Belépés
kaszas32.blog.xfree.hu
A barátok olyan emberek akik jól ismernek , mégis szeretnek ! Kaszás Gyula
1962.05.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
Mérnöki problémamegoldás
  2013-12-15 16:31:26, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
hát megteremtjük
  2011-07-30 11:27:43, szombat
 
  Ha nem találunk ismeretlen életformát, hát megteremtjük
Valahol egy eldugott San Diegó-i laboratóriumban egy csapat tudós azon fáradozik, hogy végre összehozza az emberiséget a Földön kívüli élettel - ők azonban ahelyett, hogy rádióteleszkópokkal próbálkoznának, inkább életet akarnak teremteni.

A tudósok, science-fiction rajongók és moziba járó emberek több generációja nőtt már fel úgy, hogy azt gondolta, ha egyszer összefutunk a Földön kívüli élettel, azt a Mars homokjában fedezzük majd fel, esetleg üzenetet kapunk tőlük az éteren keresztül, vagy netán inváziós űrhajókkal érkeznek majd meg. Egy csoport amerikai kutató inkább a saját kezébe akarja venni a kezdeményezést, és inkább meg akarja teremteni az életet.

Az isteni kémcső...... ..............Link
 
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
Ezer évig is élhet az ember?
  2011-07-10 07:01:12, vasárnap
 
  Ezer évig is élhet az ember?
Egy brit tudós szerint már meg is született az az első ember, aki 150 évig él majd, és húsz évvel követi őt az, aki ezer évesen halhat meg. Mindez az egyelőre még csak elméletben létező sejtmegújító terápia eredménye lesz - jósolja. De hogyan is lenne lehetséges a nagyon hosszú élet?

Aubrey de Grey angol gerontológus, azaz öregedéskutató már évek óta beszél elméletéről, amely szerint le lehet fékezni, sőt, meg lehet állítani az öregedést, így ki lehet küszöbölni az öregkori betegségek miatti halált...... ........... ........Link
 
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
A jövő hűtője: tíz napon át mű
  2011-02-06 10:00:39, vasárnap
 
  A jövő hűtője: tíz napon át működik energia nélkül
2011. február 02. szerda, 21:11

A harmadik világban gyakori áramkimaradások és a magas hőmérséklet sokáig komoly gondot okozott a segélyszervezeteknek, hiszen rengeteg olyan orvosi oltóanyag van, amely nem hűtött helyen tárolva használhatatlanná válik.

A True Energy Vaccine Refrigerator működtethető napenergiával, hálózati árammal, vagy ezek kombinációjával, azonban minden energiaforrás nélkül képes akár tíz napon át megőrizni 10 fok alatti hőmérsékletét, még akkor is, ha a környezeti hőmérséklet eléri a 42 Celsius fokot.

A technológia alapja a nagy sűrűségű poliuterén hab szigetelés, valamint egy meg nem nevezett "innovatív fázisváltó anyag", amit a gyártó "sure chill" technológiának hív. Ennek köszönhetően a hűtő tápegységtől függetlenül fenn tudja tartani energiáját, ezáltal biztosítva a folyamatosan hűtött levegőt, amely főleg a harmadik világban tekinthető kiemelkedően fontos találmánynak. Egy teljes feltöltés után a hűtő tíz napig képes tartalmát hidegen tartani, mindenféle árramforrás nélkül.

A True Energy Vaccine Refrigerator-t jelenleg olyan szervezetek használják, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az UNICEF. A cég azonban keresi a módját annak, hogyan tudnák felhasználni a "sure chill" technológiát kereskedelmi fogalomban hűtőkben, légkondícionáló berendezésekben, vagy éppen telekommunikációs berendezések hűtésére.Link
 
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
Vízzel és porral működő elektr
  2010-11-12 10:32:18, péntek
 
  2010-11-09
Kerékpár
Mozgásvilág.hu
Vízzel és porral működő elektromos bringa
A vizet az elektromos bringa működéséhez szerezheted a csapból, ásványvizes palackból, de akár egy út széli pocsolyából is...

A las vegasi Interbike-on (Nemzektözi KerékpárEXPO) mutatták be néhány hónapja a porral és vízzel működő elektromos kerékpárt. A port, mely a vízzel lép reakcióba patronokban lehet majd vásárolni.

