Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Sajátkezű ajándékok Valentin (Bálint!!!) napra
  2014-02-10 10:28:15, hétfő
 
  Szív mintás palacsinta
Link


Kaparós sorsjegy házilag
Link


Szív mintás vállfaSzív alakú pillecukor kávéba - a pillecukrokat szív alakú kekszformázóval kiszúrjukTeázóknak szív alakú filterpapír üzenettel
Link


Szívforma rántottából Link
Szív alakú főtt tojás Link
Link


Szív formájú boríték Link


Levélnehezék
Link


Virsliszív tükörtojással Link

 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek - Valentin nap  
Ha megtalálja ...
  2012-02-14 09:05:41, kedd
 
  "Az ember nem egész, hanem fél, és csak akkor alkothat egészet, ha megtalálja a világban a másik felét." 
 
2 komment , kategória:  Ünnepek - Valentin nap  
Valentin napra - Barátnak
  2011-02-14 13:21:24, hétfő
 
  Valentin napra - Barátnak

1 - Az igaz barát a kezedet fogja és a szívedet simítja.

2 - Ha valakit szerettünk, úgy adhatunk neki örök életet, ha mindig szeretjük. Mert a házak leégnek, az emberek meghalnak, de a szeretet örökké él."

3 - "Istenem, ha kaphatnék egy darabka életet... Nem telhetne el egyetlen nap sem anélkül, hogy elmondanám az embereknek, akiket szeretek, mennyire szeretem őket."
A barátság sohasem felejt. Éppen ez a csodálatos benne.

4 - A barátság egy lélek, mely két testben lakozik.

5 - Azt mondják, a szerelem költővé tesz. Gyakran. A barátság az életet teszi költőivé és költészetté. A szerelemből a költészet hamar kivész, mert a szerelemnek minden csak eszköz, hogy a világegyetem két legnagyobb ellentétét, a férfit és a nőt egybeolvassza. A barátság maga ez a poétikus kapcsolat. És a verseket nem írjuk, hanem éljük.

6 - Kell szeretni! Csak úgy szép az élet. Iramló időben szolgáddá teszed. Selyem, vagy vászon öleli tested, Fergeteg hord havat ablakod alá; Így is, úgy is boldog lehetsz. Az élet persze, néha nagy csaló! Mégis, maradj meg szeretetben - ha jó!

7 - Ahogy az okos róka "A kis Herceg" mesében mondja: -"Megszelídíteni, azt jelenti: kapcsolatot teremteni. -Kapcsolatot teremteni? kérdezte a kis herceg. - Úgy bizony-mondta a róka. -Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel a számomra a világon. És én is egyetlen leszek a számodra."

8 - A barát az, aki mindent tud rólad mégis szeret.

9 - A mosoly olyan görbe, amely mindent kiegyenesít.

10 - Talán semmi sem szebb az életben, mint találni egy emberi lényt, akinek szavai megnyugtatnak, s akinek egyszerű jelenléte elég ahhoz, hogy boldogok és vidámak legyünk.

11 - S ha azt érzed, hogy senki sem gondol Rád, ha azt érzed, hogy egyedül vagy, valaki akkor is figyel és szeret a távoli ismeretlenség homályából...

12 - Egyedül vagyok... Veletek... távoli, ismert, s ismeretlen barátok...

13 - Egyedül vagyok... minden órában, minden percben... az idők kezdetétől mindörökké...

14 - Sokan közülük messze vannak... sokan közülük nem érzik, hogy gondolok Rájuk... sokan közülük nem érzik a barátságot... sokan közülük elfelejtettek... s sokan közülük elfelejtenek...

15 - A barátság sohasem felejt. Éppen ez a csodálatos benne. 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek - Valentin nap  
Szerelmi bájital Valentinre
  2011-02-14 13:16:38, hétfő
 
  Szerelmi bájital-tea druida recept alapján - Sokakat érdekel, hogyan is lehetne szerelmünket még jobban magunkhoz kötni. Ez a bájitaltea igen hatékony, de vigyázat! Csak akkor alkalmazzuk, ha tényleg biztosak vagyunk abban, hogy igazán akarjuk "áldozatunk" hű szerelmét.


