Belépés
sayuri.blog.xfree.hu
Önmagában a szeretet nem elég.Féltő gonddal kell őrködnünk az emberek felett,akiket szeretünk,sosem elég azt mondani ,szeretlek,hanem minden áldott nap ki is ke... cseresznyák brigitta
1972.01.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Demonica : A Rossztündér
  2008-08-22 15:07:20, péntek
 
  Demonica : A Rossztündér

Hol volt, hol nem volt, az emberiség korán jóval túl, magas mesehegyek lankáin élt egyszer a Rossztündér, aki persze jó tündérnek tettette magát, nevezzük hát őt Jótündérnek, nehogy véletlenül is elkerüljük a félreértést.
Találkozott egy gonosz démonnal, aki különben igen békés és jószívű teremtmény volt, de megtartotta ősi jelzőjét, mert így nem merték megtámadni az útonállók. Útjába állt a Jótündér, a régi emberiség jó ismerője.
- Én vagyok a Jótündér, kívánhatsz egyet, és teljesítem. Kaphatsz bármit, amit valaha régen ember embernek adott.
- Nem tudom, mit szoktak adni egymásnak azok a legendás lények. Mit javasolsz?
- Van például a pofon. Sokan adtak egymásnak abban a letűnt korban.
- Mire való az?
- Nagy meglepetést okoz és élénkíti az arc vérkeringését.
- Kérek!
A Jótündér meglengette karját, aztán olyat lekevert a démonnak, hogy az felkenődött a legközelebbi fára. Valóban látszott rajta némi meglepődés, ahogy kipirult arcát dörzsölgette.
Továbbment a Jótündér, és találkozott a második gonosz démonnal, aki az előzőnél is naivabbnak tűnt.
- Én vagyok a Jótündér, kívánhatsz egyet, én teljesítem. Kaphatsz bármit, amit valaha régen ember embernek adott.
- Nem vagyok jártas ilyen ősi lények szokásaiban. Mit ajánlasz nekem?
- Abban a régi időben sokan adtak egymásnak jobbegyenest és balhorgot.
- Azok mik?
- Az emberek szokták festeni a szemüket, hogy szebbek legyenek, életidejük egy részét tükör előtt pazarolták el, de hamar elmúlt a hatás. Mind tudták, hogy a leggyorsabb és legtartósabb szemszínező módszer a jobbegyenes és a balhorog.
- Kérek. Én is szép akarok lenni.
A Jótündér feltűrte az ingujját, aztán behúzott kettőt a démonnak, aki ájultan rogyott a földre két fekete monoklival a szeme körül.
- Jól mondták az emberek: A szépségért meg kell szenvedni - mondta a Jótündér, és továbbment.
Találkozott a harmadik gonosz démonnal, akin messziről látszott, hogy a mesehegyek legbutább démona.
- Én vagyok a Jótündér, kívánhatsz egyet, én teljesítem. Kaphatsz bármit, amit valaha régen ember embernek adott.
- Te jobban ismered azokat a kipusztult lényeket, melyekhez mi semmiben sem hasonlítunk. Mit tanácsolsz, mit kérjek?
- Sokan kaptak egymástól ilyen csillogó kis fémdarabkákat. Akkoriban gyorsan és ingyen osztották.
- Kérek. Minél többet - csillant a démon szeme.
- Kapsz. Hagyományos módon adjam, ahogy az emberek szokták egymásnak?
- Naná.
A Jótündér elővett egy gépfegyvert, és egész sorozat fémdarabkával ajándékozta meg a démont.
- Na ugye. Ez mégis közös bennünk és az emberekben: mi is kifekszünk a puskagolyótól - mondta a Jótündér, és felkerekedett, hogy múltként kísértsen a mesehegyek távolabbi lankáin is.
Még egyszer visszanézett a szétlőtt démonra.
- Jól mondták az emberek: Jobb adni, mint kapni. 
 
