Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/61 oldal   Bejegyzések száma: 607 
2018-as nyári ifjúsági olimpiai játékok
  2018-10-13 12:58:56, szombat
 
  Az ilyen alkalmak alatt nyilvánul meg igazán a NOB elnökének, Thomas Bach gondolatainak valódisága, miszerint: ,,A sport összehozza az embereket függetlenül nemüktől, kultúrájuktól vagy hitüktől." Ez a gondolat pedig gyakorlati letéteményese az egység a sokféleségben missziónak, ami az olimpiai mozgalom egyik legfőbb célkitűzése is egyben.
...... ........


ÉREMTÁBLÁZAT
.


Magyarok eddig megnyert érmeik
...... .....Összes Videók az Olimpiáról Link

Wikipedia oldalon Link

Az Ifjúsági Olimpiai játékokat (YOG) az olimpiai játékok ,,fiatalabb" változatának szánják, és 14-18 év közötti fiatalokat vonultat fel. Ennek az eseménynek az ötletét 2001-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Jacques Rogge vetette fel. Az ifjúsági olimpia célja, hogy erősítse az olimpiai eszmét; meghatározó vonzerőként jelenjen meg a fiatalok számára; oktató- és nevelő hatást váltson ki ; életforma modellt ajánljon. A a nyári verseny 12, a téli maximum 9 napig tart. A létszámot is korlátozzák: a NOB maximum 3500 sportoló és 875 tisztviselő részvételét engedélyezi a nyári játékokon, míg a téli játékokra 970 atlétára és 580 hivatalnokra számítanak. Minden résztvevő országnak legalább négy résztvevőt kell indítani.
- Az első nyári játékok rendező városa Szingapúr lesz 2010-ben, míg az első téli játékokat Innsbruck rendezheti 2012-ben.

- Tíz tudnivaló a 2018-as ifjúsági olimpia helyszínéről Link
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
A tokiói olimpiai ciklusra is meghosszabbította támogatását
  2018-09-12 23:33:38, szerda
 
  2018. szeptember 12. szerda 08:01
Újabb olimpiai ciklusra kötött együttműködési megállapodást a Magyar Olimpiai Bizottsággal a Béres Gyógyszergyár Zrt., mely a MOB támogatójaként 2020-ig, a tokiói olimpiáig segíti a felkészülést.
.........


A szerződést dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke és Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke írták alá. A Béres neve régóta összefonódik a magyar olimpiai mozgalommal, hiszen készítményei már több mint két évtizede vannak az olimpikonok segítségére a sikeres felkészülésben.
A Béres és a MOB kapcsolata egészen az atlantai olimpiáig nyúlik vissza, 1994-ben írták alá az első megállapodást. A tokiói a hatodik olimpiai ciklus, amelyben a nemzetközi hírű magyar gyógyszergyártó cég támogatást nyújt az ötkarikás játékokra készülő sportolóknak.
A bevizsgált egészségmegőrző, betegségmegelőző, regenerálódást elősegítő készítmények, a porcok és izmok számára fontos anyagokat tartalmazó Béres termékek és multivitaminok hosszú ideje népszerűek az olimpiai kerettagok körében.
,,Az egészségmegőrzés piacvezetőjeként, az egészségvédelemért elhivatottan dolgozó magyar vállalatként erkölcsi kötelességünknek érezzük a Magyar Olimpiai Csapat támogatását és örülünk annak, hogy immár a hatodik olimpiai ciklusban is folytatjuk az együttműködést.
Fontosnak tartom, hogy odafigyeljünk országunk értékeire, és támogassuk nemzeti büszkeségeink, a magyar sportolók sikeres olimpiai felkészülését." - mondta dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke. Azt is hozzátette:
,,Az olimpikonok számára átadott Béres termékek a legmodernebb tudományos ismereteknek megfelelően készülnek és teljességgel biztonságosak."


