Belépés
naca1022.blog.xfree.hu
"..Leginkább a pillangóhoz hasonlítok. Ha megpróbálsz birtokolni, kisiklok a kezeid közül. Ám ha szabadon engedsz, örökké hozzád repülök majd.." . Naca
1969.10.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Nyugodt alvás
  2010-06-26 08:54:19, szombat
 
  A nyugodt alvás
Mind a növényi eredetű, mind a vegyi úton előállított altatószerek negatívan befolyásolják testünk-lelkünk állapotát. Ritkább esetekben, még függőséget is okozhatnak. Mielőtt altatószerekhez folyamodna, derítse ki, mi áll az álmatlan éjszakák hátterében. Gyakran a testi vagy lelki feszültség miatt nem tudunk aludni. A rendszeres masszázs természetes módon, mellékhatások nélkül hozzásegíthet, hogy könnyen elaludjunk, nyugodtan átaludjuk az éjszakát és kipihenjük magunkat.

 
 
0 komment , kategória:  Harmónia magunkkal.....  
Belső nyugalom
  2010-06-26 08:49:54, szombat
 
  A belső egyensúly
Vannak időszakok, amikor egyszerűen nem érezzük jól magunkat: fáj a fejünk, feszültek vagyunk, nem tudunk kikapcsolni, emésztési panaszaink vannak. A kellemetlen panaszok okai nem feltétlenül a belső szervek elégtelen működésében rejlenek. Néha előfordul, hogy testi-lelki egyensúlyunk felborulása idézi elő az effajta tüneteket. A mindennapi stressz, ránk nehezedő felelősség, egyéb gondok, félelmek könnyen kibillenthetnek az egyensúlyból. Különösen az ilyen állapotok esetén bizonyul hasznosnak a masszázs. Számos tünetet enyhíthet és segít helyreállítani a belső egyensúlyt.
 
 
0 komment , kategória:  Harmónia magunkkal.....  
Elfogadás...
  2010-06-26 08:45:27, szombat
 
  ELFOGADÁS


Ha megbocsátottunk, akkor könnyedén tudunk tartózkodni már az ítélkezéstől szóban, gondolatban, cselekedetben és elfogadni embertársainkat. Felismerjük, hogy mindenkiben a világegyetem végtelen intelligenciája dolgozik, mindenki más, és ennek az intelligenciának végtelenül sok, egymástól különböző megnyilvánulási formájával találkozhatunk. Ezen erő, intelligencia és szeretet minden megnyilvánulását ítélkezés nélkül tudjuk elfogadni. Ha valaki idegesít vagy zavar, megkereshetjük ennek okát magunkban, és ha ezt helyre sikerül tenni, csodálatosan fogjuk magunkat érezni és összhangban tudunk élni a környezetünkkel, megtaláljuk lelkünk békéjét. Saját világunk egyetlen gondolkodói mi vagyunk. Egészséget, sikert és lelki békét kívánva a többi embernek, magunknak is megteremtjük ezeket, ennyit számít az elfogadás. Szívünk szeretetével sugározva mindezt, érezni fogjuk, hogy világunkban minden rendben van. 
 
0 komment , kategória:  Harmónia magunkkal.....  
A boldogság ABC
  2009-10-29 06:49:25, csütörtök
 
  Egy amerikai pszichológus állította össze, Steve Wilson, aki nem kevesebbet állít, mint azt, hogy az örömöt tanulni lehet.
Boldogság ABC


Állj készen és előre számíts rá, hogy hamarosan megint széles, önfeledt nevetésben fogsz kitörni.

Bízvást bízzál önmagadban!

Célszerű egyszerre több szemszögből is megvizsgálni mindent.

Dönts mindjárt jól, jobbára a jókedv javára! Az öröm illékony, félő halogatni!

Élvezd a mát! A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem. A ma az az ajándék, ami megragadható, s amit épp emiatt neveznek jelennek.

Fedezd föl a rejtett értékeket családod és barátaid körében. Bennük eleddig ismeretlen kincsekre lelhetsz, ha kitartóan kutatsz!

Gyűlöleted éppen téged pusztít a leginkább, mert belülről károsít. A harag rossz tanácsadó.

