Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 129 
Tüdőbetegekből alakult kórus egy budapesti kórházban
  2019-02-07 11:16:50, csütörtök
 
  Az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet tavalyi kezdeményezésének alapgondolata, hogy az énekléshez szükséges gyakorlatok hozzásegítenek a betegek rehabilitációjához is.
A megalakult kórusban többségében krónikus obstruktív tüdőbetegségben szenvedők énekelnek, akiknek sok esetben a nyugodt állapotban történő levegővétel is gondot okoz.
A kórus ötlete Várdi Katalin tüdőgyógyásztól származik, akit egy az interneten látott kisfilm inspirált. A tüdőgyógyász - aki többek között a már hasonló tanítási tapasztalatokkal rendelkező Philipp György karnagyot is bevonta a kezdeményezésbe - azt szerette volna elérni, ha a megalakult kórus koncertet is tudna adni, élményt okozva ezzel a résztvevőknek és a közönségnek is.
Az eredményeket tekintve Várdi Katalin úgy véli, hogy érdemes lenne az éneklést beemelni a rehabilitációba, mert az olyan többletet ad a gyógyulási folyamatban, amit a klasszikus rehabilitáció nem tesz lehetővé.

- Gyógyító énekszó: kórházi énekkarok találkoztak Kecskeméten
A zene, az éneklés gyógyító erejéről cikkek, tanulmányok sora szól. Magyarországon hat kórházban működik kórus, amely a betegek gyógyulását és a kórusénekes orvosok, szakdolgozók feltöltődését szolgálja. Június végén Kecskeméten találkoztak először a hazai kórházi énekkarok.
A különleges kórustalálkozóra az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusának kísérőprogramjaként került sor. A házigazda a Bács-Kiskun Megyei Kórházban működő Medrigál kórus volt.
“A találkozó ötlete Pap-Szekeres Anita ápolási igazgatótól származik, aki a kórus alapító tagja" - írta kérdésünkre Szabó Sándor karnagy. “Felhívott, hogy mit szólnék hozzá, ha a Kodály-évben, Kodály szülővárosában azzal tennénk kecskemétivé a rendezvényt, ha megpróbálnánk megszervezni a kórházi kórusok találkozóját."
Az ötlet nyomán a kecskemétiek felvették az összes magyar kórházzal a kapcsolatot. Végül 5 intézmény jelzett vissza, közülük négy pedig el is küldte együttesét a találkozóra:
A Bács-Kiskun Megyei Kórház Medrigál Kórusa mellett fellépett a nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet kórusa, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Nyugdíjas Klubja Belladonna Kamarakórusa, a Somogy Megyei Kaposi Mór Kórház Vox Medicinae Kórusa Kaposvárról, valamint a Fejér Megyei Szent György Kórház kórusa Székesfehérvárról.
*
A gyógymód: kórus
A kecskeméti kórház Medrigál kórusa a találkozón mutatkozott be a város közönségének: először fordult elő, hogy nem a kórház falai között énekeltek.
“Egy csoda ennek a kórusnak a megalakulása. Mindenki tudja, milyen nehéz helyzet van ma az egészségügyben. Ezek a hölgyek azonban vállalják, hogy a betegágytól elszabadulva eljönnek a próbákra. A feltöltődésnek azt a módját választják, amellyel ők is örömet tudnak szerezni" - idézi Szabó Sándor karnagyot a Lokál helyi kiadása.
Az énekkart nyolcan alapították 2014-ben, ma már azonban 24-en énekelnek: gyógyszerészek, gyógytornászok, gyógymasszőrök, ápolók, adminisztrációs dolgozók, főorvosok, sőt az ápolási igazgató is tagja a csoportnak.
“A kórus az együtt éneklés öröméért jött létre, de ahogy szakmailag fejlődött, a kórház és az osztályok rendezvényeinek rendszeres szereplőjévé vált. Így a betegek is hallhatták már éneklésüket" - árulta el a karnagy.
A kecskemétihez hasonlóan működik a kórus más magyar kórházakban is: az éneklés öröme mellett a tagoknak jó regenerációs lehetőség is a napi, nem könnyű munka után legalább heti egyszer feltöltődni a kórus közösségében a zene segítségével.

