Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
valahogy így
  2018-02-08 17:46:14, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
A szív ünnepe
  2017-12-14 23:30:35, csütörtök
 
  Azt kérded, hogyan gondolj karácsonykor azokra, akik már nem lehetnek közöttünk, mert meghaltak? Müller Péter karácsonyi levele.

Kedvesem! Közöttünk vannak! Csak ez az ostoba, mai, beszűkült "racionális" kor hiszi, hogy a halállal minden megszűnik. Nem igaz! A lélek végtelen úton jár, s a halállal nem hal meg. Él, csak nem abban a komor érzékvilágban, ahol még te élsz. ,,Halhatatlan szerelem" - erről szól a könyvem, és erről szól az élet is. Hogy az igazi szeretet nem múlik el soha!
Az arcunk megváltozik, a világunk megváltozik, csak a szeretet nem, mert az örök. Gondolj a Hellinger-terápia ma már tudományosan elfogadott módszerére. Azon alapszik, hogy a szeretet finom, de eltéphetetlen szálaival össze vagyunk kötve. És ez karácsonykor különösen érezhető. Egyrészt, mert te érzékenyebb vagy és nyitottabb, másrészt pedig a szellemi világ is közelebb jön a Földhöz, mert bevonzza az alulról ritkán felsugárzó szeretet.

Karácsonykor még az egyszerű emberek is megpillanthatják az angyalokat, mint a pásztorok a Bibliában, mert olyan közel jönnek ehhez a szenvedésekkel és félelmekkel teli Földünkhöz.

Karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott állnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel. Ez a levél a szívednek szól. Az eszed nem tudja, és nem is akarja megérteni.
Egyszer egy évben láss a szíveddel, s akkor megérint a bizonyosság - bármilyen átváltozás történt is, és bármilyen messzire ment is az, akit szeretsz, mégis veled van. A rádió adóvevőnél sem számít a távolság, ha jó a vétel. Akit örökre elvesztettnek hittél - ott él veled.

 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Hallgass a szívere!
  2017-06-09 22:42:57, péntek
 
  Minden morál, minden elvárás, minden szokás, minden illem és nevelés hamis, ha nem arra tanít meg, hogy a döntő pillanatokban hallgass a saját szívedre. A saját lelkiismereted hangjára. Senki másra, mert lehet, hogy aki jót akar, az sem tesz jót neked. Az utolsó időkben egyetlen mestered maradt: a saját szíved! Minden könyv, minden tanács és nevelés érvénytelen. Csakis a szíved súgja - ha meghallod még a hangját -, hogy mit tegyél."
(Müller Péter) 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Ki vagy te?
  2017-02-18 22:27:31, szombat
 
  Amikor kilenc hónapnyi várakozás után, többórás, néha többnapos szenvedéssel a magzat, együtt gyötrődve az anyjával kiküzdi magát a világba, segítő kezek kihúzzák a nő öléből, levágják a vacogó kis embert az anyatestről, amelyben létrejött, lemosták róla a méh tengervízét, odateszik az anya karjába, aki először néz rá... és ezt kérdezi:
Ki vagy te?
Ki ez az üvöltő vörös fejű kis Buddha a levegőt kapkodó ráncos kis kezecskéivel? Ki ez a vénnek tűnő ázott kis fejecske?
Kit tartok a karomban?
Ki vagy te, akivel össze lesz kötve az életem?
Egy ismeretlen ismerős nyöszörög a karján.
Nincs olyan anya, aki az első pillanatban ne sejtené, hogy ennek a kicsinek sokkal mélyebb múltja van, mint az a kilenc hónap, amelyet a méhében eltöltött. Sokkal érettebb emberi lény, mint amit egy ilyen méhen belüli fejlődés után sejteni lehetne.
Ő már Valaki.
Öregebb, mint egy kétnapos lény.
Van benne Valaki, akit nem az anyjától és az apjától kapott. Testet adtak neki - lelket nem. Hiába hasonlít a szülőkre, nagyszülőkre - ő egyedi, megismételhetetlen teremtmény....
....Nem lehet tudni honnan jött, és mit hozott magával. Márpedig ha ezt nem tudom, nevelni is nehéz lesz, mert nem látom meg benne az örök út vándorát, aki számtalan tapasztalattal és sorsfeladattal érkezett hozzám. Hiába picike még, benne van már egy eljövendő élet teljes forgatókönyve. Minden, amit meg kell valósítania az életben itt rejlik már benne."
Müller Péter 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Útravaló Karácsonyra
  2016-12-15 22:01:38, csütörtök
 
  Itt a régóta várt pillanat! A lármás, zűrzavaros, nagy nyüzsi. Mostanáig kóboroltál az üzletekben, plázákban, butikokban. Mostanáig fizettél, szállítottál, főztél, sütöttél, csomagoltál, cetliket írtál, takarítottál, hurcoltad haza a fát, fölállítottad, gyertyákkal, izzókkal, angyalhajjal ékesítetted. Dolgoztál, robotoltál, igyekeztél, lihegtél és gyötörted a lelkedet: "Kit felejtettem ki?"

