Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
Vatikáni zenés látogatás, fantasztikus!
  2014-03-20 10:07:03, csütörtök
 
 

Mintha ott lennél. Kattints rá a linkre. Ott - ha egy számra mutatsz -
megjelenik annak az épületrésznek a képe.

Ha az egér bal gombját nyomva tartod és így viszed az egérmutatód
jobbra vagy balra, akkor a kép is fordul - tehát bármit megnézhetsz
fel is mehetsz, megnézni a mennyezetet.

A kép bal alsó sarkában van egy + - jel - azzal pedig bármit
kinagyíthatsz.

Kellemes nézelődést. --->
Link 
 
0 komment , kategória:  Linktáram...  
Zenegéppel a múltba
  2014-03-12 11:30:51, szerda
 
 

Zenegéppel a múltba

Esküvőn voltam, ahol a friss házasok kifejezett kérésére csak és kizárólag az ötvenes és a hatvanas évek zenéjét játszotta a lemezlovas. Ismerem a nagy bandákat és énekeseket ezekből az évtizedekből is, de tény, hogy leragadtam a The Beatlesnél és Elvisnél. Mekkora hiba volt, hiszen számtalan legalább olyan jó zenekar és énekes volt, akik megérdemelték volna a nagyobb sikereket. Persze már akkor is voltak egy dalos csodák is, de néha pont azok a legjobbak.

Hogy miért is beszélek ezekről? Nos van egy oldal, ahol szépen kategorizálva megtalálhatóak ezek a slágerek, és csak rá kell klikkelni és máris megjelenik az adott dalhoz tartozó videó. Nem kell keresgélni a neten. Itt össze van gyűjtve. Válogathatunk az évtizedek között is, rákereshetünk dalokra is, ha tudjuk mit is keresünk. Nagyon jó kis oldal, visszarepít azokba a legendás időkbe és a zenén keresztűl részesei lehetünk egy kis időre az ötvenes-hatvanas éveknek...

Zenegéppel a múltba --->
Link 
 
0 komment , kategória:  Linktáram...  
Kínai nyelvlecke
  2014-02-18 10:39:57, kedd
 
 

Kínai nyelvlecke

Van egy ismerősöm aki szenvedélyesen szereti a kínai nyelvet, meg az egész keleti kultúrát. Számomra lenyűgöző módon tudja olvasni, értelmezni. Igen, a lenyűgőző a megfelelő kifejezés, mert én biztosan képtelen lennék rá. Pont ahogy az egyiptomi hieroglifákat is csak messziről csodálom. És minden egyéb, nem a megszokott írásmódot. Na jó, az oroszt még mindig el tudom olvasni, de azt nyolc évig tanultam és gyerekkorban még minden sokkal gyorsabban megy.

Na de térjünk vissza a kínaihoz. Van egy oldal, ahol kifejezetten játékos módon lehet néhány alapvető kínai írásjegyet megtanulni, vagy leginkább felismerni. Kicsit olyan mint a memória vagy rejtvény. A képeken megjelenített szavak köré a jelentést is oda rajzolták úgy, hogy az alap írásjegyeket megjeleníti, mivel a legtöbb írásjegy tartalmaz valamit, ami a jelentésére utal. És pont ezt használja ki a szerző ShaoLan Hsueh. Minimális angol tudás kell az oldalhoz, de anélkül is pontosan látjuk, hogy erdő, fa, ló stb... Nagyon érdekes és elgondolkodtató, mennyire logikus is a kínai írás, ha van egy kis vizuális segítségünk.

Persze ez nem jelenti azt, hogy künnyű, csak talán egy kicsit kevésbé "kínai" ezentúl...

Kínai nyelvlecke --->
Link
 
 
0 komment , kategória:  Linktáram...  
Milyen a szókincsed?
  2014-02-10 11:23:58, hétfő
 
 

Milyen a szókincsed?
Ismered a szavak jelentését? Teszteld a szókincsed!
Ha újra megnyitod, új szócsoportot ad!
Nem lehet abbahagyni! --->
Link 
 
0 komment , kategória:  Linktáram...  
Mindennapi tárgyaink másképp
  2014-02-08 13:23:52, szombat
 
 

Mindennapi tárgyaink másképp

Gyakran azon kapom magam, hogy mindenféle fecnikből, kidobásra szánt szemétnek nevezetett dolgokból, csak úgy ösztönösen hajtogatok valamit. Vagy éppen apróra tépkedem és megpróbálok valamit kezdeni velük. Általában telefonálás közben szoktam ilyesmit csinálni. Vagy rajzolgatni. Szerintem mindenkinek vannak ilyen szokásai, ebben teljesen biztos vagyok.

