Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 185 
Így kell védekezni ezentúl
  2020-06-18 10:06:15, csütörtök
 
  Kihirdette a rendeletet a kormány, így kell védekezni ezentúl a koronavírus ellen.
A kormány eltörli az idősek vásárlási idősávját, de továbbra is kötelezővé teszi a maszkviselést a bolti vásárláskor és a tömegközlekedési eszközökön. A vendéglátóhelyiségekben továbbra is kötelező lesz a maszkviselés az alkalmazottak számára zárt térben, zencés, táncos rendezvények csak 500 főig tarthatók meg.
Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, amely a hatályos járványügyi szabályokat tartalmazza. A 285/2020 (VI.17.) számú kormányrendelet szerint ezentúl az alábbi szabályokat kell betartani:

továbbra is mindenkinek kötelező a tömegközlekedési eszközön és az üzletben történő vásárlás során szájat és orrot eltakaró eszközt viselni,
a vendéglátóhelyek alkalmazottainak a helyiség zárt részében szájat és orrot eltakaró eszközt kell viselniük a vendégek által is használt térben.
A fentiek alól kivételt képeznek a hatodik életévüket be nem töltött kiskorúk.
A zenés, táncos rendezvények akkor tarthatók meg, ha az ott egy időben jelenlevők száma nem haladja meg az 500 főt - ebbe beletartozik az ott dolgozó személyzet is.
A kormány tehát eltörölte az idősek vásárlási idősávját, mivel az nem szerepel a rendelkezések között, a maszkviselés viszont továbbra is kötelező lesz. Mától ezen kívül véget ért a vészhelyzet, hatályát veszíti a koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény. A járványügyi készültségről szóló törvény 2020 december 18-ig lesz hatályban.
A veszélyhelyzet megszűnésével továbbra sem léphetnek be Magyarország területére a nem EU-s, valamit a nem EGT-megállapodásban részt vevő tagállamok lakói, csak bizonyos kivétellel. Ilyen kivételnek számít például bírósági eljárásban való részvétel, hatósági meghívólevéllel igazolt üzleti út, egészségügyi ellátás beutaló birtokában, tanulmányi vizsgakötelezettség, bizonyos fuvarozási tevékenység stb. Ezeket mind okirattal kell igazolni.
A fizetési moratórium ugyanakkor nem szűnik meg, az továbbra is 2020. december 31-ig van érvényben, amelyet a kormány meghosszabbíthat, a moratórium lejárta ugyanis nincs veszélyhelyzethez kötve.
Gulyás Gergely ma délelőtt beszél a kormányinfón, ahol várhatóan ismerteti majd a döntés részleteit. A kormányinfóról élőben tudósítunk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
2020. 06. 18.
Koronavírus: megérkeztek a csütörtöki magyar adatok Link
2020. 06. 18.
Új világ jön: megszűnt a veszélyhelyzet Magyarországon Link
2020. 06. 17.
Kiszivárgott a döntés: eltörli a kormány az idősek vásárlási idősávját Link
Vagyis a kormány valóban eltörölte az idősek bolti vásárlási idősávját
A kormánydöntés nem teljesen váratlan. Hétfőn a Portfolio is beszámolt arról, hogy a kormány várhatóan szerdán dönt az idősebb korosztály vásárlási (9-12 óráig tartó) védett idősávjának megszüntetésével kapcsolatban. "A cél, hogy ezen a téren is visszaálljon az élet a normális kerékvágásba" - hangzott már el akkor az operatív törzs sajtótájékoztatóján..

Az intézkedést még március végén vezették be a járvány megfékezése és - a koronavírussal szemben az eddigi tapasztalatok szerint védtelenebb - idősebb korosztály védelme érdekében. A szabály értelmében a 65 év felettiek a legtöbb kereskedelmi egységben csak 9-12 óra között vásárolhatnak, ilyenkor a náluk fiatalabbak nem tartózkodhatnak ezekben az üzletekben
Frissítés: a késő este megjelent Magyar Közlöny felsorolja a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseit. Immár csak a tömegközlekedési eszközökön és boltokban történő kötelező maszkviselést írja elő a kormányrendelet, a különleges bolti idősávokról nem esik szó benne. Vagyis a kormány valóban eltörölte az idősek bolti vásárlási idősávját. A témáról többet a mai Kormányinfón tudhatunk meg, erről szokás szerint tudósítunk.
A kormány NEM törölte el a az idősek bolti vásárlási idősávját- Tudtam meg az esti MTV híradóból
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Lezajlott az első hullám Magyarországon,
  2020-06-16 12:12:54, kedd
 