Most végre itt van mindenki. Akikre azt mondja a nyelvünk: a hozzátartozóid. Jó szó. A sok milliárd ember nem tartozik hozzád. Ők igen.

Nem tudni, miért. Így alakult. Ők jönnek el az ágyadhoz, ha beteg leszel, és ők állnak majd legközelebb a koporsód körül. A többi ember távolabb él tőled. Most itt van körülötted az a néhány ember, aki a sorsod játékában főszerepet kapott, nem tudni, miért. Mint egy színdarab fontos jelenetében, összejöttek mind, csomagokkal, éhesen, türelmetlenül, zajongva, zűrös és csillagtalan lélekkel - mert manapság a lelkünk zűrös, zaklatott és csillagtalan.

Az is lehet, hogy nincs itt senki. Most van az a pillanat, karácsony estén, amikor rád szakad az érzés, amit a hétköznapok során nem éreztél, mert megszoktad, hogy egyedül vagy. Mert egyedül élsz. Nincs senkid. Sokan éljük át ilyenkor a magányt, és sokan a lázas nyüzsgést, a zajt, a zűrzavart, az örömöt, hogy együtt vagyunk végre... és azt is, hogy ebből az "együttből" hiányzik néha a meghittség.

Még jó, ha a fa körül elhangzik a "Mennyből az angyal", de ez sem az igazi, mert a mohó szemek a földet kutatják, a fa alatti csomagokat: "Mit hozott a Jézuska?" Elfelejtettük, hogy a Jézuska nem hoz semmit. Neki sem volt semmije. Csak egy szál köntöse, arra is kockát vetettek a katonák a halála után. A Jézuska csak békét tud hozni, és csendet a szívben, és szeretetet, ami a világ legnémább, legnyugodtabb, legszótlanabb állapota. Láthatatlan. Nincs benne lihegés, nyugtalanság, idegesség, lárma.
Szertelen lélekkel nem lehet szeretni. Benne van a csodálatos magyar szóban: hogy aki SZER-telen, az nem SZER-et. Nyugodj meg. Találj egy pillanatot, vagy kettőt, és menj ki a levegőre, és szívd be magadba az éltető, friss levegőt. Jó mélyen. Többször is. Sóhajts ki, és lélegezz be. Lassan, mert a sóhajtás és a lassú, mély lélegzés megnyugtat. Ha egy kicsit megnyugodtál végre, nézz föl az égre. Ha csillagos az ég, válassz ki egy csillagot. Ha felhős, tudd, hogy a csillagod azért ott van, csak nem látod, mert felhő takarja. Ha hull a hó, hagyd, hogy arcodra hulljanak a hópihék: az angyalok küldik neked, a végtelenből - és ingyen.

Éld át egy pillanatig a csodát. A mindenséget és önmagadat.

Most pedig figyelj jól: a karácsony a születés ünnepe. Valaminek vége van, és valami most jön létre. Bárhol. Akár egy istállóban is. Állatok között, segítség nélkül, egy gyűlölettel teli, gonosz és sötét világban, ahol a kis Jézus született. Mindegy. Csak szüless meg. Szüld meg magad. Lobbantsd lángra a szívedet, s hagyd, hogy ez a lángocska eloszlassa az egész elmúlt éved sötétségét! Várj egy kicsit, míg azt nem érzed, hogy a kis gyerekláng megerősödik benned, és utána menj vissza a hozzátartozóidhoz. Vidd be nekik a békédet, az új arcodat, és azt a meggyőződésedet, hogy az életünk díszlete nem egy szoba, hanem az egész világmindenség. A legszebb ajándék: egy mosoly. Egy ölelés. Vagy még az sem - csak egy gondolat: "Szeretlek".

 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Nincs halál
  2016-10-30 21:14:45, vasárnap
 
  NINCS HALÁL. És nincsenek HALOTTAINK. Mindenki él, csak nem itt, hanem ott. Tovább ment. Átköltözött. Akit szeretsz, az VAN. Szándékosan nem azt mondom, hogy akit ,,szerettél" - mert a szeretet nem múlik el soha. Gondolj rá, idézd meg magadban a lényét - s ő is azt teszi majd, mert ha valóban szeretitek egymást, összeköt benneteket az Aranyfonál.

