Regisztráció  Belépés
roanna.blog.xfree.hu
Drága kincs a hit: Tűrni és remélni megtanít. /Arany/ Kovács Emilné Anna
2009.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 256 
Bögrés fánk
  2015-02-25 13:33:56, szerda
 
 
Hozzávalók 4 főre

» 2 púpozott bögre liszt (2,5 dl )
» 2 tojás
» 1 csomag sütőpor + egy csipet só
» 280 gr natúr joghurt (én tejfölt tettem bele)

» olaj a sütéshez
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Újévi koszorú Dzsúlia receptje ....
  2015-01-02 15:59:43, péntek
 
  Újévi koszorú

40 dkg liszt
20 dkg puha vaj vagy Rama
2 ek cukor
2 tojás + 1 tojássárgája
3 dkg élesztő + 1 tk. cukor + 4 - 5 ek. langyos tej
csipet só
1 cs. vaníliás cukor
1 marék rumban áztatott mazsola
apróra vágott aszalt gyümölcsök

Az élesztőt belemorzsolom a langyos tejbe, hozzáadom az 1 tk. cukrot, és simára keverem.
A lisztet beleszitálom a kelesztőtálba, fészket készítek. Abba öntöm a tejes élesztőt, letakarom, és 10 percig pihentetem.
Összekeverem, hozzáadom a puha vajat, az elkevert tojásokat, sót, cukrokat. Géppel fényesre dagasztom, majd hozzáadom a gyümölcsöket. 1 órát kelesztem. Vékonyan kilisztezett felülre rakom a tésztát, nem kell átgyúrni. Késsel kettévágom, rudakat formálom, összefonom. Kivajazott koszorúformába rakom, és 30 percig kelesztem. Lekenem tojásfehérjével, előmelegített 180 fokos sütőben 30 - 35 percig sütöm. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval díszítem.

Jó étvágyat!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Bab fasirt ..
  2014-01-08 21:31:51, szerda
 
  BABFASÍRT
2013.07.09
Hozzávalók:

50 dkg főtt bab (lehet konzerv is), 2 tojás, 15 dkg zabpehelyliszt (vagy sima liszt), 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, fél kávéskanál őrölt kömény, 2 csipetnyi őrölt bors, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, negyed kávéskanál sütőpor. A kisütéshez étolaj.

Elkészítés:

A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd a babhoz adjuk, és aprítógépben a tojással és a fűszerekkel együtt masszává keverjük. (Ne turmixoljuk finomra, maradjon darabos!) Hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet.


Olajat forrósítunk, és a babos masszából két kanállal fasírtokat szaggatunk bele. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük őket.

Tálalásnál salátát vagy valamilyen hagyományos köretet kínálunk hozzá, de adhatjuk főzelékfeltétnek is.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Nincs Cím
  2013-10-16 21:32:15, szerda
 
  KÓKUSZOS KINDER PINGVIN RECEPT
2012.10.20.Küldte: Vass Lászlóné[!]Kókuszos sütik

Hozzávalók:

A tésztához:

4 db tojás
10 dkg liszt
fél sütőpor
2 dkg kakaópor
2 ek olvasztott vaj
2 ek víz
12 dkg cukor

Krémhez:

1 tubus sűrített tej 170 g
2 dl tejszín
4 ek kókuszreszelék
2 tk zselatinpor-6 ek vízben feloldva

Máz:

1 tortabevonó csokoládé 100 g
1 ek olaj
Díszítéshez:
kókuszreszelék


Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd a többi hozzávalót óvatosan belekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A sűrített tejet lassú tűznél addig főzzük,míg karamelles színt kap,langyosra hűtjük,majd belekeverjük az oldott zselatint.

Elkezdjük felverni a tejszínt,majd amikor majdnem kemény belecsurgatjuk a zselatinos sűrített tejet. Ezzel keményre verjük.

