Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Töltött fasírt
  2011-09-30 17:53:51, péntek
 
  Hozzávalók a fasírthoz : 1 kg darált sertés hús, 2 egész tojás, 1 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, áztatott száraz kenyér vagy zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyem zöldje,
kb 8-10 szelet bacon szalonna, kb 8-10 db csirke máj, 10 dkg füstölt sajt vagy trappista sajt, majoranna a csirkemáj szórásához.

A hozzávalókból fasírtot készítünk, egy tálca aljára kiterítjük a bacon szalonna szeleteket, erre szétterítjük a kész fasírtot, beterítjük füstölt sajt szeletekkel, vagy ráreszeljük a sajtot, egy csíkban rárakjuk a majorannával megszórt csirkemájat és a bacon szalonnával együtt feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt formában megsütjük, (kb másfél óra) amikor kihűlt akkor szeleteljük. Hagymás törtburgonyát kínálunk hozzá, tejfölös, fokhagymás uborkasalátával.

/Andi konyhája, a receptet Markos Mária küldte/
 
 
0 komment , kategória:  Húsétel  
Csirke mártás
  2011-09-09 16:22:02, péntek
 
  Hozzávalók:
Egy tálca csirke szárny, 3 fej vöröshagyma, olaj vagy zsír, só, bors, őrölt pirospaprika, 2-3 gerezd fokhagyma,2 bögre tej, 3 evőkanál liszt.

Elkészítés: A csirke szárnyakat jól megmossuk és megpucoljuk. A hagymákat apróra vágjuk és olajban vagy zsírban odatesszük pirulni. Ha már üveges beletesszük a piros paprikát és két-három keverés után a csirke szárnyakat. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy aszárnyakat ellepje. Felforrás után a tüzet levehetjük felesre. A fokhagymákat apróra tőrjük és beletesszük az edénybe. Sót meg borsot adunk hozzá ízlés szerint. Mikor már beürüsödött a leve és a hús is megpuhult, a lisztből és a
tejből simára kevert habarást készítünk és hozzáöntjük a csirkéhez. A habarással
még főzzük 10 percet folyamatosan kevergetve. Puliszkával tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Húsétel  
Kefires csirkeszárny
  2011-09-09 16:14:34, péntek
 
  Hozzávalók:
40 dkg csirkeszárny (én csirkemellfiléből szoktam)
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
2 dl kefir
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 teáskanál piros fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 púpozott mokkás kanál só

Elkészítés:
A húst mindkét oldalán megsózzuk. A lisztet a paprikával, a borssal összekeverjük, a húsokat megforgatjuk benne. Tepsibe rakjuk. A kefirt az olajjal a zúzott fokhagymával és a maradék lisztes keverékkel összekeverjük, bele tesszük a reszelt sajtot és a maradék sót, majd a húsra öntjük. Előmelegített sütőben, lefedve kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Húsétel  
Csirkemell gombás panírban
  2010-09-21 19:33:25, kedd
 
  Hozzávalók:
csirkemell filé
tojás
gomba
petrezselyem, só, bors
zsemlemorzsa
liszt
olaj

Elkészítés:
A csirkemellből szeleteket vágok és sózom. A tojást felverem, és annyi gombát reszelek hozzá a sajtreszelőn, hogy sűrű állagú legyen. Apróra vágott petrezselyemmel, sóval és borssal fűszerezem.
A hússzeleteket lisztben, a gombás tojásban, majd a zsemlemorzsában megforgatom. Az a jó, ha vastagon bevonja a húst a gombás tojás. Kicsit nehéz panírozni, legjobb kézzel belenyúlni, és a zsemlemorzsában sem könnyű megforgatni, de az eredmény megéri. Ha elég vastagra sikerül a panír, akkor a hús finom puha lesz a burok alatt, a panír meg nagyon ízletes.
Bő, forró olajban megsütöm.

Megjegyzés: mennyiséget nem tudok írni, mert attól függ, hogy mennyi a hús. A tojáshoz annyi gombát reszeltem, amennyit felvett.
 
