Regisztráció  Belépés
korosigaborne.blog.xfree.hu
A szeretet az, mikor megosztod magad másokkal! Az Isten nem lehet ott mindenütt, ezért megteremtette a nagymamát. Kőrösi Gáborne Margó
1948.08.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
LÁTOGATÓIM-nak viszonzásul!1.
  2011-02-20 20:58:30, vasárnap
 
 
























 
 
0 komment , kategória:  Receptek!  
Habos - diós
  2011-01-29 18:45:52, szombat
 
  Hozzávalók:

Tészta: Krém:

12 dkg margarin 20 dkg darált dió

12 dkg porcukor 20 dkg porcukor

6 tojás sárgája 1 cs. vaniliás cukor

15 dkg liszt 6 tojás fehérje

1 cs. sütőpor kb 7 evőkanál baracklekvár

3 evőkanál tej

csipet só

A sütőt 100 fokra előmelegítjük
A margarint a porcukorral habosra keverjük és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet , sót és a tejet Zsírozott lisztezett tepsibe simítjuk , hogy egyenletes legyen. Megkenjük nem túl híg baracklekvárral jó bőven.
A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük a cukorral és a vaniliással. Óvatosan beleforgatjuk a darált diót és a lekváros tésztamasszára simítjuk.
Előmelegített sütőben először 100 fokon 10 percig, majd 150 fokon 20 percig, és ismét 100 fokon 10 percig sütjük. Ha megsült kivesszük a sütőből és ha kihűlt táblára borítjuk. 10 perc múlva visszafordítjuk, hogy a diós hab legyen felül.
Különböző formákkal kiszaggatjuk, vagy kockára vágjuk.
Jó étvággyal elfogyasztjuk!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek!  
Joghurtos meggyes
  2011-01-29 18:44:48, szombat
 
  Hozzávalók:



4 tojás
1,5 joghurtos pohár kristálycukor
1 pohár gyümölcsös joghurt
1 pohár olaj
3 pohár liszt
1 csomag sütőpor
meggy ízlés szerint


Elkészítés:



A tojásokat a cukorral addíg robotoljuk míg a cukor elolvad. Belekeverjük a joghurtot, olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Zsírozott lisztezett gáztepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a lecsepegtetett meggyel. 200 fokon kb. 20 percig sütjük.

Tetejét porcukorral megszórjuk, majd szeleteljük

 
 
0 komment , kategória:  Receptek!  
Majonézes gomba
  2011-01-29 18:40:36, szombat
 
  Hozzávalók:

1 nagy üveg szeletelt gombakonzerv
1 kicsi fej hagyma
15 dkg karaván vagy más füstölt sajt
majonéz
tejföl
őrölt fehérbors



Elkészítés:

A gombát szűrőbe öntve lecspegtetjük és kicsit ki is nyomkodjuk a levét. A hagymát nagyon apróra vágom és picit megsózom. Hozzákeverem a gombát és a kicsi kockára vágott füstölt sajtot.

Jön a majonéz! Sajnos a mennyiségeket nehéz megadni, mert nem szoktam kimérni csak szemmértéket használok. Azért összeszedem a gondolataimat és megpróbálom. 10 - 15 dkg globus majonézt (még mindíg nem tudok házi majonézt csinálni) összekeverek egy tejföllel, kevés őrölt fehérborssal pici porcukorral és egy csepp mustárral. Kóstolás! Ha nagyon tömény, mehet bele még egy kicsi tejföl, vagy ízesítők. Ha kész összekeverem a sajtos gombával és lehűtöm. Egy - két óra alatt összeérnek az ízek.

Rántott husihoz a legjobb!

 
 
0 komment , kategória:  Receptek!  
Parasztos tarja
  2011-01-29 18:39:06, szombat
 
  Ezt a receptet valamelyik tv csatornán hallottam. Egy idős falusi néni mesélte. Csak kb jegyeztem meg ezért valószínű, hogy kicsit más, mint amit a Néni elmondott.

