Regisztráció  Belépés
gereica.blog.xfree.hu
Éld az életed mig lehet,mert egyik napról a másikra megváltozhat minden! Az élet szép,bár néha nagyon nehéz! kovács sándorné ♥ Icus ♥
2009.05.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 213 
Puncsos szelet !
  2012-01-27 14:39:17, péntek
 
  Puncsos szelet ! Borsi Józsefné Gángó Erika receptje Web cukrászda!
Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg liszt, 15 dkg cukor, 15 dkg zsír, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tejföl.
Krém: 7,5 dl tej, 3 csomag puncs pudingpor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor.
Máz: 20 dkg porcukor, 1 citrom leve, 2 evőkanál rum, pár csepp piros ételszínezék (el is hagyható), 2 evőkanál olvasztott hűtött margarin.
Elkészítés:
Tészta alapanyagait összegyúrjuk és 3 lapot sütünk tepsi hátulján. A krémhez tejben felfőzzük a pudingokat, kikeverjük a margarint a porcukorral, majd a kihűlt pudingokhoz keverjük. Megtöltjük a lapokat, tetejét bevonjuk a mázzal. Egy éjszakán át pihentetjük.



 
 
0 komment , kategória:  Sütemények ,édességek  
A hoxáról hoztam!
  2011-09-06 19:13:51, kedd
 
  Hangya szelet

Hozzávalók:

1, 5 bögre cukor
2, 5 bögre liszt
1 bögre kefir
1/2 bögre olaj
2tojás
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
csokidara
Elkészítése:
A hozzávalókat jól kikeverjük, beleszórjuk a csokidarát, és kikent, kilisztezett tepsibe 20-25 percig sütjük. Pofon egyszerű, és nagyon finom édesség!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények ,édességek  
Kakaós kalács
  2011-08-28 19:03:49, vasárnap
 
 
Kakaós kalács

A tésztához:
60 dkg liszt
3 tojás sárgája
4 dl tej
6 dkg cukor
2 evőkanál étolaj
5 dkg élesztő
pici só

A kakaókrémhez:
25 dkg margarin
3 tasak vaníliás cukor
5 dkg kakaópor
20 dkg cukor

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk, és duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a kakaókrémet. A puha margarint a cukrokkal és a kakaóporral, robotgéppel kikeverjük. A megkelt tésztát gyengén átgyúrjuk, két cipóba osztjuk. A cipókat kinyújtjuk, tetejüket a kakaós krémmel megkenjük,széleit behajtjuk és feltekerjük. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, tetejüket a megmaradt kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények ,édességek  
KRÁTER SÜTEMÉNy
  2011-05-09 19:44:36, hétfő
 
  KRÁTER SÜTEMÉNY
2 csomag vanília pudingot 9 dl tejben 2 kanál cukorral felfőzünk. Hagyjuk kihűlni.
5 tojás sárgáját 25 dkg krist.cukorral kikeverünk.
Hozzáadunk: 1 dl tejet, 1 dl étolajat, 2 evőkanál kakaót, 25 dkg lisztet, 1 cs. sütőport és az 5 tojás felvert habját.
Nagy (gáz)tepsit kikenünk vagy akár papírral is bélelünk, a tésztát beleöntjük, vizes kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot, majd sütjük.
Fedőmáz: 1 nagy doboz ( 450g) tejfölt 4 evőkanál porcukorral kikeverjük, s a megsült, még forró tésztára kenjük, elsimítjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények ,édességek  
Almás-krémes sütemény!
  2011-05-09 19:40:39, hétfő
 
  Almás-krémes sütemény!
Tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg zsir
20 dkg cukor
2 egész tojás
1 cs. sütőpor
tej
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle.
Töltelék:
1,5 kg almát lereszelünk, 15 dkg cukorral megdinszteljük 5 dkg vajon. Mikor kihült kinyomkodjuk.
1 dl tejben 1 cs. vaniliás, és 1 cs. tejszinizű pudingport elkeverünk, majd 2 kispohár tejfölt adunk hozzá, és felforraljuk. Hagyjuk kihűlni.
20 dkg vajat, 20 dkg porcukorral simára keverjük, és a főzött krémhez adjuk.
Az első lapra búzadarát szórunk, majd rákenjük az almatölteléket. Ráhelyezzük a második lapot, erre jön a főzött krém. A harmadik lappal befedjük, csokimázzal leöntjük, vagy elég ha porcukorral megszórjuk.
Másnap szeleteljük.
A hétvégén ettem, garantálom, nagyon finom sütemény.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények ,édességek  
Csurgatós süti
  2011-05-08 15:47:53, vasárnap
 