Nos van valaki, Victor Nunes aki ezt a "pótcselekvést" tökélyre fejlesztette és a legnagyobb szerencsénkre publikálta is az interneten. Hihetetlen, hogy egy darab saláta, pattogatott kukorica vagy éppen egy használt tea filter miképp lehet része egy művészeti alkotásnak. Egyszerűen a fantáziáját használja és zseniális módon illeszti be a természetes anyagokat a rajzaiba, ezáltal új szintre emelve a kreativitást. Tudom, így leírva nehéz elképzelni, de csak egy kattintásra vagyunk ezektől a tényleg bámulatos képektől. Szóval kattintson mindenki, megéri!

Mindennapi tárgyaink másképp --->
Link 
 
0 komment , kategória:  Linktáram...  
Happy Hours...
  2014-01-31 09:55:03, péntek
 
 

Happy Hours...

Fáradt vagyok, de nagyon. Legszívesebben csak aludnék, nem is értem, hiszen még annyira az év elején vagyunk. Biztos tavaszi fáradtságom van. Hehe, ez vicces, habár ha jobban belegondolunk akkor az elmúlt hetek tavasziasan meleg időjárása nemcsak a természetet zavarta össze. Biztos, hogy az én bioritmusomat is jócskán összekutyulta. Ezt csak egyféleképpen lehet orvosolni, délutáni sziesztával. Sajnos nem éppen mediterrán mentalitású a legtöbb főnök mifelénk, szóval ezt a verziót passzolom. Viszont néhány pihent agyú informatikus megalkotta a tökéletes alibit a lógásra.

Nagyon egyszerű a dolog. Persze fontos, hogy az informatikus kolléga legyen beavatva, mert esetleg bonyodalmakat okozhat. Szóval van egy oldal, ahol adva van három monitor, három különböző tipikus számítógépes problémával. Semmit, nem kell tennünk csak kiválasztani a nekünk megfelelőt, kattintani és máris sóhajtozhatunk nagyot, és kétségbeesett arccal tárcsázzuk az informatikust, hiszen nem tudunk dolgozni. Senki ne pánikoljon, a számitógépeknek semmi bajuk nem lesz, csak tulajdonképpen egy olyan oldalra jutunk ami "úgy csinál" mintha lefagyna a számítógép. Az ESC billentyű lenyomásával azonnal visszatér minden a normális kerékvágásba és a legutolsó megnyitott oldalon találjuk magunkat. Szóval ilyen szempontból teljesen veszélytelen a dolog, de ugyanakkor hasznos tud lenni néha, ha kedvünk támad sörözni vagy szundikálni... Ezt az egypercest a főnöknek azért ne mutassa meg senki. ;)

Happy Hours... --->
Link 
 
0 komment , kategória:  Linktáram...  
Mit regelizznek a világban ?
  2014-01-21 13:42:16, kedd
 
 

Mit regelizznek a világban ?

Mint mindannyian nagyon jól tudjuk, reggelizni kell. Ezerszer elmondták már minden lehetséges fórumon: ahhoz, hogy a testünk megfelelően tudja végezni a dolgát, szüksége van némi kalóriára ami beindítja a motort. Ezzel szemben az emberek szinte csak hétvégén áldoznak a reggelizés tradicionális örömeinek.
Hétközben csak rohanunk és jó ha bekapunk egy kávét némi péksütivel, jobbára közlekedés közben.

Kávét, teát péksütivel vagy valamilyen pogácsát. Ezen elgondolkodtam, hogy vajon nekünk magyaroknak van valamilyen tradicionális reggelink ? Ami leginkább ránk jellemző... Továbbra is a pogácsa a metrón ugrik be. Viszont velünk ellentétben rengeteg országnak van tradicionális reggelije. Gondoljunk csak a teljes angol reggelire. Na az ebédnek is megfelelne. Sok helyen esznek ebédnek, vacsorának beillő reggeliket. Hogy hol? Nos van egy oldal, ahol sokat összegyűjöttek ezekből a finomságokból és közkinccsé tették az internet segítségével. Javaslom a képeket valamilyen kajával felszerelkezve megnézni, mert nagyon gyorsan éhesek leszünk. A linkre kattintva kezdődhet is a kulináris világjárás.