Hozzávalók -
1 csipet rozmaring, 2 teáskanál fekete tea, 3 csipet kakukkfű, 3 csipet szerecsendió, 3 friss mentalevél, 6 friss rózsaszirom, 6 citromlevél, 3 csésze tiszta forrásvíz, Cukor, Méz

Az elkészítés módja
Ha azt akarod, hogy valaki beléd szeressen, főzd meg ezt a teát egy pénteki napon, amikor a Hold éppen növekszik (újhold és telehold között bármikor).
Tedd az összes hozzávalót egy cserép vagy réz teáskannába - Forralj fel három csésze tiszta forrásvizet, és öntsd a kannába. Ha szeretnéd, tegyél bele cukrot és mézet, hogy édesebb legyen.

Mielőtt megiszod, mondd el a következő varázsigét - "A növekvő hold fényénél, Megfőzöm ezt a teát, Hogy ... vágyakozzon utánam"

Igyál a teából, és mondd
"Szerelem istennője, Hallgasd meg kérésem Add, hogy ... kívánjon meg engem! Úgy legyen, Úgy legyen"

A következő hét péntekén
főzz még egy kannányi szerelmi bájitalteát, és kínáld meg vele azt, akibe szerelmes vagy. Hamarosan ő is beléd fog szeretni!

/forrás - noiportal/ 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek - Valentin nap  
Valentinre szerelmes versek
  2011-02-14 13:09:34, hétfő
 
  Valentin napra szerelmes versek

Szép Ernő: Add a kezed

Add a kezed mert beborúlt, Add a kezed mert fú a szél, Add a kezed mert este lesz. Add a kezed mert reszketek, Add a kezed mert szédülök, Add a kezed összerogyok. Add a kezed mert álmodok, Add a kezed mert itt vagyok, Add a kezed mert meghalok.

Ignotus: Akarom

Azt akarom, hogy rámszorulj, Azt akarom, hogy sírj utánam, Azt akarom, ne menj tovább, Azt akarom, maradj meg nálam, Azt akarom, halkan nevess, Azt akarom, szavad elálljon, Azt akarom, szemmel keress, Azt akarom, a szíved fájjon, Azt akarom, add meg magad Kegyelemre vagy pusztulásra, - Azt akarom: engem szeress, Azt akarom, ne gondolj másra.

Szabó Lőrinc: Szeretlek

Szeretlek, szeretlek, szeretlek, egész nap kutatlak, kereslek, egész nap sírok a testedért, szomorú kedves a kedvesért, egész nap csókolom testedet, csókolom minden percedet. Minden percedet csókolom, nem múlik ízed az ajkamon, csókolom a földet, ahol jársz, csókolom a percet, mikor vársz, messziről kutatlak, kereslek, szeretlek, szeretlek, szeretlek.

Johann Wolfgang Goethe: Rád gondolok

Rád gondolok, ha nap fényét füröszti a tengerár; rád gondolok, forrás vizét ha festi a holdsugár. Téged látlak, ha szél porozza távol az utakat; s éjjel, ha ing a kis palló a vándor lába alatt. Téged hallak, ha tompán zúg a hullám és partra döng; a ligetben, ha néma csend borul rám, téged köszönt. Lelkünk egymástól bármily messze válva összetalál. A nap lemegy, csillag gyúl nemsokára. Oh, jössz-e már?!

Csukás István: Ülj ide mellém

Ülj ide mellém s nézzük együtt az utat, mely hozzád vezetett. Ne törődj most a kitérőkkel, én is úgy jöttem, ahogy lehetett. Hol van már, aki kérdezett, és hol van már az a felelet, leolvasztotta a Nap a hátamra fagyott teleket. Zötyögtette a szívem, de most szeretem az utat, mely hozzád vezetett.