  Csurgatós süti
25 dkg cukrot 5 tojás sárgájával és 1 cs. vaniliás cukorral kikavarunk, majd adunk hozzá 1 dl olajat, 1 dl vizet 25 dkg lisztet, 1cs sütőport és a tojás fehérjét habbá verve.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a massza felét, a másik felébe 1 ek kakaót kavarunk és a sárga masszára csurgatjuk.
1 cs. vanilia pudingot 4 ek. cukorral és 1/2 l tejjel a szokásos módon megfőzünk és a barna masszára csurgatjuk és megsütjük.
Amíg sül, 1 nagy pohár tejfölt /450 g/ 3 ek porcukorral, 1 cs vaniliás cukorral kikavarunk és a kisült, forró tészta tetejére simítjuk. 4-5 órára hűtőbe kell rakni.
Én ma megsütöttem, a puding alulra ereszkedik, rajta lesz a tarka piskóta, a tejföl levét meg beszívja a tészta és olyan lesz, mint egy krém a tészta tetején. Nagyon finom.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények ,édességek  
Puncsos babapiskótás szelet
  2011-05-01 17:30:14, vasárnap
 
  Puncsos babapiskótás szelet A receptet Borsi Józsefné Gángó Erika küldte
Hozzávalók:
Tészta: 25 dkg liszt, 1 tojás, 8 dkg cukor, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál tejföl, 5 dkg margarin, 1 kávéskanál szalalkáli.
Krém: 3 csomag puncsízű pudingpor, 7 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 csomag babapiskóta, rumaroma.
Máz: 20 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé, 1 teáskanál málnaszörp, 2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin.
Elkészítés:
Tésztaalapból 2 lapot sütünk tepsi hátulján. A pudingot megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és pudinggal kikeverve lágy krémet készítünk. Az egyik lapra rákenjük a krém felét, arra sorban kirakosgatjuk a babapiskótát, ezt meglocsoljuk rumaromával, majd rákenjük a krém másik felét, és rátesszük a másik lapot. A máz elkészítéséhez a porcukrot a citromlével fényesre keverjük, majd belekeverjük a málnaszörpöt és a margarint. Jól kikeverjük, majd bevonjuk vele a tésztát.
A máz gyorsan köt, hamar kell vele dolgozni.


 
 
0 komment , kategória:  Sütemények ,édességek  
Barna túrós
  2011-04-20 17:26:18, szerda
 
  Barna túrós / Váradi Gabriella, Mezőkaszony / Webcukrászda
Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg liszt, 30 dkg porcukor, 30 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 3 tojás.
Túrótöltelék: 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint cukor, 1 kg finom túró, 10 dkg vaj és 6 evőkanál búzadara.
Máz: 1 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral jól kikavarunk sűrűre, hozzáadunk 1 teáskanál ecetet vagy citromlevet (ettől lesz szép fényes).
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit tejföllel finom tésztává gyúrjuk. 2 részre osztjuk, az 1. lapot kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, erre kerül a túrótöltelék, majd a másik kinyújtott lapot is rátesszük. Villával megszurkáljuk, és sütjük. A máz tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel.


 
 
0 komment , kategória:  Sütemények ,édességek  
Tészta nélküli túrós lepény
  2011-04-15 19:56:23, péntek
 
  Tészta nélküli túrós lepény

Hozzávalók:


5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
50 dkg túró
1 nagy pohár tejföl
Mazsola
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

A cukrot, a lisztet, a túrót és a tejfölt jól kikeverjük. Mazsolával, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük. A tojásfehérjék keményre vert habját hozzákavarjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  Sütemények ,édességek  
ORCHIDEA szelet !
  2011-04-13 19:30:00, szerda
 
  ORCHIDEA szelet !!
* Tészta
10 dkg margarin
5 dkg cukor
3 tojássárgája
50 dkg liszt
1 sütőpor
csipet só
2 dl tejföl
citromhéj
2 ek. kakaó
* Mákos töltelék
20 dkg mák
10 dkg porcukor
1 alma
fahéj
citromhéj
kevés tej
* Kókuszos krém
3 tojásfehérje
20 dkg kókusz
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
* Vaníliás krém
fél lit. tej
2 cs. főzős vaníliás pudingpor
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
Elkészítés
10 dkg margarint 5 dkg cukorral, 3 tojássárgával, 2 dl tejföllel, csipet sóval, 50 dkg liszttel és 1 sütőporral összegyúrunk. 1/3 részébe 2 ek. kanál kakaót teszünk. A fehér tészta egyik felét kinyújtjuk, zsírozott vagy sütőmargarinozott tepsibe helyezzük, erre a mákos massza kerül. Mákos massza: 20 dkg mák kevés tejjel leforrázva, 10 dkg cukorral, reszelt almával és citromhéjjal ízesítve. Ezt befedjük a másik sárga lappal. Kókuszos massza: 3 tojás habbá vert fehérjéjébe 10 dkg cukrot teszünk, majd hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg langyos margarinnal lágyítjuk. Erre kerül a barna tésztalap. Minden tésztalapot villával megszurkálunk. Így összeállítva sütjük ki. Kihűlés után kenjük rá a közben elkészített és ugyancsak kihűlt krémet. Krém: a leírt hozzávalókból krémet készítünk, melyet a barna tésztára kenünk. Tetejét mákkal és kókusszal díszítjük. Összeállítás: sárga tészta - mák - sárga tészta - kókusz - barna tészta - vaníliakém.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények ,édességek  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 213 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 102 db bejegyzés
Összes: 11811 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 422
  • e Hét: 26086
  • e Hónap: 78603
  • e Év: 964116
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.