Belépés
navaratna.blog.xfree.hu
Tárd ki a szived és a világ is kitárul előtted.-) Bodré Anikó
1967.08.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 192 
Fohász
  2010-04-15 21:17:03, csütörtök
 
  Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak
erőt kérek a hétköznapokhoz.
Taníts meg a kis lépések művészetére!

Tégy leleményessé és ötletessé, hogy a napok sokféleségében és
forgatagában idejében rögzítsem a számomra fontos felismeréseket és
tapasztalatokat!
Segíts engem a helyes időbeosztásban!

Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjében, elsőrangú
vagy csak másodrangú fontosságának megítéléséhez!
Erőt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak
átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem
a váratlan örömöket és magaslatokat!

Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie!
Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek,
kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó
ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk!

Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő bátorsága és szeretete az igazság kimondásához!
Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások
mondják meg nekünk.

Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit.
Kérlek, segíts, hogy tudjak várni!
Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk van a bátorságra.

Add, hogy az élet legszebb, legnehezebb, legkockázatosabb
és legtörékenyebb ajándékára méltók lehessünk!

Ajándékozz elegendő fantáziát ahhoz, hogy a kellő pillanatban és
a megfelelő helyen - szavakkal vagy szavak nélkül - egy kis jóságot
közvetíthessek!

Őrizz meg az élet elszalasztásának félelmétől!
Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt, amire szükségem van!
Taníts meg a kis lépések művészetére!

 
 
0 komment , kategória:  Ezoterika  
Aszcendens Laci
  2010-04-07 21:04:22, szerda
 
 
Mérleg aszcendens
Hogyan hat rád az aszcendensed?

Megnyerő, kedves és Ragaszkodik a hagyományokhoz, elismerést követel magának nemcsak a közéletben, a munkahelyen, hanem otthon, a családja körében is. Az emberek szívesen vannak a társaságában, mert úgy látják, hogy nemcsak tehetséges, de nagy fokú szociális érzékkel is rendelkezik, diplomatikus, akivel könnyen szót lehet érteni. Ragyogó képessége van arra, hogy másokat meghallgasson, ez hallatlanul értékes tulajdonsága. A világot higgadtan, tárgyilagosan és realisztikusan szemléli. Szinte lubickol az olyan emberek között, akik osztják a véleményét. Durva környezetben szenved, onnan előbb-utóbb elmenekül. Szívesen odázza el a teendőket, különösen a kényes természetű döntéseket, mert abban reménykedik, hogy majd megoldódnak maguktól.

Ma már szinte mindenki tudja, hogy melyik állatövi jegyben járt a Nap, amikor született. Ez a napjegye, amiből annyi derül ki, hogy milyen adottságokkal látta meg a napvilágot. Ám ahhoz, hogy a jövőre vonatkozó előrejelzés, illetve a személyiség árnyaltabb vonásai is kiderüljenek, szükség van az aszcendensre, amit a születési óra-perc és a születés helyének ismeretében lehet kiszámítani. Az a jegy, amelybe az aszcendens kerül - az úgynevezett felkelő jegy. S hogy miért ,,felkelő jegy?" Mert azt a pont jelöli, ahol a születés pillanatában éppen felkelőben volt a Nap. Az aszcendens nemcsak befolyásolja a Napjegy adta tulajdonságokat, de megmutatja azt is, hogyan sikerül valóra váltani mindazt, amit a Napjegy ,,belénk kódolt".
Nap a Szűzben
Hogyan hat rád a Nap

Nagyon rendszeresen él, néha túlságosan is szabályokhoz köti magát. Jó értelmi képességekkel rendelkezik, megfontolt és kiegyensúlyozott, szerény és szégyenlős. Gyakorlatias, alapos, mindent összehasonlít és kielemez. Igényes önmagával szemben, ettől szorgalmas és kitartó. A környezetéhez hűséges, megbízható. Nagyon jól megállja a helyét, ha aprólékos munkáról van szó. Kereskedői képességei is kiválóak. Általában minden téren maximalista. Életében fontos helyet kap a munka, a szolgálat, mások jólétének elősegítése. A környezete elég nehezen érti meg a viselkedését, gondolkodásmódját, mert a Merkúr befolyása bonyolulttá teszi egyéniségét. Nehéz élete van, ami elsősorban abból fakad, hogy rendkívül kritikus. Nemcsak a világot, de önmagát is szigorú kritika alá veszi. Alighanem gyermekkorában az volt a szülei elvárása, hogy mindig mindenben a maximumot nyújtsa. Később ez a magas mérce annyira természetessé vált, hogy tökéletességre törekszik a munkában, illetve a házasságban is. Elengedhetetlen szükséglete a szilárd családi bázis. Bár szeret egyedül élni, mégis természetesnek veszi, hogy családot alapítson. Nehezen lobban szerelemre, inkább észérvek alapján választ társat magának. A társáról előre megfogalmazott elképzelései vannak, ezért aztán nagyon nehezen találja meg azt, aki ennek az elvárásanak tökéletesen megfelel. A házasságot inkább jól működő üzleti társulásnak fogja fel, nem pedig legalizált szerelmi kapcsolatnak. Az otthonában minden ragyog, mert ""rend a lelke mindennek"", de ez a nagy tisztaságszeretete olykor már a család idegeire megy. A pénzt jól kezeli, minden fillért meg tud fogni, szinte biztos, hogy a családi kasszába csak ön nyúlhat bele. Legyen azért néha kicsit nagyvonalúbb, nehogy a zsugoriság csapdájába essen.Negatív sugárzások esetén szőrszál-hasogatóan kritikus és szemrehányó, aki mindenbe beleköt. Az örökös méricskélés miatt bizonytalan és döntésképtelen lehet, pénzsóvársága pedig fukarrá és kicsinyessé teheti. Szinte betegesen ragaszkodik a megszokott dolgokhoz, pedantériája már környezetét is idegesíti. Hajlamos az aggodalmaskodásra, és ehhez különösebb okra sincs szüksége.

A Napjegy adja az alaptulajdonságainkat, valójában ez az égi ujjlenyomatunk. A Nap helyzete tárja fel a külvilág felé mutatott arcunkat. Ez az égitest irányítja tudatos megnyilvánulásainkat. Akinek a Napjegye és az ascendense nem azonos, annál a két jegy tulajdonságai keverednek. A Nap az akarattal, az életerővel, a lendülettel, az ambícióval és lényünk kívülről vezérelt, materiális világban megnyilvánuló részével van kapcsolatban. A Nap jelképezi a férfiasságot, a jang-energiát, az egót, vagyis a tudat ,,ébren lévő" oldalát uralja. Legfontosabb Nap-jellemvonások: a függetlenség, kreativitás, magabiztosság, lobbanékonyság, bátorság, optimizmus, nagylelkűség.
Hold a Kosban
Hogyan hat rád a Hold

A változékony Hold természete e tüzes jegyben öntudatossá, törekvővé, becsvágyóvá válik, de hajlamossá tesz az elhamarkodott cselekvésre. Sosem tanul a saját kárán, sőt, arra se igen hajlandó, hogy korábbi tévedéseit elemezze. A Hold hatására jó vezetői képességekkel rendelkezik, az ösztönös tenni akarás jellemzi, sikerorientált. A múlt nem érdekli, csak a jövő. Az eszköz sem annyira, mint a cél. Becsületes utat választ, nem csapja be az embereket, hazudni nem is igazán tud, mert a homlokára van írva, hogy mikor nem mond igazat. Minden érzelmi konfliktusra élesen reagál. Rossz sugárzások esetén ingadozóvá, kapkodóvá válik, hajlamos az elhamarkodottságra, meggondolatlanságra, könnyen szétforgácsolja az erejét, nehezen fogadja el mások gondolatait, ötleteit, hárít minden olyan szerepet, ami alárendeltséget kíván.

A nőies, vizes jellegű, passzív Hold az érzelmekre hat, felelős a pillanatnyi hangulatért, a múlthoz kapcsolódást, a fantáziát motiválja. A Hold a nőiességet, a jin energiát testesíti meg, és a tudattalanra, illetve a tudattalannak az érzelmekkel, ösztönökkel, lelki akarattal, a megérzéssel, az okkultizmussal, az álmokkal és emlékekkel való kapcsolatára van hatással. A Hold helyzete szerint reagálunk érzelmileg mindenre. Rámutat ösztönös szokásainkra. Befolyásolja a nőiességet, a fogamzást, a terhességet, a születést és a szülést, a gyermekkori élményeket, az érzelmi biztonságot. Kapcsolatban van az otthonnal, családdal és a nyilvánossággal összefüggő dolgokkal.
Merkúr a Mérlegben
Hogyan hat rád a Merkúr

Kiegyensúlyozott, fejlett szépérzékkel és művészi hajlamokkal ajándékozta meg a Merkúr. Behízelgő modorával már félig el is tudja érni a célját. Ezen felül azonban a vénuszi Mérleg elbizonytalaníthatja, nehezen tud dönteni. Kerül minden olyan témát, ami vitába torkollhat, és nagyon nehezen viseli a negatív híreket. Az egyensúlyra való törekvés érdekében hajlamos feladni önálló gondolkodását. Nagyon fontosnak tartja a külsőségeket, kapcsolataiban is ezek dominálnak. Rossz sugárzások mellett kiszámíthatatlan, szétszórt, kicsapongó, hűtlenségre hajlamos.