Forrás: Papgeno oldal
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
A kereszt, mint gyógyító jel
  2019-01-08 15:32:04, kedd
 
  A korai kereszténység a korábbi ókori, római és pogány szimbólumokat keresztény tartalommal töltötte meg, ilyen még a hal, a galamb, a bárány, a nap és a hold, a kehely, a kenyér és a bor, a pásztorbot.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
COPD, tüdőgyulladás, asztma, tüdőfibrózis szűrése, diagnoszt
  2018-11-22 22:45:42, csütörtök
 
  COPD, tüdőgyulladás, asztma, tüdő fibrózis szűrése, diagnosztikája, kezelése - Budapest felnőtt- és gyermek tüdőgyógyászati kiemelt szakmai központjában. Forduljon hozzánk bizalommal!
Tüdő központ Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Mézes fokhagyma - Influenza megelőzősére
  2018-11-14 18:37:20, szerda
 
  ...... .....


Két gerezd fokhagymát nyomjunk át fokhagymanyomón, majd keverjük el 1 teáskanál mézzel. naponta 4-5-ször ismételjük, hiszen ez a legjobb természetes antibiotikum, 2-3 nap alatt kitakaríthatja a kórokozókat a szervezetből.
Így készítjük:
. 33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk,
. majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható alkoholban, lezárt üvegben.
. közben naponta egyszer fellötyköljük, hogy a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük.
. ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. a nyert folyadék tömény, ragacsos fokhagymakivonat.
Adagolása: mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve: napi 3 alkalommal.

1. nap: 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2. nap: 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3. nap: 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4. nap: 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5. nap: 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6. nap: 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7. nap: 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8. nap: 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9. nap: 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10. nap: 3 csepp 2 csepp 1 csepp
11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy. a kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani. állítólag 7 évig nem kell megismételni a kúrát. ha valaki kedvet érez hozzá, javaslom, próbálja ki, hiszen veszélytelen, és viszonylag olcsó szerről van szó.

Mézes fokhagyma tea megfázásra
- Finom íze miatt gyerekek is fogyaszthatják, és bátran ihatjuk akkor is, ha nincs semmi bajunk, hisz megelőzésre is kiváló.
Elkészítése:
Forraljunk fel a tisztított vizet és nyomjuk bele fokhagymanyomón a fokhagymákat, és a dobjuk bele a szelet gyömbéreket, Forraljuk kb. 5 percig.
Hagyjuk lefedőzve kihűlni 60°C -ra, majd szűrjük le, és adjuk hozzá a citromlevet és a mézet. Melegen fogyasszuk apránként kortyolva.
...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Poloskainvázió - fapoloskák
  2018-10-09 17:48:34, kedd
 
  Fapoloskák


A napokban tömegesen húzódnak a lakásokba idegenhonos, kártékony poloskák: sokan vannak, zavaróak és alkalom adtán elviselhetetlen bűzzel járnak. Meg kell tőlük szabadulni, de hogyan?
Ősz derekán járunk, épp hétfőn számoltunk be róla, hogy hivatalosan is elkezdődött a vénasszonyok nyara, ami idén is felszínre hozott egy kinek kisebb, kinek nagyobb problémát: a poloskainváziót. Elég egy bukóra nyitva hagyott ablak, hogy ijesztően zúgva, döngve repülő rovarok tucatjai lepjék el a lakást akár egy napon belül.
Rendszertanilag a poloskák nem tartoznak a bogarak rendjébe, népi elnevezésük mégis nagyon találó: büdös bogár.
Ha veszélyben érzik magukat bűzmirigyükből kellemetlen szagú váladékot lövellnek ki. Remek taktika, a ragadozók étvágya hamar elmegy tőle, de a lakásokat is bűzzel árasztják el, ha az ember eltapossa őket vagy csak meg akarja fogni, hogy kitessékelje. Ettől függetlenül is lássuk be, igen kellemetlen érzés sok tucatnyi jókora rovarral osztozni a lakáson.

