Belépés
jaksika.blog.xfree.hu
"Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek, csupán tiszta szív és sok sok szeretet" J.I. Jaksika
1951.07.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Sírok ha sírsz...-
  2009-11-27 20:13:48, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:   Alázat.  
A józan ész
  2009-10-23 17:08:45, péntek
 
    A  józan észt kivételes tehetségként kell fogadnunk. Az érző szívet kiváló tulajdonságként kell ünnepelnünk. Az elme még nem gondolat, ahogy a bölcsesség még nem út. A szív, még nem szeretet, ahogy az érzelem, még nem igazi jóság.
Ha azt kívánod, hogy megbecsüljenek, tudj megbecsülni másokat.
Nincs oly kiválóság, melynél nagyobb ne volna.
Tudd értékelni a jót, és magad se akarj jobb lenni a jónál. A túlzásba vitt jóság bántó és sértő lehet. Ha a jóságot választottad, maradj hű e választásodhoz.
Ha a szívedre hallgatsz, megbízhatsz ítéleteidben is - a jó ember ritkán téved.
 
 
0 komment , kategória:   Alázat.  
Maradj Ember!:-)
  2009-10-23 17:07:10, péntek
 
  Maradj Ember!    
Gyógyító erő a szeretet. Ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki teljes emberségét.
Orvosság a szeretet minden gondolat ellen, amely lelkedet megzavarja. Változtasd örömmé mások bánatát, s hitté a reményvesztettséget.
A csend nem csupán a természet hangja, hanem az ember legbelső szükséglete.
A világ körüli utazás is egyetlen lépéssel kezdődik. A tudásnak nem tudás a kezdete. A szeretetnek nincs kezdete, így vége sem lehet. A szeretet örök.
Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember.
 
 
0 komment , kategória:   Alázat.  
Miért sírnak a nők
  2009-07-17 18:29:40, péntek
 
 
MIÉRT SÍRNAK A NŐK?

-- Mama miért sírsz? - kérdezi a kisfiú az édesanyját.
-- Mert én nő vagyok - válaszolta az asszony.
-- Ezt nem értem! - mondja a kisfiú.
-- És ezt soha nem is fogod megérteni ... - válaszolta gyermekét átölelve az anya.

Kép

Később megkérdezte a fiúcska az édesapját is: ,,Papa, miért sír a mama látszólag minden ok nélkül?"
,,Minden nő ok nélkül sír." -- Ez volt minden, amit az apa válaszolt.

A fiúcska felnőtt férfi lett, és még mindig kereste a választ, hogy vajon miért sírnak időközönként a nők. Egyszer megkérdezte a Legfelsőbb Hatalmat:
-- Mondd Atyám, miért sírnak a nők olyan könnyen?

Az Atya elgondolkozva válaszolt:
,,Amikor a nőt teremtettem, valami különlegeset alkottam.
Oly erőssé tettem a vállát, hogy a világ terheit elbírja, mégis oly gyengéddé, hogy vigasztalást is tudjon adni.
Oly belső erőt adtam neki, ami lehetővé teszi, hogy akkor is tovább menjen, amikor már mindenki más feladja, hogy a betegségek és a bánat idején is ellássa családját panaszkodás nélkül.
Oly mély érzéseket adtam neki, amelyekkel gyermekeit mindig és minden körülmények között szereti, még akkor is, ha a gyermek őt mélyen megbántotta.
Oly erőt adtam neki, mellyel a férjét minden hibájával együtt szereti és elviseli, és azért alkottam a férfi oldalbordájából, hogy vigyázzon férje szívére.
Oly bölcsességet adtam neki, hogy tudja: egy jó férj soha nem sérti meg a feleségét, mégis néha próbára teszi a nő érzéseit, határozottságát és kitartását, hogy szikla szilárdan férje mellett áll-e?
És végezetül könnyeket is adtam neki, hogy sírhasson. A könnyek kizárólag csak az övéi, és annyit használ belőlük, amennyire csak szüksége van.
Látod: Egy nő szépsége tehát nem a ruhájától függ, amit éppen visel, vagy az alakjától, amilyen az ő formássága, de még nem is attól ahogyan a haját viseli.

