Belépés
sayuri.blog.xfree.hu
Önmagában a szeretet nem elég.Féltő gonddal kell őrködnünk az emberek felett,akiket szeretünk,sosem elég azt mondani ,szeretlek,hanem minden áldott nap ki is ke... cseresznyák brigitta
1972.01.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
PERNECZKY Géza
  2008-08-20 20:25:36, szerda
 
  PERNECZKY GézaIrodalomról


- Ez a történet egy vámpírmacskáról szól, - kezdte a kicsi ember. A vonal másik végéről egyetértő csend volt a válasz. - Ez a macska a japán császár palotájában dorombol, - folytatta a kicsi - míg csak ki nem tör rajta a vámpír természete.

Ez így hangosan kimondva elég ostobán hangzott, könyvben olvasva azonban érdekfeszítő volt. A kicsi ember zavartan el is hallgatott, és megpróbálta elképzelni, hogy barátja, a Nagy Ember, vajon képes-e rá, hogy a dolgot könyvben olvasva is el tudja képzelni. Csak amikor a Nagy Ember hümmögését hallotta a telefonban, akkor folytatta a történetet:

- Ez a macska tehát egyszer csak ráveti magát a császárnéra, átharapja a torkát, és kiszívja a vérét. És mivel éppen senki sincs a szobában, magára ölti az asszony alakját, a kiüresedett holtestet pedig, ami most tulajdonképpen egy macska teste, eltűnteti nagy titokban.

- És a továbbiakban úgy tesz, mintha ő volna a császárné, - szólt meg végre a Nagy Ember. Egy darabig csend volt. Aztán hozzá tette még: - Értem.

- Nem biztos, hogy érted, - aggodalmaskodott a kicsi ember. - Mert ugyan bejár éjszakánként a császár hálószobájába, de nem azért, hogy vele aludjon, hanem hogy most az ő vérét szívja.

- Egészen normális történet, - mondta a Nagy Ember.

A kicsi azon gondolkodott, hogy tényleg normális-e az ilyen. - Ez egy mese, - tette aztán hozzá magyarázólag.

A Nagy Ember azonban hallgatott. Lehet, hogy arra gondolt, hogy már mással is előfordult az ilyesmi. És akkor mégsem mese. A kicsi ember közben maga elé képzelte a macskát, amint kimonóban és feltűzött hajjal, úgy, ahogy azt a japán metszetek is mutatják, a palota helységeiben jár-kel. A palotahölgyek mind ilyen macskaszerűek. Finoman hajladoznak, mint a bambuszvessző. A szamurájok persze inkább tigrisekhez hasonlítanak. Vicsorognak, és fegyverekkel hadonásznak. A kicsi ember eltűnődött, aztán azt mondta:

- Az irodalom néha elég vérszomjas.

A Nagy Ember nevetni kezdett. A kicsi ezen majdnem megbántódott. Sietve folytatta:

- A császár hamarosan teljesen elgyengül a vérszívó macska látogatásaitól, de nem lát át a szitán. Mivel azonban az udvar előkelőségei mind érzik, hogy rontásról van szó, őrzésére a legjobb szamurájokat válogatják össze, akik aztán éjszakánként a hálószobája előtt virrasztanak.

- Na, de a macska csak rászedi őket? - vette át a szólt a Nagy Ember.

- Mi az hogy! Mivel a császárné alakjában érkezik, nem kelt gyanút, az őrök átengedik őt. És azon kívül el is altatja őket, hogy biztosra mehessen. Mert a vérszívást csak észrevennék idővel.

- Tényleg mese, - látta be a Nagy Ember. A kicsi azonban úgy fogta fel ezt a megjegyzést, hogy a másik csak tudatni akarja, hogy nem tette le még a kagylót. Nagy lélegzetet vett, és kissé szaporábban folytatta:

- Szóval a császár beteg lesz, és addig-addig, míg végül egy szegény gyalogos szamuráj jelentkezik strázsára, akinek korábban semmi esélye sem lett volna rá, hogy bekerüljön a császár testőrei közé. És tényleg ő az első, aki gyanút fog, mert észreveszi, hogy valahányszor a császárné jön, az őrök sorban jobbra-balra dőlnek, mert elalszanak. Õ is rettenetes álmosságot érez, de hogy el ne aludjon, fogja a kését, és beledöfi a lábaszárába. A fájdalom aztán, amit érez, tényleg nagyobb, mint a macska varázsereje. Így sikerül ébren tartania magát.