A hidrogénpatronok nagy előnye, hogy azokat akár menet közben is kicserélheti a kedves száguldozó. Egy patron kapacitása körülbelül 700 watt, mely így jócskán túlszárnyalja egy lítium-polimer aksi teljesítményét. Csak összehasonlításképp: egy átlagos biciklis teljesítménye 100-200 watt, így a porral működő bringa több órán át bírja a strapát. Érdekesség, hogy a többletenergiát okosan elraktározza, és szükség esetén (például gyorsításnál vagy hegymenetnél) felhasználja.

A hidrogénpatron melletti további érv, hogy nátriumszármazékból, nem földgázból hozzák létre, így nem bocsát ki szén-dioxidot.Most biztosan azt gondoljátok, van valami turpisság a dologban, és a víz, mellyel a patron reakcióba lép, nem közönséges víz. A kételkedőket ki kell ábrándítsuk: a vizet az elektromos bringa működéséhez szerezheted a csapból, ásványvizes palackból, de akár egy út széli pocsolyából is, a lényeg itt a felhasznált "por"-on van.

Az még kérdéses, hogy ez az eljárás mennyire környezetbarát, ugyanis a "por" valójában egy alkáli metál-silicid anyag, ami mint olyan, lehet mérgező is (még jó, hogy vegyésztanonc kollégánk is van - a szerk.)...... ........... ........... .......Link
 
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
Hullócsillagok az augusztusi é
  2010-08-08 11:09:57, vasárnap
 
  Hullócsillagok az augusztusi égbolton

* MTI 2010. augusztus 2., hétfő 14:33

Ha nyár, akkor hullócsillag- és meteorészlelés, amelynek tetőpontját a Perseidák megérkezése jelenti augusztusban.

Idén ideális helyzetben figyelhető meg ez a kétezer éve ismert meteorraj. A rajt a 130 éves keringési idejű 109P/Swift-Tuttle-üstökös hozta létre több ezer évvel ezelőtt. Míg a rövidebb periódusú üstökösökből származó meteorrajok általában csak néhány száz évig keresztezik a Föld pályáját, a Perseidák első megfigyelése időszámításunk szerint 36-ban történt Kínában. A VIII-XI. században rendszeresen, később szórványosan említik a rajt, majd 1835-ben Adolphe Quételet belga csillagász (1796-1874) a nyugati tudománynak is felfedezte a rajt, amely 1839-ben óránként 160 meteoros maximumot produkált.

Idén az augusztus 12-ről 13-ra virradó éjszaka, két nappal újhold után lesz a maximum, ideális körülményeket biztosítva a megfigyelésre.Link
 
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
Beültetés előtt kiselejtezhet
  2010-07-27 18:25:50, kedd
 
  Orvosi szenzáció: Beültetés előtt kiselejtezhetik az embriókat
2010. július 6., kedd 20:50 InfoRádió / MTI

Németországban egy kedden hozott, a szakértők szerint korszakos jelentőségű bírósági döntés véglegesen engedélyezte, hogy a mesterséges megtermékenyítéssel létrehozott embriókat még a beültetés előtt vizsgálatnak vessék alá a génhibák kiszűrése érdekében...... ........... .........Link
 
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
Új energiaforrás: a tengervíz
  2010-05-30 11:49:30, vasárnap
 
