Regisztráció  Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 241 
Pudingos-tejfölös sütemény
  2011-10-24 21:08:21, hétfő
 
  hozzávalók:
1 l tej
2 vaníliás pudingpor
6 tojás
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
1dl napraforgó olaj
1dl víz
2 ek capuccino-por
4 dl tejföl
25 dkg + 8 csapott ek cukor
5 ek porcukor
2 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj


elkészítés:
A tejet felfőzzük a pudingporral és 8 ek cukorral, 1 cs vaníliás cukorral.
A tojássárgákat kikeverjük a 25 dkg cukorral, 1 cs vaníliás cukorral, és vízzel. Beletesszük a sütőporos lisztet, az olajat és a tojások felvert habját.
A tészta felét beleöntjük egy kikent, kilisztezett tepsibe.
A másik felébe belekeverjük a capuccino-port, és belecsorgatjuk a fehér tésztába.
Ezután egyenletesen rákanalazzuk a még forró pudingot. Előmelegített sütőben sütjük.
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, és a megsült, még forró tészta tetejére öntjük. Megszórjuk fahéjjal. Hagyjuk kihűlni.

/No Salty.hu webszakácskönyv Ágianycitól való a recept/
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Kekszes tiramisu-szelet
  2011-09-30 17:59:20, péntek
 
  Hozzávalók:
Tészta:
- 5 db tojás, 25 dkg porcukor, csipet só,
- 5 evők. forró víz, 18 dkg liszt, fél cs. sütőpor.

Krém:
- 6 dl tej, 2 cs. tiramisu ízű pudingpor,
- 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.
- háztartási keksz, rum.

Tetejére:
- 1 tábla fehér csoki, 3 evők. olaj, színes szórócukor.

Elkészítése:
Mint mindíg, most is előre dolgoztam, és már 2 nappal előtte megsütöttem a piskótát. Nem írom le, hogyan, mert már annyiszor leírtam. Na, jó mégis:
Porcukor, víz, tojássárgája, só,ezt alaposan kikeverem. Hozzáadom a liszt, és sütőpor keverékét, összekeverem.
Óvatosan beleforgatom a tojásfehérje, kemény habját, és megsütöm, a 23x36- cm- es tepsimbe.
Másnap a krémet elkészítem:
A tejben sűrűre főzöm a pudingporokat, és félreteszem hűlni.
A margarint kikeverem a porcukorral, és apránként belekavarom a kihűlt pudingot. Nekem olyan kemény lett a puding, hogy a kézi botmixeremmel tudtam csak elkeverni.
A piskótámat úgy vágtam ketté, hogy az alsó lapja vastagabb legyen. Ezt az alsó lapot, finoman meglocsoltam rummal, és rákentem a fele krémet, és kiraktam szögletes háztartási kekszel, majd rákentem a maradék krémet is, és beborítottam a felső lappal.
Gőz fölött olvasztottam meg a csokit, és hozzáadtam az olajat, majd a süti tetejére kentem. Megszórtam szórócukorral, és mehet a hűtőbe.
Fontos, hogy egy éjszakát így álljon a hűtőbe, hogy a keksz, megpuhúljon a krémtől.

/Andi konyhája, a receptet küldte Jámborné G. Erika/
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Párizsi tejszínes süti
  2011-09-30 17:56:40, péntek
 
  Hozzávalók:
4 tojás (hab külön) , 300g porcukor, 150 ml víz, 150 ml olaj, 200g féldara liszt, 1 sütőpor, 1 leveses kanál kakaópor, lekvár a
sütit megkenni és kakaópor a megszóráshoz.

Krém: 8 dl tejszín, 100 g főzőcsokoládé

Elkészítés:
Az előző nap elkészítjük a krémet. Megfőzzük a tejszínt a
főzőcsokival. Kihűtjük és éjjelre hűtőbe tesszük. Másnap
habnak felverjük.
A tészta hozzávalóit összekeverjük és a végén hozzáadjuk a
tojások felvert habját. Sütőpapírral kibélelt tepsibe 180 fokon
kb. 25 percig sütjük. Én 30x30 tepsiben sütöttem. Ha megsült
megkenjük lekvárral, utána rákenjük a felvert tejszínt és a
tetejét kakaóporral díszítjük. Végül hűtőbe tesszük. Nagyon
finom, könnyen elkészíthető süti.