Merkúr a görög mitológiában Hermész, aki Zeusz és Gaia gyermeke, az istenek hírnöke. Ennek megfelelően a Merkúr az asztrológiában összekapcsolja a szellemet és a testet, az anyagot és a lelket. Mindennel összefügg, ami mozgást, kapcsolatot és közlékenységet fejez ki. Elsősorban a mentális folyamatokra, a gondolkodásra, a kézügyességre és a kifejezőkészségre van hatással. A kommunikáció, a tanulás, az utazás, az írás, beszédkészség és a tempó gyorsasága tartozik uralma alá. Helyzetéből kiderül szellemi képességünk, gondolkodásunk gyorsasága, a másokhoz való kapcsolatunk milyensége.
Vénusz a Oroszlánban
Hogyan hat rád a Vénusz

E jegyben Vénusz gazdag érzésvilággal és rengeteg jóindulattal ajándékozza meg. Munkájában, vállalkozásaiban általában siker és szerencse kíséri. Szeretni és szeretve lenni akar, fontosnak tartja, hogy a környezete hogyan reagál a megjelenésére, a viselkedésére. Bár megpróbál kialakítani egy önálló stílust, azért igyekszik megfelelni a mások elvárásainak. Szenvedélyesen szereti azt, aki mellett elkötelezi magát, és büszke akar lenni a partnerére. Hűséges és odaadó, ha a szerelme viszonzásra talál. Rossz sugárzások esetén túlzottan érzéki, pazarló, szeszélyes és kiszámíthatatlan lesz. Hajszolja az élvezeteket, imádja a hízelgést.

A Vénuszt a ,,kis szerencse" bolygójának tekintik, és bárhol áll a képletben, mindig valami kellemeset tartogat. Még a rossz hatásai sem tragikusak, inkább emberi hibákra utalnak. A Vénusz a kapcsolatokra hat leginkább, a romantika, a szerelem, a szépség, a béke, a kényelem, a harmónia és a női természet jelölője. Az érzékiséget, gyengédséget, gyönyört, a házasságot, a párkapcsolatot, a művészeteket és a művészi hajlamot befolyásolja. Vagyis e nőies jellegű bolygó hatása alatt általában kellemes és szép dolgok állnak. A harmonikus Vénusz-természet vonzó, vidám, barátságos, művészi hajlamú, odaadó, gyengéd, szórakoztató, és egészségesen érzéki. Diszharmóniában hiúság, felületesség, féltékenység, elhanyagoltság és léhaság jellemző.
Mars a Nyilasban
Hogyan hat rád a Mars

A Mars jól érzi magát ebben a tüzes jegyben, s ennek köszönhető, hogy ön tele van tettvággyal, önérzetes és tevékeny, nagy adag igazságérzettel és jó ítélőképességgel megáldva. Kiváló megfigyelő, kedveli a sportokat és a játékokat. Álmodozó, szívesen építget légvárakat. De a Mars hatása az is, hogy általában türelmetlen, nehezen tud várni, így sokszor nem gondolja át a terveit, és a gyors siker érdekében félmegoldásokba is belemegy. Diszharmonikus állásnál elhamarkodott és bizalmatlan. Nem tudja elviselni a vereséget, hajlamos a csalásra.

Ez a férfias jellegű bolygó képviseli a horoszkópban az erőt, az akaratot, az energiát, a cselekvést, a becsvágyat, a bátorságot, az elszántságot, a küzdőképességet, és az aktív erotikát. A Mars érzékelteti a fizikai energiáinkat, a kudarc utáni talpra álláshoz szükséges erőt, a szexuális vágyat. Párkapcsolatban az válik dominánssá, akinek erősebb helyzetű a Marsa. A szexuális kielégülés és összhang gyakran kimutatható a közös horoszkópban lévő két Mars által. A harmonikus Mars-természet határozott, tevékeny, bizakodó, önbizalommal teli és lelkesedő. Diszharmonikus állásnál jellemző az erőszak, a túlzott szenvedély, a vakmerőség, az összeférhetetlenség, az agresszivitás, a bosszúálló és veszekedő hajlam.
Jupiter a Mérlegben
Hogyan hat rád a Jupiter

Másokkal toleráns és elfogadó. Célja a béke és az igazságosság - a hétköznapi életben is. Képes kompromisszumokat kötni anélkül, hogy vesztesnek érezné magát, vagy azt éreztetné. Társaságkedvelő, rokonszenves, udvarias, barátságos, kiegyensúlyozott - ezek a legszembetűnőbb Jupiter-Mérleg tulajdonságok keverednek egyéniségében. Nagyon becsüli a szépséget, áldozatot is tud hozni művészetért. Főként a zene és az irodalom iránt érdeklődik. Gyümölcsöző kapcsolatokat épít ki, és gazdag érzelmi élet jellemzi. Sokat ad a külsőségekre. Valójában mindig mások visszajelzéseiből merít önbizalmat, igyekszik alkalmazkodni az elvárásokhoz. A karriert és a szakmai elismerést nem tartja olyan fontosnak, mint a barátok szeretetét, a fényűző társasági életet.

A nagy szerencse bolygójának is nevezik. Életünk szebbé és boldogabbá tételében segít - a sors pozitív tendenciáin keresztül, ez pedig a hit által működik. Legtöbben arra várunk, hogy a szerencse segítsen rajtunk, ám meg kell értenünk, hogy ezt magunknak kell megalapozni. A ,,szerencsés" emberek tudnak hinni körülményeik kedvező alakulásában. Mindenki az által teljesedhet ki, ha magába olvasztja a Jupitert, vagyis az általa képviselt hitet, kozmikus törvényeket. De vigyázat, mert ez a bolygó nemcsak a jót teljesítheti ki, felerősíti az önhittséget, túlzásokra, vakbuzgóságra készteti azokat, akik nem tudnak uralkodni vágyaikon, érzéseiken, akik előítéleteik alapján döntenek.
Szaturnusz a Bikában
Hogyan hat rád a Szaturnusz

Óvatos, nyugodt természetű, lassú elhatározás és megfontolt cselekvés jellemzi. Körültekintő és alapos, mindennek, amit tesz, jelentősége van. Elsődleges önnek az anyagi biztonság, szívósan dolgozik is azért, hogy a biztonságos alapot megteremtse. Jól tud bánni a pénzzel. Megbízható, kitartó, szorgalmas. Negatív hatásokra önzővé rendkívül makaccsá válhat. Semmiről nem képes lemondani.

A Szaturnusz a karma bolygója. Sorsszerű, végzetszerű eseményeket jelez, akadályokat, amiket le kell győzni. Olyan, mint egy útjelző tábla: fájdalmas, elkerülhetetlen kanyarokra kényszerít, és közben, ha jól figyelünk, rengeteg tanulsággal lehetünk gazdagabbak. Jelképe, a kereszt és a félkör, ami azt szimbolizálja, hogy az anyag keresztje a lélekre nehezedik. Nem kis feladatot ró ránk. Ő a nagy sorsfordító, a nagy akadályozó, az előrehaladás gátlója. Ő szabja meg életünk keretét és határait. Szándéka az, hogy próbára tegyen, és az anyagi céloktól a magasabb célok felé vezessen. Nem törődik vele, hogy akarjuk-e, csak teszi a dolgát...
Uránusz az Mérlegben
Hogyan hat rád az Uránusz

Kiváló esztétikai érzékkel, gazdag képzelőerővel rendelkezik, eredetiségben megnyilvánuló művészi hajlamait érdemes volna fejleszteni. Barátkozó természet, a modora finom. Kapcsolataira azonban nincs túl jó hatással az önállósága. Mindig másra vágyik, mint aki a közelében van. Szereti a különc embereket. Elsősorban külsőségekben jeleníti meg a mássághoz, a különlegességekhez való vonzódását. Negatív hatások esetén különccé, szeszélyessé, állhatatlanná válik.

A lassú mozogású Uránusz a szellemi fejlődés képviselője, a szabadság és a függetlenség planétája. Hangsúlyozza a másságot, a különlegességet, a határtalant. Nem véletlen tehát, hogy az Uránusz a zsenik és egyúttal az őrültek bolygója. Váratlan fejleményeket, hirtelen változásokat idéz elő. Mivel magában hordozza a feszültség lehetőségét, meg kell próbálni ezt a feszültséget pozitív energiává transzformálni. Tanítása az, hogy el kell szakadnunk az anyag vonzásától, mert csak szellemi szinten élhetjük meg a végtelen szabadságot és függetlenséget.
Neptunusz a Skorpióban
Hogyan hat rád a Neptunusz

Hallgatag, titokzatos, nehezen barátkozó, visszahúzódó jellem. Különlegesen mély érzésvilággal bír, amit nehezen tud megélni. Befelé forduló, gyakran magányos. Rendkívül erős az intuíciója, és fokozott érzékenysége van a mágia és az ezotéria iránt. Rossz aspektusok hatására kiszámíthatatlanná válik, az alkoholtól vár feloldást.

