Belépés
navaratna.blog.xfree.hu
Tárd ki a szived és a világ is kitárul előtted.-) Bodré Anikó
1967.08.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
Ahány ember, annyiféle
  2010-02-24 11:56:10, szerda
 
  Ahány ember, annyiféle boldogság. Ha meg akarod ismerni az embert, ne azt nézd, mit mond, mit szeretne, mi után sóvárog - hanem mi az a konkrét lépés, amit megtesz, mert ez mindig az az irány, ahol boldogságát sejti.
Ez adja lelki dinamikájának legnagyobb erejét.
Hinni, mondani, remélni sok mindent lehet, de amikor válaszút elé kerül, és döntenie kell, kivétel nélkül mindenki abba az irányba indul el, ahol a nagyobb boldogságát véli!
Ez az, ami tetteinket előidézi.
Lelkünkben számos, egymással ellentétes erő él: különféle hitek, elképzelések, nosztalgiák, ambíciók, sokféle "szeretném ha", és "jó lenne ha" ... de végül mindig a Tett lesz az eredő.
Ez mutatja meg utólag, mi volt bennünk a legerősebb, mi volt az a "boldogság", amiért minden más irányú késztetést áldozatul odadobtunk."


/Müller Péter/
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Lomb és gyökér
  2010-02-02 21:11:40, kedd
 
  Külső körülményeid csakis akkor rendeződnek, ha előbb magaddal kerülsz harmóniába. Ha önmagad kezét megtalálod, ha önmagaddal végre egyetértesz, olyan biztonságba kerülsz, amelyet soha semmiféle külső védelem nem tud biztosítani.
Ha sorsod nehéz: könnyűnek fogod érezni.
Ha küzdened kell, győzelmed biztosítva van, mert legnagyobb harcodat, önmagaddal vívott háborúdat már sikerrel megvívtad.
A lelkiismereted az ÉN hangja."

Müller Péter: Lomb és gyökér
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter :Embernek
  2009-12-12 21:34:45, szombat
 
  Müller Péter
Embernek lenni nehéz. Az emberi sors küzdelmet jelent, olyan életet, melyet a születéstől a haláláig végigkísér a félelem és a szenvedés. És ez mindjárt az idejövetel pillanatában kiderül. Manapság, amikor az életértelmével együtt az eget is ellopták a fejünk fölül, nem illik erről beszélni. Minél sötétebb egy társadalom, annál kevésbé vállalja az emberélet tragikus valóságát, annál inkább próbálja becukrozni és színes papírba csomagolni a nehézségeket.

Most rólad van szó! Csakis rólad, akiben az "én vagyok" élmény él. Az emberek jönnek-mennek, de te maradsz. Önmagad állandó társa vagy.Álmodban is kísér. Ott is énként bolyongsz, s rájössz majd, hogy a halálod után is megmarad. És most jön a lényeg. Ha ez így van,lehetetlen, hogy önmagaddal ne légy jóban!


A gyászban sok szépség van. S az átváltozásban, a búcsúban, a fájdalomban mindig megérzem a magasabb világ jelenlétét. Lelkünk sohasincs olyan közel az örök Valósághoz, mint a temetőben. Itt vége az őrületnek, a káprázatnak és a hazugságnak, és a lét éppen olyan meztelenné válik, mint a megszületés pillanatában. Nincs már gazdag és szegény, ellenség és barát - a falak leomlanak, és megszűnik az esztelen loholás.
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter: Titkos tanítások
  2009-12-09 20:58:57, szerda
 
  "Müller Péter: Titkos tanítások

,, A szeretet,szerelem nem hagy sem időt, sem távolságot. Ha gondolsz valakire,azonnal ott vagy, ha történik vele valami, azonnal érzed, s ha mélyen szeretsz valakit, kilépsz az időből, s az örökkévalóságot éled tovább:látod, hogy a bimbóban ott a virág, a virágban a hervadás, s elhervadt virágban az új élet csírája. Akik szeretik egymást, azoknak nem lehetnek titkaik, mert látják egymást nemcsak ma, holnap és holnapután,de ezer inkarnáció múlva is látják, és tévedhetetlenül fölismerik egymást. Bármilyen jelmez és maszk mögött is: ő az! Ismerem!