/Andi konyhája, a receptet sz.ildikó77 küldte!/
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Édes gomba
  2011-09-30 17:49:45, péntek
 
  Hozzávalók a kalaphoz :
50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tej, rum vagy rumaroma
A krémhez : 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája
A csoki bevonathoz : 1 tábla tortabevonó csoki, 3 -4 evőkanál olajjal,

A szárához :
1 csomag babapiskóta, kókuszreszelék, kevés tej

Elkészítés:
A darált kekszet 20 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, kakaóval, a rummal és a tejjel jól összegyúrjuk. Egy kb. 6 cm átmérőjű merőkanalat vagy teaszűrőt porcukorral kihintünk, majd a kész masszát belenyomkodjuk.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, kevés étolajat adunk hozzá, és a fejeket belemártogatjuk vagy ecsettel ,, megfestjük". Míg elkészítjük a krémet és a szárakat tegyük be dermedni a hűtőbe.
A margarint a porcukorral és a tojássárgájával keverjük habosra. A babapiskótákat törjük félbe. A lapos oldalukat kenjük be a krémmel és ragasszuk összes a félbetörött piskótákat. Így kapjuk meg a gombaszárakat. Ezután mártsuk vagy ecsettel kenjük be egy kis tejjel a gombaszárakat és forgassuk meg őket kókuszreszelékben. A megdermedt kalapokat egy kis krémmel és / vagy olvasztott csokival illesszük össze a szárral.

Tipp : Ha valaki ódzkodik a krémben levő nyer tojássárgájától, használjon helyette sima vajat.

/Andi konyhája/
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Fagyi szelet
  2011-09-27 18:01:15, kedd
 
  A tésztához:
20 dkg liszt
10 kanál hideg víz
4 db tojás
30 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
csipetnyi só

A krémhez:
3 dl tej
4 evőkanál liszt
25 dkg ,,Ráma" margarin
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
4 db tojássárgája

A habhoz:
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor

Elkészítés:
Mindent kimérünk. A tésztához valókból diós vizes piskótát sütünk. A tojásokat ketté választjuk, a sárgájához hozzátesszük a porcukrot, a lisztbe a sütőport elkeverjük, a fehérjébe tesszük a csipetnyi sót, és kemény habbá verjük. A porcukros sárgákat jó habosra keverjük, és folyamatosan kanalanként belemérjük a 10 kanál hideg vizet. Amikor jó habos, belekerül a darált dió, majd kanalanként a sütőporos liszt. Mindig jól keverjük el.
A legvégén tesszük bele a felvert habot, amit már nem a robotgéppel, hanem kézi fakanállal keverünk bele, úgy, hogy a lehetőleg ne törjön össze a hab. Kizsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük ( 23x36 cm). Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, gázsütő 4-es fokozat, de tűpróba szükséges. A sütőben hagyjuk kihűlni, úgy, hogy az ajtaját résnyire nyitva hagyjuk.
Elkészítjük a krémet. A tejben megfőzzük a lisztet, vagyis besamelt készítünk. Kihűtjük. Figyeljünk rá, hogy ne bőrösödjön be. Többször keverjük meg, vagy fedjük le fóliával, amit megszurkálunk, hogy a gőz távozni tudjon. Amíg a besamel hűl a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, és belekeverjük a négy tojás sárgáját. Majd amikor a főzött krémünk kihűlt azt is hozzá vegyítjük.. Simára keverjük. A kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük.
A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, gőz felett. A cukrot kanalanként adjuk a habhoz. Ez kerül a krém tetejére, majd befejezésképp megszórjuk a tortadarával, vagy étcsokoládét reszelünk rá.

/Receptvarázs beküldő: IBI1950 /
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Pizzás muffin
  2011-09-24 11:36:05, szombat
 
  Hozzávalók:
20 dkf finomliszt,
5 dkg frissen reszelt parmezán és pizza mozzarella fele-fele arányban,
1 csapott evőkanál só
2 kávéskanál sütőpor,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 kávéskanál morzsolt oregánó,
1 kávéskanál szárított bazsalikom,
2 evőkanál apróra vágott, lecsepegtetett, fekete, magozott olajbogyó,
2 evőkanál apróra vágott, lecsepgtetett, olajban eltett, aszalt paradicsom,
1 evőkanál apróra vágott, sós pácban eltett, lecsepegtetett, csípős hegyes paprika,
2 tojás,
1 dl olvasztott margarin,
1 dl joghurt,
fél dl tej,
1 duci gerezd fokhagyma, összezúzva.