A Neptunuszt a 20. században fedezték fel. 146 év alatt kerüli meg a Napot, vagyis egy-egy jegyben kb. 14 esztendőt tölt. Elsősorban a tömetekre hat, de a lelki eseményeket is befolyásolja. Valójában nyolc neptunuszi helyzet elemzése volna életszerű, mert a többi átvonulás vagy túl régen volt, vagy meglehetősen sokára következik be. A Neptunusz egyébként az egyetemes szeretet jelölője. Feloldja a fizikai és a lelki sík közötti határokat. Az anyagtól való elszakadás azonban nemcsak a fantázia segítségével, illúzióba menekülés, vízionálás által lehetséges, hanem elérhető az alkohol, kábítószer segítségével is. A Neptunusz jelzi a spirituális és lelki fejlődést, a hit és a szeretet erejét, gyakorlását. A bolygó erősíti az intuíciót, a spirituális és művészi képességeket, fejleszti az együttérzést és az emberszeretetet. Diszharmonikus aspektusai zavaros gondolkodást, gyenge idegrendszert, hiszékenységet, szenvedélybetegségeket jelez.
Plútó a Szűzben
Hogyan hat rád a Plútó

A gondolatai az élet racionalizálását szolgálják, figyelme a praktikum felé irányul. Kerül minden kockázatot, mindent előre eltervez, az átalakulást próbálja kiszámíthatóvá tenni. Ösztönösen mindenben a hibát keresi, és azonnal szóvá is teszi. A részletek figyelembe vételével jól látja a problémákat.

A Plútó nem annyira az egyes emberek, mint inkább nemzedékek életére hat. Az érzések szellemi energiákká való transzformációját szimbolizálja. A görög mitológiában Hádész az alvilág ura, így a Plútó a tudattalanunkkal, árnyékvilágunkkal áll kapcsolatban. Az emberi tudattalan ősi mélységéből pedig már csak fölfelé vezet az út. A Plútó segítségével próbatételeken és fájdalmas kényszerűségek tapasztalatain keresztül juthatunk a szellemi fejlődés magasabb fokára. Eközben a lélek transzformálódik, regenerálódik és újjáépül. Amikor a Plútó belépett a Rákba, kitört az első világháború, Családok bomlottak fel, gyerekek ezrei - akik akkor születtek - csonka családban nőttek fel. Akkor tört ki a második világháború, amikor az Oroszlán jegybe lépett a Plútó. Újabb világégést élt meg az emberiség. A következő Plútó-jegyváltás az ipari forradalmat, a mikrochipeket és az elektronikai ipar fejlődését, az atomfegyverkezést ,,szülte". A nyolcvanas években a Mérlegben járva a szexuális forradalom köszöntött az emberiségre. Aztán a Skorpió-Plútó a nyolcvanas években az AIDS-t, a nagy influenza-járványokat hozta. A Nyilasban járva erkölcsi rombolást, értékválságot, a törvény totális felborulását, gerillaháborúkat és terrorakciókat robbantott ki 2008. januárban lépett be a Bak jelébe, majd retrográdra fordulva visszatért még a Nyilasba. 2008. novembere óta ismét a Bakban tartózkodik, és ott is marad 2024 januárjáig. Tizenhat éven keresztül lesz elfoglalva az anyagi világunk jelenlegi feltételeinek radikális lebontásával, majd újraépítésével.
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterika  
Aszcendensem
  2010-04-07 21:00:27, szerda
 
 
Rák aszcendens
Hogyan hat rád az aszcendensed?

Hangulatváltozásait nehéz követni, mert nincs összefüggésben a külvilág eseményeivel. Bár gondolkodását, tetteit az érzései irányítják, mégis gyakorlatias és megbízható. Már gyermekkorában is felelősségteljesen viselkedett. Mindig a maga útját akarta járni, már gyermekként is, mert sosem keveredett botrányos, zűrös ügyekbe. Megérzései rendkívül erősek és nagyon bele tudja élni magát mások helyzetébe. Viszont csak akkor érzi jól magát, ha önt is irányítja valaki, ha van kire támaszkodnia, s főleg van, aki átvállalja a felelősséget, a döntéseket.

Ma már szinte mindenki tudja, hogy melyik állatövi jegyben járt a Nap, amikor született. Ez a napjegye, amiből annyi derül ki, hogy milyen adottságokkal látta meg a napvilágot. Ám ahhoz, hogy a jövőre vonatkozó előrejelzés, illetve a személyiség árnyaltabb vonásai is kiderüljenek, szükség van az aszcendensre, amit a születési óra-perc és a születés helyének ismeretében lehet kiszámítani. Az a jegy, amelybe az aszcendens kerül - az úgynevezett felkelő jegy. S hogy miért ,,felkelő jegy?" Mert azt a pont jelöli, ahol a születés pillanatában éppen felkelőben volt a Nap. Az aszcendens nemcsak befolyásolja a Napjegy adta tulajdonságokat, de megmutatja azt is, hogyan sikerül valóra váltani mindazt, amit a Napjegy ,,belénk kódolt".
Nap a Oroszlánban
Hogyan hat rád a Nap

Mivel a Nap az Oroszlán jegy uralkodója, hát természetes, hogy egész lényében van valami fenséges, már gyermekkorában is. Nagyvonalú és jó szívű, imádja az életet és az embereket. Vezető személyiség, ami abból fakad, hogy tudat alatt is érzi: Oroszlánként ura a világnak. Nem szereti a hétköznapi, alantas dolgokat, s bár sosem tartozott a szorgalmas tanulók közé, élete során mégis elég magas pozíciót sikerül megszereznie. Szeret nagylábon élni., Szereti a fényűző életmódot, mindenben a maximumra törekszik akár lakberendezésről, akár karrierről, akár a gyermekei neveléséről van szó. Vonzza más emberek érdeklődését. Alighanem már gyermekkorában tudta, hogyan tartsa magát távol a tömegektől. Gyakran megesik, hogy többnek érzi magát, mint ami valójában. Ezt elsősorban azok hitetik el önnel, akik gátlástalanul hízelegnek, s így akarnak a kegyeibe férkőzni. Hiányzik természetéből az alázat, s bizony gyakran illúziókban ringatja magát. Alkatánál fogva jó természetű, s ha sikerül elkerülnie, hogy arrogáns legyen, akkor különösen szeretetre méltó tud lenni. Az otthona elegáns, ahol szívesen látja vendégül magas beosztású barátait. A családja mindig hasznát veszi jó szervező készségének, nagyvonalúságának, szerető gondoskodásának. Kedveli a sportot, a játékokat, magáért a játszásért, az erőpróbáért. Úgy véli: a győzelem fontos ugyan, de a megmérettetés a győzelemnél is fontosabb. Az Oroszlán a szerelem jegye, így érthető, hogy a szerelem fontos szerepet tölt be az életében. Szeret hódítani, és boldog, ha meg akarják hódítani. Általában ideális szerető. Tüzes, szenvedélyes, ellenállhatatlan. Saját jegyében a Nap jó hatása fokozottan érvényesül. Alaptulajdonságai: a agyvonalúság, az őszinteség, a becsület, jóindulat, kreatívitás. Meg akar felelni a külvilágnak, de elsősorban feltétlen tekintélyt vív ki magának. Büszke és méltóságteljes, nehezen viseli a kritikát. Célja az önmegvalósítás, a saját akarat hangsúlyozása. Tele van optimizmussal és bizalommal. Partnerével szemben gyengéd, de erős akarata és vezető hajlama miatt észre sem veszi, mikor válik zsarnokká. Feszült aspektusok esetén gőgös, hiú és erőszakos lehet, és túlzottan törekszik az önérvényesítésre. Hajlamos a pózolásra, és mindennél fontosabbnak tartja, hogy a világ előtt csilloghasson. Feladata, hogy a mások feletti hatalmaskodás helyett képes legyen önmagán uralkodni.

A Napjegy adja az alaptulajdonságainkat, valójában ez az égi ujjlenyomatunk. A Nap helyzete tárja fel a külvilág felé mutatott arcunkat. Ez az égitest irányítja tudatos megnyilvánulásainkat. Akinek a Napjegye és az ascendense nem azonos, annál a két jegy tulajdonságai keverednek. A Nap az akarattal, az életerővel, a lendülettel, az ambícióval és lényünk kívülről vezérelt, materiális világban megnyilvánuló részével van kapcsolatban. A Nap jelképezi a férfiasságot, a jang-energiát, az egót, vagyis a tudat ,,ébren lévő" oldalát uralja. Legfontosabb Nap-jellemvonások: a függetlenség, kreativitás, magabiztosság, lobbanékonyság, bátorság, optimizmus, nagylelkűség.
Hold a Bakban
Hogyan hat rád a Hold

A Szaturnusz-uralta földies bak jegyben a Hold nem érzi jól magát, és ez érződik a lelki megnyilvánulásaiban. Még jó sugárzások esetén is önbizalomhiánnyal küzd. Nehezen kezdi el a dolgait, és folyamatos megerősítésre volna szüksége ahhoz, hogy elhiggye: jó úton jár. Bár a lelke mélyén érzi, hogy mennyi mindenben jobb, mint a többiek, a saját magának állított mérce olyan magas, hogy sosem tudja elérni. Másokkal szemben is magasak az elvárásai. Az élete állandó küzdelem, mindig feljebb és feljebb szeretne kerülni. A világtól szeretetet vár, ám saját maga nehezen tudja kimutatni az érzéseit. Alaptermészete a pesszimizmus. Örökké attól fél, hogy becsapják, kihasználják. Pozitívumként értékelhető viszont a szívóssága és a kitartása.Rossz sugárzások esetén még bizalmatlanabb, határozatlanabb. A nagyon negatív bolygóhatások eredménye lehet, hogy egyáltalán nem lesz gyermeke, vagy nagyon későn válik szülővé. Retteg az anyagi veszteségtől, a nélkülözéstől. A környezete a spórolási mániáját már zsugoriságként, kapzsiságként értékeli.

