Belépés
margit5.blog.xfree.hu
"Legyek én gyertya csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, ne tudjam soha kiért és kikért égek" (ismeretlen) Imre Margit
1950.07.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Reinkarnáció...
  2009-06-09 21:54:12, kedd
 
  REINKARNÁCIÓ, AVAGY ÉLET AZ ÉLET ELŐTT

Bizonyára megtörtént már Önnel is Tisztelt Olvasó, hogy ismerősnek tűnt egy hely, egy település ahol életében először járt. Ez abból adódhat, hogy nem először járt ott. Legalábbis nem ebben az életében. A valódi énünk ugyanis nem az a fizikai test, aminek mi értelmezzük, hanem a tudatunk, úgymond a "lelkünk". A halál nem az elmúlást jelenti, mert az emberi tudat állandó, halhatatlan és a fizikai test halála után mindig újabb alakot ölt.
Az élet értelme a tapasztalatszerzés, a megvilágosodás, saját énünk egyre magasabb szintekre való emelése.

Ha ez nem sikerül valakinek elsőre, - és ez általában így van - akkor visszakerül a Földre, hogy újra megpróbálhassa és ez így ismétlődik egészen addig, míg el nem érjük a teljes lelki békét. Ha elérjük ezt a szintet, akkor véglegesen kiléphetünk földi testünk béklyóiból és átjuthatunk egy magasabb rendű dimenzióba. Előző életeinkre aktívan ugyan nem emlékezünk, de a tudatalattinkban megőrizzük azoknak emlékeit, így tehát regressziós hipnózis segítségével újra felidézhetjük őket. Sokszor segít ez olyan betegségek gyógyításában is, melyek az előző életeinkből származó trauma hatására alakultak ki.

A lélekvándorlás igazolására jó példa a Dalai Láma esete, aki halála előtt mindig megjósolja, hogy hol fog újjászületni. A helyszínen talált újszülöttet olyan próbáknak vetik alá, melyet csak a Dalai Láma inkarnációja tudna helyesen megoldani. Ezeket a teszteket az említett gyermekek eddig még mindig hiba nélkül oldották meg. Azért van szükség a feladatoknak ilyen fiatal korban való teljesítésére, mert az újszülöttek még nagyon intenzíven emlékeznek az előző életük eseményeire.

Egy nagyon ismert tényező létezik még a regressziós hipnózis állapotába került személy viselkedésében, az úgynevezett xenoglossza. Ez azt jelenti, hogy az illető olyan nyelveken kezd el beszélni, amelyeket biztosan nem ismerhet, mert már több ezer éve nem használják azt a Földön. Ennek a módszernek a segítségével fejtették meg az óegyiptomi nyelvet is, egyébként nem lett volna lehetséges. Ezeken a feltételezéseken kívül sajnos más bizonyíték nem áll rendelkezésünkre ezen a téren, de reméljük, hogy a jövő tudománya majd erről a titokról is lerántja a leplet.
(Fillér Ferenc/TFM)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Reinkarnáció  
Élet az élet után
  2009-05-26 19:41:33, kedd
 
  Élet az élet után (tanulságos történet)

Egy várandós anya két gyermeket hord a méhében. Az egyik egy "kis hívő", a másik egy "kis szkeptikus". A "szkeptikus" azt kérdezi:

