Belépés
vicky0709.blog.xfree.hu
Az ember keményebb, mint a vas, erősebb, mint a kő, és törékenyebb, mint egy szál rózsa. Vicky Baby
1985.07.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
8 fantasztikus zsirgyilkos
  2010-03-26 09:32:35, péntek
 
  A tenger gyümölcsei


Slankít és fitté tesz
Rák, kagyló, homár - a legjobb fehérje- és cinkforrás.
Hatása: A zsírégetéshez pantotén-sav szükséges. Energiával tölt fel és segíti a zsírok leépítését. Magas fehérjetartalma pedig lehetővé teszi, hogy a szervezet elegendő zsírfaló hormont termeljen. És akkor beindul a fogyás...
Tipp: Fogyasszunk hetente 2-3 alkalommal 10 dekányi natúr rákot vagy kagylót citromlével. A bevásárlóközpontokban kaphatunk fagyasztottat és frisset is. És kagylóból is nagy a választék.
Alma
Elveszi az étvágyat
A világon úgy 3000 fajtája létezik. Nálunk a legnépszerűbbek a jonagold, az idared, a starking és a golden.
Hatása: Az almában lévő gyümölcscukor stabilizálja a vércukorszintet, kontroll alatt tartva így a hízásért felelős hormont, az inzulint. Pektinje pedig leköti a gyomorban lévő zsírokat és koleszterint, így azoktól könnyen megszabadulhatunk. De a pektin azért is fontos, mert fokozza az emésztést.
Tipp: Naponta együnk meg 2-3 szem szép almát.HalFokozza a zsírégetést
Ha gyakran eszünk halat, rengeteget teszünk az egészségéért. A halolaj erősíti az idegeket, szépíti a bőrt. Tisztítja a véredényeket, megvéd a szívinfartkustól.
Hatása: A halhús nagyon gazdag jódban és tirozinban. Mindkettő nélkülözhetetlen a pajzsmirigy normális működéséhez. Ha a pajzsmirigy alulműködik, zavar keletkezik az anyagcserében, a szervezet "elfelejti" elégetni a zsírokat.
Tipp: Együnk legalább kétszer hetente tengeri halat. Kevés zsírral készítsük el - grillezve vagy fóliában.
Kovászos ital
Tisztítja a gyomrot, csökkenti a puffadást
Tejsavakban gazdag ital, amely készülhet rozs, búza vagy zabkenyérből is. Enyhén cukros és sós vízbe rakjunk kovásszal készült kenyeret, kaprot, és érleljük meg a napon. A jóidő beköszöntéig kiváló a készen vett kovászos uborka leve is.
Hatása: Rendkívül egészséges - tartalmaz például B2-vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, enzimeket és a már említett tejsavat. Utóbbiak egészségessé teszik a gyomrot: tisztítják, és gondoskodnak a normális bélflóráról. Megakadályozzák a puffadást okozó baktériumok és gombák szaporodását, elősegítik ugyanakkor az emésztést.
Tipp: Igyunk naponta 1-2 pohárkával - lehetőleg hidegen.
Bogyós kedvencek
Energiát adnak
Eper, málna, szeder, áfonya - ki ne szeretné ezeket?! És a fagyasztott változat egész évben kapható...
Hatása: Tápanyagokban gazdag, kalóriában szegény. Annyit ehetünk belőle, amennyit csak akarunk... Energiát adó C-vitaminja ugyanis fokozza a zsírégetést. Flavonoidja megsokszorozza a C-vitamin hatását, miközben segíti a méregtelenítést, karban tartja a vízháztartást és a kötőszöveteket (enyhébb narancsbőrtől szenvedők figyelem!).
Tipp: Hetente legalább kétszer együnk - frisset vagy mélyhűtöttet!
Zabpehely
Elindítja a zsírok lebontását
Sokféleképpen fogyaszthatjuk - reggelihez például joghurtba, délben sűríthetjük vele a szószt, de belekeverhetjük a leves húsgombócába is. Este pedig meghinthetjük vele a gyümölcssalátáját.
Hatása: A zabpehely rendkívül gazdag magnéziumban. Ez a nyomelem szabályozza a zsírégetést, gondoskodva a sejtek oxigénellátásáról. Oxigén nélkül egyetlen gramm zsírtól sem lehet megszabadulni...
Tipp: A napi adag: 300 mg; 3 evőkanálnyi zabpehely kb. 80-90 mg-ot tartalmaz.
Illatos teák
Nem kívánjuk majd az édességet
A gyümölcsteákban nem tea van, hanem gyümölcs- vagy héjdarabok. Tehát ne aromával ízesített fekete teát vegyünk, hanem igazi gyümölcsteát! Már ezekből is nagy a választék.
Hatása: A forráskor kioldódnak a gyümölcs illóolajai, amelyek megédesítik a finom italt. Ha tehát édesre vágynánk, kortyoljunk el egy kis csészényit belőle. A gyümölcsteában szemernyi kalória sincs, így naponta akár 2 literrel is ihatunk belőle. A málna vagy a szeder-tea még azért is egészséges, mert segít a víztelenítésben. Az áfonya szabályozza az emésztést, a hibiszkusz pedig felfrissít.
Tipp: Forrázzuk le a gyümölcsteát, és hagyjuk 5 percig állni. Articsóka
Méregtelenít
Nemcsak az emésztést segíti, hanem karban tartja a véredényeket is. Fogyasztásával elejét vehetjük az érelmeszesedésnek.
Hatása: Jótékony a máj és a vese működésére, így segíti a méregtelenítést és a vizeletkiválasztást. Fokozza az epeműködést is, amely szintén szükséges a zsírok emésztéséhez és égetéséhez. Csökkenti a magas koleszterinszintet.
Tipp: Leghatékonyabb, ha aperitifként isszuk az articsókalevet (bioboltokban kapható).
 
