Belépés
idgie1975.blog.xfree.hu
Minden csak hozzáállás kérdése... Cs Ildikó
1975.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Children's Songs
  2009-10-30 11:17:34, péntek
 
  HERE ARE SOME KIDS SONGS FROM HUNGARY
Link
 
 
0 komment , kategória:  Angol  
Kiejtés, összeolvasás
  2009-10-22 18:50:10, csütörtök
 
  THE ELECTRIC COMPANY: Sound Out: Sunshine Link
THE ELECTRIC COMPANY: Sound Out: 'gargling' Link
stb...
 
 
0 komment , kategória:  Angol  
Song
  2009-10-22 18:30:59, csütörtök
 
  ABC Song-Lets Start Smart original alphabet song Link
ABCDE SONG Link
FGHIJ Song Link
Letter Sounds A to L Lesson Link
Vowel Sounds AEIOU Link
CH SH TH WH Song Link
OU and OW Song Link
PHONICS AG SONG Link
AT Song Short Vowel Word Families Link
WH Song Link
ALL Song Long Vowel Word Families Link
AGE Song Long Vowel Word Families Link
THE ELECTRIC COMPANY: Silhouette: IGHT Link
THE ELECTRIC COMPANY: Silhouette Blend: 'E/EE' Link
stb...ld a linkeknél
 
 
0 komment , kategória:  Angol  
Alapok
  2009-10-17 08:53:54, szombat
 
  www.kindersay.com Link

állatok Link
élelmiszerek Link
stbwww.okosito.hu
Angol nyelvleckék kezdőknek: Linkld még:
Videotáram - kreatív kategóriaSzínek Link Link
Hónapok Link Link
Évszakok Link Link
Számok
1 - 20 Link
21 - 32 Link
20 -100 Link
1 ... 1. 2. 3. ... Link
1 - 100 Link
Idő Link
Napok Link
Napszakok, napok Link
Szavak Link
abc Link
iskolai felszerelések, berendezések Link
geometria Link
pénz Link Link Link Link
a Flag Day song Link
Gyümik Link
Zöldségek Link
Színek Link
Idő Link
Színek Link Link piros, kék, sárga, zöld Link Link

I'm Happy (Clip)
Link
otthon stb Link
 
 
0 komment , kategória:  Angol  
Zászlók
  2009-10-16 15:46:45, péntek
 
  Nagy-Britannia zászlaja

Nagy-Britannia zászlaja végleges formáját 1801-ben érte el. A lobogó az 1800-ban aláírt brit és ír egyesülési szerződés alkalmával jött létre.

A ma használt angol zászló a skót zászló alapját adó kék a háttere, amelyen Írország, Anglia és Skócia keresztjei láthatók.

A zászló előterében a nagy piros kereszt Anglia védőszentjének, Szent Györgynek a keresztje. A György-kereszt hátterében a piros ferde kereszt Szent Patrik keresztje. Ő az írek védőszentje. A Patrik-kereszt melletti fehér kereszt pedig Szent András keresztje, aki Skócia védőszentje.Az Egyesült Királyság zászlaja egy végleges formáját 1801-ben elérő lobogó, amely feltehetőleg a világ legismertebb zászlói közé tartozik. A lobogó hivatalosan Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának zászlaja, avagy népszerű nevén Union Jack. A lobogó az 1800-ban aláírt brit és ír egyesülési szerződés után jött létre. Az akkori Brit Nemzetközösségben is ez a lobogó volt használatban, ezért több ma már független ország is hivatalos vagy félig-hivatalos lobogójaként használja.