Forrás és fotó: Béres Gyógyszergyár Zrt.
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Magyarországon elmarad a 2024 évre tervezett Olimpia
  2017-02-24 10:36:18, péntek
 
  Magyarországon elmarad a 2024 évre tervezett Olimpia.
Magyarország visszalép az olimpiai pályázattól.
Budapest nem pályázik a 2024-es olimpiára, a kormányfő, a budapesti főpolgármester és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerda délután úgy döntött: visszalépünk a pályázattól. Szerintük a pályázat most már súlyos presztízsveszteség lenne az országnak.
Visszalép Magyarország a budapesti olimpiai pályázattól - értesült az M1.
Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt, a MOB vezetőjének találkozóján az a közös elhatározás született, hogy Magyarország visszalép, mert a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak.
A döntés oka, hogy "Magyarország nem tarthat fenn elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot. Ezért a tárgyaló felek arra jutottak, hogy csak az lehet a felelős döntés, ha a főváros és a MOB visszalép a pályázattól - értesült az M1.
Már meg is hozták a határozatot
Miután a jól értesült közmédia kiadta a hírt a pályázat visszavonásáról, megszólalt Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője. Kósa a frakció és a pártelnökség nevében a budapesti olimpiai pályázat visszavonását tanácsolja - áll a közleményben.
A Miniszterelnöki Kabinetiroda az MTI-vel később közölte, a kormány határozatot hozott arról, hogy javaslatot tesz a fővárosi önkormányzatnak, valamint a Magyar Olimpiai Bizottságnak a 2024. évi budapesti olimpia és paralimpia megrendezésére irányuló pályázat visszavonására.
Szerda este meg is jelent a Magyar Közlönyben a kormányhatározat, amelynek szokatlan része, hogy a kormány szó szerint ezt írta a visszavonás indokaként, hogy "az egyetértés felbomlásáért a felelősség a korábbi döntésükből kihátráló ellenzéki pártokat terheli".
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Paraolimpia - kialudt a láng Rióban
  2016-09-19 10:24:35, hétfő
 
  Kialudt a láng Rióban, véget ért a praolimpia.
Helyi idő szerint vasárnap este tartották a XV. paralimpia záróünnepségét Rio de Janeiróban. A mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseményén 22 sportágban küzdöttek a résztvevők, 164 ország több mint 4000 sportolója, köztük 43 magyar vett részt.
A piros-fehér-zöld küldöttség egy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzérmet szerzett.
.....


Bár néhány szektort a koreográfia miatt lezártak, ezt leszámítva a legendás Maracana Stadion lelátójának nagy része megtelt a körülbelül háromórás ceremóniára, amellyel a házigazdák a sportolók és a lebonyolítást segítő önkéntesek előtt kívántak tisztelegni.
A paralimpián részt vett sportolók már az első perctől a küzdőtéren foglaltak helyet, az aréna egyik rövidebb oldalán emelt hatalmas színpad és kivetítő előtt. A nyitó jelenetek után felvonták a brazil lobogót, és felhangzott a brazil himnusz, amelyet a vak tenor, Saulo Laucas előadásában hallhatott a közönség.
Ezután tűzijáték kíséretében az arénába érkeztek a nemzetek képviselői, a magyar zászlót a 100 méter háton bajnok úszó, Tóth Tamás vitte a küzdőtérre.
A műsor egyik központi részében - a zenén keresztül - bemutatták a dél-amerikai ország gazdag állat- és növényvilágát, majd a víz és a szív volt a főszereplő. Ezután átadták a Vang Jun Daj-díjakat, ez az 1988-as szöuli játékok óta hagyomány. Ezúttal a nőknél az orosz születésű amerikai Tatyana McFadden, a férfiaknál pedig a függetlenként indult, szíriai Ibrahim al-Husszein kapta meg az elismerést.
- A folytatásban köszöntötték azt a hat sportolót, akit beválasztottak a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságba (IPC), valamint a lebonyolítást segítő 15 ezer önkéntes néhány képviselőjét.
A nagy kivetítőn bemutatták az idei paralimpia legemlékezetesebb pillanatait, a kisfilmben a magyar kerekesszékes vívó, a Rióban egy ezüstöt és két bronzot nyert Krajnyák Zsuzsanna is feltűnt, majd a mozgalom himnuszának elhangzása közben levonták az IPC lobogóját. Ezt Eduardo Paes, Rio de Janeiro polgármestere átadta Sir Philip Cravennek, az IPC elnökének, aki továbbadta Koike Jurikónak, a következő, 2020-as házigazda Tokió kormányzójának. A japán főváros egy több mint tízperces, pörgős műsorral mutatkozott be, a főszereplő egy-egy amputált lábú modell és táncos, valamint egy látássérült előadóművész volt.
- Carlos Arthur Nuzman, a szervezőbizottság elnöke záróbeszédében megemlékezett a szombaton elhunyt iráni kerékpárosról, Bahman Golbarnezadról. A C4-5-ös kategóriában szerepelt, 48 éves Ázsia-bajnok bukott a mezőnyverseny során, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás után neghalt.
- Sir Philip Craven is az iráni kerekes tragédiájával kezdte összegzését, és egyperces néma emlékezésre kérte a közönséget. Beszédében dicsérte a házigazda brazilok szenvedélyességét, vendégszeretetét, pozitív hozzáállását. A brit sportdiplomata beszéde alatt hatalmas zápor zúdult a stadionra, sok néző el is menekült a lelátó alsóbb, kevésbé fedett szektoraiból, és több sportoló is védett helyet keresett magának.
- A ceremónia bulival zárult, záróakkordként pedig 300 szélkerék érkezett az arénába, ezek oltották el a lángot, amely a paralimpia kezdete óta lobogott, és szimbolizálta a játékok szellemiségét. A riói volt az első paralimpia Dél-Amerikában.
...... ......