 
0 komment , kategória:  Diéta  
A helyes táplálkozás
  2010-03-26 09:31:49, péntek
 
  A helyes táplálkozás

A helyes táplálkozás révén majd minden betegség megelőzhető vagy gyógyítható, ráadásul a fogyás is elérhető.

Takarítsuk ki az elszánáshoz a kamrát vagy a hűtőt, a fagyasztót, hogy véletlenül se nyúlhassunk "rosszhoz"! Mondjunk le az összes konzervről, húsos élelmiszerről, szalonnáról, kolbászról, zsírokról, margarinról, finomított olajról, cukorról, fehér lisztekről, grízről, tésztákról, bonbonról, kekszről, csokoládéról, süteményről, sűrített tejről, kávéról, kakaóról, cukrozott gyümölcsről és befőttről, tejporról, szörpökről, füstölt élelmiszerekről, alkoholos italokról, kóláról, szaharinról, egyéb mesterséges ízesítőkről, húsleves kockákról, fehér rizsről, jégkrémekről, lejárt vagy penészes (a legnagyobb rákkeltő) élelmiszerekről, a sok sóról! Só gyanánt nátriumszegény vagy jódban gazdag tengeri sót használjunk! Itt szereplő receptjeinket nátriumszegény só mennyiségéhez írtuk, a tengeri sóból ugyanis valamivel kevesebb szükséges.

Alakítsuk ki a rendszeres étkezési időnket, amihez aztán minden körülmények között ragaszkodunk! Előbb utóbb tisztelni kénytelen majd törekvéseinket a környezetünk is, ha jó példával járunk elől.

Reggelire: együnk friss gyümölcsöt, hazai terméket, vagy salátákat, zöldségeket, cukor nélküli kompótot, sok gyógyteát (csipke-, hársfa-, citromfű-, borsmentateát). ne kávéval és cigarettával indítsuk a napot!

Ebédre: vigyünk magunkkal hajszálvékony barna kenyérből készített sajtos, zöldséges, salátás szendvicset otthonról, ha csak a tömegétkeztetés áll a rendelkezésünkre. Ha mégis kénytelenek vagyunk az üzemi konyhát igénybe venni, válasszuk ki a legkevésbé károsat, a legsoványabbat, a legtöbb zöldfőzeléket tartalmazó ételt vagy salátát.

Vacsorára: együnk vékony szelet rozskenyeret (megpirítva) vagy barna rizst, teljes őrlésű lisztből készült ételeket, s igyunk hozzá gyógyteákat, mert nyugtatják a gyomrot, elősegítik a jó alvást. Estére nem valók a nyers zöldségek és a gyümölcsök. Legfeljebb egy almát rágcsálhatunk el. A zöldségek ugyanis felfújnak, megzavarják az álmot, a gyümölcsök pedig a bélben erjednek, s nyugalmi helyzetben alkoholt termelnek. Ugyanígy van a gyümölcslevekkel is. Aki nem szereti a gyógyteákat, igyon sok szénsavmentes ásványvizet.

