Belépés
ilonkmama.blog.xfree.hu
MEGKÉREK MINDEN BARÁTOMAT, HOGY KÖRLEVELET, TOVÁBB KÜLDÖZGETŐS LEVELEKET, ÜZLETI FELAJÁNLÁSOKAT NEM KÜLDJETEK SE A BLOGOMBA, SE LEVÉLBEN, NEM KÜLDÖM TOVÁBB, NEM... Juhász Ilonka
1952.12.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/44 oldal   Bejegyzések száma: 433 
Időjárás Európa Kárpát-medence
  2009-09-03 16:14:44, csütörtök
 
 Időjárási helyzet Európában és a Kárpát-medencében
Az Északi-tenger fölött, illetve a Fekete-tenger vidékén ciklon örvénylik. Európa nyugati, északnyugati részen sok a felhő, csapadékos, szeles, őszt idéző az idő. Nagy területen 20 fok alatt marad a napi csúcshőmérséklet. Ezzel szemben a Kelet-európai-síkság és a Földközi-tenger medencéje fölött anticiklonális hatások uralkodnak. Ezeken a területeken sok a napsütés, csendes száraz az idő. A délutáni hőmérsékleti értékek általában 25 és 30 fok között alakulnak, csak az Urál előterében marad 15 fok körül, az oda érkező száraz hideg léghullámok miatt. Hazánkban a következő 36 órában, a fent említett nyugat-európai ciklon hatására kissé változékonyabbra fordul az idő. A sok napsütés mellett, főleg a nyugati és északi országrészben növekszik meg gyakran erősebben a felhőzet, és eleinte szórványosan, majd péntek délutántól egyre többfelé várható zápor, zivatar.
 
 
0 komment , kategória:  Időjárás:MetNet-adat  
Időjárás Magyarországon
  2009-09-03 16:08:33, csütörtök
 
 Magyarország csütörtök reggel
Csütörtökre virradó éjszaka változóan felhős lesz az ég, csapadék nem várható. A délelőtti órákban elsősorban a középső és keleti országrészben lehet sok napsütésre számítani, míg nyugaton, északnyugaton napos és felhős időszakok váltogatják egymást. A délies szél gyenge marad, a hőmérséklet a kora reggeli órákra 13 és 18 °C közé csökken.

Magyarország csütörtök délután
A délutáni órákban nyugat felől egyre gyakrabban erősen megnövekszik a felhőzet és főként az ország nyugati és középső területein kell záporra, zivatarra számítani. A keleti országrészben több-kevesebb napsütésre van kilátás. A mérsékelt szél a Kisalföldön és a nyugati határszélen nyugatias, másutt általában délies irányú lesz, zivatarok környezetében erős széllökésekre is számítani kell. A hőmérséklet csúcsértéke 28 és 32 °C között alakul, majd a záporos, zivataros területeken jelentősen visszaesik.
 
 
0 komment , kategória:  Időjárás:MetNet-adat  
Időjárás-Európa és a Kárpát-me
  2009-09-02 16:51:33, szerda
 
 Időjárási helyzet Európában és a Kárpát-medencében
Közép- és Kelet-Európa nagy részén, valamint a Földközi-tenger térségében anticiklon alakítja az időjárást, a Fekete-tenger és a Brit-szigetek felett ciklon örvénylik. A mediterrán térségben folytatódik a hamisítatlan nyári idő délutáni heves zivatarokkal, 30 °C körüli hőmérsékleti maximumokkal, de Törökországban és Spanyolországban a 35 °C-t is eléri a hőmérő higanyszála. Közép-Európában jobbára napos az idő, de a Brit-szigetek felett örvénylő ciklon hidegfrontja nyugat felől egyre többfelé okoz záporos, zivataros időjárást. Kelet-Északkelet-Európában anticiklon hatására napos, nyáriasan meleg az idő, még Finnországban is 25 °C körül alakul a délutáni maximumhőmérséklet. A Fekete-tenger térségében egy ciklon okoz felhős, csapadékos időjárást. Változékony az időjárás a skandináv térségben is. A Kárpát-medence egyre inkább a Brit-szigetek felett örvénylő ciklon hatása alá kerül. Eleinte a ciklon előoldalán délnyugati áramlással igen meleg léghullámok érkeznek térségünkbe, majd a hidegfront megérkeztével sokfelé változékonyra fordul időjárásunk.
 
