Belépés
navaratna.blog.xfree.hu
Tárd ki a szived és a világ is kitárul előtted.-) Bodré Anikó
1967.08.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Pomelo saláta mentával
  2009-12-16 21:55:37, szerda
 
  Pomelo saláta mentával
Hozzávalók (4-6 személyre)
egy gyöngytyúk melle megfőzve, hosszában
feldarabolva
1 pomelo, meghámozva, kifilézve
1 csokor újhagyma felszeletelve
1 csokor friss menta
1 csokor friss korianderzöld
Öntet:
3 zöldcitrom kifacsart leve
6 evőkanál halszósz
1,5 evőkanál barnacukor
1 evőkanál szezámolaj
ujjnyi friss gyömbér lereszelve
fél kimagozott csilipaprika
A húst (húslevesből visszamaradt főtt hús, lehet csirke is), apró darabokra vágjuk. A pomelót meghámozzuk, más citrusokkal azonos módszerrel kifilézzük. Húsát szálakra szedjük - ha megfelelő érettségű, ez nagyon könnyen megy, sőt, csak így megy. Elkészítjük az öntetet: a zöldcitrom levéhez keverjük a cukrot, a reszelt gyömbért és a finomra aprított, kimagozott csilipaprikát. Elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon. Hozzáadjuk a halszószt és a szezámolajat, kézi habverővel kikeverjük. Egy nagy tálban összeforgatjuk a hússal és a pomelodarabokkal. Lefedve néhány órára a hűtőbe tesszük, így még jobban összeérnek az ízek. Közvetlenül tálalás előtt egy-egy csokor mentát és friss korianderzöldet letépkedünk (nem kell túl finomra), és a salátába forgatjuk. Megszórhatjuk pirított mogyoróval is.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Egy kis diéta
  2009-07-19 21:11:09, vasárnap
 
  Hozzávalók:

200 g gomba
200 g alma
200 g sárgarépa
100 g póréhagyma
100 g vöröshagyma
100 g zöldpaprika
100 g piros húsú paprika
30 g zabpehelyliszt
20 g olaj
1 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
kakukkfű

Elkészítés:
A vöröshagymát finomra, a gombát, az almát a zöld és a piros paprikát kis kockákra, a sárgarépát és a póréhagymát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Az olajon a zúzott fokhagymával együtt néhány percig erős lángon hevítjük. Körülbelül 3 dl vízzel felöntjük és a fűszerekkel ízesítjük. A zabpehelylisztet egy kevés hideg vízzel simára keverjük és a ragut ezzel sűrítjük, ügyelve arra, nehogy a zöldség szétfőjön. Párolt barna rizs kiséretében tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Pacal
  2009-07-13 09:41:31, hétfő
 
  Hozzávalók: 60 dkg marhapacal, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, (vagy 3 evőkanál konzerv lecsó,esetleg mirelit zöldpaprika és paradicsom), 4 evőkanál olaj, 3gerezd fokhagyma, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 2 szálzellerlevél, 2 evőkanál ecet, 1 teáskanál liszt, ízlés szerint só, kevés törött fekete bors.A pacalt többször váltott vízben gondosan megmosom, majd annyi vízbe teszem, amennyi éppen ellepi. A vízbe beleöntöm az ecetet,és legalább fél órán keresztül áztatom benne. Ezután az ecetes vizet leöntöm, a pacalt leöblítem, majd forrásban lévővízbe dobom. Az újraforrástól számított 10 percig főzöm, majd leszűröm, és hideg vízzel leöblítem. Ezután fogok hozzá a tulajdonképpeni étel készítéséhez. Az előfőzött pacalt vékony, hosszú csíkokra vágom. A megtisztított és finomra metélt vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát,és ráöntök 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a pacalt, és állandó keverés közben megpirítom. Ezután annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi. Megsózom és megborsozom.Fedő alatt majdnem puhára főzöm. Ekkor hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát, a felkarikázott paradicsomot és a finomra vágott zellerlevél. Liszttel elkevert fél dl vízzel besűrítem, és jól kiforralom, közben! folytonosan kevergetem. (Csípős ízek kedvelői fűszerezhetik cseresznyepaprikával vagy paprikakrémmel.)A már egészen kihűlt ételt adagokra osztom, és a mélyhűtőben lefagyasztom. Miután a pacal készítése elég hosszadalmas,egyszerre nagyobb adagot is érdemes főzni belőle.  
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 5658 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 65
  • e Hét: 172
  • e Hónap: 1651
  • e Év: 104661
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.