A nőies, vizes jellegű, passzív Hold az érzelmekre hat, felelős a pillanatnyi hangulatért, a múlthoz kapcsolódást, a fantáziát motiválja. A Hold a nőiességet, a jin energiát testesíti meg, és a tudattalanra, illetve a tudattalannak az érzelmekkel, ösztönökkel, lelki akarattal, a megérzéssel, az okkultizmussal, az álmokkal és emlékekkel való kapcsolatára van hatással. A Hold helyzete szerint reagálunk érzelmileg mindenre. Rámutat ösztönös szokásainkra. Befolyásolja a nőiességet, a fogamzást, a terhességet, a születést és a szülést, a gyermekkori élményeket, az érzelmi biztonságot. Kapcsolatban van az otthonnal, családdal és a nyilvánossággal összefüggő dolgokkal.
Merkúr a Oroszlánban
Hogyan hat rád a Merkúr

Legjellemzőbb tulajdonsága az önbizalom, a jó szervezőképesség és a kitartás. Igényt tart a környezete elismerésére. Jó vezetői adottságokkal bír, kapcsolataiban a fensőbbség igénye érvényesül. Hajlamos rá, hogy mereven ragaszkodjon az elképzeléseihez. Nem szívesen újít, nem szereti a gyors változásokat. Viszont szereti a teátrális megoldásokat. Igazi hatásvadász. Diszharmonikus aspektusok esetén indulatos, hatalmaskodó, kicsinyes és kicsapongásokra hajlamos. A nagyvonalú gondolkodás nemtörődömséggé és közönyösséggé torzul. Hiányos ismereteit nagyképűséggel palástolja.

Merkúr a görög mitológiában Hermész, aki Zeusz és Gaia gyermeke, az istenek hírnöke. Ennek megfelelően a Merkúr az asztrológiában összekapcsolja a szellemet és a testet, az anyagot és a lelket. Mindennel összefügg, ami mozgást, kapcsolatot és közlékenységet fejez ki. Elsősorban a mentális folyamatokra, a gondolkodásra, a kézügyességre és a kifejezőkészségre van hatással. A kommunikáció, a tanulás, az utazás, az írás, beszédkészség és a tempó gyorsasága tartozik uralma alá. Helyzetéből kiderül szellemi képességünk, gondolkodásunk gyorsasága, a másokhoz való kapcsolatunk milyensége.
Vénusz a Szűzben
Hogyan hat rád a Vénusz

Ez a pozíció arra utal, hogy rendkívül tanulékony, megértő, segítőkész, és kitűnő intellektuális képességekkel bír. E jegyben az érzelmek az értelem befolyása alatt állnak. Szemlélete kritikus, válogatós minden esztétikai élményt nyújtó területen. Erkölcsi tisztaság jellemzi, ugyanakkor erős önbizalomhiánnyal küzd, és gátlásos. Negatív aspektusoknál kicsinyes, szőrszálhasogató, és a nyelvét állandóan a partnerén köszörüli.

A Vénuszt a ,,kis szerencse" bolygójának tekintik, és bárhol áll a képletben, mindig valami kellemeset tartogat. Még a rossz hatásai sem tragikusak, inkább emberi hibákra utalnak. A Vénusz a kapcsolatokra hat leginkább, a romantika, a szerelem, a szépség, a béke, a kényelem, a harmónia és a női természet jelölője. Az érzékiséget, gyengédséget, gyönyört, a házasságot, a párkapcsolatot, a művészeteket és a művészi hajlamot befolyásolja. Vagyis e nőies jellegű bolygó hatása alatt általában kellemes és szép dolgok állnak. A harmonikus Vénusz-természet vonzó, vidám, barátságos, művészi hajlamú, odaadó, gyengéd, szórakoztató, és egészségesen érzéki. Diszharmóniában hiúság, felületesség, féltékenység, elhanyagoltság és léhaság jellemző.
Mars a Skorpióban
Hogyan hat rád a Mars

Saját vizes jegyében jól érzi magát a Mars. Hatására ösztönösen cselekszik, mindig megtalálja a megfelelő módszert, amivel elérheti a célját. Nagyon önálló, ritkán hallgat mások tanácsára, mindig a saját feje után megy. Tele van energiával és kezdeményezőkészséggel. A végletek embere, hajlamos a dolgokat végletekig eltúlozni. De a leglehetetlenebb célt is képes óriási akaraterővel elérni. A Skorpió erős érzelmeit a Mars szenvedélye tovább hevíti. Rossz sugárzások esetén makacs, indulatos, nyughatatlan, erőszakos és féltékeny.

Ez a férfias jellegű bolygó képviseli a horoszkópban az erőt, az akaratot, az energiát, a cselekvést, a becsvágyat, a bátorságot, az elszántságot, a küzdőképességet, és az aktív erotikát. A Mars érzékelteti a fizikai energiáinkat, a kudarc utáni talpra álláshoz szükséges erőt, a szexuális vágyat. Párkapcsolatban az válik dominánssá, akinek erősebb helyzetű a Marsa. A szexuális kielégülés és összhang gyakran kimutatható a közös horoszkópban lévő két Mars által. A harmonikus Mars-természet határozott, tevékeny, bizakodó, önbizalommal teli és lelkesedő. Diszharmonikus állásnál jellemző az erőszak, a túlzott szenvedély, a vakmerőség, az összeférhetetlenség, az agresszivitás, a bosszúálló és veszekedő hajlam.
Jupiter a Oroszlánban
Hogyan hat rád a Jupiter

Büszke, nagylelkű, határozott, társaságkedvelő. Fontos önnek a csillogás, általában az élet napos oldalát keresi. Tisztesség, tekintély, hit és bizalom jellemzi minden megmozdulását. Bölcs és optimista vezetője egy kisebb vagy nagyobb közösségnek. Látja a környezetében meglévő problémákat, de a gyakorlati megoldásában neheze tud részt venni. Kényelmes, sőt, olykor kicsit lusta. Szereti felhívni magára a figyelmet, az életre úgy tekint mint egy végtelen szappanoperára, amiben mindig a főszerepet kell játszania. Jó vezető és vállalkozó, amibe belefog, azt sikerre viszi. Szívesen vesz részt szellemileg igényes vállalkozásban, ami folyamatos kihívást jelent. Minden vágya, hogy a felsőbb körökbe bekerüljön. Olykor erején felül költekezik,hogy ""állja a versenyt"" azokkal, akiket szívesen utánozna.

A nagy szerencse bolygójának is nevezik. Életünk szebbé és boldogabbá tételében segít - a sors pozitív tendenciáin keresztül, ez pedig a hit által működik. Legtöbben arra várunk, hogy a szerencse segítsen rajtunk, ám meg kell értenünk, hogy ezt magunknak kell megalapozni. A ,,szerencsés" emberek tudnak hinni körülményeik kedvező alakulásában. Mindenki az által teljesedhet ki, ha magába olvasztja a Jupitert, vagyis az általa képviselt hitet, kozmikus törvényeket. De vigyázat, mert ez a bolygó nemcsak a jót teljesítheti ki, felerősíti az önhittséget, túlzásokra, vakbuzgóságra készteti azokat, akik nem tudnak uralkodni vágyaikon, érzéseiken, akik előítéleteik alapján döntenek.
Szaturnusz a Kosban
Hogyan hat rád a Szaturnusz

A bolygó hatása csökkent erővel érvényesül ebben a jegyben, nem tudja hozni lényegét, az óvatosságot és a türelmet. Ön meglehetősen határozott, törekvő, mindig kitart célja mellett, nem adja föl. Nehezen tűri az ellentmondást, akaratának és tevékenységének korlátozását. Vágyait és szándékait nyíltan felvállalja. Ha sportol, kitartása és vasakarata a dobogó felső fokára juttatja.

A Szaturnusz a karma bolygója. Sorsszerű, végzetszerű eseményeket jelez, akadályokat, amiket le kell győzni. Olyan, mint egy útjelző tábla: fájdalmas, elkerülhetetlen kanyarokra kényszerít, és közben, ha jól figyelünk, rengeteg tanulsággal lehetünk gazdagabbak. Jelképe, a kereszt és a félkör, ami azt szimbolizálja, hogy az anyag keresztje a lélekre nehezedik. Nem kis feladatot ró ránk. Ő a nagy sorsfordító, a nagy akadályozó, az előrehaladás gátlója. Ő szabja meg életünk keretét és határait. Szándéka az, hogy próbára tegyen, és az anyagi céloktól a magasabb célok felé vezessen. Nem törődik vele, hogy akarjuk-e, csak teszi a dolgát...
Uránusz az Szűzben
Hogyan hat rád az Uránusz

E merkúri jegyben az Uránusz támogatja a gondolkodást, de szellemi szabadságra vágyik. Eredetiség, jó értelmi képességek, becsvágy, kutatói, tudományos és analitikus hajlam jellemzi. A kényszerű feladatokat nehezen teljesíti. Negatív aspektusok esetén kritizáló hajlama rendkívül kellemetlen, becsvágya pedig szinte már bántó. Örök elégedetlenség gyötri saját sorsa miatt.