Csak arra kérlek, ha anyádat, apádat, vagy nagyszüleidet idézed meg, ne öregemberként gondolj rájuk, mert nem azok! A lélek világában nincs elmúlás, így öregség sincs. Fiatalok ők. Ahogy lelked mélyén te is fiatal vagy. Akkor is, ha a tükör nem ezt mutatja. A rózsa csak a kibomlott Rózsa - a hervadó már nem az. Halottak napja nincs, csak Szeretet napja van, amikor a földön élők az eltávozottakra, az eltávozottak pedig ránk, földön élőkre gondolnak. És azt gondolják rólunk: ,,Szegénykék, nekik még nagyon nehéz!"...


 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Ez jusson eszedbe, ha fáj valamid
  2016-10-18 10:03:38, kedd
 
  A hernyónak fáj pillangóvá lenni. Az embernek fáj megszületni. És mégis milyen csoda repülni és élni!

Ez jusson eszedbe, ha fáj valamid. Hogy ilyenkor születsz újjá. Egy öregnek is fáj meghalni, de minden halálélményből visszatért ember boldogságról és fényről beszél. Bizony, a fájdalom minden csodálatosnak az előhírnöke. Ez jusson eszedbe, ha fáj valamid! Ha elhagynak, ha magadra maradsz, ha betegségben szenvedsz, tudd, hogy ez nem marad így.
Légy várakozó a szenvedésben.
A fájdalmas elengedésben. Valahogy így működik az életünk: fájdalommal jár a születés. Tudd, ha valami fáj, hogy ilyenkor nemcsak a múltadat temeted, hanem a jövődet is szülöd éppen. A fájdalom ördöge az kiáltja benned: ,,Ez örökké így marad!" Te pedig tudd, hogy hazudik. NEM MARAD ÍGY!!! 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Elengedni valamit vagy valakit....
  2016-09-03 09:28:34, szombat
 
  Elengedni valamit vagy valakit, azt jelenti, hogy megváltozva menni tovább. “

Mindenünk, amink van, amit szeretünk és akit szeretünk, minden, ami a ,,miénk", belénk épül. Akit ragaszkodva szeretsz, a lelked mélyén él, hozzád szervül, benned fészkel. Nem kívül van már. Ha valakibe például szerelmes vagy, már nem egészen Te vagy, mert Ő is benned van - csak vele együtt érzed magad teljes egésznek. Csak vele együtt éled át, hogy ,,én vagyok".

Ahhoz, hogy elengedj bárkit is, neked kell megváltoznod. A régi lelkedet le kell vetkőzni, és az új lelkedbe szépen beleöltözni. És Ő ott marad az emlékezeted ruhatárában, a fogason, mint egy ruha, amit kinőttél már. Meg is őrizheted, de csak úgy, mint a régi babaruhádat vagy az érettségi blúzodat. Az elengedés nem róla szól, hanem rólad. Lényegében nem más, mint lélekcsere. Vagy még pontosabban: átalakítás. Amíg tart ez a fájdalmas folyamat, írd ki magadra: ,,Átalakítás miatt: zárva."

Kép: Matteo Afranotti festménye
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Ha Isten meghallgat
  2016-07-07 14:30:40, csütörtök
 
  Ha Isten meghallgat, úgy segít rajtad, hogy odaküld hozzád egy olyan embert, akinek még nincs kőből a szíve. Aki meghallgat, megvigasztal, meggyógyít. Aki nem abból indul ki, hogy jó nekem, mi a fenét jajgat ez? Hanem letörli a verejtéket a homlokodról. Kimondja azt az egyetlen szót, amit jól tudsz te is, de önmagadnak nem mondhatod, mert azt várod, hogy a másik mondja ki. Anélkül hatástalan. Mert csak a szeretet gyógyít.
Müllet Péter 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Úszó jéghegyek vagyunk
  2016-06-09 13:16:44, csütörtök
 
  Úszó jéghegyek vagyunk, de tudnunk kell, hogy a tengerből vagyunk valamennyien, s mihelyt elmúlik ez a komisz tél, meglágyulunk, visszaolvadunk a végtelen és bölcs tengervízbe s újra egyek leszünk. Benső Énünk ebben a parttalan és határtalan tengerben él, ott, ahol a jéghegy összekoccan a másikkal, és csattanva szilánkokra törik - a Benső Én tudja, hogy mindez csak a dermesztően hideg külső világ tragédiája: belül egyek vagyunk.
Akkor szeretünk, ha elolvadunk, megpuhulunk. Ha a jéghideg én, én, én, én helyett megszólal bennünk először a Te, aztán a Te és Én - és végül a Mi. Minden ember mélyvalósága tenger természetű és szeret. Fönt azonban meg van fagyva, magányosan didereg és fél. Mitől? Fura dolgot mondok: a szeretettől fél. Mint jéghegy az olvadástól."
#MüllerPéter 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 384 db bejegyzés
Összes: 6842 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 1430
  • e Hónap: 2901
  • e Év: 278636
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.