Belépés
vicky0709.blog.xfree.hu
Az ember keményebb, mint a vas, erősebb, mint a kő, és törékenyebb, mint egy szál rózsa. Vicky Baby
1985.07.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 162 
Tejszínes ananászos csirke
  2013-04-07 13:00:56, vasárnap
 
  50 dkg csirkemell (filé)
1 db ananász
2 dl főzőtejszín

bors - fehér (őrölt)
étolaj


Elkészítés

1 A csirkemellet kockákra vágjuk, majd megmossuk. Sóval és borssal fűszerezzük.

2 Az ananászt megpucoljuk ,felkockázzuk (konzerv ananászt is lehet használni).

3 Az olajat felhevítjük. Majd beletesszük a csirkemell kockákat. Néhány perc alatt - amíg kifehéredik - megsütjük.

4 Hozzáadjuk az ananászt és összesütjük (az ananász frissessége miatt 8-10 perc) .

5 A legvégén hozzáadjuk a tejszínt és "összerottyantjuk" .

6 Rizs körettel található.





 
 
1 komment , kategória:  receptek  
Pácolt sertéstarja
  2013-04-07 12:24:04, vasárnap
 
  2 kg csontozott sertéstarja
10 gerezd zúzott fokhagyma (a makói isteni!)
1 ek ketchup
2 tk mustár
1 tk őrölt fekete bors
2 ek citromlé
2 ek olívaolaj
1 kg fagyasztott hasábburgonya
csemegeuborka



elkészítés
Az étel elkészítése előtt legalább hat órával, de jobb előző nap a marinádot (pác) elkészítjük egy tálban, amibe beleférnek majd a hússzeletek is, úgy hogy jól összedolgozzuk a fokhagymát, ketchupot, mustárt, fekete borsot, citromlevet és olívaolajat.
A húst felszeleteljük jó ujjnyi vastag szeletekre, majd az elkészített marináddal jól bekenjük. Lehet kézzel vagy ecsettel is (én kézzel jobban szeretem bedörzsölni a husiba). A szeleteket a tálba tesszük, és folpakkal lefedve minimum 6 órára a hűtőbe tesszük. (A pácolt hús akkor a legfinomabb, ha 24 órát áll a pácban, ill. marinádban)
180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a hússzeleteket sózzuk, egy nagy tepsibe helyezzük. Alufóliával lefedve 45 percre betesszük a sütőbe. Háromnegyed óra múlva a fóliát levesszük, és még 15 percig légkeveréssel pirítjuk.
Ebben a 15 percben a hasábburgonyát kisütjük vagy serpenyőben vagy olajsütőben.
A megpirult husit kivesszük, meglocsoljuk saját levével, majd tálaljuk a krumplival, mellé csemegeuborkát javaslok. Jó étvágyat!
sütési hőfok: 180°C





 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Rozmaringos kacsacomb
  2013-04-07 12:23:00, vasárnap
 
  6 db kacsacomb
1 csipet bors - fehér (őrölt)
1 csapott evőkanál só - tengeri
2 szál rozmaring
8 gerezd fokhagyma


Elkészítés

1A kacsacombokat a darabos tengeri sóval és fehér borssal befűszerezzük, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe rakjuk.
2Rátesszük a megtisztított fokhagymát és az egyik szál rozmaring leveleit.
3Lefóliázzuk, nem kell alá sem zsiradék sem víz, és 1 órát sütjük 180 C fokon középső rácson. Ezalatt a zsír nagy része kiolvad. Azután megfordítjuk őket, a fóliát visszatesszük és 180 C fokon még kb. 45 percig sütjük.
4Ezután levesszük a fóliát, felső rácsra, és felső sütésre váltunk, (grill még jobb, ha van), még szórunk rá egy kis darabos sót és 30 perc alatt ilyen szép pirosra sütjük.
5Tálaláskor a megmaradt szál rozmaringgal díszítjük. Köretnek polentát, burgonyapürét vagy zöldsalátát javasolok. A végén pedig még nyertünk egy jó adag fűszeres kacsazsírt is, amit csak be kell hűteni.




 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Pácolt sertéstarja
  2013-04-03 23:42:46, szerda
 
  hozzávalók 6 főre:

2 kg csontozott sertéstarja
10 gerezd zúzott fokhagyma (a makói isteni!)
1 ek ketchup
2 tk mustár
1 tk őrölt fekete bors
2 ek citromlé
2 ek olívaolaj
1 kg fagyasztott hasábburgonya
csemegeuborka

elkészítés
Az étel elkészítése előtt legalább hat órával, de jobb előző nap a marinádot (pác) elkészítjük egy tálban, amibe beleférnek majd a hússzeletek is, úgy hogy jól összedolgozzuk a fokhagymát, ketchupot, mustárt, fekete borsot, citromlevet és olívaolajat.
A húst felszeleteljük jó ujjnyi vastag szeletekre, majd az elkészített marináddal jól bekenjük. Lehet kézzel vagy ecsettel is (én kézzel jobban szeretem bedörzsölni a husiba). A szeleteket a tálba tesszük, és folpakkal lefedve minimum 6 órára a hűtőbe tesszük. (A pácolt hús akkor a legfinomabb, ha 24 órát áll a pácban, ill. marinádban)
180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a hússzeleteket sózzuk, egy nagy tepsibe helyezzük. Alufóliával lefedve 45 percre betesszük a sütőbe. Háromnegyed óra múlva a fóliát levesszük, és még 15 percig légkeveréssel pirítjuk.
Ebben a 15 percben a hasábburgonyát kisütjük vagy serpenyőben vagy olajsütőben.
A megpirult husit kivesszük, meglocsoljuk saját levével, majd tálaljuk a krumplival, mellé csemegeuborkát javaslok. Jó étvágyat!
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses




