Regisztráció  Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 218 
Töltött csirkemell
  2018-05-16 22:28:12, szerda
 
 
Ha szereted a csirkét és valami igazán finomra vágysz, akkor elhoztuk neked a nap legjobb receptjét. Omlós, puha és csak úgy szétolvad a szádban. Lehet, hogy dupla adagra lesz szükséged, mert az egész család imádni fogja.



Hozzávalók:

4 db csirkemell filé;
8 szelet bacon;
4 szelet préselt sonka;
2 szál zöldhagyma;
1 piros paprika;
200 gr reszelt sajt;
2 kanál mustár;
só. olaj, fűszerek ízlés szerint;
400 ml tejföl;
Elkészítési javaslat:

A hagymát, a bacont és a paprikát apróra felszeleteljük. A csirkemellet befűszerezzük ízlés szerint, megkenjük mustárral. Mindenik csirkemellre egy kis zsebet vágunk és megtöltjük az előzőleg elkészített hagymás paprikás baconös töltelékkel, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.

A hús tetejére egy-egy szelet sonkát helyezünk, erre tejfölt teszünk, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőbe helyezzük és 180C fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Kefires lángos
  2018-05-03 22:01:37, csütörtök
 
 



Messze nem olyan olajos, mint egyes bódékban sütött lángos! Nálunk gyakran készül!:)

hozzávalók / 6 adag
A tészta hozzávalói
4 db tojás
5 dkg friss élesztő
6 dl kefir
3 tk só
100 dkg finomliszt
A sütéshez
5 dl napraforgó olaj (füstölt ízesítésű)
A tetejére
6 gerezd fokhagyma
12 ek tejföl
24 dkg sajt (reszelt)
,

elkészítés
Az élesztőt felfuttatom a langyos kefírben.
Elkeverem benne a tojásokat, a sót.
Végül hozzáöntöm a lisztet is és jól összedolgozom.
Akkora tálba teszem, hogy legyen helye duplájára kelni. Fóliával letakarom az edényt, hűtőben egy éjszakát pihentetem.
Előkészítek 2 db alufóliadarabot. Pici olajat seppentek mindkettőre, amit a tenyeremmel szétkenek rajta. Letépek a tésztából egy kisebb maréknyi darabot. A kezemben gömbölyítem. Ráteszem a tésztagolyót az egyik alufólia közepére, ráhelyezem a másik fóliát az olajos felével lefelé. Tenyérrel lapítom, majd így a két olajos fólia között kinyújtom kerek formára és vékonyra. Lehúzom róla az alufóliákat. Szépen elválik. Az alufólia olajozását minden egyes darabnál megismétlem.
Felhevített, forró olajban világos-aranysárgára sütöm a lángos mindkét oldalát. Miközben sül az egyik lángos, kinyújtom a következőt. Így nagyon jól lehet haladni. Az olajból kiemelve papírtörlőre teszem, hogy a felesleges olajat ne szívja magába.
Fokhagymával bedörzsölöm a tetejét. Megsózom.
Tejföllel, reszelt sajttal tálalom. Természetesen ízlés szerint lehet tuningolni más feltétekkel is. Csak annyit süssünk, amennyit frissen elfogyasztunk! A tészta akár 5 napig is eláll a hűtőben!
forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Túrótorta
  2017-05-26 22:17:24, péntek
 
 
Link



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Hasselback csirkemell
  2017-02-24 22:16:37, péntek
 
 



Hozzávalók:
1 csirkemell filé
15 dkg friss spenót
12 dkg lm natúr krémsajt
2 gerezd fokhagyma
10 dkg lm reszelt sajt
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, őrölt szerecsendió

Elkészítés:
A spenótot kevés olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, azzal is átpirítom és leveszem a tűzhelyről.
A krémsajtot kikeverem a fűszerekkel és a megfonnyasztott spenóttal.
A csirkemellet veagdosom, beletöltöm a krémsajtos tölteléket, megszórom a reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30 perc alatt készre sütöm.
Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel kínálom!