A nemzeti lobogó beceneve, a Union Jack eredete több tőről is fakad. Egyesek szerint azért kapta ezt a becenevet a zászló, mivel az angolban a jack szó kis, hajókra tűzött lobogókat jelent. Ezért sokak szerint csak akkor szabad ezzel a névvel illetni a brit lobogót, amikor azt a szél felkapja. Mások szerint az elnevezés a 17. századból ered. Ekkor VI. Jakab, a skótok királya örökölte az angol trónt I. Jakab néven. Ő volt az az uralkodó, aki először egyesítette a két királyságot egy korona alatt. Jakab adta ki a megbízást az új, közös zászló megalkotására. Az elkészült lobogó egyesítette az addig használatos angol és skót zászlókat. Ez a különös jelkép a királyság népe először idegenkedve fogadta, majd becenévként az angol egyesülés szót (Union) megtoldották Jakab angol becenevével a Jack-kel.


A ma használatos brit lobogónak a skót zászló alapját adó kék a háttere, amelyen Írország, Anglia és Skócia keresztjei láthatók. A zászló előterében a nagy piros kereszt Szent György, Anglia védőszentjének keresztje. A György-kereszt hátterében a piros ferde kereszt Szent Patrik keresztje, aki az írek védőszentje. A Patrik-kereszt melletti fehér kereszt pedig Szent András keresztje, aki Skócia védőszentje.

A lobogó története egészen 1603-ig nyúlik vissza, amikor Jakab uralma alatt perszonálunióra lépett Anglia és Skócia. Az új uralkodó egyesült királyságainak új jelképet akart, és megbízta az udvari heraldikust, hogy készítse el a két állam közös lobogóját. A zászló tehát Skócia és Anglia lobogóinak egymásra helyezésével született meg, és 1606. április 12-én királyi rendeletben lett hivatalossá téve. A zászló elkészítésének vázlatai mind eltűntek az idők folyamán. A lobogó egységét csak később teremtették meg, 1707-ben. Addig kétféle változatot használtak a Brit-szigeteken. Az egyiket Angliában, ahol a piros kereszt volt előtérben, mint ma is, a másikat viszont Skóciában használták. Ebben az esetben a fehér ferde kereszt volt előtérben. 1707-ben angol hegemóniával megszületett a Nagy-Britanniai Királyság, és ekkor egységesítették a birodalom minden részén a ma is használatos változatot. Az egyesülés más változásokat is hozott, elsősorban a zászló használatában. 1707-ig a lobogót csak tengeren használták, és később csak a királyi flotta büszkélkedhetett vele. Az egyesülést követően már a szárazföldi csapatok is használhatták.
Ekkoriban sem Wales sem Írország nem képviseltethette magát a lobogón, hiszen mind a két ország az angol korona része volt. Nem tekintették őket Nagy-Britannia létrehozásában alapító államoknak. Ez valamelyest megváltozott 1801-ben, amikor Írország is nagyobb autonómiát kapott a királyságban. Az új hatalom megjelenése a lobogót is megváltoztatta, és a Union Jack elnyerte mai formáját. A Patrik-kereszt szintén az angolok keresztje mögé került, és hogy egyértelművé tegyék: Skócia nagyobb hatalom, mint Írország, a Patrik-kereszt fele akkora, mint az András-kereszt. A zászló azonban sokáig csak a királyság haderejét jelképezte. 1908-ban mondta ki először a brit parlament, hogy a Union Jack az Egyesült Királyság nemzeti lobogója.


forrás: A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.


További kis kutatás zászlóügyben.

UK, azaz az Egyesült Királyság alá tartozik:

Anglia;
Skócia;
Wales;
Észak-Írország.


Anglia zászlaja Link
Skócia zászlaja Link
Wales zászlaja Link
Észak-Írország zászlaja Link

ld még:

Írország zászlaja Link
Az Amerikai Egyesült Államok zászlaja Link
Ausztrália zászlaja Link
Kanada zászlaja Link


 
 
2 komment , kategória:  Angol  
Angol dalok szövege
  2009-10-16 15:15:37, péntek
 
  Angol Dalszövegek - Angol dalok szövege

Az angol dalszövegek rendszeres hallgatása sokat segít az angol nyelv elsajátítására vágyóknak.