A testmozgás minden időszakban ajánlott. A torna, a séta, a tánc, a szex mind erősíti a közérzetünket és az önbecsülésünket.

A legfontosabb szabályok:

- Csak annyit együnk, amennyit feltétlenül szükséges - akár a vadon élő állatok. A jóllakott oroszlán előtt vidáman korzózhatnak a gazellák, az óriáskígyók elfordítják a fejüket a táplálásukra szánt egerek elől.

- Savanyítás helyett lúgosítsuk a szervezetünket! (Azaz együnk több zöldséget!)

- Inkább többször együnk, de keveset! Ügyeljünk arra, hogy az egyik étkezéstől a másikig a gyomor teljesen kiürüljön, különben tökéletlen az emésztés, az újabb élelem csak erjedésnek indul benne. Legfeljebb háromszor együnk naponta, azaz 4-5 óránként, ne többször!

- Nagyon alaposan rágjuk meg az ételt! ne együnk egyszerre hideget és meleget! A langyos ételektől, italoktól melegség járja át a testet: kitágulnak az erek, a szervezet jobb feldolgozásra képes, kiüríti a salakanyagokat, élénkíti a gyomormirigyeket.
 
 
0 komment , kategória:  Diéta  
Húsok
  2010-03-26 09:30:11, péntek
 
  Húsok

A sertéshúsról kiderült, hogy rosszul emészthető, köszvényt, reumát okoz, a legújabb kutatások szerint az influenzajárványok és a rákos megbetegedések előidézője, zsírtartalma maradandóan leülepedik az ízületekben. A marhahús okozta szivacsos agyvelőgyulladás már sok ember halálát okozta. A belsőségek mind méregkiválasztó szervek, tehát tartalmazzák a táplálékokból kiszűrt mérgeket. A birkahús gyakran a marháéval azonos kórokozóval rendelkezik.

A baromfiak a tömegtermelés termékeiként ránk örökíthetik a pestist, a stresszes húst, a tápként szolgáló elhullott állatok és halak csontlisztjét, a velük föletetett antibiotikumokat s a bőrükben halmozódó káros
koleszterint.

Kalciumforrások

------------------------

Nálunk népbetegség a csontritkulás. Már kicsi gyerekkorban megkezdődik, főleg lányoknál, mert helytelenül táplálkozunk, a gyerekeket édességekkel és tésztákkal kényeztetjük.

A legjobb kalciumforrásaink: a teljes őrlésű gabonák és csíráztatott magvaik (bab, zsázsa, lucerna, búza, lencse).

A bolti tej e célra nem alkalmas, mert pasztőrözött, ultrapasztőrözött, homogenizált, gyakran tartós tej. A gyári eljárásokkal valójában megfosztották minden hasznos tulajdonságától. Proteinjei, enzimjei vegyileg átalakulnak, s inkább salakosodást, székrekedést okoznak. A legrosszabb a homogenizált fajta: elmeszesíti az érfalakat, szívbetegséghez vezethet, rákot okozhat és hizlal. Az így kezelt tejektől származik a tejallergia. Az emberek 60-70%-a nem tudja a tejben lévő laktózt (tejcukor) megemészteni. A sovány tejek valamivel jobbak, mert kevesebb bennük a laktóz. Más a helyzet a friss, falusi tehéntejjel, csak ahhoz többségünk nem juthat hozzá. A kecsketej viszont még az allergiásoknak sem szokott bajt okozni. A legnagyobb kalcium- és enzimforrás a friss tavaszi és őszi tej. Egyes piacokon kapható. Ezeket forraljuk fel és néhány percig főzzük.

A konyhasó megköti a szervezetben a folyadékot, felduzzasztja a szöveteket, ödémát okoz. Kerüljük a készen kapható konzerveket és a befőtteket! Tartósító anyaguk allergizál, alapanyagaik egészségtelenek: só, cukor, ételfestékek, mesterséges aromák. A dobozos üdítőket és a konzerveket pedig alumíniumtartalmú dobozokban tárolják, tehát szintén kerülendőek.