Betolakodók
Kik ők? Hazánkban a poloskák számos faja honos, jellemzően imágó állapotban, azaz kifejlett formában telelnek át, ehhez pedig a hideg közeledtével védett zugokat keresnek. Egyes években lehetnek olyan területek, ahol őshonos poloskáink, mint például a bencepoloska emberi hajlékokba is betéved, de ez egyrészt ritka, másrészt azt a pár egyedet sokszor észre sem vesszük.
Ami most folyik valódi invázió, a ,,támadók" pedig az emberi tevékenységgel behurcolt fajok: a ,,barna" becsületes neve ázsiai márványos poloska, a ,,zöldet" vándorpoloskaként szólíthatjuk.
Előbbi a 2000-es évek elején tűnt fel hazánkban, utóbbi előfordulása 2013-tól ismert, mindkettő nemzetközi szállítmányok potyautasaként érkezhetett Ázsiából, illetve Kelet-Afrikából és Dél-Európából. Úgynevezett inváziós fajokról van szó, amelyek természetes ellenségeiket, népességüket tizedelő kórokozóikat hátrahagyva elképesztő mértékben képesek elszaporodni új élőhelyükön.

Rémes károkat okoznak
A bűzön túl az ember számára teljesen ártalmatlanok, ráadásul a lakás számukra a lehető legrosszabb választás: az állandó, száraz melegben elpusztulnak, a tavaszi nagytakarításnál már csak kiszáradt vázukat söpörhetjük ki az ágy alól, szekrény mögül. Valódi kárt a mezőgazdaságnak okoznak kiskertektől egész a nagyüzemekig.
Növényi nedvekkel táplálkoznak, sajnos gyakran a terméseket szívogatják speciális szájszervükkel. A vándorpoloska jelentős károkat okoz immár Magyarországon is elsősorban a hüvelyesekben, paprikában, paradicsomban, uborkában. Az ázsiai márványos poloska a gyümölcsöket sem kíméli, az Egyesült Államok keleti részén - ahol ugyancsak inváziós fajnak számít - mára az alma egyik meghatározó kártevője, ám jelentős veszteségeket okoz a körtében, őszibarackban, kukoricában, szójában is. A védekezés rendkívül nehéz, hiszen szedéshez közeli állapotban lévő termést elég kockázatos rovarölő szerekkel kezelni, illetve a poloskákra hatásos széles spektrumú készítmények a hasznos élőlényeket is válogatás nélkül elpusztítják

Hatékony fegyverek
Térjünk vissza az otthonokhoz azzal a feltett szándékkal, miszerint ezeknek az idegenhonos kártevőknek nem jár kegyelem. A védekezés legjobb módja egyértelműen a megelőzés, esetünkben ez a szúnyoghálót jelenti - ilyenkor bentről, teljes nyugalomban szemlélhetjük a hoppon maradt rovarok próbálkozásait. De vigyázat, elég egy apró rés a pajzson, a poloska meg fogja találni.
Máskor a gumikesztyű tehet jó szolgálatot: fogjuk meg és húzzuk le a wc-n, dobjuk egy zacskóba és tapossunk rá. A bűzbomba ugyan eldurran, de sem a kezünk nem lesz kellemetlen szagú, sem a padló vagy a fal, ha esetleg csak simán lecsapná az ember.
- Még jobb, ha nejlon zacskót húzunk a kezünkre, egy gyors mozdulattal elkapjuk és belefordítjuk a poloskát. A szag a nejlonban marad, a ,,fegyver" többször és kényelmesen használható.
- A legelegánsabb megoldás azonban a porszívó, főleg ha egyszerre több rovart is lefüleltünk a lakásban. Sőt, ebben az időszakban érdemes alaposan átporszívózni a legrejtettebb zugokat is hiszen rendkívül ügyes rejtőzködőkkel állunk szemben. Aztán a porzsákra is ajánlott párszor rálépni, mielőtt megy a szemétbe. Ha nem eldobható, a bűzvédelem érdekében ürítsük zacskóba és ott tapossuk meg. Általában elítélendő, ha valaki bármilyen teremtmény elpusztítására buzdít, de az idegenhonos kártevőkkel kapcsolatban mégis indokolt. Ha valaki bármilyen megfontolásból élve tessékeli ki őket a szabadba, az olyan, mintha a kamrában patkányt fogunk és a szomszéd konyhájában engedjük el.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
A teljes ellátást az OEP finanszírozza!
  2018-09-28 19:58:58, péntek
 