Hozzávalók:

6 szelet sertéstarja
1 kg burgonya
10 dkg kolozsvári szalonna
1 kisebb fej hagyma
4 db paprika
2 db paradicsom
1 nagy doboz tejföl
kevés liszt
1 kanál zsír vagy 2 kanál olaj
őröltbors, majoranna,

pirospaprika


Elkészítés:

A tarjaszeleteket kicsit kikloffolom és sóval, borssal megszórva, kicsit félreteszem. Közben a szalonnát kockára vágom és a zsiradékon kisütöm. A pörcöket szűrővel kiszedem és félrerakom.

Kevés lisztbe belekeverek egy csipet majorannát, borsot, pirospaprikát és a húst beleforgatom, majd a szalonnazsíron szeletenként elősütöm. Tálra szedem és melegen tartom. Közben valaki megpucolja a krumplit! A visszamaradt zsiradékba (ha nem égett meg benne a liszt) visszarakom a szalonnát, az apróra vágott hagymát, paprikát és a paradicsomot. Pici sóval, borssal ízesítem és zsírjára sütöm. Egy jénai tálat vagy tepsit kicsit megkenek olajjal. A krumpli 3/4 részét karikára vágom ici-picit megsózom és a tepsi alját beterítem vele. Erre rakosgatom a hússzeleteket szépen egymás mellé. A lecsóutánzatot a hússzeletekre halmozom. A maradék krumplit tökreszelőn lereszelem, csipet sóval összekeverem és a lecsós hússzeletekre kupacolom. A visszamaradt lisztből 1 kanálnyit összekeverek kevés vízzel és a tejföllel, majd egy kicsit összeforralom. (akár a lecsós edénybe is lehet) Kóstolás, majd ízesítés a fent leírt fűszerekkel. Kicsit olyan íze van, mint a paprikáscsirke szaftja. Ha jónak találjuk elosztjuk a krumplis, lecsós hússzeleteken.

Kb 180 - 200 fokos sütőben sütöm kb 1 órát. Ha túl sok víz sül ki a krumpliból akkor kicsit tovább. Ha a teteje nagyon pirulna egy alufóliával takarjad le, de ne szorosan, hogy a nedvesség el tudjon párologni.

Nagyon laktató!

Remélem másnak is úgy izlik, mint az Én családomnak!

 
 
0 komment , kategória:  Receptek!  
Fűszeres burgonya
  2011-01-29 18:34:26, szombat
 
  A következő receptet köretként ajánlom, brassóihoz, pirított májhoz, de akár könnyű gyors vacsoraként sültvirslihez.



Hozzávalók:

1 kg burgonya

bors
kotányi grillzöldség fűszer
majoranna
olaj vagy zsír


Elkészítés:

A burgonyát meghámozom és kicsi kockákra vágva, sós vízben felteszem főni. Figyeljünk rá, ne főjjön szét. Leszűröm és egy serpenyőben olajon, vagy zsíron elkezdem pirítani. Megszórom a fűszerekkel és tovább pirítom nagy lángon. Ha lehet, inkább rázogassad, ne keverjed,mert megtörik. Kostolás és utánfűszerezés, ha kell.

Ha jól csinálod, belül puha, kívül ropogós finomságot kapsz!

 
 
0 komment , kategória:  Receptek!  
Hetes lángos
  2011-01-29 18:33:03, szombat
 
  Hozzávalók:

1 kg liszt
1/2 l tej
3 dkg só
5 dkg élesztő
1 tejföl
1 egész tojás


Elkészítés:

A lisztbe belekeverem a sót és rámorzsolom az élesztőt. Hozzáadom a felvert tojást, tejet és a tejfölt. Jól kidolgozom, hogy sima állagú tésztát kapjak. Beolajozott nylon zacskóba rakom és a hűtőszekrény alsó részében 24 órát kelesztem.

Másnap a zacskóban levő tésztából zsemlényi darabokat letépek, kicsit meghúzogatom és forró olajban kisütöm. Mem kell az egészet kisütni, csak amennyi frissen elfogy. A többit visszarakom zacskóstól a hűtőbe. Akár egy hétig is eláll és mindíg friss lángost süthetünk, reggelire, vacsorára, vagy ebédre, leves után.

