Regisztráció  Belépés
navaratna.blog.xfree.hu
Tárd ki a szived és a világ is kitárul előtted.-) Bodré Anikó
1967.08.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
Almás kekszes csoda recept
  2013-09-17 16:16:17, kedd
 
  Hozzávalók:

háztartási keksz (kb 25-30 db) vagy babapiskóta
1,5 kg alma
15 dkg cukor
400 ml habtejszín
20 dkg mascarpone
2 cs vaníliás cukor
2 cs vaníliás pudingpor
mandula
Elkészítése:
Az almát lereszeljük és a cukorral összefőzzük, mikor már a leve elpárolgott belekavarjuk a pudingporokat és összefőzzük.
A krémet kihűtjük.

A mascarponét kikeverjük a vaníliás cukorral, a tejszínt keményre felverjük, majd összekeverjük a mascarponés krémmel.

Egy kapcsos tortaforma alját kitesszük egy sor keksszel, vagy babapiskótával, majd erre simítunk a párolt almából, majd a tejszínes krémből is. Még kétszer megismételjük a rétegzést, majd a mascarponés krémmel fejezzük be. Tetejét pirított mandulával, dióval vagy mogyoróval is hinthetjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények, édességek,receptek  
Zebrakocka
  2012-11-16 18:37:37, péntek
 
  Zebrakocka ...... .........Sütés nélküli!!!!
Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsi
a tésztához:

50 dkg darált háztartási keksz
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál rum
5 dkg vaj
5 evőkanál porcukor
kb. 3 dl tej

a krémhez:

3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 teáskanál vaníliakivonat
5 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék

a tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál olaj



Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtok belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények, édességek,receptek  
Húsos rakott, rövid metélt
  2010-08-05 10:13:39, csütörtök
 
  Húsos rakott, rövid metélt Hozzávalók:
250 g 4 tojásos - Rövid metélt,400 g darált hús, 0,5 dl olaj, 50 g hagyma, só, őrölt feketebors, morzsolt oregano, 200 g paradicsom, 100 g vaj, 50 g liszt, 2 dl tej, 80 g reszelt sajt, a forma kikenéséhez vaj, Mártáshoz: 250 g paradicsom, 0,5 dl olívaolaj, 1 szál rozmaring, 1 dl paradicsomlé.
Elkészítés:
A paradicsomokat lobogó forró vízbe tesszük 8-10 másodpercre, majd kivesszük, és egyből hideg vízbe lehűtjük. Így a bőre könnyen eltávolítható. Ha megtisztítottuk, kettévágjuk, és a magjait kikaparjuk, majd kis kockára összevágjuk.
A finomra vágott megtisztított hagymát olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánoval. Kevés vizet öntünk alá, és letakarva pároljuk. Ha szükséges pótoljuk a vizet. Amikor a hús puha rátesszük a paradicsomdarabokat, és 4-5 percet összepároljuk, majd levesszük a tűzről.
A vajból, liszttel és forró tejjel sűrű mártást készítünk. Sózzuk, borsozzuk.
Kivajazott tepsibe tesszük a kifőtt leszűrt tészta harmadát, megkenjük mártással, majd rátesszük a hús felét. Arra tészta, mártás, ismét hús, majd tészta és befedni mártással. Megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben megsütjük.
A mártáshoz olajon megfuttatjuk a gorombára vágott rozmaringot, rátesszük a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a paradicsom kockákat. Kiforraljuk és a sült felvágott rakott tésztamellé tálaljuk.

 
 
1 komment , kategória:  Sütemények, édességek,receptek  
Máktorta
  2010-04-05 18:08:12, hétfő
 
  Máktorta

Hozzávalók (12 szelethez): 2,5 dl + 0,5 dl tej, 12,5 dkg darált mák, 1 darabka citromhéj, 1 csipet őrölt fahéj, 1 rúd vanília, 6,5 dkg vaj + a formához, 5 tojássárgája, 5 evőkanál + 2 evőkanál + 1 evőkanál CANDEREL édesítőpor, 15 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, 5 tojásfehérje, 5 evőkanál baracklé, 10 fél barack (befőtt), 3 dl tejszín

Tipp: Barack helyett készíthetjük mangóval, naranccsal (filézve), eperrel is.

