Belépés
kszilona.blog.xfree.hu
"Semmit nem lehet megtanítani egy embernek. Csak segíteni abban, hogy belül, önmagára rátaláljon." ( Galileo Galilei ) Káesz Ilona
1947.01.13
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Kolcov lapok
  2018-12-18 11:11:56, kedd
 
  Link ( www. Lélekmagazin.hu  
 
0 komment , kategória:   Egészség  
Csípő, gerinc probl...
  2018-08-18 22:26:26, szombat
 
 
A csípőhorpasz izom és a gerincsérv kapcsolata.

Link
 
 
0 komment , kategória:   Egészség  
Az Élet titka
  2015-05-22 13:31:53, péntek
 
  Amit most meg fogok osztani Önnel, az egy módszer arra, hogy meg tudja valósítani az életében mindazt, amit szeretne és boldog legyen.

Amikor éli a mindennapi életét, sok dolog történik Önnel, különböző emberekkel találkozik, végzi a napi teendőit, stb. Az elméje eközben keményen dolgozik: feldolgozza az összes hozzá érkező információkat, interpretálja őket, különböző jelentéseket társít hozzájuk... szóval próbálja értelmezni az Ön számára a világot.

Ennek a belső folyamatnak az az eredménye, hogy nem magát a világot, hanem az elméje által alkotott belső képet látja a világról a lelki szemei előtt. Vagyis egyszerűen mondva, mindenről gondol, hisz valamit, és ezért gyakran nem is a valóságot, hanem csak a saját gondolatait tapasztalja meg, ill. a gondolatai által létrehozza magának a saját valóságát.

Ez a belső kép az, amire az elméje fókuszál és megtesz mindent azért, hogy a világot olyannak láttassa Önnel, amilyen ez a belső kép. Ez azt fogja eredményezni, hogy bármi is legyen ez a belső kép, Ön aszerint fogja tapasztalni a világot, és aszerint fog cselekedni, érezni magát, olyan embereket és helyzeteket fog vonzani az életébe, amelyek hozzáillenek a világról alkotott belső képéhez.

Ön is jól tudja a saját tapasztalatai alapján, hogy az elméje mindig gondol valamire, hiszen bármelyik pillanatban Ön képes elmondani azt, hogy mi jár a fejében, nem így van? És amiről gondolkozik, vagyis amilyen gondolatai vannak, azok képezik fókuszálásának tárgyát.

És itt az élet titka: Amire a figyelmét helyezi, azt valósítja meg az életében, legyen az bármi!

Ha pl. sokat gondol a problémákra, a pénztelenségre, a betegségre, az egyedüllétre..., ha csak a rossz tulajdonságokat veszi észre a partnerén vagy más embereken, az ilyesfajta fókuszálással pont ezeket a dolgokat fogja megteremteni és szaporítani az életében. Azonban, ez fordítva is igaz! Ha a megoldásokra, anyagi bőségre, egészségre vagy a jó emberi kapcsolatokra koncentrál, akkor viszont ezeket fogja bevonzani az életébe.

Tehát bármikor, amikor gondol valamire, kétféle módon fókuszálhatja az elméjét:

vagy arra fókuszál, amit nem szeretne (pl. arra, amit el szeretne kerülni, amitől fél, ami miatt aggódik, vagy amitől távolodni szeretne),
vagy pedig arra fókuszál, amit igazán szeretne (más szóval arra, ami felé szeretne haladni).

Minden egyes szituációban az említett két lehetőség közül bármelyikre fókuszálhat: tehát arra, amit szeretne, vagy pedig arra, amit nem igazán szeretne, és annak megfelelően produkálja az életeredményeit.

És itt van a nagy bökkenő! Csak kevés ember van tudatában annak, hogy milyen belső képet alkot a világról. Ez azért van, mert a gondolatait a külső világra vetíti ki, így a világ pont úgy néz ki, mintha tényleg olyan lenne, mint amit belül gondolnak róla. Így azt sem ismerik fel, hogy ők azok, akik esetleg olyan képet alkotnak, amit nem szeretnének, és hogy milyen következményekkel jár mindez.

Ha eddig nem gyakorolta a meditációt, vagy az elméje megfigyelését (pl. olyan módszerekkel, mint amilyennel a ,,Láthatatlan akadályok leküzdése" c. online tanfolyamon foglalkozunk), vagy ha másképpen nem lett nagyobb mértékben öntudatos, akkor nagy valószínűséggel az Ön fókuszálása is autópilóta módon működik.

Ha tudatosan szeretné irányítani az életét, tudatosabbá kell válnia, azaz pontosan tudnia és tisztán látnia kell, mit és hogyan csinál. Ha megvan a szándéka arra, hogy tudatos életet éljen, akkor nem csak a tanfolyamban lévő információk segíthetnek Önnek, hanem azokon kívül pedig Ön maga is megtalálhatja annak módját, hogyan tegye meg.

