Regisztráció  Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Joghurtos padlizsán
  2011-03-18 18:46:16, péntek
 
  Hozzávalók:
2 darab padlizsán
3 pohár joghurt
3 gerezd fokhagyma
1 ek citromlé
1 ízlés szerint DELIKÁT8 ételízesítő
1 ízlés szerint bors

Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, héjával együtt kockákra vágjuk (kb. 1x1 cm), forró olajban hirtelen átsütjük. Lecsepegtetjük, hagyjuk hűlni.
A joghurtot elkeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, ételízesítővel és citromlével. Mikor a padlizsán kihűlt, összekeverjük a fűszeres joghurttal. 1-2 órára hűtőbe tesszük érlelni.

 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Tejszínes-gombás egytál
  2011-03-18 18:44:16, péntek
 
  Hozzávalók:
60 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
2 ek olaj
4 darab tojás
1 dl tejszín
10 dkg sajt
1 mk DELIKÁT8 ételízesítő
1 csipet bors

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és olajon megpirítjuk. Tűzálló tálba tesszük és a tálkában elkevert tejszínnel, a tojások sárgájával, petrezselyemmel, Delikáttal és borssal felöntjük.
Megszórjuk reszelt sajttal és 10-15 perc alatt készre sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Rántott zabpehely
  2010-03-27 20:56:47, szombat
 
  Hozzávalók:
15 dkg zabpehely (egész vagy aprószemű),
1- 1,5 dl víz,
fűszerek ízlés szerint,
1 ek. szezámmag,
zsemlemorzsa vagy zabkorpa vagy update morzsa,
1 ek. olaj.

Elkészítés:A zabpelyhet vízzel sűrűre főzzük, tetszés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a szezámmagot majd kiolajozott tálcára simítjuk, ha kihűlt késsel feldaraboljuk és megforgatjuk zsemlemorzsában vagy zabpehelyben.
Olajjal kikent tepsiben a sütőben pirosra sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Rántott zabpehelyszelet
  2010-02-21 18:47:26, vasárnap
 
  kb 8 szelethez egy jó csésze zabpehely
egy kevés forróviz, amivel összekeverjük, hogy sűrű pasztaszerű legyen (nem kell főzni)
só, 2-3 cikk fokhagyma, egyéb fűszer izlés szerint
Ha túl sok vizet tettünk hozzá, tegyünk még néhány kanál zsemlemorzsát.

Hagyjuk kb fél órát állni.

Majd felverünk egy tojást 2 kanál liszttel (vagy liszt és viz keveréket készitünk).
A zabpehelymasszából nagyobb diónyi darabokat veszünk ki (nem ragad), és lisztezett felületen a kezünkkel szeleteket nyomogatunk belőle, majd beleforgatjuk a panirba és forró olajba megsütjük. Ne süssük erős tüzőn.
Ha teszünk hozzá 1o dkg forrázott szójagranulátumot és két reszelt krumplit, fasirtot is készithetünk, amit akár lerben is megsüthetünk.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Vegetáriánus ragu
  2009-05-21 13:22:34, csütörtök
 
  Hozzávalók:

200 g gomba
200 g alma
200 g sárgarépa
100 g póréhagyma
100 g vöröshagyma
100 g zöldpaprika
100 g piros húsú paprika
30 g zabpehelyliszt
20 g olaj
1 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
kakukkfű

Elkészítés:
A vöröshagymát finomra, a gombát, az almát a zöld és a piros paprikát kis kockákra, a sárgarépát és a póréhagymát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Az olajon a zúzott fokhagymával együtt néhány percig erős lángon hevítjük. Körülbelül 3 dl vízzel felöntjük és a fűszerekkel ízesítjük. A zabpehelylisztet egy kevés hideg vízzel simára keverjük és a ragut ezzel sűrítjük, ügyelve arra, nehogy a zöldség szétfőjön. Párolt barna rizs kiséretében tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Gyors tonhalas spagetti
  2009-05-21 13:21:22, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 cs spagetti
2 doboz tonhalkonzerv
3 gerezd foghagyma
3 dl tejszin

bors
/esetleg fűszeres só/

Elkészítés:
A tonhal olajában megpiritjuk az apróra vágott foghagymát. Hozzáadjuk a tonhalat, fűszerezzük, egy kicsit piritjuk. Majd felöntjük tejszinnel, végül összeforraljuk. Főtt spagettivel tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Rakott zöldség olasz módra
  2009-05-21 13:20:36, csütörtök
 