Elkészítési idő: 45 perc
forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Gödöllői töltött csirke
  2016-12-12 10:16:40, hétfő
 
 


[link]https://mesterszakacs.eu/recept/godolloi-toltott-csirke-178.html/link]
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Egytálételek egy órán belül
  2016-11-10 11:51:01, csütörtök
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
A legegyszerűbb krumplis finomság
  2016-09-22 09:56:55, csütörtök
 
  A krumplit mindenki szereti, így ezzel az étellel mellé találni igazából nem nagyon lehet. A különlegessége, hogy nem szokásos étel,hamar kész, nem kell ott állni mellette és laktató is.
Hámozzuk meg a krumplit, sajt reszelőn reszeljük le és készítsük el rá az alábbi öntetet:

Fél csésze olvasztott vaj
Fél csésze apróra vágott hagyma
A tetejére szórjunk reszelt sajtot és addig süssük, amíg jól meg nem pirul, körülbelül 45 perc.








Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Köszönöm a sok jókívánságot
  2016-09-22 09:56:13, csütörtök
 
  Link



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Lajcsi szelet
  2016-07-15 10:51:10, péntek
 
  Minden tökéletesen sikerült, nagy sikert aratott! Ha “tartós-puhulós" sütit keresel, hát megtaláltad, remek sütemény!

Hozzávalók (a képen dupla adagból)
A tésztához:

40 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
2 tojás
2 evőkanál méz
5 dkg vaj
15 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
A krémekhez:

1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag puncsos pudingpor
8 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál rum
A csokimázhoz:

3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
6 dkg vaj
1 teáskanál olaj
Elkészítés
A tésztához a mézet a vajjal a mikróban alacsony fokozaton (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, csipet sót, a cukrot. A felolvasztott és langyosra hűlt vajas mézzel és a tojásokkal összegyúrjuk a tésztát, ha nehezen akarna összeállni, kevés tejet adjunk hozzá.

Vajjal megkent tepsi hátán vagy közepes méretű tepsiben 3 egyforma lapot sütünk belőle. (180 fokra előmelegített sütőben, egyenként kb. 8-9 perc alatt.)

A töltelékhez a pudingporokat megfőzzük 4-4 dl tejjel. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és felét az egyik pudingba, a másik felét a másikba keverjük. A vaníliásba teszünk 1 tasak vaníliás cukrot, a puncsosba 3 cl rumot.

Az alsó lapot megkenjük az egyik krémmel, majd a második lapot a másik krémmel, és ráhelyezzük a fedőlapot. Finom mozdulatokkal kicsit lenyomkodjuk.

A mázhoz a kakaóport és a cukrot a vízzel mérsékelt hőfokon összefőzzük, a tűzről lehúzzuk, simára keverjük benne a vajat az olajjal, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

Másnapig hűvös helyen pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, majd szeleteljük és tálalhatjuk.

Czine Zsuzsanna receptje!


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Nagyi savanyúság receptje
  2016-07-12 15:48:20, kedd
 
 



A recept és a savanyítás

Hozzávalók: 3 liter víz, 1 liter 10 százalékos ecet, 3 púpozott teáskanál szemes fekete bors, ugyanennyi köménymag és mustármag, 2 púpozott teáskanál koriander mag, 3-4 nagy darab babérlevél, 10 deka só, 30 deka cukor.

Fazékban felforraljuk az összes hozzávalót, majd hagyjuk kihűlni.
A legpraktikusabb, ha este forralunk, mert az másnapra biztosan kihűl. Ekkor leszűrjük. A levet akár PET-palackokba tölthetjük, a magokat pedig egy ki lével leöntve egy kicsi befőttes üvegbe rakjuk - és kezdődhet a savanyítás.

A sterilen előkészített, 720 ml űrtartalmú üvegek aljára kaprot teszünk - ez ízlés szerint elhagyható -, és a magokból egy teáskanálnyit az üvegbe szórunk. Jöhet rá az elrakni való uborka, paprika vagy bármi más. Ezt leöntjük lével, és fél órán át állni hagyjuk, szükség esetén pedig utána töltünk a léből.

Egy széles lábas aljára konyharuhát teszünk, erre annyi üveget állítunk, amennyi egymás mellett elfér. A lábast az üvegek háromnegyedének magasságáig megtöltjük vízzel, majd felforraljuk és jó 15 percen át forrásban hagyjuk. Az üvegeket a vízben hagyjuk kihűlni, majd mehetnek is a kamra polcára.





forrásLink
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 218 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 383 db bejegyzés
Összes: 6841 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 1824
  • e Hónap: 7834
  • e Év: 234136
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.