelent. Michone abbé - az öreg francia pap - megfigyelte, hogy kora nagy gondolkodóinak jelleme és írása szoros összefüggéseket mutat. Filozófusok, egyházi emberek, pszichiáterek és jogászok egyaránt figyelemmel fordultak az írás és jellem párhuzamából születő megfigyelések felé. Mára tudományos kutatások folynak ebben a témában, a marketing, az informatika, az agykutatás és a pszichológia egyaránt a grafológia felé fordult.

 
 
0 komment , kategória:  Grafológia  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 9832 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 25
  • e Hét: 769
  • e Hónap: 1588
  • e Év: 1588
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.