A lassú mozogású Uránusz a szellemi fejlődés képviselője, a szabadság és a függetlenség planétája. Hangsúlyozza a másságot, a különlegességet, a határtalant. Nem véletlen tehát, hogy az Uránusz a zsenik és egyúttal az őrültek bolygója. Váratlan fejleményeket, hirtelen változásokat idéz elő. Mivel magában hordozza a feszültség lehetőségét, meg kell próbálni ezt a feszültséget pozitív energiává transzformálni. Tanítása az, hogy el kell szakadnunk az anyag vonzásától, mert csak szellemi szinten élhetjük meg a végtelen szabadságot és függetlenséget.
Neptunusz a Skorpióban
Hogyan hat rád a Neptunusz

Hallgatag, titokzatos, nehezen barátkozó, visszahúzódó jellem. Különlegesen mély érzésvilággal bír, amit nehezen tud megélni. Befelé forduló, gyakran magányos. Rendkívül erős az intuíciója, és fokozott érzékenysége van a mágia és az ezotéria iránt. Rossz aspektusok hatására kiszámíthatatlanná válik, az alkoholtól vár feloldást.

A Neptunuszt a 20. században fedezték fel. 146 év alatt kerüli meg a Napot, vagyis egy-egy jegyben kb. 14 esztendőt tölt. Elsősorban a tömetekre hat, de a lelki eseményeket is befolyásolja. Valójában nyolc neptunuszi helyzet elemzése volna életszerű, mert a többi átvonulás vagy túl régen volt, vagy meglehetősen sokára következik be. A Neptunusz egyébként az egyetemes szeretet jelölője. Feloldja a fizikai és a lelki sík közötti határokat. Az anyagtól való elszakadás azonban nemcsak a fantázia segítségével, illúzióba menekülés, vízionálás által lehetséges, hanem elérhető az alkohol, kábítószer segítségével is. A Neptunusz jelzi a spirituális és lelki fejlődést, a hit és a szeretet erejét, gyakorlását. A bolygó erősíti az intuíciót, a spirituális és művészi képességeket, fejleszti az együttérzést és az emberszeretetet. Diszharmonikus aspektusai zavaros gondolkodást, gyenge idegrendszert, hiszékenységet, szenvedélybetegségeket jelez.
Plútó a Szűzben
Hogyan hat rád a Plútó

A gondolatai az élet racionalizálását szolgálják, figyelme a praktikum felé irányul. Kerül minden kockázatot, mindent előre eltervez, az átalakulást próbálja kiszámíthatóvá tenni. Ösztönösen mindenben a hibát keresi, és azonnal szóvá is teszi. A részletek figyelembe vételével jól látja a problémákat.

A Plútó nem annyira az egyes emberek, mint inkább nemzedékek életére hat. Az érzések szellemi energiákká való transzformációját szimbolizálja. A görög mitológiában Hádész az alvilág ura, így a Plútó a tudattalanunkkal, árnyékvilágunkkal áll kapcsolatban. Az emberi tudattalan ősi mélységéből pedig már csak fölfelé vezet az út. A Plútó segítségével próbatételeken és fájdalmas kényszerűségek tapasztalatain keresztül juthatunk a szellemi fejlődés magasabb fokára. Eközben a lélek transzformálódik, regenerálódik és újjáépül. Amikor a Plútó belépett a Rákba, kitört az első világháború, Családok bomlottak fel, gyerekek ezrei - akik akkor születtek - csonka családban nőttek fel. Akkor tört ki a második világháború, amikor az Oroszlán jegybe lépett a Plútó. Újabb világégést élt meg az emberiség. A következő Plútó-jegyváltás az ipari forradalmat, a mikrochipeket és az elektronikai ipar fejlődését, az atomfegyverkezést ,,szülte". A nyolcvanas években a Mérlegben járva a szexuális forradalom köszöntött az emberiségre. Aztán a Skorpió-Plútó a nyolcvanas években az AIDS-t, a nagy influenza-járványokat hozta. A Nyilasban járva erkölcsi rombolást, értékválságot, a törvény totális felborulását, gerillaháborúkat és terrorakciókat robbantott ki 2008. januárban lépett be a Bak jelébe, majd retrográdra fordulva visszatért még a Nyilasba. 2008. novembere óta ismét a Bakban tartózkodik, és ott is marad 2024 januárjáig. Tizenhat éven keresztül lesz elfoglalva az anyagi világunk jelenlegi feltételeinek radikális lebontásával, majd újraépítésével.
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterika  
Ezoterika
  2010-04-07 16:32:18, szerda
 
 

A lét kereke 
 
0 komment , kategória:  Ezoterika  
Kun Ákos: A karma
  2010-04-07 16:29:16, szerda
 
 
Kun Ákos: A karma

A hindu bölcselet szerint minden tett, minden tevékenység hatások egész áramlatát indítja el, melynek elkerülhetetlen velejárója az ellenhatás. A hatás és az ellenhatás egy nagy kör, amely mindig visszatér önmagába. Minden akció - a legkisebb gondolatrezdülés is - következményekkel jár, és az akciót törvényszerűen követi a reakció. A reakció minden következménye a hatás kiváltójára hull vissza.

Ez a karmának nevezett ok-okozati törvény minden fejlődésnek az alaptétele. Mindenkinek meg kell ennie a maga által ültetett fa gyümölcsét, legyen az akár édes, akár keserű. Másképpen fogalmazva: A tett életre kel, befutja a maga pályáját, és úgy tér vissza hozzánk, mint az elhajított bumeráng.

A léleknek vállalnia kell minden cselekedetének a következményét, vagy a jelenlegi, vagy a következő életében. A sors ritkán büntet azonnal, a számlát jóval később szokta benyújtani, akkor, amikor a legkevésbé számítunk rá. A karmikus törvényszerűségek általános érvényűek, nem csak az ember individuális fejlődését szabják meg, hanem irányítás alatt tartják az egész fizikai és szellemi világrendet.

A keresztény hit előtt sem idegen a karma törvénye. A Bibliából vett idézet szerint: "Nincs szabadulás, amíg az akció-reakció számláján tételek állnak terhünkre írva." Ebből a körforgásból csak egy út vezet ki, a lelki megtisztulás útja, az egyetemes törvény tiszteletben tartása.

Amíg földhözragadt vágyaink szűk köréből nem vagyunk képesek kilépni, amíg lelkünk a testiségen nem képes felülemelkedni, addig a karma törvénye könyörtelenül kíséri minden léptünket. Ahhoz, hogy a magunk által épített úton eredményesen haladhassunk, szükségünk van segítségre is, de hathatós segítséget csak a Mindenható adhat nekünk.

A földi halandó által nyújtott segítség csak látszólag könnyíti sorsunkat, valójában visszavet minket a fejlődésben, gátolja, lassítja a törvény beteljesülését. A Mindenható bölcsességén ugyanis nem lehet kifogni, amit a fejlődés törvénye megkövetel, annak elkerülhetetlenül meg kell történnie.

(Ezoterikus körkép)
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterika  
A világ csakrapontjai
  2010-04-07 16:27:13, szerda
 
  A világ csakrapontjai


Az ezotériát kedvelők már bizonyosan hallottak a csakrákról, az emberi testben megbúvó energiaközpontokról. Csakrák ellenben nemcsak a testünkben vannak, hanem a Föld egyes pontjain is megtalálhatók, köztük Magyarországon, Dobogókőn.

A hét csakra az emberi testben alulról fölfelé:
- Gyökércsakra
- Keresztcsonti vagy szexcsakra
- Köldök- vagy napfonatcsakra
- Szívcsakra
- Torokcsakra
- Homlokcsakra
- Koronacsakra

A csakra az ősi indiai nyelv, a szankszrit szerint kereket jelent. Ez az örökké mozgó kerék a keleti ábrázolásokon lótuszvirág formájában jelenik meg leggyakrabban, tölcséres virágkehely formája miatt. A csakráknak mindig harmóniában kell lenniük az univerzális energiákkal, hiszen az táplálja őket. A csakrák az ember fizikai szemmel láthatatlan szellemi részeinek szervei. Hét csakra található az emberi testben, amelyek a szivárvány hét színével közel megegyező rezgéstartományban működnek. A csakrák fejlődése teremti meg az alapját annak, hogy a szellemi világokat és azok lényeit megismerjük, így a csakrák szellemi érzékszerveknek is tekinthetők.A hét földcsakra

A csakrák ott keletkeznek, ahol bizonyos energiaáramlatok tartósan keresztezik egymást. Éppúgy, ahogy az emberi testben, a Földön is fellelhető a hét csakrapont.

Dobogókőn található a Föld szívcsakrája, vagyis az energiavonalak középpontja. Attila hun király sem véletlenül választotta központjának ezt a környéket. Birtokában voltak a tudásnak az ősi magyar táltosok is. A kínai saolin egyház szintén a Pilisben alapított falvat, a Két-bükkfa-nyeregtől nem messze, a Bund-forrás mellett. Szerintük ugyanis a szívcsakra közelében képes meggyógyulni, energiával feltöltődni az ember.