A végén belekeverjük a kókuszt. A kihűlt tésztát ketté vágjuk és a krémmel megtöltjük. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére öntjük,kókusszal díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Rigójancsi recept..
  2013-09-15 16:46:51, vasárnap
 
 
Sütemény receptek > Finom sütemények > Rigójancsi recept
Rigójancsi recept
Írta: KicsimamaKategória Finom sütemények 31
márc

Hozzávalók
8 tojás,
16 deka cu­kor,
13 deka liszt,
15 deka csoko­ládé,
3 deka dió,
3 deka kakaó,
4 deci habtejszín,
6 deka vaníliás cukor,
6 deka barackíz,
3 cent rum,
fondant-nak 20 deka cukor,
3 deka kakaó
Elkészítése



A tojássárgákat 12 deka cukorral habosra keverjük. A tojások fehérjé­ből 4 deka cukorral kemény habot verünk. 10 deka lisztet, 3 deka darált diót és a kakaót összekeverjük és a habbal együtt a tojáshoz vegyítjük.
Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük és lassan sütjük. Amikor az kisült, kettévágjuk. A felső részt meleg lekvárral megkenjük és az elkészített kakaós fondant-tal bevonjuk. Végül egyenle­tes kockákra vágjuk.4 deci tejszínből 6 deka vaníliás cukorral habot verünk, amelybe óva­tosan elkeverünk 15 deka olvasztott csokoládét.
Ezzel a tészta másik felét megtöltjük és a már felvágott kocká­kat rárakjuk.
rigojancsi

Fagyasztjuk, majd a kockák mentén az egészet felvágjuk.
Valószínű, mindenki által ismert, de,,,
Rigó Jancsi egy pesti cukrászdában egy csokis, édesen krémes süteménnyel kedveskedett szerelmének. A cukrász, aki készítette a süteményt Rigó Jancsiról nevezte el.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
baconös-besameles rakott krumpli,
  2013-07-07 11:47:35, vasárnap
 
 

előkészület: 30 perc
sütés: 30 perc

hozzávalók 4 főre

1 kg krumpli
20 dkg bacon
6 tojás
3 dkg Rama
1 ek liszt
2,5 dl tej
1 kis pohár tejföl

bors
5 dkg reszelt sajt





elkészítés:

A krumplit jól megmossuk, és héjában megfőzzük. Ha kissé kihűlt, a héját lehúzzuk.
A tojásokat keményre főzzük.
A margarint felforrósítjuk, elkeverünk benne 1 ek lisztet, majd felengedjük a tejjel, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a tejföllel.
Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk margarinnal, és beleterítjük a bacon egyharmadát.
Erre karikázzuk a krumpli egyharmadát, kicsit sózzuk, rászeletelünk 3 tojást, és a bacon második harmadát.
Megint krumpli, erre egy kevés tejfölös szósz, tojás és bacon következik, majd a maradék krumplival befedjük.
Ráöntjük a tejfölös keveréket, és előmelegített sütőben sütjük.
Ha félig kész, megszórjuk reszelt sajttal, visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Krumplis palacsinta Cseh módra..
  2013-07-07 09:30:10, vasárnap
 
  Hozzávalók:

6 nagy burgonya
250 g liszt
1-2 gerezd fokhagyma, zúzott
1 teáskanál apróra vágott friss majoránna
60 g vaj
2 tojás, felverve
60 ml olaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

1. Hámozzuk meg és reszeljük le a burgonyákat, majd papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet.
2. Tegyük a burgonyát egy tálba, keverjük hozzá a lisztet, fokhagymát, tojást, majoránnát és fűszereket.
3. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a fél vajat. Egy evőkanál burgonyapépből formáljunk labdát, tenyereink közt lapítsuk szét és tegyük oda sülni. A maradék burgonyát is így süssük meg, aranybarnára.
4. Nagyon finom tejföllel, friss apróra vágott paradicsommal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel a tetején. Bármilyen húsételhez, de önmagában is fogyaszthatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Madártej Vicikó konyhájából
  2013-06-18 22:05:20, kedd
 
  Madártej Vicikó konyhájából recept


előkészület: 20 perc

főzés: 10 perc
hozzávalók 6 főre
1,5 l tej
6 tanyasi vagy bio tojás
5 ek porcukor
1/2 rúd vanília


elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A tejet feltesszük forrni. Ezalatt a tojások fehérjét kemény habbá felverjük.
A sárgákat habosra keverjük a porcukorral, és félretesszük.
Ha forr a tej, visszavesszük alatta a lángot , ill. lejjebb vesszük, és egy kanállal 3-4 db, evőkanálnyi nagyságú habot teszünk a tejbe. Hagyjuk 1-2 percet, ezalatt szépen megnőnek, közben a kanállal óvatosan locsolgatjuk tejjel, majd megfordítjuk őket, és újból kb. 1 percig benne hagyjuk. Szűrőlapáttal kivesszük, és egy tálalótálba tesszük. Adagonként így folytatjuk, amíg elfogy a hab.
A vaníliarudat ketté vágjuk, magjait egy késsel kikaparjuk, a sárga krémbe tesszük, amivel összekavarjuk.