Tejtermékek és tojás

-------------------------------

Kis mennyiségben nem eredményeznek elhízást, holott sok állati zsírt tartalmaznak. Szervezetünknek szüksége van fehérjékre, mégpedig testsúlyunk kilogrammjaiként 1 grammnyira! Nem többre. A fele lehet állati eredetű (tejföl, joghurt, kefir, sajtok, túrók), de a másik fele származzon növényekből (hüvelyesek, gabonák, kenyérfélék). Ezek gazdag kalciumforrások is. A fogyni vágyók a tejtermékeket inkább zöldségekkel, ne gabonákkal egyék. A népi gyógyászatban az egészség jelképe az aludttej. Ekkor a tejcukor tejsavvá alakul át és megdermed. Meleg nyárban a legjobb szomjoltó. jellemző, hogy a gyári tejekből gyakran rossz minőségű, sokszor keserű vagy büdös ital lesz.

A joghurtot az ázsiai nomádok gyógyító italnak tartották. Amikor a tudósok megvizsgálták a legmagasabb statisztikai életkort elért népeket, a bolgárokat találták a táblázat csúcsán. Ekkor derült ki, hogy fő táplálékuk a joghurt. B1-, B2-, C-vitamint, kalciumot foszfort, nikotinsavat, ásványi sókat tartalmaz. Gátolja a többi baktérium szaporodását, ezáltal méregtelenít. A bélbaktériumokat pusztító antibiotikumok mellé kiegészítőnek szokta rendelni az orvos. ételeinkbe tejföl helyett használhatjuk a még soványabb kefirrel felváltva.

Akik nem bírják a friss tejet, azok is jól viszonyulnak a túró erjesztett fehérjéihez. A tehén- és a kecsketúró viszonylag sovány, tehát diétákhoz alkalmas, amíg a juhtúró igen magas zsírtartalmú, vagyis a fogyókúránál kerüljük.

A sajtok sűrítetten tartalmazzák a tej, zsírban oldódó vitaminjait: koleszterint, lecitint, a_ és D-vitamint. Az este megevett sajt "ólom a gyomorban", a le nem bontott zsírok és fehérjék aránya miatt. A puha sajtok kissé könnyebbek (márvány, camembert, Anikó, Göcseji, Hóvirág, stb.). Vigyázzunk, hamar romlanak! A vegetáriánus görögök hús helyett sajtáldozatot mutattak be isteneiknek. Hippokratész iskolájának gyógyászai sajtos, mézes, gabonával kevert bort itattak a betegeikkel. A Biblia többször emlegeti a tejtermékeket. A rómaiaknál főleg a kecske- és a juhsajt dívott reggelire: bort, kenyeret, sajtot ettek. Érdekesség, hogy a régi magyar város, Késmárk (ma Szlovákia) neve a német Kasemarkt szóból származik és sajtpiacot jelent. Környékén ugyanis messze földön híres sajtokat készítettek, amelyeket a város piacán árultak. A török hódoltság idején a szultán sajtban fizettette meg az adót lakosaival.

A tojás évezredek óta szerepel az emberek étlapján. Valószínűleg mindenféle madártól származót ettek, eleinte nyersen. Egyiptom korai időszakában már tartottak a házaknál libát és kacsát. Az ábrázolásokon megtalálhatjuk a kakasokat, a struccokat, a galambokat és a darvakat is a libák és a kacsák mellett. A Biblia helyszínein Kr.e. ezer évvel tartottak tyúkot. A római Apicius szakácsa tojással habarta be a főzelékeket.

A tojás az egész világon a termékenység szimbóluma, hiszen új élet fakad belőle. A tojás tiszteletét a zsidó és a keresztény vallás megőrizte a tavaszi ünnepeken. Az élet fenntartásához szükséges összes fontos anyagot tartalmazza, mégpedig: 5 g fehérjét, 5 g zsírt, A-, B1-, B2-, D-, E-vitamint, kalciumot, vasat, foszfort, 20g koleszterint (többsége "jó" koleszterint, amiből a szervezetünknek napi 30 grammra van szüksége). A tojásnak is nyáron magasabb a vitamintartalma, főleg, ha kapirgáló tyúkoktól származik, nem pedig tojássárgából.