Dobogókő jelentősége a világhírű energiaközpontokéval vetekszik, mint például Stonehenge-ével, a görögországi delphoi jósdáéval vagy az egyiptomi Kheopsz-piramiséval. Egyre több zarándok látogat Dobogókőre, köztük a kambodzsai és a laoszi láma és buddhista szerzetesek.

Hamarosan irányítótáblák mutatják majd az utat az energiaközpontok és a szakrális helyek felé.

A Föld csakrapontjai az egész világon átívelnek. Azt is gondolhatnánk, hogy a keleti tanok gyakorlói részesedhetnek csupán az energiaközpontok csodájában, ugyanis ők azok, akik igazán közel érzik magukhoz ezt a filozófiát.

A bolygónkon elhelyezkedő csakrapontok kelettől nyugatig mindenhol ott vannak, nem csak a buddhista szellemiségű emberek közelében. Ebben is megnyilvánul a világ bipoláris rendszere.A világ csakrapontjai

- Gyökércsakra: Jeruzsálem. Archaikus képben úgy jelenik meg, mint a Mágus (akár Jézus), aki megállja a helyét a földön és a túlvilágon, és aki tökéletesen elvégzi a dolgát.

- Szakrális, szexcsakra: Andok. Ezt régen a maják működtették. Azt mondják, hogy ezért nem találtak csontvázakat tőlük, mert kollektívan más létsíkra vándoroltak.

- Köldökcsakra: Ausztrália, mely jelenleg nem működik. Ezen a területen az őslakosok telepátiát használtak ahhoz, hogy nagy távolságokban is kommunikálhassanak egymással, és harmóniában éljenek.

- Szívcsakra: Magyarország, Dobogókő. A csakrák ,,közepe". Minden magyar embernek kötelessége, hogy óvja a Föld szívcsakráját, melyet saját szívcsakrájának védelmével is elősegíthet.

- Homlokcsakra: Bermuda-háromszög: a harmadik szem helye, melyről az embereknek javarészt a rejtélyes eltűnések jutnak az eszükbe, melyek a mai napig nem tisztázottak.

- Koronacsakra: Tibet, ahol a szellem összekapcsolódik a felsőbb szellemiséggel. Itt nyílik meg az univerzális tudat kapuja. A tibeti buddhisták is a transzcendentális tudásra, a megvilágosodásra törekednek évezredek óta.A Szent György-vonalak

A Magyarországon található Szent György-vonalak, ide érdemes ellátogatni:
- Majki remeteség
- Pilisszentkereszttől nyugatra a cisztercita kolostor romja
- Pilisszentiváni Ördög-szikla
- Dömös mellett a Vadálló-kő
- Csodafa kápolna, mely szintén nem messze Dömöstől épült

Az ősi elképzelés szerint Szent György-vonalak vagy más néven sárkányvonalak hálózzák be a Földet. Kialakulásuk a Föld mágnesességére vezethető vissza. Ezek egyfajta rezgések, energiarendszerek. Ahol a vonalak keresztezik egymást, azok az akupunktúrás pontok, hasonlóan az emberi test akupunktúrás pontjaihoz. A töbszörös metszetek egyben szakrális, szentnek tekintett helyek.
Az energiakoncentráció hatalmas ezeken a területeken. Olyan erős az energetizáló tér, hogy pár perces ott-tartózkodás során képes feltölteni auránkat. Lakni ezeken a helyeken nem egészséges és nem ajánlott, a túl sok energia nem kezelhető az ember számára. A Kárpát-medencének egyedülállóan kitüntetett szerepe van a Szent György-vonalak rendszerében, itt ugyanis az akupunktúrás pontoknak olyan sűrűsödése fedezhető fel, amely páratlan a Földön. Elsősorban templomokat, bazilikákat építenek ilyen pontokra. A papok a szent helyek építése előtt bemérték e vonalak találkozási pontjait, és meghatározott helyekre építették a templomokat. Hogyha hosszú ideig szeretnénk tartózkodni ilyen energetikai pontokon, az túltöltődéshez vezethet, melynek hatására ingerültebbek, idegesebbek, feszültebbek leszünk. A gyerekeknél túlzott aktivitás, állandó mozgáskényszer jelentkezhet túltöltődöttség esetén. A Szent György-kereszteződésekhez általában katedrálisokat építenek, míg a Ley-kereszteződéshez templomok oltára épül.Negatív földsugárzások

Nem csupán pozitív földsugárzások léteznek a Földön. A negatív sugárzások elszívják az ember energiáját, a csakrák elzáródhatnak ezeken a területeken. Az auránk elvékonyodik, és azt a testrészünket, amely a negatív sugarak közelében van, megbetegíti.

- Vízérsugárzás: a föld alatti vízátszivárgásokhoz kapcsolódik. A víz nem sugároz, csak módosítja a Föld belsejéből áramló energiákat. A vízér-kereszteződés jelentősen befolyásolja a sejt osztódási folyamatait.

- Geopatikus törésvonal-sugárzások: a földkéregrepedések mentén megjelenő sugárzásokat nevezzük így. A törésvonal szintén egészségkárosító hatású, ugyanis rendkívül kicsi felületen nagy mennyiségű káros sugárzás koncentrálódik, mely megölheti az aurát.

- Hartmann-sávok: a Föld pozitív és negatív mágneses erőterének találkozásainál jönnek létre, és egy térrácsot alkotnak. Egészségkárosító hatása idegi eredetű, szervek, ízületek gyulladásaiban nyilvánul meg.

- Curry-sugárzás: a poláris mezőzónák találkozási pontjánál alakul ki. Itt hasonló idegi eredetű gyulladások jöhetnek létre, mint a Hartmann-kereszteződéseknél. Hogyha a fej részénél található, pánik- és idegbetegség is előfordulhat.Óvjuk a csakrákat!

- Saját csakráinkat tiszta gondolatokkal, rendszeres meditációkkal, vegyszermentes táplálkozással is erősíthetjük. Hogyha megtanuljuk kezelni és áramoltatni a kozmikus energiát, tisztábban tarthatjuk örökmozgó csakráinkat, melyek által mind testi, mind szellemi problémáink megoldódnak.

- Földünk csakrapontjait igyekezzünk minél közelebbről megismerni, feltöltekezni a hatalmas energiával, melyet ezek a csodálatos szent helyek nyújtanak a számunkra. Ne csüggedjünk, ha nem sikerül eljutnunk Tibetbe, Indiába vagy a Bermuda-háromszög közelébe, ugyanis itt van nekünk Dobogókő, minden csakrák közepe.

- Kiránduljunk a Pilisbe, ahol gyönyörű a táj, tiszta a levegő, és nem mellékesen a Föld szívcsakrája kap itt helyet.

(Nők Lapja Cafe)

 
 
0 komment , kategória:  Ezoterika  
Szeretett Barátaim!
  2010-02-23 13:51:00, kedd
 
 
Szeretett Barátaim! 2009. december 10-én találkoztam nyíregyházi Barátommal, aki a következő információt mondta el nekem: Szeptember vége felé a Kárpát-medencében a rezgésszám elkezdett megemelkedni, napi 10 egységet növekszik az Ongostrom skálán. /Ezt a skálát a Japánok használják elsősorban./ Az átlagos, egész Földre jellemző rezgésszám 3600 körül volt a jelzett ideig, ezt követően jellemzően csak a Kárpát-medencében megkezdődött ennek emelkedése. December 10-én, a találkozásunk napján már 4400 volt a ez szám. A Szellemvilágtól kapott információja alapján azt is közölte, hogy amikor ez a rezgés eléri a 6000 körüli értéket, a Kárpát-medencében már nem nagyon lesznek olyan emberek, akik erős ellenerőt fejtenek ki a Magyar Néppel szemben, mert nem bírják elviselni ezt a rezgésszám emelkedést. Nagy valószínűséggel elhagyják az országot, vagy visszatérnek a Teremtőhöz. Nem írtam volna le ezt a tájékoztatást, ha tegnap / február 5-én, pénteken/ nem hívott volna egy másik kedves ismerősöm és el nem mondja, hogy üzenetet kapott a Szellemvilágtól. Közölték Vele, hogy a Kárpát-medencében a rezgésszám emelkedést meggyorsítják és arra kérték, minél több emberrel közölje. hogy saját, jól felfogott érdekükben napi 10 percet tornázzanak, vagy ennek megfelelő mennyiségű mozgást végezzenek /pl. 30 perc séta/ mert a gyorsított rezgésszám emelkedést e nélkül nagyon nehezen fogják elviselni. Tekintve, hogy ez az információ teljesen megegyezik az én méréseimmel, ezért teszem ezt most közzé. A tegnapi nap folyamán a rezgésszám elérte az 5200-as értéket.Ha ez felgyorsul, akkor arra is van esélyünk, hogy a választásokig, vagy még egy kicsit előbb elérje a 6000-res értéket. Megjegyzéseim a leírtakkal kapcsolatban: Ahogy korábban is jeleztem a magyar NÉP ISTENI EREJE 618.  /Bővebb információ: www.napfonat.hu / Ezt Isteni ajándékként kaptuk és ehhez a Népnek fel kell nőnie. Én biztos vagyok abban, hogy a Teremtő ajándéka ez a rezgésszám emelkedés, mert így mindenféle erőszak nélkül meg lehet oldani a igazi rendszerváltást. Aki nem tud lépést tartani, annak fel is út, le is út. Zseniális megoldás... Szeretném elmondani azt is, hogy ez a folyamat már elkezdődött, még akkor is, ha a média nem nagyon tájékoztat erről - szokás szerint. /A folyamat a kivándorlásra vonatkozik./ Kedves Barátom! Arra szeretnélek megkérni, hogy küldd tovább ezt a pár sort, még akkor is, ha nem tudod elfogadni a benne leírtakat. Nagyon fontos, hogy minél több emberhez eljusson, mert a Szellemvilág ezt kérte. Szánjatok rá napi 10, vagy 2x5 percet egy kis gimnasztikázásra, mert a magatok dolgát könnyítetitek meg.  Örök szeretettel: Kristóff Zoltán Budapest, 2010. február 6.