A forró tejet egy szűrőn át beleöntjük a cukros tojássárgába, gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd az egészet visszaöntjük a forraló edénybe.
Állandóan kevergetve, óvatosan, lassan felforraljuk, míg kissé besűrűdik.
Kihűtjük a krémet, és a várakozó habokra öntjük.

Azonnal tálalhatjuk.
költség: 700 Ft
költség egy főre: 117 Ft
elkészítettem: 20 alkalommal
kap
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Gyümölcslevesek forró napokra
  2013-06-18 19:07:03, kedd
 
  Gyümölcslevesek forró napokra

Ezeken a fülledt nyári napokon a legtöbb háziasszony, még a konyhamániások nagy része is sikítva menekül a tűzhely közeléből. Nem kívánjuk a főtt ételt, következésképp nem szeretnénk a forró ételt kevergetve gutaütést kapni. Mit lehet ilyenkor tenni? A család tűr egy darabig, aztán tiltakozó hangok hallatszanak. Ez annak a jele, hogy eljött az ideje a könnyen elkészíthető nyári ételeknek: a salátáknak, könnyű leveseknek, s főként a gyümölcsleveseknek.


A nagy hőségtől kitikkadva gyakran elfelejtünk enni, pedig a folyadék- és ásványi anyag- pótlás nagyon fontos. Ennek egy kellemes módja a gyümölcslevesfogyasztás. A menzai koszton szocializálódott rétegben ugyan még élénken élhet a nagy tál forrón gőzőlgő, szegfűszegillattól súlyos meggyleves emléke a tömény lisztes habarással, de érdemes félresöpörni a nyomasztó emlékeket és adni még egy esélyt.

A gyümölcslevesek előnye, hogy szinte bármilyen gyümölcsből készülhetnek. Ha főzött levest készítünk, körülbelül 50 dkg gyümölcsöt számolhatunk 1 liter vízre, ezen felül pedig valamennyi gyümölcsöt tegyünk félre levesbetétnek. Ezt az alaplevet megcukrozzuk (ha gyümölcscukrot használunk, abból kevesebb is elég), majd fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, gyömbérrel, kevés citromlével vagy citromhéjdarabbal a gyümölcstől és ízlésünktől függően. Önthetünk hozzá ízesítésnek 1-2 dl tejet vagy bort is (piros gyümölcsökhöz vörösbor, világos színűekhez fehérbor dukál). Miután felforraltuk a gyümölcsös vizet, levesszük a lángról, kiszedegetjük a fűszereket, a maradékot pedig egy botmixerrel pürésítjük. Ezután már csak a sűrítés van hátra, erre legalkalmasabb 1-2 ek. étkezési keményítő, melyet csomómentesen kikeverünk egy kevés hideg tejszínnel, tejföllel vagy joghurttal és a leveshez keverjük, majd beleöntjük a maradék tejszínt (tejfölt, joghurtot) és az egészet összerottyantjuk. A kész levest legjobb, ha rögtön hideg vízfürdőbe állítjuk (engedjük tele a mosogatót hideg vízzel és állítsuk bele a lábast), és ha kihűlt, tegyük a hűtőbe. Tálaláskor az ínyencek tejszínhabbal fokozhatják az élményt vagy esetleg vaníliafagyit gombócozhatnak bele.
Lusták ideális levese a hideg gyümölcsleves. Ebben az esetben a hozzávalókat (gyümölcs, cukor, fűszerek és valamilyen folyadék, legtöbbször tejszín vagy joghurt) összekeverjük, turmixoljuk és behűtés után már fogyaszthatjuk is. Levesbetétnek persze mindig érdemes félretenni a gyümölcsből.