 
0 komment , kategória:  Időjárás:MetNet-adat  
Időjárás-Magyarországon
  2009-09-02 16:41:57, szerda
 
 Magyarország szerda reggel
Az éjszaka folyamán derült lesz felettünk az ég, csapadék nem várható, gyenge lesz a légmozgás. A délelőtti órákban is sok napsütésre számíthatunk. Pár fokkal mérséklődik az éjszakai lehűlés, a hajnali órákra általában 9 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet.

Magyarország szerda délután
Többórás napsütésre, kellemes nyárias időre számíthatunk. A késő délutáni, esti óráktól a Dunántúl nyugati felén már időnként erősen megnövekszik a felhőzet, és néhol záporeső, zivatar is kialakulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet eléri a 26, 31 fokot.
 
 
0 komment , kategória:  Időjárás:MetNet-adat  
Időjárás Európában és a Kárpát
  2009-09-01 12:06:25, kedd
 
 


Időjárási helyzet Európában és a Kárpát-medencében
Az időjárás-változást hozó ciklon a Skandináv-félsziget fölé helyeződött, hidegfrontja pedig elérte a Fekete-tenger partvidékét. A térségben többfelé fordul eső, zápor, zivatar, a csapadékos tájakon hűvös a levegő, a csúcshőmérséklet 15 fok közelében marad. A Kelet-európai síkság térségét meglehetősen hideg levegő érte el, a derült idő ellenére sokfelé 10 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet, és az éjszakai órákban helyenként -1, -3 fokos fagy is előfordul. Európa középső részei fölött átmenetileg egy anticiklon épült ki, napos, a reggeli párafoltoktól eltekintve száraz időt okozva. A délutáni hőmérsékleti értékek a csendes nyárutóban általában 25 fok körül alakulnak. Eközben a Brit-szigetek és Izland térségében egy újabb ciklon mélyült ki, melynek előoldalán Nyugat-Európa fölé meleg levegő áramlik. Általában 25 és 30 fok közötti délutáni hőmérsékleti értékeket mérhetnek, de még a Brit-szigetek nagy részén is 20 fok fölötti délutánokat élvezhetnek. Az Földközi-tenger medencéjében pedig folytatódik a forró nyári idő, többfelé 35 fok fölötti maximum-hőmérséklettel. A Kárpát-medencében kedden túlnyomóan napos, kellemes meleg időjárásra van kilátás. Szerdán a sok napsütés mellett a nyugati megyéinkben már több felhőre és néhol záporra, zivatarra is számíthatunk.


 
 
0 komment , kategória:  Időjárás:MetNet-adat  
Időjárás-Magyarországon
  2009-09-01 11:59:31, kedd
 
 


Magyarország kedd délután
Sok napsütés várható, csak kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen. Általában gyenge lesz a légmozgás, de a Kisalföldön a déli, délkeleti szél időnként megélénkül, egy-egy erős széllökés is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 29 fok között alakul, de a déli határszélen 30 fok is előfordulhat. 
 
0 komment , kategória:  Időjárás:MetNet-adat  
Időjárás-Európa-Kárpát-medence
  2009-06-03 14:46:47, szerda
 
 Időjárási helyzet Európában és a Kárpát-medencében
Kontinensünk nyugati területein, a Pireneusi félszigettől és Franciaországon át a Brit-szigetekig anticiklon által csendes, nyugodt az időjárás. Skandinávia felett többközéppontú ciklon örvénylik, hatására Észak-Európában változékony, csapadékos az idő. A mediterrán térségben sekély ciklonok okoznak változékony időjárást. Az észak-európai ciklon hidegfrontja átvonul szerdán a Kárpát-medence felett, átmeneti felhőzetnövekedés mellett elszórtan csapadékot is okoz, mögötte néhány fokkal hűvösebb és viszonylag száraz levegő áramlik térségünkbe.
 