...... ......


- Tóth Tamás paralimpiai bajnok úszó (k) bevonul a magyar lobogóval a XV. paralimpia záróünnepségén a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban.
Nagyobb kép Link
...... ..........


Kialszik a láng a XV. paralimpia záróünnepségén.
Nagyobb kép Link
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
2016 paraolimpia záró ünnepsége
  2016-09-18 11:07:11, vasárnap
 
  A küldöttség eddigi egyetlen aranyérmese, Tóth Tamás viszi majd a magyar zászlót a riói paralimpia vasárnap esti záróünnepségén, a Maracana Stadionban.
Ezt péntek este jelentette be a sportolók előtt Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, aki azt mondta: a döntést nagy tapsvihar fogadta.
A Vasas 24 éves úszója, Tóth Tamás, aki az S9-es sérültségi kategóriában versenyez, négy éve Londonban két ezüstérmet nyert, itt Rio de Janeiróban pedig a hétfői bronz (100 gyors) után péntek este első lett 100 méter háton, megszerezve ezzel az első magyar aranyat.
A záróünnepség magyar idő szerint hétfő hajnali 1 órakor kezdődik.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Paraolimpia története képekben
  2016-09-18 10:52:13, vasárnap
 
  Paraolimpia története: Link  
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Meghalt egy versenyző a Rióban - paraolimpia
  2016-09-18 10:48:48, vasárnap
 
  Belehalt sérüléseibe az iráni para kerékpáros, Bahman Golbarnezad a riói paralimpián.
Kórházba szállítás után meghalt Bahman Golbarnezad iráni parakerékpáros a riói paralimpia szombati versenynapján.
A C4-5-ös kategóriában szereplő 48 éves Ázsia-bajnok a mezőnyversenyben bukott, és többek között súlyos fejsérüléseket szenvedett. Azonnal kórházba szállították, ám néhány órával később elhunyt..
...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Paraolimpia: nagyot ugrottunk az éremtáblán,.......
  2016-09-18 10:41:28, vasárnap
 
  Paraolimpia: nagyot ugrottunk az éremtáblán, nincs nálunk jobb. Magyarország a szerdai álláshoz képest 11 helyet javított a riói paralimpia éremtáblázatán, az 57.-ről a 46. pozícióba ugrottunk fel, köszönhetően az elmúlt napok remek eredményeinek..
Érmeseink, akikre büszkék lehetünk
Nagyobb kép Link
...... ............