- Igen? - A nagy ember hangja gondterheltté vált. A kicsi érezte, hogy végre sikerült felkeltenie a kiváncsiságát. Hatásos szünetet tartott, és aztán kissé elfogódottan folytatta:

- Ha pedig ez a fájdalom sem bizonyul elég erősnek, hát fogja a szamuráj a fegyvere markolatát, és megcsavarja a kést a sebben. Így őrködik tovább.

A Nagy Ember jól halhatóan lélegzett a vonal túlsó végén. A kicsi is ki volt merülve. Egy darabig egyikük sem szólt egy szót sem.

- Mi történik aztán? - kérdezte a Nagy.

- Az emberbőrbe bújt macska, amikor látja, hogy az egyik őr, hiába minden, csak nem alszik el, inkább visszafordul a saját hálószobája felé, és így megy ez azután nap mint nap, egészen addig, amíg a vérszomj vakmerővé nem teszi. Akkor mégis csak megpróbál az ébren őrködő szamuráj mellett a császár hálószobájába osonni. Az őr azonban nem engedi, és amikor a vámpírmacska érzi, hogy alulmaradna a küzdelemben, hogy nagyobbat ugorhasson, visszaváltozik macskává, és ezzel sikerül is az irháját mentenie.

- Milyen könyv ez? - kérdezte ekkor a Nagy Ember.

- Tőled kaptam, - szabadkozott a kicsi.

- Nem való az az ilyesmi gyerekeknek, - jegyezte meg a Nagy Ember dörmögve. A kicsi szinte látta, hogy miként rázza a fejét.

- Távolkeleti mesék, - mondta a Nagynak. - Szerinted kiválóan alkalmas arra, hogy megtudjam, mi az irodalom.

- Hát arra igen. - A Nagy Ember tanácstalanul hallgatott. Aztán megkérdezte:

- Mi a mese vége?

- Könnyű kitalálni. A császár újra erőre kap. Amikor már teljesen meggyógyul, az erdőben egy vadászaton elejti a vámpírmacskát. A hűséges szamuráj pedig felismeri a dögben az állítólagos császárnét. Mindenki boldog.

Ezzel nagyot sóhajtott a kicsi ember. De még nem tette le a kagylót, hanem kis idő múlva újra megszólalt:

- Apa?

- Igen.

- Szerintem a befejezés mutatja a leginkább, hogy mi az irodalom. Ami azonban a legfontosabb a mesében, az mégsem a befejezés.

- Hanem?

- Hanem az, ahogy a szamuráj megforgatja a kést a sebben, hogy el ne aludjon. Azon a ponton hirtelen nem mese többé. Nem is irodalom...

- De, de, - vágott közbe a Nagy Ember. De aztán máris bánta, hogy közbe szólt. Hogyan magyarázza meg ezt a kicsinek? De mivel az még mindig a vonal túlsó végén strázsált, hát megpróbálta:

- Lehet, hogy a hűséges szamuráj az író. Ezért irodalom... - De érezte, hogy nem jól fogott bele, talán jobb is, ha azonnal felhagy vele. A kicsi azonban türelmesen várt.

- Kísértethistória, - tette hozzá aztán a Nagy Ember vigasztalólag. - Próbálj meg inkább aludni. - De hallotta, hogy a kicsi még mindig ott lélegzik a vonal túlsó végén.

- Apa? - szólalt meg végre.

- Igen.

- Jó írónak lenni?

A Nagy Ember megkönnyebbülten felnevetett: - Nem, - válaszolta. Ezerszer adta már ezt a választ a legkülönbözőbb alkalmakkor, könnyen ment neki. És mielőtt letette volna még a kagylót, kedveskedve beleszólt a telefonba: - Jó éjszakát.