Lehet enni natúron, sajttal, tejföllel, de akár lekvárral is.




 
 
0 komment , kategória:  Receptek!  
Felhő szelet
  2010-11-27 19:25:46, szombat
 
  Tészta:

15 dkg zsír, 2.5 dl víz (ezt felforraljuk), ezután 15 dkg liszt és 6 db tojás. Ezeket összedolgozzuk és elfelezzük. Kizsírozott tepsiben megsütjük. 15 percig nem szabad kinyitni a sütőt!!! A második tészta megsütése után még a tepsiben szépen felvágjuk, mert amikor összerakjuk a krémmel, már nem lehet szépen szeletelni. Ez egy kicsit kirakós játék, de megéri.





Krém:

4 cs. vaníliás pudingot 1 l tejben megfőzünk, amikor kihűlt, 25 dkg rámát és 25 dkg porcukrot keverünk hozzá a szokásos módon. Ezután 1 db fél literes Hullala tejszínhabot 2 kanál porcukorral, 1 vaníliás cukorral és 1 habfixálóval összekeverünk.
A tészta lapjára először a pudingos krémet, majd a tejszínhabot tesszük rá, aztán jönnek a kirakós tészta darabok a tetejére.



Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Jó étvágyat!


 
 
0 komment , kategória:  Receptek!  
Meglepetéstorta
  2010-11-27 19:22:56, szombat
 
  Hozzávalók a tésztához:

7 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 20 dkg kókusz, 6 csapott evőkanál liszt, az alapanyagot habosra keverjük, a kókuszt a végén adjuk hozzá, sütőpapírral bélelt tortaformába közepes hőfokon sütjük. / Aki gondolja, egy pici sütőport tehet hozzá./





Krém:

7 tojás sárgáját 15 dkg cukorral, 1 dl erős fekete kávéval sűrű krémmé főzünk. Majd 1 cs. vanília ízű pudingot 2 dl tejjel felfőzünk, míg a krémek hűlnek, addig 25 dkg rámát habosra keverünk, a kihűlt krémeket hozzákeverjük, és még azzal is habosítjuk, tehetünk hozzá ízlés szerinti őrölt kávét és 1 cs. vaníliás cukrot is.

A tortalapot elvágjuk és a krémmel megtöltjük, hagyjunk a torta tetejére és oldalára is, majd vaníliás tejbe áztatott piskótatallérral a tetejét szépen körberakjuk, olvasztott csokival díszítjük. Az oldalát tortadarával megszórjuk.

Jó étvágyat!




 
 
0 komment , kategória:  Receptek!  
Zombi süti
  2010-11-27 19:19:44, szombat
 
  Halloween esti bulira készítettem ezt a kis látványos sütit a gyerekeknek, nagyon tetszett mindenkinek és gyorsan el is fogyott.



Hozzávalók:

1 cs. darált háztartási keksz

2 ek. margarin

2-3 ek. kakaópor

ízlés szerint cukor

1 cs. vaníliás cukor

1 ek. baracklekvár

Annyi tej, hogy a fönti hozzávalókat -egy tálban összekeverve- formázható, nem túl híg masszát kapjunk. Miután összedolgoztuk a masszát, kb. 5 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle.





Dekoráció hozzávalói:

zöld marcipánmassza

gyöngycukor

kókuszreszelék

tortadara dekoráció

Az elkészített kekszgolyókat tetszés szerint belemártjuk a kókuszreszelékbe vagy a tortadarába, attól függően, hogy a zombinak fehér vagy fekete hajat szánunk-e. A zöld haj a marcipánmassza lereszelésével készíthető. A szemek zöld marcipángolyók vagy gyöngycukrok lehetnek.



Jó szórakozást a zombik gyártásához!

 
 
0 komment , kategória:  Receptek!  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 29326 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 60
  • e Hét: 353
  • e Hónap: 12550
  • e Év: 234697
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.