Buda Ferenc: Ne rejtőzz el...

Ne rejtőzz el, úgyis látlak! Rádcsukom a szempillámat. Benn zörömbölsz a szívemben, s elsimulsz a tenyeremben, s elsimulsz az arcom bőrén, mint vadvizen a verőfény. Nagyon jó vagy, jó meleg vagy, nagyon jó így, hogy velem vagy. Mindenekben megtalállak, s öröm markol meg, ha látlak. Nézz rám, szólok a szemednek, ne fuss el, nagyon szeretlek!

László Ilona: Érezni a szád

Ujjaim közt illatos, Bársony rózsaszirmot, Fehértornyú templomból, Távoli harangot, Számban szétpattanó, Édes szőlőszemeket, Testemre zúduló, Langyos esőcseppeket, Lábamban a tánc, Tüzes ritmusát, Magamhoz ölelni, Csillagdíszes éjszakát, Hinni, hogy az álmom Valóra vált, Szeretném még egyszer Érezni a szád.

Edmund Spenser: Homokba írtam kedvesem nevét

Homokba írtam kedvesem nevét, de jött a hullám s rajzom elsöpörte: leírtam újra minden betűjét, de jött a dagály s munkám eltörölte. Hiú ember, hiú vágy - szólt pörölve a lány - megfogni a pillanatot, hisz magam is így omlok egykor össze és nevemmel együtt elpusztulok. Tévedsz! - felelte: - híred élni fog, ami porba hal, az csak földi lom, szépséged a dalaimban lobog s dicső neved a mennybe fölírom. S ott szerelmünk, bár minden sírba hull, örökké él s örökké megujul.

Michael Drayton: Búcsú a szerelemtől

Ha vége, hát csókolj meg s isten áldjon; megtagadlak, már nem vagyok tied; gyönyörnek, óh, mily gyönyörnek találom, hogy ledobhattam bilincseimet. Egy kézfogás még, - töröld eskünket s ha találkoznak sorsunk útjai, ne árulja el se szó, se tekintet, hogy a volt vágyból maradt valami. Most, bár szerelmünk már-már alig él, s ravatalánál zokog a hüség és utolsót lüktet a szenvedély s a tisztulás lefogja a szemét, most még, noha mindnyájan elsiratták fel tudnád támasztani, ha akarnád.

Christopher Marlowe: Első látásra

Nem vagy ura, hogy gyűlölj vagy szeress, mert vágyad vize hajt, s az végzetes. Ha két futó feszeng verseny előtt, te választasz már vesztest vagy nyerőt. S ha két egyforma aranyrúd világít, úgy érzed, az egyik szebben világlik. Szemünkön át hatol belénk a villám: a vágy, hiába töprengünk a titkán. A habozás csak a szerelem árnya; ki szeretett valaha, s nem első látásra?

William Blake: Madárszerelem

"Hol a hazád, mondd, madár! s este milyen tanya vár? Milyen fészek, milyen lomb? Oh te rétek dísze, mondd!" "Áll egy szép fa társtalan: ott búsulok egymagam. Hajnal issza könnyemet, este nem hoz örömet." "Én meg téged kivánlak, kincse-hangja a nyárnak; nappal erdőn kószálok, éjszaka sirdogálok." "Énérettem sirdogálsz? Engem kivánsz? Engem vársz? Bánatomnak vége hát! Óh szerelmes jóbarát!" "Gyere hí csöpp lugasom, zöld falomb közt, magoson. Öröm szárnyán röpülünk, virág alatt megülünk."

Robert Burns: John Andreson, szivem, John

John Anderson, szivem, John kezdetben, valaha hajad koromsötét volt s a homlokod sima. Ráncos ma homlokod, John, hajad leng deresen, de áldás ősz fejedre, John Anderson, szivem. John Anderson, szivem, John, együtt vágtunk a hegynek, volt víg napunk elég, John, szép emlék két öregnek. Lefelé ballagunk már kéz-kézben csöndesen, s lent együtt pihenünk majd, John Anderson, szivem.