Hagyd egyszerűen figyelmen kívül, ha valaki el akarná venni, vagy rontani a kedved.

Illatszerszerű a szertehintett boldogság; neked akkor is jut belőle elég, ha másokra szórod.

Jókedv + Jó kedély + Lojalitás + Derű + Vidámság =Örömteli élet+ Boldogság!

Kár lenne bármikor is félbehagyni az okulást. Élted végéig tanulj, minden nap valami újat.

Leld meg mindig, ami humoros, akár még a leghétköznapibb helyzetekben is.

Mosollyal fakassz másokat mosolyra!

Nem éri meg sohasem hazudni, se csalni, se lopni. Saját érdekedben törekedj a tisztességre.

Odafigyelni úgy érdemes, hogy nyitott szemmel járva a természet nyújtotta összes szépséget észre tudjuk venni.

Önkorlátozó hiedelmeinkkel mi magunk rövidítjük meg saját magunkat. Játssz csak bátran! Nem azért hagyunk fel kedvenc játékainkkal, mert megöregedtünk, hanem pont fordítva! Azért öregszünk, mert egyre inkább elhanyagoljuk a játékot.

Pihenj meg időnként! Csendes percek is kellenek, hogy helyre tudjon állni az egyensúly.

Rájössz hamar, hogy mennyire megéri, ha frissen tartod érdeklődésedet. Minden napra jusson valami újféle ismeret.

Stop! Állj meg minden alkalommal, ha virág akad utadba, hogy élvezhesd ajándék illatát.

Talán elég csak annyit a saját irányításod alá vonni, amivel valóban képes vagy megbirkózni.A többit jobb, hogyha ráhagyod a Teremtőre.

Úgy tudjuk megértetni jól magunkat, ha előbb mi próbálunk megérteni másokat.

Vizualizálni a szép emlékeket érdemes. Kellemes képek képzeletbeli idézése már magában is képes boldog jövőt teremteni.

Zsinór kereszted középpontját célra tartva figyelmedet irányítsd állandóan a legközelebb soron következő vidám nevetésre! Megcélozva találd is telibe, mennél többször, annál jobb.

Mit jelent valójában Boldognak lenni?


Ha szétnézünk a körülöttünk lévő világban, azt látjuk, hogy embertársaink kivétel nélkül keresik a Boldogság forrását. Mindenki azért küzd a hétköznapokban, azért jár dolgozni, iskolába, közösségekbe, templomba, mert tudja, és hisz benne, hogy eléri, megtalálja egyszer a valódi boldogság forrását.

De mit is jelent valójában Boldognak lenni? Az emberek életének nagy része a folyamatos harccal telik, harccal az életért. Azért, hogy megélhessék a mindennapokat, ne kelljen se a gyermekeiknek, se nekik nélkülözniük, járhassanak iskolába és még sorolhatnánk. Sokszor érzik úgy, hogy ennek az örök körforgásnak sosem lesz vége. Ám valójában csak egy kicsit kellene jobban odafigyelnünk a környezetünkre, embertársainkra, és megláthatnánk - közhelyesen szólva - az élet apró örömeit. Azonban az emberek többsége erre nem képes. Annyira lefoglalja őket saját szomorú sorsuk, hogy teljesen belefásulnak az életbe.

Meg kellene tanulnunk nemcsak örülni, hanem tisztelni is minden egyes napot, amelyet még itt tölthetünk a szeretteink, a barátaink társaságában. Értékelnünk kellene, és fel kellene fedeznünk az apró jeleket a hétköznapokban, amelyek mindegyike valamilyen új élményt, vagy lehetőséget rejt magában. Nap, mint nap új emberekkel hoz össze minket a sors, akik pedig egy kicsit is nyíltan fordulnak a világ felé, észre fogják venni az új emberek, az új környezet nyújtotta lehetőségeket.

A boldogság szó kapcsán sok minden eszünkbe juthat. Van, akinek a pénz, van, akinek a család, a barátok és a szerelem ugrik be először, mint a boldogság elsődleges forrása. Vegyük hát szépen sorba mindegyiket.