- Te hiszel a születés utáni életben?
- Hát persze - mondja a kis "hívő". - Az itteni életünk arra va1ó, hogy felkészüljünk a születés utáni életre, hogy elég erősekké váljunk arra, ami ott kint vár bennünket!
- Hülyeség! - mondja a "szkeptikus". - Ez nem igaz! Hogyan nézhet ki a kinti, külső élet?
- Pillanatnyilag még nem tudom - mondja a kis "hívő" -, de biztos sokkal világosabb, mint itt bent! Lehet, hogy a szánkkal fogunk enni , a lábunkkal fogunk menni!
- Nonszensz, lehetetlen! - mondja a "szkeptikus". - Megyünk a lábunkkal és eszünk a szánkkal!? Micsoda hülyeség! Ez egy fura ötlet, hogyan is működhetne! Itt van a köldökzsinór, ami biztosítja a táplálékot. Nem lehetséges élet a születés után, hiszen ez a zsinór már így is túl rövid!
- Hát persze hogy működni fog, csak minden egy kicsit másként fog kinézni - mondja a kis "hívő".
- Soha sem fog működni! - véli a kis "szkeptikus". - Még soha senki nem tért vissza a születés után! Születés után vége az egésznek! Az élet nem más, mint egy nagy sötét tortúra!
- Még ha nem is tudom pontosan, milyen lesz a születés utáni élet - mondja a kis "hívő" -, de azt tudom, hogy találkozni fogunk az édesanyánkkal, és Ő nagyon vigyáz majd ránk!
- Anya!? Te hiszel egy anyában? Hol van? - kérdezi a kis "szkeptikus".
Itt van körülöttünk, mi benne vagyunk, és általa létezünk, nélküle nem is létezhetnénk! - válaszolja a kis "hívő".
- Mire a kis "szkeptikus":
- Soha nem láttam még semmilyen anyát! Nincs is ilyen!
A kis "hívő" elgondolkozik egy pillanatra.
- Néha, amikor nagyon csendben vagyunk, hallhatod, ahogy énekel, vagy érezheted, amikor megsimogatja világunkat! - Majd halkan hozzáteszi:
- Mindenesetre én hiszem, hogy az igazi életünk a születés után kezdődik!
(ismeretlen)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Reinkarnáció  
Inkarnáció, reinkarnáció
  2009-05-07 21:28:52, csütörtök
 
  Inkarnáció, Reinkarnáció

A kozmoszként felfogott univerzumban minden esemény egy tartalom formai megvalósulása. Tehát a születés sem lehet véletlenszerű, hanem bizonyos (szellemi) tartalmak formai kifejezője. De hol vannak a tartalmak, melyek életünk kezdetét formálisan meghatározzák?

Erre egyetlen logikus válasz lehetséges: egy korábbi életben. Az előző élet nem megoldott és nem "feloldott" problémái (negatív karma) adják azt a tartalmat, amely törvényszerűen egy formálisan megfelelő időpontban az újjászületést keresi. A testet-öltés az inkarnáció, s ennek időszakos megismétlődése a reinkarnáció. A születési horoszkóp, ez az életformula, egyszersmind legutóbbi életünk mérlege is. Amit ebben az életben nem valósítasz meg, magaddal viszed a következőbe, semmit sem úszhatsz meg! Az első pillanatban érthetetlennek tűnik, miért azonosítják az asztrológusok az élet kezdetét mindig a születéssel, illetve az első felsírással. Vajon nem sokkal előbb, a fogantatás pillanatában kellene felállítani a horoszkópot, hiszen tudjuk, hogy az új inkarnáció a fogantatással kezdődik. Az egyéni önállóság azonban hiányzik az anya testében élő embrióból, hiszen bakapcsolódik az anya vérkeringésébe. Csak az újszülött köldökzsinórjának elvágásával és az erre bekövetkező első felsírással önállósul az anyagcsere-körforgás, és születik meg az egyén.
(Forrás: X3.hu) 
 
0 komment , kategória:  Reinkarnáció  
Reinkarnációról
  2009-05-04 20:22:19, hétfő
 
  A Reinkarnációról

Az emberi lélek is gyakorta túlzott magabiztossággal lép át az élők világába, és amikor távozik, túlságosan nagy benne az elbizonytalanodás. Ugyanis megfeledkezik arról, hogy a két különálló világ együtt létezik, és az egyik éppolyan valóságos, mint a másik.

Ha volt már előző életem, miért nem emlékszem rá?

Képzeld el, hogy betekintést nyersz szabadon valamennyi előző életedbe, és egy napon rád zuhan annak az emléke, hogy az emberiség nem ismer nálad nagyobb "szörnyeteget"... Hogy viselnéd el a hír okozta rémületet? Mit kezdenél azzal a rettentő gondolattal, hogy egy korábbi inkarnációdban annyi lélektársad ellen vétettél, lelkednek annyi adóssága van amely letörlesztéséhez több millió év sem lenne elég.

Ez a helyzet sohasem fordulhat elő, mert felborítaná az ok és okozat törvényét, márpedig ez a törvény örök, és megváltoztathatatlan. Akármilyen adósságaink legyenek, a fejlődésünk során el kell érnünk azt az érettségi szintet, amelyen a jóvátétel immár lehetséges, és megvalósítható.