Robert Burns: Falusi randevú

Van itt valaki? Ki kopog? - Én vagyok, mondta Findlay. Takarodj, senki nem hivott! - Ugyan már, mondta Findlay. Lopni indultál? Mit csinálsz? - Megsúgom, mondta Findlay. Valami rosszban sántikálsz. - Nem rossz az, mondta Findlay.
Ha most kinyílna ez a zár - Csak nyílna, mondta Findlay. Nem alhatnék el újra már. - Nem bizony, mondta Findlay. Ha benn volnál, szobámban, itt - Bár volnék, mondta Findlay. Itt rostokolnál hajnalig. - Hát hogyne, mondta Findlay.
Ha itt maradsz ma éjszaka - Maradok, mondta Findlay. Vigyázz, hogy épen juss haza! - Vigyázok, mondta Findlay. S bármi essék is idebenn - Hadd essék, mondta Findlay. Mindhalálig titok legyen - Titok lesz, mondta Findlay.

Percy Bysshe Shelley: A szerelem filozófiája

Forrás folyóba ömlik, folyó az óceánba; az egeknek folyton özönlik vegyülő suhogása; magány sehol; isteni jel s rend, hogy minden tünemény keveredjék valamivel - Mért ne veled én?
A hegy csókolva tör égbe, habot hab ölel, szorít, átfog; egymást ringatva, becézve hajlonganak a virágok; a földet a nap sugara, a hold a tengereket: minden csókol... - S te soha engemet?

Elizabeth Barrett-Browning: Mondd újra

Mondd újra s újra mondd és újra mondd, hogy szeretsz! Bár az ismételt szavak kakukknótához hasonlítanak, emlékezz rá, hogy se mező, se domb nincs kakukknóta nélkül, ha a lomb újul tavasszal s kizöldül a mag. Egyszeri szó, mint szellem hangja, vak sötétben zeng el és kétség borong nyomában. Ismételd...szeretsz... Ki fél, hogy a rét túl sok virággal veres s az ég túl sok csillaggal ékszeres? Mondd, szeretsz, szeretsz... Hangod úgy zenél mint ezüst csengő, újrázva... Beszélj: de ne feledd, hogy némán is szeress...

William Butler Yeats: Ha ősz leszel s öreg

Ha ősz leszel s öreg, s lehúz az álom, s a tűznél bóbiskolsz, vedd le e könyvet, lapozgasd, álmodozz csak régi, könnyed pillantásodról: visszfény volt az árnyon. Hányan szerették jó kedved sugárát, s imádták hű vagy hamis szerelemmel, de én zarándok lelkedet szerettem és változó arcod szomorúságát. S az izzó kandalló-rácshoz hajolva, suttogd, kicsit fájón: hogy elszökött a Szerelem, suhan a hegy fölött, s elrejti arcát fátylas csillagokba.

Ady Endre: Őrizem a szemed

Már vénülő kezemmel Fogom meg a kezedet, Már vénülő szememmel Őrizem a szemedet. Világok pusztulásán Ősi vad, kit rettenet Űz, érkeztem meg hozzád S várok riadtan veled.
Már vénülő kezemmel Fogom meg a kezedet, Már vénülő szememmel Őrizem a szemedet. Nem tudom, miért, meddig Maradok meg még neked, De a kezedet fogom S őrizem a szemedet.

Juhász Gyula: Szerelem?

Én nem tudom mi ez, de jó nagyon, Elrévedezni némely szavadon, mint alkonyég felhőjén, mely ragyog, És rajta túl derengő csillagok. Én nem tudom mi ez, de édes ez, Egy pillantásod hogyha megkeres, mint napsugár, ha villan a tetőn, holott borongón már az este jön.
Én nem tudom mi ez, de érezem, hogy megszépült megint az életem, Szavaid selyme szíven simogat, Mint márciusi szél a sírokat. Én nem tudom mi ez, de jó nagyon, Fájása édes, hadd fájjon, hagyom. Ha balgaság, ha tévedés, legyen Ha szerelem, bocsájtsd ezt meg nekem! 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek - Valentin nap  
Szerelmes versek Valentinre
  2011-02-14 13:02:43, hétfő
 
  Szerelmes versek Valentinre

JeepCKing: Testemet adom...