 
1 komment , kategória:  Időjárás:MetNet-adat  
Időjárás-Magyarországon
  2009-06-03 14:42:18, szerda
 
 Magyarország szerda reggel
Az ország nagy részén tovább csökken a felhőzet. Így jobbára derült lesz az éjszaka, és mindenütt megszűnik a csapadék. Hajnaltól azonban északnyugat felől újból felhősödés kezdődik, ennek eredményeként reggel a Nyugat-Dunántúlon, délelőtt már másutt is várható elszórtan eső, zápor. A felhők között azonban időnként a Nap is előbukkan majd. Az éjjel még mérsékelt északnyugati szél reggeltől a Dunántúlon, délelőtt már az ország egyre nagyobb részén megélénkül, olykor megerősödik.


Magyarország szerda délután
Az ország nagy részén csökken a felhőzet, így délután már újra a napsütésé lesz a főszerep. Keleti megyéinkben és a déli határszélen azonban többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, amiből ezeken a területeken szórványosan záporeső, főleg északkeleten néhol zivatar is kialakul.
Sokfelé élénk, gyakran erős lesz az északnyugati szél, sőt néha viharos széllökés is lehetséges.
A délutáni hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul.
 
 
0 komment , kategória:  Időjárás:MetNet-adat  
Időjárás-Európa-Kárpát-medence
  2009-06-02 21:12:59, kedd
 
 Időjárási helyzet Európában és a Kárpát-medencében
Kontinensünk nyugati-északnyugati területein, a Pireneusi félszigettől és Franciaországon át a Brit-szigetekig anticiklon által csendes, nyugodt az időjárás. Skandinávia felett vonulnak a mérsékelt övi ciklonokhoz kapcsolódó frontok, így Észak-Európában változékony, csapadékos az idő. A Közép-Európában az elmúlt napokban hűvös, többfelé csapadékos időt okozó magassági hidegörvény a következő 36 órában gyengül, és kissé el is mozdul északkelet felé. Az Appennini-félsziget feletti sekély mediterrán ciklon szintén gyengül és dél felé mozog. Így a Kárpát-medencében keddre szárazabbra fordult az idő, és néhány fokkal emelkedett a hőmérséklet. Szerdán azonban egy észak-európai ciklon hidegfrontja térségünket is súrolja: ez átmeneti felhőzetnövekedés mellett elszórtan csapadékot is okoz, de a hőmérsékletet még nem veti vissza érezhetően.
 
 
0 komment , kategória:  Időjárás:MetNet-adat  
Időjárás-Magyarországon
  2009-06-02 21:06:07, kedd
 
 Magyarország kedd reggel
Északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, az éjszaka első felében keleten lehet még egy-egy zápor. A szél mindenhol északira, északnyugatira fordul, és a Dunántúlon időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben 5 fok alá is süllyedhet.


Magyarország kedd délután
Déli és keleti tájaink felett jobbára erősen felhős lesz az ég. Arrafelé csak rövid időszakokra bukkan elő a Nap, és elszórtan további, ám immár gyenge esőre, záporra számíthatunk. Az ország többi részén sok napsütés várható, de délután néha megnövekszik a gomolyfelhőzet, amiből az Északi-középhegység vidékén szórványosan alakul ki zápor, zivatar, másutt csupán egy-két helyen lehet zápor. A Dunántúlon élénk, olykor erős lesz az északi, északnyugati szél, míg a Dunától keletre mérsékelt marad a légmozgás, legfeljebb egy-két zivatart kísérhetnek erős széllökések. A délutáni hőmérséklet általában 21 és 24 fok között alakul, de a legfelhősebb keleti, délkeleti tájakon 20 fok körül marad.
 
 
0 komment , kategória:  Időjárás:MetNet-adat  
     1/44 oldal   Bejegyzések száma: 433 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10767 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 75
  • e Hét: 791
  • e Hónap: 2072
  • e Év: 2072
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.