0 komment , kategória:  Humor(Próza)  
winner : Vereske meg kerek....
  2008-08-22 15:06:10, péntek
 
  winner : Vereske meg kerek rengeteg rettegett egyede

Egyszer ment Vereske egy kerek rengetegben, mert kedves hetvenes ember melyet szeretett betegen hevert egy helyen. Keze emelt egy szerkezetet melyben rengeteg eledel lett elhelyezve. Ment egyenesen e jelzett helyre, de elejbe penderedet kerek rengeteg rettegett egyede. Eme kerek rengeteg rettegett egyede kedvesen megfejtette, merre megy Vereske. Kerek rengeteg rettegett egyede sebesen eme jelzett helyre ment, s e helyen lelt beteg hetvenes embert megette. Felvette beteg hetvenes embernek szerkesztett dreszt, s helyette fekhelyre helyezkedett.
Vereske megjelent eme helyen, s meglepetten leste szeretet hetvenes embert.
Csevejt kezdet vele.
- Te kedves hetvenes beteg ember, meglep szemed mellyel engem lesel, mely kerek, s termetes.
- Ezzel lesve remek nekem, kedves gyermekem gyermeke. - Felelte kerek rengeteg rettegett egyede.
De Vereske nem fejezte be.
- Te kedves hetvenes beteg ember engem meglep egy szerved termete, mellyel veszed zengzetemet.
- Kedves gyermekem gyermeke ezzel remek nekem zengzetedet vennem. - Felelte kerek rengeteg rettegett egyede .
De Vereske ezzel sem fejezte be.
- Te kedves hetvenes beteg ember engem meglep egy szerved mellyel eledeledet nyeled le.
- Kedves gyermekem gyermeke ezzel eszlek meg. - Ezzel lenyelte teljes Vereske testet.
Ezt befejezve elszenderedett.
Erre ment egy ember fegyverrel felszerelkezve. Bement eme jelzett helyre melyben szeretett hetvenes ember leledzett. De helyette egy elszenderedett kerek rengeteg rettegett egyedet lelt. Kerek rengeteg rettegett egyednek belseje neszeket engedett fel, mely szeretett hetvenes embernek lehetett zengzete. Egy hegyes fegyverrel fel metszette kerek rengeteg rettegett egyedet, s benne meg lelte szeretett hetvenes embert, meg Vereske testet. Eme emberek helyett kerek rengeteg rettegett egyedbe bele helyezett rengeteg nehezen emelt nem eleven testeket, s egy hegyes szerkezettel befedte kerek rengeteg rettegett egyed testet.
Eme tettet befejezve el mentek, egy fegyveres ember, szeretett hetvenes ember, s Vereske.
Egyszer kerek rengeteg rettegett egyede felkelt, s mert belezete elnehezedett, s mert teste nedvekre vetemedett, elment nedvet keresve, melyet lenyelhet.
Lelt egy csermelyt melyben remek nedv kerengett. Letelepedett csermely mellett, s nyelte, nyelte rengeteg nedvet. Belseje teljesen megtelt, s bele esett eme csermelybe, melynek nedve elnyelte kerek rengeteg rettegett egyed eleven testet, s lett helyette elmerevedett nem eleven kerek rengeteg rettegett egyede.
Vereske meg szeretett hetvenes ember jeles helyre penderedett s egy kellemes zene mellett ellejtettek egy fergeteges szteppet.
 
 
0 komment , kategória:  Humor(Próza)  
Nézsi : Moratórium
  2008-08-22 14:55:29, péntek
 
  Nézsi : Moratórium

Amikor a gazda és családja elutaztak, a sógorra bízták a gazadaságot. Talán az alatt a két hét alatt nem lesz semmi baj, amig a tengerparton üdülnek. A sógor elég labilis személyiség volt,- estéit a falu kocsmájában töltötte - nem minden esetben sikerült összehozni az állatok etetését a szükséges időpontokban. A legtöbb gondot a bezártság okozta, mert hogy a sógor bizony elfelejtette a disznókat kihajtani, amikor jött a kondás, vagy a marhákat a csordával a legelőre küldeni. A lovaknak is hiányzott már a futtatás. A nyugtalanság egyre csak nőtt. A tyúkok a kertbe mentek, lecsipegették a zöldségeket, a lovak és később a tehenek is kitörtek az istállókból.

A sógor pedig úgy elhagyta magát, egész nap csak fáradtan feküdt a dikón, alig tudta estig kialudni az előző nap mámorát.

