Regisztráció  Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Túrós karfiol
  2011-07-15 16:23:34, péntek
 
  Hozzávalók:
1 kg-os szép tömör karfiolfej,
20 dkg tehéntúró,
3 dkg liszt,
1 dl tej,
6 dkg vaj,
2 dl tejföl
15 dkg darált sonka vagy főtt füstölt hús,
5 dkg reszelt sajt,
só,
késhegynyi reszelt szerecsendió.

Elkészítés:
Sós vízben, egészben majdnem puhára főzzük a karfiolt, és levétől lecsurgatjuk. Közben 1 dkg lisztből 2 dkg vajjal és a tejjel besamelt főzünk, kihűtjük, és simára keverjük az áttört túróval, közéadjuk a darált sonkát. A karfiolt úgy vágjuk ketté, akár a zsemlét, és alsó felét kivajazott tűzálló tálra terítjük. Rásimítjuk a túrós-sonkás tölteléket, erre borítjuk a karfiol tetejét, hogy eredeti formáját visszakapja. A maradék 2 dkg vajból a 2 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl karfiol főzővízzel, néhány percig állandóan keverve forraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt szerecsendiót. Ha kell, sózzuk, de a karfiol a főzővíztől sós. Ezzel öntjük le a megtöltött karfiolt, és tetejét reszelt sajttal hintjük meg. A forró sütőben szép pirosra sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  Zöldséges Ételek  
Gombás rakott brokkoli-karfiol
  2009-05-16 19:21:45, szombat
 
  Hozzávalók:
karfiol
brokkoli
gomba
1 vöröshagyma
1 lilahagyma
paradicsom
paprika
rizs
tejföl
sajt
ételízesítő

bors
fokhagyma
olivaolaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A karfiolt és a brokkolit főzzük elő, de ne sokáig épp csak félkeményre, mert a sütőben még úgyis puhul.Ha kész az előfőzés, akkor hűtsük le és vagy bontsuk virágaira vagy szeletekre vágjuk fel.
A hagymából, a paradicsomból és paprikából kevés olivaolajon csináljunk egy lecsós alapot,és a gombát pároljuk meg benne,majd dúsítsuk egy kis rizzsel, mert ez felszívja a felesleges szaftot is.Sózzuk, borsozzuk.

Egy kisebb tepsit kenjünk ki olivaolajjal, szórjik meg az alját zsemlemorzsával és erre rakjuk a brokkolit, majd a lecsós gomba következik, majd a karfiol.

Egy pohár (nagy) tejfölbe keverjünk egy kis ételízesítőt, sót, borsot és ezzel kenjül meg az ételt, majd szórjuk be sajttal. Előmelegített sütőben addig süssük, míg a sajt megbarnul.
 
 
0 komment , kategória:  Zöldséges Ételek  
Rántott paradicsom
  2009-05-16 19:20:44, szombat
 
  Hozzávalók:
2 nagy, kemény paradicsom (fejenként),
liszt,
tojás,
zsemlemorzsa,
petrezselyem,
bors,
egyéb fűszerek,
olaj.

Elkészítés:
A paradicsomokat vágd cikkekre - ne túl kis cikkekre, mert úgy szétesik -, és mintha csak húst paníroznál, forgasd meg a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában.
Igény szerint fűszerezheted is a panírt. Közepesen forró olajban süsd mindkét oldalát aranybarnára.
Kihűlve tálald, mert melegen túl savas az íze.

Köretnek sült hasábburgonyát vagy krumplipürét és majonézt ajánlunk hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Zöldséges Ételek  
Padlizsánkrém
  2009-05-16 19:19:29, szombat
 
  Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
4 gerezd fokhagyma
2 meghámozott, feldarabolt paradicsom
só, bors
friss petrezselyem feldarabolva
1 tk oregano
1/3 csésze olívaolaj
6 tk vörösborecet

Elkészítés:
Forró sütőben süssük a padlizsánokat 45-50 percig. Ezzel megelőzzük, hogy keserűek legyenek. Ráadásul a héjuk is könnyen lehúzható lesz. Ezt tegyük is meg, és vágjuk a húsát apró darabokra. Mindenképpen fa eszközt használjunk.Egy mozsárban vagy nem fémből készült tálban keverjük a padlizsánhoz a szétnyomott fokhagymát. Egy faeszközzel nyomjuk szét még jobban, adjuk hozzá a paradicsomot, a sót és a borsot, és a többi fűszert. Jöhet bele az olívaolaj és az ecet. Kóstoljunk meg, adhatunk még hozzá olajat vagy ecetet, ha kell.
 
