Belépés
astropapa58.blog.xfree.hu
Ahogy idősödöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol. Gyarmati Miklós
1958.06.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Készíts citromfűszörpöt!
  2014-05-17 06:37:09, szombat
 
  A citromfű kertünk régi, csendes lakója, a kezdő kertészek álma, mert nagyon hálásan növekszik, szaporodik, minden különösebb kényeztetés nélkül. Megdörzsölve finom citromillatú lesz, és csodás szörp készíthető belőle.


...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: nlcafe.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Sacher-torta
  2009-05-15 08:34:48, péntek
 
  Hozzávalók:
A piskótához: 15 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 9 db tojássárga, 15 dkg olvasztott, étcsokoládé, 9 db tojásfehérje, 8 dkg kristálycukor,16 dkg liszt
A bevonóhoz: 50 ml víz, 12 dkg porcukor, 15 dkg étcsokoládé, 6 dkg vaj
5 ml ecet
A töltelékhez: 20 dkg forró barackíz
_________________________________________________________________
Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 185 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral.
2. A vajat egy tálba tesszük, és a porcukorral alaposan kihabosítjuk.
3. Ha kihabosodott a vaj, további habosítás mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
4. Ha a tojássárgákat felvette a margarin, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. Alaposan keverjük el, majd tegyük félre a keveréket.
5. Kezdjük el habosítani egy másik tálban a tojásfehérjét. Ha kissé kihabosodott, adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük kemény habbá.
6. Most a csokoládés keverékhez lassú mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, majd kis adagokban a lisztet.
7. Ha elkészült a massza, beletesszük a sütőformába, és előmelegített sütűben, 185 C-on, kb 60 perc alatt készre sütjük.
Figyelem! A piskóta kisültét tűpróbával ellenőrizzük!
8. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a bevonó masszát, és előkészülünk a tortatöltéshez.
9. A bevonó massza elkészítéséhez egy edénybe tesszük a vizet, a cukrot, és az ecetet. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett forraljuk fel.
10. Ha felforrt, zárjuk el a gázt, és tegyük bele a csokoládét. Keverjük addig, míg sima nem lesz.
11. Ha a csokit elkevertük, tegyük bele a vajat is, és azt is keverjük el benne teljesen. Majd tegyük félre.
12. A töltéshez való előkészület következik. Készítsük a gázra a baracklekvárt, és mire kihűl a piskótánk, forraljuk fel a lekvárt.
13. Ha kihűlt a piskóta, vegyük ki a formából, a tetejét vágjuk le vízszintesre, és ugyancsak vízszintesen, vágjuk félbe.
14. Az alsó felére hordjuk fel a forró baracklekvár felét, tegyük rá a piskóta tetejét, majd kívülről is kenjük át a tortát a maradék forró baracklekvárral, végül tegyük a tortát a hűtőbe, legalább egy órára.
15. Ha kihűlt, vonjuk be a bevonóval, majd egy órára tegyük hűtőbe.
16. Ha kihűlt a torta, forróvizes késsel szeleteljük.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Baklava
  2009-05-15 08:28:56, péntek
 
  Hozzávalók:

2 csomag rétestészta
3/4 olvasztott margarin
30 dkg darált dió
15-20 dkg cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
1/8 teáskanál darált szegfűszeg
2 evőkanál méz
_________________________________________________________________
Elkészítése:

Vajazzunk ki egy közepes tepsit és rakjunk az aljára 9 réteslapot. Mindegyiket kenjük meg olvasztott vajjal. Keverjük össze a diót, a cukorral és a fűszerekkel és a keverék felét öntsük a réteslapokra. Fedjük be 2 réteslappal, ezeket is kenjük meg az olvasztott vajjal, terítsük szét rajta a maradék diós keveréket, végül tegyük a tetejére a maradék réteslapokat szintén vajjal kenve. Szúrjuk át a felső réteget gyémánt alakban, és hintsük meg vízzel, nehogy a felső réteg összepöndörödjön. Közepesen meleg sütőben süssük 30 percig, majd tegyük melegebb hőfokra a sütőt és itt is süssük 30 percig. Ha a teteje túl gyorsan elkezdene barnulni, fedjük le. Amíg sül készítsünk szirupot: cukor, víz, szegfűszeg, fahéj, citromlé keverékét főzzük össze. Amikor a cukor elolvadt, még 10 percig forraljuk, szűrjük le, majd hűtsük ki. Amikor a sütemény megsült, vegyük ki és még a forró tetejét kenjük meg a hideg sziruppal. Néhány órát hagyjuk állni mielőtt felvágnánk.


JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Norvég sütemény
  2009-05-15 08:23:14, péntek
 
  Hozzávalók:
20 dkg finomliszt, 12 dkg Ráma margarin, 1 tojás sárgája, 2 evőkanál rum, só, tejföl, 1 evőkanál porcukor.
Krémhez:
3 tojás, 16 dkg porcukor, 2-3 evőkanál tej, 20 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj, 20 dkg babapiskóta, esetleg 20 dkg pirított darált mogyoró (vagy dió), 1-2 evőkanál rum, saját készítésű csokoládémáz.
___________________________________________________________________

Elkészítése:
A 20 dkg lisztet 12 dkg Ráma margarinnal, 1 evőkanál porcukorral, 1 tojás sárgájával, csipetnyi sóval, 2 evőkanál rummal és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe rakjuk.
Közepes nagyságú tepsibe tesszük az előzőleg téglalappá nyújtott tésztát. Villával megszurkálva aranysárgára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd rásimítjuk a krémet.

Krém:
A 3 egész tojást 16 dkg porcukorral és 2-3 evőkanál tejjel kikeverjük és gőzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A 20 dkg étcsokoládét darabokra tördeljük, gőzön felolvasztjuk, majd langyosra hűtve először 20dkg vajjal majd a cukros tojással alaposan kikeverjük. Végül 20 dkg finomra tört babapiskótát és kb. 20 dkg pirított, darált mogyorót vagy diót adunk hozzá. Ezt a tésztára kenjük és 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Legvégül saját készítésű csokoládémázzal bevonjuk.
A krémbe is tehetünk kevés rumot, nem rontja el.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 27503 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1116
  • e Hét: 4042
  • e Hónap: 69290
  • e Év: 1560214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.