Egyedül a kutyák, a fekete rotweiler és az alattomos tekintetű fekete foltos bull terrier élték világukat. Amikor a gazda itthon volt, mindkettő fegyelmezetten tette a dolgát. De most szinte elszabadult a pokol. Átvették a hatalmat! Először csak a baromfiakat fegyelmezték, a Kakasnak megtiltották a kukorékolást, mert szörnyen zavarta őket hajnalban az a rettenetesen éles hang, ami nem felelt meg semmilyen kutyanormának. Szegény kakas kinjában bebújt a szalmakazalba, amikor rájött a kukorékolhatnék. No meg természetesen a tyúkok is rendesen meg lettek fegyelmezve. Ha megtojták a tojást, tilos volt a kotkodácsolás! Vagy megtanulták az ugatást, vagy alaposan megtépték a tollaikat a kutyák. A többség - engedelmesen - cikkant kettőt hármat, ami úgy tünt mintha a torkukon akadt volna a kukorica és azt köhögnék ki.

Igen! Mindenkinek meg kellett tanulni ugatni, mert ez a stilus és forma volt a kutya urak számára elfogadható. A tojást mindketten nagyon szerették, ezért kicsit elnézők voltak a tyúkok iránt. Ám a kiscsirkéknek ! De még a jércéknek is! Egyszerűen be kellett fogniuk a csőrüket. Meg se mukkanhattak! Mert ha mégis, hát rögtön a kutyák étlapjára kerültek.
Nahát a macskák! - amúgyis örök ellenségként bosszantották a kutyákat, - most aztán rendesen kijutott nekik ! Nyávogni, dorombolni, tilos volt ! Ugatniuk kellett, de azt is csak naponta egyszer volt szabad, délelőtt 10 és 11 között. Volt amelyik megszokta az új rendet és egész jól elsajátította az ugatás tudományát, de volt amelyik egyszerüen átugrott a palánkon és megszökött.

A disznókat szörnyű csaholással terelték vissza az ólba, miközben szidalmazták őket, hogy így visszaélnek a gazda bizalmával! Abba a kézbe marnak bele amelyik a mosléket adja nekik ! Hálásaknak kellene lenniük, hogy van fedél a fejük felett, ehelyett össze turkálták az egész udvart. A lovakat és a marhákat csak messziről próbálták terelgetni, mert volt már tapasztalatuk a paták erejéről. De azért jól beolvastak nekik is, hogy szégyelljék magukat, most amikor össze kellene fogniuk és védeni a portát, össze-vissza szaladgálnak, még ugatni sem képesek egy kicsit se, a rend kedvéért !

Képzelhető, milyen kép fogadta a gazdát, amikor hazaérkezett ! Majd megütötte szegényt a guta. Két hétbe tellett, míg eltakarították a szemetet és valamennyire rendet raktak a portán.
 
 
0 komment , kategória:  Humor(Próza)  
Lucifers Angel : Életpillanato
  2008-08-22 14:53:54, péntek
 
  Lucifers Angel : Életpillanatok őszintén

Életpillanatok női-férfi szemmel és őszinte gondolatokkal

Férfi: -Drágám, olyan fáradt vagyok. (Én dolgoztam egésznap, hogy megvehessem neked az új bundát)
Nő: -Sajnálom, feküdj le aludni. (Sajnálni fogod ezt még, most vettem a bankkártyáddal egy új szexi fehérneműt, de ha ennyire nem érdekel azért sem mutatom meg)
Férfi: -Ne vacsorázzunk együtt? (Szeretnélek lefektetni)
Nő: -De, persze! (Hogy megint a csámcsogásodat hallgassam és dicsérd a pénzedből rendelt kaját?)
Férfi: Utána, pedig megmasszírozlak, olyan feszültnek tűnsz úgyis. (Persze megerőltető a vásárlás, de hátha lefekszel velem)
Nő. -Olyan figyelmes vagy ma. (Neked állandóan a szex jár a fejedben?)