  Egyedülálló szemléletű, modern családi centrum a Budai Irgalmasrendi Kórházban
2018. szeptember 28. péntek 18:52
A Frankel Leó úti Irgalmasrendi Kórházban új épületszárny épül, ahol a gyógyintézményen belül létrehozták a Keresztény Családi Centrumot.
......


Az egyedi szemléletű centrumban az elmúlt hónapok során hatalmas fejlesztés ment végbe: ősztől 21. századi elvárásoknak megfelelő minőségű szakrendelők, vizsgálók, műtők, orvosi eszközök és kiváló szakemberek várják a pácienseket.
Az országos területi ellátást biztosító Budai Irgalmas rendi Kórházban (BIK) működő Keresztény Családi Centrum célja, hogy segítséget nyújtson a családalapításban, és az ezzel kapcsolatban felmerülő problémák orvoslásában. A centrum természetesen nyitva áll minden házaspár, párkapcsolatban élő, illetve egyedülálló nő és férfi, továbbá serdülőkorban lévő fiatal nő és férfi előtt, aki egyetért a BIK szemléletével és elveivel. A teljes ellátást az OEP finanszírozza.
Országosan is egyedülálló az a szemléletmód, ahogy a hozzájuk forduló betegekkel foglalkoznak. A mai egészségügyi gyakorlatban a beteg felkeres egy szakorvost, majd szükség esetén a következő szakterületen is a páciens jelenik meg - már leletekkel, diagnózisokkal, beutalókkal a kezében. A Keresztény Családi Centrumban ezzel szemben egy jól képzett koordinációs kolléga az alapvető egészségügyi kérdések mellett már első alkalommal annak okát is megbeszéli a pácienssel, amiért felkereste az intézményt, majd az elmondottak alapján beutalja az összes szükséges vizsgálatra. Az eredményeket a koordinátor segítségével az érintett szakorvosok közösen elemzik ki, és együtt határozzák meg a további szükséges lépéseket, ami alapján a koordinátor egyezteti a vizsgálati időpontokat is. Így nem a páciensnek magának kell felkutatnia a szakorvosokat, beutalóért sorban állni a háziorvosnál, és nem kell hívogatni a rendelőket külön-külön a vizsgálati időpontért, illetve a leletekért.
Mint dr. Reiter József, a Budai Irgalmas rendi Kórház főigazgatója elmondta, az utóbbi hónapok során kormányzati támogatással széles körű orvos ieszköz-beszerzés valósult meg a családi centrumban: az urológiai-andrológiai, a nőgyógyászati, a sebészeti, az orvosi laboratórium, a radiológiai osztályok gyógyító munkájának minőségét segítő eszközök beszállítása és beüzemelése is megtörtént. Emellett új, kényelmes és ergonomikus kialakítású ágyakat is beszereztek, sőt, ezek a motorral ellátott ágyak a műtétek utáni felállást segítő funkcióval is rendelkeznek.
A beszerzett orvosi eszközök többek között azt a célt is szolgálják, hogy feltárás nélkül, azaz kis kimenetű sebbel legyenek elvégezhetőek a sebészeti beavatkozások - emelte ki a főigazgató. - A 4K felbontású kamera segítségével beavatkozást végző orvos a műtéti helyszínt tökéletesen kontrollálni tudja, ezáltal az operáció sokkal pontosabb lehet. Ezek az orvosi eszközök a jelenleg a piacon beszerezhető legmodernebb és legjobb minőségű készülékek, amelyeknek köszönhetően igen sokféle műtéti beavatkozást lehet elvégezni. A centrum életre hívása a kórházban korábban nem végzett terhesgondozás megvalósítását is szükségessé tette: az ehhez szükséges CTG- és ultrahanggépek beszerzése is részét képezte a nyári beruházásnak. A legmodernebb nőgyógyászati szoftverekkel ellátott 3D-s és 4D-s utolsó generációs ultrahang készülékekkel már nagyon korai genetikai szűrővizsgálatok végezhetők - hangsúlyozta dr. Reiter József.
A Keresztény Családi Centrum, illetve a kórház osztályai természetesen nemcsak a gyermekvállalási céllal érkező pácienseket fogadják, hanem minden felnőtt férfit és nőt, aki bármilyen egészségügyi problémával vagy épp preventív kérdéssel, kéréssel érkezik.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Köszönet a Keresztfiam életének megmentéséért!
  2018-09-28 19:38:07, péntek
 