Festenék néked csodás világot, Égi ecsettel mennyei képet... Hintenék feléd sok száz virágot, Cserébe tőled csak ennyit kérek: Csak fele annyira szeress engem, Mint az én szívem parázslik érted. És én nevedet himnuszba zengem, S testemet adom: legyen az vérted.

Goethe: Ezer alakban rejtőzhetsz

Ezer alakba rejtőzhetsz előttem, Csupa-Kedvesség, látom, mind te vagy; futhatsz, csodák varázsfátylába szőtten, s Csupa-Jelen, látom, hogy merre vagy. A karcsu ciprus ifju erejében, Csupa-Szépség, felismerlek: te vagy; a folyam zsongó hullámtengerében, Csupa-Hízelgés, ott is csak te vagy.
Ha a szökellő vízsugár kibomlik, Csupa-Játék, nekem az is te vagy; a felhőben, amely épülve omlik, te Csupa Tánc, téged látlak: te vagy. Rét szőnyegében ragyogó virágok: te Csupa-Csillag, nekem mind te vagy: hol ezerkaru repkényt kúszni látok, ó Csupa-Ölelés, ott is te vagy. Mikor hajnal gyúl rőten a hegyekre, Csupa-Vidámság, köszöntlek: te vagy; a tiszta ég szent legét belehellve, Csupa-Szív-Üdve, italom te vagy. Tudásomnak, ha gondolom, ha érzem, Csupa-Bölcsesség, forrása te vagy; és mikor Allah száz nevét idézem, minden nevének visszhangja te vagy.

Goethe: A kedves közelléte

Rád gondolok, ha nap fényét füröszti a tengerár; rád gondolok, forrás vizét ha festi a holdsugár. Téged látlak, ha szél porozza távol az útakat; s éjjel, ha ing a kis palló a vándor lába alatt. Téged hallak, ha tompán zúg a hullám és partra döng; a ligetben ha néma csend borúl rám, téged köszönt. Lelkünk egymástól bármi messze válva összetalál. A nap lemegy, csillag gyúl nemsokára. Ó, jössz-e már!

Petrarca: Ha nem szerelmet

Ha nem szerelmet, akkor hát mit érzek? És ha szerelem ez, minő, miféle? Ha jó, miért van oly halálos éle? Ha rossz, e gyötrelem miért oly édes? Miért sirok-rivok, önként ha égek? S ha kénytelen, mit ér a könnyek éje Élő halálnak kéjes szenvedése, miért ölelsz, ha én egyet nem értek?
S ha egyetértek: nincs ok fájdalomra. Mély tengeren, kormánytalan bolyongok egy gyönge bárkán, összevissza szélben. Tudásom oly kevés, a bűnöm oly sok, hogy nem tudom magam se, jó mi volna; fázom hő nyárban, s égek puszta télben.

Dsida Jenő: Tündérmenet

A tücsök cirregve fölneszel. Testem hűs álmokat iszik. Apró csillagos éjtündérek a szívemet hozzád viszik. Parányi szekérre fektetik, pihék, mohák közé, puhán, befödik zsenge nefelejccsel s lehelnek rá éjfél után. Húzzák lassú, nyüzsgő menetben - szemükben harmat, áhitat - csigák s iszonyú nagy füvek közt, a sárga holdvilág alatt.