Férfi: -Elmosogatok én jó? (Meglesz az a szex)
Nő: -Nem kell, pihenj csak. (Te tuskó, néha neki állhatnál magadtól, majd könyörgök nem?)
Férfi: -Mi a baj drágám, ideges vagy? (Mégsem lesz szex)
Nő: -Nem vagyok ideges, dehogy is. (Hogy a francba ne lennék az te idióta? Új a frizurám, de nem vetted észre, ja tényleg kimerült az egyik bankkártya)
Férfi: -Szeretlek! (Mentsük, ami menthető)
Nő: -Én is szeretlek! (Akkor most, most, most...)
Nő:- Vennünk kellene új függönyöket, a tisztítóban már, csúnyán néztek. (Jó kifogás, de kellene még új szőnyeg, új bútorok, új tapéta...)
Férfi: -Persze, menj el vásárolni. (Na lefekszünk már végre?)

Nő: -Olyan kicsi ez a konyha. (Új lakásba szeretnék költözni)
Férfi: hallgat...
Nő: -Szükségünk lenne egy nagyobb lakásra. (Akarok egy nagyobbat nem látod? Már találtam is egyet, majd reggel rábólintasz...)
Férfi: hallgat...

Hálószobában

Nő: -Legyünk romantikusak, kapcsold le a villanyt. (Pattanások jöttek ki rajtam és szőrös a lábam)
Férfi: -Jó ötlet. (Azt hiszi, nem látom a ragyáit és nem érzem, hogy bök a lába? Nem baj szex, szex, szex, szex...)
Férfi: -Ugye jó amit csinálok? (Nagyon béna vagyok)
Nő: -Persze folytasd csak nyugodtan! (Szeretném, ha abbahagynád végre, béna)
Nő: -Szeretsz ugye? (Mi lenne, ha nekem is jót csinálnál?)
Férfi: -Persze, hogy szeretlek! (Mozdulj már meg te is te fabábú)

Férfi: -Mondd, hogy jó, kérlek!
Nő: -Te vagy a legjobb, csődöröm! (Teljesen egyértelmű mit kéne csinálni... nem EZT!)

Reggel

Nő: -Olyan férfias vagy ma reggel. (Büdös vagy és megborotválkozhatnál végre)
Férfi: -Hoztam neked kávét ide rakom jó? (Ma este is meglesz, jajj de jó)
Nő: -Inkább ide tedd szerintem. (Nem látod, hogy ott nem jó? Ide rakd te...)

Később

Férfi: -Elmentem dolgozni drágám, szeretlek. (Később jövök, ma Jucikával edzek)
Nő: -Siess haza! (Nemsokára itt a kertész...)
Férfi: -Kész lesz a vacsora mire jövök? (Megint éttermi kaja...)
Nő: -Persze. (A te pénzed...) 
 
0 komment , kategória:  Humor(Próza)  
Lana : A dolgozat tragédiája
  2008-08-22 14:52:21, péntek
 