  Hiszek az emberi jóságban, a segítő-, és áldozatkész cselekedetekben, éppen ezért próbálok én magam is jót tenni másokkal, segíteni a bajba került, vagy gyógyulásra váró embereknek, kórházaknak, egészségügyben dolgozóknak. Sajnos nem tudjuk mikor szorulunk sürgős segítségre és egy gyors beavatkozás, figyelmesség, egy kinyújtott kéz sokszor életet menthet. Így történt ez a napokban a keresztfiammal is, akit régóta cukorbetegséggel kezelnek, ami egy rendkívül magas triglicerid szinttel párosult. A vidéki kórházban ahova bekerült megállapították, hogy a normál szint helyett - ami 1,7 mmol/L alatt van - a keresztfiam triglicerid szintje 106 mmol/L. Ez annál is inkább döbbenetes volt mert a kóros határérték 2,3 mmol/L fölött van, ez pedig annak is több mint negyvenszerese. Az osztályos orvos azt mondta, nem tudnak rajta segíteni, és lábainak egy részét feltehetően amputálni kell, továbbá hasnyálmirigy-gyulladás is kialakulóban van. Azt javasolta, próbálkozzanak egy fővárosi kórházban, talán ott más szakvélemény alapján segíteni tudnak. A család Budapestre utazott és az alapos orvosi vizsgálatot követően sikerült olyan gyógymódot találni, aminek köszönhetően nem kellett a végtagjait csonkolni és a triglicerid szintet is sikerült beállítani. Egy új fajta inzulinnak köszönhetően naponta a korábbi négy helyett már csak egyszer kell beadnia magának szert, szigorú diétára fogták és lassan a gyógyulás útjára léphet.
Én elhiszem, hogy vannak kevésbé felszerelt kórházak, egészségügyi intézmények, és azt is, hogy az emberi ítélőképesség is sokat számít, de hiszek abban, hogy minden embertársunk számára hamarosan elérhető lesz az azonos színvonalú egészségügyi ellátás az ország bármely részén, mert ezt a törekvést tapasztalom. Számos karitatív koncertemmel is ezt a célt szeretném elérni, ezért támogatok nagy értékű orvosi műszerekkel, eszközökkel és anyagi forrással kórházakat, egészségügyi intézményeket.
Köszönetemet és hálámat fejezem ki a Honvéd kórház orvosainak, nővéreinek a lelkiismeretes segítségért, ápolásáért, hogy a gondos és figyelmes kezelésüknek köszönhetően keresztfiam járóképes maradhatott, nem kell kerekesszékben leélnie az életét, és három gyermek édesapjaként boldogan játszat majd a csemetéivel. Szeretném aláhúzni, hogy amikor mindezek történtek éppen külföldön voltam, ezért a segítséget a keresztfiam nem az ismertségem, és a nevem miatt kapta, hiszen a kórház dolgozói nem tudhatták, hogy rokoni viszonyban állunk, hanem azért, mert kiváló orvosok és szakemberek vették kezelésbe.
Mindezt az életmentő cselekedetet csak szavakkal tudom megköszönni és legfeljebb még annyit tehetek, hogy az intézmény orvosait, nővéreit, szakápolóit meghívom egy koncertemre.
Még egyszer köszönet a budapesti Honvéd Kórház minden dolgozójának az életmentésért!