Hátrányuk talán annyi, hogy néha nehéz a dalok nyelvezete, gyakran igencsak szlenges formában adják elő az angol anyanyelvűen ezeket a dalokat. A nyelvtanulás érdekében azonban érdemes erőlteni a dolgot. Szótár használata javasolt.

Ha angol nyelvű dalszövegeket szeretnél letölteni a netről, akkor javaslom figyelmedbe a letssingit.com weboldalt.

Ezen az oldalon belül itt találhatsz dalszövegeket: Link


forrás: LinkSaját mejegyzés:
English Karaoke

pl.: Link

továbbá:
Link
Mi ez?
Angol zenék szövegei, majd alattuk a fordítása magyarra
 
 
0 komment , kategória:  Angol  
Angol Nyelv - pár szóban
  2009-10-16 15:11:10, péntek
 
  Az angol nyelv jelenleg egyike a Föld legtöbbet használt nyelveinek.

Az angol nyelv tájszólásokra bontható, (pl.: brit angol, amerikai, ausztrál), és előfordulhat, hogy szétesik több nyelvre. A médiának és a fejlődésnek köszönhetően azonban az is megeshet, hogy egy idő után egyetlen beszélt változathoz fogunk eljutni.

A statisztikák szerint úgy 440 millió ember anyenyelve az angol. Az anyanyelvi beszélők száma csökken, viszont az angolt beszélik a legtöbben második nyelvként.

Kb. 650 millióan beszélik jól első vagy második nyelvként, és kb. 2-3 milliárdra tehető azok száma, akik valamennyire megértik.


forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Angol  
Az angoltanulás ma
  2009-10-16 15:07:09, péntek
 
  Némi humorral fűszerezve praktikus tanácsok az angol nyelvtanulóknak...

Kissé zűrzavaros terület a nyelvoktatás, mindenki más módszerre esküszik. Tanítják így, tanulják úgy az angol nyelvet, valakinek ez jön be, valakinek az. Vannak azonban olyan alapszabályok, amelyek betartása mindenképp fontos, ha sikert akarsz a nyelvtanulásban.


A nyelvérzék és az angol nyelv

Gyomláljunk ki egy hamis gondolatot. Ez a nyelvérzék fogalma. Ilyen dolog nincs.

Természetesen vannak kevésbé jó képességű tanulók, s ennek okán nekik a nyelv megtanulása tovább tart, de ez minden.

(Megjegyzés: Ha viszonylag zökkenőmentesen elolvastad idáig ezt a kis írást, akkor garantáltan van esélyed, hisz ezek szerint magyarul már tudsz. Miért ne menne akkor az angol is?)Mi is a célod az angoltanulással?

Természetesen figyelembe kell venni, hogy mi a célunk, amikor az angol nyelvet tanuljuk. Ha a beszélgetés, akkor csak kevés energiát fektes-sünk íráskészségünk fejlesztésébe.

Ha viszont angol siketekkel akarunk érintkezni, és azt is csak levélben, akkor az írás és olvasás tudományát igyekezzünk angolul elsajátítani.

Alapvető célja az angol megtanulásának egyébként az lenne, hogy nagyobb karéjokat tudjunk hasítani a világ kultúrájából. Ehhez képesnek kell lennünk arra, hogy megértsünk másokat, illetve meg tudjuk értetni magunkat, s mindezt lehetőleg magas szinten tegyük. Azaz, hogy használni tudjuk az angol nyelvet.

A fenti cél mostanában sajnos sokszor nem kap túl nagy hangsúlyt. Manapság nem kapsz nyelvvizsga nélkül diplomát. Ne ess viszont abba a hibába, hogy pusztán a nyelvvizsgáért tanulsz.