Amikor a lélek új testbe költözik megnyílik egy kapu, és vele egy lehetőség a lélek sorsának építésére. Ebben benne foglaltatik minden, jó, rossz, stb... . Törleszteni mindig lehet, de nem lehet kibújni a lélek által korábban elkövetett tettek felelőssége alól.

A hús-vér test, a lélek földi burka elpusztul és visszamarad a halálban, s vele marad a kiterjedt egó a földi burokhoz tartozó hátrahagyott tudat is. A lélek így kikerül az anyag börtönéből. Szabad lesz. A földi tartózkodásból megőrzi a világi tapasztalatokat, amelyeket a memóriabankjában elraktároz - ugyanis csak a tudatos elme az, amit hátrahagyott. A tudatalatti tovább él, hiszen nincs köze az anyaghoz, és nem függ tőle. Most ez válik a lélek tudatos elméjévé, s ekként működik egészen addig, míg a lélek vissza nem tér a sűrű földi anyagba, hogy elkezdje a következő életét. A felsőbbrendű tudat átvállalja azokat a funkciókat, amelyeket a tudatalatti átadott. Amikor elérkezik az idő, hogy a lélek egy új testbe költözve visszatérjen a Földre, a folyamat egyszerűen megfordul. A tudatos elme visszatér a tudatalatti szintjére, a hús-vér anyaméhszerű szentélyébe.

A karma nem más, mint emlékezés, a cselekedeteink következményeinek reakciói. A Teremtő szabad akarattal ruházott fel bennünket, de nem azért, hogy kényünk-kedvünk szerint érvényesítsük, hanem azért, hogy teremtő szolgálatába állítsuk. Te választasz!
(Forrás:Kristályakadémia.hu) 
 
0 komment , kategória:  Reinkarnáció  
Mi a reinkarnáció?
  2009-04-30 20:36:24, csütörtök
 
  Mi a reinkarnáció?

A reinkarnáció az ismétlődő születés és halál folyamata, mely során a lélek életeken keresztül egyik testből a másikba vándorol. A reinkarnáció szerint a lélek örök, a fizikai test csak átmeneti. Amikor valaki meghal, akkor csak a sűrű, fizikai teste hal meg, maga a lélek az egy új testbe költözik a léleknek megfelelő karma szerint.

Miért van szükség az újraszületésre?
Az újszületés mozgatóereje a vágy. Amit előző életeinkben nem oldottunk meg, az megoldásra, vagyis újra leszületésre, jóvátételre vár. Amit pedig ebben az életünkben nem tudunk megvalósítani, azt továbbvisszük magunkkal és egy új életben kell megvalósítanunk. A karmánk elől nem lehet és nem is tudunk menekülni.
Az újraszületés célja, hogy a lélek mindig változatos életsorsokon menjen keresztül, így lelkileg-szellemileg is tud fejlődni, ezért minden inkarnációban más-más földi környezetet és életsorsot kap a lélek. Lehetünk így férfiak, nők, szegények és gazdagok, leszülethetünk Amerikában, Európában vagy Ázsiában stb.
Mi történik két élet között?
A tibeti buddhisták szerint a lélek az úgynevezett bardo-ba kerül, ami köztes létet jelent. Bővebben erről a Tibeti Halottaskönyvben lehet olvasni.
Miért nem emlékszünk rá, hogy mit vállaltunk?
A lélek odafenn megválasztja magának a segítőivel azt, hogy mit szeretne a jelen életében megtapasztalni, s ezt milyen életkörülményekkel. A lélek tudata a Földre érve elhomályosul, így már nem emlékszik arra mit vállalt, s sokan csak lázadoznak ellene, holott mindent saját maga választott.
A tudatalatti emlékszik mindenre, amit korábban már megtapasztalt, de nem véletlenül borul a felejtés homálya a tudatos elmére. Ha az összes előző életének tapasztalataira emlékezne a lélek, képtelen lenne azt feldolgozni. Gondoljunk csak bele, hogy az adott élet egy-egy traumáját sem tudjuk sokszor feldolgozni, mi történne, ha több előző élet hasonló kellemetlen emléke zuhanna ránk? Nem bírnánk elviselni.
(Forrás: Atlantisz kapui.hu) 
 
0 komment , kategória:  Reinkarnáció  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 987 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 43
  • e Hét: 298
  • e Hónap: 1456
  • e Év: 3260
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.