 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Húsvétra sajttekercs
  2013-03-25 16:15:54, hétfő
 
  Húsvétra sajttekercs

Recept:
"Hozzávalók: 12 db. szeletelt sajt,10 dkg reszelt sajt,10 dkg sajtkrém,10 dkg vaj,9 szelet gépsonka, 5 tojás, 1kiskanál mustár,só,fehérbors,petrezselyem levél

Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy,hogy kissé fedjék egymást,megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem,épp csak,hogy kissé összeolvadjon.Míg lehűlt,a megfőtt tojásfehérjét felapróztam,összekevertem a sajtkrémmel,petrezselyemmel ,ízesítettem, sóval,borsóval ,rákentem a sajtra és befedtem a sonkaszeletekkel. A tojássárgáját kikavartam a vajjal , a kiskanál mustárral ,sóval majd a sonkára kentem.Szorosan feltekertem ,fóliába csomagoltam és lehűtöttem.Éles késsel szeleteltem."
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Tejszínes-fokhagymás sertéstokány
  2013-03-21 12:03:50, csütörtök
 
  hozzávalók 4 főre:

700 g sertéslapocka
10 dkg házi füstölt szalonna
2 nagyobb fej vöröshagyma
1 tv-paprika
1 paradicsom
4 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 tk pirospaprika
só, frissen őrölt feketebors

elkészítés
A szalonnát zsírjára pirítjuk.
A zsírban megfuttatjuk a vöröshagymát, félrehúzzuk, elkeverjük a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húst, és a kis kockára vágott paprikát és paradicsomot.
Sózzuk, erőteljesen borsozzuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd lefedve saját levében alacsony lángon pároljuk. Ha időközönként szükséges, mindig csak egy pici vizet öntsünk hozzá.
Amikor megpuhult a hús hozzáadjuk a tejszínt, és fedő nélkül további 5 percig főzzük.
Rizzsel vagy nokedlivel kínáljuk.




 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Banános villám palacsinta
  2013-03-17 16:11:05, vasárnap
 
  hozzávalók 2 főre
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 tojás
6 g sütőpor (fél cs)
csipet só
1 dl tej
1 db banán (vagy körte vagy alma)
olaj a sütéshez

elkészítés
Az 1 bögre lisztet egy keverőtálba öntjük, majd elkeverjük benne a sütőport.
Hozzáadjuk a bögre tejet és a tojást. A banánt 1 dl tejjel pépesre turmixszoljuk, majd beleöntjük ezt is a palacsintatésztába (vagy az 1dl tej nélkül almát vagy körtét reszelünk a tésztába).
Az egészet alaposan összekeverjük, majd egy szedőkanál segítségével kiolajozott, előmelegített teflon serpenyőben kisméretű (a képen látható méretben) palacsintákat sütünk. Oldalanként kb. 10 másodperc sütési idő kell.
Lekvárral, tejszínhabbal és fahéjporral ízesítjük.
Jó étvágyat!




 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Kata szelet
  2013-03-17 15:09:01, vasárnap
 
  hozzávalók 12 főre

A tésztához:

60 dkg finomliszt
18 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 sütőpor
4 tojássárgája
annyi tej vagy tejföl, amennyivel nyújthatóvá gyúrjuk (nekem 1 dl tej és 2 ek tejföl kellett hozzá)
A krémhez:

2 dl tej
1 cs vaníliás cukor
0,5 dl rum
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dkg kakaó
2 púpos ek baracklekvár
A tetejére:

4 tojásfehérje
25 dkg porcukor


elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle.
Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát. Hozzákeverjük a baracklekvárt is.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval.
A tésztás és a vajas keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt.
4 tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Apránként hozzáverjük a porcukrot is. Ha már jó kemény a hab, gőz fölött verjük tovább addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Ez nálam kb. 25-30 perc.
Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot, majd tortaspaklival elegyengetjük a tetejét.
Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul.
Vizes késsel szépen szeletelhető.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40X40 cm



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Kijevi krémes
  2013-03-16 00:14:53, szombat
 
  Hozzávalók

40 dkg liszt
15 dkg cukor
2-3 ek tejföl
20 dkg Rama
4 tojássárgája
1 sütőpor

Habhoz

4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió

Krémhez

2 cs vaníliás puding
1/2 liter tej
25 dkg Rama
25 dkg kristálycukor

Elkészítés

1.A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
2.A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal megkenjük, és megsütjük.
3.A vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük, majd a Ramát a kristálycukorral kikeverjük.
4.Ha kihűlt a puding, összekeverjük a két masszát, majd a 3 lap közé töltjük az így kapott krémet.



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
30 perces kifli
  2013-03-16 00:06:57, szombat
 
  Hozzávalók

25 dkg liszt
12,5 dkg joghurt
12,5 dkg Rama
1/2 cs sütőpor
csipet só
Elkészítés

A Ramát felolvasztjuk és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral,Ramával, joghurttal. Az összeállított tésztát kerekre nyújtjuk, kb. fél cm vastagságúra, szeletekre vágjuk, megszórjuk reszelt sajttal és feltekerjük. Nem kenjük meg semmivel. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg kissé megbarnul. A sütemény gyümölcsös joghurttal kidolgozva és mogyorókrémmel, vagy édes lekvárral megtöltve is elkészíthető. Akkor a végén vaníliás porcukorral kell megszórni.



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 162 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 9832 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 130
  • e Hét: 810
  • e Hónap: 2956
  • e Év: 120800
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.