A szeretetben minden most van.

Minden együtt és minden egyszerre van: nincs múlt és jövő ideje."
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
A szeretkezésről
  2009-09-27 21:05:09, vasárnap
 
  .."A szeretkezésről fogunk beszélni.
A szeretkezés a test nyelvén elbeszélt isteni szeretet.
Az ölelésben és a kéjben megnyilvánuló egységélmény.
A magyar "szeretkezés" jó szó, hiszen az ember minden rétege szeretni akar: a teste is, a lelke is, a szelleme is. Az ujja hegye is,ha tapint, az orra is, ha illatot érez, a nemi szerve is, ami a kettétépett isteni erők teremtő misztériumát rejti magában.
A két nemi szerv nemcsak vérrel a teli húsdarab, hanem szimbólum is: itt vagyunk kettészakítva hímmé és nősténnyé. Mindenki érzi,micsoda titokhely ez önmagán és a másikon is. egymást keressük afinomabb rezgések nyelvén, az idegek nyelvén, a sejtek nyelvén. A csókmisztériuma, hogy a szánk ilyenkor nem beszél, de némán összeforr:testünk"legintellektuálisabb"szervéről a szájról és anyelvről kiderül, hogy valódi funkciója nemcsak az információk cseréje,hanem az érzéki szereteté is. Nyelvünkkel és az érzékeny idegekkel befont ajkunkkal többet lehet üzenni, mint szavakkal. és amikor kéttest összeforr, nemcsak "testileg érintkezik",hanem két lélek isegymásba rezeg, s a találkozásextázisában azt kérdjük egymástól:hol voltál ennyi ideig?
És van egy időtlen csúcspillanat, amikor a két pólus összeér,csattanva fölszikrázik, a széttépettség megszűnik, a férfi nővé válik,a nő férfivá- s mindketten eggyé lesznek, úgy, ahogy valaha az Isten benvoltak egyek.
Ez az "én benned vagyok, s te énbennem" misztériuma, a hústest nyelvén eldadogva.
Ez a szeretkezés.
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Aki nem emelkedik az zuhan.
  2009-09-27 21:04:02, vasárnap
 
  "Aki nem emelkedik az zuhan.
Az embernek, aki "sárból, napsugárból"született, nincs módjasúlytalanul lebegni, mert vagy a nap felé emelkedik, vagy a földbezuhan. Vagy a sár húzza le, vagy a nap felé száll.
Akinek a sár jelenti a valóságot, az nemcsak unalmasan éldegél,máról holnapra, hanem fokozatosan belesüllyed a sárba:minden napöregszik, kopik a teste,s a lelke beleromlik a halálba.
"Eléd tettem az áldást és az átkot, az életet és a halált. válaszd az életet!"........
Az angyalok - függetlenül attól, hogy valóságos lényeknek vagy azemberi képzelet teremtményeinek tekinted-őket-abban különböznektőlünk, hogy nem öltenek testet .Emiatt sok mindent tudnak rólunk, de a leglényegesebbet nem.
Nem tudják, milyen testben élni, vágyakkal, félelmekkel ésöregedéssel.Ahhoz, hogy egy isteni szellem szót tudjon érteni az emberrel, magának is emberré kell válnia, mert csak így jut el azokhoz a tapasztalatokhoz, amelyek nélkül nem lehet bennünket megérteni.
az istennek is testté kell válnia, ha meg akarja tapasztalni az emberlét tragikus ellentmondásait........
Amikor valakit megszeretsz, nemcsak arra gondolsz, hogy "Légy az enyém+,hanem arra is hogy "Gyere velem!".
Abban a pillanatban, amikor a szíved látni kezd, az első, amitmegpillantaszt, hogy sorsod mások sorsával összefügg. Rájössz, hogyakihez csak hozzáérsz, vagy lerántod magaddal, vagy fölemeled.Afölemelés mindjárt a saját testünkkel kezdődik. Ruhákba, díszekbeöltöztetjük, megszépítjük, megmossuk, gondozzuk,építjük. A A testünknincs készen: minden nap újra és újra "meg kell csinálni". meg kelltisztítani/mert elpiszkolódik/, föl kell öltöztetni/mert meztelenülnincs kész/Ha nő vagy, ki kell festeni, illatossá kell tenni, és nem,szabad hagyni elhízni vagy elsorvadni./szerintem a férfinak is/ És amia testtel kezdődik, folytatódik az otthonunkkal és mindennel, amitkultúrának nevezünk.vallást teremtünk, erkölcsöt, művészetet,tudományt, várost, templomot, amelynek a tornya az ég felé néz:mertahová az ember vágyódik, az fönt van.
Az, hogy az emberi lény négy lábról kettőre emelkedett, azérttörténhetett, mert vonzotta a magasság- tudta, hogy létének értelmefent van, s a jó irány nem a vízszintes-csakis a fölfelé....