Fogalmazd meg, mit akarsz elérni az angol megtanulásával. Talán plusz adatokat szeretnél gyűjteni a szakterületedhez, külföldre mennél dolgozni, talán filmeket néznél vagy könyveket olvasnál eredeti angol nyelven stb. Határozd meg, aztán tartsd a célt szem előtt.Az angoltanuláshoz való hozzáállás

A mostani harmincasok mennyire akartak az iskolában oroszul tanulni? Legtöbbjük semennyire. És most a nyelvtudásuk is ezzel egyenesen arányos. Pedig a tanárok próbálkoztak, a tanulók viszont hősiesen ellenálltak.

Szándék nélkül nem lehet nyelvet tanulni. A legnagyobb befektetésed az ambíciód és a szorgalmad.Az elmélet - gyakorlat egyensúlya

Az angol nyelvismeret megszerzésének egyik fő akadálya az elegendő gyakorlás hiánya.

Vegyünk összehasonlításnak egy műugrót. Az edző elmagyaráz neki egy egyszerű figurát, amit a műugrónk hosszan gyakorol. Ezután újabb kis elmélet, majd sok gyakorlás következik és így tovább.

Hosszú idő telik el, amíg három és negyedes csavart ugrással kápráztat el minket. De mi történne, ha a kezdő műugrónknak az edző egy hétig csak magyarázna és mutogatna, aztán elvárná a fent említett halálugrást? Valószínűleg az tényleg halálugrás lenne....

Az angoltanulás ugyan még akkor sem követel emberéletet, ha valaki a fenti edzőhöz hasonlóan tanít minket, de azért sejthetjük az eredményt.

Ha a gyakorlás kevés vagy elmarad, akkor "tudásunk" előbb-utóbb kártyavárként omlik össze. Nem lenne szabad tehát készületlenül újabb és újabb anyagot "rátanulni" a be nem gyakorolt anyagra, az csak a kudarcot vetíti előre.

Tartsd tehát folyamatosan fenn az elméletgyakorlat egészséges egyensúlyát ha az angol nyelvet meg akarod tanulni. Ez a siker fő kulcsa!!

A régebben vett angol nyelvtani szerkezeteket és szavakat is folyamatosan gyakorolni kell, nem csak az újakat. A nem használt tudás ugyanis gyorsan halványul.Az angol nyelvtanulás intenzitása

Tapasztalatom, hogy heti 2X2 óra és egy kis otthoni rátanulás elegendő ahhoz, hogy a haladás kézzelfogható legyen. Több otthoni szorgalommal kevesebb órát is elég eltölteni az angoltanárnál. Tapasztalat az is, hogy jobb a rendszeres mondjuk napi 15 perc, mint mondjuk a heti egyszeri 2,5 óra.


Logika az angol nyelvben

Az angol nagyon gyakran igen, de nem mindig logikus. Az élő használat hozta létre és formálja folyamatosan. Arra a kérdésre, hogy miért van ez így vagy úgy, néha nincs válasz.

Saját anyanyelvünkön sem tudnánk pontosan megmondani, miért mondjuk pl. azt, hogy Budapesten, de Pécsett vagy Veszprémben. Vagy ugye malackodni szoktunk, de sertéskedni nem....


A nyelvtudás négy összetevőjének gyakorlása:

Már érintettük, hogy az angol elsajátításához az alábbi területeket harmonikusan kell fejleszteni:

Hallott szöveg értése
Íráskészség
Beszédkészség
Olvasott szöveg értése

Igen, de hogyan? >>Hallott szöveg értése - az első összetevő


A szövegértés fejlesztésére - az élőbeszéden, angol anyanyelvűekkel történő beszélgetéseken kívül - talán a DVD a legjobb.

Ott (1.) hallod a szöveget, (2.) látod is azt írásban a feliraton, (3.) van szövegkörnyezet és (4.) látod is a szituációt. Így rá tudsz érezni, hogy mely szituációban milyen nyelvtant, mely angol szavakat jobb használni. Ha új szót látsz, gyorsan ki tudod keresni a szótárból, nem kell azon töprengened, vajon hogyan is kell azt írni.