Szerdán még négy-négy ezüst- és bronzéremmel álltunk a nemzetek versenyében, magyar idő szerint szombat reggelre viszont 18-ra nőtt a magyar medáliák száma, és Tóth Tamás révén már a legfényesebben csillogó éremből is van a mieinknek. Jelen állás szerint egy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzéremmel büszkélkedhet a magyar paralimpiai csapat Rióban.
Ha az érmek számát nézzük, mégjobbnak mondható a magyar szereplés. Mi és Tunézia is tizennyolc medáliát gyűjtött, ennél mindössze tizennyolc országnak van több.

- ARANYÉREM: Tóth Tamás, úszás (100 m hát, S9)

EZÜSTÉREM: Pap Bianka, úszás (200 m vegyes, S10), Sors Tamás, úszás (200 m vegyes, S9), Osváth Richárd, kerekesszékes vívás (kard, A), Csonka András, asztalitenisz (S8), Osváth Richárd, kerekesszékes vívás (tőr, A), Suba Róbert, parakajak (KL1), Biacsi Ilona, atlétika (1500 m, T20), Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, kerekesszékes vívás (tőr, csapat)

BRONZÉREM: Tunkel Nándor, erőemelés (49 kg), Pap Bianka, úszás (200 m vegyes, S10), Pálos Péter, asztalitenisz (S11), Tóth Tamás, úszás (100 m gyors, S9), Krajnyák Zsuzsanna, kerekesszékes vívás (tőr, egyéni, A), Sors Tamás, úszás (100 m pillangó, S9), Konkoly Zsófia, úszás (100 m pillangó, S9), Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla, kerekesszékes vívás (párbajtőr, csapat), Vereczkei Zsolt, úszás (50 m hát, S5)
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Para olimpia Cseh aranyérem
  2016-09-17 10:27:07, szombat
 
  .....

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Para olimpia 2016 Magyar érmek - frissítve
  2016-09-16 14:45:58, péntek
 
  Forrás: wikipedia
Ezüstérem Sors Tamás Úszás Férfi 200 m vegyes úszás (S-9-es kategória) szeptember 11.
Ezüstérem Pap Bianka Úszás Női 100 m hátúszás (S-10-es kategória) szeptember 10.
Ezüstérem Osváth Richárd Vívás Férfi egyéni kardvívás (A kategória) szeptember 12.
Ezüstérem Csonka András asztali tenisz s 8as kategória
Ezüstérem Suba Róbert 200 m kajak KL1 -es kategória
Ezüstérem Osváth Richárd egyéni kard vívás
Ezüst érem Osváth Richárd egyéni törvívás
Ezüstérem Hajmási Éva tőr csapat vívás
Ezüstérem Krajnyák Zsuzsanna tőr csapat vívás


Bronzérem Pálos Péter Asztaltenisz Férfi egyéni (11-es kategória) szeptember 12.
Bronzérem Tunkel Nándor Erőemelés Férfi 49 kg szeptember 8.
Bronzérem Tóth Tamás Férfi 100 m gyorsúszás (S-9-es kategória) szeptember 12.
Bronzérem Pap Bianka Női 200 m vegyes úszá (S-10-es kategória) szeptember 11.
Bronzérem Sors tamás 100 m pillangó úszás S9--es kategória
Bronzérem Konkoly Zsófia 100 m pillangó úszás S9--es kategória
Bronzérem Krajnyák Zsuzsanna egyéni törvívíás A kategória
Bronzérem Dani Gyöngyi egyéni törvívíás A kategória
Bronzérem Krajnyák Zsuzsanna párbajtör vívás A kategória
Bronzérem Veres Amarilla párbaj tör vívás
Bronzérem Vereczkei Zsolt 50 m. hátúszás S5 kategória
 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
     1/61 oldal   Bejegyzések száma: 607 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 216 db bejegyzés
e év: 216 db bejegyzés
Összes: 36923 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1198
  • e Hét: 13022
  • e Hónap: 31671
  • e Év: 31671
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.