 
 
1 komment , kategória:  Ezoterika  
IKERLÁNG és LÉLEKTÁRS
  2009-12-12 21:39:35, szombat
 
  IKERLÁNG és LÉLEKTÁRS


" Nem tudom megállni, hogy szeresselek,
Mi egyek vagyunk, mi összetartozunk,
mint az ég és föld,
mint a víz és tűz,
mint a hideg és meleg,
melyek mindig kiegyenlítik egymást, és
egyensúlyban csak úgy lehetnek,
ha
mindkettőből ugyanannyi van az
EGYben!"


Úgy érzem, hogy először érdemes tisztázni, hogy mi is az ikerláng és lélektárs jelentése, mivel eléggé eltérő magyarázatokat lehet olvasni.

A Lélektársak egymáshoz nagyon közelálló rokonlelkek. A Lélektárs különbözik az Ikerlángtól. A lélektársak azért kerültek össze, mert hasonló típusú karma kiegyenlítésén, és ugyanannak a csakra energiának a kifejlesztésén dolgoznak. A Lélektársak közötti vonzalom a szent munkán és az önmegvalósítás útján alapul. Egy lélektárs olyan, mint saját visszhangunk az anyagban, aki ugyanazon a feladaton munkálkodik, hogy Isten egyik tervét megvalósítsa. Lélektársból lehet több is, olyan lelkek, akikkel már sokszor találkozhattunk is előző életeinkben. Ez értis tűnnek rögtön az első látásra nagyon ismerősnek. Sok esetben várnak az újraegyesülésre, hogy segíthessék egymást.

Ikerlángja mindenkinek csak egy van. Ő a szellemünk másik fele. Frekvenciaszámuk megegyezik. Együtt kell lenniük, folyton folyvást az egyesülést keresik. Az Ikerláng, olyan mint mi. Tükörképet mutat nekünk, ezért is nehéz elviselni, mert visszatükrözi az összes olyan tulajdonságunkat,amit nem szeretünk. Addig nem is hoz össze minket a sors - vagy ha igen, akkor el is választ - , amíg mindkét fél saját magában meg nem találta a harmóniát, az egyensúlyt. Hiszen hogyan várhatnánk el valakitől, hogy elfogadjon, ha mi sem tudjuk saját magunkat elfogadni?És hogyan tudnánk elfogadni azt az embert, aki ugyanolyan mint mi, ha saját magunkat nem szeretjük?
Ha fejlődünk, akkor őt is emeljük, ha rossz kedvünk van és negatívak vagyunk, akkor őt is lehúzzuk.
Tehát legyünk mindig pozitívak!

Megemlítem még a harmadik féle kapcsolatot, a karmikus kapcsolatot.Ilyenkor a két felet közös karmájuk kiegyenlítése vonzza egymáshoz. Az ilyen kapcsolatok, vagy házasságok gyakran nehezek, de a spirituálisfejlődés szempontjából fontosak.
 
 
1 komment , kategória:  Ezoterika  
Meddig tűrjem?
  2009-11-30 20:11:22, hétfő
 
 
MEDDIG TŰRJEM, HOGY NEVETSÉGESSÉ TESZ?

Amióta az eszemet tudom, a hivatásomnak éltem. Mindent alárendeltem a tanulásnak, a munkának, a szolgálatnak. Már az egyetemen is kimaradtam a bulikból, még a szerelem sem vonhatta el a figyelmem a tanulásról, mert egyszerűen nem engedtem meg magamnak, hogy szerelmes legyek. A gyerekek gyógyítása mindennél fontosabb volt nekem.
Hirdetés
Volt egy fiú, akihez szívesen hozzámentem volna, de az külföldön próbált szerencsét, és amikor hívott, hogy menjek vele Angliába, és házasodjunk össze, néhány átbőgött éjszaka után nemet mondtam. Kórházi orvos voltam, szinte éjjel-nappal bent voltam, az ügyeleti szobában laktam. Nyolc évvel a szakvizsgám után már helyettes főorvos voltam a sebészeten. Nappal dolgoztam, esténként tanulmányokat olvastam és publikációkart írtam. Számomra nem volt család, nem voltak ünnepek, apám és anyám kétszáz kilométerre éltek, belenyugodtam, hogy a bátyám családja vigyáz rájuk.

Újabb nyolc év telt el, akkor már én voltam a főorvos a gyermeksebészeten. Egy szilveszter éjszakán, amikor megint csak a kórházi szobámban voltam, egy aprócska pezsgősüveggel babráltam, gondoltam, kinyitom és megiszom, elvégre szilveszterkor pezsgőt kell inni. Épp, hogy kitöltöttem egy üvegpohárba, betoppant Kiss doktor, hogy a frissen műtött vakbélgyulladásos kisfiúnak nagyon felszökött a láza. És amint ezt elhadarta, észrevette a kis pezsgősüveget, meg a félig töltött poharamat és elnevette magát. Miután megnéztük a gyereket, és szerencsére semmi komoly baj nem volt, visszakísért a szobámba, és megkért, hadd maradjon egy kicsit, hisz olyan szomorkás szilveszteréjszakán teljesen egyedül ücsörögni. Kérdeztem, miért nem csatlakozik a nővérekhez, náluk mindig sokkal jobb a hangulat, még ennivalót is hoznak ilyenkor, de csak legyintett, hogy nincs kedve.

Senki nem kérdezte, mégis elkezdett az életéről mesélni. Elmondta, hogy nős, de már évek óta nem értenek szót a feleségével. Épp oly magányos, mintha egyedül élne. Csak a kórházban érzi jól magát, csak az orvosok értik meg, mit gondol. Gyerekük nem született, az asszonynak krónikus petefészek gyulladásai voltak fiatalon, nem esik teherbe. Már rég elmondtak róla. Szinte elsírta magát, hogy negyvenkét éves, és nincs élete, egy ócska kis sebész egy gyerekosztályon, se szerelem, se család, se egy fiú, akit focizni vihetne. Egy kicsit megsajnáltam.

Aznap éjjel lefeküdtünk egymással. Húsz perc se volt az egész, nem is értem, hogy keveredhettünk odáig. Egyszer csak rám borult, mintha sírva akarna fakadni, én mintha átöleltem volna egy kicsit, hogy vigasztaljam, ő meg csókolni kezdett, ahol ért, vadul, hát... Elgyengültem. Amikor végeztünk, azonnal kidobtam, kiszellőztettem a szobában, rendbe szedtem magam és körbementem az osztályon, minden rendben van-e. Rettenetesen megbántam, amit tettem.

Kiss doktor, ha úgy tetszik, a beosztottam. Az én osztályomon orvos, vagyis a főnöke vagyok. És azóta, hogy egymáséi lettünk, lépten-nyomon kínos helyzetbe hoz. A reggeli vizitnél például, amikor felsorakozik az összes orvos, ő mellém sündörög, és belesúg valamit a nyakamba. Fogalmam sincs, hogy mit, nem is lényeges, a lényeg éppen az, hogy mindenki lássa, bizalmas viszonyban vagyunk.

Múltkor, amikor túl közel állt hozzám a folyosón, már-már hozzám ért, mindenki előtt határozottan rászóltam, hogy egy kicsit álljon odább, mert beleállt az intim zónámba. Erre harsányan röhögni kezdett, és azt mondta, nem gondolta, hogy nekem olyan is van, azt hitte, életem-halálom a kórházé.
Nem feküdtünk le, csak egyetlen egyszer, ráadásul nős. Én azt gondoltam, hogy mivel mindketten intelligens emberek vagyunk, intelligensen tudjuk majd kezelni ezt a helyzetet. Azt gondoltam, reggel, amikor felébredünk, ő jobbra megy, én balra és elfelejtjük az egészet. Szilveszteri bolondságnak tudjuk majd be, és nem is hozzuk többé szóba.

De Kiss doktor azóta üldöz. Hatalmas vörös rózsacsokrokat küldöz a kórházi recepcióra, hogy lehetőleg mindenki lássa,és a levélkére azt írja: köszönöm a feledhetetlen éjszakát. El lehet képzelni, milyen boldogan csámcsognak ezen a nővérek, hogy vajon ki a titkos lovagom, és vajon mit művelhetek én éjszakánként, ami olyan feledhetetlen. A legváratlanabb helyzetekben megcsörögteti a csipogómat és sms-eket küld, hogy az nem lehet, hogy minden véget ért, meg más, ehhez hasonló nyálas szövegeket.