Amikor DVD-t vagy magnót hallgatsz, állítsd meg mondatonként a lejátszást, és hangosan mondd ki a mondatokat. Így nem vagy teljesen passzív, és a beszédet/kiejtést is gyakorlod.

A magnóhallgatás azért kevésbé értékes, mert ott csupán két tényező van jelen: (1.) hallod a szöveget és (2.) a szövegkörnyezetet.

A magnó vagy rádióhallgatás további hátránya, hogy ha nem értesz egy szót, akkor - írott szöveg hiányában - azt néha nehéz megtalálni a szótárban.

Kerüld a szuperszlenges vagy szakzsargonnal telezsúfolt DVD-k hallgatását. Válassz olyan filmet, ahol szépen, tagoltan és viszonylag egyszerűen beszélnek.

Amit érdemes például hallgatni/nézni: " A Mátrix". (The Matrix)

Amit nagyon nem: "A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső" (Lock, Stock and Two Smoking Barrels)Az írás és a helyes mondatalkotás gyakorlása - a második összetevő


A másik összetevő a helyes írás, mondatalkotás. Te magad írhatsz mondatokat, kisebb történeteket, melyekbe belefoglalod az aktuális, illetve a korábbi nyelvtant és szavakat is.

Még jobb, ha van házid. Én minden óra után adok az épp aktuális leckéhez előre gyártott magyar mondatokat. A feladat mindig annak angol nyelvre történő fordítása. A következő óra elején pedig ellenőrizzük a kész mondatokat, így kiderülnek és korrigálhatóak az esetleges félreértések.

Ha lehetőséged van levelezni angol anyanyelvűvel, tedd meg. Kérd meg őket, hogy javítsák ki a leveleidet. Abból nagyon sokat tudsz tanulni. Fontos, hogy intelligens anyanyelvűvel levelezz. Angol nyelvű levelezőpartnereket találhatsz, ha a neten rákeresel a "penfriend" szóra, és egy ilyen levelezős weblapon regisztrálsz.A beszéd gyakorlása - a harmadik összetevő


Próbálj lehetőséget találni arra, hogy kommunikálj. Nem baj, ha az elején hibákat vétesz. Egy zongoravirtuóz is valamikor a boci-boci tarkával kezdte, és rendszeresen melléütött. Gyakorlat teszi a mestert. Beszélj!Olvasás - a negyedik összetevő


Olvass az adott nyelven!

Körültekintően válasszuk meg az olvasandó könyvet, különben könnyen beletörhet a bicskánk. Megfigyeltem, hogy diákok hajlamosak saját szintjük fölött olvasni. Erre nincs szükség, hacsak nem a szenvedés a cél. Sok egyszerűsített könyvecske van a piacon. Ilyenek pl. az Oxford kiadó "bookworms" könyvei. Hat szinten kapható olcsó kis olvasmányok ezek. Pár hetes (!) nyelvtanulás után már lehet olvasgatni az egyes szintű, 700 szóval írott könyveket, és legtöbbjük igazán lebilincselő kis történet. Az első könyv angol eredetiben való elolvasása igazán nagy élmény.Az ideális angol nyelvóra

Ha haladsz, ha általában értesz mindent, és egyre jobban ki tudod magad fejezni, akkor egész rendben lehet a dolog. Ha viszont, - annak ellenére, hogy te megtettél mindent, - zavaros a nyelvtan, ha képtelen vagy elkészíteni a házit, akkor jobb, ha angolosan távozol. :)

Az angol elsajátítása csapatmunka. A tanár és a diák közös célja, hogy a buksidba ügyeskedjétek az anyagot. De a tanulás nem feltétlenül mindig élmény. Az óráknak jó hangulatúaknak kell lenniük.