Egy nő szépségét a szemeiben ismered fel, mert ez a szíve kapuja, ahol a szeretet lakozik.
Add tovább ezeket a gondolatokat minden nőnek, akit csak ismersz.
Ha ezt megteszed, valami csodálatos dolog fog történni.
Segíted a nők ön becsülését!
HISZ MINDEN NŐ SZÉP, AKI SZERET!

 
 
0 komment , kategória:   Alázat.  
Én jól vagyok....
  2009-06-08 13:42:59, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:   Alázat.  
Ének-zene
  2009-06-08 08:28:45, hétfő
 
  ...... ........... .....

A "Krisztus katonái" című éneket egy lelkipásztor szerezte. Abban az időben az volt a szokás a városukban, hogy a gyermekek az egyik városból a másikba meneteltek, zászlókkal a kezükben. A lelkipásztor azt akarta, hogy a gyermekek útközben énekeljenek. Mivel semmit nem talált erre a célra, maga írt egy éneket a fölvonulás előtti éjszakán. Ezenkívül még több mint 60 könyvet írt a British Múzeumban, de leginkább úgy ismerték, mint a "Krisztus katonái, sorakozzatok!" című ének szerzőjét.

A júdaizmus és a keresztyénség éneklő vallás. Az ateizmus énektelen. Semmiről sincs mit énekelnie. Róbert Ingersoll, a hírhedt agnosztikus meghagyta, hogy a temetésén ne legyen éneklés. Amikor a keresztyén mártírok zsoltárokat énekelve mentek az arénákba, hogy ott elpusztítsák őket, a római birodalom rádöbbent, hogy valami új és forradalmi erő keletkezett. Amikor az élvezet hajhászó tömeg látta, hogy a keresztyének énekelnek, amint rettenthetetlen bátorsággal belépnek az amfiteátrumokba az éhes oroszlánok elé, ámulattal teltek el. A mennyország visszhangzik az énekektől: "Énekelték Mózesnek, Isten szolgájának énekét és a Bárány énekét" (jel 15: 3).

Egy bátor kisleányt az orvoshoz vitték egy kisebb, de fájdalmas műtétre. Amikor már mindent felkészítettek a műtétre, a kedves orvos megjegyezte: "Ez fájni fog, de annyit sírhatsz vagy sikíthatsz, amennyit csak akarsz." A kislány ránézett az orvosra és mosolyogva így szólt: "Én inkább énekelek", amit gyakorolt is édes, gyermekes hangján, és átesett a rövid ideig tartó fájdalmon anélkül, hogy sóhajtozott, jajgatott vagy sírt volna.

Egy fáradt ének mester lezárta orgonáját az ének gyakorlás végén. Amint az énekesek távozni készültek, egy kisfiú tiszta, örömteljes ének hangja visszhangzott az eislebeni templomon kívül az utcán. Az ének mester így szólt: "Hozzátok be azt az énekest! Akarok vele beszélni." Megkeresték az énekest, és odaállt figyelmesen az ének mester elé, aki megkérdezte: "Mi a neved!" "Luther Márton, uram" válaszolta a fiú. "Ki tanított énekelni?" "Senki sem tanított, uram. Szeretek énekelni. Gyakran keresek néhány pénzdarabot az utcákon való énekléssel." "Szeretnél énekelni az énekkaromban?" "Nagyon örülnék a lehetőségnek, uram" -- válaszolt Márton illedelmesen. "Akkor jelentkezz szombat délután az ének gyakorlásra" -- mondta az ének mester. Ily módon Luther Márton megismerkedett az eislebeni egyházi énekkarral és az énekek világával.

Egyszer egy koncert mester kíváncsi lett arra, hogy az emberek általánosságban értékelik-e a jó zenét, amikor hallgatják. Ezért rongyos koldusnak öltözött és végigsántikálva városának utcáin, hegedüléssel próbálta felhívni magára a figyelmet. Jóllehet koldusnak nézett ki, nem koldusként játszott. A hegedű művész legnagyobb megelégedésére az emberek nemcsak értékelték muzsikáját, hanem sokan felajánlották neki, hogy segítenek elhelyezkednie.