  Lezajlott az első hullám Magyarországon, de nem dőlhetünk hátra, a koronavírus továbbra is jelen van az országban - tájékoztatott Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Ma várhatóan megszűnik a veszélyhelyzet és dönthetnek az idősek számára fenntartott vásárlási idősáv létjogosultságáról is.
Jó lenne, ha megszűnne, mert a három óra kevés volt az idősek számára a vásárlásra.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Rendelkezések a járványügyi korlátozások részleges ....
  2020-05-17 12:58:47, vasárnap
 
  Rendelkezések a járványügyi korlátozások részleges feloldásáról.
2020. május 18-tól, hétfőtől kezdve ismét tarthatunk nyilvános szentmiséket és más liturgikus cselekményeket templomainkban vagy alkalmas szabadtéri környezetben Főegyházmegyénk egész területén.
Ennek során gondosan tartsuk meg a mindenkori állami előírásokat!
A szertartások során ügyeljünk arra, hogy az egyes résztvevők között másfél méter távolságot tartsunk. Fertőtlenítsük a kilincseket, helyezzünk el kézfertőtlenítőt a bejárat közelében. Kérjük a paptestvéreket és a liturgiában segédkezőket, hogy a szentmise előtt és után fertőtlenítsék kezüket. Figyelmeztessük a résztvevőket a szájat és orrot eltakaró maszk (vagy kendő) használatára.
A szenteltvíztartók továbbra is üresen maradnak, a szentáldozás kizárólag kézbe adással történik.
Perselyezés, adománygyűjtés a mise végén történjen.
További intézkedésig Fő egyházmegyénkben fennmarad a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentés, valamint a több gyónónak egyéni bűnvallomás nélkül adható általános szentségi feloldozás lehetősége. Aki azonban így feloldozásban részesül, az később, a legközelebbi egyéni gyónás során tartozik bűneit megvallani.
Ezek a felmentések és óvatossági rendelkezések különösen is az idősek és gyenge egészségűek védelmét szolgálják, akikért továbbra is fokozott felelősséggel tartozunk.
Ahol van rá lehetőség, folytassuk a szentmisék online közvetítését. Ez a fajta kapcsolattartás a hívő közösség tagjaival a járványügyi helyzet remélt javulásával úgy is folytatható, hogy egyes szentmisék helyett más vallási tartalmakat közvetítünk.
A tömegrendezvényeket a hatósági előírások még nem teszik lehetővé, így közösségi alkalmakat csak a járványügyi szabályok megtartásával szervezzünk.
Kérjük a Szentlélek Úristen elevenítő erejét plébániáink és egész egyházmegyénk számára!
Eger, 2020. május 16.

Ternyák Csaba egri érsek

Forrás: Egri Főegyházmegye
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Gyanúsan nem robbant be a járvány Európa egyik felében:
  2020-05-14 08:12:11, csütörtök
 
  Mégis a BCG lehet a kulcs? Élő Anita·2020.05.04
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Segítsünk a járvány leküzdésében!
  2020-05-05 08:14:37, kedd
 
  Országos szűrőprogram indult a COVID-19-fertőzöttség felmérésére.
Május 1-jén a négy hazai orvosi egyetem kezdeményezésére reprezentatív mintavételezés és szűrés indult a koronavírus-fertőzöttségi állapot országos felmérésére. Ez rendkívül fontos vizsgálat, a védekezés és továbblépés mérföldkövét jelenti, amiben minden kiválasztott állampolgár segítségét kérik. Szabó Attilát, a Klin a Klinikai Központ elnökét, a Semmelweis Egyetem rektorhelyettesét kérdeztük.. Mi csak azt kérjük, hogy minden kiválasztott személyt, y vegyen részt a szűrésben, hogy elérhessük a célunkat, tudjunk olyan eredményeket felmutatni és kihozni ebből a vizsgálatból, ami megalapozott döntéseket szülhet a járvány leküzdésére.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Legújabb hír a korona vírusról
  2020-04-30 08:16:24, csütörtök
 