Mága Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
A paradicsom ennyi betegségtől véd
  2018-07-26 12:22:01, csütörtök
 
  A nyár többek között a finom, érett, piros paradicsomok szezonja is: ilyenkor a legolcsóbb és a legfinomabb ez a zöldség. Érdemes is belőle minél többet fogyasztani, mert nagyon egészséges.
Csökkenti a vérrögök kialakulásának esélyét
Az Archives of Medical Science című szaklapban jelent meg az a tanulmány, amely szerint a paradicsom kivonata az aszpirinhoz hasonlóan segíthet csökkenteni a vérrögök, illetve a szívbetegségek kialakulásának esélyét, különösen azoknál, akiknek magas a vérnyomása. Mivel a paradicsomban sok a karotinoid, a vitamin és a flavonoid, a vér egészségét is védi, és segít a szervezetet megóvni például az ivóvízben található extra fluoridtól is.

Paradicsom: zöldség vagy gyümölcs?
Hivatalosan zöldség, gyakorlatban leginkább is-is: mindent lehet belőle készíteni, nyersen vagy sütve-főzve, amit csak a gasztronómiai találékonyság valaha zöldségből vagy gyümölcsből kiagyalt. Kattintson!

Csökkenti a rák kialakulásának esélyét
A paradicsomban található nagy mennyiségű béta-karotin, illetve likopin nagyon hasznos sejtvédő, és segít megelőzni a különféle rákfajták kialakulását. Kutatások szerint a gyakori paradicsomfogyasztás leginkább a mellrák, illetve a prosztata- és a hererák megelőzésében hatékony.

Cukorbetegek számára is hasznos
Kutatások szerint a paradicsomban található likopin segíthet abban is, hogy a cukorbetegek szervezetében helyreálljon a biokémiai egyensúly. Emellett a paradicsom gyakori fogyasztása a stroke kialakulását is segíthet megelőzni, és jelentősen csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának esélyét.

Öregedésgátló hatású
Ez a hatása megint csak a likopinnak köszönhető, amelyről már több kutatás is bebizonyította, hogy öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik, és segít például abban, hogy a bőr tovább maradjon fiatalos és egészséges. Sőt egy tanulmány szerint még a DNS-t is védi. Emellett a paradicsomfogyasztás serkenti a karnitin nevű aminosav termelődését, ami 30 százalékkal is megnövelheti a szervezet zsírégető képességét.

...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Modern orvoslás
  2018-07-24 12:03:57, kedd
 
  ...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
90 éves Gyuri bácsi, a bükki füves ember
  2018-07-19 09:49:51, csütörtök
 
  Őszinte vallomást tett életéről a bükki füves ember-
A legnagyobb öröm, hogy sok embernek tudott már segíteni és bíznak benne.
Szabó György, vagy ahogy a legtöbben ismerik, a bükki füves ember tavasszal töltötte be 90. életévét. Gyuri bácsi kiváló egészségnek örvend, és a Vasárnap Reggelnek elmondta, mi az a néhány egyszerű, bárki által betartható jó tanács, amely szinte mindenkinek segíthet abban, hogy minél hosszabb és boldogabb életet tölthessen szerettei körében.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 129 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 21 db bejegyzés
e hónap: 307 db bejegyzés
e év: 710 db bejegyzés
Összes: 37416 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1660
  • e Hét: 17121
  • e Hónap: 55603
  • e Év: 116866
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.