 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Kellene az életemben egy ember
  2009-09-06 21:06:36, vasárnap
 
  Kellene az életemben egy ember, legalább egyetlen ember, akinél nem kényszerülök önvédelemre. Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni. Akit beengedek magamba: ez vagyok, minden jóval, rosszal, nemes és szennyes gondolattal együtt. És ez az egyetlen ember az, akit valóban szeretek. Ha igaz az, hogy a szeretetben a kettő egy lesz, és egymásba ölelkezik, akkor ott nem lehetnek magántitkok, hozzáférhetetlen sebek, és főleg levegőtlen, gennyes sebek nem lehetnek, mert nem tudnak egymással összeforrni. Összeforrni csak a tisztaság tud, ezt még a sebészek is tudják, mert még a testünk is így működik. Senki sem tökéletes! És elvárhatatlan, hogy az legyen, mert az ember nem az. Müller Péter  
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Nem tudjuk kimondani.
  2009-09-06 21:05:50, vasárnap
 
  Nem tudjuk kimondani. Szerelmes vagyok, nem eszem, nem alszom,elvarázsolt állapotban élek, szárnyalok a boldogságtól, öngyilkos akarok lenni, megszépülök, lefogyok, olyan vagyok, mint egy őrült - s azt mondom a kedvesemnek: "Szeretlek!" ... Mi ez?! ... Mi az, hogy"szeretlek"? Hol van ez a szó, ahhoz képest, amit élek? Sehol!Méltatlan a valósághoz! ... Nem kellett volna kimondani! Nem kevesebbet mondtam vele, hanem valami egészen mást! Semmit. Azt kellett volna mondani, hogy őrült vagyok, benned akarok élni, fáj, ha nem látlak,félek tőled, egyszerre vagyok kétségbeesett, alázatos, hatalmas,rémült, boldog, nyomorult... A sejtjeim szomjaznak rád... Azonnal megakarok halni, és örökké akarok élni veled!... De hol jön ehhez a szó,hogy "szeretlek"?!...Ami a lélekben egy egész világ, az kimondva egy kopott, értéktelen jel.És ez minden nagy élményünkkel így van. Elmondhatatlanok.
Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Elengedni valakit...
  2009-09-06 21:05:06, vasárnap
 
  Elengedni valakit nem azt jelenti, hogy megszűnik a fájdalmad. Amíg szereted,fájni is fog a hiánya. Ez nem baj. Attól még elengedheted. Sírva búcsúzunk egymástól, s ha igazi a szereteted, ez egy jó sírás.Elválasztva lenni bárkitől is, akit szeretünk: fáj. Ha már nem fáj: nem is szeretjük. (...) Az elengedés nem azt jelenti, hogy az ember szíve kihűl. Nem azt jelenti, hogy elfelejtem örökre. Nem közönyt jelent. Az elengedés azt jelenti, hogy hagyom őt szabadon repülni, szállni, a maga útján - abban a biztos reményben, hogy visszatalál majd hozzám. De amíg nincs itt, mindig hiányzik. És fáj.
Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter
  2009-09-01 20:04:31, kedd
 
  /Müller Péter/

Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet Téged mindenki.
Lehetsz Te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett..., zamatos..., kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd: lesznek emberek akik, nem szeretik a szilvát. Meg kell értened: Te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és valaki, akit kedvelsz nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél. De tudd, ha azt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán leszel. De mindig lehetsz a legjobb szilva. Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerű banán leszel, lesznek emberek akik nem szeretik a banánt. Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen hisz Te szilva vagy....
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 5658 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 67
  • e Hét: 270
  • e Hónap: 1749
  • e Év: 104759
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.