 
0 komment , kategória:  Húsétel  
Fokhagymás hal fóliában
  2010-05-23 18:16:05, vasárnap
 
  Hozzávalók:
1 kg pangasius filé
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy citrom
1 csokor petrezselyem
vaj vagy margarin


Elkészítés:
A halfiléket sózom, zúzott fokhagymával bekenem és citromlevet csöpögtetek rá. Az alufóliát vastagabban bekenem margarinnal, a halat a befűszerezett felével a fóliára teszem, majd a felső oldalát is sózom, fokhagymázom és citromlével meglocsolom. Megszórom apróra vágott petrezselyemmel és becsomagolom a fóliába. Tepsibe teszem és 200 °C-os sütőben megsütöm. Amikor már nagyon érzem az illatát, egyet kibontok és megnézem, hogy a hal megpuhult-e. Nem kell sokáig sütni. Enged egy kis levet, de ezzel meg lehet locsolni a tányéron. Joghurtos salátával tálaltam, így igazán diétás lett.
 
 
0 komment , kategória:  Húsétel  
Túrós csirke
  2010-04-19 08:20:50, hétfő
 
  Hozzávalók:
6 db felső csirkecomb
1 fej vöröshagyma
250 g túró
150 g reszelt sajt
1 dl tejszín
petrezselyem
fokhagyma
bors, só, ételízesítő

Elkészítés:
A csirkecombokat kicsontozom (lehet egész csirkecomb is) és felkockázom. A túrót, a reszelt sajtot, a tejszínt, kevés sót, az apróra vágott petrezselymet összekeverem, ha darabos a túró krémesítem egy rúdturmix segítségével. A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, szórok rá sót és ételízesítőt, majd hozzáadom a csirkehúst és együtt pirítom tovább, míg már majdnem jó. Megborsozom, hozzáöntöm a túrós masszát, amivel pár perc alatt készre párolom. Akkor jó, ha sűrű szaftja van, ezért végig fedő nélkül készítem. (Ha valaki csontos csirkecombból készíti, akkor érdemes részben letakarva párolni, de a végére ne maradjon sok szaft alatta!)
 
 
0 komment , kategória:  Húsétel  
Libamájjal töltött burgonya
  2010-03-27 20:37:46, szombat
 
  Hozzávalók:
1 kg szép egyforma közepes nagyságú burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
1/2 kg libamáj
3 ek olaj
25 dkg baconszalonna
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál őrölt bors


Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, sós vízben félig megfőzzük.Kiszedjük a vízből, lecsepegtetjük, megvárjuk míg kihűl. Hosszában kettévágjuk és karalábévájóval kikaparjuk a belsejét,ezt majd a sütőedény aljára rakjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk és üvegesre pároljuk,majd a megtisztított és kissé aprított májjal együtt 5-10 percig pirítjuk.Hozzáadjuk a fokhagymát,a fűszereket és összekeverjük,majd a kivájt burgonyacsónakokba kanalazzuk és tűzálló edénybe szépen sorba rakjuk.
Ha elkészültünk a töltögetéssel, minden csónakra egy fél szelet baconszalonnát borítunk és mehet az előmelegített sütőbe, kb.15-30 percre. Ha piros a bacon a csónak tetején, és a burgonya is puha, akkor jó.
 
 
0 komment , kategória:  Húsétel  
Csirkemell filé túrós bundában
  2010-03-27 20:36:13, szombat
 
  Hozzávalók:4 főre
2 db csirkemellfilé
20 dkg tehéntúró
16 + 4 dkg liszt
3 tojás
2 tk só
2 dl tej
fél liter olaj a sütéshez

Elkészítés:
1.A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, 1 tk sóval besózzuk.
2.A túrót villával összetörjük, hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojások sárgáját, 1 tk sót és 16 dkg lisztet.
3.A tojások fehérjét habbá verjük és elvegyítjük a túrós masszával.
4.Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk.
5.A hússzeleteket beleforgatjuk a maradék lisztbe, majd a túrós masszába mártjuk.
6.A forró olajban egyik, aztán a másik oldalát szép pirosra sütjük. Egy-egy adag kb 15 perc alatt sül meg.
7.A kisült szeleteket papirtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.

