Belépés
navaratna.blog.xfree.hu
Tárd ki a szived és a világ is kitárul előtted.-) Bodré Anikó
1967.08.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Önts tiszta vizet a pohárba!
  2009-07-24 18:59:43, péntek
 
  Önts tiszta vizet a pohárba!
Női Portál
Vetró Rita
2009-07-06
Ki ne hallott volna róla, milyen gondok vannak a vízzel. Számos módja van a tiszta és friss nedű beszerzésére, mégis mielőtt bevásárló-körútra indulnál, érdemes megismerned a részleteket.


Hogy miért? Azt bizonyára te is tudod, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen vizet iszol. A legújabb kutatások szerint a legjobb a megfelelően tisztított, ozmózis víz. A túl sok (és főként egyfajta) ásványvíz összetevőiből, amit nem tud felhasználni a szervezeted, az lerakódik és betegségekhez vezet. A klóros víz, hétköznapi nyelven csapvíz, már önmagában is elég riasztó, hisz nevében viseli azt az anyagot, mely nagy mennyiségben már méregként hat rád. Ki tudja, lehet, hogy csak egy újabb marketingfogás az egész? Mégis jó tisztában lenned a részletekkel - érvekkel és ellenérvekkel -, mert a saját tested a te felelősséged, egészséges működéséhez márpedig vízre szükséged van és lesz életed végéig.


Ásványvíz kételyek

Drága, környezetszennyező, ártalmas az egészségre - legalábbis ezt állítják egyre többen. Az gondolom teljesen érthető, hogyha a napi szükséges folyadékutánpótlást csak és kizárólag ásványvízzel próbálod meg fedezni, az elég költséges, a felhalmozódott műanyagpalackok pedig mennyire szennyezik a környezetet. Az már viszont kevésbé köztudott, miért is ártalmasak a szervezetedre.

Kutatók egyértelműen a túlzott ásványvíz-fogyasztást okolják a vérkeringési zavarok számának növekedésével (mint az érelmeszesedés, a magas vérnyomás, szívroham, agyvérzés), valamint a ,,köves" betegségek egyre gyakoribb megjelenésével (epekő, vesekő).

Sokan hivatkoznak például arra az alapvető tényre, hogy a legtöbb ásványvíz sótartalma jóval magasabb a megengedettnél, ami hosszútávon magas vérnyomáshoz és kísérő betegségeihez vezet. Akad azonban olyan termék is, melynek sótartalma nemhogy magasabb, hanem jóval alacsonyabb is a megengedettnél, ráadásul a kiürüléskor további sókat ürít ki belőled. Faramuciság még a dologban, hogy erre simán felírhatnák a tisztított csapvíz jelzőt. De azt ugye te sem vennéd meg?

E sorok között meg kell említenem azokat a különleges ásványvizeket, melyeket csak kúraszerűen lenne szabad meginnod, mivel bizonyos ásványi elemekből kimagasló mennyiséget tartalmaznak. Sőt, ezek már inkább a gyógyvíz kategóriába sorolandók, melyeket kizárólag szakember felügyelete mellett javasolt az előbbi módon elfogyasztanod.


Néha a csapból is ,,csak a méreg" folyik

A probléma ott kezdődik, hogy a nagy mennyiségű klór egyetlen élő szervezetnek sem tesz jót, sőt, kifejezetten egészségtelen. De mivel a víz nagyrészt szennyezett területről érkezik, ezért szükséges a bennük lévő baktériumokat elpusztítani. (Az már más kérdés, hogy erre a feladatra lenne más mód is a klórozások kívül, mely bár drágább, ám hosszú távon mégis csak kifizetődőbb.) Miközben a klór csírátlanítja a hozzánk érkező vizet, addig a benne található egyéb származékokkal reakcióba lép: vagyis más vegyszerekkel, gyógyszerekkel, műtrágya maradványokkal... alkot meg egy újabb anyagot. Ezek közül csak három csoportot említenék meg - melyek bizonyítottan (és kiemelten) rákkeltőek - a klórozott szénhidrogéneket, a klórozott metánszármazékokat, és a trihalometánokat (THM).