Somlyó György: Mese arról, ki hogyan szeret

Van, aki azt hiszi, tehet, amit akar, hisz szeretik. Van, aki azt hiszi, tehet, amit akar, hiszen szeret. Van, aki úgy érzi, minden tettére vigyáznia kell, éppen mert szeret. Van, aki úgy érzi, minden tettére vigyáznia kell, éppen mert szeretik. Van, akinek számára a szerelem határos a gyűlölettel. Van, akinek számára a szerelem határos a szeretettel. De van olyan is, aki a szerelmet összetéveszti a szeretettel, s nem érti, hogy mások feleletül a gyűlölettel tévesztik össze a szerelmet. Van, aki úgy szeret, mint az országútra tévedt nyúl, amely a fénycsóvák csapdájába esett.
Van, aki úgy, mint az oroszlán, amely széttépi azt, amit szeret. Van, aki úgy szeret, mint a pilóta a várost, amelyre bombáit ledobja. Van, aki úgy, mint a radar, amely a repülők útját vezeti a levegőben. Van, aki békésen szeret, mint a kecske, amely hagyja, hogy megszopja az éhező kisgyerek. Van, aki vakon, mint a másikat alaktalanságába nyelő amőba. Van, aki esztelenül, mint az éjszakai lepke a lángot. Van, aki bölcsen, mint a medve a téli álmot. Van, aki önmagát szereti másban, s van, aki önmagában azt a másikat, akivé maga is válik általa.

Kosztolányi Dezső: Szerenád

A kormos égből lágy fehérség szitálja le ezüst porát. Dideregve járok ablakodnál a hófehér nagy úton át. S amint megyek itt éji órán, lépésem mégse hallható, mert zsongva, súgva és zenélve halkan szitál alá a hó. S körülvesz engem zordon árnyat egy hófehér szelíd világ: angyalpárnáknak tollpihéje, zengő, szelíd melódiák, habpárna selymén szunnyadó arc, mint angyalok fényszárnya ó, minek szelíded altatóul halkan zenél a tiszta hó.
Oly mély a csend, a város alszik, mind járjatok lábujjhegyen! Pihék, zenéljetek ti néki, hogy álma rózsásabb legyen. Egy hófehér hálószobává változz át csöndes utca, ó! Fehér rózsákként hullj az éjben reá, te szálló, tiszta hó!

Vecsey K. Mária: Látni

Látni nemcsak mindig szemmel, látni szívvel, szerelemmel, az az igazi, a belső, szerelmes legeslegelső. Látni ne csak a szemeddel, inkább a szíveddel vedd el! Mert azt úgyis megtalálod, amikor már nem is látod. Látni így kell: szerelemmel, ha látni akar az ember; és, ha így lesz a sajátod, akkor mindörökre látod.

Radnóti Miklós: Két karodban

Két karodban ringatózom csöndesen. Két karomban ringatózol csöndesen. Két karodban gyermek vagyok hallgatag. Két karomban gyermek vagy te hallgatlak. Két karodban átölelsz te ha félek. Két karommal átölellek s nem félek. Két karodban nem ijeszt majd a halál nagy csöndje sem. Két karodban a halálon, mint egy álmon átesem.

Félix Falzari: Beteljesülés

Mit mondhatnék, te drága? Elnémít az öröm, ha rám nézel: a számra egyetlen szó se jön. A lényedből ragyogva hull rám egy lágy sugár, mi egykor álom volt: ma valóság végre már! De én e tiszta fényben magamra nem lelek: most valóságként élem az álom-életet! 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek - Valentin nap  
Valentin napra vegyes képek
  2009-02-12 19:52:05, csütörtök
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek - Valentin nap  
VALENTIN napra glitteres képek
  2009-02-12 19:40:55, csütörtök
 
  Hoppy Valentines DayHappy ValentinesHappy ValentinesSzíves - angyalkás 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek - Valentin nap  
VALENTIN napi képeslapok
  2009-02-12 19:33:08, csütörtök
 
  Február 14.A szerelem színeHiányzolSzeretlek


 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek - Valentin nap  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 304 db bejegyzés
Összes: 8092 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 470
  • e Hét: 1656
  • e Hónap: 6532
  • e Év: 675984
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.