Tanácsok:
A csirkemellet sokan azért nem kedvelik, mert túl száraznak tartják.
Ebben a túrós bundában a hús puha és kissé szaftos lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Húsétel  
Hagymás-tejfölös sült csülök
  2010-02-23 17:21:17, kedd
 
  Hozzávalók:
2 sovány, bőrös csülök (vagy egy nagy hátsó)
kb. 80 dkg tisztított burgonya
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 nagy doboz tejföl
só (ízlés szerint)
őrölt fekete bors

Elkészítés:
A római tálat jó fél órára hideg vízbe tesszük, alaposan beáztatjuk (a tetejét is!).
A burgonyát megtisztítjuk és nyersen karikákra vágjuk.
Megsózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk, majd a lecsepegtetett (NEM eltörölt!) cseréptálba szórjuk.
A gondosan megtisztított csülköket a csont mentén felvágjuk, a félbevágott fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, majd ráfektetjük a burgonyákra.
Betakarjuk a vékony karikákra vágott vöröshagymával.
Rálocsoljuk a sóval és borssal ízesített tejfölt.
Rátesszük a szintén beáztatott tetejét a tálra, majd hideg sütőbe tesszük.
Alsó-felső sütést használunk, légkeverésest nem szabad, mert megrepedhet a tál! Először 100°C-ra tekerjük fel (gázsütő legkisebb fokozat), azon negyed órán át sül, majd feljebb nyomjuk 150°C-ra (gázsütő 2-es fokozat), ezen a hőfokon is negyed órát időzik a kicsike, végül 200°C-on (gázsütő 6-os állás) sütjük ezt a finomságot, még kb. 2,5 - 3 órán át.
Ezután a tál tetejét levéve (ha szükséges), még piros-ropogósra sütjük a csülök bőrét - ha kilátszik a rengeteg tejföl, hagyma alól.

 
 
0 komment , kategória:  Húsétel  
Pulyka rolád
  2010-02-23 07:53:33, kedd
 
  fürj tojással és spenóttal töltve parmezánrétesben, brokkolis krumplipürével


Hozzávalók:
60 dkg pulykamell filé
40 dkg mélyhűtött spenótlevél
3 gerezd fokhagyma
20 dkg juhtúró
2 db paradicsom
1 csomag füstölt fürjtojás
olívaolaj
2 teáskanál fokhagymás sült fűszerkeverék
só, bors, szerecsendió
2 csomag teljes kiőrlésű réteslap
15 dkg reszelt parmezán sajt

Szeleteljük fel a pulykamellet nagy, tenyérnyi darabokra, majd kissé klopfoljuk ki. Daráljunk rá borsot, sózzuk, és fűszerezzük a fűszerkeverékkel.
Olvasszuk ki a spenótleveleket, majd a felesleges vizet nyomkodjuk ki belőle. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy lábasban, tegyük bele a zúzott fokhagymát és pirítsuk egy percig. Adjuk hozzá a kinyomkodott spenótleveleket, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, darált borssal és sóval. Fedjük le fedővel és pároljuk pár percig. Ha elkészült vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni, majd keverjük hozzá a kis kockákra összevágott paradicsomot, az olajától leszűrt füstölt fürjtojást, és a túrót. Keverjük óvatosan össze, majd töltsük a befűszerezett pulykaszeletek közepére, majd göngyöljük fel szorosan.
Hajtsuk szét a réteslapot, kenjük meg olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a parmezán sajttal.
Ezt a műveletet még háromszor ismételjük meg, majd helyezzük rá a begöngyölt roládot, és tekerjük fel. Külsejét kenjük meg vajjal, és tegyük sütőpapírral borított tepsire, és forró kb 160-170 fokos sütőben süssük 30-35 percig.

Ha elkészült szeleteljük fel egy centis szeletekre.

Brokkolis krumplipüréhez:
1 kg sárga burgonya
1 fej brokkoli
szerecsendió

2 evőkanál vaj
2-3 dl tej

A brokkolis krumplipüréhez hámozzuk meg a burgonyákat, majd aprítsuk fel, és tegyük fel főni sós vízben. Ha már puha tegyük a tetejére a rózsáira szedett brokkolit is. ha szükséges öntsünk még rá vizet, hogy ellepje, majd főzzük még öt percig.
Ha elkészült szűrjük le, tegyük rá a vajat, fűszerezzük szerecsendióval, majd törjük össze a burgonyanyomóval. Öntsük rá a forró tejet, és keverjük könnyű habosra
 
 
0 komment , kategória:  Húsétel  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4
  • e Hét: 129
  • e Hónap: 1202
  • e Év: 57142
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.