A tényekhez azonban az is hozzátartozik, hogy vizeink minősége nem egységes, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy a te lakóhelyedre nagyon szennyezett helyről agyon klórozott víz érkezik. Azonban abban is biztos vagyok, hogy már találkoztál csapból folyó ,,fehér csodával", vagy ne adj'Isten más színekkel.


Ozmózis - az új kulcsszó(?)

Egyre többen ismerik, sőt mondhatni próbálnak divatot teremteni a fordított ozmózis elvén működő tisztító berendezéseknek. Bátran hívhatjuk őket rajongóknak, ahogy a korábbi években ez az ásványvíz kapcsán is sokakban felmerült. Fő előnyei között azt tartják, hogy mindig megfelelő mennyiségben áll rendelkezésre a tiszta friss ivóvíz minőségű víz. Megfigyeléseik szerint pozitívan hat a közérzetre és az anyagcserére, javítja az italok és ételek színét, ízét és eltarthatóságát, csökkenti az allergiás tüneteket. Érveik szerint az egészséget úgy óvja, hogy klór-, baktérium-, vírus, és szerves kémiai anyagtól mentes. Sőt már egyéb vegyszereket, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus és rákkeltő anyagokat, hormonokat sem tartalmaz.

Bár a fentiek nagyon jól hangzanak azért néhány kritikus ellenérvet jó, ha te is tudsz erről a berendezésről, amit eredetileg egyébként a NASA fejlesztett ki az űrhajósok számára. Ezek a háztartásba beszerelhető műszerek azon túl, hogy mentesítik a vizet mindenféle szennyeződéstől, megfosztják azt minden más ásványi anyagtól és nyomelemtől is, melyet aztán egy patronból visszapótol szerkezet. Ez utóbbi elég elgondolkodtató tény. Hiszen az emberi szervezetnek a legjobb mindenből a természetes, ettől lesz egészséges, viszont a patronból visszapótolt összetevők kapcsán ismételten bezárul a kör, és eljut az ember ugyanahhoz a problémához, ami az ásványvizeknél is felmerül.


Az ideális víz

A fő szempont, hogy ne távolítsa el a szervezetednek fontos só- és mikrokomponenseket, majd esetleg visszapótolja ráadásul mesterségesen, de még sem a megfelelő mennyiségben. Arra sincs szükség, hogy fertőtlenítsen a készülék, hiszen azt már az otthonodba érkező csapvíz esetében megtették - talán a kelleténél jobban is.

Ha ragaszkodsz az ásványvíziváshoz, akkor tedd okosan! Vagyis váltogasd sűrűn a márkákat, és lehetőleg válassz minél alacsonyabb ásványianyag tartalmúakat.

Viszont, ha a lelked csak a fordított ozmózis elvén működő berendezések használatakor nyugszik meg, akkor legalább próbáld meg az egyensúlyt megtartani, és törekedni a változatos folyadékbevitelre.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A víz titkos tudása
  2009-07-24 18:57:10, péntek
 
  A víz titkos tudása
Női Portál
2009-07-24
Üzenetet közvetít, rólad és a világról. Hiszed vagy nem a víz tudja mindezt, csak ismerni kell hozzá. Számos kutatás bebizonyította mára, hogy sokkal több, mint egy egyszerű, folyékony halmazállapotú dolog.


A víz számtalan vallásban jelenik meg nagyon lényeges szereppel. Lehet ugyan a tisztátalanságtól való megszabadulás jelképeként magyarázni, de jelenléte így elvitathatatlan. Éppen ezért fontos megérteni a test-lélek-víz szentségének hármasságát. Ha pedig elindulsz ezen az úton, akkor előbb-utóbb bizonyárra szembesülsz majd azzal, hogy a víz rezgései üzenetet vesznek fel, hordoznak, valamint közvetítenek.