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a muffintepsi 12 horpadásába egy-egy papírkapszlit teszünk.

Az első 9 hozzávalót belerakjuk egy nagy tálba és összekeverjük. A többi hozzávalót egy mérőkancsóba tesszük, kézi habverővel összedolgozzuk, majd átöntjük a tálba. Az egészet fakanállal nem túl alaposan összedolgozzuk - nem baj, ha a tészta kicsit csomós marad -, majd kiadagoljuk a muffintepsibe.

A muffinokat 20 perc alatt megsütjük.

/Tuti Receptoldalról való! A receptet beküldte: tinendo/
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Túrófelfújt
  2011-09-17 10:25:58, szombat
 
  Hozzávalók
25 dkg túró
2 darab tojás
5 dkg cukor
10 dkg liszt
1 csomag mazsola

Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót is összekeverjük. Hozzáadjuk a habot és hőálló bögrébe töltjük.
Sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.


Mi világunk klub-receptek. Beküldő: goota
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Pudingos lapocska
  2011-09-17 10:16:37, szombat
 
  Hozzávalók:
25 dkg Rama sütőmargarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
10 dkg vaníliás pudingpor


Elkészítés
A puha margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és a pudingport. A tésztából kisebb, dió nagyságú golyókat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Egy villával rányomunk.
180-200 fokon 10-12 percig sütjük, hogy világos maradjon. Rácson hagyjuk kihűlni.


Mi világunk klub-receptek, Beküldő: wykky3
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Csung Caj Tien
  2011-09-17 10:08:39, szombat
 
  Hozzávalók:
1 l tej
6 marék rizs
3 darab tojás
10 dkg mazsola
2 zacskó vaníliás cukor
1 darab citrom
50 dkg meggy
8 ek kristálycukor
1 csomag csokoládéreszelék


Elkészítés
A tejben megfőzöm a rizst a vaníliás cukorral és 4 evőkanál kristálycukorral. Közben lereszelem a citromot, a mazsolát beáztatom annyi vízbe, hogy ellepje, valamint a 3 tojás sárgáját jól kikeverem 4 evőkanál kristálycukorral.
A meggyet megmosom, ha befőtt, leöntöm a levét. A tojások habját felverem. A beáztatott mazsolát a félig főtt rizshez keverem, majd együtt tovább főzöm. Mikor kész a rizs, leveszem a tűzről és hozzáadom a cukrozott tojást, elkeverem, majd kicsit visszateszem a tűzre néhány keverésnyire. Utána ismét le a tűzről és könnyedén beleforgatom a reszelt citromhéjat és a felvert tojáshabot.
A meggyet pudingos tálkákba (7-8 adag) rakom, majd rámerem a rizst, utána díszítem meggyel, ha kihűlt, megszórom tortadarával és hűtőbe teszem.


/Mi világunk klub receptek Beküldő: Dr Ódry Viktória/
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Verdens beste
  2011-09-17 09:15:28, szombat
 
  Hozzávalók:
12,5 dkg margarin, 12,5 dkg porcukor + 20 dkg porcukor, 12,5 dkg liszt, 4 tojás, 4 ek. tej, 2 kk. sütőpor, 1 csomag Dr. Oetker Gála vaníliás krémpor ( hozzá 4 dl tej )

A margarint habosra keverjük a 12,5 dkg cukorral, majd a 4 tojás sárgájával. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét keményre verjük a 20 dkg cukorral.
A sárga masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük ( 38*28 cm-es tepsiben készítettem ) majd rá a cukros tojáshabot. 170 °C-os sütőben megsütjük.
A vaníliakrémet elkészítjük 4 dl tejjel.
Ha kihűlta tészta, függőlegesen két részre vágjuk és vaníliakrémmel megtöltjük.
Vigyázni kell, mert ha magas a hőmérséklet, a tojáshab megég, míg a sárga réteg nyers marad.

/Andi konyhájából hoztam a receptet Alíz konyhájában találtam./
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 241 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 125
  • e Hónap: 2348
  • e Év: 49557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.