Pl. kezdheti azzal, hogy bármikor, amikor észreveszi, hogy a problémáiról, a gondjairól mesél, vagy netán panaszkodik, vagy arra gondol, ill. arról beszél, ami miatt aggódik, amitől fél, vagy amit el szeretne kerülni, ilyenkor tudatosítsa magában, hogy olyankor arra koncentrál, amit nem szeretne. Egyébként a legszembetűnőbb jele annak, hogy arra fókuszál, amit nem szeretne az, hogy rosszul érzi magát.

Az azokra a dolgokra való fókuszálás, amit nem szeretne, az a problémái legnagyobb okozója, mert bármikor, amikor bármilyen módon gondol vagy beszél arról, amit nem szeretne, az elméje hozzáfog ahhoz, hogy azt megteremtse az Ön életében.

Az elméje megteremt Önnek bármit az életében, amire a fókuszát helyezi. Tehát, amit meg kell tennie, csupán az, hogy megtanulja ezt tudatosan csinálni, vagyis tudatosan átirányítani fókuszát azokról a dolgokról, amelyeket nem akar, azokra a dolgokra inkább, amelyeket akar. Ez az élet titka.

Tisztelettel:
Sojka Peter
 
 
1 komment , kategória:   Egészség  
Kiváló értisztító kúra...
  2013-10-26 13:00:30, szombat
 
  A természet alkotta növények, amelyek gyakran karnyújtásnyira vannak tőlünk és sok esetben észre sem vesszük őket, olyan hatóanyagokkal rendelkeznek, hogy ha rendszeresen használnák, fogyasztanánk, rengeteg betegséget meg tudnánk előzni.

Két növény termésének kombinációjával most egy nagyszerű értisztító hatást érhetünk el, mindössze citromra és fokhagymára lesz szükségünk. A sárga színű déli gyümölcsnek, amelynek szezonja leginkább karácsonyra tevődik, igencsak magas a vitamintartalma, főként A és C vitaminokban gazdag, amelyek segítenek megelőzni a megfázásos betegségeket. Emellett nagyszerű antioxidáns is, amely megköti a szabad gyököket és méregtelenít is. A dohányosoknak is javallott, hiszen ezáltal kevésbé sérülnek az erek falai, de a cukorbetegek is fogyaszthatják, számukra leginkább a gyümölcs testvére, a vérnarancs van jótékony hatással.

A fokhagyma leginkább természetes antibakteriális hatásáról ismert. Többek között A-, B-, B2- vitaminok, kolin, jód is megtalálható a hagymájában, de tartalmaz természetes antibiotikumot is, ez pedig az alicin. Emellett gombaölő hatása is hatékony. Újabban pedig ismét kezdték használni antibiotikumként, miután egyes vírustörzsek ellenállóak lettek a szintetikus antibiotikumokkal szemben.

A citrom-fokhagyma értisztító kúrához szükségünk lesz:

30 gerezd fokhagymára

- 5 darab citrom

- 1 liter víz

Elkészítés: Mossuk meg a citromokat és héjukkal, valamint a fokhagymákkal együtt tegyük a turmixgép edényébe és pépesítsük össze. Ezután hozzá kell adni a vizet, majd odatenni forrni, de csak addig, amíg megjelennek az első buggyanások. Majd le kell szűrni egy üvegbe, és máris mehet a hűtőbe. Ez három hétig kitart, úgy, hogy minden reggel egy kupicával kell meginni, majd 8 nap szünet következik, majd még egyszer-kétszer megismételhető a kúra. Negyven év felett félévente, illetve évente ajánlott mindezt megismételni.
 
 
0 komment , kategória:   Egészség  
Egészségünk
  2013-01-06 20:37:01, vasárnap
 
  Egyensúlyban az energiaáramlás: a Kínai szerv-óra működése

A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek.

A periódikusan váltakozó bioritmusunk szerint mindennek megvan a maga ideje.
A táplálkozásnak, a sportnak, a pihenésnek, akár egy foghúzásnak is. 12 fő szervünk kétórás időközönként "váltja egymást" a munkában, a maga idejében az éppen aktuális "dolgozó" birtokolja szinte az összes energiánkat. Az energiapályákon, vagyis a meridiánokon tehát az energiaszint állandóan változik. Egy kis odafigyeléssel mi is nagyon sokat tehetünk azért, hogy ne bontsuk meg az energiaáramlás egyensúlyát szervezetünkben, például ne késztessük bőséges vacsorával éjjel májunkat aktív munkára, ha éppen pihenőideje volna.
A kínai szerv-óra, amely testünk 12 csatornáját mutatja.
Mindegyiknél megfigyelhető egy olyan kétórás periódus, amikor a csi áramlása maximális.

1 és 3 óra között: a szervezet teljesítőképessége ebben az időben a legalacsonyabb. A máj teljes erővel méregtelenít, nem szabad tovább terhelni.

3-5 óra között: eljött a tüdő aktív ideje, felkészül az egész napi munkára. A férfiak nemi aktivitása ebben az időintervallumban a legnagyobb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon.