  Hirdetés


Írások>> Novellák>> Humor>>


Lana : A dolgozat tragédiája

A tanteremben csönd és hullaszag. Ahogy az lenni szokott, ha a tanár a naplót szemléli. Ilyenkor ezen furcsa emberpéldány szeme kigúvad a helyéről, fürkésző tekintettel keresi a mai áldozatot. Persze nem is a naplót figyeli. Ugyan miért tenné? Nem egyszerűbb a szegény, ártatlan diákokat lesni? Aki túl biztosan ül, azt nem felelteti, hiszen az tudhat valamit. Bezzeg ha összehúzom magam, tuti, hogy engem hív ki. Ezért inkább nem csinálok semmit. Persze ez se megoldás.
Valaki felsóhajt mögöttem. Na igen, az okos diák számolja, hogy mikor lapozza túl a tanár. Csak tudnám miért vagyok a napló végén? Elég nehéz addig számolni, túl sok feszültséggel jár, még idegbajt kapnék. Ráadásul a pedagógusnak nevezett marslakó - akit azért száműztek a Földre, hogy minket, tehetetlen gyerkőcöket kínozzon - igen ravasz teremtmény. Nem csak hátrafelé halad ám a naplóban. Néha vissza-visszalapozgat, esetenként egyszerre több lapot is összefog. Lehetetlen követni.
Végül leteszi a tollát, s egy halk sóhajjal megszólal.
- Nagyon kevés jegyetek van. Mindenki vegyen elő tollat és papírt!
Ember az ilyen? Nem elég, hogy 5 percen keresztül zongorázik az idegeinken, utána még jól a sárba is tipor. Mozgolódás támad, az osztály előszedi a kínvallató eszközöket. A tanár elmondja a kérdéseket, A csoport, meg B csoport, ahogy az már lenni szokott. Húsz perc. Milyen kedves!
A teremre újra csönd ereszkedik. Nem hallatszik más, csak a tollak halk sercegése, a papír zizegése, a tanár lassú léptei alatt megnyikorduló padló moraja, elnyomott suttogások, ideges dobolás, az autók tompa zúgása. A levegő feszült félelemmel teli, az idegek szinte pattanásig feszülnek.
Még tizenkilenc perc.
Kaparok, mint a hülye. Kevés az idő, lehetne több is. De hát ez van, ezt kell szeretni. Nem mintha ez a tény túlzottan felvillanyozna. Csak tudnám, ilyenkor miért szalad olyan rohadt gyorsan az idő? Bezzeg ha arról van szó, hogy még hat perc van kicsengetésig, akkor az óra mutatója kegyetlenül ragaszkodik a helyéhez, s csak kemény harcok árán hajlandó arrébb vánszorogni.
Még öt perc.
Az osztálytársaim még utolsó kétségbeesett próbálkozást tesznek arra, hogy megszerezzék a dolgozatból hiányzó adatokat. Idegesen fordulnak hol egymás, hol a plafon felé. Egy-két puhatolózó tekintet a tanárnak is kijár, aki cikázó tekintettel figyeli a csintalan diákok minden egyes lélegzetvételét. Idegesen lekaparok még két nevet, aztán megrúgom a padtársam, igazán figyelhetne egy picit.
A tanár még utoljára végigfuttatja tekintetét az osztályon rendetlenkedők, puskázók után kutatva. Te jó ég, mindjárt megszólal, s nekem akkor lőttek! Még nem szedheti össze!
Még három perc.
A tanár az íróasztalhoz lép, és lassan rátámaszkodik. Remegve a füzetemhez nyúlok, kinyitom, majd két lappal arrébb ráakadok a keresett névre. Ijedten felkapom a tekintetem, de a marslakó szerencsére épp nem rám néz.
Még két perc.
A padtársam lecsapja a tollát, s beletörődve szétnéz. Már úgyis mindegy, nem? Elől egy lány kihúzza magát, gondolom, mindent tudott, mint mindig. A lapján szinte kiolvashatatlanul apró betűk virítanak tömött sorokban. Én biztos alapból egyest adnék rá! Először tanuljon meg írni!
- Mindenki tegye le a tollát! Adjátok előre a dolgozataitokat! - szól a tanár. Még lekaparok két dátumot, persze lehet, hogy nem is jók, de most komolyan, nem mindegy?
A hátsó padban ülők sóhajtva, nagy belső harcok árán előreadják a marhaságokkal telefirkált lapokat. Ahogy a dolgozatok előre haladnak, úgy lesz az elfojtott suttogásból tompa moraj. Érdeklődve kérdezzük egymást, hogy mi volt a helyes magoldás. Persze senkit nem érdekel igazán, úgyse kaphatunk rá egyesnél jobb jegyet, hisz semmit se tanultunk. De hát könyörgöm! Talán a téli szünet utolsó napján ez már megengedett! A lárma egyre nő, csoda, hogy még halljuk egymást.
- Kinga!
A padtársam a karomat rázza.
- Térj már magadhoz!
Szétnézek. Mindenki engem bámul.
- Te felelsz! Menj már ki!
Mi? Na nem. Ilyen nincs. Nem lehet, hogy már megint elkalandoztak a gondolataim. Csak tudnám, miért mindig felelés előtt? Ez az én formám. De hol itt az igazság?--------------------------------------------------------------------------------


 
 
0 komment , kategória:  Humor(Próza)  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 280
  • e Hét: 3492
  • e Hónap: 22574
  • e Év: 22574
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.