Kókuszos meggyleves

Hozzávalók 4 személyre:
kb. 50 dkg kimagozott meggy
kb. 10 dkg cukor
2 szegfűszeg
fél tk. őrölt fahéj
2 dl tejszín
2 dl tej
kis darab citromhéj
pici só
1 ek. étkezési keményítő
8 ek. kókuszreszelék
A meggyet feltesszük főni 1 liter vízben, melyhez hozzáadunk 2 dl tejet, kb. 10 dkg cukrot, egy pici sót és fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel és citromhéjjal. Nem sokkal forrás után hozzáadjuk a tejszín nagy részét és a kókuszreszeléket, azzal is felfőzzük, majd a maradék tejszínt elkeverjük csomómentesen a keményítővel és a levesbe csorgatjuk folyamatos keverés mellett. Megvárjuk míg gyöngyözni kezd és érezhetően kicsit besűrűsödik és elzárjuk a lángot. Hideg vízfürdőbe állítva lehűtjük és betesszük a hűtőbe. Hidegen tálaljuk.

Őszibarackos banánkrémleves

Hozzávalók 3 személyre:
4 banán
2 dl tejszín
6 dl tej
15 dkg porcukor
1 citrom leve
1 dl őszibarackjoghurt
felkockázott friss vagy konzerv őszibarack vagy őszibarackbefőtt
A banánt a cukorral és a citromlével összeturmixoljuk, felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a joghurtot és a darabolt őszibarackot. Jól behűtjük.

Őszibarackleves


Hozzávalók 4 személyre:

1 kg őszibarack
15 dkg porcukor
2 dl fehérbor
4 dl tejszín
1 citrom leve
2 szegfűszeg
őrölt fahéj
kevés őrölt fehér bors
pici só
A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk. A negyed részét apró kockákra vágjuk, meghintjük a cukor felével és 1 órára behűtjük. A többi barackot darabokra vágjuk, a cukor másik felével és a fűszerekkel (fahéj, szegfűszeg, citromlé) 1 liter vízben puhára főzzük, majd a fűszereket kivéve turmixoljuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejszínt, a bort és a behűtött barackot. Picit sózzuk, borsozzuk és és néhány órára hűtőbe tesszük.

Hideg vegyesgyümölcs-leves

Hozzávalók 4 személyre:

1 liter rostos őszi- vagy kajszilé
1 nagy pohár sűrű gyümölcsjoghurt (pl. barack)
1 kis doboz tejszín
porcukor ízlés szerint
vegyesgyümölcs pl. bogyósok, barack, banán
Egy nagy műanyag tálba öntjük az ivólevet, hozzákeverjük a joghurtot és a tejszínt. Ízlés szerint édesítjük, majd belekeverjük a megmosott, feldarabolt gyümölcsöket. Lefedve betesszük a hűtőbe és behűtjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Gyümölcslevesek forró napokra
  2013-06-18 19:06:17, kedd
 
  Gyümölcslevesek forró napokra

Ezeken a fülledt nyári napokon a legtöbb háziasszony, még a konyhamániások nagy része is sikítva menekül a tűzhely közeléből. Nem kívánjuk a főtt ételt, következésképp nem szeretnénk a forró ételt kevergetve gutaütést kapni. Mit lehet ilyenkor tenni? A család tűr egy darabig, aztán tiltakozó hangok hallatszanak. Ez annak a jele, hogy eljött az ideje a könnyen elkészíthető nyári ételeknek: a salátáknak, könnyű leveseknek, s főként a gyümölcsleveseknek.


A nagy hőségtől kitikkadva gyakran elfelejtünk enni, pedig a folyadék- és ásványi anyag- pótlás nagyon fontos. Ennek egy kellemes módja a gyümölcslevesfogyasztás. A menzai koszton szocializálódott rétegben ugyan még élénken élhet a nagy tál forrón gőzőlgő, szegfűszegillattól súlyos meggyleves emléke a tömény lisztes habarással, de érdemes félresöpörni a nyomasztó emlékeket és adni még egy esélyt.