Meg akarta vele előzni, hogy a kicsi valami olyasmit mondjon, mint például, hogy ő is író akar lenni, ha felnő. A gyerek szobája az emeleten volt, és ilyenkor este még szabad volt egy kicsit az ágyban olvasnia. Néha a házitelefont használta, hogy az apjával társaloghasson. Ez nem volt rendszeresítve, de ha előfordult, akkor elég nehéz volt eljutni a befejezéshez.

A Nagy Embernek azonban megint csak sikerült, és ezzel visszatérhetett az íróasztalán fekvő munkájához. Dolgozott hát egy darabig, de egyre nyugtalanabbul. Végül újra felemelte a kagylót, és hallotta, hogy a gyerek a vonal másik végén még mindig ott őrködik. Összecsapta a papírjait, és felrohant hozzá a lépcsőn.

 
 
0 komment , kategória:  Idióta történetek  
Óvakodj a szomszédodtól!
  2008-08-20 08:40:43, szerda
 
  Óvakodj a szomszédodtól! / Valós történet

Kaliforniában egy fiatalembert lelőtt a szomszédja, mert betörőnek hitte. A 21 éves Hector Soto a diplomáját ünnepelte, és meglehetősen ittasan tért haza az új lakásába, mely csupa egyforma házakból álló utcában volt. Véletlenül a szomszédos lakásba próbált bemenni, de a zár nem működött, viszont észrevette, hogy nyitva az ablak. Bemászott, és mit sem sejtve indult a fürdőszobába, amikor szembetalálkozott a tulajdonossal, aki azonnal lelőtte. A fegyveres szomszéd egy nyugalmazott börtönőr volt.
---------------------------------------------------------------------
Üvegkoporsó / Valós történet

Indiában egy professzor, Syed Abdul Gafoor, 10 éven át őrízte anyja bebalzsamozott holttestét otthonában. A férfi annyira rajongott anyjáért, hogy nem engedte a muszlim hagyományok szerint eltemetni, hanem üvegkoporsóban tartotta egyik szobájában, ahová senkit sem engedett be.
A professzor kijelentette, hogy anyját majd csak vele együtt temethetik el, ami a közelmúltban meg is történt.
---------------------------------------------------------------------
Repülő marha / Valós történet

Törökországban Ethem Sahin épp a kávéját kortyolgatta egy kis kávézóban, amikor váratlanul rázuhant egy tehén, és majdnem agyonnyomta. A férfi eszméletét vesztette. Amikor magához tért, képtelen volt elhinni, mi történt.
A tehén persze nem az égből érkezett, hanem a kávéház mellett magasodó hegyoldalon legelészett békésen. Véletlenül a tetőre csúszott, azon át pedig be a helyiségbe.
A férfi néhány kisebb sérüléssel és egy lábtöréssel úszta meg az esetet, az állatnak viszont "haja" szála sem görbült.
---------------------------------------------------------------------
Sátán áldását kérték / Valós történet

Nagy-Britanniában, Gillingham-ben egy fiatal pár kérvényt nyújtott be a hatóságokhoz, hogy sátánista szertartás szerinti esküvőt tarthassanak. A helyi önkormányzat szerint a dolognak elvileg nincs semmi akadálya, még akkor sem, ha a cremónián "vér"-vörös bort isznak, miközben a jelenlévők égreemelik karjukat, mondván a következőt: "Légy áldott, Sátán, mindig szeretni fogunk!"
A párocska egy Iron MAiden koncerten ismerte meg egymást, és alig várják, hogy idén augusztusban egy éjféli órán egybekelhessenek
---------------------------------------------------------------------
Idióta feliratok /Valós történet

Valódi feliratok és reklámszövegek külföldről:

Egy oregoni áruház kirakatában:
"Miért is menne máshová, hogy átverjék, amikor hozzánk is jöhet!"

Egy pennszilvániai temetőben:
"Tilos virágot szedni bármelyik sírról, a sajátjukat kivéve!"

Tenessee-ben, egy autópálya mellett:
"Ha ez a jelzés víz alá kerül, az út járhatatlan!"