Múltkor elkaptam, és megkértem, jöjjön be a szobámba, beszéljünk. Kaján vigyorral a fején bólogatott, hogy boldogan. Le tudtam volna karmolni. A szobámban aztán nekiszegeztem a kérdést, hogy mit akar tőlem. Azt mondta, semmi mást, csak hogy folytatódjon a szerelmünk.
- Miféle szerelmünk? - ordítottam. - Ezt nevezed szerelemnek? Azt az egyetlen tíz perces aktust?
Lehet, hogy ő félreértett valamit, mondta, de ő halálosan belém szeretett, és valami azt súgja neki, hogy én is belé.
De én nem szeretlek, sőt, émelygek tőled, látni sem akarlak, kiabáltam.
- De főorvos asszony! - súgta a nyakamba már megint, és magához húzott.
Komolyan megfordult a fejemben, hogy megölöm.
Amikor már szinte sírtam a dühtől, végre komolyra fordította a szót. Kibújt a szög a zsákból.
- A helyettesed akarok lenni - mondta. - Kinevezést akarok.
- Lehetetlen - sziszegtem.

Beleröhögött az arcomba. Úgy is jó, mondta, de akkor készüljek fel, hogy a csokrok, a szerelmes üzenetek, ajándékokés a vizitelés közbeni bókok soha nem látott mértlékben fognak felszaporodni. Ezzel rám csapta az ajtót és elrohant. Én pedig ott maradtam a szobámban és sírva fakadtam.

Ha Kiss doktort kinevezném, soha többé nem tudnék a tükörbe nézni. Nem azért, mert nem jó orvos, voltaképpen ígéretes sebész, hanem azért, mert zsarolás árán érte el azt, amit elért. Ugyanakkor túlságosan szigorú erkölcseim vannak ahhoz, hogy felvállaljam a kollegáim előtt, hogy volt köztünk valami. Lehet, hogy másról leperegne, engem halálosan idegesít a nővérek pusmogása, a kollegák kutakodó tekintete.

Mindenem a munkám oltárán áldoztam föl, az nem lehet, hogy ilyen csúfos véget érjen a karrierem. Eszembe jutott az is, hogy csak valami kis ügyes ürügy kell, és ki is rúghatnám Kiss doktort. De az ugyanolyan aljas húzás lenne, mint kinevezni. Ráadásul akkor aztán végképp mindenkinek elmondaná, hogy a szeretőm.
Fogalmam sincs, mit tegyek, erre a helyzetre úgy látszik, nem elég az orvosi diplomám.
Kérem, segítsenek.
Szerző: Laura történetét lejegyezte Kóbor Kata
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterika  
Igaz történet
  2009-11-30 20:09:16, hétfő
 
 
Kétszer váltam el, harmincöt évesen, egyedül egy kiskamasz gyerekkel azt gondoltam, nekem már nem terem jövő. Ekkor megismertem Gergőt, a filmsztár külsejű művészettörténészt...

Gergő fantasztikus férfi, sármos, elegáns, kedves. Teljesen levett a lábamról. Mindkét válásom a padlóra küldött, ha nem is anyagilag, de érzelmileg. Négy évembe került, mire újra képes voltam rámosolyogni egy férfira. És az a férfi, aki szembe jött velem, éppen Gergő, a nagy nőcsábász, aki híres arról, hogy öt évnél hosszabb kapcsolata még soha nem volt. Mit mondjak, rettegtem, mégsem tudtam ellenállni.
Gergő is elvált, csak ő nem kétszer, hanem négyszer. A negyedik házasság előtt már nagyon erős késztetést érzett, hogy végre rendezze az életét, és megállapodjon. Mert addigra már betöltötte az ötvenet, és ilyenkor, mint mondta, egy normális férfi már nem a kalandokat hajszolja, hanem értékesebbnek tartja családi meleget. A gond csak az, hogy épp egy olyan nőt választott ki e célra, akinek minden fontosabb, mint a családi fészek melege, és több szeretője volt házasságuk négy éve alatt, mint ahány Gergőnek egész életében. Szomorú szívvel, de elváltak útjaik, és Gergő ötvennégy évesen szinte teljesen összeomlott, hogy ilyen súlyosan bekudarcolt a magánélete. Eltelt két-három év, és betoppantam az életébe én.

Vagyis a fény, a remény, a napsugár.
Így mondta mindig, amikor az óbudai kisvendéglőkben üldögéltünk és a kezemet szorongatta. Én harmincöt éves voltam, ő ötvenöt. Eleinte gyakran számolgattam, hogy ha én negyven leszek, ő hatvan, ha pedig én ötvenöt, akkor ő már hetvenöt, és ez egy kicsit elborzasztott. Aztán kivertem a fejemből a számokat, mert a korkülönbség nem számíthat, ha két ember szereti egymást, és én tényleg, szívből szerettem Gergőt. Egy év se telt el, és megkérte a kezem. Addigra persze elmesélte az egész életét és az összes házasságának titkaiba beavatott, persze csak a jó ízlés határán belül. Levontuk a tanulságot, hogy a házasságaival az volt a baj, hogy soha nem olyan nőt választott, aki szerette őt, mindig csak ő rajongott ezekért az asszonyokért - ilyen vagy olyan okból.
- De most minden más lesz - simogattam meg a kezét - mert én szerelemmel szeretlek, és nem hagylak el soha.
Tudom, ez most egy kicsit giccsesen hangzik, de tényleg úgy éreztem és érzem most is.
Eltelt újabb két év, a barátaim is belátták, hogy a korkülönbség ellenére is nagyon jól illünk egymáshoz. Közöttünk nem hűlt ki a szenvedély, a mai napig is igaz, hogy tiszteljük és szeretjük egymást. Ő minden pillanatban nőként tekint rám, amitől annak is érzem magam, és remélem, ő is férfiként lehet teljessé mellettem.

A problémám viszont teljesen megbénít, nem tudok szabadulni tőle. Gergő ugyanis gyereket akar.
Amikor először a fülembe súgta, épp a tengerparton andalogtuk kéz a kézben, szörnyen romantikus volt a helyzet, nap épp a vízbe bukott, pirosra festette a vizet, a homokban pedig egy hároméves forma kislány várat épített. Olyan édes volt, hogy muszáj volt megállnunk, és rámosolyognunk. Kék szeme volt, mint Gergőnek, és fekete haja, mint nekem.
- Épp ilyen lenne a mi kislányunk is - mondta akkor, és bevallom őszintén, ott, abban a gondtalan, mennyei miliőben én is eljátszottam a gondolattal egy pillanatra, hogy mi lenne, ha szülnék még egy gyereket.
De aztán, ahogy hazajöttünk a szürke valóságba, azt mondtam, nem, elég volt, nemsokára negyven éves vagyok, szeretem az életem, a szakmám, utazni szeretnék, élni, szórakozni, nem pedig gyerekkel bíbelődni.
De ekkor, mintha megérezte volna, Gergő újra előállt a kéréssel. - Szeretlek, és gyereket akarok tőled - mondta.

Néztem rá könyörgő szemmel, és próbáltam elmagyarázni, hogy ez butaság. Van neki gyereke, három, nekem is van egy, minek vállalnánk még egyet. De ő hajthatatlan volt, hogy más nő örülne, ha ezzel állna elő, más nő örülne, ha ilyen férfit találna, aki hajlandó lenne ezt bevállalni.
De én nem vagyok más nő, kiabáltam, és végső kétségbe esésemben még azt is a fejéhez vágtam, hogy nem szülök valakinek, aki mindjárt nyugdíjas lesz.
Megdermedt a pillanat, mintha megfagyott volna a levegő.
Magyarázkodni kezdtem.
Ötvennyolc éves vagy, mások ilyenkor már a nyugdíjra készülnek, mondtam, lásd be, még ha szuper jól is tartod magad, még ha negyvenötnek se nézel ki, mi lesz a gyerekeddel tíz meg húsz év múlva? Mert akkor is szüksége lesz rád!
Ez csak kifogás, mennydörögte, és hogy önző vagyok, és hogy becsaptam, és ha előbb megmondtam volna, hogy nem szülök, el se vett volna.
Pedig soha nem volt szó gyerekről azelőtt.
Végül azt mondta, gondoljam meg, mert ha nem vagyok hajlandó gyereket szülni, elválik tőlem, és keres egy olyan nőt, aki szül neki.

Hát, így állunk. Fogalmam sincs, mi ütött belé, elképzelni sem tudom, miért lett olyan fontos a gyerek hirtelen. Nem akarom elveszteni, de feladni sem akarom az elveimet, és megmondom őszintén, azt a leendő gyereket se szívesen veszélyeztetném. Mert mi van, ha betegen születik, mi van, ha túlságosan öreg a petesejtem, a méhem, az ő ivarsejtjeiről meg nem is beszélve?! Ugyanakkor belegondolni is félek, hogy elveszíthetem a szerelmemet, akire végre rátaláltam annyi év után.
Mit tegyek? Kérlek, segítsetek!
Szerző: Karola történetét lejegyezte Kóbor Kata
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterika  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 192 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 5658 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 24
  • e Hét: 182
  • e Hónap: 881
  • e Év: 103891
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.