 
0 komment , kategória:  Zöldséges Ételek  
Töltött burgonya
  2009-05-05 09:26:41, kedd
 
  Hozzávalók:
személyenként 2 db nagy burgonya, 10 dkg trappista sajt.
A töltelékhez: 25 dkg filézett csirkemell, 1 db hagyma, 2 evőkanál tejföl, só, vegeta, fehérbors, őrölt majoranna, 1 dl étolaj, petrezselyemlevél, snidling.

A burgonyákat héjában megfőzzük. Kihűlés után meghámozzuk, hosszában félbe vágjuk, kis kanállal a közepüket kikaparjuk, mintegy csónakokat készítünk belőlük. Mindkét oldalát sózzuk meg.
A töltelékhez hagymát dinsztelünk, majd rádobjuk az apró kockákra szeletelt csirkemellet. Egy rövid idegig pároljuk, majd ízlés szerint sóval, vegetával, majorannával, fehérborssal ízesítve, kevés vizet hozzáöntve a húst puhára főzzük. Amikor elkészült, villával összenyomkodjuk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet és snidlinget, majd a tejfölt, ill. keverünk hozzá a kivájt burgonyabelsőből is. Az így elkészített tölteléket visszatöltjük a burgonyák vájatába. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal. Olajjal kikent tepsiben a kis csónakokat egymás mellé rakjuk, majd a sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul.
A töltelékhez egy másik variáció: 1 doboz májkrém, 2 evőkanál tejföl, 2 db főtt tojás, 1 tömlős sajt, 2 db kockasajt, 1 kis fej lilahagyma apróra vágva, petrezselyemzöld, ízlés szerint ketchup, só, fehérbors. Ez a krém melegszendvicsnek is kiváló.
A hozzávalókat villával összetörjük, kikeverjük, majd az előbb már ismertetett módon a burgonyacsónakokba töltjük, sajttal megszórva sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Zöldséges Ételek  
Tejfölös Karfiol
  2009-05-02 21:12:05, szombat
 
  Hozzávalók:

1 fej karfiol
-1hagyma
-só,bors,ételízesítő
-1 tejföl
-liszt,pirospaprika
-köretnek tészta

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom, és kis kockákra, darabokra vágom. A hagymát apróra felvágom, olajon megdinsztelem. Kiskanál pirospaprikát szórok rá, és felengedem pici vízzel. Belerakom a karfiolt, megszórom őrölt borssal, pici sóval, ételízesítővel, majd felengedem annyi vízzel, hogy a karfiolt épp ellepje. Fedő alatt párolom. Mikor kész, egy pohár tejfölt kikeverek egy evőkanál liszttel, és behabarom a karfiolt. Picit még visszateszem összefőzni. Kifőtt tésztával tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  Zöldséges Ételek  
Mexikói vega rakottas
  2009-01-12 20:07:53, hétfő
 
  füstölt sajtos kukoricapürével


Hozzávalók:
10 db tojás
cukkini
mozzarella sajt
padlizsán
mexikói csípős paradicsom szósz
füstölt sajt
2 doboz kukorica
vaj
10 dkg füstölt sajt
3dl tej
só, bors, szerecsen dió



Elkészítési mód:
Kivajazzuk a tepsit és az előre meggrillezett cukkinit, padlizsánt, tojást. Mozzarellát sorba kirakjuk amíg kifér a tepsiben. Meglocsoljuk mexikói csípős paradicsom szósszal és füstölt sajttal megszórjuk a tetejét. 20 percig sütjük.



Kukorica püré:
A dobozos vagy mirelit kukoricát 3/4-ed vajon megfuttatjuk. 3-4 percig melegítjük. Ezután összeturmixoljuk egy másik edényben 3 dl tejet,10 dkg füstölt sajtot sóval, borssal és szerecsendióval 3-4 percig melegítjük. Összekeverjük a turmixolt kukoricával egy serpenyőben. Tálalás előtt megszórjuk sajttal és szerecsendióval.
 
 
0 komment , kategória:  Zöldséges Ételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 49
  • e Hét: 197
  • e Hónap: 2112
  • e Év: 55647
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.