5-7 óra között: ekkor működik legaktívabban a vastagbél. Ez az egészséges székletürítés ideje. Megszabadítjuk szervezetünket a salakanyagban található mérgektől, így azok nem tudnak visszaszívódni és teljesítőképességünket csökkenteni.

7-9 óra között: a gyomor leginkább terhelhető időszaka. Ekkor tud a leghatékonyabban dolgozni, tehát bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit vegyünk magunkhoz.

9-11 óra között: testhőmérsékletünk optimális, az idegrendszer ebben az időszakban a legnyugodtabb, teljesítőképességünk igen magas.

11-13 óra között: 11 óra a szívciklus csúcspontja, tehát legjobb idő a sportolásra. Délben erősödik a gyomorsav-, majd később az epetermelődés, készen állunk egy finom ebéd elfogyasztására.

13-15 óra között: lassul a vérkeringés, az energiák a vékonybélben koncentrálódnak, csökken a fájdalomérzékelés is, ezért ilyenkor érdemes a fogorvoshoz bejelentkezni.

15-17 óra között: a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért fogyasszunk bőségesen cukor és alkoholmentes folyadékot. Szervezetünk kiüríti a méreganyagokat, ismét ereje teljében van, tehát tanulhatunk, sportolhatunk, dolgozhatunk teljes energiabedobással.

17-19 óra között: vesénk a legnagyobb tisztító munkában, ezért ebben az időben ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező anyagokkal. Vérnyomásunk csökken, szívműködésünk lassul, egy kicsit nem árt megpihenni munka közben. Ilyenkor érdemes elfogyasztani a könnyű vacsorát is.

19-21 óra között: ha most vacsorázunk, azt már nem dolgozza fel szervezetünk, elraktározza reggelre. Energiapályáink lelassulnak, felkészülünk az éjszakai pihenőre, érzékeink kifinomulnak.

21-23 óra között: az úgynevezett "hármas melegítő" időszakában testünk és lelkünk nyugalomra, pihenésre vágyik, teljesítőképességünk erőteljesen csökken, ez a legpihentetőbb alvás ideje, tehát ne végezzünk se testi, se szellemi aktív tevékenységet igénylő munkát. A hármas melegítő nem szerv, hanem azt a helyet jelöli, ahol testünk alsó-középső és felső részének szervei együttműködnek. Feladata, hogy a légzés, az evés és az ivás során a szervezetünkbe jutó, a tüdő és a gyomor által felvett energiákat a testünkbe irányítsa.
23-1 óra között: legintenzívebb az epehólyag görcskészsége, kevésbé csillapítható a fájdalom.
A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet energiakeringése harmonikus. Ez az energia a csí(Qi), a vitalitást, életerőt jelenti. A keringés akadályoztatása betegséghez vezethet. Érdemes tehát figyelemmel kísérni biológiai óránkat.
 
 
0 komment , kategória:   Egészség  
Lenmagcsíra...
  2009-03-18 10:20:03, szerda
 
  Lenmagcsíra olaj
Lenmag csírájából hidegen sajtolt, kiváló minoségű, különleges olaj.

-A lenmagcsíra 35% esszenciális növényi olajat tartalmaz. A linolen zsírsavtartalma gátolja a koleszterin-lerakódást. Segíti az anyagcserét és az emésztést. Hölgyeknél bőrtápláló, bőrregeneráló hatású.
-A lenmag telítetlen zsírsavakban gazdag és csak kevés telített zsírt tartalmaz.
-A lenmagnak az egészség megőrzéséhez hozzájáruló egyéb összetevői: lignánok, növényi fehérje, 8 esszenciális aminosav, vitaminok, ásványi anyagok , nyomelemek és nyálkaanyag. Jelentős mennyiségben található benne folsav, vitamin B1 és B6, pantoténsav, magnézium, kálium, vas, réz, cink, kálcium és foszfor. A lenmag vízben oldható és oldhatatlan élelmi rostokat is tartalmaz.

-A prosztata gyulladás egyik fő gyógyítójának tartják a tökmagot. Ezt feltehetőleg a linolenic zsírsav tartalmának köszönheti, amiből 15 százalék található meg benne; de a lenmagban ebből az esszenciális zsírból 58 százalék van. Próbálkozzunk meg a fogyasztással, az eredmény nem marad el.
-A szív muködésére is gyógyítólag hat ez a páratlan olaj, illetve a lenmag. Részben a koleszterin csökkentő tulajdonságának köszönhetjük, de az izomrendszerre, így a szívizomra is van gyógyhatása.

Felhasználási javaslat:
Napi 10-20 csepp közvetlen fogyasztásra, vagy a sütéshez, főzéshez, saláták készítéséhez használt étolaj minőségének javítására.
 
 
1 komment , kategória:   Egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 835 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 98
  • e Hét: 2549
  • e Hónap: 3016
  • e Év: 9672
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.