A mai kor embere már nehezen hiszi el, hogy evolúciója és a víz kapcsolata, milyen erős. Arról már sokat írtunk, hogy egy felnőtt ember testének 70%-a víz, de belegondoltál már abba, hogy akkor nagyrészt vízként létezel? Hisz, amellett, hogy egyik összetevőnk, szerves részünk, melyet folyamatos mozgásban tart szervezeted. Amikor ebbe a körforgásba hiba csúszik és testedben elkezd pangani a víz, akkor megbetegszel. Mivel ez az anyag szállítja el tested minden részébe az energiát, éppen ezért fontos a tisztasága. Többek között ezen az elven alapul a homeopátia is, mely a vízbe másolt információt használja a különböző mérgek által létrejött információk kitörlésére. Az előbb felsorolt példák még mindig csak kis szeletét képezik azoknak a tényeknek, melyek a tudósokat arra sarkallták, hogy a víz fizikailag tapasztalható tulajdonságait megismerjék.


Mikroszkóp alatt

Talán az egyik leghíresebb kutatás Masaru Emoto nevű japán fizikus-orvos nevéhez fűződik, akinek az eredmények után napvilágot látott tanulmányai világszenzációvá váltak. Emoto az ember gondolati és lelki állapota valamint a jégkristályok képződése között tételez föl szoros összefüggést. Vizsgálatai során arra jutott, hogy az emberi gondolatok, zene, írott és kimondott szó hatással van a víz kristályszerkezetére.

Kísérletei során desztillált vizet használt, amin majdhogynem semmilyen információ nincs. Nagyon egyszerű, mégis ötletes kísérletet talált ki: a desztillált vizet egy vizes pohárba tette, majd először Mozart, Beethowen, Chopin... stb. műveket játszott le két, a pohárra irányított hangszórón. Ezután mindegyiket lefagyasztotta, majd mikroszkóp alatt megvizsgálta őket. Az ,,alapállapotban" hatszögletű kristályszerkezet a negatív üzenetet hordozó zene hatására szétesik, a pozitív tartalom hatására pedig a kristályszerkezet azonnal létrejön

Gondolj csak bele, mi történhet a szervezetedben: ha a víz bekerül a szervezetbe, az átformálja a már a testben lévő vizet, mert egy erősebb rezgés mindig hatással van a gyengébbre. Többek között ezért is oly fontos, hogy tudd, honnan származik a víz, amit megiszol.


Benned élő információ-hordozó

Ezek után már talán neked is könnyebb úgy gondolnod a vízre, a színtelen, szagtalan folyékony halmazállapotú anyag helyett, mint információ-hordozó elemre, mely minden rezdülést felvesz, és azt eljuttatja minden egyes sejthez a szervezetedben. Hisz, ha betegségre gyanakodnak - jó esetben - először is vért vesznek, ami eredetileg víz volt. Tested minden sejtjéhez eljut a vízben lévő információ a véreden keresztül, és te is viszel fel rá hallásodon, agyadon és más érzékszerveden keresztül. Bizonyára neked is van olyan ismerősöd, akinek egy rossz hírt követően végzett vizsgálatok eredményei drasztikusan rosszak voltak.

Azonban ma élő embernek nemcsak a természetes rezgésekkel kell számolnia: rengeteg új hatásnak, például elektromágneses sugárzásnak vagyunk kitéve. Gondolj csak a mobiltelefonra vagy a mikrohullámú sütőre... És akkor még ott vannak saját betegségeink, melyek szintén egyedi rezgésszámmal rendelkeznek. Masaru Emoto a vízzel kapcsolatos kísérleteinek eredményét - lévén orvos-fizikus - egy új gyógymód kifejlesztésére használta fel, amit hadó-gyógyászatnak nevezett el. Lényege - hasonló, mint a homeopátiáé -, hogy a betegség rezgését egy azzal ellentétes rezgéssel semlegesíti. Vagyis miután megállapítják, milyen zavar van a testedben, vízbe másolják a zavart megszüntető információt, amit meg kel innod. Bár, mint minden új tudománynak és orvoslási módszernek, Masaru Emoto munkásságának eredményeit is sokan kritizálják. Ám a mai napig nem igazán sikerült megdönteni állításait, és reméljük, valóban hatásos lesz a gyógyíthatatlannak tartott betegségekre.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 5658 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 86
  • e Hét: 653
  • e Hónap: 1352
  • e Év: 104362
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.