A hígabb állapotú tojás könnyebben emészthető, a kemény tojás nehezebben. A fehérje könnyű, a sárgája nehéz. A kemény tojásban a hasznos koleszterin elbomlik, csak a káros marad meg. A felforrósított olajban készült rántotta nem alkalmas fogyókúrához, süssük inkább frissen reszelt hagymán, paradicsomon, paprikán és annak levében, ne túl keményre.

Ne igyunk kávét, fekete teát, csokoládét és kólát! Mindegyik kivonja a szervezetből a létfontosságú kalciumot. A hatásuk viszont csak rövid ideig tart, elősegítik az éhség érzetét.

A húsevés alapvetően nem felel meg az emberi természetnek

--------------------------------------------------------------------------------- ---------

Az ember csak a növénytelen jégkorszakban, kényszerűségből vadászott állatokra. Fogazatunk nem tépő-, hanem őrlő mozdulatokkal dolgozik. A vegetarianizmus nem szakta vagy vallás manapság: növényevő volt Platón, Püthagorasz, a keleti lámák, a jógik és százmilliós hindu tömegek. A híres emberek közül: Apollóniusz, Giordano Bruno, Leonardo, Rousseau, Franklin, G.B. Shaw, Tolsztoj, Rodin, Edison, Tagore, Maeterlinck, Upton Sinclair, Gandhi, Greta Garbo, Erzsébet királyné, stb. G.B. Shaw szerint a húsevés éppolyan megrögzött szenvedély, mint a szeszesital-fogyasztás, vagy a dohányzás. A katolikusok számos szentje utasította el a húsevést: mint Assissi Szent Ferenc, a trappista rendbéliek és mások....Közülük senki sem volt elhízott, és általában elég sokáig éltek.

A vadon élő állat azért egészséges, mert ösztönösen cselekszik. A ragadozók sem esznek többet, mint amennyit a létfenntartásuk megkíván. Csupán az ember töm magába sokkal többet, amennyit a rossz mintái alapján követ. Az emberhez legközelebb álló állatok: az orángutánok, a gorillák, a csimpánzok fogazata erős, akár az emberé. Egyikük sem húsevő - inkább gyümölcsevő. nem fordul elő közöttük sem rák, sem gyomorbaj. Az ember fogazata is épp ezért hamarabb romlik. Nem csak a fölösleges fehérjemaradékoktól, hanem a forró és hideg ételek váltakozásától, a cukortól és a vitaminszegény táplálkozástól ilyen. A hús azért sem lehet eredeti táplálékunk, mert nyersen ehetetlen. Amikor a gyerekek éretlen gyümölcsöt, káposztatorzsát, répát "lopnak", csupán önkéntelenül fedezik a hiányzó vitamin- és ásványi só hiányukat.
 
 
0 komment , kategória:  Diéta  
Aranyszabály
  2010-03-26 09:29:34, péntek
 
  Aranyszabály

4-5 óránként kerüljön valami a gyomorba, hogy ne legyen éhségérzetünk, ne "lyukadjon ki" a gyomor. Az állati fehérjék, sajtok, túrók, egyébként nagyon sok zsírt, kalóriát tartalmaznak, fogyókúrához helyettesítsük ezeket növényi fehérjékkel. Ebben a könyvben igyekszünk megfelelni ennek a követelménynek.

Az állatoknak nincs ilyen gondjuk, kivéve a kevés mozgásnak kitett, édességekkel tömött kedvenceinket, "akik" könyörgő tekintettel bármit kicsalhatnak tőlünk, pedig csupán foglalkozás-, szeretet-, vagy mozgásigényük hiányát pótolják. Az állatok - természetes körülményeik között - pontosan tudják, mit, mikor, mennyit egyenek.

Az emésztőrendszerben: a szájban, a gyomorban és a belekben enzimek dolgoznak. A helytelen tápanyagegyensúllyal valamelyik enzimet túlterheljük - így eztán nem teljesíti a küldetését. Bármelyikből mutatkozik túltermelés, azonnal felborul a szervezet egyensúlya.

Kőkorszaki elődeink, ha sikeres volt a vadászat, napokig csak húst ettek, mert nem ismerték a tartósítást. Ha nem volt vadászsiker, hónapokig gumókat, gabonákat, káposztát, hagymákat szedtek. Nem voltak gondjaik az elhízással. Viszont a táplálék megszerzéséért igen sokat mozogtak! A Bibliában sem találkozhatunk elhízott emberekkel. Ők még egészségesen étkeztek.