Hat üdv hadsereges zenész új világ rekordot állított fel azzal, hogy teljes 25 órán át fújtak a kürtjeikkel. A nagy "fúvás" azért történt, hogy új hangszerekhez pénzalapot hozzanak létre. "Igen jól sikerült -- mondta a zenészek vezetője. -- Játszottunk indulókat, nyitányokat és énekeket, ami nagyon jó válogatás volt. Az ajkaink azonban nagyon elfáradtak!" A hat rekord döntő a zenei Maraton ideje alatt kicserélte a hangszereit, hogy az ajkaik frissek maradjanak. A Guinness Book of Records szabályaival összhangban minden órában öt percet pihentek.

Ormándy Jenő, a Filadelfiai Zenekar egykori zenei igazgatója, zenedarabok százait raktározta el a memóriájában, ami az ő esetében afféle beépített mikrofilm rendszer volt, amelybe több mint ezer zenedarab fért bele. Ormándy mondta, hogy ezt az emlékező képességet még Budapesten fejlesztette ki magában, mint kisgyermek. Édesapja fogász volt, aki elhatározta, hogy fiát hegedű művésznek neveli. Az édesapa fúrta a betegek fogait az első szobában, és félfüllel figyelte, hogy közben a fia a hegedűvonóját koptatja a hátsó szobában. Ormándy így magyarázta meg ezt a gyakorlást: "Az a gondolat ötlött az agyamba, hogy memorizálom a zenedarabokat, és így hegedülés közben is regényeket olvashatok. Nagyon könnyű volt, és azóta is nagyon könnyű."

Spurgeon egyszer elmondta, hogy miként memorizálta az énekeket: "Salmbourne-ben egy vakáció idején olyan élményeim voltak, amiket valószínűleg sohasem felejtek el. Drága nagyapám nagyon szerette dr. Watts énekeit, és a nagymamám azt akarta, hogy tanuljam meg az énekeket. Megígérte, hogy ha egy éneket hibátlanul elmondok előtte, akkor egy pennyt ad jutalmul. Nagyon könnyűnek és kényelmesnek találtam a pénz szerzésnek ezt a módját, és olyan gyorsan tanultam, hogy nagymamámnak fél pennyre kellett csökkentenie a jutalmat. Azután ezt is megfelezte, mert nem akarta, hogy tönkretegyem anyagilag. Most nem óhajtom hangoztatni, hogy milyen kis összeg volt a negyed penny egy-egy ének megtanulásáért. A nagyapám azonban azt mondta, hogy mivel nagyon elszaporodtak a patkányok, egy shillinget ajánl fel nekem egy-egy tucat elpusztított patkányért. Hamarosan rájöttem, hogy a patkányfogás jobban fizetett, mint az énekek tanulása, de tudom, hogy melyik foglalkozás szerzett nekem maradandóbb hasznot. Bármiről prédikálok, akár most is, a prédikációm közepén, ének szövegeket idézhetek, amelyek összhangban vannak a tárgyammal. Az énekek velem maradtak, míg azok a patkányok már régen eltűntek, és a patkányfogáson szerzett shillingjeimet is nagyon régen elköltöttem."
 
 
0 komment , kategória:   Alázat.  
Zárkában.......
  2009-06-08 07:51:31, hétfő
 
  ...... ........... .....


Róma mellett az egyik zárdában volt egy apáca, akiről olyan hír terjedt el, hogy különleges prófétai adománya van. Az apát csodás történeteket mondott el az apáca erejéről. Philip Neri, aki a lelkek megítélésének ajándékával rendelkezett, meglátogatta a pápát, és vállalkozott rá, hogy megvizsgálja a hírek valóságát. Öszvérre ült ócska ruhákba öltözve, és keresztül hajtott a zárda körüli mocsáron. Odaérkezve, elmondta az apátnak a pápa megbízását, és kérte, hogy azonnal vezessék elé az apácát. Amikor az apáca megjelent, Philip odanyújtotta felé sáros csizmáját, és kérte, hogy húzza le. A fiatal apáca haragosan húzódott vissza és nem engedelmeskedett. Philip kirohant az ajtón, felugrott öszvérére és azonnal visszatért a pápához ezzel a fölfedezéssel: Ne higgy a híreknek, nincs ott semmi csoda, mert nincs semmi alázat.
 