  Már 2775-re nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma, és a koronavírus miatt elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 312-re emelkedett az elhunytak száma, 581-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 998 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.
A kormányzati tájékoztató honlap megjegyzi, hogy továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.
A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is - amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe - fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Türelem, várakozás? Igen, a koronavírus terjedésének
  2020-04-25 16:02:05, szombat
 
  Türelem, várakozás? Igen, a koronavírus terjedésének problémájával kapcsolatban ez az, amire szükségünk van. Türelemre, az események, adatok tárgyilagos tudomásul vételére, a józan ész által megkívánt és a hatóságok által elő is írt óvintézkedések megtartására, a bizalomra Isten segítségében.
Türelemre van szükségünk a járvány idején - Leszkovszky Pál domonkos szerzetes, orvos írása
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Bíztató szavak: Még egy hónap
  2020-04-17 09:50:11, péntek
 
  Katolikus ma oldalon Link

...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Kijárási korlátozás - megszűnése? avagy meghosszabbítása.
  2020-04-08 17:06:32, szerda
 
  Kijárási korlátozás: Orbán Viktor csütörtökön mondhat új dolgokat
...... .......


Cikk a Portfolio.hu oldalon Link

/Feltételes módban szabad a hírt értelmezni. Hisz ezen az oldalon is gyakorta jelennek meg álhírek/
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Talán ez a kis vírus engem is lelassít... – Mosom keze
  2020-03-31 10:18:30, kedd
 
  ...... .............


Dr. Somosiné Tésenyi Timea mentálhigiénés szakember, a Semmelweis Egyetem adjunktusának elgondolkodtató írását adjuk közre.
Mosom kezeimet. Amikor belépek, amikor kilépek, főzés előtt, főzés után, pakolás után, tárgyakhoz érve, különösen, ha az érintett tárgy a külső világból való. Mosom kezeimet, türelmesen, néha idegesen, de legalább húsz másodpercig.
Pont egy Miatyánk ideje. Először nevettünk, amikor megláttuk az ábrát, hogyan is kell az ima mondási ritmusában kezet mosni. Aztán rájöttünk, hogy a Miatyánk most másként segít.
Méri az időt, lelassít, hogy ne kapkodjuk el.
Eddig mindig futtában mostam kezet. Futtában éltem, fejben már egész máshol voltam, kapkodtam, sok mindent akartam egyszerre csinálni.
A kézmosás csak egy mellékes, rutinos művelet volt, épp hogy vizes legyen a kezem, gyorsan egy kis szappan, már itt sem vagyok.
De most erre a mellékes, rutinos cselekvésre az egész környező világom iránt felelősségem súlya nehezedik.
Furcsa ez a vírus, az egész Földet kihívja maga ellen, kutatók seregei küzdenek, hogy megállítsák, s én egy egyszerű, lelassult, szappanos kézmosással is felvehetem a harcot ellene.
Eddig azt hittem, akkor segíthetek sokat és sokaknak, ha gyors vagyok. Gyorsan dolgozom, szaladok haza, sok mindent intézek, sietve, minél többet, minél többeknek.
De ez most nem jön be. A szappannak idő kell, míg lebontja a vírust védő zsírréteget. Nagyon hosszú nekem ez a húsz másodperc. Mennék, futnék tovább, de meg kell várnom, amíg a szappan és a víz elvégzi a dolgát. Közben csak csendben mondom a Miatyánkot, hogy visszatartson attól, hogy idő előtt továbbálljak, dolgom végezetlenül.
Talán ez a kis vírus engem is lelassít. Rájövök, hogy nem az a lényeg, hogy hány embernek, hány ügyben vagyok jelen, hanem hogy tényleg Jelen legyek.
Mosom kezeimet, Veled, Pilátus, de egészen más okból, mint Te. Én pont nem letenni, hanem magamra venni szeretném a másokért vállalt, rám eső felelősséget.Fotó: Pixabay
Magyar Kurír 2020.03.31
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 185 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 17 db bejegyzés
e hónap: 169 db bejegyzés
e év: 3684 db bejegyzés
Összes: 44177 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4685
  • e Hét: 9526
  • e Hónap: 69889
  • e Év: 1126230
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.