Az American WestAirline repülőin az ülések zsebében található biztonsági figyelmeztetés:
"Ha a kijárat melletti sorban ül, és nem tudja elolvasni ezt a kártyát, szóljon a személyzetnek!"

Egy Main-i üzletben:
"Igyekszünk vevőinknek a legolcsóbb árakat és szívonalat nyújtani ."
---------------------------------------------------------------------
Csúf / Valós történet

A 38 éves Jian Feng nagyon büszke volt gyönyörű feleségére. Már két éve boldogan éltek, amikor elhatározták, hogy gyereket szeretnének. Hamarosan kislányuk született, de a baba olyan szörnyen csúnya volt, hogy Feng rá sem bírt nézni. Meggyanúsította feleségét, hogy megcsalta őt valami ronda fickóval. Az asszony, hogy védje a gyereket, bevallotta, hogy átesett egy 127.000 dolláros plasztikai műtéten, mielőtt találkoztak egymással. Mutatott is egy képet férjének korábbi önmagáról. Feng úgy érezte, ez már több a soknál, és nemcsak azonnal beadta a válást, hanem vádat is indított felesége ellen megtévesztésért. A bíróság 99.700 dollár kártérítést ítélt meg neki.
---------------------------------------------------------------------
Fagyott nyelv / Valós történet

Egy orosz tinilány fagyási sérüléseket szenvedett, miután a mélyhűtőben akarta lehűteni a forró tea miatt megégett nyelvét.
A 13 éves lány pánikba esett, miután nyelvét megégette a forró tea, kinyitotta a mélyhűtőt és a nyelvét a hűtő falának nyomta. A Dumb és Dumber című filmben is látható módon a nyelve azonnal odafagyott. Mivel egyedül volt otthon, 45 percet kellett eltöltenie a hűtőszekrény fogságában, mire szülei hazaértek és értesítették a mentőket. A mentők aztán sikeresen kiszabadították a pórul járt kislányt, és a fagyási sérülések miatt egyből a kórházba vitték. Az orvosok szerint többórás műtéttel talán megmenthető a nyelv.

---------------------------------------------------------------------
Mindenható / Valós történet

Egy Greater Manchesterben élő férfit telefonálók százai zaklatnak azzal a kérdéssel, hogy ő-e Isten. Andy Green telefonszáma ugyanis megegyezik azzal a számmal, ami Jim Carrey új filmjében, a Mindenhatóban Isten száma. A 28 éves, Irlamben élő férfi elmesélte a Daily Mirrornak, hogy az összes "vallásos tag" felhívta már Manchesterből.
Carrey filmjében a Mindenható meghagyja számát Bruce Nolan újságíró személyhívóján.
Mr Green beszámolt, hogy a telefonálóknak mindíg elmondja, ő nem a Megváltó, hanem egy élelmiszerszállító Irlamből. Hétvégeken több, mint 70 hívást kap naponta. " A legtöbb telefonáló leteszi, amikor meghallja a hangomat. Nem számítanak rá, hogy Istennek manchesteri akcentusa van."- mondja.
---------------------------------------------------------------------
Feledékeny tolvaj / Valós történet

Tulsa városában (Oklahoma, USA) egy reménybeli tolvaj 12 ruhából szedte ki a lopásjelző eszközöket, és dugta a ruhákat az öltözéke alá. A kijáratnál mégis jelzett a riasztó, ugyanis emberünk feledékenységből a farzsebébe tette a kiszedett lopásjelzőket.
---------------------------------------------------------------------
Álom / Valós történet

Egy Hong Kongban élő idősebb házaspár azt álmodta, hogy halott leányuk nagyon magányos a másvilágon. 120 000 dollárt fordítottak reklámra, amelyben egy olyan férfit kerestek, aki feleségül venné a lányukat és hűséges is maradna hozzá. Valamiért azonban a hirdetésre mindössze öten jelentkeztek. 
 
0 komment , kategória:  Idióta történetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1003
  • e Hét: 4797
  • e Hónap: 15148
  • e Év: 15148
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.