Felforralunk 2,5 dl tejet, belekeverjük a mákot, a citromhéjat, a fahéjat, a félbevágott vaníliarudat, és az egészet lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni. Kibéleljük sütőpapírral egy kb. 28 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, az oldalát bevajazzuk. A mákmasszából kivesszük a citromhéjat és a vaníliarudat. A vaníliarúdból kikaparjuk a pépet. A rudat, a citromhéjat kidobjuk, a vaníliapépet a masszába keverjük. A vajat 0,5 dl tejjel felforraljuk, belekeverjük a tojássárgákat és 5 evőkanál CANDEREL édesítőport. Az egészet a mákmasszához keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a mákmasszába dolgozzuk. A sütőt 160 °C fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és ezt is a mákmasszába dolgozzuk. Az egészet beleöntjük a tortaformába. A sütő legalsó rácsán 30 percig sütjük. További 5 percre áttesszük a sütő legfelső rácsára. Kivesszük és hagyjuk kihűlni. A tortát kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. Vízszintesen kettévágjuk. A baracklevet elkeverjük 2 evőkanál CANDEREL édesítőporral, és meglocsoljuk vele a tortavágott lapjait. A barackot lecsepegtetjük, és vékony gerezdekre vágjuk. A tejszínt 1 evőkanál CANDEREL édesítőporral kemény habbá verjük. Kétharmadát a torta alsó lapjára kenjük, és kirakjuk a barack kétharmadával. Ráborítjuk a felső tortalapot, megkenjük a maradék tejszínhabbal, és rárakjuk a maradék barackot. Még szebb, ha bevonjuk színtelen tortazselével. Tálalás előtt legalább 1 órát a hűtőszekrényben állni hagyjuk.

1 szelet energiatartalma: 280 kcal, szénhidráttartalma: 27g
 
 
2 komment , kategória:  Sütemények, édességek,receptek  
Eszter sütireceptjei.-)
  2010-03-26 19:15:52, péntek
 
 
Jó reggelt kívánok mindenkinek!

Anitól nagyon finom süti recepteket kaptam, ha jól emlékszem ezt még nem küldtem senkinek.

Jól jön így húsvét előtt.

Tegnap kipróbáltam a kráter sütit, a szomszédasszonyom meg a boci sütit.

Mind a kettő gyorsan kész és nagyon finom, csak az a baj, hogy nem tart sokáig.

A tvn magazinban megtalálható, de azért mellékelem is.

Legyen nagyon szép napotok!

Eszter

Íme zsike remekműve, aki a recept olvasása után azonnal megsütötte! Gratulálok és köszönöm,hogy megosztottad Velünk! Hölgyeim lehet utánozni!
Bátraké a szerencse és a finom falatok:)

9 dl tejből 2 cs vanilia pudingot főzünk, megvárjuk mig kihűl.

Tészta: 6 db tojássárgáját 25 dkg porcukorral kikeverjük, hozzáadunk 1 dl tejet,
1 dl étolajat, 2 evők kakaóport, 25 dkg lisztet, 1 cs sütőport végül a 6 tojás kemény habját.
Nagyobb tepsibe (gáztepsi) öntjük és vizes kanállal a tetejére szaggatjuk a kihült pudingot, és margarinnal kikent előmelegített süőben, 180-200 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Máz: 1 nagy pohár tejfölt 3-4 evőkanál cukorral és 1 vaniliáscukorral elkeverünk és rákenjük a forró tésztára, és pár percre visszatoljuk a sütőbe.

Istenien finom és kiadós.

Íme a remekmű zsike készítésében:) HÖlgyeim lehet utána csinálni:)


Boci szelet receptje






Boci szelet
Ennek a sütinek a receptje futótűzként terjedt az ismerőseim között. Engem is kíváncsivá tett, ezért kipróbáltam. Jól sikerült, finom és egyszerű.

Hozzávalók a tésztához:
11 ek. kristálycukor,
11 ek. étolaj,
15ek.tej,
15 ek. liszt,
2 ek. kakaópor,
4 tojás,
1 cs. sütőpor.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a többi hozzávalót. A végén a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett gázsütő méretű tepsibe tesszük.
Túrótöltelék:
fél kg túró,
4 ek. gríz,
1 egész tojás,
20 dkg cukor,
1cs. vanilia cukor.
Egy kis mazsolával és reszelt citromhéjjal is meg lehet bolondítani.
Ezeket jó alaposan kikeverjük és kiskanállal galuskákat szaggatunk a nyers tésztára. Sülés közben a túró szépen belesüpped a tésztába, ezért lesz foltos, mint a boci amikor felszeleteljük. Lassú tűznél, kb.180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.


 
 
0 komment , kategória:  Sütemények, édességek,receptek  
Vörös szerelem-sütirecept
  2010-02-11 09:31:56, csütörtök
 
  Vörös szerelem-sütirecept


Hozzávalók:
900 g cseresznye,
100 ml piros szőlőlé vagy meggylé
(lehetőleg 100%-os, nem édesített),
1/2 tasak Dr. Oetker Citromsav,
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 1:1,
1150 g cukor.
Elkészítés: Előkészítés:
A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk.
A felét kettévágjuk, a másik felét péppé aprítjuk.