A pénz. Hát ez az a fogalom, amely vitáknak ad okot. Szokták mondani, nem boldogít, de jó ha van. Na igen, de soha nem szabad elfelejtenünk, hogy semmilyen érzést, gondolatot nem tudunk megvásárolni. Gondoljunk csak bele, számtalan olyan személlyel, családokkal találkozunk életünk során, akik nagy vagyonnal rendelkeznek. De mit látunk ezeken az embereken? Megismerhetjük őket valójában? Milyen emberek ők? ... Valljuk be őszintén a legtöbb ember, csak dicsekszik, kérkedik a pénzzel, a vagyonnal, azzal, hogy milyen iskolába járnak, vagy járatják a gyerekeiket. És? Boldogok? Nem. A legtöbbjük csak azt hiszi, hogy boldog. Valójában azonban, ha szétnéznének a közvetlen környezetükben, rájönnének arra, hogy mekkora űr, és szomorúság uralkodik a lelkükben. A legtöbb ,,jómódú" ember általában nem tud elég szeretet és odafigyelést adni a családtagjai, gyermekei számára. Csak saját magával, társadalmi helyzetével és hasonló körben élő barátaival van elfoglalva. De természetesen, mint az élet bármely más területén, itt is vannak kivételek.

A család. A legfontosabb, hiszen a családunkba tartozó személyek azok, akik elsőként ismertetnek meg minket a szeretet fogalmával. Ők azok akik adnak, és megtanítanak minket is adni. A szeretet és a boldogság pedig rokon, illetve társfogalmak. Boldogok vagyunk, ha tudjuk és érezzük, hogy van egy családunk, akik szeretnek, és támogatnak minket, bármi is történjen. És ugyanez a helyzet a barátokkal is. A barátok azok, akikre mindig számíthatunk. Ha nem jó családi háttérrel rendelkezik valaki, de vannak barátai, az már épp elég. Sokszor többet tudnak adni, mint egyes családtagok. Az a fajta kötődés, szeretet, bizalom, amely által összeforr a lelkünk a barátunkkal felbecsülhetetlen érték számunkra.

A szerelem azonban, már egy külön fogalom. Soha nem szabad elfelejtünk, hogy ne adjuk fel barátainkat egy kapcsolatért! Hiszen lehet, hogy az abban felmerülő boldogság múlandó, ám az igaz barátság időt álló. Egy kapcsolatban jól érezzük magunkat, úgy gondoljuk miénk a világ, jöhet bármi, soha nem szeg gátat ennek a boldogságnak. Ám az idő múlásával összeér egy kapcsolat is, változnak a felek, a gondolkodásmódjuk, amely sajnos sokszor a kapcsolat felbontásához vezethet. Ilyenkor általában, főleg a fiatalokban egy világ omlik össze. Úgy érzik nem lesz még egy ilyen ember, nem lesz egy másik fél, aki ténylegesen a másik felük, aki többet tud adni, mint az előző párunk. De soha nem szabad feladni a reményt, és elfordulni a világ felől. Nyitottan kel fordulnunk az új ismeretségek, kapcsolatok felé, lehetőséget adva magunknak ezáltal arra, hogy újra boldogok lehessünk.

Természeten ez a három fogalom, nem elegendő ahhoz, hogy valóban boldogok lehessünk. Ám az sem igaz, hogy nem teljes az életünk, ha egyszerre nincsenek jelen. A boldogságot mindenkinek magának kell felfedeznie, elsősorban önmagában. Csak rajtunk múlik, hogyan alakítjuk az életünket, hogyan tudunk örülni az apró dolgoknak is az életben. Sokszor elég csak egy mosoly, egy kedves szó, egy ölelés ahhoz, hogy ezáltal a környezetünkben élők hétköznapjaiba is egy picike boldogságot csempésszünk.
 
 
0 komment , kategória:  Harmónia magunkkal.....  
Nincs Cím
  2009-05-06 06:50:50, szerda
 
  Amikor súlyos érzelmi válságon vagy túl, ne a nehéz pillanatokra emlékezz, hanem arra gondolj, milyen jó, hogy ezt az akadályt is legyőzted. (...) Örök életedre vésd az eszedbe a jó dolgokat, amik a nehézségekből születtek. Ezek bizonyítják, hogy erős vagy, és önbizalmat adnak, hogy ezután bármilyen akadályt át tudj ugrani.