 
0 komment , kategória:   Alázat.  
Valaki egyszert....
  2009-06-08 07:43:46, hétfő
 
  ...... ..........
Valaki egyszer azt mondta, hogy meg tudja állapítani, hogy egy-egy keresztyén mikor növekszik. A kegyelemben való növekedésének arányában egyre jobban fölmagasztalja Mesterét, egyre kevesebbet beszél arról, amit saját maga csinál, és mind kisebbé válik a maga szemében, amíg a hajnalcsillaghoz hasonlóan eltűnik a fölkelő nap előtt.

Valaki megkérdezte Assziszi Ferencet, hogy miként tudott olyan sokat elérni. Ezt válaszolta: Az egész dolog így történt. Az Úr letekintett a mennyből és így szólt: Hol találhatnám meg a leggyengébb, a legkisebb és a legnyomorultabb embert a földön Aztán meglátott engem, és ezt mondta: Megtaláltam; ő nem lesz büszke, mert mindig tudja, hogy tehetetlensége miatt használom.
 
 
0 komment , kategória:   Alázat.  
Nagyon régen történt....
  2009-06-08 07:35:11, hétfő
 
  ...... ........... ..............Nagyon régen történt, hogy John Newton, a megtért rabszolga-kereskedő, aki prédikátorrá és keresztyén költővé lett, halálos ágyán feküdt. Egy fiatal lelkész látogatta meg, és kifejezte mély sajnálatát, hogy hamarosan elveszít egy ilyen kiváló munkást az Úr szőlőskertjében. Isten tiszteletreméltó öreg szolgája ezt válaszolta: Igaz, előtted megyek el, de hamarosan jössz utánam. Amikor megérkezel, barátságunk alapján kétségtelenül érdeklődsz majd utánam. De meg tudom neked már most mondani, hogy az a legvalószínűbb, hogy ott találsz majd engem annak a rablónak a lábánál, akit a kereszten függő Jézus megmentett haldoklásának pillanataiban!" Jóllehet nagyon híres ember volt Newton, mégis Pállal együtt a legnagyobb bűnösök közé sorolta magát, aki csodálatos kegyelem alapján nyert üdvösséget.

 
 
0 komment , kategória:   Alázat.  
Egy megtért hindu mondta
  2009-06-08 07:24:09, hétfő
 
  ...... ........... .............


Egy megtért hindu mondta honfi társainak tömege előtt: Születésemnél fogva jelentéktelen és megvetésre méltó kaszt tagja vagyok, annyira alacsonyrendű, hogy ha véletlenül megérintene egy brahman, el kellene mennie a Gangeszhez, hogy megfürödjön benne tisztulása érdekében. Mégis Istennek úgy tetszett, hogy elhívjon engem nemcsak az evangélium megismerésére, hanem mások tanításának nagy kiváltságára is. Barátaim, tudjátok, miért tette ezt Isten? Azért, mert ha egy tanult brahmant választott volna és őt tette volna prédikátorrá, a járókelők azt mondhatták volna, hogy a brahman nagy tanultságáért és jellemének magas fokáért tette őt eredményes lélekmentővé. Most azonban, amikor valakinek a megmentésére engem használ fel Isten, senki sem gondolja, hogy engem illet a dicséret; ezért egyedül Istené a dicsőség." honfitársainak tömege előtt: Születésemnél fogva jelentéktelen és megvetésre méltó kaszt tagja vagyok, annyira alacsonyrendű, hogy ha véletlenül megérintene egy brahman, el kellene mennie a Gangeszhez, hogy megfürödjön benne tisztulása érdekében. Mégis Istennek úgy tetszett, hogy elhívjon engem nemcsak az evangélium megismerésére, hanem mások tanításának nagy kiváltságára is. Barátaim, tudjátok, miért tette ezt Isten? Azért, mert ha egy tanult brahmant választott volna és őt tette volna prédikátorrá, a járókelők azt mondhatták volna, hogy a brahman nagy tanultságáért és jellemének magas fokáért tette őt eredményes lélekmentővé. Most azonban, amikor valakinek a megmentésére engem használ fel Isten, senki sem gondolja, hogy engem illet a dicséret; ezért egyedül Istené a dicsőség."
 
 
0 komment , kategória:   Alázat.  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16347 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 219
  • e Hét: 1030
  • e Hónap: 5373
  • e Év: 5373
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.