  Hozzávalók:
50 dkg burgonya
50 dkg sárgarépa
fél fej zeller
2 csirkemell (sült)
1 fej vöröshagyma
8 dkg vaj
3 dkg liszt
5 dl tej
10 dkg reszelt sajt
őrölt bors


Elkészítés:
Forrásban lévő vízbe tesszük a megtisztított és csíkokra vágott zöldségeket, 5 percig főzzük, majd félretesszük. A felaprított hagymát 3 dkg vajban megpirítjuk, majd rászórjuk a lisztet, és fölengedjük a tejjel. Kislángon, kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, fűszerezzük, és félretesszük. 3 dkg vajban 5-6 percig pároljuk a felszeletelt burgonyát és a csíkokra vágott húst, majd itatóspapírra szedjük. Tűzálló tálba rétegezzük a burgonyát, a csirkehúst, a sárgarépát és a zellert, majd ráöntjük a sajtmártást. A maradék vajat forgácsokra vágva rászórjuk, és forró (200 ºC-os) sütőben 1 órán át sütjük. (Félidőben mérsékeljük a sütő hőmérsékletét.)
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Avokádó krém
  2009-05-21 13:19:40, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 jó érett avokádó
1 kevés citromlé
1 derezd fokhagyma
1 ujhagyma (pici)
1 kisebb paradicsom
1 kanál natur joghurt

"esetleg bors"

Elkészítés:
Villával áttörjük az avokadó belsejét közben meglocsoljuk a citrom levével.
A foghagymát átnyomjuk és a hagymát nagyon aprora kockázva belekeverjük.
Paradicsom leves részét kivájuk és csak a husát apro kockára vágva beleteszük.(Leves részt nem használjuk fel)
1 kanál natur joghurtot teszünk bele majd sóval borsal izesitjük.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Őzlábgomba szójában
  2009-05-21 13:17:48, csütörtök
 
  Hozzávalók:
40 dkg őzlábgombafej,
2 db tojás,
5 dkg szójaliszt,
5 dkg olaj a sütéshez,
só,
őrölt bors.

Elkészítés:
A gombafejeket megmossuk,héját lehúzzuk,és ha az alsó részén lévő lemezkék már nem világos,hanem sötétbarna színűek,akkor azokat is eltávolítjuk.
Sózzuk,borsozzuk,szójalisztben,felvert tojásba,majd ismét szójalisztbe forgatjuk.
Közepesen forró olajban világosbarnára sütjük,
az olajat alaposan lecsepegtetjük.
Önálló ételként,salátával,zöldségpuginggal is tálalhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Mozzarellás burgonya
  2009-05-21 13:17:05, csütörtök
 
  Hozzávalók:
4 közepes burgonya
20 dkg füstölt mozzarella
2 dkg vaj
kakukkfű
őrölt bors


Elkészítés:
A burgonyákat megmossuk, sós forró vízben puhára főzzük őket. Ha megfőttek, leszűrjük, meghámozzuk. Amikor kihűltek, vízszintesen 3 részre vágjuk őket, óvatosan, nehogy szétessen a krumpli. A rétegek közötti részt enyhén megsózzuk, és a burgonyaszeletek közé 1-1 szelet füstölt mozzarellát helyezünk. Az így keletkezett burgonya-mozzarella-burgonya-mozzarella-burgony "szendvicset" fogvájóval keresztülszúrjuk, hogy ne csússzon szét. Húsevők körbetekerhetik a burgonyát egy-egy szelet szalonnával vagy sonkával, és utána tűzzék össze a fogvájóval. Kivajazott tűzálló tálba ültetjük őket, a nem húsos verzió esetében meg kell kenni a burgonyák tetejét egy kis olívaolajjal. Ezután megsózzuk, borsozzuk, és beszórjuk a kakukkfűvel. A burgonyák mellé is szórjunk a kakukkfűből, és 220 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 42
  • e Hét: 42
  • e Hónap: 2265
  • e Év: 49474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.