Ahelyett, hogy vennék Neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok Neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája.
 
 
0 komment , kategória:  Harmónia magunkkal.....  
Nincs Cím
  2009-05-06 06:46:50, szerda
 
 

Paulo Coelho


Sok sebet hordozok, de hordozok magamban olyan pillanatokat is, melyek soha nem történtek volna meg, ha nem merészkedek túl a határokon.
 
 
0 komment , kategória:  Harmónia magunkkal.....  
Te is más,én is más
  2009-04-21 13:44:40, kedd
 
  Részlet Berente Ági

Életmódkönyv
A mindennapok csodái című művéből

A megismerés, elfogadás folyamata mindig tartalmaz megváltoztató elemeket. Ugyanis sem a megismerés, sem az elfogadás nem mondható passzív fogalomnak.
Mindkettő egymás közötti kapcsolaton, kommunikáción alapul. Miközben beszélek veled, dolgozom veled, játszom veled, pihenek veled, utazom veled, aközben megtudom, milyen vagy e különböző helyzetekben, s mivel szeretlek, -vagy törekszem arra, hogy szeresselek-, ezért úgy fogadlak el, amilyen vagy.
Azt nem tudom csupán, benned mi megy végbe eközben.. Ideális esetben, mert hogy valahol mindig ez a cél, megismersz engem és mivel az együtt töltött idő arról szólt, hogy elfogadtalak, ezért te is elfogadsz engem.
Hogy azért két kezed elő kellene venned ahhoz, hogy összeszámold, mi mindennel van kifogásod bennem? Lehet.
Ha ezek feltűnő rossz tulajdonságok, vagy csak számodra azok, lényegében mindegy, ha nem dörgölöd az orrom alá, képes leszek ezeket, a jellemzőimet is elfogadni, magamat a hibáimnak nevezett tulajdonságokkal együtt is szeretni, s ezen keresztül mélyen megszeretlek téged, amiért úgy szeretsz engem, ahogy vagyok.
Ja, és a lényeg az egészben: mivel hagytad, hogy olyan legyek, amilyen vagyok, szép lassan elkezdek olyanná formálódni, amilyennek te szeretnéd, hogy legyek. A bőrömből sosem fogok kibújni, más személyiségem sem valószínű, hogy lesz, de megtanulok alkalmazkodni a te világodhoz és felépítek magamnak egy újat.
Minden kapcsolat akkor válik hasznodra, ha abban a legjobb Énedet tudod kifejleszteni, ha párod abban lehet segítségedre, hogy a Sorsod jelölte úton nyíltan haladhass előre.
Nyilván ez nem egy könnyen eldönthető irány, hisz megannyi a téves útjelző tábla.
(...) addig nem fogsz tudni Sors utadon haladni, míg nem vagy tisztában saját előnyös és kevésbé előnyös vonásaiddal.


 
 
0 komment , kategória:  Harmónia magunkkal.....  
Nincs Cím
  2009-04-11 06:28:06, szombat
 
  Szabó Lőrinc: Valami ÖrökValami örök tovasuhogás
valami csöndbe, puha végtelenbe,
valami tegnap, mely mintha ma lenne,
valami vízalatti ragyogás,
valami messze, panasznéma gyász,
valami jaj, melynek már nincs keserve,
valami vágy s a vágy tilalma benne,
valami könnyű, szellőhalk varázs,
valami, ami nem is valami,
valami még kevesebb, az, ami
valami tűntén kezd csak sejleni,
valami lassú, árnyhűs rejtelem,
valami, ami újul szüntelen,
valami gyors, lőtt seb a szívemen.


 
 
0 komment , kategória:  Harmónia magunkkal.....  
Nincs Cím
  2009-03-26 11:57:18, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Harmónia magunkkal.....  
Nincs Cím
  2009-03-26 11:55:07, csütörtök
 
 HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Harmónia magunkkal.....  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 474 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 258
  • e Hét: 286
  • e Hónap: 468
  • e Év: 27459
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.