A napi igény



A teljes őrlésű lisztfélék, a barna rizs, a hüvelyesek magas vitamin-, ásványi anyag-, rosttartalmuk miatt napi szükségletű táplálékok. Serkentik a beleket, megkötik a káros anyagokat, emiatt méregtelenítenek, elkerülhető velük a bélrenyheség és az elhízás. Továbbá biztosítják a jóllakást. Cukorbetegek is ehetik. Ha vízben főtt zabkásával kezdjük a napot, elnyomja az éhség érzetét.

A cukrot viszont tanácsos elkerülni! Még a barna cukrot is! Édesítésre, befőzéshez használjunk mézet! Nem igaz, hogy minden étkezést édességgel vagy sajttal kell befejeznünk. Az pusztán polgári rossz szokás a sokfogásos menü után. Az evést fejezzük be inkább gyümölccsel, bár fogyókúránál csak kevéssel - de sohasem banánnal!

Ne feledjük, a korral egyre rosszabbul emésztjük meg a húsból származó fehérjéket és zsírokat! A szójakészítményekből tökéletesen hozzájutunk a szükséges fehérjékhez. Persze, azok sem jók mindennapi fogyasztásra. Csak hát ahhoz meg kell tanulnunk ízletesen főzni!

A "gyári" körülmények között tartott vágóállatok sohasem láttak friss mezőt, szabad eget. A húsuk stresszes, ami kiderül a fazékban, mert kőkeményre összehúzódik, és minél tovább sütjük-főzzük, annál rágósabb lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Diéta  
A modern tudomány álláspontja
  2010-03-26 09:28:55, péntek
 
  A modern tudomány álláspontja


Az evés a természet és a kultúra közötti szakrális, elemi kapcsolat, de nem lehet öncélú, sem menekülés az élet megpróbáltatásai vagy vélt bajaitól.

Tudnunk kell, hogy szervezetünk jólétéhez a savak és a lúgok tökéletes egyensúlyára van szükségünk. Savképzők a fehérjék és a szénhidrátok, lúgosak a főzelékek, a saláták, a nyers ételek és a gyümölcsök jó része. Étkezéseinkben uralkodjon a zöld szín! Ez utóbbiból jóval többet kellene magunkhoz vennünk! Ha ezt diétának fogjuk fel, ám legyen, de sose éhezzünk! Az eredmény magától fog beszélni - persze nem egyetlen hónap leforgása alatt. Aki gyorsabban akar fogyni, egye tele magát nyers zöldfélékkel. Ráadásul nemcsak ennünk kell rendszeresen, hanem jócskán innunk, mozognunk is.

Aki ragaszkodik az állati fehérjékhez, legalább mindig főzelékfélével, zöldséggel együtt fogyassza, nem pedig szénhidráttal. És fordítva: ha szénhidrátot (gabonát) vesz magához, ne fehérjével, hanem zöldségfélével tegye.

Az elhízás manapság már népbetegségnek számít, és bizonyítottan a közeljövő egyik legjelentősebb egészségügyi problémája. Ennek egyik oka, hogy szinte minden szervrendszerben előnytelen folyamatokat indít el, másrészt pedig a társadalom minden rétegét és korosztályát szinte egyformán érinti. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a túlsúly és az elhízás a második legfontosabb megelőzhető rizikófaktor a dohányzás után. A fejlett országokban a túlsúlyos és elhízott emberek aránya ötévente megduplázódik. A legfrissebb adatok szerint ma világszerte több mint egymilliárd túlsúlyos ember él.

Táplálkozási szakértők folyamatosan kutatják, milyen diétával lehet a leghatékonyabban súlycsökkenést elérni. A számos rendelkezésre álló program közül manapság nagyon népszerű a zónadiéta (amelynek lényege, hogy a napi elfogyasztott kalóriamennyiség 40%-ának szénhidrátból, 30%-ának fehérjéből és 30%-ának zsírból kell állnia) vagy a sokat vitatott Atkins-diéta (amely a szénhidrátbevitelt minimalizálja, de a zsírok fogyasztását megengedi). Sajnos azonban ezek a programok nem mindig járnak sikerrel. A negatív eredmény adódhat abból, hogy a sok létező lehetőség közül nem egyszerű kiválasztani a megfelelő, egyénre szabott programot, de abból is, hogy a rengeteg agyonreklámozott diéta között még olyan is akad, melynek hatékonysága hivatalosan nem is bizonyított.
 