A gyümölcslevesek előnye, hogy szinte bármilyen gyümölcsből készülhetnek. Ha főzött levest készítünk, körülbelül 50 dkg gyümölcsöt számolhatunk 1 liter vízre, ezen felül pedig valamennyi gyümölcsöt tegyünk félre levesbetétnek. Ezt az alaplevet megcukrozzuk (ha gyümölcscukrot használunk, abból kevesebb is elég), majd fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, gyömbérrel, kevés citromlével vagy citromhéjdarabbal a gyümölcstől és ízlésünktől függően. Önthetünk hozzá ízesítésnek 1-2 dl tejet vagy bort is (piros gyümölcsökhöz vörösbor, világos színűekhez fehérbor dukál). Miután felforraltuk a gyümölcsös vizet, levesszük a lángról, kiszedegetjük a fűszereket, a maradékot pedig egy botmixerrel pürésítjük. Ezután már csak a sűrítés van hátra, erre legalkalmasabb 1-2 ek. étkezési keményítő, melyet csomómentesen kikeverünk egy kevés hideg tejszínnel, tejföllel vagy joghurttal és a leveshez keverjük, majd beleöntjük a maradék tejszínt (tejfölt, joghurtot) és az egészet összerottyantjuk. A kész levest legjobb, ha rögtön hideg vízfürdőbe állítjuk (engedjük tele a mosogatót hideg vízzel és állítsuk bele a lábast), és ha kihűlt, tegyük a hűtőbe. Tálaláskor az ínyencek tejszínhabbal fokozhatják az élményt vagy esetleg vaníliafagyit gombócozhatnak bele.
Lusták ideális levese a hideg gyümölcsleves. Ebben az esetben a hozzávalókat (gyümölcs, cukor, fűszerek és valamilyen folyadék, legtöbbször tejszín vagy joghurt) összekeverjük, turmixoljuk és behűtés után már fogyaszthatjuk is. Levesbetétnek persze mindig érdemes félretenni a gyümölcsből.

Kókuszos meggyleves

Hozzávalók 4 személyre:
kb. 50 dkg kimagozott meggy
kb. 10 dkg cukor
2 szegfűszeg
fél tk. őrölt fahéj
2 dl tejszín
2 dl tej
kis darab citromhéj
pici só
1 ek. étkezési keményítő
8 ek. kókuszreszelék
A meggyet feltesszük főni 1 liter vízben, melyhez hozzáadunk 2 dl tejet, kb. 10 dkg cukrot, egy pici sót és fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel és citromhéjjal. Nem sokkal forrás után hozzáadjuk a tejszín nagy részét és a kókuszreszeléket, azzal is felfőzzük, majd a maradék tejszínt elkeverjük csomómentesen a keményítővel és a levesbe csorgatjuk folyamatos keverés mellett. Megvárjuk míg gyöngyözni kezd és érezhetően kicsit besűrűsödik és elzárjuk a lángot. Hideg vízfürdőbe állítva lehűtjük és betesszük a hűtőbe. Hidegen tálaljuk.

Őszibarackos banánkrémleves

Hozzávalók 3 személyre:
4 banán
2 dl tejszín
6 dl tej
15 dkg porcukor
1 citrom leve
1 dl őszibarackjoghurt
felkockázott friss vagy konzerv őszibarack vagy őszibarackbefőtt
A banánt a cukorral és a citromlével összeturmixoljuk, felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a joghurtot és a darabolt őszibarackot. Jól behűtjük.

Őszibarackleves


Hozzávalók 4 személyre:

1 kg őszibarack
15 dkg porcukor
2 dl fehérbor
4 dl tejszín
1 citrom leve
2 szegfűszeg
őrölt fahéj
kevés őrölt fehér bors
pici só
A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk. A negyed részét apró kockákra vágjuk, meghintjük a cukor felével és 1 órára behűtjük. A többi barackot darabokra vágjuk, a cukor másik felével és a fűszerekkel (fahéj, szegfűszeg, citromlé) 1 liter vízben puhára főzzük, majd a fűszereket kivéve turmixoljuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejszínt, a bort és a behűtött barackot. Picit sózzuk, borsozzuk és és néhány órára hűtőbe tesszük.

Hideg vegyesgyümölcs-leves

Hozzávalók 4 személyre:

1 liter rostos őszi- vagy kajszilé
1 nagy pohár sűrű gyümölcsjoghurt (pl. barack)
1 kis doboz tejszín
porcukor ízlés szerint
vegyesgyümölcs pl. bogyósok, barack, banán
Egy nagy műanyag tálba öntjük az ivólevet, hozzákeverjük a joghurtot és a tejszínt. Ízlés szerint édesítjük, majd belekeverjük a megmosott, feldarabolt gyümölcsöket. Lefedve betesszük a hűtőbe és behűtjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 256 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 5 db bejegyzés
Összes: 1418 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 33
  • e Hét: 633
  • e Hónap: 1597
  • e Év: 46053
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.