Persze előfordul, hogy néha téped a hajad, néha nem érted a különbségeket, s az is előfordul, hogy csak nézel, hogy a kazettán vajon tényleg ékes angol szavakat hallasz-e. Előfordul, hogy úgy érzed, alig haladsz. De ez szinte mindenkivel így van, hidd el. Kitartás!


Vállveregetés

Fontos, hogy elégedett legyél a teljesítményeddel. Ez gyakran csak hozzáállás kérdése. Ne másokhoz, hanem önmagadhoz hasonlítsd a haladásod. Az angoltanulás néha rögös útján rendszeresen veregesd meg saját vállad, és örülj annak, amit már tudsz. Ne keseregj sokat azon, hogy még mennyit nem tudsz.


Ha már belekeveredtél a nyelvtanba, mint sün a rágógumiba

Ha kissé zavaros fejjel mész el egy óráról, és otthon a jegyzeteidből próbálod kisilabizálni, amit nem értettél meg, akkor az angolóra - hogy enyhén fogalmazzak - szakszerűtlenül volt megtartva.

Ha ez a helyzet, akkor a teendőd annyi, hogy visszamész az anyagban, megnézed, mit nem értettél korábban, megérted, ha kell, segítséget kérsz hozzá, majd gyakorlod azt a részt.Dióhéjban a lényeg tehát:

Az angol megtanulható, nem kell hozzá extra képesség, csak szorgalom és az anyag pontos megértése. Jó, ha van egy célunk az angoltanulással, és hasznos az is, ha készülünk az órákra.

Próbáljunk jó tanárt választani, és az ő irányítása alatt sokat gyakorolva haladjunk. Ne rohanjunk az anyagban, gyakoroljuk eleget a hallott szöveg értését, az írást, a beszédet és az olvasást is. És végül, de nem utolsósorban, ha érezzük a haladást, veregessük magunkat hátba, mert az erőt ad.

Ezek voltak a csokorba szedett javaslatok az angol elsajátításához. És most nem maradt más hátra, mint hogy mindenkinek sok szerencsét, sikeres angoltanulást kívánjak.

Ja, és van még itt pár hasznos dolog, nézd meg bátran a további linkeket is.

Kozma Béla Tibor
2006. december

forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Angol  
Angol szólások, kifejezések
  2009-10-16 14:38:54, péntek
 
  Angol szólások, közmondások, kifejezések


Ejtsük a témát. Let's drop the subject.

Úgy dohányzik, mint a gyárkémény. He smokes like a chimney.

Két legyet üt egy csapásra. He kills two birds with one stone.

Hagyd már abba. Knock it off.

Egy pillanat alatt. Before you know.

Megőrjítesz. You drive me crazy.

Szakad az eső. It is raining cats and dogs.

Megnehezíteni valakinek az életét. He gives someone a hard time.

Menj a csodába, hagyj békén. Go fly a kite.

Nincs vesztegetnivaló időm. I have no time to lose.

Úgy hiányzik, mint púp a hátamra. I need it like a hole in the head.

Ezer éve nem láttalak. I haven't seen you for ages.

Feldobta a talpát, elpatkol. He kicked the bucket.

Holtrészeg. He is dead drunk.

Jó étvágyat! Enjoy your meal!

Fűbe harap. He bites the dust.

Halvány gőze sincs. He has no clue.

Másként döntött. He changed his mind.

A tudás hatalom. Knowledge is power.

Örömmel hallom. I'm glad to hear it.

Meg vagyok értve? Do I make myself clear?

Helyesen cselekedett. He did the right thing.

Nem kell sietned/csak nyugodtan. Take your time.

Akár hiszed, akár nem. Believe it or not.

Égnek áll a haja tőle. It makes his hair stand on end.

Kizökkent a gondolatmenetéből. He lost his train of thought.

Semmi közöd hozzá. It's none of your bussinnes.

Köszörüli a torkát. He is clearing his throat.

Összefut tőle a nyál a számban. It makes my mouth water.

Nem hiszek a szememnek. I cannot believe my eyes.