Mit reggeliznek a világban? --->
Link


 
 
0 komment , kategória:  Linktáram...  
Így fúj a szél :)
  2014-01-14 10:59:50, kedd
 
 

Így fúj a szél

Tudom viccesen hangzik, hogy "így fúj a szél", de ha belegondolunk akkor talán nem is annyira. Persze mindenki tudja, hogy a szél fúj. Néha szinte észrevétlenűl, máskor olyan viharosan, hogy kis túlzással a kutyákat elviszi pórázostul. És akkor még nem is említettük a sok igazán pusztitó tornádót, forgószelet, stb...

Az alábbi oldalt tanulmányozva sokkal jobban átlátom, hogy a repülők miért is mennek néha iszonyú kerülővel. Hiszen logikusan két pont között a legrövidebb út az egyenes. Nos ebben az esetben nem annyira. Oldalakat írhatnék arról, hogy mikor milyen irányból merre fúj a szél és milyen irányba mozog, és milyen gyorsan. Viszont iszonyú unalmas lenne. Szóval jobb ha vizuális útra tereljük a dolgot. Adva van egy oldal ahol a Földet láthatjuk. Előszőr fekete és csak a kontinensek rajzolódnak ki, néhány másodperc múlva azonnban valami gyönyörűségeset láthatunk. Egyszerűen megjelenik ahogy a szél fúj, minden irányban, éppen most. A Földgömböt az egerünkkel tudjuk forgatni, közelíteni-távolítani. Mindenféleképpen érdemes kattintani és megnézni, éppel hol merre fúj a szél.

Így fúj a szél --->
Link 
 
0 komment , kategória:  Linktáram...  
Fejjel lefelé
  2014-01-07 12:05:53, kedd
 
 

Fejjel lefelé

Először is Boldog Új Évet mindenkinek! Rá kellett jönnöm, hogy semmi nem változik a közösségi oldalakon csak azért, mert 2014 van. Úgyanúgy kapok kismillió játék felhívást, akkor is ha már elegem van, vagy éppen már letiltottam. Tudom, valószínűleg csak rosszak a beállításaim. De legalább a cuki képeket egyszerűbb átugrani, éljen a scrollozás!

Nos úgy gondoltam, hogy itt az ideje visszavágnom. Persze senki ne gondoljon valami komoly harcias megoldásra, a magam szolid módján igyekszem majd megtenni. De ugyanakkor még vicces is leszek szerintem. Van egy oldal, ahol nincsen semmilyen kép, vagy izgalmas leírás, csak két üres doboz. Ez az oldal lényege. Csak egyszerűen gépeljünk valamit a felsőbe és máris megjelenik fejjel lefelé a szöveg. Csak másoljuk ki és máris szétküldhetjük a gondolatainkat fejjel lefelé e-mailben, a facebookon, vagy bármilyen közösségi oldalon. Szerintem nagyon klasszul néz ki és még vicces is.

Fejjel lefelé --->
Link


 
 
0 komment , kategória:  Linktáram...  
Sztárok és klasszikus festmények
  2013-12-18 13:04:35, szerda
 
 

Sztárok és klasszikus festmények

Ahogy a cím is elárulta most sztárokról és klasszikus festényekről lesz szó. De nem is akárhogyan. Mivel mindig rohanok, és semmire sincs időm, ezért próbálom kihasználni az internet adta lehetőségeket. Utolsó perces karácsonyi üdvözlőlap készítés közben találtam erre az oldalra, és bevallom ottragadtam. Egyszerűen nem tudtam abbahagyni a képek nézegetését.

Zseniális módon, klaszikus festmények szereplőinek az arcát helyettesítették ismert színészek, énekesek és egyéb hírességek arcával. És a munka legnagyobb része szerintem az volt, hogy a megfelelő mai modern arcot megtalálják. Az eredmény lenyűgőző, olyan mintha a festők ezeket festették volna alapból.

És ez még nem minden, még rengeteg kép van raktáron, szóval az oldal alján van egy apró zöld link azzal a szöveggel, hogy: Check them out. Arra kell kattintani és máris elmerülhetünk a digitális világ és a klasszikus festmények találkozásában.

Sztárok és festmények --->
Link 
 
0 komment , kategória:  Linktáram...  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 121 db bejegyzés
Összes: 104031 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1235
  • e Hét: 16919
  • e Hónap: 63381
  • e Év: 1347388
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.