Elkészítés:
A dzsemfixet két evőkanál cukorral elkeverjük, majd hozzáöntjük a gyümölcslé, a gyümölcs és a citromsav keverékéhez. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd ha már forr, a maradék cukrot is hozzáadjuk. Keverés mellett újra felforraljuk és legalább 3 percig forrni hagyjuk. Továbbra se hagyjuk abba a keverést! A tűzről levéve, ha szükséges, eltávolítjuk a habot a tetejéről. Azonnal befőttes üvegekbe töltjük, és végül 5 percre fejre állítjuk.
Tanácsok: Tipp:
Használhatunk bármilyen készen kapható rostos vörös gyümölcslevet, vagy nektárt is.
 
 
1 komment , kategória:  Sütemények, édességek,receptek  
Bögrés mákos süti
  2010-02-05 20:13:46, péntek
 
  Hozzávalók:

1 bögre mák (darálva)
1 bögre cukor (darálva)
1 bögre liszt
1 bögre tej
egy egész tojás
egy csipet só
2 evőkanál olaj
kiskanálnyi sütőpor
(A "bögre" ajánlott mérete kb. 2,5 deciliter)

Elkészítés:

A felsorolt anyagokat összekeverjük, kizsírozott, (vagy kivajazott), és kilisztezett tepsibe öntjük. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk. Közepesen meleg sütőben 15-20 perc alatt megsül. A tetejére lehet csoki mázat is tenni. A tésztába lehet citrom vagy narancshéjat reszelni.
 
 
1 komment , kategória:  Sütemények, édességek,receptek  
Puncsos keksz szelet
  2010-02-01 10:51:30, hétfő
 
  Puncsos keksz szelet


Hozzávalók: négyszögletes háztartási keksz
1cs. rumpuncs pudingpor
1cs. csokoládés pudingpor
25dkg margarin
15+8 dkg cukor
8 +1 dl tej
méz
reszelt csoki
Elkészítés: A pudingokat 4-4 dl tejben, 2-2 ek. cukorral felfőzzük. A margarint 15 dkg cukorral habosra keverjük, elfelezzük, az egyik felét a csokis, a másik felét pedig a puncsos pudingba keverjük.
Egy tepsibe teszünk egy sor, mézzel elkevert langyos tejbe mártogatott kekszet, erre kenjük még melegen a csokis krémet, újabb sor keksz következik és rákenjük a puncsos krémet. Tetejét megszórhatjuk tortadarával, vagy reszelt csokival.
Tanácsok: Egy éjszakára a hűtőbe kell tenni.

 
 
0 komment , kategória:  Sütemények, édességek,receptek  
Hagymaleves
  2010-02-01 10:44:13, hétfő
 
  Hagymaleves tárkonyos galuskával

1 fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
3 evőkanál olívaolaj
finomliszt
5 dl csirkehúsleves-alaplé
1 dl fehérbor
1 dl tejföl

bors
szerecsendió

Galuskához:
10 dkg sonka
10 dkg kenyér
1 db tojás
1 evőkanál szárított tárkony
2 evőkanál tejszín

fehér bors
Elkészítés: A kétféle hagymát vágjuk apróra.Az olajat forrósítsuk fel egy fazékban,pirítsuk meg rajta a hagymát majd szórjunk rá lisztet.Öntsük rá a rántásra a csirkehúslevest,valamint a bort,és főzzük 15 percig.Finomítsuk a levest a tejföllel,majd ízlés szerint fűszerezzük sóval,borssal és reszelt szerecsendióval.
A sonkát és a kenyeret kockázzuk fel.Egy serpenyőben olaj nélkül mindkettőt pirítsuk meg,majd tegyük egy tálba.Adjuk hozzá a tojást,a lisztet,a tejszínt és a tárkonyt. Alaposan keverjük össze,végül ízesítsük sóval és fehér borssal.
A tésztából készítsünk galuskákat,és főzzük ki forró,lobogó vízben.A levest galuskával tálaljuk!
Tanácsok: Ha 1-2 csepp citromlevet is teszünk a levesbe,még különlegesebb ízt kapunk,hiszen a tárkony és a citrom remekül illenek egymáshoz!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények, édességek,receptek  
Babapiskótás mézes.
  2010-01-19 19:35:32, kedd
 
  Babapiskótás mézes.


Hozzávalók a mézes laphoz: 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.

Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport,40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztávádolgozzuk, két lapot (kb. 30*25 cm-es) formálunk belőle és sütőpapírostepsin világosra, sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc asütési idő.


Töltelék: 0. 5 L tej, 5 dkg vaníliás pudingpor. Ezt a szokásos módon összefőzzük.
20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal, összekeverjük. Ízlés szerint rummal ízesítjük. /kb.1/2 dl/

20 dkg babapiskóta, 1 meggy aroma.

Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggyaromát, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát belemártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyaromás tejbe, éskirakjuk vele, a krémmel megkent lapot.

Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap.
A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjukmásnapig. Csak másnap szeleteljük, mert addigra puhul meg rendesen amézes lap!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények, édességek,receptek  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 5658 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 163
  • e Hét: 1279
  • e Hónap: 3933
  • e Év: 90811
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.