Derült égből. Out of blue.

Úgy úszik, mint a nyeletlen fejsze. She swims like a brick.

Higgadt, megőrzi a hidegvérét. He is Cool as cucumber.

Mára elég lesz. Fejezzük be. Let's call it a day.

Hallgat a szívére. He follows his heart.

Tűnj a szemem elől. Get out of my face.

Ő viszi el a pálmát. He takes the cake.

Benne van a slamasztikában. He is in deep water.

Végül, de nem utolsó sorban. Last but not least.

Nincs takargatnivalója. He has nothing to hide.

Na és? Big deal.

Olyan, mint elefánt a porcelánboltban. She is like a bull in a china shop.

Undorodom tőle, hánynom kell tőle. It makes me sick.

Alszik, mint a bunda. It is sleeping like a log.

Versenyt futnak az idővel. They are racing agains time.

Ábrándozó természet. He has his head in the clouds.

A légynek sem tudna ártani. He wouldn't say boo to a goose.

Mintha a falnak beszélnék. It is like talking to a brick wall.

Nyelvbotlás volt. It was just a slip of the tongue.

Légvonalban. As the crow flies.

Angol szólások gyűjteménye
Íme néhány angol kifejezés a teljesség igénye nélkül:

better late than never - Jobb később, mint soha

now or never - most vagy soha

you never know - sosem lehet tudni

daylight robbery - valóságos rablás

learn to walk before you try to run - tanulj meg járni, mielőtt futni próbálsz

run afer somebody - fut valaki után

run a fever - hőemelkedése van

break the silence - megtöri a csendet

dawn on sg - dereng már neki valami

day after day - nap nap után

silence is golden - hallgatni arany

step on it - szedia lábát

more than you can shake a stick at - rengeteg, számtalan

day in, day out - minden áldott nap, nap nap után

die in one's boots - harc közben veszti életét

stick 'em up! - fel a kezekkel

take the cake - elviszi a pálmát, valaminek a csimborasszója, teteje

call a halt to sg - véget vet valaminek

let's call it a day! - Mára elég!

die like flies - hullanak, mint a legyek

the die is cast - a kocka el van vetve

bite the dust - fűve harap, beadja a kulcsot

stick together - összetart, kölcsönösen segítik egymást

get the short end of the stick - a rövidebbet húzza

having fun? - bajok vannak? (ironikusan)

make oneself at home - kényelembe helyezi magát

get it in the neck - kihúzza a gyufát, ellátják a baját

a friend in need is a friend indeed - bajban mutatkozik meg, ki az igazi barát

you will go places - még lesz belőled valami

looking for a needle in the haystack - szénaboglyában keresi a gombostűt

turn into a nervous wreck - idegroncs lesz belőle


forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Angol  
Angol ABC
  2009-10-16 14:35:19, péntek
 
  Az angol ábécé 26 betűből áll.

Ezek a betűk ugyanúgy néznek ki, mint a magyar ábécé betűi, kimondani azonban a legtöbbjüket egész másként kell.

Ezért a betűk mellé zárójelben [ ] odaírtuk a kiejtésüket is.
a [éj] apple/aerolpane
b [bí] bird/book
c [szí] cake/car
d [dí] dog
e [í] elephant
f [ef] fish
g [dzsí] girl
h [éjdzs] house
i [áj] ice-cream
j [dzséj] jeans
k [kéj] key
l [el] lion
m [em] monkey
n [en] nose
o [ou] orange
p [pí] pencil
q [kjú] queen
r [ar] robot
s [esz] shoe/sun
t [tí] taxi/tea
u [jú] umbrella
v [ví] village
w [dabljú] watch
x [eksz] xylophone
y [váj] yes
z [zed] zebra


forrás: Link


Video ajánlataim gyakorláshoz:
Link
Link
Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Angol  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2612 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 88
  • e Hét: 593
  • e Hónap: 1297
  • e Év: 1297
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.