 
0 komment , kategória:  Diéta  
Mi a kövérség oka?
  2010-03-26 09:28:23, péntek
 
  Mi a kövérség oka?

A pszichológusok szerint önsajnálat, unalom, bánat, szeretetlenség, elhagyatottság érzésének következményeként fellépő fegyelmezetlenség és felvilágosultság hiánya. Vagyis az egyensúlyi állapot megváltozik.
Ennek központja a hipotalamuszban lévő éhség-, illetve telítettségi központ. A testsúlyszabályozást "alapvetően genetikai tényezők, a csecsemő, és kisgyermekkori táplálkozási szokások hatására kialakult zsírsejtszám határozza meg" - írja Kiss Ákos pszichológus - vagyis az eleve helytelen evés. "....kísérleti eredmények szerint, a kalória megszorítás élettartamot meghosszabbító hatású lehet, a határ feltehetően az immunműködés kedvező befolyásolása révén érvényesül....
Az elhízottak hajlamosak különböző izgalmi állapotaikat összetéveszteni az éhséggel" - idézünk tovább Kiss Ákostól. - "
A belső kontrollos személyek úgy látják, hogy a megerősítők (cselekedeteik) előfordulását belülről, saját kezükben tartják. A külső kontrollos személyek viszont úgy érzik, hogy a megerősítések megjelenése rajtuk kívül álló tényezőtől, s nem saját cselekedeteiktől függ."

Mindazonáltal a kövér ember kockáztatja az egészségét, ráadásul nem is divatos manapság. Oka lehet a túlzottan bíráló szülői magatartás, a tanárok, a főnökök helytelen viszonyulása, a tudat alatti halálfélelem, a negatív gondolkodás minták, esetleg a bűntudat.
Az ételt gyakran a saját jutalmazásunkra használjuk - gyerekkori mintáink alapján: a csecsemők sírását például etetéssel csillapítják, a gyerekek jutalmazására édességeket használnak.
A gyógyulás első lépése: szabadulás a negatív gondolatoktól a megbocsátás és a szeretet által.

Szeressük a testünket is!
-------------------------------------

Ehhez meg kell tanulnunk a táplálkozás igazi tudományát, művészetét.

Diéta alatt nem szabad ízetlen, egyhangú étkeket, önkínzást elképzelni. Sokan esküsznek a néhány napos vagy hónapos szigorú szenvedésre, mert olyankor több kilót leadtak egyszerre. Mindegyik fogyókúra egyoldalú táplálkozáson alapul, amivel nem lehet és nem szabad élni - sem rövidebb, sem hosszabb ideig. Tartós ártalmaikat, a hiánybetegségeket talán soha nem heverjük ki. Visszatérve ezután a szokásos helytelen étrendre, szervezetünk kiéhezett farkasként válaszol, majd pillanatok alatt szedi vissza az elveszített testsúly többszörösét.
 
 
0 komment , kategória:  Diéta  
Fogyókúra
  2010-03-26 09:27:52, péntek
 
  Fogyókúra

Nos, ez azt hiszem sok embert foglakoztat. Engem is.
Mindent megpróbálunk, gyors fogyókúra, 90 napos fogyókúra, Norbi fogyókúra,
almaecet, káposztaleves, narancsos, ananászos diéta, Grapefriut, 4 napos kúra, Győzike féle titok, aztán 4 napos. 7 napos, 10 napos...,
vércsoport szerinti étrend, Atkins, holisztikus, Dr Tóth Tamás, Pataki Zita,
olcsó - drága kúrák, juharsziruppal hogy lehet fogyni, Turbó-Fogyókúra, Csala Zsuzsa módszere, fogyasztó teák, csodaszerek, tabletták, étrendkiegészítők, gyógyszerek, akupunktúra , soroljam?
Ismerős?
Turbó, tojásos, anyagcserere fordító, villám, csoki, Los Angelesi, szénhidrát, Adipex retard, fehérje, vegetáriánus, zöldséges, húsos, ... azt hiszem elég. :)

A megoldás pedig egyszerű.

Mindig a legegyszerűbb a megoldás.
 
 
0 komment , kategória:  Diéta  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 9832 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 74
  • e Hét: 1014
  • e Hónap: 3160
  • e Év: 121004
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.