  Új energiaforrás: a tengervíz magnéziuma válthatja fel a kőolajat

A katalán La Vanguardiának adott interjúból kiderül, hogy egy japán tudós megtalálta a megoldást a kőolaj kiváltására. A spanyol El Mundo arról ír, hogy Joseph Stiglitz miért bírálta a kockázatminősítő cégeket. A portugál lapok egy része azt taglalja, hogy a katolikus egyház nagyon megorrolt a jobboldali államfőre. A szintén portugál Público gazdasági rovatának is feltűnt, hogy Portugáliában nő a lakossági áram ára, az EU-ban meg csökken.
Lavanguardia.es - Spanyolország
Egy fiatal japán tudós, Takasi Jabe évtizedek óta megszállottan kereste a nem megújítható energiaforrások minél előbbi kiváltását, és a jelek szerint megtalálta azt, amit keresett. Ígérete szerint 2025 előtt föl lehet váltani a kőolajat a magnéziummal. Jabe nem akármit ért el: módszere révén környezetkímélő közlekedési üzemanyagot kapott, amely bőven elegendő a gépek működtetéséhez, a lakások energiaszükségleteinek ellátásához is. A tudós elmagyarázta az interjúban, hogy a világ jelenleg nyersolajból és szénből is naponta tízmillió tonnákat használ föl, és az alternatív energiaforrások - szél, nap és más források - bevonása még mindig kevés az emberiség egyre nagyobb szükségleteinek kielégítéséhez. A többi lehetséges energiaforrás azért nem jöhet szóba, mert kevés van belőlük a Földön. Ezen a ponton kap döntő szerepet a magnézium, mert a tenger vize korlátlan mennyiségben tartalmaz magnéziumot. Szilárd formában jelenlegi becslések alapján 18 trillió tonnáról tudnak. Ha kivonják a magnéziumot a tengervízből és az erre a célra kifejlesztett lézerrel összeolvasztják a szilárd magnéziummal, máris megkapják azt az anyagot, amely már tökéletesen alkalmas az említett felhasználásokra.Link
 
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
Feszültségkezelés
  2010-03-06 08:05:57, szombat
 
  Feszültségkezelés
Arra az esetre, ha rázós napod lenne, itt egy feszültségkezelő technika, amely ténylegesen működik is - és nem támaszkodik függőséget okozó szerekre.
Készen állsz egy próbára? Egyszerűen csak kövesd ezeket az egyszerű lépéseket:

1. Vegyél mély lélegzetet.
2. Képzeld el magad egy patak partján.
3. Halljad a madarak halk csivitelését a hűvös hegyvidéki levegőn.
4. Emlékezz rá, hogy senki nem ismeri ezt a titkos helyet.
5. Teljes elszigeteltségben vagy a világnak nevezett lázas tevékenységektől hangos helytől.
6. A távolban lágyan csobogó vízesés nyugtató hangja a levegőt békesség hullámaival tölti el.
7. A víz kristály tiszta.
8. Könnyen ki tudod venni az arcát annak a személynek, akit a víz alá nyomva tartasz.
 
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
Öngyilkosságba menekülhetnek a
  2010-02-22 09:08:13, hétfő
 
  2010-02-21. 17:32
Öngyilkosságba menekülhetnek a buzik által örökbe fogadott gyermekek

A homoszexuális párok által nevelt gyermekek magas stressz-szintje olyan lelki sérüléseket és viselkedési zavarokat idéz elő, amelyek akár öngyilkossághoz is vezethetnek - hangzott el egy mexikói tudományos konferencián.
,,Számos tanulmányban olvashatjuk homoszexuális szülők által nevelt gyermekek vallomásait, akik elmondják, hogy miközben barátaik előtt titkolni próbálják szüleik hajlamát, rengeteg feszültséget, félelmet, szorongást, szégyenkezést és haragot élnek át" - figyelmeztetett előadásában George Alan Rekers, a Dél-Karolinai Egyetem Neuropszichiátriai és Viselkedéstudományi Intézetének professzora.
A professzor rámutatott: az aktív homoszexuálisok közt nevelkedők lelki veszélyeztetettségét növeli, hogy a vér szerinti szüleiktől elválasztott, pszichológiailag eleve sérült gyermekeknek olyan környezethez kell alkalmazkodniuk, amely lényegesen rövidebb élettartamú és labilisabb, mint egy férfi és egy nő házassága. A homoszexuális "pároknál" jóval gyakrabban fordulnak elő pszichológiai és viselkedési problémák, válás, kábítószerfogyasztás, pedofília és öngyilkosság, mint a házasságban élőknél. Mindez a belső feszültségek mellett folyamatosan azzal is fenyegeti a gyermeket, hogy visszakerül az otthonba vagy új nevelőszülőkhöz helyezik.
A mexikói konferenciára azt követően került sor, hogy Mexikóváros törvényhozása engedélyezte a homoszexuális "párok" által történő örökbefogadást. Floridában viszont éppen Rekers professzor tanulmánya alapján tartották fenn az ilyen "párok" örökbefogadási tilalmát - írja a CNA.Link
 
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16912 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 1278
  • e Hónap: 2892
  • e Év: 10472
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.